Vorbe intelepte Nu te avânta în valurile dragostei pâna nu-i cunosti adâncimile.

"

Ochii nu gresesc daca mintea conduce ochii."
Tacerea e cea mai frumoasa podoaba a unei femei."

În drum spre fericire nu ezita sa te înarmezi cu sinceritate."
Valoarea unui lucru o observi numai dupa ce ai pierdut acel lucru." Glumeste în iubire dar nu iubi în gluma!"

Dragostea e mai puternica atunci când te face sa suferi mai mult."
Nu rascoli cenusa trecutului pentru ca vei gasi scânteia ce te va arde."
Prima iubire poate fi socotita si prima durere." Câteodata, numai pierzându-i pe cei pe care-i iubesti, simti cât îti sunt de dragi." Iubeste cât vrei, dar iubeste mereu." A ajunge la inima cuiva este o arta; a iesi este o capodopera."

Zâmbeste celui ce te-a jignit, sa nu-ti poata citi durerea din suflet."
Când suntem sanatosi dam cu mare usurinta sfaturi celor bolnavi." (Terentius) " Si cel mai frumos trandafir are spini." "Cine face (Oxenstierna)

întotdeauna ce vrea rareori face ceea ce trebuie."

"Nimic nu dam cu mai multa darnicie ca sfaturile noastre." (La Rochefocauld) "

Timpul scoate adevarul la lumina." (Menander) A face bine unor ticalosi este egal cu a turna apa în mare." (Cervantes) E mult mai placut sa spui adevarul decât sa-l asculti." (Menander) Un defect se observa mai usor decât o calitate." (Kusumadeva) Spune-mi de cine râzi si-ti voi spune cine esti." (Orestano) Sa înveti sa mori? N-o sa reusesti prea bine de prima data!" Oricâte benzi ar avea drumurile vietii, pe ele se circula într-un singur sens." Daca n-ai vânt în pânze trage la vâsle!" (Jennifer Prugh)

Fericirea si prostia sun diferite din cel putin o singura cauza: nu toti prostii sunt fericiti!" Un campion poate pierde, însa nu este învins niciodata. Nici o data!"
; Atunci când nu faci nimic cu viata ta traiesti din fantezii." Atunci când visele se destrama curg lacrimi. Asa se poate explica formarea oceanelor." Pentru a gasi adevarata iubire e nevoie sa te caute ea mai întâi." Trebuie sa începi sa tii la ceva, sau, mai bine spus, la cineva. Altfel, chiar daca nu vei ramâne singurul om de pe pamânt, vei fi singur."

Nimic nu este mai penibil pentru tine decât sa vezi pe cineva facând un lucru despre care chiar tu ai spus ca nu poate fi facut." (Sam Ewing)
Cum e posibil sa-ti traiesti viata uitându-te la o usa fara a avea curajul sa o deschizi?" (Robert D. Ballard) Nu te teme niciodata de umbre! Ele arata ca exista lumina prin apropiere." (Gary Sinise)

Egoismul este singurul anestezic pe care natura i-l ofera prostului ca sa-l ajute sa se suporte." (Bellamy Broks) Traim vremuri grele: copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte." (Marcus Tullius Cicero) Eu sunt Leu, si leii nu cred în tâmpeniile astea astrologice." (Tom Neff) Fiecare viata îsi are scopul ei." (Ioan Botezatorul - Close To Jesus: Mary from Magdala) Am obosit sa fiu puternica." (Lucilla - Gladiatorul) Sunt atât de obosit încât nu mai am nici macar puterea de a lua un loc pentru a ma odihni." Sa vorbesc despre Dumnezeu? Hâm... E ca si cum as încerca sa privesc soarele cu o lumânare aprinsa pentru a vedea daca acesta lumineaza." (Lev Nikolaevici Tolstoi) Destinul nu este o problema de noroc, ci, cu siguranta, una de alegere." Viitorul apartine acelora ce au crezut cu toata taria în frumusetea viselor lor." (Eleanor Roosvelt) Credinta vie e ca o stânca cu radacini."(P.K. Thomaian)
Cei ce urmeaza multimea sunt rapid înghititi de ea."

Actiunea este elocventa!" (Shakespeare)

Nimic în viata nu e facut sa înspaimânte. E doar facut sa fie înteles." (Marie Curie)

Sansa este ceea ce se întâmpla atunci când pregatirea întâlneste ocazia." (Elmer Lettermann)

Ceea ce conteaza în viata este nu locul în care ne aflam, ci directia spre care ne îndreptam." (Oliver Wendell Holmes)

Nu este niciodata prea târziu sa fi ceea ce ai fi putut fi." (George Elliot)

La prostiile clovnilor râd doar prostii."

Atunci când evenimentele te depasesc, fa în asa fel încât sa se creada ca tu le-ai organizat."

- Adevarul nu se confunda întotdeauna cu dreptatea. - Unde ai citit asta? - În toate cartile bune..." (William Faulkner - Lectia de chimie )

Oamenii exagereaza întotdeauna calitatile morale pe care nu le poseda." (George Bernard Shaw - Steaua destinului)

Tot ce duce la încredere sau înaltare de sine pregateste în mod sigur calea pentru înfrângere." (Ellen G. White)

Un dictator este întotdeauna un barbat temerar care se urca pe spatele unui tigru si-l calareste. Povestea se termina mereu la fel: tigrul se satura de alergat si-si aduce aminte ca-i e foame..." (Winston Churchill)
Nu-ti poti construi o reputatie doar pe baza a ceea ce ai de gând sa faci." (Henry Ford)

Încrederea nu vine din faptul ca ai întotdeauna dreptate, ci din faptul ca nu-ti este teama ca ai putea gresi." (Peter McIntyre)

Creativitatea? Ceea ce se întâmpla între ...mmmm... si ...aha! " (Dan Yovich)

Banii si succesul nu-i schimba pe oameni, ci doar amplifica ceea ce ei sunt deja." (Will Smith)

Nu poti fi brav daca ti se întâmpla numai lucruri minunate." (Mary Tyler Moore)

Munceste pentru a deveni, nu pentru a obtine." (Confucius)
Succesul înseamna a continua atunci când toti ceilalti renunta." (Alvin Sprecht)

" (Arthur Buchwald) Demnitatea a fost croita salopeta. vorbeste o data. analizeaza de 1000 de ori. Jett) Indoieste-te de cine vrei dar niciodata de tine însuti." (Cynthia Heim) Pentru ca nu-mi permit sa omor pe nimeni ma multumesc sa citesc cu placere rubrica Decese. ori e mort demult." (Brian G." (Stephen Covey) Viitorul apartine acelora care vad oportunitatile înainte ca acestea sa devina evidente pentru oricine." (Flint Pattison) Felul în care vedem problema este însasi problema." Nu cunosc secretul succesului." (Peter Drucker) Asculta de 100 de ori."(Dave Cavanaugh) Fereste-te de pesimisti! Ei au o extraordinara abilitate de a transmite si altora entuziasmul lor. nu frac." (Bill Cosby) Daca o femeie îti daruieste inima ei ai încurcat-o! Nu vei mai scapa niciodata de restul corpului ei.A câstiga e usor. dar stiu ca secretul esecului este sa încerci sai multumesti pe toti." (Clarence Darrow) . a te decide sa câstigi e mai greu. unul care se însoara cu una rea devine filosof." (Johnn Vanbrugh) Un barbat care se însoara cu o femeie buna devine fericit." (Robert Frost) Când un barbat spune ca nu poate trai fara o femeie ori minte.

