You are on page 1of 20

Wallpost Arejugfx Dagangan Razwan

Arejugfx Dagangan Razwan


Setiap hari kita bekerja dgn pemorex tegar & bank. X kan 50% sifat dan perangai mereka kita x tahu. Cuba ambil masa dan
kreatifkan akal untuk mengesan. Insya-allah mesti dapat. Coz mereka pun mcm kiter jugak bernafsu lebih pulak tu. Faham
betul2 perkataan ni "capitalisme". Semoga bercahaya insya-allah.

Like · · Share · 29 December 2011 at 18:54 near Petaling Jaya

Arejugfx Dagangan Razwan


apa suda jadi pada EU....."MASA" itu emas.....ada masa giliran kita...ada masa giliran mereka.....
Like · · Share · 4 January at 16:57 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


STUDY : MARKET bergerak sehingga 300 pip naik atau turun adalah perkara yang NORMAL dalam MARKET walaupun
tidak selalu dan jarang2 kejadiannyer. so, if kita concern dengan keadaan yg macam ni SURE kita x akan MC. Tapi kalau
MARKET bergerak lebih dari 300, 400, 500 dalam satu hari itu perkara yang tidak NORMAL. so, tiada alasan juga untuk
kita MC becoz kiter ada MM yang KUKUH... Ucapkan SELAMAT TINGGAL kepada "MC"...........hihihiihihi
Unlike · · Share · 5 January at 10:48 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


EU duk main dalam KANDANG aje....x mau GERAK ker?....sampai bila? hihiihihih
Like · · Share · 5 January at 15:02 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan hihihii....perkara paling mustahil DALAM MARKET.....market duk dalam satu kadar dan
mengambil masa yg terlalu LAMA untuk bergerak....kalau terlalu LAMA bermain disitu, dari mana UNTUNGnyer mereka
BERNIAGA......hihiihihii Belajar, Belajar & Belajar.....

Arejugfx Dagangan Razwan jadi sini "MASA" memainkan peranan penting untuk FAHAM sifat mereka....

Arejugfx Dagangan Razwan TIPS: Belajar kejadian LAUT TENANG kenapa, bila dan bagaimana?

Arejugfx Dagangan Razwan jika anda merasakan sekarang ini adalah MASA yang kerap kali kejadinnyer "BANK" akan
keluar melabur...PERSOALANNYER? apakah tindakan anda?

Arejugfx Dagangan Razwan


sudah dibertihatu......"MASA" itu emas......belek balik lukisan...cari apa yang ada pada "MASA".........
Like · · Share · 5 January at 16:38 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


MY TARGET : satu hari saya akan TRADE and TAKE PROFIT 3 pip.......just santai2 aje....."TIME FREEDOM"
Like · · Share · 5 January at 16:41 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


jika anda benar2 FAHAM maksud "CAPITALISME"....sila nyatakan disini....coz x guna anda PM saya untuk belajar cara
TRADE saya...kerana bagi saya perkara inilah yang paling UTAMA.........

apabila kita TRADE FOREX, pada dasarnyer ianya memberi satu gambaran yang dapat kita lihat dengan mata kasar iaitu :
CHART..... tetapi didalamnyer terdapat 1001 ragam atau sifat manusia yang berulang2 kali kejadiannyer.... belajar mengenali
diri kita dan siapa "MEREKA"....... NEWs adalah satu PROPAGANDA dan apa matlamatnyer?

didalam sesebuah perniagaan sudah pasti ada MODAL....ada MODAL berbentuk pijaman ada berbentuk MODAL atas
angin....so, MODAL2 tersebut harus dipusingkan untuk menjana PENDAPATAN (profit)...tanpa MODAL mustahil ada
PENDAPATAN (profit)....PERSOLANNYER? siapa MODAL dan siapa UNTUNG?

mungkin ini boleh dikategorikan sebagai SESAT......

jika pada satu ketika dahlu DUNIA tidak mengenali nama2 besar seperti BILL GATE, WARREN BUFFET, GEORGE
SOROS, DAN ZANGLE dan ramai lagi. pada awalnyer mereka melakukan perkara2 BODOH dari pandangan orang lain yg
tidak memahami apa yang mereka lakukan....masa berlalu dan tiba masanyer mereka berada dipuncak TANPA MEREKA
SEDARI.....kemudian orang2 satu DUNIA menganggap mereka ini adalah manusia yang LUAR BIASA....take a look......
satu MASA dahulu org mengatakan mereka BODOH...but NOW? inilah sikap2 manusia TRADITIONAL......MAKE SURE
langkah anda setapak lebih dari yg lain....insya-ALLAH.....
Like · · Share · 9 January at 14:40 near Alor Gajah, Melaka ·

Arejugfx Dagangan Razwan


bagi saya......kita trade mesti ada MM yang kuat....bila ada MM kita dah bersedia dengan sebarang kerugian...bila rugi kita
still boleh senyum... gunalah apa teknik terhebat sekalipun jika MM x ada kelak HANCUR juga bertemu MC..... so MM
adalah penyelamat kepada sebarang kesilapan yg akan berlaku....kita ada keyakinan yg tinggi bila ada MM... perasaan
WAS2, TAKUT akan dipijak oleh MM.....cubalah guna MM....buat apa nak terkejar2 jadi kaya...cukup makan, minum
sudahlah....dari yg kecil pasti akan besar...jika anda tidak guna MM dimanakah pengawalan UNTUNG dan RUGI
anda....dimanakah PLAN PERNIAGAAN anda....? kalau dah REZEKI kita untuk jadi JUTAWAN insya-ALLAH usaha
berterusan, doa dan tawakkal pasti akan tiba....so sementara ni buat sahaja apa yang kita mampu....... BILA ADA MM
ucapkan "SELAMAT TINGGAL kepada MC" ini yang saya belajar dari dulu lagi....sebab tu saya x BERJAYA lagi dalam
FOREX ni........insya-ALLAH.....
Unlike · · Share · 9 January at 17:44 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


METHOD: apa bila saya SS statment saya...bukan NILAI USD yg saya nak bagi tahu ANDA...dan saya tidak CIRCLE pun
nilai USD tu....apa yg saya CIRCLE adalah MASA, entry PRICE dan juga STOP LOSS saya, coz itulah PIRORITY....jika
ANDA ada daya KREATIVITY yg tinggi, anda dapat membaca dari apa yg saya SS kan...dan SURE message yg saya bg
akan sampai pada anda.... so ubah METHOD anda bila melihat SS yang ada di FB ni........INSYA-ALLAH....
Unlike · · Share · 11 January at 12:35 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


NOW 2:27ptg waktu MALAYSIA....RABU.......
Like · · Share · 11 January at 14:27 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


BELAJAR lah ambik yg sikit2 dahulu...lama2 pun boleh jadi banyak jugak....nak kejar apa yg banyak2 tu....sampai masa
dapatlah kita nanti.....yg penting jaga MM, itu yg paling utama..........insya-ALLAH.....ucapkan selamat tinggal pada MC....
Like · · Share · 11 January at 15:17 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Pukul 3:00ptg hampi meninggalkn kita. Market masih disitu. Menjadi sunyi. Beware!!!!!!! "any TIME"

Like · · Share · 11 January at 15:52 near Salak Selatan ·


Arejugfx Dagangan Razwan
MASA yang sesuai untuk ke LAUT dan belayar ni...IKLIM pun nampak macamcantik aje....insya-ALLAH.........
Unlike · · Share · 11 January at 20:42 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


SIGNALnyer......SETAIAP perkara yang berlaku pada SKALA kecil...pasti akan BERLAKU pada SKALA yang BESAR......
Unlike · · Share · 11 January at 20:56 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


