You are on page 1of 4

Ketibaan Perasmi

Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berusaha DSP ………………………………
Biji selasih boleh dimakan
Menjadi perisa sedap terperi
Selamat datang kami ucapkan
Semoga majlis tambah berseri

Majlis dimulakan dengan Nyanyian Lagu Negaraku. Dif-dif kehormat dan para hadirin
diminta berdiri.
...................................(Lagu Negaraku)

Kuntum melati tumbuh melata
Burung merbah di pohon cemara
Assalamualaikum pembuka bicara
Selamat datang untuk semua

Yng berbahagia…

Dan hadirin sekalian

Selamat datang ke :

Terlebih dahulu kami ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kerana dengan
limpah dan kurniaNya maka kita dapat bersama-sama berhimpun pada petang ini
untuk menjayakan program ini.

Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih diucapkan kepada semua hadirin
sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke program ini terutamanya kepada Yang
Berusaha DSP …………………………………………………… kerana sudi meluangkan masa
menghadirkan diri ke majlis kami ini. Ucapan terima kasih juga kepada semua
ibubapa yang hadir untuk menjayakan majlis ini.

Hadirin yang dimuliakan,

Bagi memberkati Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama
kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh: Al Fadil
Ustaz Abdul Hakim Bin Ismail. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.

Zamri atas ucapan tadi. Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang Berusaha Ust. Dipersilakan. Terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Lidiawati bt. Jangan patahkan batang jerami. Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati Majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berusaha untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Mohon rasmikan majlis kami. Kalau tuan pikat kenari. majlis mempersilakan pula untuk menyampaikan ucapan . Hariff Penyampaian Cenderahati . Razali atas ucapan tersebut. Amir Hasan b. Kepada tuan sembah diberi. Kini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis seterusnya mempersilakan Yang Berusaha untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Majlis Mesyuarat Agong PIBG SK Menerong kali ke 33. dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha DSP atas ucapan dan perasmian majlis itu tadi.Amin Amin Ya Rabbal `Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Abdul Hakim Bin Ismail atas bacaan doa itu tadi.

ucapan tahniah buat semua peserta yang memberi kerjasama. . sanggup tunggu sehingga selesai. Binalah bangsa bangunkan Negara.... Baliklah tuan membawa ilmu.. Di atas dahan burung tempua. Sesungguhnya.. yang terbaik itu datangnya daripada Allah s. Majlis menjemput DSP bagi menerima cederahati.. Jemari disusun maaf dipinta. Semoga semua peserta dapat memanfaatkan ilmu yang diperolehi di dalam seminar ini dan berkongsi dengan rakan-rakan dan jiran-jiran yang tidak dapat turut seta dalam program ini... Kalau tersilap tutur bicara.t. Dipersilakan.. Razali naik ke pentas bagi menyempurnakannya..... Pohon berangan tempat bertemu.. Mohon maaf dari saya sekiranya ada terkasar bahasa... Bunga dedap di atas para... Hadirin yang dihormati.Majlis diteruskan dengan penyampaian cederahati....... Untuk itu.w.... Melihat rusa tepi perigi....... Girangnya rasa si anak dara. Zamri atas kesudian meyampaikan cederahati. Penutup Ribuan terima kasih di ucapkan kepada Yang Berusaha Pn Lidiawati bt.. Sebagai tanda terima kasih kami. Sekian sahaja untuk kali ini.. terlanjur bicara sepanjang mengendalikan majlis sebentar tadi. Majlis menjemput .. majlis menjemput Yang Berusaha Pn Lidiawati bt. Pegawai Perpaduan Daerah Manjung / Perak Tengah dengan diiringi oleh Yang Berusaha Ust Amir Hasan b. Selesai sudah Program Seminar Keselamatan. Zamri.. yang kekurangan itu adalah kelemahan saya. Anak dusun pasang pelita.

. Dijemput semua peserta dan hadirin untuk menjamu selera. tarima kasih. Rumpun nipah tepi telaga. Hidangan di meja sudah tersedia. Sebelum pulang jemput semua menjamu selera... Di lain masa bersua lagi.. Sekian.Salam perpisahan untuk semua. Sebelum pulang. Diambil orang buat nira. Assalammualaikum dan selamat sejahtera..