" (Bill Watson) Câinele nu este om pentru ca nu poate uita când îi faci un bine. tocmai fiindca stiu câte parale facem. functioneaza. pentru ca e mai usor sa hartuiesti niste femei bogate decât niste golani motociclisti." (Francis Bacon) Acolo unde exista casatorie fara dragoste cu siguranta va exista si dragoste fara casatorie." . esenta lor." Nu exista decât un singur fel de succes: sa reusesti sa-ti traiesti viata!" (Cristopher Morby) Suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gândit." Inima este singurul organ care. confidenta la maturitate si infirmiera la batrânete." Nu marimea semintelor conteaza ci." Dar chiar se asteapta cineva ca eu sa fiu singurul prost din istoria lumii care n-a avut nici o amanta?" (printul Charles de Windsor) Sotia trebuie sa fie amanta la tinerete. si atunci când este de gheata. dar odata curatate de impuritati devin margaritare de nepretuit." (Bo Dere Cred ca cea mai buna dovada ca exista viata mult superioara noua în Univers este ca extraterestrii refuza sa aiba de-a face cu noi.Ideile bune sunt ca diamantele: neslefuite par niste simple pietre." (Paul Kearly) Prejudecatile sunt cactusii nostri: ele rasar numai pe pamânt secetos." Constiinta este o cetate asezata în calea tuturor rautatilor." (Nathaniel Hawthorne) Ecologistii se arata mult mai suparati pe cel ce porta haine de blana decât pe cei care poarta haine din piele." Respectul pentru om? Aceasta este într-adevar piatra de încercare." Zboara la timp! Altfel îti ramân aripile prea mici." (Benjamin Franklin) Fericirea este ca un fluture care zboara în zig-zag când îl urmaresti dar care vine si se aseaza pe crestetul tau daca stai linistit si n-o iei în seama. mai ales.

daca se va întoarce tot la tine." Pentru pesimist.. sufletul ti-l ia cine n-are nevoie de el.." Daca minciuna are picioare scurte.. uneori.. Nu cazi decât daca intentionezi sa te opresti a pedala. fiecare floare este o buruiana." (Joey Adams) Miracolele li se întâmpla acelora care cred în ele." (Lucian Blaga) Imposibil nu exista în vocabularul meu".. sa trecem cu capul prin nori." Fa din viata ta un vis si din visul tau o viata!" Discretia. va fi pentru totdeauna a ta." Desi are multe picioare. dar totdeauna se înteleg. Sau invers?" Drumul spre stele ne obliga. mi-a dat viata ca sa ma pot bucura de toate lucrurile.." Persoana la care tii cel mai mult pe lume trebuie sa o lasi sa plece la un moment dat. nu capul." Cel mai trist lucru în dragoste e ca.Ziua se îngâna cu noaptea." (Bernard Berenson) ... o înteleg femeile si o apreciaza barbatii." L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi dea toate lucrurile ca sa ma pot bucura de viata iar El." (André Gide) Pentru un suflet însetat de placeri fericirea nu este înca posibila iar pentru un suflet fericit placerile nu mai sunt necesare." Inteligenta cheama spre meditatie. minciuna nu e sigura pe mers." În iubire vinovatul e inima. (Napoleon) Viata este ca mersul pe bicicleta." A filosofa înseamna sa raspunzi cu mijloace supranaturale la întrebarile pe care si le pun copiii. uneori." (Claude Pepper) Fie ca toate necazurile tale sa dureze la fel de mult cât hotarârile tale de Anul Nou. mediocritatea spre satisfactie." Minciunile cele mai detestabile sunt cele care se apropie cel mai mult de adevar. cum se face ca a facut înconjurul pamântului?" Mâna e puternica pentru ca degetele ei actioneaza într-o singura directie nu în cinci.

. Este singurul!" (Albert Schweitzer) Pacatele sunt ca paturile moi." (Bern Williams) Succesul este sa ai ceea ce îti place. Jackson Brown) Diplomatia înseamna sa îl lasi pe celalalt sa îti urmeze dorintele.. Trebuie mai întâi sa te jertfesti pe tine însuti ." (Robert Frost) Curajul este reactia la frica. este atât de usor de a intra în ele si atât de greu de a iesi." (Mark Twain) Experienta este modul în care îsi denumesc unii greselile." (Ben Holden) Stim ceea ce gândeste o persoana nu atunci când aceasta ne spune acest lucru ci atunci când actioneaza. atunci poti." A-ti vedea lungul nasului cere o lupta continua. Fericirea este sa îti placa ceea ce ai." (James Conant) . Jackson) Exemplul personal nu este cel mai bun mod de a ti influenta pe ceilalti." (Elbert Hubbard Succesul nu este rezultatul unei combustii spontane." (Mary Kay Ash) O multime de oameni confunda conducerea proasta cu destinul. unii sunt dispusi sa munceasca.Fiti atenti la testoase: ele înainteaza numai când scot capul la înaintare." (George Orwell) Un prieten este o multime de lucruri dar nu este un critic." (Carolyn Coates) Nu conteaza marimea câinelui în lupta ci marimea luptei pentru câine. Si daca tu crezi ca nu poti.Daca tu crezi ca poti. nu absenta ei. altii sa-i lase pe ceilalti." Isaac Bashevis Ginger) Facem un mod de viata din/cu ceea ce obtinem dar nu facem o viata cu ceea ce daruim"." (Johnny Bench) Rabdarea consta în a-ti lasa lumina sa straluceasca dupa ce s-a ars siguranta. (Winston Churchill) Talentul este darul cu care ai fost binecuvântat. (Norman McEwan) Personal sunt gata mereu sa învat dar nu mereu îmi place sa fiu învatat"." (H." (Ben Holden) Lumea este plina de oameni disponibili." (Lester B." (Ken Hubbard) Copiii au mai multa nevoie de modele decât de critici. stapânirea acesteia. atunci tu ai dreptate. Îndemânarea este modul în care ai grija de dar.

" (John Ashcroft) Un rau care nu te omoara te face mai puternic. el mi se va scurge direct în picioare." (Carl Lewis) . sa nu gresesti: atunci când încerci pentru ultima oara." (Isaac Newton) Întotdeauna se întâmpla lucrul în care crezi cu toata taria. nu usoare." (Erica Jong) Daca nu stii unde vrei da ajungi atunci cu siguranta vei ajunge altundeva. într-adevar." (Sam Harper) Încrederea face lucrurile posibile." (Sally Nguyen) Specialistii au demonstrat ca un atlet nu poate sari 10 metri în lungime. Nu sunt nici asa cum mi-ar placea sa fiu." (Laurence J. Dar eu caut sa-mi scot din cap acest gând. Peter) Cea mai grava eroare pe care un manager poata sa o faca este sa nu spuna bravo atunci când e cazul. Drucker) Scopul vietii este." (Leonard Lander) Daca nu risti niciodata nimic. daca nu mi l-as scoate din cap. Nici asa cum va trebui sa fiu odata.." (Charles Kettering) Nu exista scurtaturi catre locurile unde merita sa ajungi. F.. sa ai o viata plina de scopuri. Pentru ca." (Nietzsche) O singura data în viata trebuie. Dar multumesc lui Dumnezeu pentru faptul ca nu mai sunt asa cum am fost odata." (Frank Lloyd Wright) Când o persoana cu experienta se întâlneste cu una cu bani persoana cu bani va câstig experienta iar cea cu experienta va câstiga banii. risti chiar mai mult.Nu sunt asa cum ar trebui sa fiu. forta convingerii îl face sa se întâmple." (Peter.

" (Heather Williams) Evident.etc este sa acorzi maxima atentie prietenilor/clientilor/." Experienta este un lucru extraordinar. nu apar niciodata în stol ci doar unul.etc deja existenti." (Zig Ziglar) ." (Abraham Lincoln) Atât timp cât mergi în directia cea buna nu conteaza cât de mari faci pasii." (Al Wellenreiter) Nu-ti poti împlini visele daca îndraznesti sa risti totul.Cea mai buna cale de a îti câstiga noi prieteni/clienti/colaboratori/.. primele patru mi le-as petrece ascutindu-mi toporul..." (Erica Lawrence) Angajatii buni sunt ca vulturii.." (Beethoven) Pentru un manager important nu este ce se întâmpla când este el în firma ci ce se întâmpla când nu este el acolo.. atunci când e singura pe care o ai." (Emil Charter) Sunt doua modalitati de a ajunge în vârful unui stejar: fie te cateri într-unul. din când în când." (Giovanni Pappini) Sunt superior atât cât sa înteleg ca nu sunt destul de superior." Nu exista înaltimi de neatins ci numai aripi prea scurte. si astepti. omul nu are întotdeauna dreptate dar treaba ta este sa îl lasi sa creada ca are. fie te asezi pe o ghinda.. dar pe care nu-l poti obtine decât daca ti se întâmpla o multime de lucruri care n-ai prea vrea sa ti se întâmple." (Adam Hewitt) Nimic nu este mai periculos ca o idee." (Kenneth Blanchard) Daca as avea la dispozitie sase ore sa tai un copac.

cu cât este mai goala. ar trebui sa caute un singur motiv pentru care sa reuseasca." Diferenta dintre geniu si stupiditate este ca geniul are. cu atât face mai mult zgomot. când. -sa interzici copiilor tai sa o faca." Adevarul este întotdeauna mai greu de crezut decât istoriile umane inventate. de fapt. ar trebui sa ne întrebam daca atât X. niste limite." Un om de succes este un om fara cine stie ce talente." (proverb olandez) Nu exista lucru mai trist decât un pesimist tânar." Oamenii care vorbesc mult negresit ajung sa pacatuiasca." Unii oameni îti pot însira 1000 de motive pentru care nu pot sa reuseasca." Cel care este bun la gasit scuze nu este bun." Sunt 3 modalitati prin care se poate face o treaba: -sa o faci tu însuti." Ma intereseaza nu daca ai esuat ci daca te complaci cu acest esec. -sa angajezi pe cineva sa o faca. asta nu face ca acel lucru sa fie mai putin gresit. de obicei. cât si Y au facut tot ce depindea de ei. la altceva. totusi. Dar daca ramâne ou îi va fi si mai greu sa zboare." E foarte greu pentru un ou sa se transforme în pasare." ." Ne tot punem întrebarea idioata daca X a facut mai bine decât Y. de fapt. dar foarte hotarât." Daca 50 de milioane de oameni cred într-un lucru gresit.Orice persoana este ca o oala de lut. când.