MENAMBAHkan PELABURAN atau CUKUP dengan apa yang ADA or KELUAR dari MEDAN.......hihiihihihiihihi
Unlike · · Share · 12 January at 14:31 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan bagi masa lagi 30 MINIT.......pada MARKET menentukan SEGALA2 nyer.......insya-
ALLAH.....
12 January at 14:33 · Unlike · 1
Arejugfx Dagangan Razwan another 5minutes.....
12 January at 14:55 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan waktu MALAYSIA 3:00ptg sudah....hihiihihihi
12 January at 15:00 · Like

Arejugfx Dagangan Razwan


bagi RUANG dan MASA pada MARKET..........hihiihihihi memperbetulkan apa yang SILAP dan CACAT didalamnyer......
Unlike · · Share · 12 January at 21:19 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


EU nampak macam ada masalah RUMAHTANGGA aje ni....hihihihi...x apa bagi MASA dan ruang........insya-ALLAH
Like · · Share · 12 January at 22:43 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


SATU perkara yg kita perlu tahu, PEMAIN2 "BIG BOY" ini bukanlah orang yang baik2...jika anda ada kenal dengan
LINTAH DARAT aka AH LONG...MEREKA lebih HEBAT dari ITU malah beribu kali ganda nyer kehebatan dan
kerakusan mereka........terserah anda guna AKAL yg ALLAH bagi, insya-ALLAH.......
Unlike · · Share · 13 January at 16:01 near Kuala Lumpur ·
Ied Fx kena bjk mengenal sft dan tabiat mereka bro..terlepas pandang,kita yg jd mngsa...stay alert always...
13 January at 16:06 · Like · 1

Arejugfx Dagangan Razwan


EU ada masalah RUMAHTANGGA lagi.....huhuhuuhuhhu.....bagi RUANG & MASA pada EU....betulkan apa yg SILAP
dan CACAT.......
Like · · Share · 13 January at 17:45 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


MARKET slow & STEADy ni lain macam aje hehhehe...KEJAP lagi dia MEROKET or MENJUNAM beratus pip jangan
PELIK....buat biasa aje...bila MARKET PANIK kita jangan PANIK hehheheheh.......nasib baik dah belasah
awal2...alhamdulillah....
Like · · Share · 16 January at 21:55 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan
DIA ORANG tengah PLAN nak jahanmkan duit orang lah tu.....hihiihihihi.......BEWARE....lawan tetap lawan.......
Unlike · · Share · 16 January at 22:15 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


jangan main2 dengan jam 9mlm waktu MALAYSIA hihihiihih
Like · · Share · 17 January at 21:44 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


saya ULANG semula cara belajar dari SS saya : jangan lihat AMOUNT atau PIP saya. lihat MASA, PRICE, STOP LOSS
area dan TAKE PROFIT area saya.

jika saya tidak mahu SHARE dengan anda saya akan tutup semua perkara2 ini...tetapi niat saya IKHLAS saya buka kerana
disitulah segala2nya bermula...terlalu MUDAh untuk difahami.... yang lain terserah kepada anda...gunakan selagi ianya
masih ada di WALL saya....insya-ALLAH....
Unlike · · Share · 17 January at 22:42 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan satu lagi ingat : setiap yang berlaku pada SKALA yang kecil ianya pasti akan berlaku pada
SKALA yang besar....insya-ALLAH....
17 January at 22:48 · Like · 3
Arejugfx Dagangan Razwan andainya memang REZEKI anda menjadi seorang TRADER yang berjaya...jangan lupa
sahabat2 yang lain...bawalah mereka bersama...jangan minta duit mereka, jangan menyusahkan perkara yang mudah kepada
mereka...jangan minta affiliate dari mereka... berpeganglah pada PRINSIP : YOUR MONEY ITS YOUR MONEY not MY
MONEY....mari bersama2 kita memahami FOREX yang penuh dengan kePALSUAN dan pemBOHONGAN oleh tentera2
DAJJAL.......
17 January at 22:58 · Like · 2

Arejugfx Dagangan Razwan


MARKET macam bola PING PONG.....hihihiihihi........Jarang berlaku x perlu STUDY...kita nak STUDY PERKARA yang
berulang-ulang2 kejadiannyer....ini mungkin kerja-kerja RUMORs.......hihihihihi....pukul 6ptg kita mulakan OPERASI
mengeBOOOMMM....semula.....
Like · · Share · 18 January at 17:27 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


CUBAtengok2 jiran2 kat sebelah tu mesti ada yag lebih SELAMAT untuk TRADE...EU tengah MEROYAN
tu......hihiihihi.....kalau MARKET macam ni Siapa BUY or SELL pun boleh WIN actually...BUT PANIK tahap GABAN
ler.....
Like · · Share · 18 January at 17:39 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


CHF buat perangai lagi ler tu......INTERVENTION.....main kotor ler tu.....hihiihih
Like · · Share · 18 January at 22:41 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


NOW : EU panjat semula......: Setiap yang berlaku pada SKALA yang kecil pasti akan berlaku pada SKALA yang besar....
Like · · Share · 18 January at 22:53 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


JANGAN kejar pair YEN.....BAHAYA.....
Unlike · · Share · 24 January at 18:31 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan hihihii boleh kejar...tapi MASA x sesuai...biarkan dulu...banyak lagi yg lain insya-ALLAH....
24 January at 18:37 · Unlike · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

PERBEZAAN antara "MAIN" GAME dengan "TRADE" FOREX.

"MAIN" GAME : dari awal permainan perjalanan MUDAH. dari satu LEVEL ke satu LEVEL yang lain semakin lama,
semakin susah. (awalnya MUDAH)

"TRADE" FOREX : dari awal Trade perjalananya SUSAH. kemudian semakin jauh perjalanan nampak semakin MUDAH.
dari satu LEVEL ke satu LEVEL semakin lama, semakin MUDAH.(awalnya SUSAH) insya-ALLAH....

apa pun yang penting ada tiga (3) perkara:

1. FOKUS
2. DISIPLIN
3. SABAR
Like · · Share · 26 January at 23:27 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

sebelum belajar MENYERANG, belajar BERTAHAN dahulu....insya-ALLAH...


jika kita MAMPU menyerang kenapa pula kita tidak akan diSERANG......
Unlike · · Share · 26 January at 23:49 ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

PERKARA-PERKARA penting :

1. TIME
2. PRICE & VOLUMEs
3. STOP LOSS (CLOSE)
4. TAKE PROFIT (OPEN)

Jika perkara2 ini kita MAHIR, insya-ALLAH kita TRADE tanpa melihat CHART. saya ulang jika kita MAHIR bukan
setakat tahu. kita akan CONCERN dengan 4 PERKARA ini sahaja.
Tetapi jika ingin SCALPING kita memerlukan CHART, coz kepantasan merentasi MASA. insya-ALLAH....

