You are on page 1of 28

1. By the time we ___________ at the party most people ___________!

a. arrived/left b. arrived/were arriving c. arrive/had already left


d. arrived/had already left

2. we …………essay all semester for English 2. It is going to be a lot of work.


a. will write b. will be writing c. will writing d. had been writing

3. How long……..it………? I hadn't got an umbrella with me.


a. had been raining
b. had rained
c. have rained

d. has been raining

4. While I ___________ on my computer it suddenly ____________ working!


a. worked/stopped b. was working/stopped

c. was working/was stopping d. was working/ stoped

5. This building-------------since the 1930's.


a. has reconstructed
b. have been reconstructed
c. has been reconstructed
d. has being reconstructed

6. She wants …………… for her tea.


a. to pay b. to be pay c. to be paid d. is paid
7- She is being very………….. ; she is behaving…………………….
a. kind, kind b. kindly, kindly
c. kindly, kind d. kind, kindly
8. That really sounds…….. logical.
A. in- b. dis- c. il- d. un-
9. A: Did you find his gift…………..? B:Yes, I was very……………………
a. surprising, surprising
b. surprised, surprised
c. surprising, surprised
d. surprised, surprising
10- This job needs a lot of …………………..
a. patient b. patientness
c. patiency d. patience

11- The best prefix for these words: spell, understand, trust is…………….
a- anti- b. Dis- c. re- d. mis-
12- The suffix (- ment) changes word from……………….. to………….
a. adjectives, nouns b. nouns, verbs
c. verbs, nouns d. nouns, nouns
13- Did you ………………… any notes during the meeting?
a. make b. take c. have d. took

14- ……………… new relationships is really important.


a. Creation b. Creative c. Creatures d. Creating

15. Letters …………….by the postman at 8 every day.


a. are delivered
b. deliver
c. are being delivered
d. were delivered

16- In dangerous cases, people have to put their……………………. on.


a. lifelike b. lifeguards c. lifejackets d. life sentences

17- Although they are poor, but they live……………………….


a. a chance of life b. a social life c. a private life d. a life of luxury
18-…………… life (for famous people) means the part of their life with friends and
family which the public don’t know.
a. A social b. A private c. A luxury d. The best

19- You cannot be good without………………… time with others and


……………… some relaxation.
a. spend, have b. to spend, to have
c. spending, having
d. spended, had

20- Feeling self- ……………. .....very helpful for you.


a. confident, are b. confident, is
c. confidence, are d. confidence, is
21- Being ……………. Smoking can be easily shown by your behavior towards the
others who smoke.
a. non- b. no- c. pre- d. anti-

22.I picked up my bag, put on my coat and ___________ the house, but as soon as I
___________ the bus I realized that the oven__________

b. a. left/got on/hadn't been switched off


c. b. left/had got on/hadn't switched off
d. c. was leaving/got on/had switched off
e. d. left/got on/didn't switch off

23- This movie has many scenes of……………….., they are very …………………..
and all the audience was……………..
a. exciting, excited, excitement
b. excitement, excited, exciting
c. excited, exciting, excitement
d . excitement, exciting, excited

24. WOW! This sounds………………….!


a. great b. wonderful
c. worried d. a+b
25- When I say "………-school", I mean these days that preceded school.
a. before b. post c. pre d. pro

26. Manager: This is the fourth time you have been late ………the meeting!!!

a. To b. For c. From d. about

27. The act of damaging public properties such as bus stops, shop windows
deliberately.

a. vandalism b. graffiti c. speeding d. hooliganism

28- Being physically …………………comes with eating ………………food.


a. fit, health b. fitness, healthy
c. fit, healthy d. fitness, health

29. . He couldn't _______ his mind which course to follow

a. forget b. make up c. bear

30- All these sentences are in the passive form except:

a. Every year, 1200 people are injured in roads accident


b. It has been claimed that chewing gum can improve memory
c. My colleagues are being friendly these days
d. The search for the missing man continues. Up until now, no
clues have been found

31.The men used force to ………. the hotel.

a- go into b. break into c. break in d. go in


32. We ran like crazy for five blocks, but when we got to the train station, the express
to New York…………..

a. had already been leaving

b. had already left

c. have already left

d. did already leave

33- I___________ living near the train line. I get used to it.

a. never mind b. don't mind c. to my mind

34. Doctors these days tend to be more________ about alternatives medicine.

a. open- minded b. absent-minded c. aggressive d. sympathetic

35. . I am aching all over. I ---------the whole flat on my own.


a. had been painting
b. will have been painting
c. have painted
d. have been painting

36. The active form of this question "Are you being looked after?"
a. Does anybody look after you?
b. Is anybody looking after you?
c. Did anybody look after you?
d. Is anybody look after you?

