You are on page 1of 65

Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC

GHID
de

COMUNICARE

www.practica-ta.ro
ȘI DISCURS PUBLIC

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

003

Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC

Program multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenți în vederea
creșterii gradului acestora de angajabilitate

Ghidul de comunicare și discurs public

CONȚINUT: Roxana Cioclov
VERIFICARE ȘI COMPLETARE CONȚINUT: Andreea Dobre, Alexandra Petcu
PAGINAȚIE ȘI LAYOUT: Cristian Panțir
ECHIPA RESPONSABILĂ DE LIVRAREA TRAINING-URILOR PE TEMA “COMUNICARE ȘI DISCURS
PUBLIC”:
Roxana Cioclov
Doru Costică
www.practica-ta.ro

Andreea Dobre
Victor Dragoș
Andreea Georgescu
Laurențiu Georgescu
Cristian Panțir
Elena Pârvan
Alexandra Petcu
Vlad Petcu
Carmen Proteasa
Roxana Radosav
Robert Santa
Oana Țerbea

Tipărit la Tipografia Artpress
TIMIȘOARA, Noiembrie 2013

Această publicație este elaborată în cadrul “Programul multi-regional integrat de
stagii de practică pentru studenți în vederea creșterii gradului acestora de
angajabilitate”, cofinanțat din FSE, prin POSDRU 2007-2013

Ghid

de

COMUNICARE
ȘI DISCURS PUBLIC

.................................. 46 Cum se susține un discurs public? ............... Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Ghid de comunicare și discurs public Cuprins Cap I.................... Sfaturi pentru discursuri publice reușite ........................... 5 Cât de complexă poate fi comunicarea? .................................... 7 Cap II............ 27 Comunicare verbală ..... Ce ar trebui să știm cu toții despre comunicare ........................................................ 49 Cum să facem față unor schimbări spontane de situație? ...........practica-ta........... 57 Bibliografie .......................... 9 Reguli pentru o comunicare cu impact pozitiv ............................................................................................................... 28 Comunicare paraverbală ........... 10 Tipuri de personalitate și tipologii conversaționale .... 36 Care sunt primele întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a pregăti efectiv discursul public? .... 29 Comunicare nonverbală ........................... Atitudine și personalitate în comunicare ..................... 20 www........................................................... Tipuri de comunicare ............... 43 Exersarea discursului ................................................................ 30 Cap IV......................................................................... 37 Pregătirea efectivă a discursului ...............................................................................................ro Cap III.......................................................................... 61 2 .................

ro 3 .practica-ta.Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC www.

practica-ta.www.ro Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC CAPITOLUL I 4 .

în care am învățat împreună care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem cu toții atunci când vine vorba despre comunicare și discurs public. Iată. iar cu timpul trebuie doar să învățăm să rafinăm modul în care comunicăm – vestea bună este că aceasta este o abilitate care se poate învăța și perfecționa încontinuu. Câteva aspecte generale cu privire la comunicare sunt detaliate în cele ce urmează. În toate aceste recomandări. printr-un clipit mai prelung. considerându-le o bază de pornire pentru ceea ce va detalia această publicație în continuare: • Comunicarea este elementară pentru a putea interacționa cu toți cei care ne înconjoară. Este vorba despre o comunicare de bun simț. mai simplă sau mai complexă. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Cap I. vom descrie pașii pregătirii și susținerii unui discurs. pentru ca și mesajul tău să fie primit cu deschidere din partea lor. după cum o numim noi. • Este o acțiune familiară nouă tuturor. locul pe care îl alegem atunci când intrăm într-o încăpere. câteva tehnici pentru a fi un bun povestitor. însă. o tresărire a unui mușchi. să îți dai seama care este starea acestora. Ce ar trebui să știm cu toții despre comunicare Suntem în fața unei întrebări la care cu siguranță fiecare dintre noi are o variantă de răspuns. părăsim o situație de comunicare pentru a intra într-o alta. așadar. o tonalitate mai gravă. simple cuvinte rostite. în care trebuie să îți „citești” interlocutorii în cateva fracțiuni de secundă. respectiv am identificat împreună soluțiile cele mai potrivite. fără să conștientizăm de fiecare dată că de fapt am comunicat mai multe despre noi decât am realizat sau chiar dorit. timpul nu ar fi suficient pentru a putea analiza în mod particular fiecare situație de comunicare la care suntem supuși. • Comunicăm în fiecare fracțiune de secundă.ro zâmbim din priviri etc. luăm în considerare experiența celor aproximativ 100 de traininguri organizate pentru studenți. știm cum se face în mod instinctiv. Vom exersa împreună câteva tehnici de gestionare a emoțiilor atunci când vorbești în public. modul în care www. ce ne propunem în cadrul acestei publicații – vom prezenta într-o manieră cât mai practică anumite cunoștințe importante pentru ca fiecare dintre voi să își poată însuși competențele comunicatorilor eficienți. Desigur. Sunt situații de comunicare la care suntem supuși în mod constant. o exclamație. modul în care ne jucăm cu telefonul sau cheile mașinii.practica-ta. 5 .

considerăm că există anumite condiții suplimentare. • Existența unui limbaj comun între cei doi. comunicarea tot poate exista și tot poate fi una eficientă. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC cu scopul de a exersa. care ar prilejui o bună comunicare. cu puțin mai mult efort din partea celor implicați: • Existența unei relații de bună înțelegere între emițător și receptor – această relație este relativă. dar fără de care. De aceea vă propunem ca în continuare să parcurgem câteva precondiții ale unei comunicări eficiente: • Intenția emițătorului de a transmite un mesaj. • Suplimentar.ro conversației? • Ritmul vorbirii a fost unul echilibrat. a existat interes sau mai degrabă dezinteres din partea lui? • Simt că am reușit să îi atrag atenția partenerului de comunicare suficient de mult cât să nu îl plictisesc? • A avut partenerul meu de comunicare intenția de a mă asculta? • A existat un limbaj comun și adecvat pe durata conversației sau au fost termeni nepotriviți și neadaptați contextului? • M-am simțit confortabil cu tonalitatea și volumul vocii mele pe durata www.practica-ta. Nu este suficient ca două persoane să stea față în față și să emită mesaje pentru ca această comunicare să fie catalogată drept eficientă. sau s-a vorbit prea lent/rapid pentru cum aș fi preferat? • Care este reacția corpului meu atunci când sunt în situația de a vorbi? • Cât de frecvent am reușit să mențin contactul vizual cu partenerul de comunicare? • La ce distanță m-am poziționat față de interlocutor? Acestea sunt doar câteva întrebări care ne pot ajuta să realizăm în ce mod comunicăm cu adevărat. între care poate exista de cele 6 . opționale. sau cel puțin interesul pentru emițător. dat fiind că multe situații de comunicare se stabilesc între persoane necunoscute. • Interesul receptorului pentru mesaj. vă propunem ca din când în când să analizați situațiile comunicaționale răspunzând la următoarele întrebări: • Cine a inițiat comunicarea? • Cine a fost cel care a avut tendința de a pune cele mai multe întrebări? • Cine a fost cel care a ascultat cel mai mult? • Ce fel de gesturi am folosit în timpul vorbirii/ascultării? • De câte ori am întrerupt persoana în timp ce vorbea? • De câte ori am fost întrerupt în timp ce vorbeam? • Cum se comporta partenerul de comunicare în timp ce vorbeam.

În cazul în care nu există asemenea experiențe comune. pentru a facilita înțelegerea noilor subiecte și experiențe relatate. Cât de complexă poate fi comunicarea? Din cele relatate mai sus. așadar. • Existența unor experiențe comune între emițător și receptor – acestea ar favoriza o bună înțelegere și empatie între cei doi. de-a lungul timpului au fost reprezentate scheme care au încercat să rezume cât mai fidel toate elementele care sunt implicate în procesele de comunicare. interesul receptorului. limbajul comun între cei doi) și astfel. se va opta pentru analogii și comparații cu situații familiare ambelor părți.practica-ta. Schema comunicării Comunicarea are. Pentru o imagine ceva mai clară și mai grafică asupra comunicării. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC mai multe ori o relație neutră. Vom considera că a verificat îndeplinirea precondițiilor necesare menționate mai sus (intenția emițătorului. fără să conștientizăm neapărat modul în care noi le putem influența.1. considerăm că cel mai simplu. emițătorul va începe să codifice mesajul 7 . dar totodată cuprinzător model al schemei de comunicare ar fi următorul: Fig. deja putem remarca faptul că sunt multe lucruri pe care le considerăm implicite atunci când vine vorba despre comunicare. loc astfel: un emițător dorește să transmită un anumit mesaj receptorului său. Bazându- www.ro ne pe numeroasele moduri în care am abordat această secțiune în cadrul trainingurilor. sau chiar o relație de simpatie/antipatie în funcție de impresia lăsată la prima vedere.

sau pot interveni simple bariere ca urmare a nerespectării precondițiilor menționate anterior: alegere necorespunzătoare a cuvintelor de către emițător. raportat la trăirile sale. transpus în cuvinte sau simboluri. un background cu experiențe și trăiri subiective. 8 . decodificându-l în felul său. mesajul este precum o materie intangibilă. comunicarea www. la care nu poți face referire ca fiind efectiv un mesaj/informație/ idee până nu este verbalizat. depinzând de modul în care cei doi s-au implicat în comunicare. pentru a ajunge în formă fidelă la receptor. zgomot și gălăgie la momentul și locul transmiterii mesajului. În continuare. respectiv oboseală. transmise și decodificate mesajele.ro continuând astfel ca un schimb de sensuri atribuite mesajului. Va descompune mesajul. pe baza noului sens atribuit mesajului de către receptor. va fi transmis prin intermediul unui canal. Barierele. acesta va recodifica noul mesaj și îl va transmite emițătorului. va înțelege esența lui și îi va atribui un sens nou. acum codificat într-un limbaj propriu al emițătorului. tonalitate sau limbaj nonverbal nepotrivit. o schemă completă a comunicării include și situația favorabilă în care receptorul oferă un feedback emițătorului. acesta având un limbaj propriu. Desigur. Scopul acestei scheme este de a crește nivelul de conștientizare a importanței fiecărei componente a comunicării. va traduce mesajul primit. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC pe care dorește să îl transmită. Acest nou sens va fi unul relativ față de mesajul pe care emițătorul a intenționat inițial să îl transmită.practica-ta. Astfel. fiind perturbații tehnice care pot apărea în momentul transmiterii (căderi de semnal telefonic). înfruntând barierele. Fără a fi codificat. filtrele și zgomotele sunt cele care pot afecta destul de mult transmiterea mesajului. filtrele și zgomotele din mediul înconjurător. dezinteres sau prejudecăți din partea receptorului. Mesajul. astfel încât emițătorii și receptorii să se concentreze pe a eficientiza modul în care sunt codificate.

Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC www.ro CAPITOLUL II 9 .practica-ta.

empatia presupune ca în discursul tău să ții cont de faptul că se poate ca anumite subiecte să îți deranjeze auditoriul sau să îl 10 . ce le poate genera interes și motivație. încercând să îi înțelegem pe ceilalți. indiferent în ce situație de comunicare vă aflați (planificată sau spontană. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Cap II. În termeni de comunicare. vom înțelege modul subiectiv în care percep lumea și criteriile pe baza cărora aceștia își exprimă judecata. vom reuși mult mai ușor să anticipăm ce își doresc aceștia să audă. inclusiv modul în care se raportează la persoana noastră. este foarte important să fim capabili de a crea o punte comună cu partenerii. acestea sunt doar câteva întrebări menite să vă orienteze în direcția empatiei. ci te gândești și la faptul că s-ar putea să îți deranjeze vecinii. să încercați să vă răspundeți următoarelor întrebări: • Care este apropierea/diferența de vârstă între mine și interlocutori? • Care este background-ul cultural al partenerilor de comunicare? • Cât de multe experiențe comune ne leagă? • Pe baza experiențelor comune care ne leagă. Aceasta se construiește pas cu pas. comunicare de grup sau discurs public). să ne poziționăm în locul lor și să anticipăm modul în care aceștia se raportează la ceea ce îi înconjoară. www.ro În acest sens. pentru a putea stimula conversația și dialogul. nu te încearcă doar bucuria de a avea un câine care știe să te apere. comunicare unu-la-unu.practica-ta. În acest mod. Ca un exemplu banal. a fi empatic înseamnă că atunci când câinele tău latră. în direcția în care manifestăm mult mai multă toleranță față de ceilalți doar pentru că îi înțelegem. Atitudine și personalitate în comunicare Reguli pentru o comunicare cu impact pozitiv Empatie În momentul în care comunicăm. care este subiectul cel mai probabil să stârnească interesul oamenilor? • Cât de mult aș răbda eu să ascult pe cineva vorbind despre asta? • Cum aș reacționa în locul lor la o asemenea poveste? • Cum se simte audiența în acest moment? • Ce impact poate avea asupra publicului discursul meu? • Ce sentimente pot genera punctele mele de vedere în rândul publicului? Din nou. vă propunem ca.

Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când noi simțim diferit de ceilalți – când tu nu simți o durere. și pornește de la descoperirea unei zone din creier responsabile de dozarea nivelului de empatie. Ascultare Ascultarea este din nou un proces pe care. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC facă să se simtă incomod. cu toate că reușim să conștientizăm importanța empatiei. Merită menționat faptul că a fi empatic nu înseamnă că urmărești în mod interesat să spui audienței ceea ce vrea să audă. ar spune mulți dintre noi. În urma cercetărilor a rezultat că atunci când sentimentele tale sunt diferite de cele ale interlocutorului. este de preferat să nu critici persoanele care își părăsesc temporar familiile din motive financiare.practica-ta. nu este amăgire sau minciună. ne confruntăm cu dificultăți în a intui modul în care ceilalți se simt.ro când vine vorba de empatie. În limba română. Un vorbitor empatic va ști că în fața unui grup de persoane aflate departe de casă să muncească. predispozițiile egocentrice înrădăcinate în felul nostru de a fi ne vor împiedica în a îi înțelege pe ceilalți. De multe ori. pentru că va trezi sentimente negative. teoretic. însă pentru moment este important de reținut faptul că această capacitate empatică înseamnă concentrarea pe celălalt. regiune numită gyrus supramarginal drept. sau cel puțin îți este greu să înțelegi durerea la exact aceeași intensitate. Cu siguranță că viitoarele studii în domeniul neuroștiinței vor completa aceste informații. în locul audienței tale. De analizarea sentimentelor este responsabilă o zonă situată în apropiere de mijlocul creierului. regrete. 2013). ci este vorba de a îți da seama că și tu. În caz contrar. este dificil să înțelegi suferința unei persoane care resimte o durere acută. Cu 11 . îl stăpânim cu toții. știm să ascultăm – oricine știe asta. dar devine activă dovedind solicitare suplimentară atunci când judecăm sentimente discordante de tip „eu sunt bine. apare tendința de a îi atribui și partenerului sentimentele tale. manifestare căreia i-a fost acordat de către cercetători numele de EBB – egocentricity bias in the emotional domain. chiar dacă sentimentele lui sunt chiar contrare.descopera. Această zonă rămâne liniștită atunci când analizăm sentimente concordante de tip „eu sunt bine. iar deschiderea de a te asculta în continuare și de a oferi credit discursului tău vor scădea considerabil. ceea ce de multe ori necesită suprimarea propriilor noastre stări emoționale. aceasta a fost tradusă ca fiind părtinire egocentrică în domeniul emoțional. și tu ești bine”. ai avea aceeași reacție și are la bază capacitatea de a te putea transpune în situația celuilalt.ro. Știm să comunicăm. tu nu” (www. Aceasta poate fi una dintre erorile cu care ne confruntăm atunci www.

ci presupune inclusiv procesul de decodificare pe care receptorul îl realiza și în schema de mai sus: mesajul este recepționat. Obiceiul de a asculta este deseori întrerupt din diverse cauze. suntem concentrați la răspunsurile pe care intenționăm să le oferim. de la locul de muncă. puțin mai tehnic. atenție la limbajul verbal și nonverbal 12 . A asculta nu înseamnă doar a auzi că se vorbește în jurul tău. respectiv să acordăm atenție unei avalanșe informaționale etc. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC toate acestea. nu este înțeleasă intenția comunicării și semnificația mesajului. realizăm faptul că avem nevoie de mult exercițiu pentru a fi cu adevărat buni ascultători. de la TV. 2007. fără atenție la limbajul nonverbal care poate transmite mesaje cu privire la sentimentele sau intenția comunicării. • • Ascultarea cu evaluare • Caracterizată prin atenție și concentrare deosebită la conținutul mesajului transmis. Astfel. Altfel spus. și să încerci să le integrezi între cunoștințele pe care deja le deții. de a înțelege sensul celor transmise.practica-ta. • • Ascultarea marginală • Caracterizată prin ascultare superficială. respectiv este integrat în propriul sistem de gândire. ci înseamnă să depui un efort considerabil pentru a reține cât mai mult din mesaj. dezinteres și stări apatice. ne este dificil să ne concentrăm pe o altă persoană în locul nostru. detașare. 23): • • Neascultarea • Caracterizată prin stare generală de nervozitate. Deneș. au fost identificate mai multe nivele de ascultare (Roșca. decodificat. formulăm deja în minte contraargumente pentru ceea ce ascultăm. precum: atenția www. a asculta nu înseamnă doar a recepționa sunetele din mediul înconjurător. preocupare constantă pentru pregătirea propriilor răspunsuri sau chiar pentru retragerea din conversație. • • Ascultarea activă • Caracterizată prin efort mental și emoțional pentru a empatiza cât mai bine cu vorbitorul. senzație de circumspecție permanentă. analizând doar câteva discuții aleatorii din casă. evaluare strict pe baza cuvintelor. dorință permanentă de a întrerupe vorbitorul cu scopul încheierii comuncării.ro este concentrată pe alte centre de interes. sensul este reinterpretat din perspectiva propriilor valori ale receptorului.

radio. Nu este cazul să tranformăm ascultarea într-un teatru vesel. dar în www. orientează tălpile în direcția interlocutorului. dar în același timp încearcă să prezinți punctul tău de vedere într-un mod care permite dialogului să continue politicos.”). TV. alte persoane din sală sau propria ta persoană. dovedește faptul că empatizezi cu interlocutorul („Înțeleg că nu ți-a fost ușor. încearcă să ai o mimică deschisă și pozitivă. pentru a fi un bun ascultător activ. cât și pe conținutul efectiv al mesajului. fiind tratat la egalitate cu mesajul care de fapt inițiază comunicarea în sine. respectiv a fost atentă? • Care este mesajul pe care audiența l-a reținut? • Ce a înțeles audiența din mesajul reținut? • Care este părerea audienței cu privire la mesaj? • Iată că la toate aceste întrebări. • Dovedește interes partenerului prin transmiterea unui limbaj verbal concordant: poți încerca să parafrazezi punctele sale de vedere pentru a verifica dacă ai înțeles corect mesajul. dar și al partenerului de conversație.ro același timp concentrată. • Încearcă să înțelegi și să reții cât mai mult din mesajul transmis de interlocutor.practica-ta. Așadar. menține contactul vizual. Așadar. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC propriu. evită încruntările. feedback-ului îi este acordat un rol foarte important în comunicare. • Dovedește-i interes partenerului tău prin toate semnele non-verbale pe care le ai la dispoziție – corpul orientat spre el. evită încrucișările mâinilor sau picioarelor. generează vorbitorului înțelegere și interes din partea celui care ascultă. Feedback Așa cum deja am observat și în schema comunicării de mai sus.. concentare atât pe starea emoțională a vorbitorului. se poate răspunde fie printr-un limbaj 13 . feedback-ul este necesar pentru a înțelege: • În ce măsură a fost audiența interesată de mesajul transmis. ci mai degrabă într-o situație de confort comunicațional și emoțional. îți recomandăm să încerci să aplici următoarele: • Încearcă să ignori orice alt obiect care îți atrage atenția de la interlocutor – telefon. sau altfel nu se va cunoaște impactul pe care mesajul inițial l-a avut. Acest lucru se datorează faptului că orice mesaj este necesar să fie urmat de un răspuns.. confirmă interesul tău prin aprobări afirmative din cap atunci când ești de acord cu punctul de vedere exprimat de interlocutor.

completând frazele tale. fie printr-un limbaj nonverbal astfel: • Audiența a acordat atenție mesajului tău încă din timpul prezentării prin păstrarea constantă a contactului vizual. sunt cei care te conving că merită să îți continui discursul pentru că cel puțin o persoană este interesată de punctul tău de vedere. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC verbal. îți acordă atenție. Cu cât învățăm să fim mai buni ascultători. care va permite oricărui vorbitor să depășească emoțiile și să se concentreze pe conținutul și valoarea intrinsecă a discursului său. iar aceasta este și recomandarea noastră din perspectiva unei audiențe care www. va ști să dovedească atenție. punând întrebări. în care vorbitorul nu se va teme să demonstreze naturalețe și va reuși să prezinte degajat.   Când se oferă feedback și la inițiativa cui? • Feedback necerut. va menține contactul vizual constant cu vorbitorul. În continuare vom aborda câteva aspecte care sunt considerate adeseori problematice atunci când vine vorba despre feedback. dar care este oferit în mod natural în timpul vorbirii În multe cazuri. dacă nu chiar să îl simțim cu adevărat. să îi zâmbim și cel puțin să mimăm interesul. Acestea sunt persoanele din public care te fac să te simți bine. Nu vom întâlni niciun vorbitor care să își înceapă discursul prin a ne ruga pe noi. Desigur. cei care alcătuim publicul său. aprobări încurajatoare din cap. dacă ne gândim mai bine. acest feedback de încurajare nonverbală ar trebui să fie unul pe care îl transmitem din dorința umană de a ajuta și a crea un climat de cooperare și încredere în jurul nostru. Aceasta va fi o audiență care. interes. feedback-ul se oferă în mod voluntar de către audiență. acesta ar fi un posibil „attention getter” util unui vorbitor. dar va ști să acorde priviri și zâmbete încurajatoare celor care prezintă. grimase contrariate etc.ro trebuie să aibă capacitatea de a asculta activ. nu va căuta alte centre de interes. • Audiența a interacționat cu tine în timpul prezentării. datorită așa-numitelor „persoane- ancoră” din public. participând și ascultând diverse prezentări. în cazul în care intenționează să atragă simpatia celorlalți prin 14 .practica-ta. zâmbete aprobatoare. expunând punctul lor de vedere personal cu privire la subiectul discutat. devenim persoane care oferă feedback nonverbal pozitiv și devenim o audiență plăcută. va crea un climat de încredere. Așadar. Acest limbaj nonverbal va fi cel care transmite un feedback bazat pe emoție.

Cu cât trece mai mult timp. În plus. Feedback-ul va fi preponderent unul verbal. este bine să se țină cont de următoarele aspecte: • Feedback-ul are un rol constructiv. dar îmbunătățim ideea”). dorind ca la finalul prezentării discursului său să afle punctul de vedere al audienței cu privire la cele expuse anterior. de aceea necesită foarte multă atenție privind modul în care va fi formulat.practica-ta. este de preferat ca exact atunci să îi și transmiți punctul tău de vedere. repetarea greșelilor va fi inevitabilă. iar impactul feedback-ului nu va mai fi la fel de mare. ritmul vorbirii. amintirea lucrurilor făcute se șterge. mai există riscul ca în timpul care trece. cum este de exemplu situația unor colegi de la locul de muncă care amână 15 . ci poate viza o acțiune a acelei persoane (se aplică principiul „Nu atacăm persoana. Cu caracter general. • Feedback-ul este departe de a fi o critică sau o ceartă. este bine să aflăm ce părere a avut publicul primului nostru discurs cu privire la stilul de prezentare. recomandarea este de a cere feedback în mod constant. are scopul de a aduce recomandări. fie adresarea unui punct de vedere personal. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC carisma și sinceritatea lui încă din momentul primei interacțiuni cu publicul. Înainte de a ține al doilea discurs public din viața noastră. pentru că doar în urma acestuia putem să evaluăm cu adevărat performanțele actuale și putem aduce îmbunătățiri celor viitoare. Altfel. sub forma „Personal consider că această dispută ar fi putut fi evitată dacă argumentele ar fi fost reformulate astfel încât să nu fie nimeni jignit. singular. a doua oară ele devin alegeri. frustrarea lucrurilor nediscutate să afecteze relația între cele două persoane. în funcție de persoana care îl oferă. În momentul în care simți nevoia să oferi un feedback cuiva. De aceea. îmbunătățiri pentru a crește performanța. voce. pe principiul „Bate fierul cât e cald”.ro Cum se oferă feedback și cum se reacționează la feedback? Pentru a oferi feedback. • Feedback-ul va fi formulat la persoana I.” • Feedback-ul va fi formulat la momentul potrivit. • Feedback-ul este unul subiectiv. el nu va fi considerat drept o judecată de valoare. ci va fi o părere personală. • Feedback cerut la finalul discursului Acest tip de feedback este cel care este solicitat de regulă de vorbitor. www. care nu vizează persoana căreia îi este oferit. presupunând fie adresarea de întrebări de clarificare a sensului mesajului. memoria nu va mai fi foarte fidelă. Și dacă prima dată vorbim de greșeli.

practica-ta.www.ro Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC 16 .

practica-ta. De aceea un feedback exclusiv pozitiv în public ar putea genera frustrări. doar așa vei putea înțelege cu adevărat în ce mod te poți perfecționa în viitor. • Feedback-ul pozitiv se oferă în public. Aceasta presupune că atunci când oferi feedback unei persoane. apoi vei introduce aspectele care necesită îmbunătățiri. care va conține remarci pozitive și negative aplicabile la nivelul întregii echipe. însă cea care considerăm că este cea mai utilă și facilă în același timp este tehnica sandwich. încearcă să ai răbdarea de a asculta tot raționamentul. Aceasta este o regulă generală. Atunci când vine vorba despre primirea feedback-ului se recomandă: • Foarte multă deschidere și putere. • Există numeroase tehnici privind oferirea de feedback. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC discutarea frontală a unor aspecte privind performanța lor. cât și greșelile tuturor. nu reprezintă doar o bună ocazie de a ne remarca vorbind și de a reduce discuția la persoana noastră. este un feedback care trebuie să urmărească o anumită regulă de formulare. de față cu toată lumea. Prin folosirea acestei tehnici. • În contextul unei persoane care dorește să ofere feedback unei echipe www. începi prin a îi prezenta un aspect pozitiv al prestației sale. urmând ca în particular să se detalieze aspectele definitorii pentru prestația individuală a membrilor. care urmărește formula „bun-rău-bun”. care însă considerăm că trebuie adaptată contextului. care să nu stârnească reacții negative. • Răbdare. chiar dacă în particular fiecare persoană va primi și un feedback negativ. în care pot fi detaliate anumite particularități ale performanței fiecăruia. Echipa de lucru are nevoie să înțeleagă faptul că sunt vizibile atât progresele. se va recomanda transmiterea generală a feedback-ului în plen. Am observat mai sus că un feedback constructiv. nu suntem obișnuiți și ne 17 . atunci când ești tu cel care primește feedback. Când vorbim despre feedback. dovedești empatie și interes pentru modul în care se simte cel de lângă tine. • Feedback-ul se oferă doar atunci când ai convingerea că recomandarea pe care dorești să o transmiți va aduce cu adevărat valoare adăugată situației vizate. finalizând feedback-ul într-o notă optimistă prin a mai aminti un alt aspect pozitiv remarcat. feedback-ul negativ în particular. totul se concentrează pe modul în care celălalt poate presta mai bine. Nu este ușor să ți se ofere recomandări cu privire la lucruri pe care tu poate considerai că le-ai făcut perfect. Prin urmare. respectiv păstrarea anumitor elemente pentru o discuție privată cu fiecare membru.ro întregi. Poate unele critici nu îți vor pica bine. Recomandăm deci ca feedback- ul general oferit în plen să fie unul echilibrat.