" (Lazarus Long) În viata nimeni nu poate obtine vreun succes notabil daca este un conformist." (Iuliu Maniu) Nu exista femei fatale ci doar barbati prosti. în mod evident pentru toti." Tot ceea ce se realizeaza fara o motivare morala nu poate sa dainuiasca. desteptii." Sa le fim recunoscatori prostilor ca exista. Paul Getty) În orice domeniu stiintific. Datorita lor." Daca ai un creier si doua picioare însemna ca poti sa mergi în absolut orice directie în care vrei." Toate lucrurile marete din lume sun realizate de niste naivi ce cred cu tarie în niste lucruri care. sunt imposibil de realizat. Tu alegi!" Un marinar nu poate descoperi noi teritorii daca nu are curajul sa piarda din ochi tarmul de pe care a plecat. Raegan) . avem pe cine da vina atunci când nu ne iese ceva. ipotezele au tendinta de a se înmulti pâna când ajung sa umple golul lasat de lipsa de informatii în acel domeniu. noi ceilalti." (Ion Vinea) Nu ridicati femeile în slavi pentru ca va vor însela cu sfintii." În general obtinem ceea ce ne asteptam sa obtinem." Iata un test foarte simplu pentru a afla daca misiunea ta pe acest pamânt s-a încheiat: esti în viata? Atunci nu s-a încheiat." A tine o persoana de mâna întâi într-o slujba de mâna a doua este ca si cum ai tine o persoana de mâna a doua într-o slujba de mâna întâi.Nimeni nu poate da timpul înapoi pentru un nou început dar oricine poate începe acum pentru un nou sfârsit." (J." ( James D.

altele pentru a fi devorate iar altele pentru a fi mestecate pe îndelete si digerate cum trebuie." (Albert Einstein) Orice profesionist a fost la început un ageamiu.Oamenii de care trebuie sa te temi nu sunt oamenii care au pareri diferite de ale tale ci sunt acei ce sunt prea lasi ca sa îti spuna acest lucru. nu de a descuraja." (Winston Churchill) Important este sa nu încetezi niciodata sa îti pui întrebari." (Ralph Waldo Emerson) Atunci când ai o atitudine conservatoare nu faci decât sa te protejezi împotriva chinuitoarei munci de a gândi." (Albert Camus) Este un lucru destul de dureros sa te uiti la propriile el necazuri si sa stii ca tu ti le-ai creat." (Oscar Wilde) Dificultatile au rolul de a provoca." (John Kenneth Galbraith) Nimic nu e mai valoros ca ziua de azi." (Goethe) Fii rapid." (Sofocle) Am descoperit da oamenii cu bani nu au imaginatie iar oamenii cu imaginatie nu au bani." (George Weiss) ." (Arthur Chalmers) Miturile sunt facute pentru ca imaginatia sa le însufleteasca. dar nu te grabi!" (John Wooden) E mai bine sa ai un venit sigur decât sa fii un tip fascinant." (Francis Bacon) Fii cineva! Doar Dumnezeu nu si-a pierdut timpul facând ratati." (William Elllery Channing) Unele carti sunt pentru a fi citite." (Napoleon) E inutil sa spui am facut tot ce am putut. Scopul este sa reusesti sa faci tot ce trebuie facut.

de ce am mai fost înzestrati cu capacitatea de a visa?" Înca mai învat!" (Michelangaelo) Nu exista destin care sa nu poata fi depasit prin dispret." (Paul Verlaine/Arthur Rimbaud) Doamne. lucrurile pe care nu le vrem sunt tocmai lucrurile de care avem nevoie cel mai mult. Altfel." ." (Albert Camus) Adevarurile zdrobitoare pier atunci când sunt cunoscute.. Parkhurst) Oamenii sunt egali prin deosebirile lor." (C. de altfel." (Albert Camus) Viata fiecarui om estre istorie." (Albert Camus) Lupta însasi împotriva înaltimilor e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. picior.Categoric." (Albert Camus) Fericirea si absurdul sunt doi copii ai aceluiasi pamânt." (Shakespeare) Cu adevarat insuportabil este ca nimic nu este insuportabil.. visele pot deveni realitate. da-mi masura în toate." (Albert Camus) Nu stiu cât de normal este sa spunem ca fericirea se naste neaparat din descoperirea absurdului." (Albert Camus) Nu descoperi absurdul fara sa fi ispitit sa scrii un manual despre fericire. H. în afara de iubire!" Câteodata." (William Blake) Dragostea vine în galop si iese în vârful picioarelor." Cel care vrea sa cântareasca toate riscurile înainte de a face vreun pas îsi va petrece toata viata stând într-un ." (Albert Camus) Nu exista soare fara umbre si. trebuie sa cunoastem si noaptea.

" Sunt om. Îmbratisând provocarea si refuzând sa te dai batut." (Dostoievski) Din principiu." (George Elliot) . sunt împotriva principiilor. Încrunta-ti fruntea si vei avea dusmani." Vibreaza tu pentru a îi putea face pe altii sa vibreze.Seriozitatea este singurul refugiu al unui om cu o inteligenta mediocra." (George Enescu) Legile sunt ca pânzele de paianjen: prind musculitele si lasa sa treaca viespile. cel care se cunoaste pe sine este întelept." Cel mai bun mod de a scapa de o tentatie este satisfacerea ei." (Jonathan Swift) La ce ne ajuta sa alergam daca nu suntem pe drumul cel bun?" (proverb german) Cautarea e." Diferenta dintre un om si un copil consta în pretul jucariilor lui. placerea de a trai. în buna parte. nimic din ce e omenesc nu e strain de mine." Urca sus daca vrei sa vezi departe." (Lao-Tse) Zâmbeste si vei avea prieteni." Daca nu te îndragostesti de viata esti un om mai mult mort decât viu." (Tristan Tzara) Am stat atât timp într-o lume nefericita încât mi s-ar parea anormal sa fie altcumva." (Terentius) Îmi este de ajuns sa stiu ca pot." (Constantin Brâncusi) Cel care îi cunoaste pe altii este bine informa.

" (George Enescu) Cheia succesului? Cerceteaza piata pâna descoperi o idee buna. actioneaza! E uimitor cât de multi renunta înainte de a face acest ultim pas. Si atunci de ce te astepti ca initiativa ta sa aiba succes din prima?" . la vremea recoltei învata pe altii iar în timpul verii bucura-te de rodul muncii tale. omul cu care îti împarti necazurile pe care nu le-ai fi avut daca n-ar fi fost lânga tine." (William Blake) Credinta în Dumnezeu nu înseamna sa faci ceea ce trebuie ci înseamna sa vrei ceea ce trebuie. dar este responsabilul infinit al acestei sanse. Iar un factor important pentru a obtine încrederea în fortele proprii îl constituie pregatirea." (George Enescu) Tineretea nu este o perioada a vietii." Nu îmbatrânesti din pricina trecerii anilor ci din pricina renuntarii la ideal." Ai cazut de multe ori pâna ai învatat sa mergi." Un factor important pentru a obtine succesul îl constituie încrederea în fortele proprii. nu-i decât o sansa infinita. Ai dat de multe ori pe lânga minge pâna ai învatat sa tragi la poarta. gândeste-te tot timpul ca vei reusi si. fa-ti un plan beton.. Ai înghitit multe guri de apa pâna sa înoti. o calitate a imaginatiei." Femeia este omul de lânga tine.La vremea semanatului învata de la altii. este o stare de spirit." Fa fiecare lucru la timpul lui si pune fiecare lucru la locul lui."(Augustin) Nu poti iubi un Dumnezeu pe care nu-l cunosti." (Martin Luther) Iubeste-l pe Dumnezeu si fa ce vrei. o intensitate creativa." Omul nu-i nimic în sine..

