You are on page 1of 6

entru alte sensuri, vedeți Elefant (dezambiguizare).

Elefant

Fosilă: pliocen–prezent

PreЄ

Є

O

S

D

C

P

T

J

K

Pg

N

Afrikanischer Elefant, Miami.jpg

Elefantul african

African Bush Elephant.jpg

Elefant african

Clasificare științifică

Regn: Animalia

Încrengătură: Chordata

Subîncrengătură: Vertebrata

Clasă: Mammalia

Supraordin: Afrotheria

Cel mai în vârstă animal în captivitate a avut 86 de ani și a trăit în Taipei. Cuprins 1 Caracteristici generale 2 Braconaj 3 Altele 4 Specii 5 Bibliografie 6 Note 7 Legături externe .22 de luni. care la naștere cântăresc 100 kg.21 m înălțime și o lungime de 10.39 m. Greutatea medie a unui elefant este de 2-5 tone. 1821 Genuri Loxodonta Elephas Modifică text Consultați documentația formatului Elefantul este un mamifer mare din familia Elephantidae.Ordin: Proboscidea Familie: Elephantidae Gray. ordinul Proboscidea. Namibia (1978) care a avut 4. Taiwan. Fac parte din categoria celor mai mari animale patrupede terestre. Perioada de gestație durează 20 . atingând o înălțime de 4 m. Recordul l-a atins un mascul din Damaraland.

O piele dură. cât și la femele. ca extensie a nasului și a buzei superioare.[1] Astfel. fapt care a determinat ca populația de elefanți să fie în continuă scădere din cauza braconajului intens.1 m lungime și 105 kg. groasă.cu o lungime de 1-2 metri. nu au fildeși. cu riduri. în regiunea centrală a Africii. la naștere.maximul este de 3 metri.Caracteristici generale Prezența unei trompe mari și flexibile. Are 2 colți din fildeș care au pana la 2.elefanții se pot lupta și pot doborî chiar și copaci și corpuri dure. Aceștia le apar pe la vârsta de doi ani și cresc toată viața. Braconaj Colții de fildeș ai elefanților sunt foarte valoroși.000 de elefanți au fost uciși de braconieri în perioada 2011-2014. Cel mai mare colț de fildeș despre care s-a relatat vreodată a avut 3. Aproximativ 100. Specii . Ureche externă mare și subțire. neacoperită cu păr.[1] Altele Elefantul poate consuma chiar și 225 kg de iarbă într-o singură zi și poate bea până la 136 litri de apă la o singură adăpare. populația de elefanți a scăzut cu 64% doar în ultima decadă.Cu ajutorul fildeșilor. Puii de elefant cântăresc mai mult de 100 kg și.5 metri lungime. atât la masculi. Dimensiuni mari (până la 4 m înălțime și masa de 7 tone).

Religion and Art”. J.Shoshani. „Elephants as War Machines”. 36–51 --. W. pp. K. J. pp.Daniel. H. ISBN 0-87596- 143-6 --. S. „Elephants in Captivity”. 85–86 --. A. L. 66–80 --. pp.. C. I. E. L.McNeely.Shoshani. S. 184–93 --.Douglas-Hamilton. 226–29 . J. C.Shoshani. „Famous Elephants”. „Elephant Communication”. 174–77 --.Easa. J. J. „Elephants as Beasts of Burden”. 202–07 --.Payne. 146–48 --. J. 14–15 --. pp. pp. C. A. pp. K. „Elephants in Folklore. 149–50 --. pp.Moss. „Why Save Elephants?”. „Anatomy and Physiology”.. pp. P. „Ecology and Behavior”.Wylie. ed (2000). Checkmark Books. S. „The Rise and Fall of the Ivory Market”. pp.Eltringham.McNeely. S.. pp.Shoshani. J. 124–27 --. D. pp. Elephants: Majestic Creatures of the Wild. „What is an Elephant?”. Langauer. pp. 158–65 --. K. pp. B.Tuttle. B. 106–13 --. 168–71 --. 178–83 --. C. „The Elephant Domestication Centre of Africa”. „Comparing the Living Elephants”. pp. Shoshani. Loxodonta africana Loxodonta cyclotis Elefantul asiatic Bibliografie Shoshani.Shoshani. „Elephant Calves: The Story of Two Sexes”. pp.Smith. „The African Elephant Population Today”.Martin. J. K. „The Asian Elephant Population Today”. B. pp. 116–23 --. 152–54 --. „Musth in Asian Elephants”. pp.

Entertaining Elephants: Animal Agency and the Business of the American Circus. Baltimore. (2009).000 de elefanți au fost uciși de braconieri în ultimii trei ani. Behaviour. 2013. 100. Oxford University Press. East African Mammals: An Atlas of Evolution in Africa. MD: Johns Hopkins University Press. accesat la 22 august 2014 Legături externe Puteți găsi mai multe informații despre Elefant prin căutarea în proiectele similare ale Wikipediei. Academic Press. ISBN 978-1-86189-397-0 Wikisource: "The Blindmen and the Elephant" by John Godfrey Saxe Carrington. D. Part B: Large Mammals. J. and Conservation. 19 august 2014. Heathcote (1989). Chatto & Windus Nance. New York: Harmony Books. Gândul. Sukumar. Adriana Stanca. Elephant. Williams. grupate sub denumirea generică de „proiecte surori”: Definiții și traduceri în Wikționar Imagini și media la Commons Citate la Wikicitat Texte sursă la Wikisursă Manuale la Wikimanuale Catalog de specii Proboscidea la Wikispecii . (2003). Richard (1958). ISBN 0-12-408355-2 Wylie. (1988). Evolution and Influence on Mankind. ISBN 0-517-57320-2 Note ^ a b Elefanții ar putea dispărea în timpul vieții noastre. The Living Elephants: Evolutionary Ecology. Reaktion Books. Sacred Elephant. R. ISBN 978-0-19-510778-4 Kingdon. Elephants: A Short Account of their Natural History. Susan (2013). Volume 3.

Stramosii elefantilor erau mamifere acvatice 15 aprilie 2008. Descoperă .