A adresa cuvinte frumoase este considerat a avea un impact pozitiv asupra oamenilor. www. deși toate acestea sunt strâns legate între ele și se condiționează reciproc. Dacă cineva identifică un lucru pe care îl puteai face mai bine. mulțumind la final pentru contribuția celorlalți la performanțele tale viitoare. care știe să asculte activ în timp ce primește feedback. complimentele aduc beneficii stării de sănătate a organismului. De aceea. a căuta scuze pentru o greșeală nu dă timpul înapoi.practica-ta. • În situația în care nu înțelegi cu exactitate la ce se referă feedback-ul primit. ci și pentru că se consideră că. Bineînțeles. pentru a putea contura încă din acel moment un plan de acțiune viitor pentru a nu mai repeta aceeași greșeală. vrem să facem acum referire și la importanța modului în care sunt formulate mesajele pe care dorim să le transmitem. Impresia a fost deja creată. sunt și persoane care profită de orice ocazie pentru a oferi feedback. • Încearcă să privești cu obiectivitate feedback-ul primit. care spun în mod direct ceea ce tu simți. înseamnă că ceva a scârțâit cu adevărat. de la care merită să filtrăm lucrurile cu adevărat importante de toate celălalte. așa numitele critici împachetate frumos. însă doar așa putem crește. haideți să vedem cum vorbim cu noi și despre noi. nu da vina pe cel care oferă feedback cum că nu ar fi înțeles ce ar fi trebuit. Le vom numi în continuare cadouri verbale. Încearcă să intri în amănuntul problemei sau al greșelii comise. este inutil să încerci să explici că tu de fapt l-ai făcut foarte bine încă de la început. 18 . Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC displace să fim criticați. considerând că este o bună ocazie de a își expune propriile cunoștințe. nu te teme să ceri exemple sau mai multe detalii. nu doar la nivelul moralului individual și al încrederii în sine. îți sugerăm să demonstrezi că ești o persoană integratoare.ro • La feedback nu se răspunde. Atunci când feedback- ul devine mai mult despre persoana care oferă feedback decât despre cea căreia i se oferă. fără să presupună jigniri sau sensuri negative. Feedback-ul sub forma unor cadouri verbale Am învățat să folosim abilitățile empatice și de ascultare în scopul oferirii de feedback constructiv și. Dacă cel puțin unei persoane i-ai stârnit sentimentul că ceva putea fi făcut mai bine. Înainte de a aborda modul în care vorbim cu ceilalți. în general. grâul de neghină. înseamnă că avem de-a face cu genul de persoană știe-tot.

19 . elementul cel mai important este comunicarea. Ne prezentăm oamenilor prin a le spune numele nostru. te invităm să faci un exercițiu. într-un mod constructiv. sunt gesturile și cuvintele frumoase pe care ne face bine să le oferim și să le primim. prietenie. ca de fiecare dată când simți nevoia să îi critici pe ceilalți. În ceea ce privește modul în care vrem să fim percepuți de ceilalți. care poate facilita sau îngreuna integrarea în diverse medii sociale. Iar acum. începem să povestim experiențe inedite din viața personală sau profesională. atenție la zile de naștere și zile onomastice.practica-ta. vei reuși de fapt să îi oferi un feedback nedureros. O stimă de sine ridicată are foarte mult de spus în acest context. Încearcă de acum încolo. fără prea multă atenție la ce este bine și ce nu. un compliment. familie. suntem mereu dornici să ajustăm impresia celor care ne înconjoară cu privire la persoana noastră. că tot am ajuns la acest capitol. Însă în toată această ecuație. iar pentru asta trebuie să fim sinceri și să o admitem cu toții. cu linii pline de personalitate și culori intense. ce cuvinte ai folosi? Experiența ne-a demonstrat până acum că atunci când empatizezi cu adevărat cu persoana pe care intenționezi să o critici. www. câte ceva despre pasiunile pe care le avem și studiile pe care le-am urmat. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Știm cu toții faptul că modul în care ceilalți ne percep are mare legătură cu modul în care noi ne percepem. nu ne-am conforma niciuneia din rigorile impuse de societate. Acestora li se adaugă bineînțeles capacitatea de a informa persoanele din jurul tău cu privire la lucrurile care te supără sau te deranjează din comportamentul lor. Maslow prezenta în celebra piramidă care ierarhizează nevoile umane nevoia de iubire. Portretul poate fi unul foarte vag schițat. să te gândești cum ți-ar plăcea ție să ți se transmită acel lucru. socializare. Așadar. Cu toții resimțim această nevoie și fiecare decide cum dorește să se raporteze la aceasta. Tu cum ai vrea să fii criticat. cu scopul de a ne lăsa cunoscuți de ceilalți și de a contura un portret al personalității noastre în fața celorlalți.ro Dacă nu ne-ar păsa deloc. integrare. am face cu siguranță doar lucrurile care ne sunt nouă confortabile. cu linii simple și ușoare ale unui creion care abia a atins hârtia. Fiecăruia îi pasă măcar o dată și măcar puțin de ce cred ceilalți despre el. Cadourile sunt diverse și potrivite tuturor gusturilor: un zâmbet atunci când răspunzi la telefon. dar mult mai eficient și care salvează interacțiunea socială viitoare dintre voi. cel mai mare cadou pe care ni-l putem face nouă și celorlalți în fiecare zi sunt cadourile imateriale. pentru că aceea este imaginea pe care o creăm lumii din jurul nostru. sau poate fi un portret care are contururi puternice. o voce plăcută. apartenență la grup. pentru că va da personalitate acestui portret și va determina modul în care ceilalți ne percep.

au fost vehiculate diverse dimensiuni ale personalității noastre. Conform modelelor de personalitate discutate de diverși teoreticieni și cercetători. • Livrează cadoul – „Poate altă dată ar fi bine să te pregătești puțin mai bine. 2010). să atragi atenția asupra necesității de a nu mai repeta aceeași greșeală și de a face un plan de acțiune pentru viitoarele situații similare. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Așadar. dar cu siguranță fuga de pe scenă nu este o soluție. există numeroase forme în care pot fi transmise aceste păreri. evită să te încrunți și folosește o tonalitate joasă. încearcă să folosești câteva hârtii de cadou și accesorii care vor face lucrurile mai puțin acide: • Încearcă să ai o mimică deschisă și prietenoasă – păstrează contactul vizual cu persoana respectivă. vom vorbi despre câteva trăsături de personalitate care ne determină caracterul. nu îți dorești să ți se reamintească penibilul situației. nici chiar propriile reacții la privirile insistente ale publicului. În situația de mai sus. va fi mult mai apropiată de tine. ci doar poate să o tratezi cu lejeritate.ro Sigur.” Cadoul te apropie de el. • Începe prin a empatiza cu persoana în cauză . îi înfrunți cu mult curaj și noi îți vom zâmbi mândri din public.„Îți înțeleg emoțiile. atunci când ai un punct de vedere de exprimat. însă credem că este util să analizăm comportamentul din perspectiva așa-numitului model Big Five. Nu este ușor să faci asta. este cu adevărat covârșitor să ai o audiență atât de mare”. iar câteodată știm să punem punctul pe „i” și să identificăm acel lucru mic. iar pentru asta trebuie ca fiecare dintre noi să avem puțin tact și diplomație.practica-ta. În cele ce urmează. Acesta a fost analizat de cercetători precum McRae & Costa. Tipuri de personalitate și tipologii conversaționale Personalitatea și influența ei asupra modului în care comunicăm Fiecare dintre noi avem anumite simpatii și antipatii față de persoane pe care le întâlnim pentru prima dată. nu își va declanșa mecanismele de apărare pe care le activăm cu toții atunci când ne simțim în pericol sau atacați. Data viitoare rămâi acolo. și te transformă într-un îndrumător. Câteodată nu ne putem explica de ce. dar important este ca tu să îi tratezi pe ceilalți așa cum ai vrea și tu să fii tratat. astfel încât nimic să nu te ia prin surprindere. acea intonație a vocii sau cută de la cămașă care pur și simplu ne deranjează la celălalt. www. 20 . însă la nivelul României el a fost aprofundat de Minulescu (Popa-Velea. Astfel.

actualizare vs stagnare. Sunt impulsivi. conștiinciozitate vs lipsa ordinii. Vă vom invita însă să consultați acest model de fiecare dată www. impunători. inclusiv cu privire la instrumentele care pot măsura valorile pentru cei 5 factori studiați. cel mai probabil vor fi catalogate și drept agreabile sau mature. Aceste variabile. pleacă de la premisa faptului că fiecare individ are un comportament determinat de cele 5 laturi caracteristice personalității sale. datorită mutării constante a centrului lor de interes spre alte lucruri mai noi. care dictează modul instinctiv în care reacționăm și ne comportăm (Holbrook. motiv pentru care nu demonstrează atenție. Despre fiecare dintre ele se poate discuta în mod particular. se pot identifica anumite corelații între tipul de personalitate și tipologiile comportamentale. însă acesta nu este subiectul acestei publicații. expresivi și sociabili. argumentativi și aparent insensibili. merită a fi cunoscut faptul că personalitatea este un ansamblu complex ce implică atât temperamentul (latura înnăscută a personalității). însă vom mai aminti în continuare doar patru tipuri generale de temperament. Spre exemplu. energice. complexitatea personalității și a aspectelor care influențează modul în care voi vă raportați la ceilalți. Persoane vesele. empatie față de ceilalți. foarte orientate pe dorințele lor.ro când vreți să vă amintiți. Temperament sangvinic – pozitivi. dinamici. Aceste corelații reprezintă un subiect foarte interesant de discuție. agresivi. vouă și celorlalți. psihopatie. Să nu uităm că persoanele introvertite. Ca o informație cu caracter general. agreabilitate vs lipsa agreabilității. prezentate bipolar. maturitate. adică 5 variabile din perspectiva cărora poate fi analizată personalitatea umană: extraversie vs introversie. în funcție de valorile înregistrate pentru fiecare dintre cei 5 factori.practica-ta. optimiști. Sunt cu siguranță persoane luptătoare. dar foarte concentrați pe propria persoană. respectiv interacționați cu ei. ca două extreme. 2003): Temperament coleric – puternici. cât și caracterul (latura dobândită a personalității). Conform acestui model. extrovertiți. 21 . adaptare vs imaturitate. dar și ușor neatente. anxioase și nemotivate vor avea probabil nevoie să lucreze treptat la fiecare dintre aceste nivele pentru a putea dobândi deschiderea și puterea adaptativă necesară interacțiunilor sociale. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Modelul ia în considerare 5 fațete. persoane care manifestă valori crescute privind extraversiunea și stabilitatea emoțională.

Nu sunt neapărat persoane care să caute interacțiunea cu ceilalți. Sunt îngrijorați. Este un comunicator cu personalitate. știe să o facă într-un mod diplomatic și politicos. este foarte concentrat pe propria persoană și are tendința de a monopoliza conversațiile având mai multă încredere în părerile sale decât în posibilele contribuții pozitive ale celorlalți. sunt persoane care știu să trateze cu tact și diplomație situațiile de comunicare. conștincioși. analitici. 22 . cu atenție la a își respecta propria demnitate și pe a celorlalți. Nu este un „Yes man”.practica-ta. iar ceilalți nu îl vor lua în considerare ca fiind un partener de comunicare valabil. profund emoționali. care dorește să își exprime punctele de vedere fără. dar în același timp au un potențial creativ artistic foarte mare. cum se întâmplă în cazul tipului agresiv.ro Acest gen de comunicator este unul care se subestimează. el echilibrând avantajos beneficiile tipului pasiv și ale celui agresiv. flexibili și ușor adaptabili la orice situație. Tipul asertiv Acest tip de comunicator este cel care spre care ar trebui să tindem cu toții. care are mai multă încredere în ceilalți decât în el și care încearcă mereu să evite conflictele. sensibili. nu acceptă orice i se propune. dar nici nu o evită. acest gen de persoană poate părea că aduce un beneficiu echipei din care face parte (oferindu-le celorlalți șansa de a se exprima). critici. Temperament melancolic – gânditori. Tipul agresiv Tipul agresiv este opusul celui pasiv. dar când refuză. Deși nu se remarcă prin faptul că ar vorbi foarte mult. Pe termen lung. însă. Deși pe termen scurt. Este o persoană cu respect pentru ceilalți care are principala calitate de a dovedi multă inteligență emoțională. ca acest lucru să însemne urmărirea unui câștig personal. tind spre perfecțiune. în ciuda aparentei apatii. cel mai des sunt discutate cele trei tipuri de comunicatori: Tipul pasiv www. Atunci când vorbim despre stiluri de comunicare. un asemenea tip de comunicator va crea frustrări în echipă și nemulțumiri datorită implicării inegale în sarcini și însușirea meritelor. pe termen lung el va acumula frustrări și va avea o stimă de sine scăzută. străbat perioade de suferință de fiecare dată când sunt răniți de ceilalți. aparent indiferenți și neimplicați. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Temperament flegmatic – calmi. Sunt foarte ușor destabilizați de orice intervenție în universul lor.

ro 23 .practica-ta.Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC www.

Întotdeauna va încerca să pară mai cunoscător. dar eu. lucruri cel puțin la fel de interesante de aflat de la noi.. Câștigi mai ușor și mai repede 24 . comunicarea în oglindă este un deziderat. apreciez în mod deosebit experiența dvs. specialist în comunicare și limbajul corpului. dar aș vrea să ne permiteți tuturor să ne exprimăm punctul de vedere cu privire la acest subiect. Vorbim despre sarea și piperul comunicării. ușor de descoperit și identificat în orice grup ai fi. mai experimentat. vei asculta punctul de vedere și vei încerca să fii echilibrat în intervențiile tale. conștient sau nu.. mai priceput. după cum spune și motto-ul Mobexpert din prezenta lor campanie: „Suntem cu toții diferiți. sinceritatea va fi cea mai bună soluție: „Nu vă supărați. care vrea să dovedească supremația sa în orice context. în special datorită faptului că reușește să copieze. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Tipologii conversaționale – sarea și piperul comunicării În continuare vom detalia câteva tipologii conversaționale. www. În numeroase prezentări. nu are rost să îl răsplătești în același mod – veți ajunge să vorbiți deodată. sau cel puțin într-o primă fază. precum am aflat și noi deja de la dvs. nu va avea prea multe rețineri din a vorbi peste tine și a aduce vorba despre propriile sale experiențe. Allan Pease. atunci când nu toți știm să ascultăm activ. Tipul „știe tot” Este genul de persoană care va întrerupe conversația. comportamentul celuilalt și modul de comunicare al acestuia. Este genul de persoană demonstrativă. În comunicarea în afaceri spre exemplu. menționa faptul că practica imitării este des utilizată și și-a dovedit eficiența mai ales în domeniul vânzărilor. iar comunicarea va fi departe de a mai fi una armonioasă.ro Acest gen de persoană este bine să fie tratată cu răbdare.” Tipul cameleonic Adaptarea este o calitate esențială în comunicare și este recunoscută pentru faptul că aduce multe avantaje. Persoana cu bune abilități de adaptare este cea care se integrează foarte ușor în orice mediu. să fim empatici. În cazul în care simți că nu reușești să câștigi și tu timp de vorbire în conversație. să alegem cele mai potrivite cuvinte în comunicare.practica-ta. Sunt sigur că veți găsi și dvs.”. Din fericire”. În fond. Cu politețe. iar acest lucru face comunicarea mai condimentată și imprevizibilă. Poate una dintre replicile lui favorite pentru a te întrerupe și pentru a muta centrul de interes pe persoana sa este „Tu ca tu.

