You are on page 1of 42

SỞ GD-ĐT BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI CHÍNH THỨC - HỌC KỲ I - NĂM HỌC 2011-2012

TRƯỜNG THPT SỐ 1 TUY PHƯỚC LỚP 11 - MÔN THI: TIẾNG ANH


------------ Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề

MÃ ĐỀ THI : 132

Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be
correct. From questions 1 to 3:

Question 1: He didn’t come to class for two days, and anyone knows where he is.
A B C D
Question 2: It is extremely important for an engineer know to use a computer.
A B C D
Question 3: Many people go to the pagoda to pray of a happy year for themselves and their family.
A B C D
Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. From questions 4
to 6:
Question 4: A. visited B. decided C. handicapped D. wanted
Question 5: A. each B. which C. changeable D. characteristic
Question 6: A. husband B. hour C. helicopter D. hospital

Choose one word or phrase – (A, B, C or D) - that best completes the sentences from questions 7 to 22:

Question 7: The president expressed his deep sorrow over the bombing deaths.
A. disappointment B. anxiety C. interest D. sadness
Question 8: Before I started the car, all of the passengers _________________ their seat belts.
A. have buckled B. had buckled C. will buckle D. was buckling
Question 9: How many__________ are there in the competition?
A. participative B. participants C. participates D. participations
Question 10: I am so __________ that I cannot say anything, but keep silent.
A. nervously B. nerve C. nervous D. nervousness
Question 11: ___________ is a holiday in Vietnam celebrated on September 2nd every year.
A. Teachers' Day B. Mother’s Day C. Thanksgiving D. Independence Day
Question 12: There was __________ shortage of food and safe water after the flood.
A. Ø B. an C. a D. the
Question 13: Mr. John thanked me___________ helping him with the homework.
A. to B. for C. of D. on
Question 14: _______________it was a formal dinner party, James wore his blue Jeans.
A. Even though B. Since C. Only if D. Until
Question 15: Population growth rate_______________ in recent years.
A. has fallen B. had fallen C. have fallen D. fell
Question 16: The children were warned ______ in the lake without an adult present.
A. not swim B. not to swim C. not swimming D. to not swim
Question 17: It’s no use_____________ ask him ______________us.
A. asking / helping B. asking / to help C. to ask/ helping D. to ask / to help
Question 18: My handbag was stolen ____________we were playing tennis.
A. before B. while C. after D. during
Question 19: If I had enough money , I ___________ a good dictionary.
A. would buy B. would have bought C. will buy D. will have bought
Question 20: He ____________me that if he were me, he would do that work.
A. told B. said to me C. said D. says
Question 21: Lan: What do you think of the General Knowledge Quiz?
Nga:______________________ . It’s an opportunity to test my general knowledge.
A. Yes, that’s right B. Oh, it’s great C. It’s not a good idea. D. Ok, I don’t agree
Question 22: Lan : “I’ve passed my exam.”
Mai : “_______________________”
A. Good luck. B. That’s a good idea.
C. It’s nice of you to say so. D. Congratulations!

Read the passage and choose the word (A, B , C or D) which best fits each gap of the passage from questions
23 to 27:
Lunar New Year, or Tet, is Vietnam’s main ____(23) It is the grandest and most ____(24)___ occasion
th th
in the year which falls sometime between 19 January and 20 February on the Western calendar.
On the days of Tet, everyone tries to be nice and ____(25) to each other. People believe that what they do
____(26) the first day of the year will influence their luck during the whole year. Thus, only positive
comments should be ____(27)____.
Question 23: A. day B. excursion C. holiday D. vacation
Question 24: A. big B. important C. boring D. importance
Question 25: A. impolite B. rude C. polite D. please
Question 26: A. on B. at C. for D. of
Question 27: A. done B. taken C. had D. made

Read the passage carefully and choose the best answers to the questions from questions 28 to 32:
Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behaviour between two or more humans.
This article focuses on the notion specific to i n t e r personal relationships. In this sense, the term connotes a
relationship which involves mutual knowledge, esteem and affection. Friends will welcome each other's company
and exhibit loyalty towards each other. Their tastes will usually be similar and may converge and they will share
enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behaviour, such as exchange of advice and the
sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.
Yet, for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them.
Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating on a consistent basis: the tendency
to desire what is best for the other, sympathy and empathy, honesty, perhaps in situations where it may be difficult
for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one's counterpart mutual
understanding.
In a comparison of personal relationships, friendship is considered to be closer than association, although
there is a range of degrees of intimacy in both friendships and associations. The study of friendship is included in
sociology, anthropology, philosophy and zoology. Various theories of friendship have been proposed, among
which are social psychology, social exchange theory, equity theory, relational dialectics and attachment styles.
Question 28: What term is used to denote co-operative and supportive behaviour between people?
A. Anthropology. B. Psychology. C. Sociology. D. Friendship.
st
Question 29: Which sentence is NOT true according to the 1 paragraph?
A. They often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.
B. They will welcome each other's company and express loyalty towards each other.
C. They seldom desire the best for their friends.
D. Friends often engage in mutually helping behaviour.
Question 30: What is closer, friendship or association?
A. Association is considered to be closer than friendship.
B. Association is considered to be as close as friendship.
C. Both friendship and association are close.
D. Friendship is considered to be closer than association.
Question 31: What fields of study are about friendship?
A. The tendency to desire what is best for the other, sympathy, empathy and honesty.
B. Social psychology, social exchange theory, equity theory.
C. Sociology, anthropology, philosophy and zoology.
D. Mutual knowledge, esteem and affection.
Question 32: What kind of things will friends share?
A. Degrees of intimacy.
B. Various theories of friendship.
C. Enjoyable activities.
D. The tendency to desire what is best for the other.

Choose the word (A, B, C or D) that has stress pattern different from that of the other words from questions 33
to 34:
Question 33: A. problem B. participate C. orphanage D. voluntary
Question 34: A. calendar B. parade C. occasion D. longevity

WRITING : Choose the best answer for the following sentences from questions 35 to 40:

Question 35: 'Could you please wait here until your name is called?'
A. She reminded me to wait here until my name was called.
B. She advised me to wait there until my name was called.
C. She asked me to wait there until my name was called.
D. She wanted to know if I could wait there until my name was called.
Question 36: Build a sentence, using the words given by choosing - A, B, C or D – from the ones given:
Tom /work/ hard /he/ pass/ exam.
A. Will Tom work hard, he will pass the exam.
B. Unless Tom works hard, he will pass the exam.
C. If Tom doesn’t work hard, he will pass the exam.
D. Should Tom work hard, he will pass the exam.
Question 37: Complete the sentence by choosing - A, B, C or D – from the phrases given.
If he had tried harder, he ________________ .
A. would not sack B. will not sack
C. will not be sacked D. would not have been sacked
Question 38: Rearrange the words given to make a complete sentence by choosing - A, B, C or D
– from the ones given.
to return/ John/ to/ next/ it/ day/ promised/ her/ the
A. John promised returning it to her the next day.
B. John promised return it to her to the next day.
C. John promised to return it the next day to her.
D. John promised to return it to her the next day.
Question 39: Complete the sentence by choosing - A, B, C or D – from the ones given.
___________________ he began to make friends more easily.
A. After entering the new school B. Upon entering into the new school
C. When he had been entering the new school. D. Having entered his new school, it was found that
Question 40: I first started to play the guitar when I was sixteen.
A. I have played the guitar when I was sixteen. B. I have started the guitar when I was sixteen.
C. I have started the guitar since I was sixteen. D. I have been playing the guitar since I was sixteen.
----------
-------------------------------------------- The end ---------------------------------------------

TEST MATRIX
Topics Knowledge Comprehension Application Total
I / Phonetics :
-The pronunciation of :- / g /- / dZ / 1
/ t∫ /- /k / 1 5
/ ə / - / o: / 1
- Word stress of words of three and 2
four syllables .
II / Reading :
- Gap filling . 5 10
- Reading comprehension . 5
III /Vocabulary & grammar :
* Vocabulary : 4 5
* Grammar :
- Tenses : 2 15
- Verb forms : 3
- Speaking : 1
IV- Writing :
- Identifying error : 5 10
- Transformation : 5

TOTAL SENTENCES 17 18 5 40

SỞ GIÁO DUC & ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI HỌC KỲ I – NĂM HỌC : 2011– 2012
TRƯỜNG THPT SỐ 2 AN NHƠN . MÔN THI : TIẾNG ANH 11 Mã đề : 1102
THỜI GIAN : 45 PHÚT ( Không kể giao đề )
***** @ *****
Họ và tên thí sinh : …………………………. , Số bao danh : …………

I / VOCABULARY & GRAMMAR : Choose the best option .