Din când în când în când. cel putin." Memoria.Kent Charcoal) Traim închisi între atâti pereti încât nu trebuie sa ne mai miram ca vorbim peretilor. Daca ar fi fost mai usoara. Glasgow) Modestia unui om mediocru este .Dumnezeu mi-a dat puterea de a accepta lucrurile pe care nu pot sa le schimb.." Cât îti ia sa spui da? O secunda!" (Cosmorom) Atitudinea creeaza viitorul. Sau doar din când în când?" Omul are o extraordinara capacitate de a învata din experientele semenilor sai dar si o bizara înclinatie spre a nu face lucrul acesta. cineva mai putin înzestrat decât tine ar fi putut imediat sa îti ia imediat locul." (Arnold H." (Winston Churchill) Un lider adevarat are capacitatea de a recunoaste o problema înainte ca aceasta sa devina o urgenta." (William Penn Adair Rogers) Succesul înseamna sa mergi din esec în esec fara sa-ti pierzi entuziasmul." (Douglas Adams) Fii multumit ca ai o slujba grea. curajul de a schimba lucrurile pe care pot sa le schimb si întelepciunea de a deosebi cele doua categorii. echivalenta cu onestitatea. ne însala. Modestia unui om de geniu este echivalenta cu ipocrizia." (William Henry Harrison) ." (Arthur Schopenhauer) Toate masurile luate de guvern sunt menite sa-i faca pe bogati si mai bogati iar pe saraci si mai saraci." (British American Tobacco .. fiind de gen feminin." (Bits & Pieces) Nu putem fi toti eroi! Trebuie sa existe si cineva care sa stea pe trotuar si sa ne aplaude atunci când defilam.

" (George Bernard Shaw) Succesul aste o simpla chestiune de noroc. Altii ramân o vreme si-si lasa amprenta pe inima noastra.?" Televiziunea comerciala constituie singurul lucru din lume 100% democratic." (Andrew W." Prietenii adevarului nu au prieteni". Daca nu credeti.Orice obiect pe care îl vedem astazi în jurul nostru a fost initial o simpla întrebare: Ce-ar fi daca." (Earl Wilson) A regreta face parte din natura umana.. Mathis) Lipsa de vointa a dus la mai multe esecuri decât lipsa vreunei anumite abilitati. întrebati orice ratat.(Henry de Montherlant) Unii oameni intra în viata noastra si ies repede." . Ca sa eviti acest sentiment urât trebuie doar sa profiti de oportunitatile ivite înainte ca elel sa dispara.Tactul este abilitatea de a îi descrie pe ceilalti exact asa cum se vad ei însisi. Iar noi. deoarece ea este accesibila tuturor oamenilor si le ofera acestora exact ceea ce îsi doresc.." (Abraham Lincoln) Sa fii superstitios aduce ghinion. Newhouse) Orice om iubeste activitatea la care se pricepe." (Thomas Chadwell) Un guvern care îl jefuieste pe X ca sa îl plateasca pe Y se va putea baza întotdeauna pe sprijinul lui Y." (Clive Barnes) Care guvernare este cea mai buna? Cea care ne învata sa ne guvernam pe noi însine. Partea înspaimântatoare vine atunci când vedem ceea ce îsi doresc oamenii. fa-ti umbrela dintr-o bucurie." (Goethe) Atunci când îti ploua în suflet." (Clint Greenleaf) ." (Flower A. nu mai suntem niciodata asa cum am fost cândva...

. Carti gata sa te iubeasca. iubeste. fara sa le fi cunoscut vreodata. Dar sunt si carti de care ramâi cumva îndragostit: crezi ca le-ai uitat si totusi le duci atât de tare dorul.Sau carti carora le-ai presimtit miracolul..Viata este într-adevar prea grea atunci când o traiesti din plin"." Oamenii cu adevarat inteligenti cauta raspunsuri la copii. Sunt altele pe care îti amintesti ca le-ai iubit. Pe multe le întâlnesti la tot pasul." Daca vrei sa fii iubit." (proverb chinezesc) Omul cel mai fericit este acela care poate pune în legatura sfârsitul cu începutul vietii sale.(George Bernard Shaw) Devotamentul este o inima care nu înceteaza niciodata sa iubeasca. dar nu-ti produc nici o impresie: le uiti imediat.. Cartile sunt ca femeile.."(Seneca) A urca înseamna a te sacrifica. Si mai sunt câteva care pur si simplu n-au vrut sa te iubeasca." (Oswald Chambers) Avem datoria sa veghem asupra limbii noastre pentru ca viata si moartea sunt în puterea ei." .. orice culme este severa. Cu unele te întâlnesti de nevoie." Cartile sunt ca femeile. dar nu-ti mai spun nimic." (Albert Einstein) Prieten este acela care stie totul despre tine si te iubeste exact la fel." (Charles Haddon Spurgeon) Valoarea unui om rezida în ceea ce da el si nu în ce este capabil sa primeasca. adunate pentru tine..

" Nu poti raspândi lumina daca nu arzi." ." E la mintea cocosului sa alegi întotdeauna ceea ce e mai usor pentru tine." Nu poti învata prea multe ascultând doar de tine însuti. ci sa fii alaturi de ei.." (William Penn) Viata este un joc daca esti destul de matur ca sa îi întelegi regulile si destul de copil ca sa nu iei seama la toate capriciile ei si sa râzi de greselile tale.Nu sunt camarazi decât cei ce sunt legati de aceeasi frânghie si se regasesc pe suisul catre acelasi pisc." Daca ti-ai umplut inima cu minciuni degeaba vei încerca sa storci adevar din ea." ." Numai cu inima poti vedea într-adevar bine. fiindca poate sa zboare.." (Edmund Hillary) Pentru ca sa faci lucruri mari nu se cere sa fii cine stie ce geniu. Nu trebuie sa stai deasupra oamenilor ." ." (Charles Haddon Spurgeon) Nu exista progres fara însusirea a ceea ce exista.Cel mai bun mod de a îti nimici inamicul este sa faci din el un prieten." Vulturul nu poate sa mearga." Daca vrei sa învingi o slabiciune nu o hrani.Cea mai buna cale de a sta pe propriile tale picioare este sa petreci mult timp pe genunchi." (Abraham Lincoln) Din pasii nostri gresiti Dumnezeu poate sa faca un pas înainte.

" Fiecare marturie buna vorbeste de la sine." (Lucian Blaga) Credinta nu începe acolo unde întelegerea mea a ajuns la capat ci unde s-a sfârsit împotrivirea mea împotriva lui Dumnezeu. Moody) O marturie buna vorbeste de la sine. Daca vrea sa faca un lucru extraordinar." Dumnezeu nu are nepoti." E usor sa gândesti perfectiunea. ci doar copii. e mai greu sa o traduci în fapte." (Lucian Blaga) E usor sa crezi ca exista soare când straluceste nestingherit pe cer." (Charles Inwood) Încrederea este temelia izbânzii. fugi de ispita." Nu te îndoi când esti în întuneric de ceea ce ti-a spus Dumnezeu în lumina. dar ce te faci când e furtuna?" Si fericirea si tristetea te dau de gol." Când Dumnezeu vrea sa faca un lucru frumos începe cu o dificultate. începe cu o imposibilitate." A trai nu înseamna a învata ci a pune în practica." (Dwight L." . ci cu mai multa lumina." Norii negri nu întuneca curcubeul ci îl arata mai bine.(Charles de Montesquieu) Soarele nu-si ascunde petele cu minciuni. Totusi o prefer pe cea dintâi." Ca sa eviti caderea.