jadi sama-samalh kita Belajar.....coz "LEARNING never ENDING" insya-ALLAH akan lahir satu KEFAHAMAn yang
sangat LUAR BIASA.......
Like · · Share · 28 January at 10:44 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan JANGAN SUSAHkan PERKARA yg MUDAH...insya-ALLAH...
28 January at 10:46 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan saya bagi HINT...cuba u bayangkan jika FOREX di CHART anda tiada HARGA...apa akan
jadi....
28 January at 10:48 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan Open & close price itu bermaksud, apabila jam berikutnya contoh TF H1 market akan
umumkan harga baru sehingga 1 jam ini dinamakan open price sehingga 1 jam then ada pula close price. Disitullah normally
big player pula react pada market sama ada ingin merebut atau tidak price tersebut.
28 January at 11:29 · Like · 4
Arejugfx Dagangan Razwan So perkara dlm forex yg paling penting adalah Price.
28 January at 11:30 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan Selepas price barulah voluems
28 January at 11:37 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan Price lah yg menjadi pengukur pada setiap aktivity didalam market dan juga berperanan dlm
kadar pertukaran matawang tersebut dengan PAIR2 nya
28 January at 11:41 · Like · 4
Arejugfx Dagangan Razwan Berkenaan dgn voluems pula. Ini hint dia. Mengapa market perlu ada sideway? Apakah yang
berlaku pada sideway?
28 January at 11:51 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan Masa: dlm satu hari ada 24jam market bergerak. Cuba anda lihat berapa kali big player masuk
kedalam market.
28 January at 11:54 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan Tepat. Dlm satu hari pada normal market big player akan masuk 3 kali sehari depend pada
contract mereka. Ini bermaksud di TF H1 CUMA 3 BTG CS shj. So 21 jam yg lain adalah tempat kita bermain.
28 January at 11:59 · Like · 3
Arejugfx Dagangan Razwan No news, no indicators & no waves
28 January at 12:01 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan Masa: setiap yg berlaku pd skala yg kecil akan berlaku pd skala yg besar.
28 January at 12:02 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan Sy x prefer pada price action. Sy prefer pd teori sy shj.
28 January at 12:05 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan Teori sy bermaksud kefahaman sy. Cuba u tengok SS saya kenapa ada masanya saya msuk
dan keluar dr market secepat mungkin. Dan ada kalanya saya hold position saya. Anda lihat price saya dan juga stop loss
saya.
28 January at 12:07 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan Jika anda ingin belJar kefahaman sy, anda per membogelkn chart anda. Buang semua
methodology anda. Coz tujuan sayA ingin menyampaikan sahJ dgn cara mudah. Agar kita sama2 boleh boom market
bersama. No double stndard, kita semua sama. Cita2 kita pun sama dlm forex. Jika Allah memberi saya satu jln yg mudah.
Tidk patut sy memberikan jln yg susah kpd anda. Mungkin ini amanah dr allah. Wpun satu ketika anda lebih berjayA dr
sayA, anda bersyukurlh kpd Allah.
28 January at 12:13 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan Bogelkn maksudnya tinggalkn aje bar, cs or line chart ler huhuhuhu
28 January at 13:08 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan Hihihi. Insya-allah nnt sy blk kg. Mmg susah nak fhm kefahaman orang pun. Begitu juga kita
nak follo dan zanger or yg lain2. Cuba kita fikir dgn akal dan zanger pun ada guru. Tapi knp guru dia x sehebat dia. Dan apa
jadi kpd org2 dikalangan dan zanger, knp mereka x sehebat dan zanger. Kenapa? Pelik tapi benar.
28 January at 13:32 · Like · 1

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

NOW Scalping time. baru buka CHART. PERINGATAN semula. STOP tanya soalan2 yang berulang. coz cara TRADE saya
adalah TEORI saya dan KEFAHAMAN saya. so NO FIBO, NO MA, NO MACD, NO TRENDLINE, NO MA dan yang
seangkatan dengannya.... Pls jangan tanya lagi......letih dah...nanti x jawap kata SOMBONG pulak....insya-ALLAH.....
Like · · Share · 31 January at 11:25 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never EDNING<<<

Simple MM 50% RISK & REWARD

STOP LOSS 50pips and TAKE PROFIT 50pips

CAPITAL $100

1. $150
2. $225
3. $337.50
4. $506.25
5. $759.25
6. $1,139.25
7. $1,709.25
8. $2,564.25
9. $3,846.25
10.$5,769.25

CONTOH mudah 10 kali TRADE sahaja. all pecentage 5769.25% if complete 10 success TRADE.

simple calculation untuk tahu lot size anda $100 capital *(DARAB) 50%(RISK) /(BAHAGI) 50 (STOP LOSS)

100*50%/50 =1.00

so, 1.00 adalah LOt size pertama anda...kemudian ianya akan berubah2 setaip kali anda pergi ke LEVEL2 yang setrusnya.

okey, SELAMAT mencuba..tapi semuanya bergantung pada 3 PERKARA:

1. FOKUS
2. DISIPLIN
3. SABAR

insya-ALLAH.....
Like · · Share · 31 January at 13:15 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


TRADE without CHART bukan perkara baru dalam mana2 instrument PELABURAN dan PERNIAGAAN....ianya adalah
permulaan pada satu ketika dahulu....fikir2kan.... dan masih digunpakai pada masa kini...tapi tidak POPULAR setelah
wujudnya MT4.....
Like · · Share · 31 January at 17:56 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan Apabila manusia mengejar PROFESINALISME...maka tenggelamlah TRADE without
CHART...mungkin PROFESSIONAL di mata kita, tapi itu bukan MATLAMAT dalam TRADING...coz keuntungan yang
dicari bukan NAMA.....PERCAYALAH.. kerana keUTUNGAN anda boleh membeli PRFESSINAL
tersebut...PERCAYALAH.....

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

NOW EU down 1.3140 if market go down untill 1.30++ step out and wait untill new price...... simple & easy.....
Like · · Share · 31 January at 22:37 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

"MASA" tambahkan pelaburan anda...and where the money drops hehhehehheeh


Like · · Share · 31 January at 23:13 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Siapa yang MC belajarlah menghargai MM, sudah diberitahu berulang2 kali. kalau MARKET move 100 ke 300 pip perkara
biasa. But, kalau MARKET move sampai 500 pip sehari itu luar biasa....hehheheheh....UCAPKANLAH "SELAMAT
TINGGAL MC" hehehhehehe
Like · · Share · 1 February at 00:15 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

perkara yang paling tidak LOGIK sekali kalau market move below 200 pip still ada yang MC....dalam FOREX ada BUY &
SELL if kita salah, cepat2 lah bertindak....x perlu tunggu STOP LOSS or MC....coz peluang ada berulang-ulang kali...dalam
satu hari untuk SCALPING sekurang2nya ada 5 kali boleh entry itupun kalau MALAS....kalau rajin boleh lebih...coz
RAJIN....fikir2kanlah...insya-ALLAH...

bila MC you PM. adoiiiiiii macam mana nak buat. dah bukan REZEKI. thats why lah saya kata "LEARNING never
ENDING"

jangan ikut orang or termakan dengan SS orang, coz ada orang hanya tunjuk SS yang SUCCESS sahaja, namun yang
GAGAL sure sorokkan.

So dalam TRADE ni "YOUR MONEY is YOUR MONEY not MY MONEY" pandai2lah...

MARKET tidak menentukan berapa banyak anda untung atau rugi, anda yang menentukan....insya-ALLAH.....ada
FAHAM.....
Like · · Share · 1 February at 00:32 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan bila dalam satu kedudukan terlalu ramai orang yang akan menjadi BIAS....

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

If EUR vs USD terus mendaki maka dengan OFFICIALnyer seller must be GIVEUP hihihihih...........pesanan dari ZIZAN
rajalawak.......
Like · · Share · 1 February at 22:07 near Ipoh, Perak ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Tersangkut dekat PUCUK lah pulak...kasi cantas itu pucuk...berapa kali nak buat pengULANGan VOKAL ni huhuhuhuhuhh
Like · · Share · 1 February at 23:16 near Ipoh, Perak ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Best dapat scalpin market ni hihihi. Sabor ajelh

Unlike · · Share · 2 February at 23:01 near Tapah, Perak ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

PRICE & VOLUMEs or VOLUMEs & PRICE

VOLUMEs = size, kekuatan dan seangkatan dengannya. EU Normal volumes TOKYO market 76, LONDON market 114 dan
NEW YORK market 92 sumber dari babypis. BASIC tahap gaban...