1. Good friendship should be based on ………… respect , trust and understanding .
a. loyal b. attractive c. suspicious d. mutual
2. We must cooperate closely in order to finish the project on time .
a. help b. work together c. agree d. assist
3. The birthday marks the …………… in the life of a person , when he / she first came into being .
a. labels b. milestones c. starting points d. symptoms
4. The man expected ………………… a job in that company .
a. to offer b. offering c. to be offered d. being offering
5. ……………all his homework , Tom was allowed to go out with his friends .
a. To do b. Had done c. Doing d. Having done
6. We can’t grow enough food to …………..the increasing population .
a. support b. supporter c. supportable d. supportive
7. Mary should have apologized ……….being late this morning , but she didn’t .
a. on b. for c. of d. about
8. Western people are not used …………with chopsticks .
a. eat b. to eat c. to eating d. for eating
9. ……………is the act of limiting the children born .
a. Population b. Birth rate c. Birth control d. Under-population
10. The policeman ……………himopen his briefcase .
a. made b. asked c. forced d. told
11. Thanks to the …………. among producers , customers can buy goods with low prices .
a. compete b. competitor c. completion d. competition
12. - “ I hear you have passed your exams . Congratulations !” ~ “ ………………”.
a. Thank you ! b. Congratulations ! c. Not at all d. It’s my pleasure .
13. He wouldn’t have failed if he …………….his father’s advice .
a. takes b. took c. had taken d. would take
14. ……………printing …………by Chinese ?
a. Did / invented b. Was / invented c. Was / inventing d. Were / invented
15. The volunteers help disadvantaged children to …………….their difficulties .
a. struggle b. fight c. forget d. overcome
II / ERROR IDENTIFICATION : Pick out the underlined part that needs correcting .
16. Overpopulation is a short way to lead to poor , illiteracy and social evils .
(A) (B) (C) (D)
17. The film was so bored that many people walked out of the cinema just after 15 minutes watching it .
(A) (B) (C) (D)
18. To save energy , all the lights should be turned off before going out .
( A) ( B) (C) (D)
19. Have seen the film twice , I don’t want to see it again any more .
(A) (B) (C) (D )
20. They let me choose an umbrella , and I took the blue once .
(A) (B) (C) (D)
III / READING :
A - Choose the best answer to complete each space .
I had an ……….( 21) experience last year . When I ………..( 22) to town in the south of France , a young
man waved to me .
I stopped and he asked me for a lift . As soon as he had got into the car , I said good morning to him ……….
( 23) French and he replied in the same language . ………….( 24) of us spoke during the journey . I myself
know a little of French . I had nearly approached the town when the young man suddenly said , very ………….(
25) , “ Do you speak English ? ” As I soon learnt , he was English himself .
21. a. amuse b. amusing c. amused d. amusement
22. a. was driving b. drove c. had been driving d. having driven
23. a. with b. in c. on d. by
24. a. Not b. Neither c. None c. All
25. a. quick b. slow c. slowly d. slowness
B - Read the passage and choose the best answer for each question :
Different regions have different rates of population growth , but in the 20 th century , the world saw the biggest
increase in its population in human history due to medical advances and massive increase in agricultural
productivity made by the Green Revolution .
However , in some countries there is a negative population growth , especially in the Central and Eastern
Europe , mainly due to low fertility rate ,and Southern Africa due to the high number of HIV – related deaths
.Within the next decades , Japan and some countries in Western Europe are also expected to encounter a negative
population growth due to sub-replacement fertility rates .
Population growth which exceeds the carrying capacity of an area will result in overpopulation . On the
contrary , such areas may be considered “ under-populated ” if the population is not large enough to maintain an
economic system .
26. Which sentence is NOT true ?
a. Most of the countries in the world are facing the problem of overpopulation
b. Overpopulation is a state when the population growth exceeds the carrying capacity of an area
c. The Green Revolution caused the population explosion in the 20th century .
d. The 20th century had the highest population growth rate in the history .
27. When is an area considered “ under-populated ” ?
a. When its population is not big enough to maintain the economic system .
b. When it has high number of HIV – related deaths .
c. When its population is too poor .
d. When it has high fertility rate
28. Which areas are expected to encounter a decrease in population growth in the next decades ?
a. Some countries in Central and Eastern Europe , b. Japan
c. Some countries in Western Europe , d. B and C
29. Negative population growth in Central and Eastern Europe is due to : ……………
a. high fertility rate b. low fertility rate
c. low death rate d. high number of HIV-related deaths .
30. What does “ fertility rate ” mean ?
a. birth rate b. death rate c. growth rate d. marriage rate
IV / WRITING : Choose the sentence that has the same meaning as the root one :
31. “ If I were you . I would travel to Paris by train ,” Jane said .
a. Jane said If she had been me , she would have traveled to Paris by train .
b. Jane said If she were me , she would travel to Paris by train .
c. Jane advised me to travel to Paris by train .
d. B and C are correct .
32. “ Congratulations ! You’ve won the scholarship ,” he said .
a. He said that congratulations ! I had won the scholarship . b. He said I had won the
scholarship and he congratulated .
c. He congratulated me on having won the scholarship . d. He congratulated me of
winning the scholarship .
33. Tom did his homework and then he went to bed .
a. After Tom had done his homework , he went to bed . b. Having done his homework ,
Tom went to bed .
c. Doing his homework , Tom went to bed . d. A and B are correct .
34. Let’s start our journey or we’ll be late .
a. If we start our journey , we won’t be late . b. Unless we start our journey , we won’t be late .
c. If we don’t start our journey , we’ll be late . d. We would be late if we didn’t start our journey .
35. He dislikes people asking him about his job .
a. Asking him about his job is disliked . b. He dislikes being asked about his job .
c. His job is disliked asking about . d. People are disliked asking about his job .
V / PHONETICS :
A- Choose a word whose underlined part is pronounced differently from the others :
36. a. figure b. average c. organize d. grow
37. a. choose b. children c. character d. teacher
38. a. volunteer b. province c. population d. provide
B – Choose a word whose stressed syllable is different from the others .
39. a. coordinate b. voluntary c. minority d. development
40. a. assistance b. supporter c. vocation d. secretary

( The end )

ĐÁP ÁN ĐỀ THI TIẾNG ANH 11


MÃ ĐỀ : 1101 MÃ ĐỀ : 1102
1-B 11-D 21-C 31-C 1-D 11-D 21-B 31-D
2-C 12-B 22-C 32-B 2-B 12-A 22-A 32-C
3-D 13-B 23-D 33-C 3-B 13-C 23-B 33-D
4-B 14-C 24-A 34-D 4-C 14-B 24-B 34-C
5-D 15-D 25-A 35-D 5-D 15-D 25-C 35-B
6-A 16-C 26-B 36-C 6-A 16-C 26-A 36-B
7-B 17-B 27-A 37-A 7-B 17-A 27-A 37-C
8-C 18-D 28-B 38-D 8-C 18-D 28-D 38-D
9-C 19-D 29-B 39-A 9-C 19-A 29-B 39-B
10-C 20-A 30-C 40-D 10-A 20-D 30-A 40-D
MÃ ĐỀ 1103 MÃ ĐỀ 1104
1-B 11-D 21-B 31-C 1-D 11-D 21-B 31-C
2-C 12-D 22-A 32-A 2-A 12-B 22-A 32-D
3-D 13-A 23-B 33-D 3-C 13-B 23-B 33-C
4-B 14-D 24-B 34-A 4-B 14-C 24-B 34-D
5-D 15-B 25-C 35-D 5-D 15-D 25-C 35-D
6-A 16-B 26-C 36-C 6-A 16-D 26-A 36-B
7-B 17-C 27-C 37-B 7-B 17-A 27-A 37-C
8-C 18-D 28-D 38-C 8-C 18-D 28-D 38-D
9-C 19-C 29-A 39-D 9-C 19-C 29-B 39-B
10-B 20-D 30-A 40-D 10-B 20-A 30-A 40-D

Sở GD-ĐT Bình Định KIỂM TRA HỌC KÌ 1


Trường THPT Hùng Vương Môn thi: Tiếng Anh- Lớp 11
Mã đề: 132
Thời gian làm bài: 45’
(Học sinh làm bài trên phiếu trả lời trắc nghiệm)

Câu 1: “ Peter : “ Do you feel like going to the cinema this evening ?”
Mary: “……………………………”
A. I feel very bored B. You’re welcome
C. I don’t agree.I’m afraid D. That would be great
Câu 2: choose the underlined part that must be corrected
They congratulated me on pass the final exam the day before.
A. pass B. the day before C. congratulated D. on
Câu 3: When it started to rain, she ……………….home with me.
A. had walking B. was walking C. walked D. is walking
Câu 4: If you …………us about the bad service, we …………there.
A. hadn’t told/ would eat B. told/ would have eaten
C. tell/ would eat D. hadn’t told/ would have eaten
Câu 5: choose the underlined part that must be corrected
He said that if he has more time, he would come to see us.
A. said that B. has C. more time D. come to see
Câu 6: The news made Nam surprised.
A. The news is surprised. B. Nam was surprised with the news.
C. Nam seemed to be surprised at the news. D. Nam made the news surprised.
Câu 7: I thought I would get to the destination first, but he ……….before me.
A. was arriving B. arrives C. had arrived D. arrived
Câu 8: …………….all the rules, we started to play the game.
A. Having learnt B. To have learnt C. To learn D. Learning
Câu 9: All of my students looked forward to …………….. the result of the singing contest.
A. hear B. hearing C. to be heard D. being hearing
Câu 10: The man denied ……………………some top secret document.
A. to steal B. having stolen C. to be stolen D. having been stolen
Câu 11: Mai Huong congratulated me ……………………….the exam with flying colors.
A. of passing B. about passing C. on passing D. to pass
Câu 12: The villagers are in danger .…………..being killed by an earthquake.
A. with B. of C. for D. on
th
Câu 13: People call the 25 wedding anniversary the “………………anniversary.”
A. happy B. silver C. golden D. special
Câu 14: The bowl is empty now, but my children denied …………………….the candies.
A. to eat B. eating C. eat D. having eaten
Câu 15: choose the underlined part that must be corrected
they are looking forward to be received the present from the council.
A. be received B. from C. are looking forward D. to
Câu 16: It is not easy to …………… our bad habits.
A. overcome B. suffer C. take care D. spend
Câu 17: If the ball …………….the line, that would have been the end of the game.
A. would cross B. will cross C. had crossed D. crossed
Câu 18: If George keeps studying as he has been, he’ll have no trouble in passing his exams.
A. George has passed his exam.
B. George has trouble in passing his exams
C. George is studying hard to pass his exam.
D. George will not pass his exam because he is not studying.
Câu 19: Quy Nhon has become ……………..
A. populous B. population C. popularity D. populating
Câu 20: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
A. ridden B. given C. whiten D. risen
Câu 21: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
A. strictly B. literacy C. policy D. social
Câu 22: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest
A. enjoyment B. apologize C. remember D. difficulty
Câu 23: You should discuss the problem …………..your parents before deciding.
A. with B. for C. of D. to
Câu 24: choose the underlined part that must be corrected
After I had returned home from the school, I was preparing dinner.
A. had returned B. from C. was preparing D. dinner
Câu 25: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest
A. alone B. accept C. complain D. national
Câu 26: They seemed ………………when I told them the news.
A. surprising B. to surprise C. being surprising D. to be surprised
Câu 27: you should realize the …………………of the important of having a healthy diet.
A. unaware B. awareness C. awaring D. aware
Câu 28: If someone knocked over a candle, it ………………a fire.
A. started B. will start C. would have started D. would start
Câu 29: the rain began to fall during my walk in the country.
A. while I walked in the country, it had rained.
B. While it was beginning to rain, I had walked in the country.
C. While I was walking in the country, it began to rain.
D. While it began to rain in the country, I was walking.
Câu 30: He said, “I’m sorry I didn’t reply to the letter.”
A. He apologized for not to reply to the letter. B. He apologized for not to replying to the letter.
C. He apologized for didn’t reply to the letter. D. He apologized for not replying to the letter.
Câu 31: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest
A. turned B. noticed C. looked D. helped
Câu 32: A “………………” B: “Oh, It’s great”
A. Would you like the English competition? B. What do you think of the English competition?
C. What do you like about the English competition? D. How about the English competition ?
Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give
others the chance to get to know each other better.
It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women
and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.
When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are
vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons.
Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s
favourite drinks.
The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can
help you carry it!
On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get
hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve
earned it!
Câu 33: Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?
A. to get people to know more about their host and hostess.
B. to help people to know each other better.
C. to make new friends.
D. to entertain people.
Câu 34: When giving a dinner party, you should NOT invite ........................ .
A. those who are vegetarians. B. husbands and wives.
C. both women and men. D. those who can’t eat or drink certain things.
Câu 35: According to the passage, starters should be served ...........................
A. because the guests may be hungry while having to wait
B. because the guests like eating them
C. because the guests want to have a good time together
D. because the guests want to eat them while having to wait
Câu 36: What should you do while the guests are having their evening meal?
A. Sit down with the guests to show your politeness. B. Stand beside the guests without doing anything.
C. Sit down with the guests and have a good time. D. Only serve the guests with the food.
More and more young people are (37)...... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations
available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free
before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn
little (38)...... no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.
The work may . (39)..... of helping the local communities, for example by helping to build new road or
provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or
environmental protection. (40)…. ... kind of job it is, it is certain to be challenging and worthwhile, and an
experience that will never be forgotten.
Câu 37: A. making B. getting C. taking D. doing
Câu 38: A. but B. and C. or D. with
Câu 39: A. involve B. include C. contain D. consist
Câu 40: A. What B. Whatever C. However D. Any

KEY
made cauhoi dapan
132 1D
132 2A
132 3B
132 4D
132 5B
132 6C
132 7C
132 8A
132 9B
132 10 B
132 11 C
132 12 B
132 13 B
132 14 D
132 15 A
132 16 A
132 17 C
132 18 C
132 19 A
132 20 C
132 21 A
132 22 D
132 23 A
132 24 C
132 25 D
132 26 D
132 27 B
132 28 D
132 29 C
132 30 D
132 31 A
132 32 B
132 33 A
132 34 B
132 35 A
132 36 C
132 37 D
132 38 C
132 39 D
132 40 B

THE MATRIX (grade11)