Fiecare mare personalitate a învatat când." Ascultarea este limbajul dragostei." (James Madison) Sa nu te plângi înainte de a fi învatat a zâmbi!" Nu stiu ce ne rezerva viitorul dar stiu cine îl tine în mâna." . dar câti au orbit de lumina?" (Lucian Blaga) Sfintii nesfinti sunt adevarate tragedii ale crestinismului. nu vei avea timp sa le faci pe toate." Picioarele scurte pot merge la fel de repede ca si picioarele lungi." N-ai obligatia sa reusesti.Învata din greselile altora." (Maica Tereza) Prieten este acela care intra la tine atunci când toata lumea iese." (Armin Gesswein) Oamenii adevarati gasesc bucurii în toate lucrurile. fii multumitor ca nu capeti ceea ce meriti." (Ned Brines) Sunt multi orbi." ." Daca îi judeci pe oameni nu prea mai ai timp ca sa îi mai si iubesti. de cine si cum sa asculte.Doar cel care crede în victorie poate învinge!" (John Dryden) Nimic nu se afla în afara sferei rugaciunii." Nu murmura ca nu capeti ceea ce doresti. ci doar sa faci tot ceea ce-ti sta în putinta. exceptie fac doar lucrurile din afara sferei voii lui Dumnezeu." (Theodore Roosvelt) .

mai ales de o anumita culoare." Fulgerele lovesc." Daca viata te-a îngenuncheat atunci fa bine si apuca-L pe Dumnezeu de picior.Este mai bine sa-tii lasi caile sa fie calauzite de Dumnezeu." (Iosif Conta) Maretia unei credinte se masoara cu îndoielile ei. muntii cei mai înalti." Ca sa stai fara grija în casa în timpul cutremurului trebuie sa fii sigur de temelie." (Ellen G." Caracterul se da pe fata nu în anumite ocazii. în general." Daca n-ai gasit fericirea nici la capatul lumii atunci mai bine te-ai cauta serios prin buzunare." .." Celor ce iarta de obicei rareori este nevoie sa li se ierte.." Când vezi stele. decât sa-L lasi sa-ti corecteze caile gresite." Primeste bucuros darurile clipei si vei avea vesnicia. White) Daca o sa-L cauti în fiecare si vei primi cu siguranta un premiu de fidelitate." O raza venita din soare nu poate fi murdarita niciodata de praful întâlnit în drumul ei. nu înseamna neaparat ca zbori." (Albert Camus) Decât sa te aprinzi de mânie mai bine sa o faci din dragoste. ci în cele mai mici amanunte ale vietii." Viata nu are raspântii pentru acei ce nu si-au croit drumul." (Tudor Musatescu) A nu îndrepta o greseala însemna a înfaptui una noua.

" (Emil Gârleanu) Ca sa stii ce este un ideal trebuie mai întâi sa ai unul." Cel mai sarac om nu este cel care nu are nici un ban.O persoana plus Dumnezeu înseamna majoritate. ci acel care nu are nici un vis.." (Howard Hendricks) De cugetat poti cugeta întruna dar de hotarât." (Charles Haddon Spurgeon) Eroism nu e sa ai totul la dispozitie si sa învingi. doar de autoritate.. barbatii lupta." (Charles Haddon Spurgeon) Fii prieten cu acei ce sunt mai buni ca tine!" ." (Balzac) Ceea ce conteaza este sa fii uman si simplu. exista purtatori de coroana în ceruri care sa nu fi fost purtatori de cruce aici. ci sa n-ai nimic si înca sa speri ca vei învinge.. la mijloc. pe pamânt. batrânii viseaza în urma." Cei mai multi oameni sunt gata sa-i ajute pe cei ce nu au nevoie de ajutor. poate. înseamna ca azi n-ai realizat prea mare lucru..." Cine discuta aducând ca argument autoritatea nu face dovada de geniu ci.. sa fii autentic." Nu ." (Albert Camus) Oboseala nu se simte când te încalzeste flacara unei idei." (Publius Syrus) Daca faptele de ieri ti se mai par înca mari astazi." (Nicolae Iorga) A fi incapabil de entuziasm este un semn de mediocritate. hotaraste o singura data." (Leonardo da Vinci) Tinerii viseaza înainte.Mai bine o zi om decât o mie de ani umbra lui." (Tudor Musatescu) .

Delacroix) Cu ce se deosebeste diamantul de carbune? Nu ca primeste mai multa lumina." (Horia Furtuna) "Mediocritatile sunt întotdeauna ca taciunii: scot mult fum fara sa încalzeasca sau sa lumineze.. dar este vina mea daca ma opresc din a darui..Marile constiinte nu vad nimic decât drumul drept al chemarii lor providentiale." (Andre Malraux) Oamenii mari sunt mari pâna si în lucrurile mici." (Nicolae Iorga) A fi îndraznet." (Lucian Blaga) Diavolul este un psiholog/manager/profesor/vânzator/etc." (Vasile Conta) Nu exista demnitate care sa nu se întemeieze pe durere." (A." (Nicolae Iorga) Atâtia pomi pe care vânturi naprasnice nu-i pot rupe. Pelletan) ..." (Seneca) Nu e nevoie de pregatire ca sa înjuri un om. când ai un trecut pe care îl poti compromite. se rup sub greutatea propriului rod. ci însemna forta. nu distrugi ideea. fii clar." (E. mai bun decât oricare dintre noi." (Mihai Ralea) Marturisirea unei greseli nu reprezinta o slabiciune. fii tu în orice clipa a ta." (Vauvenargues) . Dar tot diavol ramâne!" (William Tozer) Reprezint ceva numai prin ceea ce daruiesc. eliberezi vulturul.Este vina celuilalt daca este nerecunoscator. fii tot. ci ca trimite mai multa lumina înapoi." (Nicolae Iorga) Fii nou." Prigonind. este cel mai mare semn de forta. zdrobind colivia.

" (Nicolae Iorga) Cu cât cunosti mai mult." (Alexandru Philippide) ." ." (Leonardo de Vinci) În barca ce se scufunda nu se afla niciodata atei." (Teodor Mazilu) Multumeste-te cu ce esti dar cauta întotdeauna ceva mai bun. dar ce duce spre ele nu este deloc simpla. aceasta se va întâmpla pentru ca îl practicam. White) Curajul suprem al unui om este de a se vedea pe sine asa cum este: fara a se blama. fara a se idealiza." (Ellen G. O înaltare pe jumatate este egala cu o cadere. Pentru a fi erou e nevoie de caracter." Daca vom cunoaste vreodata adevarul. dar nu pe jumatate." Unii oameni nu-L gasesc pe Dumnezeu din aceleasi motive pentru care hotii nu-i gasesc pe politisti." (George Enescu) Când seaca apa se cunoaste pretul fântânii." Nu poti pierde decât acele batalii pe care nu le începi niciodata.Pacea nu vine din compromis. cu atât iubesti mai mult." (Thomas S. ci din victoria asupra acelor lucruri care o distrug. Seals) Marile adevaruri sunt incredibil de simple.Pentru a juca rolul unui erou se cere talent.E bine si frumos sa te înalti." (Octavian Fodor) .

Nu exista placeri adevarate decât însotite de nevoi adevarate." (Georges Sands) Unii îsi pun faptele în acord cu constiinta.." Iertarea este parfumul pe care îl raspândeste o floare atunci când cineva o striveste. nimic." Omul drept traieste în toate zilele lui dreptatea. sufletul renaste întotdeauna mai senin.Atât timp cât noi nu vom deveni oameni noi nu se poate concepe nici o forma de înnoire adevarata.." (Camil Petrescu) Ca sa ajungi Cineva trebuie sa începi prin a fi ." (Goethe) Nimeni nu poate trai fara unitate interioara. Altii îsi pun constiinta în acord cu faptele. N-o poti avea decât daca esti în stare sa o dai." (Albert Schweitzer) Fericirea adevarata nu o ai." (Martin Heidegger) A sti binele înseamna a-l face." (Dumitru Almas) ." (Tudor Arghezi) Libertatea este esenta adevarului." (Socrate) Nu întotdeauna adevarul are nevoie de vorbire aleasa." (Mihai Codreanu) ." (Camil Petrescu) Când tinzi spre perfectiune e bine sa te opresti pe culmi." (Miron Costin) Omul valoreaza exact atât cât poate deveni. el se multumeste cu cea mai simpla povestire." ( Honore de Balzac) De pe urma durerilor mari.

" Fii drept înainte de a fi generos." (Nicolae Titulescu) ." (Cicero) Spune adevarul si nu va mai trebui sa tii minte nimic. alteori dificultatile creeaza oameni.Grenier) Casa virtutii are temelie de piatra. însa doar nebunul staruie în greseala." (Charles Haddon Spurgeon) Cine spune nu se poate asa ceva risca sa fie întrerupt de cineva care va arata ca se poate." Un bun exemplu este cea mai buna învatatura. Mai mult decât învingator este acel ce câstiga fara sa se lupte." (Mark Twain) Cei care nu pun întrebari primesc cele mai amanuntite raspunsuri. Viata fara Dumnezeu este un sfârsit fara speranta." (Cicero) Învingator este cel ce se lupta si câstiga." (J." (Theodore Wilder) A nu te complace în suferinta este prima conditie pentru a putea fi vindecat." (Francisco Caballero) Nimic nu e mare daca nu e onest. fii uman înainte de a fi drept." Orice om poate gresi. exemplele adevarate te pun în miscare." Viata cu Dumnezeu este o speranta fara sfârsit." Uneori oamenii creeaza dificultati.Cuvintele te învata." (Murphy) Tot ce vom avea dupa moarte este tot ceea ce am dat cât am trait.

