You are on page 1of 5

Solve each problem and write the answer in the blank before each number.

1.) What is the value of 7 in 472,356?

Answer: 70 000

2.) Change 9/16 to 64ths.

Answer: 36/64

3.) ?

Answer: 21, 600

4.) 368,501 equals when rounded off to the nearest thousand.

Answer: 369, 000

5.) Which number has both 2 and 9 as factors? 6282, 7282, 8380

Answer: 6282

6.) The greatest common factor (GCF) of 24, 36, and 60 is ?

Answer: 12

7.) The least common multiple (LCM) of 24, 36, and 60 is ?

Answer: 360

8.) 7 3/8 + 6 1/3= ?

Answer: 13 17/24

9.) 7 1/5 x 6 2/3 =?

Answer: 48

10.) 12 ¾ – 5 2/5 = ?

Answer: 7 7/20

11.) When 4768 is divided by 49 the remainder is ?

Answer: 15

12.) Last year, I bought a book for ₱88.50. This year the price is ₱104.25. How much is the increase in price?

Answer: P 15.75

13.) What are the prime numbers between 70 and 80?


Answer: 71, 73, 79

14.) If 1 is excluded, how many common factors do 36 and 48 have?

Answer: 5 (2, 3, 4, 6, 12)

15.) If one side of a square is increased by 5 cm, then the perimeter is increased by __ cm.

Answer: 20 cm

16.) The ratio of the price of a bed to a sala set is 3 : 4. If the sala set costs ₱10,000 what is the cost of the bed?

Answer: P 7, 500

17.) The number which is 35 more than 47 – 19 is?

Answer: 63

18.) If one hectare is 10,000 square meters, how many hectares are in 2 square kms?

Answer: 200

19.) A rectangle has a length of 15 dm. If the area is 120 dm2, then the width is?

Answer: 8 dm

20.) How many angles can you name from the figure?

Answer: 10 angles

21.) Joy bought 2 notebooks at ₱9.50 each and 4 ballpens at ₱4.75each. How much change did she get from a
₱50-bill?

Answer: P 12.00

22.) A cube has an edge of 9 cm. What is the total surface area?

Answer: 486 cm^3

23.) It takes 22 m. to make 3 pairs of window drapes. How many meters will it take to make a dozen pairs?
Answer: 88 m

24.) How many decimal places are there in the product of 1.051 x0.0311?

Answer: 7

25.) If 3254 x 63.58 = 3.254 x N, what is N ?

Answer: 63580

26.) The product of 32 x 31 is closest to which multiple of 10?

Answer: 990

27.) By how much is 34 larger than 43?

Answer: 17

28.) I am thinking of a number. Twice the number plus 5 equals 29.What is the number?

Answer: 12

29.) The sum of three numbers is 99. The first is 10 greater than the second and 20 greater than the third. What
is the largest of the three numbers?

Answer: 43

30.) In a spelling test of 50 items, Larry got 90% correctly. How many mistakes did he make?

Answer: 5

31.) How many numbers between 30 and 60 contain the digit 2?

Answer: 3

32.) What digit can you place in the blank so that 456,72 is divisible by 9?

Answer:3

33.) In 644, 651, how many times as great is the underlined 6 than the 6 that is not underlined?

Answer: 1, 000

34.) Suppose your step is 4.5 dm long and you can make 92 steps in one minute. At that rate, about how far, in
meters, is your house from school if you take 5 minutes to go to school?

Answer: 207

35.) Change 0.125 to a fraction in lowest terms.

Answer: 1/8
36.) The perimeter of a rectangle is 54 cm. If the length is 3 cm. longer than the width, what is the length of the
rectangle?

Answer: w = 12, l= 15

37.) Divide ₱140 among Tom, Jake and Larry so that Tom gets twice as much as Jake and Jake gets as much as
Larry. How much does Tom get?

Answer: P 70

38.) What is the smallest 4-digit number that you can make using 0,4, 5 and 6?

Answer: 4056

39.) A dozen doughnuts and a loaf of bread cost ₱75, half a dozen doughnuts and a loaf cost ₱48. How much
does a loaf of bread cost?

Answer: P 21

40.) An angle is 78o. What is its supplement?

Answer: 180-78 = 102 degrees

41.) Nine sheets of bond paper cost ₱2.50. How much will 45 sheets cost?

Answer: P 12.50

42.) One base angle of an isosceles triangle is 62o. What is the vertex angle?

Answer: 56 degrees

43.) The perimeter of a triangle is 75 cm. If two sides are 21 cm and 27 cm, how long is the third side?

Answer: 27 cm

44.) A farmer kept track of his cows and hens by counting the legs and heads. If he counted 78 legs and 35
heads, how many cows did he have?

Answer: 4

45.) What is the perimeter of the figure if all angles are right angles?
Answer: 410 m

46.) What is the area of the same figure?

Answer: 3 700 m^2

47.) A tank contains 105 liters of water when 70% full. How many liters does it contain when full?

Answer: 150 L

48.) I paid ₱126 for a dress at a 16% discount. What is the marked price?

Answer: P 150

49.) In 3 months the price of pork increased from ₱85.50 to ₱97.50.What is the percent increase to nearest
percent?

Answer: 14 %

50.) Three numbers are in the ratio 3 : 4 : 6. If the middle number is 28, what is the sum of the 3 numbers?

Answer: 91