PRICE = ?

kita BONGKAR semua RAHSIA yang ada dalam FOREX agar menjadi sati jalan yang MUDAH dalam kerja-kerja seharian
kita...insya-ALLAH.....
Like · · Share · 3 February at 15:48 near Ipoh, Perak ·
Arejugfx Dagangan Razwan MARKET follow TREND or TREND follow MARKET
3 February at 15:49 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan siapa TREND dan siapa MARKET?
3 February at 15:49 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan price ada teori anda pernah dengar JUMPED price "00" double zero contoh 1.3500 jumped to
1.3600 or jumped down 1.400 adakah ini dimaksudkan dengan PRICE hehehheeh.......
3 February at 15:55 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan *1.3400
3 February at 15:55 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan senang sahaja....cuba u letakkan garis horizental di setiap price "00" or price Triple "000"
cubalah buat...then u tengok apa yang ada di situ....selamat mencuba....
3 February at 16:32 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan jumped double 00 atau triple 000 adalah perkara lagging sahaja bukan leading dlm
market...coz kita boleh anggap permulaan dan penamat pada peringkat awal pergerakkan MARKET.....ingat itu hanya
lagging sahaja bukan leading......
3 February at 16:46 · Like · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

1. MASA
2. PRICE
3. Perkara yang berlaku pada SKALA kecil akan berlaku pada SKALA BESAR

saya belajar semua ini daripada anda semua. BAGAIMANA saya belajar? saya belajar daripada PERKARA2 yang tidak
JADI. saya mencari satu kefahaman. melihat MARKET sebagai sahabat dan musuh (HUMAN BEHAVIOUR not MARKET
BEHAVIOUR) coz semua yang ada dalam MARKET adalah manusia.

saya akan jelaskan satu persatu kepada anda semua apa yang saya "MUDAH jangan diSUSAHkan"

CHART anda tidak memerlukan apa2 tools canggih. anda tidak perlu tahu FUNDI kerana anda adalah TRADER bukan
MARKET MAKER.

saya pernah bagitahu anda dalam satu hari NORMAL market BIG PLAYER akan masuk 3 kali dan bermaksud 3 jam so ada
lagi 21 jam itu milik SIAPA?

tidak kira anda SWING atau SCALPING jalannya tetap sama dan matlamatnya tetap sama. tetapi jika anda cuba melawan
TUAN RUMAH, maka anda akan binasa.

RISIKO anda cuma pada 3 jam sahaja selebihnya RISIKO juga tetapi kecil. Pengurusan RISIKO dan GANJARAN adalah
perkara UTAMA dalam sesuatu pelaburan.

SEMUA ini saya belajar dari anda semua dan tidak patut saya menyusahkan anda. anda semua berhak mendapatkannya juga.
Jika ALLAH membuka laluan yg mudah bagi saya, jadi saya juga perlu memberi yang mudah kepada ANDA walaupun saya
masih belum BERJAYA. "LEARNING never ENDING"

bila masanya saya huraikan satu persatu kepada anda kemudian anda FAHAM dan anda PRAKTIS dan menjadi, anda tidak
perlu memberitahu saya. bersyukurlah pada ALLAH kerana NIKMAT yg diberikan. apa yang perlu anda buat, cuma bawalah
rakan2 dan ahli keluarga anda bersama2 dengan anda. "JANGAN anda ambil kesempatan kepada MEREKA".

jangan anda memandag TINGGI kepada saya, kerana saya juga masih BELAJAR seperti anda semua "LEARNING never
ENDING".

Anda tidak perlu pergi ke WALL orang lain atau MARKAS untuk menunjukkan bahawa anda HEBAT kerana kita tidak
mengenali antara satu sama lain di dalam FB ini "TAK KENAL maka TAK CINTA".

insya-ALLAH dalam masa terdekat ini saya sudah bersedia untuk berkongsi sepenuhnya kepada anda semua dan kita semua
akan menjadi sama. apabila saya BUY anda akan BUY apabila saya SELL anda semua akan SELL begitu juga dengan
CLOSE dan TAKE PROFIT.

saya harap bila anda sudah berjaya daripada saya, teruskanlah menyalurkan ILMU ini pada kebaikkan...

bila anda dapat memahami apa yang saya faham (KEFAHAMAN & TEORI) anda akan kagum dengan diri anda. anda akan
kagum dengan AKAL anda, tetapi jangan anda RIAK, TAKBUR & TAKSUB kerana itu bukan milik kita.

saya tidak kenal anda semua dan anda tidak mengenali saya. kita anggap kita semua sama. "OTAI or PETAI"

INGAT: saya bukan ingin menjadi GURU, CIKGU, MASTER or seangkatan dengannya. saya cuma berkongsi dengan yang
sudi SAHAJA.....insya-ALLAH.......
Unlike · · Share · 3 February at 18:23 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

NFP? = "I do not believe the news, but I believe the impact on the news"
Like · · Share · 3 February at 20:26 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Jangan di tahan...tuan rumah dah masuk tu...faham2 aje.....hihihiihih
Like · · Share · 3 February at 21:55 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Jika EU naik semula ke atas anda tahu KENAPA? mudah dan terlalu mudah...insya-ALLAH....
Like · · Share · 3 February at 23:11 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

disebabkan hari ini hari jumaat, jadi saya akan terangkan kepada ANDA satu persatu cara TRADING saya. SCALPING &
SWING tengah malam ini.

anda pernah melakukannya tapi anda tidak FOKUS, DISIPLIN & SABAR.

kemudian anda tinggalkannya.

disekolah kita diajar berbagai2 SUBJEK. tapi bila kita di U kita terus kepada satu SUBJEK KENAPA?

so, insya-ALLAH tengah MALAM nanti saya huraikan apa yang SUKAR untuk disenangkan...insya-ALLAH.......
Unlike · · Share · 3 February at 23:27 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Market membalas semula pada TF Weekly. Perhatikan Marking price weekly. Dan cuba cari dimana permulaan, react pada
pada market insya-allah :-D "jangan susahkan perkara yg mudah" insya-allah.

Unlike · · Share · 7 February at 08:22 near Khota Bahru, Kelantan ·


Arejugfx Dagangan Razwan Perkara ini pasti berulang2 kejadiannya tidak kira apa PAIR sekalipun dan di mn ia berada.
Persoalannya " price & volumes or volumes & price?
7 February at 08:25 · Like · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


Market meroket suda huhuhuhu. Tengok daily & weekly marking price insya-allah sdg float (+) — at Petronas Felda Kechau
Like · · 7 February at 16:33 in Kuala Lipis, Pahang ·

Arejugfx Dagangan Razwan


JIKA price menembusi MARKING PRICE TFH4 ini bermakna PRICE dihantar ke daerah atas seterusnya.....insya-
ALLAH.....
Unlike · · Share · 8 February at 13:55 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan REASON : coz market di TFH4 dan kebawah sudah memasuki "MASA" market yang
lain...FOKUS pada CLOSE PRICE TFH4.....insya-allah....anda akan tahu daerah mana mereka bermain sekarang...inilah
caranya untuk mengenal "BIG PLAYER" atau retail TRADER......
8 February at 13:59 · Unlike · 4
Arejugfx Dagangan Razwan TFH4 menunjukkan PRICE close di bawah MARKING PRICE...so, ini bukan BIG
PLAYER......insya-ALLAH..... mungkin JAM yang berikutnya...jadi risiko untuk anda SCALPING...any"TIME" BIG
PLAYER akan masuk...... FOKUS, DISIPLIN dan SABAR.....
8 February at 14:02 · Unlike · 5
Arejugfx Dagangan Razwan BUY & SELL...sekiranya dalam masa 1jam ini PRICE close diatas marking price
TFH4...bermakna daerah sudah berubah......
8 February at 14:19 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan setiap pergerakkan PRICE yang dibawa, anda perlu mengubah marking RPICE anda.....
8 February at 14:24 · Unlike · 1
Arejugfx Dagangan Razwan but belum sure lagi coz kita nak tahu samaada ini benar2 BIG PLAYER atau bukan.....insya-
ALLAH.....
8 February at 14:25 · Unlike · 1

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

sekarang EU turun semula...jawpannyer ada pada CHART anda...lihat Marking PRICE....dan ternyata yang tadi itu bukan
"BIG PLAYER"...simple....insya-ALLAH.....
Like · · Share · 8 February at 15:49 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Market SW memasuki jam ke 20 huhuuhuhuh..........sesuatu akan berlaku insya-ALLAH....