”. mai ales dacă noi continuăm să le folosim atunci când poate ar fi cazul să dinamizăm din proprie inițiativă conversația. pe care nimeni nu le poate contesta.. pe care o poți practica ori de câte ori vrei să te testezi pe tine sau pe celălalt.. adevăruri universale. un adevăr universal. poate merită menționat faptul că aceste replici sunt necesare. o glumă sau o poveste personală.. „Oamenii sunt cum sunt.” etc. Pe de altă parte. încearcă să separi adevărurile de invenții. Când recunoști o asemenea persoană. Poate fi și aceasta o joacă în comunicare. câteodată este pur și simplu păcat să risipești energie încercând să demonstrezi încadrarea celorlalți într-un anumit tipar. o nouă perspectivă asupra subiectului. în calitate de audiență este chiar recomandat să avem din când în când asemenea reacții. Lista poate continua cu replici care nu sunt foarte valoaroase ca și conținut. dar care nici nu fac dialogul să moară. Experiența ne va ajuta pe toți să identificăm momentele optime pentru a introduce în discuție o întrebare. „Asta e lumea în care trăim”. Bucură-te de accidentalele voastre sincronizări gestuale. având siguranța că noi. fără însă să schimbe sensul conversației. ele dovedesc dorința de a fi pe aceeași lungime de undă.ro Acceptă persoanele din jurul tău așa cum sunt și încearcă să vezi părțile bune din care ai de învățat. nu este cazul să o tratezi într- un fel anume.. când sesizezi faptul că ai întâlnit o persoană cameleonică verbal.. Va fi greu să anticipeze ce vei spune tu. nu cele adaptate la părerile tale. În momentul în care vezi că îți dă dreptate întotdeauna. audiența sa. iar acest lucru se induce în mod subconștient prin utilizarea unui limbaj nonverbal similar. 25 . Tipul adevărurilor universale Această tipologie conversațională face referire la categoria persoanelor ale căror contribuții se rezumă la replici generale. motiv pentru care va trebui să își asume riscul de a spune adevăratele gânduri. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC încrederea oamenilor atunci când aceștia percep asemănările dintre voi. ele pot deveni obositoare.”. mai ales în ascultarea activă. îi suntem alături. lăsând-o să îți exprime cu prioritate punctul de vedere.. sau cel puțin nu într-un mod foarte evident. „Interesant. Pe de altă parte. dar care în același timp nici nu aduc o valoare adăugată conversației: „Așa este”. încearcă să îi adresezi câteva întrebări deschise. „Ce să mai zici. Pentru a nu ne înțelege greșit.practica-ta. www. când spune fără nicio excepție că a trăit exact aceleași lucruri ca și tine. ele fiind o dovadă a interesului nostru față de subiect. Atenție însă la persistența cu care contribuim la conversații prin asemenea adevăruri universale. Aceste expresii permit vorbitorului să continue discuția în sensul dorit de el.

ro le-a recunoscut supremația. va stârni empatie și îi va da de gândit. Persoanele care îndeplinesc această tipologie se hrănesc prin dominația pe care simt că o exercită asupra celorlalți. Tipul dominator Această tipologie conversațională are în vedere persoanele care au tendințe agresive în comunicare. Va fi motivat să vadă că eforturile sale nu au fost făcute în van. i se va transmite interlocutorului faptul că schimbarea sa este vizibilă și benefică. Din contră. se vede că experiența și flerul te ajută foarte mult. iar în cazul în care schimbările vor fi pozitive. prin a îl încuraja subtil să preia inițiativa asupra subiectului. poate și datorită faptului că viața le-a demonstrat că de cele mai multe ori au avut dreptate și lumea în cele din urmă www. încearcă să exercite un soi de manipulare conștientă sau nu. Imediat după aceasta se vor urmări schimbări în comportamentul lui. Așadar. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC În cazul în care sesizați că aveți de-a face cu o persoană care își asumă poate puțin prea des tipologia conversațională a adevărurilor universale. este recomandat să dovediți interes pentru a auzi punctul său de vedere. În acest sens.practica-ta. prin discuții directe în care să îi fie evidențiate efectele negative ale comportamentului său asupra celorlalți sau a mediului de lucru. sau care pur și simplu nu a apucat să își formeze un punct de vedere cu privire la subiectul discutat. dar impunerea punctelor tale de vedere creează un climat mult mai tensionat între noi și este păcat să se întâmple asta. 26 . „Apreciez punctele tale de vedere. Pot fi genul de persoane care să încerce să te determine să crezi și acționezi ca ei. dar trebuie să ținem minte că oricare ar fi fundamentul personalității noastre. Pot fi persoane cu tendințe manageriale înnăscute. Aș vrea. luați în considerare faptul că poate fi o persoană timidă. să încerci că fii puțin mai integrator cu cei de lângă tine . nu știu dacă ți-ai dat seama. toată lumea merită să fie tratată cu respect și politețe.” Acest gen de exprimare a punctului de vedere este o formulare constructivă a feedback- ului și are șanse reduse de a stârni o reacție defensivă din partea celuilalt. îi limitează și constrâng pe ceilalți. acest gen de persoană este bine să fie abordată pragmatic. însă.

practica-ta. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC CAPITOLUL III www.ro 27 .

indiferent de formalismul situației. științific. care devine canal de transmitere a cuvintelor) și o comunicare scrisă (atunci când mesajele se transmit printr-un suport scris. Desigur. format fizic sau electronic). spontan și jucăuș cu privire la înclinația ta spre stilul metaforic. te face să te simți natural. fără a trebui să afișezi o mască sau a îți controla pornirile instinctive. Puterea cuvintelor este una foarte mare. Tipuri de comunicare Comunicare verbală Acest tip de comunicare este cel mai cunoscut și recunoscut. Va fi apropiat de stilul pe care îl abordezi atunci când vorbești acasă sau cu prietenii. un stil care te caracterizează pentru că ești stăpân pe el. beletristic atunci când abundă în metafore. pot stârni sentimente puternice sau pot fi simple relatări www. publicistic. managerial (Basarab. 2013). 28 . Cel mai potrivit stil de comunicare verbală în cazul tău trebuie să țină cont de următoarele aspecte: • Cum te simți cel mai confortabil să vorbești? Încearcă să identifici care este cel mai confortabil stil de comunicare – acela va fi și cel mai potrivit stil de abordat de către tine în majoritatea situațiilor. Dacă te simți confortabil să adopți un stil belestristic la o conferință științifică a cercetătorilor dintr-un anumit domeniu. sau solemn. chiar și în contexte formale precum cea în care vă aflați. • Care este contextul comunicării? Încearcă să anticipezi situația în care urmează să vorbești și să prevezi care va fi stilul cel mai potrivit/ care se așteaptă să fie abordat de către vorbitori. fiind vorba de transmiterea de mesaje prin cuvinte. Personalitatea comunicării verbale este oferită de vorbitor în funcție de modul în care acesta decide să își aleagă cuvintele și să relateze mesajul său. Comunicarea verbală poate fi o comunicare orală (atunci când mesajele se transmit prin intermediul aerului.practica-ta. De aceea tonul poate fi unul neutru. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Cap III. ele pot avea un impact major asupra celor care comunică. prin care cuvintele să fie transpuse într-o limbă și într-un limbaj cunoscut tuturor celor implicați în comunicare. suntem convinși că te vei face remarcat. sau administrativ. avertizându-ți în același timp audiența într-un mod firesc. pentru transmiterea acestor mesaje prin cuvinte este necesar un cod lingvistic.ro ale unor fapte obiective.

intonații care pot trăda bună-dispoziție. Pe lângă stilul comunicării.ro • Concizie (mesajul trebuie să fie concret. arhaisme – atenție la folosirea englezismelor). nu uita că limbajul tău trebuie să fie unul care să respecte câteva cerințe (Basarab. www. că. dar și forma mesajului să fie corectă din punct de vedere al corectitudinii limbii .gramatical și lexical). respectiv așteptările audienței). volumul ridicat sau jos. analogii. materiale auxiliare care pot conduce audiența spre direcția dorită). însă. să conțină adevăruri. ritm. Comunicarea paraverbală este de obicei cea care transmite în mod inconștient sentimentele și intenția vorbitorului. ritmul mai alert sau mai lent în vorbire. • Puritate (mesajul va fi ponderat cu privire la tipul cuvintelor folosite – neologisme. volum. Comunicare paraverbală Comunicarea paraverbală face referire la tot ceea ce ține de vocea utilizată în momentul transmiterii mesajului – tonalitate. comunicarea verbală are o importanță destul de redusă din punctul de vedere al cantității de informație reținută de audiență. lipsit de divagații sau abateri sau informații redundante care ar îngreuna înțelegerea efectivă a mesajului de bază). • Adecvare (folosirea celor mai potrivite cuvinte raportat la context și intențiile vorbitorului. în completarea acestui procent venind cei 38% asociați comunicării paraverbale și 55% asociați comunicării nonverbale (CNIPMMR). tristețe. astfel încât structura sa să fie clară. • Corectitudine (conținutul efectiv al mesajului tău trebuie să fie corect. dezamăgire sau încântare. ne putem da seama care este starea vorbitorului în funcție de: tonalitatea mai sobră sau mai destinsă. regionalisme. Doar 7% poate fi reținut din mesaj pe calea cuvintelor. o îmbinare care va deveni din ce în ce mai armonioasă pe măsură ce exersezi. suporturi scrise. intonație și poate chiar și accent. 29 . 2013): • Claritate (mesajul trebuie sistematizat cât mai bine. Prin vocea acestuia. • Precizie (mesajul se poate folosi de mijloace sau instrumente suplimentare care pot facilita înțelegerea – comparații. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Combinația optimă va fi între stilul tău natural și cel așteptat de la tine de către ceilalți. Aflăm. singură. ușor de reținut de către tine și de înțeles de către audiența ta).practica-ta.

Descifrarea limbajului nonverbal nu este doar un domeniu extrem de interesant și aflat în continuă descoperire. respectiv în corelație cu alte semnale nonverbale transmise simultan.practica-ta. iar în viitor se vor aduce din ce în ce mai multe clarificări acestui subiect. Vom prezenta în continuare câteva sfaturi utile pe care vă îndemnăm să le parcurgeți pentru a deveni buni comunicatori. Problematica limbajului nonverbal și a acurateții interpretării sale a fost îndelung discutată. ci are și câteva beneficii cât se poate de concrete: • Reușiți să citiți. • Reușiți să aveți abordarea unui cunoscător de oameni. interpretați și înțelegeți mult mai bine persoanele cu care comunicați. ce răspunde așteptărilor tuturor celor implicați. În ce măsură putem generaliza interpretarea unor manifestări ale corpului ca fiind mesaje clare cu privire la starea emițătorului? O tresărire musculară. vestimentație. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC entuziasm. • Reușiți să conștientizați propriile semnale nonverbale emise și chiar să le controlați. iar astfel comunicarea va fi preponderent una pozitivă. știm acum și modul în care acesta se raportează la cele relatate (sentimentele sale putând fi câteodată ușor interpretate prin vocea sa). postură. Comunicare nonverbală Tabloul devine complet în momentul în care reușim să citim și mesajele pe care vorbitorul ni le transmite în mod inconștient prin limbajul său nonverbal – mimică. chiar și fără ca aceștia să își exprime sentimentele. o clipire. un accent ne poate transmite informații concrete privind proveniența persoanei respective. gestică. mediul înconjurător etc. crește capacitatea empatică și de a adapta comunicarea la audiență. atitudine. un căscat sau un zâmbet pot fi supuse multiplelor interpretări în funcție de contextul în care acestea se www. Toate aceste informații sunt importante pentru a completa puzzle-ul pe care vorbitorul încearcă să îl creeze în fața audienței sale. care are șanse mai mari de a obține ceea ce își dorește. o privire orientată spre colțul din stânga sus.ro petrec. Iată că pe lângă cuvintele rostite de acesta. Cu atât mai mult. 30 . indiferent de domeniul vostru de specializare. • Reușiți să anticipați starea de spirit a persoanelor din jurul vostru. • Cunoscându-i mai bine pe ceilalți.

În timp. dorință de dominare și de impunere. Poate te afli în situația de a întâlni o persoană căreia dorești să îi vinzi ceva sau cu care urmează să negociezi. Așadar. poate ar fi bine să știi că puterea cu care strângi mâna interlocutorului tău sau orientarea palmelor voastre sunt ambele semne care pot transmite mesaje subliminale de superioritate. din păcate. Indiferent de situație. în funcție de modul în care i-ai strâns mâna când ați făcut cunoștință. Orientarea palmei (Pease. 2007. înainte ca mâna ta să se atingă de cea a partenerului: Fig. ori este o persoană întâlnită în alte contexte care nu au o asemenea miză concretă. www. 2007). Se spune că durează mai puțin de 4 minute ca cineva să își formeze o părere cu privire la tine. zâmbetul. autoritate. Invariabil.practica-ta.2. vei mai putea controla doar cele 10% rămase. însă. acelea nu vor avea o pondere la fel de mare în impresia generală pe care ai lăsat-o.ro Să facem cunoștință – cum dăm mâna În momentul în care dai mâna cu cineva cu scopul de a face cunoștință. persoana întâlnită va emite anumite judecăți cu privire la tine. îmbrăcămintea și accesoriile de care te-ai lăsat înconjurat. 80) 31 . contactul vizual menținut. data viitoare când dai mâna cu cineva. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Prima impresie Nu vei mai avea niciodată o a doua șansă pentru a face o primă impresie bună. în proporție mai mare de 90% încă de la prima întâlnire (Pease. contează foarte mult să ai atitudinea necesară. încearcă să fii atent la orientarea palmei tale în momentul inițial. spațiul personal și distanța la care te poziționezi față de intelocutor. respectiv modul în care te raportezi la timpul de comunicare.