37- A: I am sorry you lost all your money! B: ………………………… what can I
do?

a. social life b. making life difficult c. luxury life d. That's life

38. Mum: we have ………… juice; can you go and buy from the grocery?

a.ran out b. run of c. run out of d. finish


39- Tareq works at Microsoft; indeed, it was the…………………..

a. time of his life b. chance of his life c. chance of our life d. lifelike

40. I ___________ the kitchen all afternoon, I just have to clean the oven and then I
will be finished.
have cleaned
have been cleaning

41. I ___________ to learn English.


have never tried
have never been trying

42.I ___________ a new jumper, what do you think?


have bought
have been buying

43.Last night, a luxurious car suddenly drew…….

a. up b. out d. On

44. She insulted me. I ________to her again!


will never speak
will never be speaking
will have never spoken

45-You are going to France, then have the………………………..

a. time of your life b. luxury life c. social life d. life guard

46- Please do not be curious; I do not like to answer questions about my…………..

a. in real life b. social life c. life sentence d. private life

47. Bear in mind that the newspaper account may be in error. Bear in
mind means:
a. decide b. remember c. forget d. think
48. Tomorrow, I ____________ in the same seat that I am sitting in now.

a. will have sat

b. will be sitting

c. will sat

d hadn't camped

49. Yesterday, I saw a very big car…………………. near our school.

A. draw up b. drew up c. drawing up d. to draw up

50- There is a warning that the floor is ………….. as they are cleaning it.

a. steep b. slippery c. thick d. sleepy

51. The teacher …………. my colleagues because our friend lost his money.

A. frisked b. trickle c. book d. disorientated

52- We watched a comedy film last week, and we………………………

a. laughed our heads a lot

b. laughed our heads off

c. dragged our heads

d. swayed all over the place

53. The thief used the weapons and could………………….my uncle's car.

a. break on

b. break in
c. break into

d. swear

54- She was a ………………….. girl with blond hair and blue eyes.

a. virulent b. gorgeous c. fascinated d. admiration

55. I had a slight…………..while I was gardening.

a. stumble b. mishap c. speeding d. outbreak

56. I…………my knee on the corner of the bed.

a. spilt b. slipped c. banged d. gorgeous

57. The problem of …………. in schools is increasing

a. truancy

b. virulent

c. speeding

d. book

58. After the long flight, I was tired and …………… for a week.

a. gorgeous

b. disorientated

c. disarm

d. absurdly

59. My sister fell and……… her head on the step.

a. slipped

b. cracked

c. disarm

d. spilled

60. ………… of sweat ran down her face

a. trickles
b. gorgeous

c. gentle

d. submarine

61. Fear of crime is more………….. than crime itself

a. gorgeous

b. fascinated

c. disorientated

d. virulent

62. Smith was………….. on suspicion of attempted murder

a. booked

b. broke down

c. outbreak

d. impressed

63. They…………… the room through the back windows.

a. frisked

b. broke into

c. booked

d. led

64. From our hotel, there were…………… views of the city.

a. gorgeous
b. nuclear
c. thick
d. slippery

65. Ali shivered………… as he came out of the building


a. involuntarily
b. absurdly
b. sympathy
d. fascinated

66. A band were playing in the town ……..


a. sympathy
b. square
c. cell
d. express

67.The president has sent a message of…………. to the relatives of


the dead soldiers.
a. sympathy
b. admiration
c. gentle
d. trickles

68. What sort of………… could withstand those temperatures?

a. express

b. substance

c. outbreak

d. admiration

6`9. If you can't ………. the job I'll get someone else to do it.
a. disarm
b. frisk
c. handle
d. break into

70. We watched…………….as he cleaned and repaired the watch

a. virulent

b. fascinated

c. deep

d. frisked

71. I gazed at her in mute …………..


a. admiration

b. impressed

c. deep

d. vandalism

72. John was stopped by the police on the way home because he …………… too fast.
a. had driven
b. was driving
c. had been driving
d. drove