TOPICS KNOWLEDGE COMPREHENSI APPLICATION TOTA
ON L
I. PHONETICS: (8
questions) 2 1 1
8
- sounds: -a-u,-ch,-wh. 2 1 1
- word stress: 1 & 2 syllables
II. READING:
- Choose the correct word to 2 2 1
fill in the blanks: (5 questions) 10
- Reading comprehension: (5 2 2 1
questions)
III. STRUCTURE &
VOCABULARY
- grammar (8) 3 3 2
- vocabulary (5) 2 2 1
- Communicative structures (2) 1 1
- Preposition (3) 1 1 1
21
- Word form (3) 2 1

IV. WRITING: (8 questions) 11


- Identify error (5 questions) 2 2 1
- Rewrite sentences (6 3 2 1
sentences)
TOTAL SENTENCES 22 18 10 50
TOTAL MARKS 4.4 3.6 2.0 10
PERCENTAGE 44% 36% 20% 100%
SỞ GD-ĐT BÌNH ĐỊNH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
TRƯỜNG THPT NGUYỄN HỒNG ĐẠO LỚP 11 CÔNG LẬP THPT NĂM HỌC 2011 – 2012
************* Môn: TIẾNG ANH
Thời gian: 45 phút (không kể thời gian giao đề)
ĐỀ CHÍNH THỨC
Họ và tên: ……………………………. – Lớp: ………….. – Số báo danh: ………. Mã đề: 371
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Question 1: Choose a word in each line that has the underlined part pronounced differently from the rest:
1. A. agree B. arrange C. area D. award
2. A. changeable B. chemistry C. champion D. church
3. A. usually B. unhealthy C. usefulness D. university
4. A. whole B. whale C. water D. window
Question 2: choose a word in each line that has the different stress pattern.
5. A. floppy B. idol C. cotton D. decide
6. A. extremely B. excited C. personal D. imagine
7. A. sneaky B. notice C. open D. around
8. A. birthday B. reply C. schoolbag D. money
Question 3: Choose the best answer to fill in each gap to complete the sentences.
9.Those ladies often go to pagoda to pray _______ happiness and luck.
A. for B. to C. on D. into
10. Of the three sisters, Mary is the most beautiful ________ .
A. someone B. anyone C. everyone D. one
11.The whole family usually try to get-together at Christmas.
A. contact B. gather C. relate D.communicate
12.Tet is a ________ occasiom for all members of famillies to gather.
A. special B. specially C. specialize D. specializing
13-.A: Would you like some more tea?-B:_____________________
A. Yes, thanks B. No, please. C. Yes, please D. You are welcome
14. Would you mind__________for a moment ?
A. waits B. waiting C. to wait D. wait
15. John ____________ helping him carrying the package
A. thanked me for B. asked me to C. told me to thank D. said thank you me
16. John suggested ____________to the new branch in Vietnam
A. appointing B. to appoint C. being appointed D. to be appointed
17. ___________ is the day when people celebrate the largest full moon in the year
A. Thanksgiving B. Valentine’s Day C.Mid-Autumn FestivalD.Tet holiday
18__________out of the window, he saw the cat climbing over the fence.
A. Look B. Being looked C. Looking D. To look
19. They volunteer to work in remote or_______areas to provide education for children.
A. mountain B. mountainous C. high D. low
20. _______in some developing countries may be the cause of poverty and hunger.
A.Modernization B.Literacy C.Pollution D.Overpopulation
21. They …. on the street when it rained
A. was walking B. walked C. walks D. were walking
22. What would you like to drink? - __________
A. Thank you B. Coffee, please C. Yes, please D. No, I don’t
23. How many _______ are there in the competition?
A. participates B. participants C. participations D. participating
24. I would like to take part in the competitions like these?
A. contests B. rivals C. participation D. races
25. My brother suggested _________ to the movies tonight.
A. to go B. going C. go D. goes
26. Your idea is quite different _______ mine.
A. to B. with C. about D. from
27. My friends congratulated me _______the final examination.
A. passing B. for passing C. about passing D. on passing
28. The lawn needs mowing again.
A. repairing B. making C. bending D. cutting
29. Banh Chung is made_________ sticky rice, green beans and fatty pork.
A. on B. from C. with D. by
Question 4: There is a mistake in four underlined parts of each sentence. Find the mistake:
30. My brother has always dreamed to be a famous film star .
A B C D
31. The rain prevented us for climbing to the top of the mountain
A B C D
32. If you came to my party yesterday, you would have seen your former friend.
A B C D
33. Who suggested come here for the picnic ?
A B C D
34. Could you telling me the way to the post office?
A B C D
Question5: Read the following passage then choose the word A,B,C or D that best fits each of the blank spaces.
More and more young people are ... (35) ... voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations
available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free
before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn
little ... (36) ... no money. But they will be doing something useful - and enjoying the experience.
The work may ... (37) ... of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide
water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental
protection. ... (38) ... kind of job it is, it is certain to be ... (39) ... and worthwhile, and an experience that will
never be forgotten.
35.A. doing B. making C. taking D. getting
36. A. with B. but C. or D. and
37.A. consist B. include C. contain D. involve
38. A. Any B. What C. However D. Whatever
39. A. challenging B. dangerous C. difficult D. attracted
Question6: Read the following passage, then choose the item (A, B, C or D)that best answer each of the
question about it:
Every four years people all over the world watch the Olympic Games. It is a time for all kinds of people to unite
in peace. Some of them join together to compete for gold medals. Millions of other people watch them on
television.
Why do we have the Olympic? How did they begin?
The first Olympic Games were in Greece in 776 B.C. There was only one event. People ran a nice the length of
the stadium. The Games lasted one day.
Slowly people added more events. The Games were only for men, and women could not even watch them. Only
Greeks competed. They came from all parts of the Greek world. The time of the Games way; a time of peace, and
government let everyone travel safely. The winners became national heroes.
The first modem Games were in 1896 in Athens. The Greeks built a new stadium for the competition. Athletes
from several countries competed. Then there were Olympics every four years in different cities in Europe and the
United States until 1952. After that they were in Melbourne, Tokyo, Mexico City, and Montreal besides in
European cities. Each year there were athletes from more nations. The first Winter Olympics were in 1924. The
athletes compete in skiing and other winter sports.
40.How often do people all over the world watch the Olympic Games ?
A.every 4 years B. 4 years C.2 years D. every 4 year
41. Where were the cities where the Olympics were held between 1896 and 1952?
A. In European and South American countries.
B. In European countries only.
C. In European countries and the United States.
D. In Japan, Australia and North American and European countries
42. How long after the founding of the modern Olympics were the Winter Olympics introduced?
A. 20 years B. 24 years C. 28 years D. 32 years
43. In what city were the 1952 Olympic Games held?
A. New York B. Melbourne C. Moscow D. London
44. Which sport is competed in the Winter Olympic?
A. Running
B. Skiing
C. Horse racing
D. Car racing
Question 7:Choose the sentence A, B, C or D which is closest meaning to the sentence above
45. "I didn't break the mobile phone," Lan said.
A. Lan denied breaking the mobile phone.
B. Lan admitted breaking the mobile phone.
C. Lan prevented us from breaking the mobile phone
D. Lan promised to break the mobile phone.
46. “Let me pay for the coffee. I really want.”
A. Jenny told me to pay for the coffee
B. Jenny is asked to pay for the coffee
C. Jenny insisted on paying for the coffee
D. Jenny suggested paying for the coffee
47. The bag was heavy, so we could not take it with us.
A. If the bag was not heavy, we would take it with us.
B. Unless the bag had not been heavy, we would have taken it with us.
C. If had the bag not been heavy, we would have taken it with us.
D. Had the bag not been heavy, we would have taken it with us
48. “Why don’t you put a better lock on the door?" said John.
A. John suggested to put a better lock on the door.
B. John asked why not putting a better lock on the door.
C. John suggested putting a better lock on the door.
D. John made us put a better lock on the door.
49. “ If I were you, I wouldn’t buy that coat,” she said.
A. She said if she were me, she wouldn’t buy that coat
B. She said if I were you, she wouldn’t buy that coat.
C. She said if she were me, I wouldn’t buy that coat
D. She said if she were me, she wouldn’t buy this coat.
50“I’m sorry I have to leave so early,” he said.
A. He apologized for having to leave early.
B. He apologized to have to leave early.
C. He apologized that he has to leave early.
D. He apologized to have left early.

_____THE END_______
KEY

CODE 371
1.C
2.B
3.B
4.A
5.D
6.C
7.D
8.B
9.A
10.D
11.B
12.A
13.C
14.B
15.A
16.C
17.C
18.C
19.B
20.D
21.D
22.B
23.B
24.A
25.B
26.D
27.D
28.D
29.B
30.B
31.B
32.B
33.B
34.B
35.A
36.C
37.A
38.A
39.D
40.A
41.C
42.C
43.A
44.B
45.A
46.C
47.D
48.C
49.A
50.A
MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ 1, NĂM HỌC 2011 - 2012
MÔN:TIẾNG ANH LỚP 11
THỜI GIAN: 45 PHÚT

TEST MATRIX:
Topics Knowledge Comprehension Application Total
I. Phonetics.
( 4 questions)
-underlined 2 4
words 2
- stress pattern
Sentences 4 4
Mark 1 1
II. Reading
-Reading
comprehension (4 2 1 1
questions) 8
-Choose correct 2 2
words to fill in
the blank( 4sens)

Sentences 4 3 1 8
Mark 1 0.75 0.25 2
III. Structures
and Vocabulary
-Tenses 3 1
-Infinitives- 3 2 1
Gerund-Present
participle 28
-Reported speech 1 1
-Conditional 2 1 1
sentences
-Pronouns 1 1
-Words form 1 2
-Prepositions 2 1
-Communicating 2 1 1
structures

Sentences 13 10 5 8
3.25 2.5 1.25 7
Mark

Total sentences 20 12 8 40
Total marks 5.25 3.25 1.5 10
Percentage 52.5% 32.5% 15% 100%

16
Sở GD-ĐT Bình Định Đề kiểm tra học kỳ 1, năm học 2011-2012
Trường THPT An Lương Môn: Anh Văn - Lớp 11
Thời gian làm bài: 45 phút (Không kể thời gian phát đề)
Họ và tên:. …………………………….Lớp …… Ngày tháng năm sinh ……………..………
Số báo danh: …………………………
Mã đề: 142 Mã phách:
……………………………………………………………………………………………………….……………

Mã đề: 142 Mã phách:


Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others:
1. A. longevity B.game C. guitarist D. agrarian
2. A. visited B. handicapped C. decided D. wanted
Choose the best option to complete the following sentences:
3. She pretended ……………me as she passed me in the street
A. not see to B. not see C. not seeing D. not to see
4. If the ball .......... the line, that would have been the end of the game.
A. will cross B. would cross C. crossed D. had crossed
5. He has to work very hard to earn enough to………… his large family.
A. celebrate B. limit C. support D. reach
6. A ................... is a person that officially decides who is the winner of a competition.
A. participant B. sponsor C. poet D. judge
7. The woman refused……………..the strange man.
A. helping B. helped C. to help D. help
8. My uncle……………..his own business in 1999.
A. started B. had started C. would started D. has started
9. At Tet , many people go to pagoda to pray .……..….a happy new year.
A. of B. about C. for D. on
10. The old woman …………………………. the boy of breaking her window.
A. apologised B. thanked C. congratulated D. accused
11. They now regret ............... their son by giving him everything he asked for.
A. having been spoiled B. having spoiled C. to have spoiled D. to be spoiled
12. Jane expected ....................... to the university, but he wasn't.
A. admitting B. to admit C. being admitted D. to be admitted
13. If I were forced to leave my position, I………………upset
A. probably be B. would be C. will be D. would have been
14. He loved Marry for her honesty, her modesty and her........................
A. selfishness B. unselfish C. unselfishness D. selfish
15. If it ....................., there will be a shortage of water.
A. not rain B. rains C. can rain D. doesn't rain
16. When she ………….the station, the train ……………………..
A. arrived/ went B. arrived/ had gone C. has arrived/ was going D. arriving/ has
gone
17. They made him…………..for them at the weekends.
A. work B. working C. to work D. worked
18. The practice of controlling the number of children a person has is called .............................. .
A. family planning B. safe control C. labor saving D. population
19. …………………….the film twice, we didn't want to see it again.
A. Being seen B. To see C. Seeing D. Having seen
20. The bus was completely empty. There wasn't ................ on it.
A. no one B. ones C. anyone D. someone
21. I am very pleased today because ………….... is late for work
A. everyone B. no one C. anyone D. someone
Choose the word or phrase whose underlined part needs correcting.
22. The children are looking forward to celebrate the Mid-autumn festival.
A. celebrate B. festival C. forward to D. are

17
23. I am very happily to have received a donation of $1,000 from your company some days ago.
A. happily B. from C. to have received D. of

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

24. We didn't think her parents would allow her go out late at night.
A. would allow B. go out C. at D. think
25. You had better ask him come in . Don't keep him standing at the door.
A. come B. standing C. don't D. had better
Choose the best option to complete the blanks in the following passage:
The FIFA Women's World Cup is the (26) _____ important international competition in woman's football.
Contested (27)_______four years, the first women's world cup tournament, named the Women's world
championship, was held in 1991, 61 years after the men first FIFA World Cup tournament in 1930. The current
format has 16 _(28)________ compete every four years for the winner trophy. Of the first four tournaments
held, the USA has won the championship twice. Since its first tournament , the Women 's world cup has
continued to grow in popularity. FIFA estimates that there are currently forty millions girls and women
(29)_______ football around the world, and the number of women will equal to the number of men by 2010.
26. A. most B. almost C. mostly D. more
27. A. even B. every C. event D. none
28. A. footballers B. groups C. teams D. people
29. A. growing B. running C. playing D. getting
Read the following passage and then choose the best answer
The most important celebration holiday in China is the New Year. At this time shops are closed. The
people celebrate by feasting, by paying friendly calls to their neighbors, and by visiting the temples to make
promises for the New Year. Children parade through the streets carrying colorful lanterns and paper figures.
Firecrackers similar to those used in the United States on the Fourth of July are set off. In fact, on the night
that the New Year's celebration begins, the exploding fireworks make so much noise that no one is able to
sleep.
The time of the New Year is also the time at which Chinese people refresh their homes. For example, the
windows, which are made of thick rice paper, are torn down, and new ones are put up. This is also the time
during which people pay their debts. Every man tries to settle all his bills before the beginning of the New
Year.
30. No one is able to sleep on the night that the New Year's celebration begins because ..............
A. they pay their debts B. they explode fireworks
C. fireworks make noise. D. their children carry colorful lantems and
paper figures.
31. The word "ones "in the second paragraph refers to ..................... .
A. windows B. homes C. Chinese people D. rice paper
32. This article as a whole is about ...................... .
A. New Year's promises B. paying debts C. The Chinese New Year D. holiday China
33. Which of the following sentences is not true?
A. Everyone explodes fireworks. B. Chinese people try to pay debts before the New
Year.
C. Children parade through the streets. D. People feast and call to their neighbors
friendly.
Choose the most suitable clause or sentence:
34. "I'm sorry I didn't lend you the book you wanted," Mary said to John.
A. Mary wanted John to lend her the book she had wanted. B. Mary apologized John for not lending the
book he had wanted.
C. Mary apologized John for didn't lending the book he wanted. D. Mary accused John of not lending her the
book she had wanted.
35. My father hasn't smoked for three years.
A. My father stopped smoking three years ago. B. My father quit smoking for three years.
C. My father started to smoke three years ago. D. My father will continue smoking in three
years' time.

18
36. "Please don't smoke in my car," he said.  He asked me…………………………
A. please not to smoke in my car B. not to smoke in his car C. I didn't smoke in
his car D. didn't smoke in his car
37. Peter : “What sort of food and drink did you have at Lan's party?” Susan: “Oh ,
…………………………………….........”
A. she asked us to eat all the food she served B. we were served chicken, steak, soup, bread,
beer and soft drinks
C. we helped her prepare some special food and drink D. we brought some soft drinks and biscuits
38. Michael: “................................?” John: “Well, she's not very beautiful. But she's got bright eyes and a
very friendly smile.”
A. What are her personalities B. What does she look like C. What
does she like D. What is she look like
Choose the word whose stressed syllable is different from that of the others:
39. A. celebrate B. together C. successful D. activity
40. A. performance B. announce C. remember D. champion
----- The end -----
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Sở GD-ĐT Bình Định Đáp án - Đề kiểm tra học kỳ 1, năm học 2011-2012
Trường THPT An Lương Môn: Anh Văn - Lớp 11

Mỗi câu đúng cho: 0.25 điểm


MÃ ĐỀ 142

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
A B D D C D C A C D B D B C D B A A D C B A A

24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
B A A B C C C A C A B A B B B A D

SỞ GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI HỌC KÌ I MÔN TIẾNG ANH KHỐI 11 (2011-
2012)
TRƯỜNG THPT AN NHƠN 1 LỚP: 11 A….. TÊN:……………………………
MÃ ĐỀ : 123 Thời gian : 45 phút ( không kể thời gian phát đề)

1-Choose the word whose bold and underlined part is pronounced differently from that of the others.
A. queen B. quality C. technique D. quarrel
2- Choose the word whose bold and underlined part is pronounced differently from that of the others.
A. country B. lunar C. luck D. plum
3- Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group.
A. occassion B. decorate C. demonstrate D. influence
4- Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group.
A. sneaky B. affect C. protect D. afraid
5- Children are very happy to……………….. lucky money in red envelopes at Tet.
A. receive B. exchange C. buy D. give
6- Each year , many people …………………..take care of the old and disabled.
A. volunteer B. voluntary C. volunteering D. voluntarily
7- The purpose of the contest is to stimulate the spirits of playing sports among students. The synonym of the
word “ stimulate “ is………………….
A. prevent B. rise C. encourage D. influence
8- The English competition was……………………..by the Students’Parent Society.
A. created B. made C. sponsored D. supposed
9- Jack is said to be very honest . The antonym of “ honest “ is……………………..
19
A. untrue B. dishonest C. inhonest D. unkind
10- He blows……………….all 17 candles on his birthday cake.
A. in B. out C. down D. up
11- These volunteers have taken part……………………..this kind of campaign many times.
A. in B. on C. at D. of
12- The teacher accused the boy………………….. not listening to what she was explaining .
A. of B. for C. on D. against
13- “……………………………………? “
- “ Well, we eat a lot of special foods , we dress up ad visit friends and relatives, and we also play some
traditional games “.
A. What do you usually do at Tet ? B. Do you like Tet ?
C. When is Tet exactly ? D. What is Tet ?
14- “What kind of volunteer work are you participating in ? “ - - “……………………………………. “
A. Yes , I’m participating in helping sick people B. We’re helping people in mountainous areas
C. No, we don’t enjoy volunteer work D. We took part in helping sick people
15- “ What qualities do you admire in your best friend ? “ - “………………………. “
A. I didn’t admire him B. He is not my best friend.
C. He is very humorous and helpful D. I’m more humorous and helpful than he is.
16- My sister advised me …………….warm clothes.
A. wearing B. to wear C.wear D. worn
17- He ………….Japanese before he started to study French in 2006.
A. studied B. has studied C. had studied D. studies
18- Jack promised………………my diary again.
A. not opening B. not open C. not to open D. to not open
19-……………… , she would have gone out with me to the party.
A. If she has not been sick B. If she had not been sick
C. If she had been sick D. If she were not been sick
20- Choose the sentence (A,B,C or D) that is almost the same in meaning as the sentence given.
“ I’m sorry. I was rude to you last night. “, he said to me
A. He apologized of being rude to you last night
B. He apologized to me for being rude to you last night
C. He apologized to me for being rude to me the night before.
D. He apologized to me on being rude to me last night
21- Choose the sentence (A,B,C or D) that is almost the same in meaning as the sentence given.
It’s not very difficult to study English
A. Studying English is very difficult . B. Studying English is not very difficult
C. It’s not difficult to study English very . D. I don’t find it very difficult to study English .
22- Choose the best sentence (A,B,C or D) that can be made from the cues given.
He / said / he / help / me / if / I/ told / him / the / truth / 2 days before.
A. He said that he would have helped me if I had told him the truth 2 days before.
B. He said that he would help me if I had told him the truth 2 days before.
C. He said that he would help me if I told him the truth 2 days before.
D. He said that he had helped me if I would have told him the truth 2 days before.
23-Choose the correct option among A, B , C or D to complete the following statement.
My sister sees him………………………..
A. visiting his uncle every Sunday B. visit his uncle every Sunday
C. having visited his uncle every Sunday D. have visited his uncle every Sunday
24- Choose the correct option among A, B , C or D to complete the following statement.
……………………………….., he knew the city well.
A. Having spent his childhood in Oslo B. I have spent my childhood in Oslo
C. Spenting his childhood in Oslo D. Have spent his childhood in Oslo
25- Choose the best sentence (A,B,C or D) that can be made from the cues given.
There / be / no point / persuade / him / do / that
A. There’s no point in persuading him to do that B. There’s no point to persuade him to do that
C. There’s no point in him persuading to do that D. There’s no him in pointing to persuade do that

20
26- We all did well on the examination. ……………in our class passed.
A. Someone B. No one C. Everyone D. Anyone
27- There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D)
If I am a millionaire , I would build a big house near the beach .
A B C D
28- There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D)
My girlfriend spent a lot of money to buy clothes last week.
A B C D
29- There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D)
He asked me why didn’t I phone him when I came there .
A B C D
30- I made my daughter …………………… the floor before she could go out with her friends.
A. clean B. to clean C. cleaning D. cleaned
* Choose the word which best fits each gap of the passage .
To many people , their friends are the most important in ………(31 )…….life. Really good friends
always
..( 32 )……..joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friends may be someone
you have known all your life or …..( 33 ).. you have grown up with. Most of us have met someone that we
have immediately felt….(34 )…with as if we had known them for ages, However, it really..( 35 ).. you years to
to get to know someone well enough to consider your best friend.
31- A. his B. her C. their D. my
32- A. have B. give C. call D. share
33- A. who B. someone C. no one D. whom
34- A. relaxed B. relaxing C. boring D. relax
35- A. has B. gets C. takes D. spends
*Read the reading text and then choose the best answer :
In Viet Nam , there is great excitement built up well before Tet Nguyen Dan . First , every family
organizes a trip to the cemetery to visit the graves of their ancestor . After that , to create an air of prosperity ,
wealth and fun for the first three days of the Lunar New Year , people are kept busy cooking traditional
foods , buying gifts , and making other preparations . Certain items deemed to be bought or made are banh
chung , dried watermelon seeds , tea , dried sausages , fruit ( fresh and candied ) , ornamental plants and
flowers . Red and yellow flowers are ideal as they make the house more welcoming . On the New Year ’s days ,
only good comments and wishes can be expressed . Children receive their li xi (or red envelopes with lucky
money inside) People make a visit to family members , neighbors , and close friends . And people who live
apart from their family try to get together on these days . Clearly enough , games and various forms of
entertainment are staged and these often last a week . Varying traditional specialties including wrestling ,
buffalo fighting , dragon or unicorn dancing take place in different regions .
36. Before Tet , people usually …………………….
A. are very busy with the preparations B. have great excitement and fun
C. rebuild their ancestral graves D. spend time on traveling
37.Which of the following , according to the passage , is not usually eaten during Tet ?
A. candied ginger B. sausages C. watermelon D. beef stew
38.Why are red and yellow flowers popular in decorating the house at Tet ?
A.Because they are friendly and pleasant . B. Because they make the house look comfortable to
be in C. Because they represent good luck . D. Because they are attractive and cheap .
39. On the New Year’s days , ………………………
A. people are busy cooking traditional foods B. everybody receives their “ lucky money ”
C. only good comments can be made D. houses are cleaned and decorated with trees and
flowers
40. Which of the following activities is not mentioned in the passage ?
A. wrestling B. buffalo fighting C. unicorn dancing D. playing football .