Pe lângă aceste orientări ale mâinilor. este orientarea degetului mare. contează foarte mult și puterea cu care realizați acest gest. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Figura 2A sugerează supunere din partea ta. care de-a dreptul strivește mâna partenerului ca și cum ar fi un exercițiu de forță (cunoscut drept the crusher) sau o mână prea slabă și firavă. însă vă reamintim că în momentul strângerii mâinii este considerat semn de nepolitețe să studiați toate aceste semnale nonverbale. cu atât persoana respectivă va avea tendința naturală spre impunere. Allan Pease recomanda în cadrul numeroaselor sale conferințe ca în momentul strângerii mâinii să încercăm să transmitem fermitate. rețineți faptul că o strângere de mână trebuie să fie fermă. nici în jos. care pare că cere să fie dominată (cunoscută drept dead-fish hand shake). 2007. Nimeni nu se simte confortabil în vreuna din situațiile de mai sus. Cu cât acesta este poziționat mai sus. Mai mult decât atât. deci atenție la reacțiile pe care le determinați. de ceea ce observați în mod subtil. strângerea va dura maxim 3-4 secunde și se va petrece în contextul menținerii contactului vizual dintre parteneri. În funcție și de partenerul tău de comunicare. În cazul unei strângeri de mână care poziționează partenerii www. nici în sus. caz în care va încerca să te domine. Desigur. există varianta intermediară a unei palme orientată spre lateral. acest gest poate fi interpretat ca pe un semn de deschidere simplă sau de slăbiciune. 32 . această orientare a palmei spre intelocutor este gestul folosit de omul cavernelor pentru a demonstra că nu ține în mână vreo armă (Pease.ro la egalitate. singurul aspect care mai poate denota dominația unuia față de celălalt este degetul mare. întrucât va fi imposibil să opriți timpul în loc pentru un scurt stop-cadru asupra mâinilor voastre.practica-ta. să se desfășoare la jumătatea distanței dintre interlocutori (brațele fiind ușor flexate). evitând însă o mână prea puternică. ambele palme fiind orientate spre lateral. dorință evidentă de impunere și dominare în condiții de sinceritate îndoielnică. Acest gest poate stârni adversitatea partenerului de comunicare. Vă veți lăsa purtați de ceea ce simțiti. 80). ești deschis și complet sincer. Ilustrația 2B transmite autoritate imediată. Este o variantă neutră care permite inițierea dialogului dintre cei doi fără idei preconcepute. Poate intuitiv. Un alt aspect important în momentul strângerii mâinii. de aceea se preferă moderație în puterea/slăbiciunea pe care o demonstrați încă de la început.

laptop etc. sau banalul „Aha”. să abordăm o atitudine deschisă care să stârnească prietenia și colaborarea cu audiența. Știm. mese. evită încrucișările mâinilor sau ale picioarelor. închidere. Însă este important să le dai șansa să o facă. Vom aborda în următorul capitol mai multe aspecte privind modul în care se poate interacționa cu publicul și numeroasele atuuri pe care publicul ți le poate aduce.practica-ta. Nu le da șansa să rămână în derivă și să fii un ± pe lista lor. • Transmite încurajări nonverbale prin mișcări aprobatoare ale capului. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Limbajul nonverbal când ascultăm Așa cum spuneam mai devreme. totul ține de exercițiu. „Interesant”. este foarte important ca postura noastră să fie una potrivită. însă acum este cazul să ne concentrăm exclusiv pe ceea ce transmite corpul tău în momentul vorbirii. proiector. și mai ales atunci când suntem în situația de a susține un discurs public. pozitivă. Dă-le șansa să te vadă. să își dea seama de personalitatea ta. Îți amintim câteva gesturi și semnale nonverbale pe care este recomandabil să ți le însușești în calitate de ascultător activ în devenire: • Menține contactul vizual cu vorbitorul – îi va crea o stare de confort și vei contribui semnificativ la reușita discursului său. este mai comod să te ascunzi în spatele pupitrului unde poate nu se vede că picioarele tale tremură sau stau încrucișate. Nu este pentru nimeni ușor să se supună unei analize atente din cap până în picioare din partea unor audiențe mai mici sau mai mari. una dintre cele mai importante reguli în comunicare este să învățăm mai întâi să fim foarte buni ascultători. • Limbajul nonverbal va fi însoțit de expresii verbale care încurajează discursul său prin a dovedi interesul tău pentru subiect și dorința de a afla mai multe „Înțeleg”. să surprindă esența discursului în corelație cu limbajul tău nonverbal. Elimină barierele Încearcă să elimini orice barieră poate apărea între tine și audiența ta – pupitru. o figură relaxată care să permită vorbitorului să citească stările pe care discursul său ți le stârnește. semne ce ar denota dezinteres. „Spune-mi mai multe”. 33 . • Orientează corpul spre vorbitor. www. pentru ca la finalul discursului tău măcar să se poată exprima pozitiv sau negativ cu privire la persoana ta și la discursul tău. În final. • Adoptă o mimică deschisă.ro Limbajul nonverbal când vorbim În momentul în care noi suntem în postura de a vorbi.

Să nu uităm de asemenea despre importanța mișcării brațelor – dacă ești o persoană timidă sau care sub presiunea unui discurs poate deveni foarte tensionată și agitată. te intimidezi sau te deconcentrează de la discurs. ar fi o corelație care poate fi utilă pentru publicul tău pentru a reține mai ușor separația între ideile expuse. Te poate ajuta să schimbi poziția de fiecare dată când treci la o nouă idee în discurs. cel mai important. În cazul în care nu reușești să privești persoanele în ochi pentru că nu ești obișnuit să faci asta. deloc grăbit. Poți avea în mână un marker (oricum la îndemână dacă ești în apropierea unei table sau a unui flip-chart) sau un clip-board pe care să sprijini și câteva dintre notițele cu privire la discurs. undeva deasupra fiecărei persoane din public pe care ai vrea (dacă ai putea) să o privești direct. sub forme geometrice sau orice alte mișcări spontane vei simți să urmezi în momentul vorbirii. este ideal ca aceste calcule matematice cu privire la deplasarea ta pe scenă să nu afecteze calitativ discursul. iar astfel ascultarea activă va veni de la sine. îți sugerăm să îți ții mâinile ocupate în timpul vorbirii. Desigur. un obiect în care 34 . fără să faci un pas de la locul ales încă de la început. încearcă să demonstrezi lejeritate în mișcări . nu aborda poziția creion în care doar stai drept. Mișcările corpului În timpul vorbirii. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Contactul vizual Menține contactul vizual cu publicul tău. acest lucru va fi greu de realizat. Bineînțeles. va www. pentru ca apoi să le poți privi direct în ochi. În cazul în care vei considera util. În cazul unei audiențe foarte mari. pe perete. nu va trebui să urmărești matematic acest romb. în care vei deveni foarte agitat. Următorul stadiu va fi să privești persoanele în frunte.nu fi o persoană statică. repetitive și obositoare. îți recomandăm să te miști astfel încât să poți crea un romb din mișcările picioarelor (un pas în față/ spate/ stânga/ dreapta). iar pe tine te va ajuta să te organizezi. dar încearcă să acoperi cu privirea măcar o dată fiecare zonă din sala în care te afli. te va face să simți că ai un punct de sprijin. cu mișcări frecvente. vei putea găsi propria ta rețetă. Îi va determina și pe cei din public să devină mai atenți la tine.practica-ta. Pentru că totul trebuie făcut cu moderație.ro trebui în același timp să te asiguri că nu vei ajunge nici în extrema opusă. iar noi suntem convinși că acest lucru se va rezolva prin exercițiu. poți fixa puncte de reper în sală. încearcă să te uiți măcar o dată la fiecare persoană din sală. Sunt mici trucuri care te asigură că lumea nu va remarca ușorul tremur al mâinilor cauzat de emoțiile care te-au cuprins și. astfel încât să apuci să stagnezi o vreme în fiecare dintre aceste poziții. într-un ritm lent.

dar ține de tine să influențezi parțial aceste percepții. chiar dacă poate acea poză aparține unui coleg cu tendințe expansioniste din biroul tău. care din nou va transmite un mesaj despre tine și personalitatea ta. Dacă pe biroul tău la locul de muncă se regăsește o poză de familie. de faptul că tot ceea ce te înconjoară îi va determina pe ceilalți să te perceapă într-un anumit mod. Îmbrăcăminte & accesorii Fiecare lucru de care te lași înconjurat în momentul vorbirii va transmite un lucru despre tine către ceilalți. www. Este o alegere a ta. 35 . Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC tu ai acumulat toată energia pozitivă și care te va ajuta să te echilibrezi.practica-ta. Dacă acea poză și această percepție pe care ceilalți o pot avea despre tine nu te deranjează. seriozitatea. Cu atât mai mult.ro așadar. îmbrăcămintea și accesoriile pe care le alegi în fiecare dimineață vor transmite informații cu privire la personalitatea ta. automat acest lucru va transmite celor care te vizitează că ești o persoană familistă. te va readuce la realitate atunci când emoțiile s-ar putea să te demotiveze. Fii conștient. cel mai probabil vei lăsa poza în continuare pe masă. formalismul sau lejeritatea cu care tratezi ziua respectivă etc.

ro Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC CAPITOLUL IV 36 .www.practica-ta.

ro În pregătirea unui discurs public. iar de multe ori în fața noastră se află persoane pe care nu le cunoaștem.practica-ta. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Cap IV. însă pe care vom încerca să le depășim prin câteva tactici pe care le vom prezenta în acest capitol. Desigur. teoretic. Cunoașterea contextului . În timpul unui discurs. Sfaturi pentru discursuri publice reușite Susținerea de discursuri publice ar trebui.3. să fie una dintre cele mai familiare activități. dat fiind că avem cu toții noțiuni de bază privind comunicarea. Să începem mai întâi cu a ne adresa cele mai importante întrebări pentru a avea un punct de pornire cât mai bine documentat în momentul pregătirii discursului și respectiv pentru a ne familiariza cu contextul în care acesta va avea loc. trebuie doar să demonstrăm o mult mai mare capacitate de adaptare la interlocutori – aceștia sunt mult mai numeroși decât în cazul unei comunicări de zi cu zi. Care sunt primele întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a pregăti efectiv discursul public? www. Fig.Care este specificul evenimentului? 37 . De aceea. îți recomandăm să te concentrezi pe două tipuri de pregătire: cea psihică (morală. dificultatea discursului public provine din audiența copleșitor de mare și uneori din lipsa cunoașterii acesteia. se adaugă aici și emoțiile inerente pe care cu toții le avem în fața unui public atât de mare. emoțională) și pe cea efectivă (a conținutului discursului).

Cunoașterea contextului – Îmi cunosc audiența? www. va fi apoi intuitiv stilul care va fi așteptat din partea ta. Fig. este necesar să știm care este specificul evenimentului în cadrul căruia urmează să vorbim. accesorii etc). În acest punct al pregătirii. este un cuvânt de deschidere în cadrul unui eveniment organizat de firmă cu un stil puțin formal sau este o prezentare a unei cercetări academice ce trebuie să răspundă unor etichete foarte riguroase? În funcție de răspunsul la această întrebare.4. respectiv ținuta pe care evenimentul o necesită (îmbrăcăminte.practica-ta.ro 38 . Este o reuniune a studenților (având un caracter informal). se creionează deja câteva dintre cerințele organizatorilor cu privire la stilul discursului tău. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Înainte de a planifica efectiv discursul.

Pe de altă parte. poți avea de-a face cu un public pe care să îl cunoști. În acest sens. iar această situație te avantajează major. însă. Atunci când publicul nu are. Cel mai important aspect pe care. a precupărilor și intereselor. tipul de audiență la care organizatorii se așteaptă din perspectiva vârstei. care este stilul abordat de aceștia (mai mult sau mai puțin formal) și de asemenea pot exista anumite experiențe comune care să vă lege și pe care le poți folosi în discurs pentru a stârni amintiri și crea simpatii. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC În funcție de natura evenimentului. însă. vei ști care este aproximativ vârsta publicului. îți recomandăm să te documentezi cât mai bine și să folosești cât mai multe informații din partea organizatorilor evenimentului respectiv. este condiționată de alte beneficii oferite www. Interesul și atenția din partea lor există. este o audiență cu care ești familiar și a cărui atitudine poate fi parțial anticipată. Cunoașterea contextului – Care este tipul discursului așteptat? 39 . atunci discursul tău va trebui să fie o adevărată poveste. Te va ajuta să știi care este natura evenimentului. motivația publicului de a te asculta va fi una intrinsecă. pentru orice persoană interesată de subiectele avute în discuție? În cel din urmă caz.practica-ta. trebuie să îl cunoști legat de publicul tău este motivația participării la acel eveniment și în special la discursul tău.5. Este o participare obligatorie.ro participanților sau participarea este liberă. ale cărei tehnici de creare le vom detalia puțin mai târziu. va trebui doar să te asiguri că le vei menține. dacă publicul tău este unul necunoscut. un interes și o motivație intrinsecă pentru discursul tău. sau măcar pentru persoana ta.   Fig.

iar în unele situații există cerințe predefinite cu privire la tipul discursului care este așteptat din partea ta. reale. unul argumentativ. acesta va aborda doar aspecte obiective - caracteristici tehnice. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Înainte de a merge mai departe. este bine să consulți organizatorii și să îi întrebi dacă este de preferat ca discursul tău să abordeze un stil pur informațional. ca și măsură în care vorbitorul a reușit să câștige adepți sau simpatizanți ai ideilor expuse de el. mai trebuie să cunoști cerințele organizatorilor evenimentului din partea ta. un fel de a fi. Pe de altă parte.practica-ta.ro se va finaliza cu un îndemn clar spre acțiunea dorită. discursul motivațional nu te îndeamnă în mod direct spre o acțiune concretă la finalul său. Beneficiile unui asemenea discurs nu vor putea fi cuantificate. însă. unul motivațional sau este la latitudinea ta să faci această alegere. fizice. o atitudine. Fiind un discurs informațional. Un discurs informațional va prezenta informații într-un mod obiectiv cu privire la un nou produs lansat pe piață spre exemplu. Acest lucru s-ar întâmpla în cazul unui discurs argumentativ. Fig. Diferența principală între aceste tipuri de discursuri constă în modul în care este prezentată informația. În aceste cazuri.6. Cunoașterea contextului – Care este stilul meu de comunicare? 40 . Acesta va prezenta preponderent avantajele produsului și va încerca să diminueze importanța aspectelor negative. dar vor putea fi evaluate calitativ. nu va încerca să convingă neapărat audiența să achiziționeze produsul. dar încearcă să transmită o stare de spirit. Un asemenea discurs www. Majoritatea evenimentelor au un anumit timp alocat fiecărui vorbitor.