73. My grandmother .............. for 62 years before dying at the age of 89!
a. have smoked
b. has smoked
c. smoked
d. was smoking

74. When I got to her b-day party, the club was empty. They _____
somewhere else.

a. have gone b. have went c. had went d. had gone

75- Before I moved here, I ______ with my family on the East Coast.
a. was living b. lived c. have lived d. had lived

76. We ———————- for the examination when we had to leave the


town.

a. have preparing
b. are preparing
c. had been preparing
d. have been prepared

77. A: There was a storm on the coast last night?

B: ____________ ?
a. had anything been damaged

b. Was anything damaged

c. did anything damage

d. is anything damaged

78. when you come tonight, our class will be practicing for our class
presentation

a. Our group will begin practicing before you come

a. b. Our group will begin practicing after you come


b. c. Our group will begin practicing as you come
c. d. Our group will begin practicing as they know you have come

79 I………………. my keys. I couldn’t open the door.

a. lose b. had lost c. have lost d. have been losing

80. Why did your eyes look so tired when I saw you yesterday?........ you ……….
TV without your glasses again?

a. had been watching


b. have been watching
c. did watched
d. had been watched

81. I ___________ to music while I was running.

a. listened b. was listening c. listened d.had been listening

82. Aya is very tolerant. she is quite……………about things

a. open-minded b. absent-minded c. forgetful d. spoken-minded

83. . He's ………………….a new way to use up cold chicken.


a. come out on

b. come up with

c. attract

d. depressed

84. The bridge is being widened.

a. the work is finished

b. the work is not finished

85. What _____ the dog ______? He is covered in mud.

a. did/do

b. has/been doing

c. had/been doing

d. was/doing

86. The picture of the cat was so ________ that I was going to talk to it.
a. lifelike
b. likelife.
c. real life
d. life

87. One of these sentences is not used in formal texts:


a. It is believed that caffeine increases the heart rate.
b. Fabiola is said to be one of the most influential businesswoman in Europe
c. Many experts believe that listening to classical music helps people to
organize their ideas
d. It has been discovered that the fats found in fish help to improve the
memory
88. It ___________________ if you could reply as soon as possible.
a. appreciate b. is appreciated c. would be appreciated

89. Maria is very practical .she answers questions based on good judgment
practical ideas, or understanding. Maria is…..
a. sincere b. sensible c. controlling d. bright

90. . Don't phone me between 8 a.m. and 12 p.m.I---------------.

a. will work

b. will working

c. will be working

d. was working

91.My neighbor makes ________for me he creates problems for me that will


make me to buy the house.
a. life difficult
b. real life
c. social life
d. life guard

92. The _______________of the news could not be stressed enough.


a. important b. importance c. importantly

93. The psychologist explained his ideas on__________ interaction.


a. social b. society c. socialize

94. He was not concerned about the ______of his actions.


a. careless b. carelessness c. carelessly
95. The view of the mountains was__________
a. magnify b. magnificent c. magnification

96. It was necessary for the speaker to_____ her message.


a. clarify b. clarity c. clarification

97. This portion of the report should be completed _____of the other part.
a. independence b. independent c. independently

98. since I got a(n)____________answer to my question, I will ask again.


a. satisfactory b. satisfied c. satisfactorily d. unsatisfactory

99.All the following can be suffixed to the word depress except:


a. –ism b. –ed c. –ing d.- ion

100. which of the following is NOT a prefix?


a. –il b. –im c. –in d. –al

101. I smiled warmly, so he wouldn't see my___________.


a. nervous b. nervousment c. nervously d. nervousness

102. The most________--way to reduce weight is to avoid eating fatty food


a. effect b. effecting c. effective d. effected

103. The prefix under- can be prefixed to the following except:


a. bored b. fed c. paid d. valued

104.Laila was deeply________ at not being chosen for the team.


a. disappoint b. disappointing c. disappointed d. disappointment

105. all the following words are correct EXCEPT:


a. insecure b. incouraged c. inexperienced d. ineffective

106. our personalities are shaped during___________.


a. childment b. childy c. childship d. childhood

107. Try not to be absent again for the rest of the semester. You___________
too many classes. You missed two classes just last week
a. already missed b. have already missed
c. have been already missing d. already miss

108. You looked slimmer ._____________?


a. had you dieted b. had you been dieting
c.have you dieted d. have you been dieting