ĐÁP ÁN ĐỀ THI TIẾNG ANH LỚP 11- 2011-2012

21
MÃ ĐỀ 123

1C 2B 3A 4A 5A 6D 7C 8C 9B 10B
11A 12A 13A 14B 15C 16B 17C 18C 19B 20C
21B 22A 23B 24A 25A 26C 27A 28C 29B 30A
31C 32D 33B 34A 35C 36A 37D 38B 39C 40D

MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I


MÔN TIẾNG ANH LỚP 11 – NĂM HỌC 2011-2012

NHẬN THÔNG VẬN TỔNG


CHỦ ĐỀ
BIẾT HIỂU DỤNG CỘNG
I. Phonetics (4 questions)
+ Pronunciation (4 questions) 4 4

II. Structures & Vocabulary (20 questions)


+ Communicative structures (2 questions) 1 1
+ Vocabulary/ word formation (3 questions) 1 2
+ Grammar
- Conditional sentences type 2, 3 (2 questions) 2
- Pronouns (2 question) 2
- Infinitive and Gerund (2 question) 2
- Infinitive with to (1 question) 1 20
- Infinitive without to (1 question) 1
- Perfect gerund (1 question) 1
- Passive infinitive (1 questions) 1
3
- Tenses (3 questions) 2
- Prepositions (2 questions)

III. Reading (9 questions)


+ Filling in the blank (4 questions) 1 1 2 8
+ Reading comprehension (4 questions) 1 1 2
IV. Writing (4 questions)
+ Identifying error (4 questions) 4
8
V. Choose the sentence that has (4 questions) 4
the same meaning as the root one
Tổng số câu 20 12 8
Tổng số điểm 5.0 3.0 2.0 40
Tỉ lệ 50% 30% 20%

22
SỞ GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2011-2012
TRƯỜNG PT DTNT TỈNH MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 11
Thời gian làm bài: 45 phút
(Không kể thời gian phát đề)

Mã đề thi 132
Họ, tên thí sinh:..........................................................................
Số báo danh:...............................................................................

Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.
Câu 1: Everyone are (A) wearing black (B) this year because (C) it’s fashionable (D).
Câu 2: I’m still looking (A) for a job (B) but I hope finding (C) something (D) soon.
Câu 3: My brother and (A) sister are looking (B) forward to spend (C) their holiday (D) in Nha Trang this
summer.
Câu 4: Before he had come (A) back home (B), Jack had visited (C) his uncle (D).

Choose the best answer for each of the following sentences.


Câu 5: A: “I’ve passed my exam.” - B: “_____.”
A. That’s a good idea B. Good luck
C. It’s nice of you to say so D. Congratulation
Câu 6: Streets are often decorated _____ colorful lights and red banners during Tet holiday.
A. for B. on C. with D. by
Câu 7: I’m afraid I can’t go with you. I have a lot of things _____ today.
A. to do B. do C. will do D. doing
Câu 8: Marry suggested _____for a picnic by the lake.
A. to go B. going C. go D. that going
Câu 9: The population of the world is increasing faster and faster.
A. becoming B. growing up C. increased D. going up
Câu 10: _____ went swimming in the sea because of the terrible weather.
A. Nothing B. Someone C. Everyone D. No one
Câu 11: Jack and Kate have been married for 25 years already. Tomorrow will be their Silver _____.
A. birthday B. celebration C. party D. anniversary
Câu 12: Marry expected _____ to Peter’s birthday party but he didn’t say anything.
A. being invited B. to be invited C. inviting D. to invite
Câu 13: By the time he got home, everyone _____ to bed.
A. has gone B. went C. was going D. had gone
Câu 14: Some young _____ work in the home of sick or old people.
A. volunteered B. volunteer C. volunteers D. voluntary
Câu 15: They congratulated me _____ the exams with high marks.
A. having passed B. passed C. to pass D. on passing
Câu 16: A: “What would you like to drink?” - B: “_____.”
A. Thank you B. Yes, please C. No, I don’t D. Coffee, please
Câu 17: John _____ his first piece of music when he was ten years old.
A. was writing B. writes C. wrote D. had written
Câu 18: _____ too much, he found it difficult to drive home.
A. Drunk B. To drink C. Having drunk D. Have drunk
Câu 19: While she _____ the room, she broke the vase.

23
A. was cleaning B. cleaned C. had cleaned D. has cleaned
Câu 20: She said that she would have been here earlier if you _____ her.
A. has phoned B. had phoned C. phoned D. phones
Câu 21: The overpopulation causes the lack _____ schools and hospitals.
A. by B. of C. in D. to
Câu 22: Of the five dresses, Mary likes the red _____ best.
A. thing B. body C. one D. once
Câu 23: The exam is coming so the teachers make their students _____ a lot.
A. studied B. to study C. studying D. study
Câu 24: If she _____ more intelligent, she would admit her fault
A. be B. was C. were D. been

Read the passage below and choose one correct answer for each question.
In Britain, wedding invitations go out about six weeks before the wedding day. The guests reply as
soon as possible to say if they can come or not. Choosing a present for the couple can be difficult. People
don’t take their presents for the wedding. They send them to the woman’s house before the wedding day.
Most weddings take place before lunch or in the early afternoon. Many people like to get married in church.
The bride often wears a long white dress. Guests wear their best clothes and most of the women wear hats. In
the church, the bride’s family sits on the left and the groom’s one sits on the right. Married people wear their
wedding rings on the third finger of the left hand. Most married women wear wedding rings, but married men
often do not.
Câu 25: When do the British have to send wedding invitations?
A. after the wedding day B. in the wedding day
C. before the wedding day D. no need to send
Câu 26: Many people like to hold their wedding ceremony _____.
A. in a park B. in church C. at home D. at a restaurant
Câu 27: The word presents synonyms with _____.
A. flowers B. gifts C. hats D. fingers
Câu 28: According the passage, which of the following is NOT true?
A. Invitations are sent out some weeks before the wedding day.
B. People who accept the invitations have to send their presents to the couple.
C. It is not easy to choose a present for the couple.
D. Married people wear their wedding rings on the third finger of the right hand.

Choose one sentence that has the same meaning as the root one.
Câu 29: “It’s was nice of you to invite me to the dinner. Thank you.” Miss White said to Peter.
A. Miss White thanked you for inviting her to Peter’s party.
B. Miss White thanked Peter for inviting her to the party.
C. Miss White said that it was nice of Peter to invite her to the dinner.
D. Miss White thanked Peter for being nice of him to invite her to the dinner.
Câu 30: They will finish the work next week.
A) The work will be finished next week. B) The work will be finishing next week.
C) The work will finish next week. D) The work will be finish next week.
Câu 31: “Would you like to have lunch with me on Sunday?” she said to me.
A. She suggested me to have lunch with her on Sunday.
B. She offered me to have lunch with her on Sunday.
C. She reminded me to have lunch with her on Sunday.
D. She invited me to have lunch with her on Sunday.
Câu 32: Tom failed the exam because he didn’t study hard.
A. If Tom had studied hard, he wouldn’t have failed the exam.
B. If Tom didn’t failed the exam, he would study hard.
C. If Tom hadn’t failed the exam, he would have studied hard.
D. If Tom studied hard, he wouldn’t fail the exam.
24
Read the following passage and choose the best answer for each blank.
Thanksgiving is a traditional American (33) _____. Americans (34) _____ Thanksgiving on the third
Thursday in November. On this day, Americans (35) _____ the first harvest of the first group of Europeans in
America. Americans eat a traditional dinner on Thanksgiving. They eat turkey, cranberries, sweet potatoes,
and pumpkin pie. These are the (36)_____ people ate at the first harvest. People don’t exchange presents, but
some people send Thanksgiving cards to their friends.
Câu 33: A. weekday B. hoilday C. birthday D. national day
Câu 34: A. celebrate B. put C. get D. open
Câu 35: A. remember B. run C. pass D. find
Câu 36: A. foods B. kinds C. grains D. groceries

Choose the word that has underlined part pronounced differently from that of the others.
Câu 37: A. hospitable B. honest C. humorous D. hobbies
Câu 38: A. double B. house C. proud D. amount
Câu 39: A. lecture B. president C. medium D. inventor
Câu 40: A. watched B. directed C. finished D. missed

-----------------------------------------------
----------- HẾT ----------

ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I


MÔN TIẾNG ANH LỚP 11 - NĂM HỌC 2011-2012
Câu hỏi Đề 132
1 A
2 C
3 C
4 A
5 D
6 C
7 A
8 B
9 D
10 D
11 D
12 B
13 D
14 C
15 D
16 D
17 C
18 C
19 A
20 B
21 B
22 C
23 D
24 C
25 C

25
26 B
27 B
28 D
29 B
30 A
31 D
32 A
33 B
34 A
35 A
36 A
37 B
38 A
39 C
40 B

Sở GD-ĐT BÌNH ĐỊNH KIỂM TRA HOC KỲ I NĂM HỌC 2011-2012


TRƯỜNG THPT MÔN: Anh Văn lớp 11
NGUYỄN ĐÌNH CHIỂU Thời gian: 45 phút (Không tính thời gian phát đề)
( Học sinh làm bài trên phiếu trả lời trắc nghiệm)

Họ và tên: _________________________ Lớp:_________ Số báo danh: _____________

ĐỀ CHÍNH THỨC: Mã đề thi 142

PHẦN I: Hãy chọn phương án đúng nhất cho mỗi câu sau đây
Câu 1: Would you mind ________ for a moment?
A. waits B. waiting C. wait D. to wait
Câu 2: Chọn câu có nghĩa gần nhất với câu cho sẵn: “ If I were a doctor, I would help the poor.”
A. The girl told me that if I were a doctor, I would help the poor.
B. The girl told me that she were a doctor if she would help the poor.
C. The girl told me that if she had been a doctor, she would have helped the poor.
D. The girl told me that if she were a doctor, she would help the poor.
Câu 3: Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại:
A. who B. wine C. warm D. we
Câu 4: Chọn câu có nghĩa gần nhất với câu cho sẵn: He doesn't study hard, so he can fail the examination.
A. He wouldn't have failed the examination if he had studied hard.
B. If he studies hard, he won't fail the examination.
C. If he studied hard, he wouldn't fail the examination.
D. If he didn't study hard, so he wouldn't fail the examination.
Câu 5: In order to solve the problem of overpopulation, we should raise the ____________ of living of
people.
A. standards B. ways C. methods D. programmes
Câu 6: The population of the world has been increasing faster and faster.
A. extending B. prolonging C. inflating D. developing
Câu 7: Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại:
A. children B. village C. child D. cheese
Câu 8: Everyone is in the classroom. There is ____________ outside.
A. someone B. no one C. everyone D. anyone
Câu 9: You can’t insist on your own way- there has to be some______________.