Like · · Share · 8 February at 19:22 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

CURRENT MARKING PRICE

TFH4 = 1.32692 dan 1.32359


TF DAILY = 1.33444 dan 1.32324
WEEKLY dan MONTHLY masih tidak berubah.

ini bukan SUPPORT & RESSISTANCE. jangan salah anggap....insya-ALLAH....


Like · · Share · 9 February at 12:30 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan TEORInya mudah...apabila BIG PLAYER keluar pada MARKING PRICE TFH4 ini
bermaksud PRICE akan dihantar pada daerah yang lain....jadi anda perlu perhatikan betul2 FOCUS bahawa yang membawa
keluar itu adalah BIG PLAYER jika bukan perkara seperti semalam akan berlaku....PRICE main lagi di daerah yang sama
...insya-ALLAH.....
9 February at 12:33 · Like · 4

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Hanya BIG PLAYER sahaja yang boleh mengalihkan DAERAH.

KENAPA? REASON & TEORInya MUDAH ; kerana menereka yang mengawal selia PRICE2 tersebut. bila mereka
jahanamkan mereka akan stabilkan semula. itu yang mereka tidak beritahu kita. cuba bayangkan jika kita boleh buat sesuka
hati didalam KEDAI orang apa akan JADI? hehheheeh......insya-ALLAH......
Unlike · · Share · 9 February at 14:48 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan adakah ini bersifat MARKET or HUMAN?
9 February at 14:51 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan MEREKA duduk dibawah satu bumbung yang sama. ada CIF BESAR ada CIF
KECIL...macam RAJALAWAK hihihih
9 February at 14:52 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan if u nak selamat just follow...ada masa boleh scalping mengisii masa lapang
hehehehhe...insya-ALLAH
9 February at 17:08 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan
>>>LEARNING never ENDING<<<

MARKING PRICE sekarang...

TFH4 1.3179
TFDAILY 1.3187
TFWEEKLY 1.3219
TF MONTHLY 1.3633

Potential SELL.......jangan PERCAYA but Lihat apa yang da...insya-ALLAH......


Like · · Share · 17 February at 21:34 near Kuala Lumpur ·
Ied Fx tfH4 pantolan bro...blh scalp 5pip..hehehe
17 February at 21:38 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan saya kata potential SELL...bukan entry SELL hehehhehe....ada caranya nak entry insya-
ALLAH...bukan asal dia langgar aje terus SELL.......adoiiiiii
17 February at 21:39 · Like · 3
Ied Fx betul tu..MASA kena lihat juga kn bro..
17 February at 21:41 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan yup "MASA".....
17 February at 21:44 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan kalau anda lihat pada TF H4 dan kebawah sehingga M1 anda akan mendapati bahawa PRICE
tidak melepasi Marking PRICE DAILY. so ini bermaksud PERKARA2 yang berSKALA kecil telah berlaku. mereka
menyentuh tapi tidak melepasi....NAMUN harus diingat baru ada 2kali BIG PLAYER masuk kedalam market....so beware
mungkin mereka akan SELL atau BUY kalau BUY anda cuba cari MARKING PRICE Di daerah atas untuk dijadikan
LOGIKAL STOP LOSS insya-ALLAH.... Inilah maksudnya "kePANTASan merentasi MASA".....
17 February at 21:50 · Like · 3
Arejugfx Dagangan Razwan tunggu sehingga CLOSE PRICE baru kita tahu ianya benar2 bermain didaerah ini ataupun
terus ke atas...insya-ALLAH
17 February at 21:52 · Like · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

MARKING PRICE NOW

AUD vs USD

TF H4 1.0705 - 1.0683
TF DAILY 1.0786 - 1.0671
TF WEEKLY 1.0850 - 1.0632
TF MONTHLY 1.0972 - 1.0329

So now Clear. i entry SELL from diantara MARKING PRICE TFh4 & DAILY.

Yang membezakan kita antara mudah FAHAM dan juga tidak adalah PENGALAMAN dan FOKUS yang tinggi dalam kerja
kita. PERCAYAlah saya Belajar semua ini daripada anda semua tidak kita OTAI atau PETAI. bagi saya semua sama. Saya
lihat pada setiap SS anda semua. saya masuk kedalam PROFILE anda dan menyemak kesemua ALBUM anda. apa yang
SUKAR adalah terlalu kurangnya SS yang LOSS. kita perlu belajar dari keSILAPAN, disitulah lahirnya keMANTAPAN
agar tidak mengulangi perkara yang sama. Saya masuk ke WALL anda semua tidak kira anda OTAI or PETAI, coz itulah
yang saya FOKUSkan, saya DISIPLINkan dan saya SABAR dalam menimba ILMU.

FOKUS:

anda perlu FOKUS pada satu perkara didalam banyak perkara. Jika anda mengambil terlalu banyak perkara ianya akan
menghilangkan PERCENTAGE FOKUS anda kepada perkara yang lain. Mahirkan diri dengan satu perkara bukan terus
kepada beberapa PERKARA. Fokus pada Matlamat dan Destinasi anda.

DISIPLIN:

Berdisiplinlah pada perkara yang anda FOKUS. yang anda belajar dan yang anda kaji. Jujur pada diri dan MASA. berdisiplin
untuk melawan sikap buruk dalam diri.

SABAR :

Sabar dalam apa yang anda DISIPLINkan dan dalam apa yang anda FOKUskan. Dalam memahami sesuatu yang baru ianya
mengambil "RUANG & MASA" yang mantap untuk disebatikan didalam diri. bukan SABAR menanti apa yang dihajati.
ianya tidak akan berhasil tanpa DISIPLIN & FOKUS.

Dahulu saya pun susah untuk memahami sesuatu. Tapi ini yang saya lakukan.

Pada satu hari disaat saya susah dan derita. ini DOA saya kepada ALLAH swt.

Ya ALLAH, aku tidak mahu meminta wang ringgit berjuta dariMU, aku tidak meminta kemewahan dariMU. Aku tidak
meminta namaku diagungkan dan dijulang. aku REDHA dengan apa yang berlaku. Namun tidak adakah hasilnya dari setiap
usahaku walaupun kecil. aku terlalu tersepit didalam kehidupanku. hanya satu yang daku pinta dan mohon dariMU ya
ALLAH. berikanlah aku RUANG dan MASA untuk aku memperbetulkan segala kesulitan dan kesilapan yang telah aku
lakukan. cukuplah bagiku RUANG dan MASA Ya ALLAH. (ini bukan cerita REKAAN. ini kenyataan bila saya terasa
begitu terhimpit dan tersepit satu masa yang lalu)

HebatNYA kuasa ALLAH. kita meminta sedikit tetapi ALLAH memberikan lebih dari apa yang kita jangkakan.

disebabkan ALLAH memberi ianya PERCUAMA kepada saya. lalu saya bertekad akan memberinya kepada SAHABAT2
yang sudi. Tidak patut untuk saya meminta2 kepada anda, kerana itu bukan HAK saya.

Insya-ALLAH, semoga kita diberkati dan dirahmati.......