109. He.........................a lot before she participated in the race.


a. has practiced b. has been practising
c.had practiced d. had been practicing

110. My brother .................his phone for a week and it is already broken.

a. has had b. had had


c.has been having c. had been having

111.My boss...............to have a holiday next month.


a. has been deciding b. has decided
c.had decided c. had been deciding

112. My brother………….. a lot recently about moving to Canada, but l don't


know if he will.
a. has been talking b. was talking
c.had been talking d. has talked

113. we……..the same recipe for our famous 'Chocolate' biscuits for the last fifty
years, and it is still a secret.
a. has used b. have used
c.have been using d. had been using

114. Sam (try) to change a light bulb when he (slip)


and (fall) .

115. When I (arrive) home last night, I discovered that Jane


(prepare) a beautiful candlelight dinner.

116. We ___________ for nearly 100 kilometres before we finally found a service
station we could stop at.
had driven
had been driving

117. I ___________ the idea of going to a fitness centre, but when I went to one
for the first time last week it was actually pretty fun!
had always hated
had always been hating

118. We watched the film The Godfather last night. We ___________ the film
about 3 times before but we watched it again because John __________ it.
had seen
had been seeing
had never seen
had never been seeing

119. …….. the end, he discovered that I was telling the truth.

a. At b. On c. By d. In

120- According……. recent research, it has been found that…..

a. For b. to c. from d. with

121- I then realized everything…… that moment.

a. At b. On c. In d. All of the answers

122- The man didn’t mention anything …….. the robbery.

a. On b. For c. About d. With

123- It was obvious that the thief had been drinking a lot as he was
swaying………… the place.

a. Over all b. In all c. All over d. Around

124. I can really remember that night we all have been……………………..

a- Laughing our heads aloud


b- Laughing heads of
c- Laughing our heads off
d- None

125 I heard someone ………. for help.

a. To ask b. Will ask c. Was asking d. Asking

126- Liza walked along then discovered that she


had………………… ; the key is still in the car.

a. Locked up
b. Locked out herself
c. Locked herself out
d. Left the keys out
127. The passive form of" did they learn these words for the exam?"
a. Did these words were learnt for the exam?
b. Were these words learnt for the exam?
c. Was the exam learnt these words?
d. Did the exam learnt these words?

128. Would you mind ………… down the volume a little, please?
a. turning b. to turn c. turn d. turned

129. This report………….in time if you didn't help me.


a. would finish b. wouldn't be finished c. will not be finished d. would
finished

130. As a teacher, you have to be…………….. to the problems of your students.

a. practical b. emotional c. sympathetic d. indecisive

131. By the time Lionel finally graduated from high school, he


_______ seven different schools because his family moved so
often.

A) attended
B) was attending
C) had attended
D) had been attending

132. .
There was a big fight in the hotel night club but nobody
got ______.
a. hurt b. hurting c. to hurt d. being hurt
133. When my parents _______ for a visit tomorrow, they
will see our new baby for the first time.
A) will arrive
B) arrived
C) will have arrived
D) arrive

134. All the halls…………….at the moment.


a. a. are painting
b. b. are being painted
c. c. are been painted
d.d. was being painted

135. Tomorrow I …………….. all day.


a. will be painting
b. will paint
c. will be paint

136. After the window pane……………someone smashed the


window again.
a. Had replaced
b. have been replaced
c. had been replaced
d. replaced
137. I remember being_____ the letter to post but I don't
remember posting it.
a. give b. gave c. given d. to be given

138. I'm so tired, my poor befuddled brain can't ………..


any more.
a. count b. absorb c. adept at d. depress
139. Ann ---- her driving test three times because she's so
bad at reversing. But she ---- reversing since last week and i
think she has got a bit better at it.

A) has failed / has been practicing


B) failed / practiced
C) failed / was practicing
D) fails / practices
E) has failed / is practicing

140. A man was arrested last night. This sentence can be


best followed with:
a. they found him breaking into a house
b. he was found breaking into a house
c. he found breaking into a house

141. Sandy thinks that she is more beautiful than all her
friends. Don’t you think she is very……………..?

a. vain b. conceited c. proud d. empty

142. All my cousins are………….; they can express their


feelings and thoughts clearly.

a. articulate b. expressive c. direct d. clever

143.. The president is clearly in a dilemma about how to


…………. the crisis.
a. connect b. tackle c. hunt d. distract

144.. Titanic", first released in 1997,………………………….on


different channels since then

a. Showed

b. was shown

c. was showing

d. has been shown

145. I have been waiting for the prices of the houses to come
down before buying one, but I think I ---- too long and the
prices ---- to go up again.