26
A. give-and-take B. take-and-give C. help D. thank
Câu 10: Hãy xác định một lỗi sai trong số các từ (hoặc cụm từ) được gạch chân ở mỗi câu sau:
The thief admitted to steal Mrs. Brown’s car.
A B C D
Câu 11: His __________ is friendly, caring and honest.
A. personal B. personality C. persons D. personnel
Câu 12: He has a large face and a crooked __________.
A. nose B. forehead C. eye D. hair
Câu 13: If you ___________ breakfast, you wouldn’t have been hungry.
A. had B. had had C. have D. has
Câu 14: When the police arrived, the car ________, so they couldn’t know who caused the accident.
A. has gone B. went C. had gone D. was going
Câu 15: I’m delighted ____________ the news.
A. heard B. hear C. to hear D. hearing

Câu 16: He doesn’t spend much time ______________ his lesson.


A. prepare B. preparing C. prepared D. to prepare
Câu 17: Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại:
A. us B. use C. yes D. young
Câu 18: Good friendship should be based on ___________understanding.
A. generous B. trust C. loyal D. mutual
Câu 19: Some countries are poor because they have very few natural ___________.
A. animals B. solution C. resources D. population
Câu 20: In 1850, only one hundred years later, the population reached the figure of 1300 million.
A. picture B. body C. number D. shape
Câu 21: Hãy xác định một lỗi sai trong số các từ (hoặc cụm từ) được gạch chân ở mỗi câu sau:
Mr. and Mrs. Smith looked forward for meeting their children soon.
A B C D
Câu 22: Chọn câu có nghĩa gần nhất với câu cho sẵn: “I will come and see you if I have time.”
A. The man told her that he will come to see her if he have time.
B. The man told her that he would come to see her if he had time.
C. The man told her that he will come to see her if he has time.
D. The man told her that he would come to see her if he has time.
Câu 23: Chọn câu có nghĩa gần nhất với câu cho sẵn: You didn't tell me your story, so I couldn't help you.
A. If you had told me the story, I could have helped you.
B. Did you tell me your story, I could help you.
C. If only you told me your story. D. If you told me the story, I could help you.
Câu 24: Tìm một từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại.
A. village B. cheese C. jam D. joke
Câu 25: There is ___________ in your house. Do you know who he is?
A. noone B. anyone C. everyone D. someone
Câu 26: I ________ to work if I had a car.
A. will drive B. drove C. would drive D. drive
Câu 27: Hãy xác định một lỗi sai trong số các từ (hoặc cụm từ) được gạch chân ở mỗi câu sau:
If he had studied harder, he would passed the exams.
A B C D
Câu 28: Hãy xác định một lỗi sai trong số các từ (hoặc cụm từ) được gạch chân ở mỗi câu sau:
Do you think her parents will let her to go for a picnic?
A B C D
Câu 29: If you finish before 4:30, I __________ and pick you up.
A. come B. had come C. would come D. will come
Câu 30: She ________ the gold medal in 1986.
A. had won B. has won C. win D. won
27
PHẦN II: Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A, B, C hoặc D) cho mỗi ô trống từ 31 đến
35:
Each nation has many people who (31) ______ take care of others. For example, many high schools and
(32) _______students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, (33) ______or
homes for the aged. They read (34) ______ to the people in these places. Sometimes the students just visit
them, play games with them or listen to their (35) ________...
Câu 31: A. volunteers B. voluntary C. voluntarily D. volunteer
Câu 32: A. college B. primary C. nursery D. secondary
Câu 33: A. orphanages B. organisations C. houses D. families
Câu 34: A. wedding cards B. lessons C. books D. songs
Câu 35: A. problems B. songs C. children D. healths

PHẦN III: Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (A, B, C hoặc D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36
đến câu 40:
THANKSGIVING
Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the
most important holiday apart from Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving,
and many people make the whole weekend a vacation.
Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to North America. In 1620 the ship
the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the
beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following
summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next
winter. They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.
Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days.
The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America.
The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of
sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe.
Dessert is pumpkin made into a pie.
On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's
Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with
large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the
Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.
Câu 36: In the United States, Thanksgiving is ______.
A. apart from Christmas B. a religious celebration held by Christians only
C. more important than Christmas
D. on the fourth Thursday in November on the fourth Thursday in November .
Câu 37: According to the passage Pilgrims are ______.
A. people who left their home and went to live in North America in the early 17th century;
B. people who travelled to America by ships
C. trips that religious people make to a holy place .
D. Native Americans who live in North America.
Câu 38: All of the following statements are mentioned EXCEPT ______.
A. People usually have traditional dinners on Thanksgiving
B. People celebrate Thanksgiving to thank God
C. There are lots of entertainments on Thanksgiving
D. People go to churches for religious services on Thanksgiving.
Câu 39: On Thanksgiving ______.
A. people join in the Macy's Thanksgiving Day Parade
B. turkey, yams and pumpkin pies are served
C. people go out to shop for Christmas presents
D. people wear coloured carnival masks matching through the streets
Câu 40: Which of the following is NOT TRUE?
A. Christmas comes less than a month after Thanksgiving.
28
B. Thanksgiving was originally celebrated by the first, Europeans in North America to thank God for their
survival.
C. The Macy's Thanksgiving Day Parade are colourful and exciting.
D. In the US, Thanksgiving is not a national holiday; it's a religious holiday.-------------------------
----------- HẾT ----------
TRƯỜNG THPT NGUYỄN ĐÌNH CHIỂU
ĐÁP ÁN ĐẾ THI ANH VĂN LỚP 11 HỌC KỲ I NĂM HỌC 2011-2012

Câu số Đề 142
1. B
2. D
3. A
4. C
5. A
6. D
7. B
8. B
9. A
10. C
11. B
12. A
13. B
14. C
15. C
16. B
17. A
18. D
19. C
20. C
21. B
22. B
23. A
24. B
25. D
26. C
27. D
28. B
29. D
30. D
31. C
32. A
33. A
34. C
35. A
36. D
37. A
38. D
39. B
40. D

29
ĐỀ THI HỌC KỲ I – TIẾNG ANH LỚP 11- NH:2011-2012
Đề 1:
Choose the best answer (A,B,C or D) for each sentence.
Caâu 1: She is very shy; that's why she doesn't enjoy parties.
A. If she hadn't been too shy, she would have enjoyed parties. B. If she weren't shy, she will enjoy
parties.
C. She said that if she wasn't very shy, she would enjoy parties. D. If she weren't very shy, she would
enjoy parties.
Caâu 2: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.
A. successful B. together C. relation D. celebrate
Caâu 3: On the New Year's Day, friends and relatives pay New Year calls.
A. give a ring B. exchange New Year wishes
C. come to visit D. visit and exchange New Year wishes
Caâu 4: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
While I did my homework, I had a good idea.
A B C D
Caâu 5: " Thank you very much for your help, John," said Daisy.
A. Daisy would like John to help her. B. Daisy told John to help her
C. Daisy wanted John to help her and said thanks D. Daisy thanked John for helping her

Caâu 6: One third of the world's ........................... consumes two thirds of the world resources.
A. men B. population C. human D. people
Caâu 7: John………………..to return my book the next Friday.
A. proposed B. reminded C. suggested D. promised
Caâu 8: Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.
A. pagoda B. calendar C. relative D. decorate
Caâu 9: I apologized ........................ the book at home.
A. leaving B. to leave C. for leaving D. to leaving
Caâu 10: I'm sorry you've missed the train, it…………….five minutes ago.
A. has been left B. left C. has left D. had left
Caâu 11: The doctor advised him ......................... and to take up some sport.
A. to stop smoking B. to stop to smoke C. stop smoking D. stop smoke
Caâu 12: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
He said that if he has more time, he would come to see us.
A B C D
Caâu 13: I threw my old trainers and bought some new ......................... .
A. ones B. any C. one D. some
Caâu 14: Before TET ,housewives are always busy cooking …………………… foods
A. traditionally B. traditional C. traditionize D. tradition
Caâu 15: He didn't come to class for three days ,and…………………. knows where he is .
A. everyone B. anyone C. noone D. some one
Caâu 16: Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting:
I couldn't make my car to start this morning.
A B C D
Caâu 17: If I ........................... you, I'd call and apologize.
A. were B. Was C. would be D. am
Caâu 18: Some high school students take part in helping the handicapped.
A. play a role of B. are a part of C. participate D. take a place of
Caâu 19: In some many European countries, people of all ages.....................birthdays.
A. prefer B. display C. celebrate D. present
Caâu 20: Bob wrote some letters and then went to bed.
A. After Bob had gone to bed, he wrote some letters. B. After Bob had written some letters, he went to
bed.
C. While Bob was writing some letters, he went to bed. D. Before Bob wrote some letters, he had gone to
bed.

30
Caâu 21: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.
A. hold B. hour C. happy D. husband

Caâu 22: There's ……………….sharp in my shoe and I feel hurt.


A. anything B. everything C. something D. nothing
Caâu 23: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.
A. change B. machine C. children D. church
Caâu 24: A situation in which people or organizations compete with each other to find out who is the best at
something. A. activity B. participation C. competition D.
performance
Caâu 25: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.
A. passenger B. generous C. guitarist D. village
Caâu 26: I expected……………….the job in that company.
A. being offered B. offering C. to be offered D. to offer
Caâu 27: I closed all the windows and then locked the door.
A. Having closed all the windows, I locked the door. B. Having locked the door, I closed all the
windows.
C. Having locked the door, then all the windows were closed.
D. Having closed all the windows, then the door was locked.
Caâu 28: I remember someone gave me a teddy bear on my 10th birthday.
A. On my 10th birthday, I was given a teddy bear and I remember.
B. I remember being given a teddy bear on my 10th birthday.
C. A teddy bear is remembered to give me on my 10th birthday.
D. Someone is remembered gave me a teddy bear on my 10th birthday.
Caâu 29: " Where did you get money to pay………….. this hat?" his father asked.
A. with B. about C. of D. for
Caâu 30: The most important thing of a true friendship is............................
A. richness B. unselfishness C. hapiness D. selfishness
Choose the correct answer – A,B,C or D – to complete the pasage.
To many people, their friends are the most important in their life. Really good friends always (31)
………. joys and sorrows with you and never turn their backs on you. Your best friend may be someone you
have known all your life or someone you have grown (32)………………with.
There are all sorts of things that can (33)……………about this special relationship. It may be the
result of enjoying the same activities and sharing experiences. Most of us have met someone that we have
immediately felt relaxed with as if we had known them for ages. However, it really takes you years to get to
know someone well (34)…………to consider your best friend.
To the majority of us, this is someone we trust completely and (35)…………..understands us better
than anyone else. It’s the person you can tell him or her your most intimate secrets .
Caâu 31: A. share B. spend C. give D. have
Caâu 32: A. through B. in C. up D. on
Caâu 33: A. cause B. provide C. result D. bring
Caâu 34: A. enough B. such C. so D. too
Caâu 35: A. which B. whom C. who D. Whose
Choose the correct answer – A,B,C or D – to each question
Mankind is feeling greater pressure from the expanding number of people. The area of the earth can
never be expanded. Nor are there endless sources of food and clothing. Yet people are being born faster than
they are dying. In the next forty years, the world population may double. How can so many people be fed?
What is worse, there is danger that someday mankink will have only standing room.
Birth control should be a basic policy in our country. China has the greatest number of population in
the world. With a high birth rate, the production of grains and goods will be unable to meet the need of the
people. To raise people’s living standard, we must practise birth control.
There are disadvantages of a family having more children. First, parents cannot give their children a
good breeding in food, clothing and shelter, let alone education. Second, child-rearing will exhaust the
parents, leaving no time and energy for their work. Last, a family with more children will increase the burden
of society.