Like · · Share · 18 February at 00:35 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan Now AU dah nak sapai ke MARKING PRICE lower TFH4....anda nampakkan...insya-
ALLAH....
18 February at 00:52 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan buktikan kepada saya TRADING saya memerlukan INDI canggih, NEWs gempar & WAVEs
yang HEBAT.... ditujukan KHAS buat sahabat yang baru PM saya. apa yang anda lihat di CHART yang saya SS...itu sahaja
yang ada tiada yang lainnya......insya-ALLAH....
18 February at 00:57 · Like

Arejugfx Dagangan Razwan


Off trade beberapa hari. Coz byk perkara penting kena selesaikan this month. February yg LETIH. Happy trading allz,
semoga popit selalu. Boom jangan x boom.

MARKET gerak kita Boom, gerak lagi BOOM, gerak lagi Boooommmm!!!!!!! Insya-allah

>>>Learning never ending<<<

Like · · Share · 20 February at 10:36 near Petaling Jaya ·


Arejugfx Dagangan Razwan Eu sekarang bermain dibawah weekly marking price. Ada potential swing SELL. Insya-allah.
Good luck guyz heheheheheh
20 February at 10:42 · Like · 6

Arejugfx Dagangan Razwan


Macam mn nk bagi faham, coz saya pun dah x faham nk buat u all fhm. Adoiiiii pening jugak. Coz sy mmg x pandai
mengajar pun actually.

Mcm mn nk buat. X apa bg sy tengok2 mcm mn nk bg u all faham insya-allah.

Honestly, benda ni mudah sgt. MASA, PRICE & SKALA KECIL DAN BESAR itu sahaja. Yg lain2 x perlu. Coz ini TEORI
saya, bermaksud KEFAHAMAN saya. Insya-allah ;-)

Unlike · · Share · 21 February at 18:13 near Petaling Jaya ·


Arejugfx Dagangan Razwan Adoiiiiii ini lg pening. Setiap hari diberitahu. Bukan price action. Tapi open & close price
adalah priority. Barulah terbentuknya price action. Sudah beberapa kali sy entry sebelum Doji, Inverteb hammer dll or pinbar
setup. U ignorekn aje semua ni. Yg perlu tahu dimana open & close price big player. Contoh yg berskala besar. U tgk cahrt
TFH1, CUBA lihat price close dihujung hari. Normally price tersebut berada dlm CS big player. Ada pernah ambil tahu atau
tidak? Ini bermaksud itulh kerja2 penstabilan harga dilakukan. Insya-allah
21 February at 18:30 · Like · 4

Arejugfx Dagangan Razwan


Turun sudah. Biasalah nk mkn margin lh tu hihihihi. Berapa hari x SEll. Kalau x sell mn dtg untungnya hihihihi

Like · · Share · 21 February at 19:44 near Petaling Jaya ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Perhatikan EU pada CS 25 close PRICE di bawah CS pagi bersiza 34. CS 25 itu sudah pasti bukan BIG PLAYER... Jadi
disebabkan itu sekarang ini EU naik semula mencari DAERAHnya semula. dan akan CLOSE PRICE Cs jam 10 ini dalam CS
BIG PLAYER sama ada ATAS atau BAWAH...insya-ALLAH......inilah kerja2 penstabilan HARGA.....insya-ALLAH....
Unlike · · Share · 21 February at 22:11 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan bila ada PERKARA2 yang mencabul MEREKA hehhehe....mereka akan bertindak
membetulkan keadaan.....so...BIG PLAYER ni macam guru disiplinlah....kita lepas kandang di bawa masuk balik hehehhe
21 February at 22:15 · Like · 4
Arejugfx Dagangan Razwan sekiranya...CS ini atau selepas2 ini yang berjaya menebusi dan close dliuar marking price
anda...maka secara officalnya DAERAH permainan sudah berubah....hehheheh
21 February at 22:18 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan buat masa sekarang ni...dia main antara daily & h4 so x banyak kerja lah hari ni.....so
nampakkan...
21 February at 22:24 · Like

Arejugfx Dagangan Razwan


Now perhatikan eu close didalam cs pagi tadi size 34. Persoalannya kenapa bila cs jam 10 tadi sampai di close price cs34
then di rejectkan? Fikir2 kan insya-allah

Hanya big player shaja yang boleh mengubah harga (menukar daerah) permainan insya-allah

Like · · Share · 21 February at 23:05 via Mobile ·

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Nengok EU sekarang sudah naik KENAPA? coz tidak melepasi CS 34 semalam. bila kita cuba mencabuli MEREKA, maka
mereka akan bertindak.....hehehheeh simple.

alihan MARKING PRICE TFh4 anda kepada 1.3272 - 1.3212 = 21 Feb 2012
Unlike · · Share · 22 February at 11:41 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan Berkenaan discount sy x pandai coz bila saya bias sell setiap pergerakkan naik itu bagi saya
adalah peluang tambahkan pelaburan insya-allah
22 February at 11:56 · Like · 2

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

JIKA INGAT : dahulu saya selalu katakan jangan jadi PANIK bila MARKET PANIK....insya-ALLAH
Like · · Share · 22 February at 16:03 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


See what happen to Eu. Hihihihi. Now pergi semula ke daily & h4 . Maka untunglh bagi mereka yg buy x henti2
alhamdulillah. Simple. Nikmat ALLAH. Harap u all bukan Seller insya-ALLAH.

Jika hari ini big player mengeluarkan daerah atas, so jawapannyer marking price daily & h4 secara aumatiknya akan beralih.
Insya-ALLAH.

Like · · Share · 23 February at 15:09 via Mobile ·


Arejugfx Dagangan Razwan Suda saya katakan "masa" memainkan peranan yg penting. Bukan simply2 shj. Dia langgar
marking price then u entry. Ingat 3 perkara 1. Masa 2. Price 3. Skala kecil & besar insya-allah
23 February at 15:13 · Like · 5
Arejugfx Dagangan Razwan berknenaan dengan DOJI tu saya x berapa FAHAM. tapi ini teori saya. DOJI adalah salah satu
petanda bahawa BIG PLAYER akan masuk dalam masa terdekat. samaada BUY atau SELL saya x pasti dan x mahir.
REASON: BIG PLAYER terlalu pantang apabila market tidak bergerak, jadi mereka akan cuba menampakkan
MOMENTUM didalam MARKET agar Retail PLAYER tertarik dengan pergerakkan tersebut. CONTOH mudah : Kalau
taukey KEDAI tengok KEDAI x ada orang, so nak tarik pelanggan terpaksalah buat PROMOSI baru ada tarikkan insya-
ALLAH....
23 February at 15:38 · Like · 11
Arejugfx Dagangan Razwan HARI ini Jika ada CS BIG PLAYER yang close pirce diatas MARKING price TFh4 &
DAILY....ini nasihat saya, u all jangan cuba melawan BIG PLAYER cuba cari entry yang seiring dengan MEREKA. coz jika
anda INGKAR hehhehehhehe....hancurlah jawapannya....insya-ALLAH....REASON anda lihat WEEKLY MARKING
PRICE, kemungkinan intu lah yang dicari insya-ALLAH....
23 February at 15:48 · Like · 8
Arejugfx Dagangan Razwan MARKING PRICE sekrang : TFh4 1.3272 - 1.3212. TF DAILY 1.3284 - 1.3195. TF
WEEKLY 1.3393 - 1.3039. TF MONTHLY 1.3632 - 1.2680. MARKING PRice TFh4 sudah Tidak VALID tetapi kembali
VALID sekiranya BIG PLAYER memasukkannya semula...insya-ALLAH....
23 February at 16:00 · Like · 4

Arejugfx Dagangan Razwan


suatu perkara yang kita perlu sedar. sampai bila kita perlu menjadi seorang penonton TEGAR kepada MARKET. adakah
selama ini kita adalah PMOREX TEGAR atau penonton TEGAR. mulalah bertindak ambil RANG & MASA anda. jika orang
lain boleh buat KENAPA kita tidak boleh buat

Selagi ada usaha pasti ada kejayaan....insya-ALLAH....

nanti kita sambung nak keluar balik....hehheehe


Like · · Share · 23 February at 16:35 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan Honestly saya dah keluarkan hampir 95% apa yang saya FAHAM tentang MARKET. jadi
cuma ada 5% sahaja....saya tidak akan tinggalkan walau 1 pun. saya keluarkan semuanya. yang lain2 tererah kepada anda
semua....insya-ALLAH........coz no more RAHSIA yg saya ada. AMANAH saya just sampaikankan bukan pastikan anda
berjaya atau tidak.......insya-ALLAh....ini sahja yang saya gunakan dalam trading saya....no more hidden.....
23 February at 16:42 · Like · 11

Arejugfx Dagangan Razwan


Mungkin sy membohongi anda semua. Sy sudah katakan. Bi Tfh4 dan tf daily dibenarkan untuk dicerobohi jawapannya
mudah melambung terus ke atas.