" Cel cu adevarat bun face binele fara sa astepte nimic în schimb." ." (V.. fa bine si uda mai întâi pomul vecinului." (Nicolae Balcescu) Când e achitat un vinovat e condamnat.Sufletele mari rabda în tacere. fii sigur ca seceratorii nu vor avea timp sa arunce vreo mâna de pamânt pe mormântul tau." (Roy Dale) Mai întâi sa traim. rau va sfârsi. judecatorul." (John Fowles) Iubeste-ti vecinul dar nu-ti desfiinta gardul!" (Benjamin Franklin) Tot ce nu e prin noi nu va fi pentru noi. de fapt." (Mihai Eminescu) Dragostea rezulta mai ales din aptitudinea dea iubi si nu neaparat din faptul ca partenerul are reale calitati de a fi iubit." (Nicolae Iorga) Daca îti prisoseste apa." (Nicolae Iorga) A da din coate nu e cu nimic mai uman decât a da din coada. Si invers!" (Cicero) Daca dupa ce ai semanat mori la capatul brazdei. Bogrea) E ridicol sa atribui adâncimea unei rani nu taisului ci stralucirii spadei. gândeste-te totdeauna ca o cetate întarita nu e mereu o cetate dusmana." (Antoine de SaintExupery) Credinta nu sta niciodata fara sa faca ceva folositor. apoi sa filozofam!" Ceea ce prin rau s-a dobândit." (Friederich Schiller) Când un om ti se pare aspru.

" (Nicolae Iorga) Putinta de a trai noi însine în sufletul altuia e singura valoare omeneasca veritabila." (Moses Rosenstein) . nu sunt prea sigur de plasarea noastra în limitele normalitatii.Pentru a fi fericit." (Edgar Wallace) Daca extremele se ating.A te lasa descurajat de gânduri negre înseamna a te închina lor când le poti sta împotriva." (Abraham Lincoln) Cel mai potrivit moment pentru a te relaxa este atunci când nu ai timp de asa ceva. cel mai bun anticonceptional este lumina aprinsa." Calea cea mai scurta si cea mai potrivita pentru a ajunge unde doresti consta în a îi lasa pe ceilalti sa întrevada clar ca este în interesul lor sa te sustina în ceea ce faci." (Joan Rivers) Un intelectual este un om care apreciaza cartile mai mult decât sexul. Totdeauna ti se va parea ca sunt o multime de pisici.Nu conteaza câte pisici se bat." (La Bruyerre) Dincolo de o anumita vârsta." (Nicolae Iorga) Daca omul stie sa se opreasca la timp ajunge departe." . Harris) . ai nevoie de trei lucruri: ceva care sa îti placa sa faci. cineva pe care sa-l iubesti si ceva la care sa speri." Nu repeta greselile altora: fii original!" Un om este cu atât mai mare cu cât este mai umil." (Sidney J." (Vasile Pârvan) Diamantul scânteie chiar si atunci când îl farâmi sub picior.

nici microbii." (William James) Este tot mai evident ca nu foametea. tunsul parului sau frecat bancile din parcuri..Clark) Poti învata o multime de lucruri doar privind atent în jur." (Jawaharlal Nehru) În viata unui om exista doua momente când trebuie sa se abtina de la speculatii: atunci când nu si le poate permite si atunci când poate sa si le permita." (Will . ci omul este cel mai mare pericol pentru omenire.. de fapt." (J. Orice om are dreptul la propriile opinii dar nici un om nu are dreptul sa faca lucruri reprobabile. nu fac altceva decât sa-si organizeze prejudecatile." (George Burns) În momente ca acestea este totdeauna binevenit sa-ti amintesti ca ai mai trecut prin momente asemanatoare." (Paul Harvey) Multi îsi închipuie ca gândesc când.Educatia presupune descoperirea progresiva a propriei ignorante. modul în care joci.M." (Lefty Gomez) Viata e ca un joc de carti: cartile care ti se împart reprezinta determinismul. liberul arbitru."(Will Rogers) Cunoasterea este singurul mijloc de productie care nu este supus legii diminuarii beneficiului în raport cu cresterea calitatii." (Karl Jung) . ceilalti nu au cum sa o prinda." (Mark Twain) Exista o corelatie între cei creativi si cei ticniti: de aceea trebuie sa-i suportam cu bucurie pe cei ticniti." Daca tu nu arunci mingea. nici cancerul." (Bernard Baruch) Toata lumea este ignoranta.. difera numai subiectele." (Kingman Brewster) Ce ghinion ca acei ce stiu cum sa conduca o tara sunt ocupati cu condusul taxiurilor.

suntem fericiti si dovedim ca suntem nascuti din Dumnezeu. si la care nu mai ajungi niciodata. creste si rodeste numai în curatie si libertate absoluta." Cautarea fericirii si a binelui în mediul pacatului este la fel cu alergarea prin pustie dupa apa.. esti fericit. În masura în care iubim." Ca si toate celelalte." Cine umbla sa gaseasca fericirea în afara de Dumnezeu." În mare masura nefericirea omului sta în faptul ca asteapta ceva de la semenii sai si nu primeste cât asteapta. nici fericirea nu se naste singura. este monstrul care înghite pe toti cei ce pornesc în cautarea ei." La radacina oricarei nefericiri sta neascultarea de Dumnezeu." (Reinhold Niebuhr) Fericirea se naste." Numai dragostea te face fericit. pe ale altora. care este Dragoste." (Faptele Apostolilor 20: 35) Ce pacat ca nu putem schimba între noi problemele! Fiecare suntem foarte priceputi sa le rezolvam. umbla zadarnic. care pare a se vedea în zare (mirajul).Pacatul omului este acela ca el vrea sa se faca Dumnezeu." Fericirea pe care o dai altora este podul pe care treci în împaratia propriei tale fericiri.. iar libertatea este numai în adevar si dragoste. ci te daruiesti întruna." ." Când nu astepti nimic de la nimeni. Necuratia (pacatul) este dusmanul fericirii." Curatia inimii este legea fericirii." Caile si legile fericirii trebuie învatate si practicate zilnic. altfel nu vei ajunge fericit niciodata.

Si mai putini sunt cei care stiu cum sa renunte la acest lucru." (Walter Lippmann) Un raspuns blând potoleste furia." (Clarence Randall) Mintea este ca o parasuta." Nu va framântati sa evitati tentatiile. pentru ca înteleg totul prea repede." (Thomas Dewar) Atunci când ochii spun un lucru iar gura un altul. un om cu experienta se bazeaza pe limbajul celor dintâi.Fereste-te de sterilitatea unei vieti prea ocupate." Un anunt bun trebuie sa fie ca o predica buna: nu ar trebui doar sa aduca multumire celor afectati ci sa-i afecteze pe cei multumiti." (Lao Tse) Conducatorul trebuie sa stie." (Ralph Waldo Emerson) Certurile nu ar dura daca vina ar fi doar a uneia dintre parti. trebuie sa stie ca stie si sa-i poata convinge pe cei din jur ca stie. pe masura ce veti începe sa îmbatrâniti." (Robert Fross) Trece testul final conducatorul care lasa în urma sa oameni convinsi si dornici sa continue ceea ce a început el." (The Old Farmer Almanach) Definitia unui discurs bun este urmatoarea: o introducere potrivia si o încheiere scurta." ." (Proverbe) Unii oameni nu vor învata niciodata nimic. Nu functioneaza decât atunci când este dechisa. la mica distanta una de alta. vor începe sa va evite ele." (Francois de la Rochefoucauld) Putini sunt cei care stiu sa tina o sedinta." Ca sa poti conduce trebuie mai întâi sa urmezi.

" (Matei 15:14) O idee noua e delicata. nu stiu ce spun si dupa ce s-au asezat. poate fi înjunghiata de un sarcasm si speriata de moarte de încruntarea de pe fata celui îndreptatit sa aiba o opinie." (1 Corinteni 14:8) Când ma pregatesc sa conving pe cineva petrec o treime din timp gândindu-ma la ce voi spune si doua treimi gândindu-ma la el si la ce va spune.M. diferenta este cea care genereaza. cu atât triumful este mai maret." (Abraham Lincoln) Faptele voastre trebuie sa reflecte profesiunea voastra de credinta." (Winston Churchill) Cu cât conflictul este mai acut." (C. daca partile si-ar fi definit punctul de vedere. nu stiu ce au spun." (Martin Bauxbaum) Idealul nu este sa gândim cu toti la fel. vor cadea amândoi în groapa.Si daca trâmbita va da un sunet nelamurit. Poate fi ucisa de un zâmbet ironic sau de un cascat. cine se va pregati de razboi. nu stiu ce urmeaza sa spuna." (Ralph Waldo Emerson) Daca va calauzi orb pe orb." (John Neal) Un comitet alcatuit din trei personae îsi rezolva toate problemele daca doua din ele absenteaza. Prochnow) . atunci când vorbesc." (Charles Bronson) Cel mai bine i se potriveste urmatoarea caracterizare: face parte dintre acei oratori care înainte de a se ridica." (Aristotel) A asculta pe cineva cu ochii este la fel de important ca si a-l asculta cu urechile." (Mark Twain) O oarecare opozitie este necesara oricui: zmeele se ridica mai bine cu ajutorul vântului. Manasco) Cât de multe dispute ar fi putut fi reduse la un paragraf." (Herbert V." (Thomas Paine) Feriti-va de cel ce stie raspunsul înainte de a întelege întrebarea.