31
Caâu 36: Which of the following sentences is TRUE?
A. The faster the population grow the more natural resources we own.
B. The natural resources are always enough to supply the hugest population.
C. It's necessary to practise birth control to raise people's living standards.
D. The production of grains always meet the need of people.
Caâu 37: Which country has the greatest population in the world?
A. Canada B. The United States C. Britain D. China
Caâu 38: The world population may double in the next forty years because............................
A. people don't know how to limit population B. government hasn't provided birth-
control methods. C. people are being born faster than they are dying D. each individual isn't
responsible for limiting population. Caâu 39: In a family having more children,...............................
A. the parents cannot remember all the children's name.
B. the children cannot be given a good breeding in food, clothing, shelter, education.
C. the parents will die at their young age.
D. it's very difficuilt for children to take care of their parents.
Caâu 40: Mankind is feeling greater pressure from........................
A. the supplying of food and clothing B. the expanding number of people.
C. the building of remote regions D. the expanding the area of the earth.
ENGLISH 11
KEY the first examination – School-year: 2011-2012 Date of checking: Dec 20th ,2011.
TEST MATRIX
Topics Knowledge Comprehensio Application Total
n
I. Phonetics (MCQ) (5x0,25=1.25ms) 5
- The sounds: / m,n, l, r, h, pl,bl, pr, br…../ 3
- Word stress: 2, 3-syllable words. 2
II. Reading (MCQ) (10x0,25=2.5ms) 10
- Choose correct words to fill in the blank 2 2 1
(5 questions)
- Reading comprehension: (5 questions) 2 2 1
III. Structures and vocabulary 17
- Tenses: past simple, past progressive, 1 1
past perfect.
- Infinitive with(out) TO. 1 1
- Passive infinitive & gerund. 1 1
- Gerund & present participle. 1
- Perfect gerund & perfect participle 1
- Reported speech with infinitive, gerund 2
- Conditional sentences. 1
- Pronouns: one(s), someone, anyone… 1 1
- Vocabulary talking about friendship, 3 1
personal experience, a party, volunteer
work and competitions.
- Preposition
IV. Writing 8
- Identifying error (3 questions) 1 1 1
- Rewrite sentences with the same 2 2 1
meaning. (5 questions)
TOTAL SENTENCES 20 12 8 40
TOTAL MARKS 5.0 pts 3.0 pts 2.0 pts
PERCENTAGE 50% 30% 20%
KEY 1
1. D 2. D 3. D 4. A 5. D 6. B 7. D 8. A 9. C 10. B 11. A 12. B 13. A 14.
B 15. C 16. C 17. A 18. C 19. C 20. B 21. B 22. C 23. B 24. C 25. C 26. C 27. A 28.
B 29. D 30. B31. A 32. C 33. D 34. A 35. C 36. C 37. D 38. C 39. B 40. B

32
SỞ GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
TRƯỜNG QUỐC HỌC QUY NHƠN Năm học 2011-2012
Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 11
Đề chính thức Thời gian làm bài: 45 phút
(Không kể thời gian phát đề)

(Đề kiểm tra có 03 trang) Mã đề: 132

Choose the best option to complete each of the following sentences from 1 to 20

Câu 1: Don't all of us want _________ and needed by other people?


A. loving B. to be loved C. to love D. being loved
Câu 2: _________ for twelve hours, I felt marvelous.
A. To have been slept B. Having been slept C. To have slept D. Having slept
Câu 3: “You're always making terrible mistakes,” said the teacher. This sentence means that _________
A. The teacher made his students not always make terrible mistakes.
B. The teacher realized that his students always made terrible mistakes.
C. The teacher asked his students why they always made terrible mistakes.
D. The teacher complained about his students making terrible mistakes.
Câu 4: At the end of this month, we _________ friends for ten years.
A. has been B. will have been C. are D. will be
Câu 5: Jane is fortunate now _________ a scholarship last month by her government.
A. to be given B. having been given C. to have been given D. being given
Câu 6: He apologized _________ not being able to complete the poem.
A. for B. on C. of D. to
Câu 7: I don't enjoy _________ at by other people.
A. to laugh B. laughing C. to be laughed D. being laughed
Câu 8: Hoa: “Would you mind if I borrow your bike?” Minh “_________.”
A. Not at all B. Excuse me C. Yes, please D. It’s my fault
Câu 9: “Is Marsha still here?” “No. She was the first _________”.
A. that she left B. leaving C. to leave D. in leaving
Câu 10: Tom said that if he _________ me, he _________ that old building.
A. had been /wouldn’t buy B. was /wouldn’t have bought
C. had been /wouldn’t have bought D. were /wouldn’t buy
Câu 11: _________ he quits smoking, he will die.
A. Although B. If C. Because D. Unless
Câu 12: _________ you at the station if you'd told me you were coming.
A. I'd have met B. I was met C. I met D. I'd meet
Câu 13: “We need new curtains.” “Okay, let's buy _________ them.”
A. some with flower on B. ones
C. ones with flowers on D. one
Câu 14: Nam: “Would you like to have dinner with me?” Nga: “_________”
A. Yes, it is. Isn’t it? B. Yes, so do I. C. I’ve had enough. D. Yes, I’d love to.
Câu 15: “Let's have a break for lunch,” said Mathew. This sentence means that _________
A. Mathew suggested having a break for lunch.
B. Mathew insisted on having a break for lunch.
C. Mathew offered us a break for lunch.
D. Mathew wanted to have a break for lunch.
Câu 16: I _________ in this house for six years now.
A. live B. have been lived C. have lived D. lived
Câu 17: Jen had confided her secret to Mark; but he betrayed her _________.
A. sympathy B. constancy C. loyalty D. trust
Câu 18: She showed her _________ by asking lots of trivial questions.
A. experience B. inexperience C. experienced D. inexperienced

33
Câu 19: Children are always _________ about Tet holiday.
A. excited B. concerned C. keen D. interested
Câu 20: Each nation has many people who voluntarily take care _________ others.
A. to B. on C. of D. in

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting from 21 to 22

Câu 21: There's hardly no sugar left, so we must get some when we go shopping.
A. no sugar B. There's C. must D. some
Câu 22: John congratulated us of passing our exam.
A. of B. congratulated C. us D. our

Read the passage and choose the correct answer for each question from 23 to 27
THANKSGIVING
Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the
most important holiday apart from Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving,
and many people make the whole weekend a vacation.
Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to North America. In 1620 the ship
the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the
beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following
summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next
winter. They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.
Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days.
The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America.
The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of
sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe.
Dessert is pumpkin made into a pie.
On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's
Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with
large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the
Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.
Câu 23: In the United States, Thanksgiving is _________.
A. a religious celebration held by Christians only
B. celebrated as a public holiday
C. more important than Christmas
D. apart from Christmas
Câu 24: According to the passage, Pilgrims are _________.
A. people who left their home and went to live in North America in the early 17th century
B. people who travelled to America by ships
C. trips that religious people make to a holy place
D. Native Americans who live in North America
Câu 25: All of the following statements are mentioned EXCEPT _________.
A. People celebrate Thanksgiving to thank God
B. People go to churches for religious services on Thanksgiving
C. People usually have traditional dinners on Thanksgiving
D. There are lots of entertainments on Thanksgiving
Câu 26: On Thanksgiving, _________.
A. turkey, yams and pumpkin pies are served
B. people join in the Macy's Thanksgiving Day Parade
C. people wear coloured carnival masks matching through the streets
D. people go out to shop for Christmas presents
Câu 27: Which of the following is not true?
A. Thanksgiving was originally celebrated by the first, Europeans in North America to thank God for their
survival.
B. Christmas comes less than a month after Thanksgiving.

34
C. In the US, Thanksgiving is not a national holiday; it's a religious holiday.
D. The Macy's Thanksgiving Day Parade is colourful and exciting.

Read the following passage and choose the correct option (A, B, C, or D) for each blank from 28 to 32

If you are invited to someone's house for dinner in the United States, you should bring a gift, such as a
(28)_________ of flowers or a box of chocolates. If you give your host a (29)_________ gift, he/she may
open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is
excited about receiving the gift and wants to show his/her appreciation to you immediately. Even if the host
doesn't like it, he/she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to (30)_________ the guest
from feeling bad. If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive (31)_________ on
time or earlier than the (32)_________ time, because this is considered to be potentially inconvenient and
therefore rude, as the host may not be ready.

Câu 28: A. bundle B. hand C. bunch D. handful


Câu 29: A. valuable B. unpacked C. wrapped D. unwanted
Câu 30: A. protest B. make C. protect D. prevent
Câu 31: A. gradually B. recently C. perfectly D. exactly
Câu 32: A. permitted B. waited C. expected D. wasted

Choose one option A, B, C or D corresponding to the sentence which has the same meaning as the original
one from 33 to 35

Câu 33: “Could you please wait here until your name is called?” she said.
A. She wanted to know if I could wait there until my name was called.
B. She asked me to wait there until my name was called.
C. She advised me to wait there until my name was called.
D. She reminded me to wait here until my name was called.
Câu 34: “I wish I'd asked for his name and address,” Lan said.
A. Lan regretted not to ask for his name and address.
B. Lan regretted not asking for his name and address.
C. Lan regretted to ask for his name and address.
D. Lan regretted not having asking for his name and address.
Câu 35: “If we had a map, we could find the street,” Mai said
A. Mai said that if we had a map, we could find the street.
B. Mai said that if they had a map, they could find the street.
C. Mai said that if they had had a map, they could have found the street.
D. Mai said that if they had had a map, they could find the street.