Sy dah pesan jgn melwan just follow sahaja sehingga sampai saat dan ketika.

Nikmatnya: apabila org membuat analyz terlalu berat dan anda membuat analyz yg santai tidak sampai 2 minit satu hari.
Tetapi anda entry ditempat ug sama mereka entry. Yang lebih lagi, bila anda entry mereka tidak entry. Insya-allah — at Mid
valley
Like · · 23 February at 18:15 in Petaling Jaya ·
Arejugfx Dagangan Razwan Marking price H4 akan dpt di kesan selepas CS di h4 open yg baru. Ini salah 1 perkara yg di
maksudkn dgn "MASA"

Pentingnya open & close price insya-allah

Setiap jam yg baru adalah market yg baru. Mungkin anda tahu, tapi syg anda x pernah observe insya-allah
23 February at 18:30 · Like · 6
Arejugfx Dagangan Razwan Segala2 bermula dari h1. Coz daily pun dah pecah. What u expect.

Macam ni mudah. Sekarang ni bila daily dah pecah, bermaksud skala kecil akan memainkan peranan yg penting dlm develop
marking price. Jgn ambil tindakan melawan, kecuali Stopp loss anda berada di atas marking price weekly. Simple insya-
allah.

Apa yang berlaku sekarang ni adalah pengulangan pergerakkan market berskala besar. So gunakan marking price skala yg
lebih besar weekly & monthly. Anda ada peluang untuk swing market. Ini yg dinanti2kan insya-allah
23 February at 18:41 · Like · 8

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

MARKING price
TFH4 1.3375 - 1.3262
TF Daily 1.3346 - 1.3262

WEEKly and MONTHLY maintain...belum berubah....so layanzzzz....okey nak kemas barang esok nak MOVE out dari
rumah ini insya-ALLAH....

H4 = 12 dec 2011
DAILY = 25 Nov 2011
Unlike · · Share · 23 February at 20:10 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Alhamduliallah. Letih yang tramat sgt. Tobat nak pindah lagi huhuhuhu. Non stop dari pagi sampai pagi. Esok second trip
lagi adoiiiiii.

But market meloncat2 heheheheheh.

Marking price weekly sudah jelahi. If i trade to i'm not seller. Terlalu byk peluang untuk buy.

Dari awal saya katakan jgn melawan if marking price berskala besar seperti h4, daily, weekly & monthly dibenarkan
dicerobohi. Jika ingkar maka hancuslah jawapannyer.

"masa" adalah penentu. Yang pasti setiap yg naik pasti turun. Jika anda menunggu untuk sell masanya telah hampir insya-
allah

Bermula dgn kecil akan terbentuklah yg besar maksudnya begini. Dari scalping akan menjadi swing insya-allah.

FOKUS. DISIPLIN & SABAR insya-allah

Happy tradind dan selamat berhujung minggu (mood : letih tahap gaban beb hihihhihi
— at Restoran Wong Solo Bdr Sri Permaisuri
Unlike · · 25 February at 02:24 via Mobile ·
Ied Fx tf bsr telah dicabuli...gns betul EU time hujung2 bln...mcm tahu2 je apa yg sya fikir..hehehe....\
25 February at 10:19 · Like · 1

Arejugfx Dagangan Razwan


Satu tips untuk sahabat2 traders semua.

Orang kata perkara basic dlm trading adalah PRICE ACTION. Contoh : engulfing, harmani, doji, hammer, inverteb hammer,
pin bar set up dan seangkatan dengannya.

kemudian lahir chart pattern: flat base, head & shoulder, flag, triangle, cup & handle dan seangkatan dengannya.

Perkara ini sma shj dan mudah untuk dipelajari dimana2 you tub pun banyak. Namun sedarkah kita siapa pemilik2 teknik ini.
Mereka bukan org biasa, mereka memang luar biasa.
Tapi saya hanya mengambil ruang & masa untuk mencari kebenaran dan kefahaman kepada perkara2 biasa ini.

Jika anda belajar PRICE AcTION anda akan mahir dengan setiap bentk CS sudah tentu. PeRSoalannya KENAPA anda tidak
belajar kenapa bentuk itu TERJADI ;-) jika anda belajar kenapa bentuk itu terjadi. Anda akan entry sebelum ianya terjadi. Ini
salah satu maksud "kepantasan merentasi MASA" anda akan confirmkan dulu aebelum org lain menunggu confirmation
hihihih

Chart pattern: sedarkah anda bahawa chart pattern itu hanya perkara yg sideway sahaja. Namun selepas big player baru anda
tahu chart pattern itu VALID dan tidak VALID. So apa yang anda lakukan ketika market side way BErHARAP or bertindak.

Tidak dinafikan dlm forex ada terlalu banyak teknik. Tapi kenapa anda tidak hanya belajar satu teknik then mahirkan.
Adakah anda tidak yakin dgn apa yg anda belajar or anda tidak yakin dgn apa yg belajar tidak dpt meyakinkan anda.

Anda percaya market yg naik pasti turun. Tapi kenapa anda PANIK bila market cuba melawan anda.

Satu perkara sahaja saya boleh katakan pada diri saya "LEARNING never ENDING" insya-allah
— at Ani sup utara
Unlike · · 25 February at 17:56 in Shah Alam ·

Arejugfx Dagangan Razwan


okey frenzzz semua SORRY coz hari tu x dapat discuss pasal MARKET coz RUMAH tak selesai lagi...insya-ALLAH lagi 1,
2 hari lagi boleh kot insya-ALLAH.....

MARKING PRICE Eu sekarang :

H4 1.3422 - 1.3359 = 7 dec 2011


DAILY 1.3485 - 1.3314 = 24 sep 2010
WEEKLY 1.3506 - 1.3231 = 20 Nov 2011
MONTHLY 1.3632 - 1.2680 = 1 sep 2010

insya-ALLAH....
Like · · Share · 28 February at 00:32 near Kuala Lumpur ·
Ied Fx Bro,tfH1 prlu ke tak buat marking price??
28 February at 00:46 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan kalau nak scalping boleh aje...ambik pip sikit2 okey lah kot....coz dulu saya layan scalping TP
just 11 aje.....hehehhehe....apa pun terpulang pada u lah insya-ALLAH
28 February at 00:47 · Like · 2
Arejugfx Dagangan Razwan itulah DAERAH/kawasan permainan selepas BIG PLAYER membawa PRICE ke situ.....ingat
TFH4, DAILY, WEEKLY & MONTHLY adalah DAERAH....semuanya berlaku berpunca dari TFH1...coz disitu kita dapat
kenal pasti BIG PLAYER atau bukan.....insya-ALLAH
28 February at 00:57 · Unlike · 2
Arejugfx Dagangan Razwan MARKING PRICE open & close PRICE sahaja....jangan ambil SHADOW...just ambil BODY
sahaja.....
28 February at 01:02 · Like · 2

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Ada satu masalah BESAR yang saya dapat KESAn iaitu, ANDA keliru untuk mencari CS BIG PLAYER di TF H4 sehingga
MONTHLY.

okey saya terangkan disini.