A) am waiting / are beginning


B) wait / began
C) am waiting / began
D) have waited / are beginning
E) waited / were beginning

146. This time next week I ________ coffee with my


relatives in Argentina.
a. will drink
b. drink
c. will be drinking
d. was drunk

147. She doesn't realize what kind of person he is, but she
________ .
a. will find out
b. will be finding out
c. will have found out
d. found out
148.He needs ……………… a long prison sentence because he's
a very dangerous person.
a. to give b. to be give c. to be given d. give

8149. I managed to sneak into work late without ______ .


a. seeing b. being saw c. being seen d. to be
seen

84150. Not much _____ about the accident since that time.
a. has said b. has been said

1151. Dave is so………. He got all the way to the theatre and
then realized he had got the wrong date
a. open-minded b. absent- minded

152. How did that window get ______?


a. break b. broke c. broken d. to break

153. You shouldn't steal paper from the company. You'll get
into big trouble if you------------------------.
a. get caught b. get catch c. got caught d. get
catching

. 154. ………..your motorbike ………..yet?


aa. has/ been repaired
bb. has /repaired
cc. is/ repaired
dd. does /repair
1
1155. By the time you received this letter yesterday, Dina ------
-----for Algeria

a. had left
b. had been leaving
c. will have left
d. have left

156. You ………….to arrive so late if you worked for me. (not
allow)
a. would not be allowed b. would allowed c. will not be
allowed d. would allow

157. The engine ----------- when the manger saw it.


a. was testing
b. was being tested
c. was been tested
d. is being tested

158. The message-----------tomorrow.

a. will send
b. will be send
c. will be sent
d. will sent

159. The money ..... …….. by the thieves if you leave it there
a. was stolen b. will be stolen c. has been stolen d. is
stolen

160. Don't call me at eight - we'll be having dinner

a. This means you will start dinner at eight.


b. This means you will start dinner before eight and finish
after eight.
c. This means you will start dinner before eight and finish
before eight.

161. Ali's English is getting much better. He.......... a lot


recently.

a. had been practicing


b. had practiced
c. has been practicing
d. have practiced

162..……………..., they had managed to clear all the roads.


a. By the time she has arrived

b. By eight o'clock last night

c. by the time she arrives

d. by tomorrow
Answers

1. d 2. b 3.a

4. b 5. c 6. C

7. d 8. C 9. C

10.d 11. d 12. C

13.b 14. d 15. a


16.c 17.d 18. B

19.c 20.b 21.d

22.a 23.d 24.d

25.c 26. b 27.a

28.c 29.b 30.c

31.b 32.b 33.b

34.a 35.d 36.b

37.d 38.c 39.b

40.have been cleaning 41.have never tried 42.have bought

43. a 44.will never speak 45.a

46.d 47.b 48.b

49.c 50. b 51.a

52.b 53.c 54.b

55.b 56. C 57.a

58.b 59.b 60.a

61.d 62.a 63.b

64. a 65.a 66.b

67.a 68.b 69.c

70.b 71.a 72.c

73. c 74.d 75. d


76. c 77. b 78. A

79. b 80. a 81. B

82. a 83. B 84. b

85. b 86. A 87. c

88. c 89. b 90. c

91. a 92. B 93. a

94. b 95. B 96. A

97. c 98. d 99. A

100.d 101.d 102. C

103. a 104. C 105.b

106. d 107. B 108. B

109. d 110. A 111.b

112. a 113. C 114.was trying slipped fell

115.arrived had prepared 116.had been driving

117. had always hated 118. Had seen/had never seen

119. d 120. B 121. A

122.c 123. C 124. C

125. d 126. C 127.b

128.a 129. B 130. C

131.c 132.a 133.d


134. b 135. A 136. C 137.c 138. B

139. a 140. B 141. A 142. A 143. B

144. d 145. D 146. C 147. A 148.


C

149. c 150. B 151. B 152. C 153. A

154. A 155. A 156. A 157. B 158. C 159. B

160. b 161. C 162. b

Related Interests