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others from 36 to 38

Câu 36: A. stays B. steals C. tells D. talks


Câu 37: A. competition B. competitor C. contest D. question
Câu 38: A. children B. exchange C. machine D. peach

Choose the word whose main stress is placed differently from the others from 39 to 40

Câu 39: A. memorable B. excited C. interested D. confident


Câu 40: A. appreciate B. situation C. experience D. embarrassing
----------- HẾT ----------

35
SỞ GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I
TRƯỜNG QUỐC HỌC QUY NHƠN Năm học 2011-2012
Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 11
Đề chính thức

Cấp độ Vận dụng


Nhận biết Thông hiểu Cộng
Chủ đề Cấp độ thấp Cấp độ cao
1. Phonetics

Số câu 2 1 1 1 5
Số điểm (Tỉ lệ) 0,5 (5%) 0,25 (2,5%) 0,25 (2,5%) 0,25 (2,5%) 1,25 (12,5%)
2. Structures &
Vocabulary
Số câu 6 9 4 1 20
Số điểm (Tỉ lệ) 1,5 (15%) 2,25 (22,5%) 1,0 (10%) 0,25 (2,5%) 5,0 (50%)
3. Reading

Số câu 4 2 2 2 10
Số điểm (Tỉ lệ) 1,0 (10%) 0,5 (5%) 0,5 (5%) 0,5 (5%) 2,5 (25%)
4. Writing

Số câu 2 2 1 5
Số điểm (Tỉ lệ) 0,5 (5%) 0,5 (5%) 0,25 (2,5%) 1,25 (12,5%)
Tổng số câu 14 14 8 4 40
Tổng số điểm 3,5 3,5 2,0 1,0 10,0
Tỉ lệ 35% 35% 20% 10% 100%

SỞ GIÁO DỤC-ĐÀO TẠO BÌNH ĐỊNH KỲ KIỂM TRA HỌC KỲ I


TRƯỜNG QUỐC HỌC QUY NHƠN Năm học 2011-2012

Đề chính thức
HƯỚNG DẪN CHẤM
MÔN: TIẾNG ANH - LỚP: 11

Mỗi câu 0,25 điểm

Mã đề
132
Câu
1 B
2 D
3 D
4 B
5 C
6 A
7 D
8 A
9 C
10 D
11 D
12 A
13 C
36
14 D
15 A
16 C
17 D
18 B
19 A
20 C
21 A
22 A
23 B
24 A
25 B
26 A
27 C
28 C
29 C
30 D
31 D
32 C
33 B
34 B
35 B
36 D
37 A
38 C
39 B
40 B

SỞ GD-ĐT BÌNH ĐỊNH Thiết kế ma trận đề kiểm tra HKI Lớp 11 cơ bản
Trường THPT Vĩnh Thạnh ( Dùng cho loại đề kiểm tra TNKQ 100 %)
---------------***--------------- ---------------------------***--------------------------

Nội dung Mức độ nội dung


Biết Hiểu Vận dụng Cộng

Cấp độ thấp Cấp độ cao

I. Phát âm 4 câu (mỗi câu . 4 câu x


-Nguyên âm và phụ âm 0,25 điểm) 0,25 =
đã học ở bài 1,2,3,4,6,7,8 1 điểm
-Cách đọc âm có đuôi S 10 %
4 câu – 1 điểm
10 %

37
II. Ngữ pháp và từ vựng
- Từ vựng ở bài
1,2,3,4,6,7,8 3 câu (mỗi câu 5 câu (mỗi câu 2 câu (mỗi câu 2 câu (mỗi câu 12 câu
- Từ loại: part of words ( 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 điểm) x 0,25
Bài 1,2,3,4,6,7, 8) =
- Cấu trúc ngữ pháp: 3điểm
Focuss on the grammar 30 %
structures bellow
1. THE PAST TENSES
2. GERUND or
INFINITIVE ( active or
passive )
3. PRESENT
PARTICIPLE or
PERFECT PARTICIPLE
4. GERUND or
PERFECT GERUND

III. Đọc hiểu:


Nội dung bài đọc hiểu là
các đề tài và ngữ pháp
liên quan ( Bài
1,2,3,4,6,7,8 )
A. Đọc đoạn văn và chọn 2 câu (mỗi câu 2 câu (mỗi câu 1 câu (mỗi câu 1 câu (mỗi câu 6 câu x
từ điền vào chỗ trống. 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 =
1,5
điểm
15 %
B. Đọc đoạn văn và trả 1 câu (mỗi câu 1 câu (mỗi câu 1 câu (mỗi câu 1 câu (mỗi câu 4 câu x
lời câu hỏi : 0,5 điểm) 0,5 điểm) 0,5 điểm) 0,5 điểm) 0,5 = 2
điểm
20 %

IV. Viết
- Viết lại câu: 2 câu (mỗi câu 2 câu (mỗi câu 2 câu (mỗi câu 2 câu (mỗi câu 8 câu x
0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 điểm) 0,25 =
2 điểm
20 %
- Phát hiện lỗi sai : 2 câu (mỗi câu 2 câu x
Focuss on the grammar 0,25 điểm) 0,25 =
structures bellow 0,5điểm
1. REPORTED SPEECH 5%
WITH GERUND & TO
INFINITIVE
2. CONDITIONAL IN
REPORTED SPEECH
3. GERUND &
INFINITIVE ( active or
passive )
4. PARTICIPLE &
PERFECT PARTICIPLE

CODE 132

38
SỞ GD-ĐT BÌNH ĐỊNH ĐỀ THI KIỂM TRA HỌC KÌ I
Trường THPT Vĩnh Thạnh Môn: TIẾNG ANH – LỚP 11
Họ và tên:…………………………………… Thời gian làm bài: 45 phút
Số Báo Danh: …………….……Lớp 11A…

I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others :(1m)
1. A. donation B. activity C. celebration D. population
2. A. write B. west C. whale D. watch
3. A. change B. children C. machine D. church
4. A. books B. pens C. cheeks D. chips

II. Choose the correct answer :( 3ms)


5. A person who has been chosen to speak or vote for someone else on behalf of a group is a(n)____________
A. contestant B. competitor C. examinee D. representative
6. A person or thing that is loved and admired very much is the ______________
A. ideal B. idea C. idol D. fan
7. _________ is work that involves studying something and trying to discover facts about it
A. Resource B. Reseach C. Organisation D. Figure
8. A number of safe and inexpensive birth-control _______ are provided to reduce the overpopulation in many
countries
A. types B. methods C. ways D. sorts.
9. Not _____________well, she decided to go home to take a rest.
A. feeling B. to feel C. having felt D. to have felt
10. _____________ from the horseback, he was taken to hospital and had an operation.
A. When falling B. As he was falling
C. After having fallen D. To fall
11. There are twenty ______________in the talent contest this year.
A. competitors B. competitions C. competitive D. competitively
12. Before Tet, people ______________the streets with coloured lights and red banners.
A. spread over B. decorate C. pray D. parade
13. The phone ________________suddenly while Mary was washing.
A. rang B. was ringing C. had rung D. is ringing
14. Lan expected _______________to the university, but she wasn’t.
A. to admit B. to be admitted C. admitting D. being admitted
15. That girl denied_______________the money from her father’s purse.
A. stolen B. to steal C. to have stolen D. having stolen
16. I do not think he will allow you _____________his car tomorrow.
A. use B. using C. will use D. to use

III.Choose the underlined word or phrase (A, B, C, or D) that needs correcting:(0.5m)


17. You must keep practise on the computer until you understand how to use all the
A B C
programmes.
D
18. He said if the weather was bad tomorrow, the match would be postponed.
A B C D

IV. Choose the sentence which is closest in meaning to thesentenceabove:(2.5ms)


19. “It was your fault. You broke my windows,” said the woman to him.
A. The woman insisted him on breaking her windows .
B. The woman advised him to break her windows .
C. The woman told him to break her windows .
D. The woman blamed him for having broken her windows .

39
20. 'Why not participate in the English Speaking Contest?'He said
A. He asked me to take part in the English Speaking Contest.
B. He suggested taking part in the English Speaking Contest.
C. He offered us to take part in the English Speaking Contest.
D. He told me not to participate in the English Speaking Contest.
21. Because she was asleep, she turned off the lights and went to bed.
A. Asleep, she turned off the lights and went to bed.
B. Being asleep, she turned off the lights and went to bed.
C. She be asleep, she turned off the lights and went to bed.
D. Having been asleep, she turned off the lights and went to bed.
22. “If I get more information, I will tell you”, Nam said to me.
A. Nam said if I got more information, he will tell you.
B. Nam said if he got more information, he would tell me.
C. Nam said if he got more information, he will tell you.
D. Nam said if he gets more information, he will tell me.

23. Someone repaired his car last week.


A. He wanted to repair his car last week B. He asked for a repairman last week
C. There was something wrong with his car last week D. He had hiscar repaired last week
24. He knocked on the door during my dinner time.
A. I had dinner when he knocked on the door.
B. When I had had dinner, he knocked on the door.
C. I was having dinner when he was knocking on the door.
D. I was having dinner when he knocked on the door.
25. The boss said to me," I’m very angry with you. Go away."
A. The boss said that he is very angry with me and go away.
B. The boss said that he was very angry with him and went away.
C. The boss said that I was very angry and he went away.
D. The boss said that he was very angry with me and told me to go away.
26. After I had written my composition, I handed it to my teacher.
A. Writing the composition, I handed it to my teacher.
B. Handing the composition, I had written my composition
C. Handed the composition to my teacher, I wrote it.
D. Having written my composition, I handed it to my teacher.

V. Fill in each gap with the correct word :( 1.5 ms)


Vietnamese Tet is the most important festival of the Vietnamese people. Tet is the abbreviation of Tet
Nguyen Dan which means the first (27) __________of the first day of the new period. Tet marks the
beginning of a new year on the lunar calendar, and the beginning of Spring.
Tet is a huge celebration lasting three days. Families save money, store food, and plan far in advance for
Tet. People buy new clothes, paint and clean their homes, cook three days worth of food, and pay off all (28)
__________.
The marketplace is very busy the week before Tet, as people buy food, firecrackers, flowers, and other
items before the holiday. Food is plentiful, homes are (29) __________, parks are full of crowds of people
dressed in their best new clothes, and for three days the people have a celebration.
Tet is a time for visits from family and friends. The first visitor to a home is very (30) ________. If the
first visitor is rich, or happy then the family will have (31) __________ fortune that year. The first day of Tet
is reserved for visiting family and relatives. The second day is set aside for special guests and close friends to
visit, and the third day is for (32) __________ and business associates .

27. A. morning B. afternoon C. evening D. eve


28. A. income B. outcome C. enemy D. debts
29. A. sold B. decorated C. rented D. rebuilt
30. A. taboo B. funny C. important D. terrible
31. A. bad B. good C. new D. old

40
32. A. teachers B. tourists C. foreigners D. teenagers

V. Read the passage and choose the best answer among A, B, C, D : ( 2ms)
The population of the world has increased more in the modern times than in all other ages of history
combined. World population totaled about 500 million in 1650. It doubled in the period from 1650-1850.
Today the population is about seven billion. Estimates based on research by the United Nations indicate that it
will increase to over 10 billion by the turn of the century.
With recent advances in science and technology, including improved agricultural methods and great
strides in medicine, some of the limiting factors in population growth have been lessened, with obvious
results. International organizations have put forward several recommendations to alleviate the problem of
overpopulation, including an increase in food production, general economic development in target areas, and a
decrease in birth rates. Most experts agree that it will be necessary to combine all three recommendations in
an effort to effect a lasting solution.

33. The best title for the ideas in the passage is __________________
A. Ways to end overpopulation.
B. The United Nation’s Estimate.
C. Limiting Factors in Population Growth.
D. A Brief History of Population and Overpopulation
34. Which sentences bellow is NOT true according to the passage?
A. The population of the world has increased more in the modern times
B. The population decreased dramatically in the period from 1650-1850
C. A decrease in birth rates is one of the three recommendations in an effort to effect a lasting solution
D. Great strides in medicine have helped to reduce the death-rate.
35. What have helped to lessen the limiting factors in population growth?
A. improved technology. B. weak cultural methods.
C. drawbacks of science. D. lack of medicine.
36. What do most experts recommend in order to solve problems of overpopulation?
A. Famine and epidemic.
B. Medical advances and improved agricultural methods.
C. Economic development and a decrease in the birth rate.
D. Conservation of available resources.

KEY
CODE 132
I. PRONUNCIATION :

1 2 3 4
B A C B

II.VOCABULARY AND GRAMMAR:


Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences.

5 6 7 8 9 10 11 12
D C B B A C A B

13 14 15 16
A B D D
III. WRITING
A. Find the underlined part which must be corrected:
17. A 18. B
B. Choose the best answer which has the same meaning as the given one.

19 20 21 22
41
D B B B

23 24 25 26
D D D D
III.READING
A. Choose the best answer among A, B, C, D to fill in each blank.

27 28 29 30 31 32
A D B C B A

B. Read the passage and choose the best answer among A, B, C, D:

33 34 35 36
D B A C

42