Untuk mencari CS BIG PLAYER hanya pada TFH1. TF yang lain2 H4 sehingga MONTHLY itu adalah
DAERAH/KAWASAN permainan yang dikawal selia harganya oleh BIG PLAYER. Tapi anda perlu FAHAM segala2
berpunca dari SKALA kecil iaitu TF kecil dan akan dituruti pada SKALA yang BESAR....insya-ALLAH....
Unlike · · Share · 28 February at 01:00 near Kuala Lumpur ·
Ied Fx Owh gitu..sya fikir kn big player utk tfH4 ke ats,ialah cs bsr2..slh tafsir la ni..kena gali lgi la rupa gya nya..
28 February at 01:07 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan
>>>LEARNING never ENDING<<<

Jika anda SCALPING BUY sebentar tadi CS BIG PLAYER yang u all akan MARKING di TFH1 adalah 1.3418 - 1.3378 = 8
dec 2011

cuba anda perhatikan betul2.....insya-ALLAH....


Unlike · · Share · 28 February at 01:05 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan so sekarang PRICE sudah hampir dengan MARKING PRICE anda...so what do u expect?
hehheheh insya-ALLAH...jika BIG PLAYER ingin terus naik anda jangan terkejut akan ada lagi CS BIG PLAYER selepas
ini...insya-ALLAH
28 February at 01:07 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan sekarang MARKET reverse semula....so tahu KENAPA kan?
28 February at 01:22 · Like · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

MARKING PRICE GOLD

TF H4 1787.68 - 1768.05 = 9 Nov 2011


TF DAILY 1792.15 - 1739.44 = 10 Augst 2011
TF WEEKLY 1816.82 - 1656.43 = 18 Sept 2011
TF MONTHLY 1826.34 - 1606.48 = 1 Augst 2011

insya-ALLAH.........
Unlike · · Share · Wednesday at 00:10 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


account REAL x boleh SS coz tengah FLOATING (-) lagi...itu labur peram namanyer....nanti dah masak saya SS okey... so,
sekarang kita layan account R&D dulu insya-ALLAH.....

JANGAN PANIK bila MARKET PANIK...

cayyyoookkkkkkkkk!!!!!!
Unlike · · Share · Wednesday at 17:41 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan adoiiii.....u kena faham betul2....H1 adalah tempat melihat aktivity BIG PLAYER sama ada
BUY or SELL....TF yang lain H4 sehingga MONTHLY itu adalah daerah...bukan mencari BIG PLAYER disana...pegang
teori ni : BIG PLAYER hanya masuk kedalam market selama 1 jam sahaja kemudian mereka akan kelaur....dan tunggulah
jam berikutnya....
Thursday at 10:58 · Like · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Marking PRICE TFH4

1.3422 - 1.3360 = 7 dec 2011

jika PRICE CS di TF H4 CLOSE didalam daerah ini....maka inilah DAERAH yang baru untuk H4....simple.....insya-
ALLAH....

Tetapi jika keluar maka MARKING PRICE daily adalah tujuan mereka insya-ALLAH...
Like · · Share · Thursday at 01:34 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan jangan salah faham disini....TFH1 sahaja mengesan BIG PLAYER...TF h4 sehingga
MONTHLY adalah daerah...siza tidak menjadi persoalan just refer pada oen & close price sahaja.....insya-ALLAH
Thursday at 01:59 · Unlike · 6

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

MARKING PRICE TFh4

1.3372 - 1.3316 = 23 feb 2012


Unlike · · Share · Thursday at 02:18 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan terlalu rapat dengan marking PRICE daily insya-ALLAH
Thursday at 02:19 · Unlike · 2
Arejugfx Dagangan Razwan normally TFH1 saya scalping.....dan sebetulnya H1 just menentukan BIG PLAYER or
RETAIL TRADER insya-ALLAH
Thursday at 02:24 · Unlike · 2
Arejugfx Dagangan Razwan kita lihat apa yang terjadi pada H1...jika CS BIG PLAYER yang membawa price tersebut
berubah maka di tfh4 akan berubah...insya-ALLAH
Thursday at 02:29 · Unlike · 1
Arejugfx Dagangan Razwan bila ada keadaan begini perlu faham satu perkara iaitu...ada masa BIG PLAYER boleh
kelihatan dan akalanya tidak...ini yang saya namakan penstabilan harga...jika dilihat di H1 cs kecil2 tetapi diizinkan masuk
dalam DAERAH lain....so ini bersifat sementara sahaja...so u boleh scalping sahaja....insya-ALLAH
Thursday at 02:40 · Unlike · 3

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Lihat dimana hala tuju MARKET semalam...terus ke MARKING PRiCE DAILY really expected. Now bermain di atas
MARKING PRICE tersebut....so, satu perkara yg dapat anda pelajari adalah. walaupun BIG PLAYER tidak kelihatan, namun
aktivity kerja2 penstabilan HARGA tetap berlaku. MEREKA lah yg mengawal selia PRICE2 tersebut....insya-ALLAH
Unlike · · Share · Thursday at 10:41 near Kuala Lumpur ·

Arejugfx Dagangan Razwan


Marking h4 & daily sudah dirobek. Now focus pafa skala lebih besar then entry di skala kecil jika mahu buy. But, ingat jika
h4 & daily dirobek, kita buy terlalu bahaya. Just scalping shj. Kalau yg sell dari daily semalam tersenyum ler. Insya-allah
marking weekly di cari.

Unlike · · Share · Thursday at 16:04 via Mobile ·


Arejugfx Dagangan Razwan Jika cs h4 ini close price didalam marking price h4 still potentian buy. Apa pun refer pd skala
kecil coz disitu sudah mencerita segalanya insya-allah
Thursday at 16:07 · Like · 4

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never ENDING<<<

Satu hari MARKET tanpa kelibat BIG PLAYER huhuhuh.....hari SCALPER yang indah insya-ALLAH.....
Unlike · · Share · Thursday at 23:08 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan baru nak muncul hehehheeh
Thursday at 23:11 · Like
Shafi Izal bagaimana penentuan sell atau buy dalam mode scallping?
Thursday at 23:14 · Like
Arejugfx Dagangan Razwan guna TF H1...cari CS BIG PLAYER....
Thursday at 23:16 · Like · 1
Arejugfx Dagangan Razwan saya dah bagi tahu tadi if BUY bahaya boleh scalping coz TF H4 dan DAILY sudah di
jelajahi...so hari ni just scalping sahaja...insya-ALLAH
Thursday at 23:46 · Like · 2

Arejugfx Dagangan Razwan


>>>LEARNING never EDNING<<<

MARKING Price EU hari ini

TF H4 1.3323 - 1.3256 = 23 feb 2012


TF daily 1.3372 - 1.3249 = 23 feb 2012

weekly & monthly masih tidak berubah...insya-ALLAH


Unlike · · Share · Yesterday at 16:52 near Kuala Lumpur ·
Arejugfx Dagangan Razwan EU boleh close lah kalau mau selamat coz dah hit DAILY & H4 marking price....insya-
ALLAH
Friday at 17:03 · Like · 5
Arejugfx Dagangan Razwan make sure yang lepatu adalah CS BIG PLAYER...macam mana nak kesan pergi lihat di TF H1
insya-ALLAH
Friday at 17:07 · Like · 2