" (Dag Hammersjkold) Cei care tin ochii deschisi pot citi volume întregi în tot ceea ce se întâmpla în jur. se abtine sa demonstreze acest lucru prin vorbe. nici un vânt nu-i poate fi favorabil" (Seneca) Cel care stie si totusi crede ca nu stie este un om întelept." (E." Angajatii reactioneaza la comportamentul conducerii si nu la observatiile facute de aceasta.Binecuvântat fie cel care. cel care nu stie dar crede ca stie. atunci când nu are nimic de spus." (George Elliot) Daca în locul lui Moise ar fi fost un comitet. Israel ar fi acum prin pustiu." (Saul Gellermann) Daca un om nu stie catre care port vâsleste.. gânditi-va cu atentie la cinci lucruri: cui îi vorbiti. pentru a-l încheia." (lord Mancroft) Tatal meu mi-a dat aceste sfaturi referitoare la construirea unui discurs: fii sincer. Howe) Pentru ca buzele sa nu greseasca.W. despre despre cine vorbiti. stai jos. cum si unde.." Nimeni nu te-ar asculta vorbind daca n-ar stii ca. îti trebuie calitati deosebite." (Wiliam Edward Norris) Un discurs este ca o poveste de dragoste: orice prost îl poate începe însa." (Lao Tse) A fi puternic este acelasi lucru cu a fi o doamna: daca trebuie sa atragi atentia asupra acestui lucru înseamna ca nu esti. îi vine si lui rândul. când." . este bolnav." (Edward Hall) Cel mai bine ma pricep sa par ceea ce nu sunt.." (James Roosvelt) Nu renuntati niciodata la propriile experiente sau convingeri de dragul pacii sau linistii. dupa aceea.. fii concis.

trebuie sa fie încurajate." Nu intereseaza pe nimeni prin ce furtuni ai navigat." Nu exista fapte. doar devin perimate. mai ales." . folositi-va deci urechile!" (Dean Rusk) Cel mai bun lucru pe care îl poti face în spatele cuiva este sa îl bati prieteneste pe umar." A sti ca esti bolnav înseamna ca esti pe jumatate vindecat.." Animalele. facute sa se simta importante. îi puteti convinge pe ceilalti este de de a îi asculta." (Alexander Pope) Unul din avantajele de avorbi singur este sa stii ca cel putin cineva te asculta. ci numai interpretari." Unul din putinele moduri prin care .." Orice progres emana de la persoane care au adoptat pozitii nepopulare.Seful este întotdeauna persoana punctuala atunci când tu întârzii si întârzie când tu esti punctual." (Ella Wheeler Wilcox) Atunci când se lupta elefantii." (Friederich Nietzsche) Unele probleme nu se rezolva niciodata. iarba este care care sufera. pentru a da masura capacitatii lor. mângâiate si. ci daca ai adus vaporul la tarm.) Compromisul este arta de a împarti un tort în asa fel încât toata lumea sa aiba impresia ca a primit bucata cea mai mare. ca si oamenii." .Progresul a izvorât din nemultumirea oamenilor." Problemele creaza capacitatea de a le aborda." (Oliver Wendell Holmes Jr.

înseamna sa duci cea mai grea lupta harazita omului si sa nu cedezi niciodata.Îti câstigi existenta prin ceea ce capeti.. dupa ce as muri. Dar îti creezi existenta prin ceea ce dai!"(Winston Churchill) Sa nu fii decât tu însuti..Niciodata nu vei fi multumit cu cât ai decât atunci când esti multumit de identitatea ta.Folositi-va toate calitatile: în padure ar fi o liniste îngrozitoare daca ar cînta numai pasarile cu glasul cel mai frumos... White) Pentru cele mai mari calitati ale mele."(Maurice Setter) Sarac este cel ce nu este niciodata multumit!" . Washington) Cel care se va supune vointei proprii va dori sa fie inert. aleg cele mai mari scopuri" (Sf."(Abraham Lincoln) Prea multi oameni pierd învelisul de argint pentru ca se asteapta sa-l gaseasca pe cel de aur." (Henry van Dyke) Putine sunt lucrurile care ajuta un om în mai mare masura decât în ai îi da o raspundere si a îi spune ca ai încredere în el." (E." (Ellen G. ca întotdeauna am smuls o buruiana si am plantat o floare acolo unde am crezut ca floarea va creste. într-o lume care încearca sa se schimbe." (Booker T. Augustin) ." (Samuel Butler) Secretul unei vieti nenorocite este sa îti permiti luxul de a îti bate capul ca sa vezi daca esti sau nu fericit. E." (George Bernard Shaw) As dori sa se spuna. Cummings) Caracterul si dispozitia urmasilor lui Hristos vor fi în armonie cu Învatatorul lor." .

White) Fericirea nu este capatul vietii. înainte sa le pese cât stii. si nu în propria lucrare." (Henry Ward Butcher) Si în lanturi te poti simti liber. si în fiecare om pe fratele meu." (Daniel Wheeler) ." (Kenny Rogers) De ce oare îl uit pe Dumnezeu si pe îngerii sai la bâzâitul unei muste. tara mea. caracterul." (Friederich Klopstock) Adevarata arta este expresia placerii pe care o gaseste omul în lucrarea lui Dumnezeu." (Robert Frost) Oamenii vor sa stie cât îti pasa.Curajul este contagios." (John Ruskin) . se ascut si tepii celorlalti" (Billy Graham) Dumnezeu nu ne cere nimic înainte de a ne oferi harul necesar spre a împlini ce ne cere." (Herb True) Nici o surpriza nu este mai placuta decât aceea de a fi iubiti. este degetul lui Dumnezeu pe umarul omului." (William Hazzit) Unul dintre cele mai mari foloase ale originalitatii este sa spui lucrurui neobisnuite într-un mod neobisnuite." (Ellen G. da. atunci când un om curajos ia atitudine." (Charles Morgan) Iubirea lui Dumnezeu îmi îngaduie sa vad în fiecare tara. la scârtâitul unei saltele sau la trîntitul unei usi?" (John Donne) Argintul viu al creativitatii nu poate fi solidificat prin decretul autoritatii" (Matthew Tobriner) Principiul este o pasiune pentru adevar si dreptate.Secretul supravietuirii este sa stii ce sa pastrezi si ce sa arunci.

Nici o poveste nu ramâne la fel dupa trecerea timpului. ." Un mare obstacol în calea fericirii este sa astepti o fericire prea mare." Omul fara rabdare e ca lampa fara ulei." (Louis Scutenaire) Cine te iubeste te face sa plangi. nici tacerea nu îsi mai are locul. dar esti rau abia când esti indiferent.." (de Fontanelle) Pe strada Mai târziu se ajunge în Piata Niciodata." (Theognis de Megare) Bogatii au angoase. sau poate ca noi. nu si a iubirii." (Sf." Iubesc adevarurile si minciunile pe care el le impune." (Alfred de Muset) Omul se plictiseste de bine. ci ramâne dupa ce ei nu mai sunt" (Euripide) Viata care nu este cercetata nu merita traita. saracii au nelinisti.." Acolo unde este prea multa liniste." (Ducele de Levi) Poti fi crud când ierti si iubitor când pedepsesti." (Jules Renard) Orice detaliu are valoare când nimic nu mai are sens. nu mai suntem aceiasi interpreti" (George Elliot) Când mor oamenii buni." Un om de succes este acela cu succesori. bunatatea lor nu piere." (Platon) Moartea este o granita a vietii. . cine te uraste te face sa râzi. cei care am ascultat-o sau trait-o. admira indiferenta si cauta durerea.