Pe de altă parte. încearcă să îți dai seama cum te simți cel mai confortabil să comunici. respectiv care este stilul tău general preferat cu privire la îmbrăcăminte. vor pierde acel șarm și fluență în comunicare. dar nu putem aplica un cu totul alt tipar asupra noastră. vocabular etc. există persoane care în mod instinctiv abordează fiecare situație cu multă seriozitate. Prin urmare.ro încerca să importăm avantaje ale fiecărui stil de comunicare. De aceea. De cele mai multe ori. discursul ar pierde mult din conținut. putem www. este foarte important ca fiecare dintre noi să își cunoască propriul stil de comunicare și să încerce să îl perfecționeze pe acela. vorbitorii vor resimți situația ca fiind stânjenitoare și cel mai probabil nu vor mai vrea să repete situația unui discurs public prea curând. atitudine. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Fiecare dintre noi avem un anumit fel preferat de comunicare. cea mai bună abordare va fi o adaptare a stilului tău preferat la contextul evenimentului în cauză. iar discursurile nu vor mai avea aceeași valoare. Orice stil are avantajele lui. dacă sunt strâmtorate de rigori și contexte formale. Acest gen de persoane. iar dacă ar încerca să devină persoanele acelea glumețe.   41 . putem fi persoane foarte glumețe și relaxate care pot fi vorbitori în public foarte buni atâta timp cât își păstrează stilul original și lejer de comunicare. Pentru tine. Nu încerca să le schimbi și să le înlături din rădăcină cu gândul că celălalt stil este mai bun. De aceea. dar în exces știm că orice poate face rău.practica-ta.

7. unde va fi cel mai bine să te poziționezi pentru a putea derula slide-urile prezentării tale proiectate. informațiile privind sala și chiar o vizită în respectiva locație îți va fi foarte folositoare pentru a îți pregăti discursul din punct de vedere psihic. să regândești discursul tău adaptat la ceea ce sala oferă sau să îți procuri singur acele materiale. Văzând sala. pentru că în cazul în care organizatorii nu pun la dispoziție un material de care tu se poate să ai nevoie în discurs. cum bate lumina.ro După cum se poate vedea. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Fig. Acestea sunt necesare pe de-o parte din punct de vedere logistic.practica-ta. avem nevoie de foarte multe informații cu privire la sala în care discursul va avea loc. pentru vocea pe care va trebui să o folosești în vorbire pentru a o adapta 42 . te vei putea pregăti pentru dimensiunea aproximativă a publicului. Pe de altă parte. Cunoașterea contextului – Care sunt dotările sălii în care voi vorbi? www. vei ști cum să te aștepți că arată aceasta.

Te invităm să notezi orice cuvânt sau idee. poți nota imediat câteva idei sau perspective din care poți aborda tema. sub așa- numita tehnică de mindmapping (Wood). Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC dimensiunii spațiului. fără să fii critic cu privire la ingeniozitatea sau profunzimea lor.practica-ta. să întrebi persoane din domeniu până când vei deține și tu informațiile suficiente pentru a îți forma un punct de vedere propriu cu privire la acel subiect. Desigur. Pregătirea efectivă a discursului Acum că deja deții câteva informații esențiale cu privire la contextul în care www. Vei lua o foaie A4. știind tema discursului. Când simți că ai finalizat această etapă creativă de producere efectivă a ideilor. printr-o mică sesiune de brainstorming pe care o faci tu cu tine sau cu alte persoane pe care dorești să le consulți. Știind din timp lucrurile acestea. Toate ideile pe care le gândești în acest timp vor fi notate pe o foaie. Radial vei nota toate ideile care ți se pare că se leagă de tema ta – fiind o etapă de brainstorming în care se stimulează creativitatea. Vom începe cu a schematiza discursul pe care urmează să îl ții. tocmai pentru că sub presiunea stressului. vei putea începe prin a te documenta – încearcă să cauți articole utile pe internet. A ne imagina situația vorbirii în public în cât mai multe detalii are beneficiul major al faptului că suntem anticipativi și reducem șansele de a fi luați prin surprindere la momentul discursului de aspecte ce ne pot influența negativ. este timpul să ne concentrăm asupra conținutului discursului tău. Mai mult decât atât. o poți poziționa în formatul orizontal (landscape) și vei nota în centrul paginii tema discursului tău. situații neprevăzute pot apărea oricând. Se vor crea acum noi legături și dispunerea radială se va transforma într-un arbore cu noi conexiuni și ramificații. dar încercăm să reducem cât mai mult această posibilitate. În cazul în care 43 . te vei acomoda cu ideea și vei avea timp să exersezi destul de mult emoțiile vorbirii în fața camerei până în momentul discursului. Vei crea așadar un grafic sub forma unui soare cu atât de multe raze pe cât de multe idei ți-au venit. te va ajuta să știi dacă discursul tău este înregistrat video și dacă vei avea un microfon în dotare. se poate să nu avem întotdeauna cea mai bună reacție la situațiile neprevăzute. pentru că de obicei aceste două instrumente provoacă panică în rândul vorbitorilor începători. În cazul în care nu te simți atât de inspirat de la început. Scenariul ideal este acela în care.ro discursul va avea loc. vei putea trece la etapa în care vei încerca să găsești corelații între idei.

Știe că discursul nu are rost să fie unul prea lung. Își cunoaște autoritatea. Atâta timp cât structura discursului tău este clară pentru tine.practica-ta. iar această schemă te va ajuta și pe tine să susții discursul în mod cursiv. ai șanse mari ca și pentru publicul tău să fie la fel de clară și să o rețină ca atare. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC în acest nou grafic sunt idei care au rămas fără conexiuni.8. Harta discursului – tehnica mindmapping În acest caz. rectorul va trebui să rețină că are 4 idei principale de susținut în discursul său. fiind mereu conștient de progresul făcut și de ideile care mai urmează a fi prezentate. Să luăm exemplul unui discurs de bun-venit susținut de rectorul unei universități la deschiderea anului universitar. Crearea hărții mentale a discursului său poate arăta în felul următor: www. este persoana cea mai îndreptățită să 44 . vei putea lua în considerare să le elimini dacă vei simți că nu aduc valoare adăugată discursului tău. Ideile trebuie întâi notate schematic. pentru că ar deveni prea obositor în contextul multor altor discursuri care urmează după el (cunoscând natura evenimentului) și dorește să impună un ritm concis în vorbire.ro Fig.

În acest sens. într-o completă liniște.ro pe care o reprezintă. Discursul fiind schematizat. se va putea folosi de un ton cald. inducând în rândul studenților dorința de autodepășire.practica-ta. având rol informativ. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC vorbească din partea universității. urmărim o structură clasică de tipul Introducere – Cuprins – Încheiere. Audiența va privi nedumerită spre tine și va crede mai întâi că a fost un accident nefericit. te asiguri că publicul tău 45 . pe un ton neutru. poți urmări îndemnul Tell them what you’ll tell them. astfel încât aceștia să fie dornici să îți acorde timpul lor.. cu optimism și încredere că universitatea va duce la bun sfârșit tot ceea ce și-a propus. Ca orice poveste și compunere scrisă în școală. se obișnuiește să se folosească un așa-numit attention getter. se va putea folosi de pauze după fiecare profeție legată de posibilul viitor măreț al absolvenților universității. Totul până când tu vei spune „Și cam asta se întâmplă și în economie. Pentru ideile intermediare. În acest fel. În întregul tău discurs. În introducere. Un attention getter în cazul unui discurs cu tematica economică/financiară poate fi un pumn de bănuți aruncați pe jos. Sunt X și astăzi vreau să vă explic ce s-a întâmplat mai devreme. Se vor aduce la cunoștința publicului realizările și provocările urmărite. nu se va cădea ca tonul să fie unul sentimental pentru că ar fi nepotrivit. chiar înainte de a te prezenta și a spune tema discursului tău. este ușor acum de dezvoltat fiecare idee principală și gândit tonul fiecărui mesaj în parte. la începutul discursului. Acesta va fi un cârlig prin care vei stimula atenția și interesul publicului tău. Pauzele vor oferi timp publicului să sedimenteze informația. perseverența și ambiția de a se implica într-un proces calitativ de educație în scopul realizării și desăvârșirii lor personale și profesionale. motiv pentru care dorește ca discursul său să fie pe de-o parte informativ.. Cine scapă banii și cât de intenționat este acest gest în economia la nivel mondial”. dar pe de altă parte dorește să aibă și un rol motivațional. În final. Este și de așteptat ca el să prezinte o imagine frumoasă a instituției www. Tell them. ați face același lucru în locul său. aducând la cunoștința studenților realizările anului universitar trecut și provocările următorului an. prietenos la începutul discursului. va avea un ton inspirațional. Tell them what you told them. Iată așadar că rectorul nostru știe acum care va fi tonul pe care este bine să îl abordeze și a reușit să își dea seama cum va putea fi dezvoltată fiecare idee a discursului. astfel încât să stârnească simpatia celor prezenți care se bucură să fie întâmpinați de un mesaj emoționat și entuziast din partea rectorului.

ci îți va înmulți emoțiile. mesajul pe care urmează să îl livrăm. Vei începe să citești (doar nu degeaba ai scris tot discursul). înseamnă că nici tu nu ai înțeles. respectiv cunoaștem conținutul efectiv.practica-ta. din tot discursul. Deși nu toți speakerii lasă să se vadă. pentru că spontaneitatea nu va fi punctul forte ale unui speaker aflat la început. te poți gândi de acasă cum dorești să interacționezi cu publicul tău. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC știe progresul speech-ului și urmărește structura împreună cu tine.poate prezentarea unui demers de cercetare. (Albert Einstein) Până în acest punct. sau poate un discurs precum cele în cadrul conferințelor TED. Poate în situația rectorului. te asigurăm că o compunere de o pagină A4 cu scris mărunt nu te va ajuta să scapi de trac. Așadar. toate aceste scheme și planificări ale discursului tău. Însă dacă 46 . Nu este cazul să vezi această amplă pregătire a discursului ca pe un semn de slăbiciune. Am reținut că. doar că emoțiile acționează când și cum te aștepți mai puțin. Mai mult decât atât. cunoaștem contextul general în care discursul va avea loc. tot ce va rămâne scris este o schemă a ideilor principale. vor putea prevedea inclusiv glumele și gesturile menite să atragă atenția publicului. fără însă să îl transformi într-un discurs scris cuvânt cu cuvânt. fiecare caută momentul său de liniște înaintea discursului. formalismul situației și faptul că nu există o linie de argumentare pe care rectorul să își dorească neapărat ca studenții să o rețină în urma discursului său. vei putea acum reface diverse planșe ale discursului tău până când vei fi mulțumit de modul în care ai reprezentat grafic conținutul mesajului. Următorul pas nu va fi sub nicio formă scrierea discursului cuvânt cu cuvânt. www. în care să fie doar el și o oglindă în fața căreia să poată exersa. clipe de relaxare. Pe baza acesteia. dacă ai de susținut un discurs informativ sau argumentativ mai laborios . însă nimic mai detaliat sau elaborat. Dacă în mod normal îți e teamă să vorbești în public. dată fiind dimensiunea mare a publicului. Acela va fi momentul în care îți va părea rău că ai lăsat schema inițială a discursului acasă. această interacțiune ar fi dificilă. Urmează acum să definitivăm forma în care discursul va fi livrat și să îl exersăm până ne vom simți 100% confortabil rostindu-l.ro Exersarea discursului Dacă nu poți explica unui copil de 6 ani. prin urmare să nu te miri dacă rândurile și literele vor începe să se miște și să te deruteze.

În cazul în care întâmpini dificultăți în a simplifica mesajul discursului tău. Ideea acestui exercițiu provine din citatul lui Albert Einstein – „Dacă nu poți explica unui copil de 6 ani. unitatea în diversitate. În acest sens. Un asemenea exemplu sunt filmele din seria „Made simple” aparținând The Guardian. La finalul discursului. culori. Hill. atunci nici tu nu ai înțeles” (If you can’t explain it to a six year old.practica-ta. va fi suficient ca publicul tău să vizualizeze simbolurile pe care le-ai asociat cu respectivele idei. fenomenul singularității și compunerea găurilor negre (Jha. video-uri animate care să surpindă într-un mod cât mai simplu idei foarte complexe. feluri de mâncare sau schimbarea anotimpurilor pentru a explica rolul educativ al jocurilor. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC situația o permite. 2013). Atât pentru tine. cât și pentru publicul tău. va fi foarte important ca acest grafic să fie unul estetic și foarte facil de înțeles. Vei căuta să faci comparații între lucruri banale precum jucării. Întotdeauna copiii vor avea nevoie de explicații simple. you don’t understand it yourself). Boyd. nu este suficient ca ție să îți fie clară structura și ordinea ideilor. pentru a rememora asocierile realizate de tine anterior și a recapitula împreună conținutul discursului. dintre care unul explică în mai puțin de 3 minute ideile lui Stephen Hawking cu privire la fenomene complexe www.le poți facilita și lor înțelegerea discursului și reținerea ideilor principale. trecerea timpului sau orice alte concepte abstracte și greu de explicat. simboluri pe care să le asociezi în timpul vorbirii cu fiecare idee în particular. 47 .ro precum formarea universului. Aceaste metode care presupun resprezentări grafice ale ideilor este ceea ce se numește storyboarding și este folosită din ce în ce mai des în imagini sau dezvoltată în videoclipuri care s-au transmis viral în mediul online. Se pot de asemenea crea prezentări. poți pregăti semne. îți recomandăm să planifici modul în care dorești să implici publicul în discurs . ceea ce va stimula creativitatea ta ca și vorbitor. încearcă să faci un exercițiu scurt și eficient: explică discursul unui copil de 6 ani.

www.practica-ta.ro Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC

48

Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC

După ce structura discursului a fost însușită și poate fi oricând redată cu ușurință
de către tine, urmează exersarea efectivă. În această etapă, îți sugerăm să susții
discursul imaginându-ți că te afli cu adevărat în momentul mult așteptat al
evenimentului – folosește intonația pe care dorești să o ai atunci, exersează
limbajul nonverbal, încearcă să vezi cum te simți introducând scurte povești
sau glume în discursul tău, comportă-te de parcă audiența ar fi chiar în fața
ta și este momentul în care tu poți străluci. Cel mai important este ca acum să
exersezi asocierile între limbajul tău verbal și cel nonverbal, încearcă să asociezi
anumite mișcări în timp ce prezinți idei particulare din discursul tău – un pas
făcut la momentul potrivit, o mimică anume, un gest.

Se vor crea astfel anumite conexiuni între memoria kinestezică și cea auditivă,
iar în momentul discursului, speech-ul tău va fi unul cursiv fiind în același timp
acompaniat de un limbaj nonverbal concordant, atent exersat în etapa de
pregătire (Wood).

www.practica-ta.ro
Acum că discursul a fost exersat, rămâne doar să încerci să aprofundezi și
să analizezi prestația ta. Acest lucru se va putea face prin a te înregistra în
momentul exersării pentru a putea urmări apoi discursul în scopul de a îi mai
aduce ultimele îmbunătățiri.

În plus, pentru puțină energie pozitivă și încredere în forțele tale, îți
recomandăm să te bucuri de beneficiile vizualizării succesului tău. Încearcă să
gândești pozitiv și să îți imaginezi sala în care vei susține discursul, modul în
care pășești pe scenă, reacțiile pozitive și entuziasmul audienței tale. Tendința
generală este de a ne pregăti pentru situația eșecului, însă acest lucru atrage
după sine și o atitutine mult mai puțin încrezătoare în propria persoană, iar
astfel eșecul și-a făcut încet-încet loc.

Cum se susține un discurs public?

Cei mai buni vorbitori publici știu suficient de multe lucruri cât să se teamă...
singura diferență între profesioniști și novici este că profesioniștii și-au
dresat fluturii să zboare în formație ordonată (Edward R. Murrow)

Iată că am ajuns în momentul efectiv de susținere a discursului. L-ai practicat
deja de multe ori și ești cu doar câteva ore înaintea marelui moment. Să
începem cu câteva mențiuni legate de momentul în care este bine să te afli la
locația evenimentului. Încearcă să fii prezent la locul evenimentului cu minim

49

Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC

o oră mai devreme, în cazul în care ești programat printre primele speech-uri
– timpul va fi suficient pentru a te asigura că sala este dotată corespunzător și
pentru a simți atmosfera. Dacă speech-ul tău este programat după-amiaza sau
chiar seara, este de preferat să fii prezent încă de dimineață, de la momentul
primului discurs.

A fi acolo, în mijlocul acțiunii te va putea ajuta enorm. Nu doar că vei putea
vedea prestațiile antevorbitorilor tăi, te vei putea folosi în mod spontan de
corelații între discursul tău și cele anterioare, dar vei putea și afla informații
prețioase despre public. Vei avea timp să descoperi așa-numitele persoane-
ancoră, care simți că îți vor transmite o energie pozitivă în momentul în care vei
vorbi, dar vei putea și interacționa cu publicul tău astfel încât în momentul în
care vei urca pe scenă să fie câteva persoane care să te recunoască și să spună:
„Uite, cu tipa/tipul ăsta am vorbit în pauză și părea interesant ce urmează
să prezinte, hai să ascultăm.” Pornești deja cu un avantaj foarte important –
interesul publicului pentru tine.
www.practica-ta.ro

Secrete pentru un discurs memorabil

Spune o poveste
Fiecare discurs reprezintă o nouă provocare, chiar și pentru speakeri de succes,
la fel cum fiecare apariție în public aduce cu sine un nou val de emoții chiar și
pentru cântăreți și actori cu multă experiență și celebritate.

De aceea, se încearcă de fiecare dată să se aducă elemente noi care să surprindă
prin originalitate și prin caracterul memorabil al discursului. S-au căutat sute de
rețete ale discursului de succes, însă adesea este greu să preconizezi ce poate fi
de interes pentru publicul tău. De multe ori, este la fel ca în școală: cum poate
un profesor de fizică spre exemplu să facă lecțiile sale atractive, dat fiind că
multitudinea de termeni de specialitate îi pun de multe ori piedici în a le suscita
interesul elevilor?

Sunt persoane care spun că răspunsul ar fi unul simplu: transformă lecția într-o
poveste, facilitează-i audienței tale intrarea într-o lume de poveste și vei avea
șanse mari ca aceștia să te placă, să fie atenți și să rețină mesajul tău. Iar aceste
trei promisiuni sunt cele spre care tinde orice vorbitor.

Tyler DeWitt menționa importanța de a transforma cele mai științifice discursuri
în povești, mai ales atunci când audiența ta este formată din persoane tinere,

50

Așa explică Stanton și interesul pe care îl avem cu toții pentru animații cu copii sau animale. evidențiază-le întrebările pe care trebuie să și le adreseze. sau altfel. nu le oferi concluzii pe tavă. va fi ca la TV când pur și simplu mută de pe un canal pe altul fără să îi atragă vreun post atenția în mod special. calculele pe care trebuie să le facă. producător. intelectual. nu încerca să îi ajuți citindu-le slide-urile prezentării tale. să te completeze. actor și scenarist. Asta va face și audiența ta dacă nu știi să îi atragi. Sunt ca un magnet pentru noi. doar fă-mă să îmi pese!”. estetic. într-un mod activ. Prezentările cu imagini bune și cuvinte puține Cele mai multe prezentări sunt susținute folosind mijloace suport. pentru ca singuri să ajungă la concluziile dorite. noi ne simțim datori să îi ajutăm. În acest lucru constă și un fir bun al povestirii. acestea având avantajul de a veni în sprijinul vorbitorilor. un exemplu personal privind modul în care a reușit să tranforme o lecție banală despre virusuri și bacterii într-o adevărată poveste fascinantă despre cum virusurile. să le completăm propozițiile copiilor sau să anticipăm ce dorește câinele să facă. În acest mod. Teoria unificatoare a lui 2+2 Andrew Stanton. să anticipeze și să colaboreze cu tine. În schimb. tocmai datorită faptului că ei nu își pot exprima în totalitate gândurile sau intențiile. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC implicate într-un proces de educație pentru care nu au întotdeauna un interes intrinsec. în a îi determina pe ceilalți să fie atenți. telecomanda este în public și speech-ul tău poate fi oricând dat fără sonor. regizor. celebru pentru producerea filmului WallE spunea. Teoria unificatoare a lui 2+2 este ceea ce Andrew Stanton numea atunci când îți implici publicul în povestea ta. Acesta invocă. demonstrează-i care este valoarea adăugată a discursului tău. că cea mai importantă poruncă a povestirii este „Fă-mă să îmi pese” – „te rog.ro publicului tău de ce este important să te asculte.practica-ta. Succesul acestei povești în rândul elevilor a fost unul indubitabil și iată că se dovedește că știința nu trebuie asociată automat cu o seriozitate obsesivă. Încearcă așadar să îi prezinți www. Acestea te asigură că discursul 51 . într-una din conferințele TED. precum niște agenți secreți foarte pricepuți. Nu face tu calculele pentru ei. pentru că în fond. de asemenea într-unul din discursurile sale în cadrul conferințelor TED – The clues to a great story. spionează bacteriile până primesc comanda supremă de a le stâpâni în totalitate. transformându-le în adevărate fabrici de virusuri. la nivel emoțional.

Recomandarea noastră este așadar să creezi prezentări vizuale. Nenumăratele slide-uri pe care le ai la dispoziție te obligă să fii foarte atent la modul în care alegi să le folosești. care însă vor crea audienței o stare de proastă-dispoziție și bineînețeles. nebazându-te exclusiv pe memorie. vorbitorii optând pentru a crea slide-uri pline de text. Pentru că aceste prezentări Power-Point sunt momentan mai familiare și mai răspândite. dar au și beneficiul că pot sedimenta ideile și în rândul audienței. Mai mult decât atât. nu să le transformi în discursul tău scris și proiectat în fața tuturor. Pe de altă parte. Cele din urmă au avantajul de a fi foarte dinamice și de a demonstra înlănțuiri și ramificații între idei. fiind aproape de ceea ce însemnau strategiile de storyboarding mindmapping din momentul pregătirii conținutului discursului. dacă sunt bine construite.practica-ta. prezentările Power-Point sunt momentan mai populare datorită simplității creării lor și a flexibilității în a le oferi un design potrivit personalității și stilului tău. Atunci când vei construi propria ta prezentare. grafice. acest aspect facilitând atenția și reținerea informațiilor de către cei prezenți. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC tău va urma ordinea dorită a ideilor. o vor împiedica să mai acorde atenție discursului sau persoanei în sine. îți atragem atenția asupra faptului că ele au tendința de a îți www. Aceasta este o greșeală frecventă. Comparând două slide-uri precum de pe pagina următoare.ro crea o libertate de care cei mai mulți vorbitori profită într-un mod nepotrivit. ține cont că ai la îndemână două variante foarte populare de construcție: prezentări tip Power-Point sau prezentări tip Prezi. prezentările pot fi și foarte estetice. bazate pe cuvinte cheie (suficiente pentru a îți aminti ție care sunt ideile principale) și imagini foarte relevante și atractive. audiența va avea întotdeauna o atitudine mai deschisă și pozitivă pentru una dintre ele. Ghiciți voi care? 52 .

de noroc. chiar invulnerabili. nu vă va oferi autoritatea de a minimaliza publicul și de a vă comporta superior acestuia. chiar și vulnerabilă James Altucher. cu ocazia fiecărui discurs. menționa faptul că atunci când ești pe scenă. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC www. Ține de șansă.ro Arată latura ta umană. Prin urmare. Dar nimeni nu vrea să asculte un om invulnerabil pentru că nu va empatiza cu el. de ocazie ca tu astăzi să fii pe scenă și nu în public. Altucher încearcă să demonstreze. De aceea. mulți vorbitori au tendința să își ascundă emoțiile sub masca unor oameni foarte stăpâni pe sine. prin urmare. faptul că sunteți sunteți azi în postura unui vorbitor. nu trebuie să ai sentimentul că ești diferit de cei din public.practica-ta. scriitor. că este un om ca 53 . manager și renumit antreprenor.

ro încercați să respirați mai întâi doar din stomac. Mai mult decât atât. Amintiți-vă de acest exercițiu și în momentul în care vorbiți în public și simțiți că nu vă mai puteți controla respirația: induceți un tempo lent și controlați respirația în mod corect și echilibrat din piept și stomac. sângele părăsește creierul și se îndreaptă spre membre. avem tendința de a respira inegal. pentru că acum corpul 54 . De aceea. un bun vorbitor nu se va teme să povestească încă de la începutul discursului întâmplările din acea dimineață. În ceea ce privește musculatura: încercați ca înainte de a susține discursul să vă creați un mic ritual de relaxare. apoi doar din piept. Controlează-ți emoțiile În momentul vorbirii. la propriu. se spune că cea mai corectă respirație este cea din piept și stomac deodată. www. Concentrați-vă pe fiecare grupă de mușchi până simțiți că ați eliminat tensiunea și nu mai permiteți niciunui tremur de emoție să se instaleze. Aceste instincte au rădăcinile în vremuri străvechi când omul trebuia să dezvolte sisteme proprii de apărare de pericole. permițându-vă să continuați discursul. De aceea. nemaiexistând un echilibru. Să ne ocupăm mai întâi de respirație: de regulă. creierul nu mai funcționează la capacitatea sa maximă. iar creierul va transmite musculaturii și întregului corp faptul că sunteți bine și că nu este cazul să reacționeze stresat. are un efect benefic să încercați să faceți câteva mișcări fizice înaintea discursului. repetați gestul asociat relaxării. Se știe faptul că omul este construit astfel încât. În scurt timp. unul din cele mai eficiente moduri de a ne liniști și controla emoțiile este de a învăța să ne controlăm respirația și de a relaxa musculatura. Atunci când suntem emoționați. respirația devine mai rapidă și prin urmare mai superficială.practica-ta. În aceste momente. conștientizând acest lucru. oricând veți simți că sunteți din nou copleșit de emoții. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC oricare altul. veți simți că se liniștește și ritmul cardiac. În momentul în care simțiți că ați reușit să vă echilibrați. Acum. pentru a ajuta individul în lupta fizică sau în eventuala fugă de pericol (Imre. asociați acelei stări de relaxare un gest – precum poziționarea mâinii pe stomac. Va destinde atmosfera și va ajuta publicul să îl înțeleagă pe cel aflat pe scenă. iar suflul se va domoli. în timpul discursului. 2012). Apoi. atunci când experimentează senzații de frică. preponderent mai mult din piept sau din stomac. apoi în mod egal și echilibrat din ambele. vulnerabil și uman. în corpul nostru se întâmplă reacții perfect normale ca urmare a supunerii noastre situației de a vorbi în public: crește ritmul cardiac. care aproape că l-au făcut să întârzie în susținerea speech-ului.

Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC acordă atenție membrelor. spasme musculare. Mușchii vor fi încălziți. ci vorbitorul este mai degrabă supus unui pericol psihologic (poate suferi ca urmare a unui posibil eșec). Sângele părăsește creierul pentru că se concentrează pe mișcările corpului – tremur. iar vorbitorul are probleme în a accesa resursele informaționale atent însușite și sedimentate în etapa de pregătire.practica-ta. chiar și în acest caz. sângele va fi finalizat deja traseul prin corp. cu siguranță reușești să ai niște evoluții spectaculoase. vă recomandăm ca înainte de a intra în sală. însă. Mai mult decât atât. demne de atât de multe priviri. o prezentare la o conferință academică sau prezentarea unui proiect la facultate sau la locul de muncă. în contextul unor mușchi încălziți care nu vor mai fi la fel de ușor cutremurați de spaima discursului. dacă putem extrapola. Cu excepția unui discurs argumentativ prin care am încerca să ne convingem călăul să nu ne ia viața. sunt toate situații cu care ne putem confrunta. Scott Berkun menționa faptul că orice aparent dezastru dintr-un discurs pe care îl ții astăzi. Nu este cel mai rău lucru care se poate întâmpla Un alt mod prin care reușim să ne eliberăm de presiunea discursului public www. Același lucru. de la un discurs la celălalt. acest pericol. are un potențial foarte mare de umor 55 . niciun discurs nu poate fi cel mai important discurs din viața noastră. individul are instinctul de a reacționa la frică în același mod clasic.ro pe care urmează să îl susținem. este să evaluăm cu obiectivitate și realism importanța acelui discurs în viața noastră. Deși pericolul nu este unul fizic. Deși. Nu ai reușit să ții discursul acela pe care l-ai tot exersat? Răspunsul corect este: nu. de data asta nu a ieșit chiar cum vroiam. Pentru că partea bună în discursul public este că există multe dăți viitoare. O altă veste importantă și utilă pentru a te elibera de presiunea discursului pe care îl ai de susținut: tu vei fi singura persoană care ține o evidență a prestațiilor tale și a evoluției tale. se întâmplă și în situația unui discurs public. sau un concurs de discursuri publice. iar acum va putea reveni în creier. Singura excepție de la regulă este situația în care dorești să devii un speaker profesionist și ai avea sute de mii de persoane cu privirile ațintite asupra ta urmărindu-ți evoluția. Rămâne pe data viitoare. dar care au avantajul că nu sunt singulare. O intrare la facultate bazată pe o prelegere pe care trebuie să o susținem. Pentru a contrabalansa. până ajungi să devii un speaker atât de cunoscut și de urmărit. și până în momentul în care veți ajunge să vorbiți. să încercați să faceți câteva mișcări fizice pentru a relaxa grupele musculare principale. prin urmare nici măcar un posibil eșec nu va putea fi cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla vreodată.

iar în contextul în care un om spune în jur de 15 000 de cuvinte zilnic. sucești cuvintele sau uiți cuvintele. amintește-ți că tuturor ni se întâmplă.ro mișcările subtile asociate relaxării. există șanse mari să aibă un impact pozitiv și asupra publicului tău. data viitoare când greșești. „Credeți că este penibil ce mi s-a întâmplat? Păi să vă spun ce am pățit în Philly. care deși nu vor fi foarte lungi. Așadar. a preluat obiceiul de a urmări câteva show-uri de comedie pentru că acestea îl ajută să devină mai puțin riguros. plecând de la experiența sa personală. Pe de altă parte. Înaintea fiecărui discurs. fie că te bâlbâi. a oferi un scurt timp de gândire și reflecție publicului tău cu privire la o idee din discurs etc. să adopte din stilul lejer și relaxat al comedianților. va fi decizia ta să copiezi lucruri. bucură-te că te apropii de a îți atinge limita de gafe pe ziua respectivă. Dacă ele au avut succes la publicul comedianților. Desigur.. a adresa o întrebare publicului. 13). Altucher încearcă să copieze din ritmul de vorbire al acestora. modul în care se folosesc de vorbire și tăcere. Și trec mai departe” (Berkun. îți vor acorda răgazul necesar pentru a îți asigura menținerea echilibrului.. îți câștigi dreptul de a spune acea poveste cu următoarea ocazie când ți se va întâmpla un dezastru. într-o tentă mai umoristică. treci cu naturalețe peste și.practica-ta. Este bine ca în discursul tău să gândești mici „momente de respiro”. Toate acestea sunt momente menite să te ajute pe tine. Uită-te la show-uri ale unor oameni buni de comedie înaintea discursului Acesta este unul dintre sfaturile oferite de James Altucher. 2012. 56 . cu una mai puțin rămase. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC pentru discursurile pe care le vei susține în viitor. stiluri și glume care simți că te caracterizează. 2012. Prin a face față astăzi unui eșec. greșelile se spune că apar în medie la fiecare 10 cuvinte. înseamnă în jurul a 1 500 de gafe/zi/persoană (Berkun. Nu uita că cel mai potrivit stil pentru tine este o medie între stilul cerut pentru respectivul discurs și stilul tău preferat. Creează-ți momentele de respiro Unul dintre cele mai importante secrete ale unui vorbitor în public este legat de micile pauze de respiro din discurs – pauze din vorbire. 14). în care să muți centrul de interes al publicului asupra altei persoane/altui obiect/subiect. Acest lucru se poate face prin a introduce în prezentarea ta un scurt filmuleț relevant pentru tema discursului tău. Mai mult decât atât. imită modul în care ocupă spațiul pe scenă. dar chiar și copiază din glumele acestora. în care apuci să te concentrezi pe acea respirație corectă despre care vorbeam anterior și pe www.

În asemenea cazuri. Dacă lumea pleacă în timpul discursului tău. nu te lăsa purtat de gânduri negative. mai avem 5 minute. dispus aleatoriu într-o sală mare? Invită-i pe toți mai în față.. ce ai de făcut în situația unui public mic. vei putea face un plan împreună cu publicul tău pentru a le mai menține o minimă atenție în minutele rămase. Odată împărtășită această constatare. cea mai bună soluție este una graduală. zona din față a sălii va căpăta instant un caracter mult mai confortabil. dar încercăm acum să salvăm cât se poate de mult din situație. în care încerci să îi implici în discursul tău și să le ceri părerea cu privire la subiectul discutat: Ce părere aveți despre acest punct de vedere? Care este punctul vostru de vedere? Este cineva în sală care a trecut printr-o situație similară? Dacă nu obții niciun răspuns. www.practica-ta. tot ce are loc înainte nu mai ține de tine. Aceasta este o situație care îți poate afecta destul de mult moralul cu greu construit înaintea unui discurs public. atunci merită să îți pui câteva întrebări cu privire la prestația ta. „Facem așa.. În acele momente. O altă abordare mai sinceră și directă de la bun început ar fi să împărtășești publicului tău faptul că simți cum discursul tău nu reușește să le stârnească într- atât de mult atenția pe cât ți-ai dorit. încearcă se creezi un spațiu de confort pentru toată lumea. iar voi îmi promiteți că încercați până la final să îmi spuneți un lucru care v-a plăcut și pe care l-ați învățat din prezentarea mea și un lucru 57 . care nu are nici cea mai mică legătură cu tine. poți spune: Ok. ci se prea poate să fi fost o problemă de organizare. cât și pentru ei.. alături de tine. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Cum să facem față unor schimbări spontane de situație? Un public foarte mic.. atât pentru tine. puncte de vedere nu avem. Ceva înseamnă că totuși nu s-a întâmplat chiar ca la carte. eu vă promit că nu vă mai rețin mult. Așadar. să fie din cauză că avem prea multe nelămuriri pentru a mai lăsa loc și opiniilor? Un zâmbet din partea ta și vei primi automat minim un zâmbet în răspuns din partea publicului. într-un spirit de glumă. Tu vei putea fi evaluat doar după ce urci pe scenă. oamenii nu lipsesc pentru că tu ești un vorbitor pentru care nu merită să se deplaseze.ro Oamenii se plictisesc Ai încercat să urmezi ca la carte toate regulile discursului public de succes și totuși observi că audiența ta este teribil de plictisită.

iar pentru tine este o persoană pe care ai reușit să o scoți din zona de confort și ai convins-o să îți adreseze chiar și aceste cuvinte atât de generale. când tu și audiența ta nu sunteți pe aceeași lungime de undă. aceasta este într-adevăr încă o perspectivă asupra subiectului”. amintește-ți că cea mai bună soluție este să eviți disputele și să rămâi în sfera unei dezbateri.”. amintește-ți ție și celorlalți că totul depinde de perspectiva din care este privit respectivul lucru. De la mulți vei avea răspunsuri generale de tipul: „Mi-a plăcut că a fost interesant. 58 . Sunt subiecte sensibile și te poți aștepta la reacții diverse.. dar aș fi vrut să fie mai puțin ploios afară”. nu omite să te gândești la modul în care se simte publicul tău ascultând acele argumente. Cu toate că argumentele trebuie să fie unele cât mai obiective. Se spune că unul dintre cele mai corecte răspunsuri este întotdeauna „Depinde. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC pe care l-ați fi dorit altfel.ro Într-un asemenea caz. subiectivismul și sentimentele deoparte. Poate nu te va ajuta ca fiind un feedback foarte constructiv.. discursul tău va aborda tema legalizării consumului de marijuana sau a legalizării căsătoriilor între persoane de același sex. lăsând impresiile. câte persoane. Nu opta pentru a te impune pentru că nu deții această putere. Dacă. cu o bază documentară solidă. Argumentele vor fi prezentate politicos. ca și mod de construcție al acestora. având grijă să nu se depășească limitele acesteia. în fond cel mai bun mod de a te impune este prin eleganța de care dai dovadă. Așadar.” Îi vei face să se simtă cu adevărat importanți pentru tine și îi vei determina să colaboreze. Argumentele nu vor fi sentimentale. Revolta generată de alte puncte de vedere Să ne imaginăm situația unui concurs de discursuri publice în care se discută diverse subiecte. www. Concluzionează totul prin „vă respect punctul de vedere. Aici trebuie să ne amintim cât este de importantă empatia și de aceea vom învăța să fim ponderați și să dovedim flexibilitate. Nu fi contrariat când vezi că lumea nu este de acord cu tine și amintește publicului tău același lucru: există la fel de multe puncte de vedere. fiecare mai controversat decât celălalt. dar vor genera sentimente și ele nu trebuie ignorate. se prea poate ca în public să fie persoane foarte vehemente și care să se simtă poate chiar jignite de punctul tău de vedere.practica-ta. dar este o persoană care măcar nu te poate critica pe tine pentru lipsa sa de interes (de vină e vremea). spre exemplu.

bazându-te că echipamentele tehnice vor funcționa și în ziua efectivă a discursului. Surprizele vin. poți cere unor persoane din public o hârtie A4 (sau îți poți aminti întâmplător că ai câteva hârtii în geantă) și să încerci să schematizezi graficele pe care le aveai.ro celelalte variante posibile. de altfel. poți avea foarte multe echipamente tehnice la dispoziție – laptop. ești o persoană bine pregătită și informată. nu o ultimă soluție la care recurgi doar pentru că ai epuizat toate www. cea mai prețioasă recomandare pe care o putem transmite este să nu îți pierzi firea. În primul rând. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Întâmpinăm dificultăți tehnice Vorbeam mai devreme de faptul că în momentul susținerii discursului. Luând în calcul faptul că ai fost la fața locului în timpul pregătirii discursului. însă. îți poți aminti schemele care au stat la baza hărții mentale a ideilor din discurs. te asigurăm că vei avea cu atât mai mult de câștigat în fața publicului cu cât vei transmite mai repede flexibilitatea ta de a prezenta la fel de bine și fără tehnologie. proiector. respectiv storyboard-ul creat de tine. Audiența va trece cu mult mai mare ușurință peste posibilele ezitări pe care le-ai avea în discurs. foarte frumos figurate în prezentarea pe care doreai să o proiectezi. sistem de sonorizare etc. este bine să pară ca o decizie a ta. smart-board. când te aștepți mai puțin. persoanelor din public le va fi ușor să empatizeze cu tine și să își de aseama cât este de incomod ce ți se întâmplă. Folosindu-te de acestea. amintește-ți că ai exersat de suficiente ori discursul încât acum să te poți adapta cu naturalețe și spontaneitate acestei situații. Ai ajuns în momentul discursului și realizezi faptul că aparatura a decis să nu mai funcționeze. Apropiindu-ne de finalul acestui scurt Ghid de Comunicare și Discurs Public.  59 . Din experiența noastră. nu ne rămâne decât să îți dorim mult succes în viitoarele provocări conversaționale/ de discurs public și să ne exprimăm încrederea că vei putea trece cu naturalețe peste orice mici obstacole ar putea apărea. Ca un secret. Mai mult decât a ține un discurs exclusiv vorbit. regăsind elementele care îți definesc stilul personal de comunicare.practica-ta.

practica-ta.ro Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC 60 .www.

Sibiu Articole și resurse online • Secretul empatiei: de ce putem înțelege ce simt ceilalți?. 2013 [online] Disponibil la URL http://anatolbasarab. Ed.descopera. Tyler DeWitt [online] Disponibil la URL http://www. Wood Patti [online] Disponibil la URL http://www. com/news/video/2013/sep/19/stephen-hawking-history-time-simple- video [accesat la 25.2013] • Modul de formare – Comunicare.html [accesat la 26. București. Comunicare în afaceri: Suport de curs.ro/principalele-forme-ale-comunicarii/ [accesat la 24.2013] 61 .10.2013] • Ten memory tools for remembering your speech. Ed. Boyd Paul [online] Disponibil la URL http://www.2013] • Hey.pattiwood. Întrebările sunt de fapt răspunsuri. Confesiunile unui vorbitor public. Basarab Anatol.W. Hill Matt.net/article.theguardian. Holbrook Betty & D. 2007. profesori de științe. made simple – video animation. Publica • Pease Allan.ro/dnews/11509652- secretul-empatiei-de-ce-putem-intelege-ce-simt-ceilalti?fb_ www.scribd. Jha Alok. 2012.2013] • Principalele forme ale comunicării. Cărți • Berkun Scott.practica-ta.likes&fb_ source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 [accesat la 17.com/doc/38686147/36873860-Inainte-de-a- spune-DA [accesat la 22..pt/sme/trainers/training/CNIPMMR-Communication_ RO. Curtea Veche • Popa-Velea Ovidiu.10. faceți lecțiile distractive.asp?PageID=2326 [accesat la 25. 2013 [online] Disponibil la URL http://www. București.10. 2003 [online] Disponibil la URL http://www.10.ted.10.2013] • Înainte de a spune „Da”.ro action_ids=671827179503139&fb_action_types=og.pdf [accesat la 24.com/talks/tyler_dewitt_hey_science_ teachers_make_it_fun.2013] • Stephen Hawking’s big ideas .10. Aplicații în medicină. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Bibliografie Publicații. Științele comportamentului uman.10. 2010. Ed Trei • Roșca Liviu. CNIPMMR – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mjilocii din România [online] Disponibil la URL http://byweb.. București. 2007. Călin Deneș.

Imre Cristina [online] Disponibil la URL http://www.ro 62 .com www.informatiiprofesionale.practica-ta. Altucher James [online] Disponibil la URL http://www. Stanton Andrew [online] Disponibil la URL http://www.ro/comunicare/cum- functioneaza-creierul-in-conditii-de-stres [accesat la 28. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC • Indiciile unei povești extraordinare.ted.10.com/how-to-be- the-best-public-speaker-on-the-planet-2013-10 [accesat la 30.10.youtoart.com/talks/andrew_stanton_the_clues_to_a_great_ story.html [accesat la 26.2013] • How to become the best public speaker on the planet.businessinsider.2013] • Cum funcționează creierul în condiții de stres.2013] • Imagini și vectori grafici: www.10.

Gheorghe Doja Nr.ro Program multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenți în vederea creșterii gradului acestora de angajabilitate Editor: editat sub egida Adecco Resurse Umane Data publicării: Noiembrie 2013 Cod ISBN: 978-973-108-483-1 Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României Biroul de implementare al proiectului Str.ro 63 . Timișoara.2013 www.practica-ta. 40. 300222. Ghid de COMUNICARE și DISCURS PUBLIC Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 . companii@practica-ta. România Telefon: +40256 493 052Fax: +40256 493 053 E-mail: studenti@practica-ta.ro.