" (Frederico Garcia Lorca) Omul care este pesimist stie prea multe. decât sa te crezi prost si chiar sa fie asa." (Ambroise Bierce) Cel care gândeste altfel decât mine nu ma jigneste." (La Rochefocauld) A iubi înseamna ceva." (Pauline Vaillarcourt) Usa cea mai bine închisa este cea pe care o putem lasa deschisa. ma completeaza. restul nu e nimic." (Mark Twain) Spiritul de toleranta este arta de a fi fericit în compania altora." (Michele Maihot) Toata suferinta vine din orgoliu si toata fericirea din altruism." (Jean Rostand) Judeci mai usor omul dupa ceea ce îsi doreste decât dupa ceea ce are." (Bissane de Soleil) ." Oricine are un dusman în el insusi." (Gustave Le Bon) Urâtenia este cadoul zeilor pentru anumite femei pe care le obliga la virtute si la umilinta.Ingratul îsi scrie recunostinta pe apa si datornicii pe piatra." (Shantialeva) E mai greu sa ne ascundem sentimentele pe care le avem decât sa ne prefacem ca le avem pe cele carene lipsesc." (Alfred de Muset) Mai bine sa te crezi destept si sa nu fii asa. cel care e optimist nu stie destul." (Jean Sarment) Mai bine întelegi multe decât sa retii multe." (Felix Lope de Vega) Dragostea începe adesea cu un vis si se termina cu un somn bun." (Antoine de Saint-Exuperry) Pamântul pare sa fie singurul paradis pierdut.

tot îti ramân picioarele pe afara." (Pitagora) Si daca-i spânzuri pe bogati." (Aristotel) Omul priveste oglinda sau oglinda îl priveste pe om?" (Confucius) Unde se duce lumina când stingi focul?" (Confucius) Arta este mai presus de orice o revelatie. acesta este sentimentul care este înnascut. sa n-o întrerupi pentru nimic în lume!" (Enriyeu Castaldo) Feminismul exista doar pentru a integra femeile urâte în societate." (Chamfort) Dupa orice partida de sex.Radacinile educatiei sunt amare dar fructele ei sunt dulci. oricât ai încerca sa te acoperi cu el." (Michelangelo) A cunoaste binele nu înseamna a-l iubi. însa îndata ce ratiunea i-l face cunoscut." (Ovidiu) Când o femeie nu vorbeste." Omul care nu se poate controla nu e liber." (Sun Tzu) Scuza unui prost este mai grava decât gresala pe care a facut-o. constiinta îl îndeamna sa-l iubeasca. omul nu are constiinta de bine înnascuta." (JeanJaques Rousseau) Celebritatea este rasplata ambitiosului si pedeapsa geniului." (Peter Weir) Se cade sa înveti chiar si de la dusmani." (Henry de Mouthelant) Daca-ti cunosti adversarul poti câstiga batalii dar razboiul îl câstigi numai daca te cunosti pe tine însuti. saracii tot nu devin mai ferciti." (Bukowski) . o binecuvântare si sfintirea vietii omenesti. cine vorbeste primul spune o prostie." (Bernard Werber) Adevarul e o patura prea scurta.

femeile înteleg o scurta pauza între doua dorinte. încât este împotriva naturii când apar împreuna. dar nu mi-ar placea sa am unul." (Humphrey Bogart) Bunul renume al unei femei se datoreaza tacerii mai multor barbati." (Samuel Beckett) Femeile îsi iubesc mai mult copiii pentru ca pot fi sigure ca sunt ai lor. este urmatoarea: Ce vrea de fapt o femeie?" (Sigmund Freud) Când o femeie îsi contureaza buzele. este ca si când un soldat îsi curata mitraliera." (Rainer Werner Fassbinder) Pentru mine. la care nu stiu sa raspund." (Bob Hope) Femeile trateaza în special ranile provocate de ele. El asteapta pâna o face ea singura." (Henry Ford) ." (Menander) Femeia este o greseala acceptabila a naturii." (John Milton) Taie-ti singur lemnele si-ti va fi de doua ori mai cald." (Maurice Chevalier) Atentie la o femeie care gândeste logic! Caci logica si femeia sunt atât de eterogene." (Aristotel) Un barbat întelept nu îsi contrazice nevasta. Si acest lucru e probabil singurul lucru bun pe care îl pot face. în ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei." (MarioAdorf) Când femeile nu mai stiu ce sa faca.Prin a renunta. Îmi place sa-i privesc." (Jacques Marchand) Nimic nu e mai rau decât o femeie.C. se dezbraca. chiar daca e buna." (W." (Johannes Cotta) Exista trei tipuri de femei: cele frumoase. Fields) Marea întrebare. femeile sunt ca si elefantii. cele inteligente si majoritatea.

." (Henry Ford) Calitate înseamna sa muncesti bine atunci când nimeni nu te supravegheaza." (Henry Ford) Exista un singur copil frumos pe lume si orice mama îl are. atât timp cât e neagra." (Henry Ford) Cumpara-ti un Ford si cheltuieste diferenta!" (Henry Ford) Sa întrebi Cine ar trebui sa fie seful? este ca si cum ai spune care ar trebui sa fie tenorul într-un cvartet vocal?." (Henry Ford) Oricine îsi poate alege culoarea Fordului." (Henry Ford) Caut oameni cu infinita capacitate de a nu sti ceea ce nu poate fi facut. Probabil de aceea sunt atât de putini cei implicati în ea. de data asta cu mai multa inteligenta.Nimic nu e greu de facut daca e impartit în treburi mai mici." (Henry Ford) Când totul pare a-ti fi împotriva." (John W.." (Henry Ford) Obstacolele sunt acele lucruri înspaimântatoare pe care le vezi când îti iei ochii de la tinta." (Stacia Tauscher) . Evident. cel cu voce de tenor. aminteste-ti ca avionul decoleaza împotriva curentului. nu pe directia lui." Ne temem de ceea ce va deveni un copil mâine si uitam ca el este cineva astazi." (Henry Ford) Sa gândesti e cea mai grea activitate." (proverb chinez) Copiii sunt mesajele vii pe care le transmitem catre niste vremuri pe care nu le vom trai. Whitehead) Un copil poate pune întrebari la care un adult nu poate raspunde." (Henry Ford) Esecul e pur si simplu sansa de a încerca din nou.

" Orice guvern eficient are în el ceva dictatorial. propun ca pentru început sa limitam accesul la masinile de scris." (Dick Cavett) În comparatie cu previziunile economice. lucuru de care foarte putini dintre noi se bucura. atât timp cât nu gresesti." (Josh MacDowell) Om mare este cel care nu îsi pierde inima de copil." (Walt Streightlift) Nimic nu te ajuta sa îti întelegi mai bine credintele decât atunci când încerci sa explici ceva unui copil curios. nici prezent." (Frank Lloyd Wright) Atât timp cât oamenii accepta tot felul de porcarii." (Johann Wolfgang von Goethe) Copiii nu au nici trecut." (Mencius) Sunt foarte de acord sa tinem armele periculoase departe de mâinile prostilor. cele astrologice par de-a dreptul respectabile. Clark) Oamenii trebuie sa îi întrebe pe copii si pe pasari ce gust au ciresele si capsunele." (Jean Baptiste de la Bruyere) Sunt multe feluri de a masura succesul. Exista 7 milioane. Atunci vor constientiza ce si cum e viata." (Alan Saporta) În domeniul stiintei nu conteaza daca gresesti atât timp cât nu esti prost." (John Kenneth Galbraith) Cea mai buna metoda de a scapa de o problema este sa o rezolvi. nici viitor. Unul dintre ele este felul cum te descrie copilul tau atunci când vorbeste cu un alt copil. Ei se bucura de prezent. e foarte profitabil sa le vinzi asemenea porcarii. În domeniul afacerilor nu conteaza daca esti prost.În ochii unui copil nu exista 7 minuni ale lumii. Truman) ." (Harry S. În acest sens." (Frank A." Cel mai mare lucru pe care un tata îl poate face pentru copiii sai este sa le iubeasca mama.

A copia dupa unul se numeste plagiat." Încrederea este acel sentiment pe care îl ai înainte de a ." (Albert Einstein) O prietenie bazata pe afaceri e mai buna decât o afacere bazata pe prietenie.Nu tot ce poate fi numarat conteaza." (Samuel Johnson) Un om destept nu comite greseli minore." (Johann Wolfang von Goethe) Înteleptii gândesc tot ce spun. Prostii spun tot ce gândesc." Obiectivul razboiului nu este sa mori pentru tara ta." (John D." (George Patton) . A copia dupa mai multi se numeste cercetare. Rockefeller) Adevarata masura a valorii unui om este data de felul cum trateaza pe cineva de la care nu poate obtine nici un avantaj. ci sa-l faci pe ticalosul de inamic sa moara pentru a lui.Iubeste-ti dusmanii! Asta o sa-i scoata din minti." (Wilson Mizner) . Si nu tot ce conteaza poate fi numarat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful