Literaire misdrijven of lyrische onderzoekingen op het terrein van de spiritualiteit.

Gabriel Blue Melchizedek Kingdom-of-shamballa.eu

* Voorwoord. Mijn hele leven staat in teken van zelfontwikkeling en spiritualiteit. Ik wil mijn ervaringen en ideeën graag delen met anderen, laten zien wat voor prachtige wereld er om ons heen bestaat. In dit boek staan gedichten, lyrische experimenten waarin ik allerlei gedachten en ervaringen beschrijf. Dit zijn de laatste over gebleven stukken uit een verzameling van 35 bundeltjes die ik geschreven heb van af mijn 15de jaar. Twee jaar geleden heb ik al die bundels weggegooid en wilde ik opnieuw beginnen. Met deze bundel begin ik opnieuw en wil ik laten ruiken aan mijn gedachtenwereld en mijn ervaringen in het spirituele veld. Op dit moment werk ik aan een boek waar mijn hele leven tot nu ongeveer beschreven wordt, wat ik meegemaakt heb en geleerd. Deze bundel is een soort aanloop naar het boek waar ik al heel mijn leven van droom. Met deze bundel laat ik iedereen even ruiken aan mijn droom. Gabriel Blue Melchizedek * Inhoudsopgave. Schrijven. Geheugen, herinnering. Wat is. Verstand (staat) schaakmat. Schaak, schaken. Magnetisme. Dankbaarheid. Aanwezigheid. In de stroming. Kosmos. Liefde. VersSchoonheid.

* Schrijven. een beker Een boek. haar geluid Ontgaat ons toch haar waarheid Omdat we haar schepper……. Het hart. niet waren Is onze blik altijd beperkt Een poging een rivier in te dammen Helder. een gedicht We kunnen er van genieten Van haar vorm. Niet zijn. Spiritualiteit. Handelen. een verhaal. Baggage. Lichtkrijger. Het indammen van een rivier Om het water iets te laten doen Verteld ze ons iets Iedere druppel een woord Vele druppels een zin Een rivier. Guru. een emmer. schoon water in onze emmer te krijgen Kristal helder water in onze beker Een poging . Lichtwerker. Onzichtbaarheid.Template/matrix. Energie. Wegwijzers.

Is als een boek Te vaak gelezen Zien we alleen bepaalde stukken Laten we die vergeten De diepere lagen lezen Om te zien wat het persoonlijke pad is De rode draad Rood als aarde Wie wij werkelijk zijn Meesters.onze werkelijkheid te beschrijven * Geheugen. kunstenaars van het leven Die bewust gaan zien en handelen Omdat ze de diepere lagen lazen De werkelijkheid onder de werkelijkheid Het boek bevat namelijk vele lagen De meeste van ons lezen alleen Enkelen onder ons lezen en zien Zij die zien zullen het uitlezen Zij zijn de meesters van het leven Vrij van beperkingen * Wat is. Wanneer is iemand een menselijk wezen ? Dan heb ik een antwoord dat weinigen aan al staan Het is namelijk een wezen dat overal schoonheid ziet Geen problemen kent Alleen schoonheid als uitdaging en les Onaantastbaar voor de chaos en het geweld van de wereld Een zon op twee benen Er om heen een corona van regenboogkleuren Beschrijf ik mezelf Zie ik de gouden glans over mijn hele lichaam Een menselijk wezen Ik ben die ik ben Ik ben die is * Verstand (staat) schaakmat. Het boek van herinneringen uitgelezen Alle lagen gezien . herinnering.

Halen we in ons leven Dat wat we nodig hebben Als we blokkades weghalen * Dankbaarheid. schaken. zonder grenzen.Straalt het hart en lichaam De kracht van innerlijk weten Een weten dat geen woorden nodig heeft Kan men niet anders dan glimlachen Terwijl verstand de multidimensional werkelijkheid probeert te vatten * Schaak. Wat vraag je Als e alles hebt Waar verlangt men naar Als alle wensen vervuld worden Simpele tevredenheid Omdat mijn wensen Altijd vervuld worden * Aanwezigheid. zonder beperkingen * Magnetisme. onlineaire multidimensional kennis Een werkelijkheid die zich zelf herschrijft De speler heeft alleen hart en intuïtie Verstand speelt hier geen rol Een werkelijkheid van onbegrensde mogelijkheden Zonder dualiteiten. Iedereen is ter plaatse Verwikkeld in een handeling Maar niet aanwezig Omdat verleden en toekomst meespelen Laten we kiezen leeg te zijn Enkel gericht op de handeling Dan verdwijnt verleden en verwachting . Het verstand kent maar een speelveld Het zijn de lineaire regels van de matrix Wordt overspoeld.

We leven Op een klein planeetje In een melkwegstelsel In een universum In een kosmos Zelf zijn wij Een planetenlichaam Een melkwegstelsel. zee Dat zij snel stroomt door hun keuzes Door onze eigen keuzes Ik kan stilstaan De rivier laten stromen Onaantastbaar rondkijken en genieten De schoonheid in en om de rivier Schoonheid die zich pas openbaart Als we ons niet laten meeslepen Van rotsblok naar rotsblok Zij zijn er niet de meesters Die altijd glimlachen Geen problemen. Een versnelling of stilstaan * Kosmos. universum en kosmos Leven draagt leven In en op zich in vele vormen Onze lichaamsvloeistoffen B-wegen Zij bewegen als de getijden van de zee Beïnvloed door energieën van planeten Beïnvloeden ons handelen Zoals wij anderen beïnvloeden Door ons handelen en zijn Vervolgt ieder zijn weg Op het pad van evolutie (of devolutie) Niet als hypothese maar als zekerheid .Krijgen we beschikking over alle kennis Zijn we werkelijk aanwezig * In de stroming. Hoevelen worden niet opgeslokt Door de snelstromende rivier van hunleven Laten zich meevoeren Zonder bewust te zijn Dat zij een keuze hebben Dat zij meester zijn over de rivier. stroomversnellingen kennen Bewust kiezen zij voor……….

kan alleen catalogiseren en categoriseren De spirituele ervaring is een gevoelservaring Eenmaal gevorderd op het spirituele pad zijn zenit meer te meten De spirituele zoeker is een gevoelsmens Verstand heeft hier en waarde Gevoel overstemd en overvleugeld het verstand * Schoonheid. het. het. Zo makkelijk verkeert begrepen Als het mannen. vrouwen aanvliegt Categoriseren velen Alsof het een aanzoek is En schrikken Liefde is een kwaliteit Niet een staat van zijn Liefde is alles accepteren De licht en schaduwzijden Van ieder mens.De zekerheid dat alles veranderd Dat alles transform Dat is een empirisch feit van de kosmos * Liefde. object en situatie T genieten van de schaduw en het licht Zien. . is niet gemaakt voor spirituele ervaringen Zij. voelen. harmonie……………. * VersDe subjectieve waarheid of werkelijkheid Een programmeerbare waarheidsmachine Gevangene van lineaire patronen en processen vastgelegd op de harddrive Randapparatuur die niets met onze werkelijke ervaring of gevoel te maken heeft Zij. weten dat er een balans is In mensen met zij vaak nog gevonden worden De ware aard van liefde Is alles te omvatten Alles te zien als deel van jou Zonder oordeel te genieten Zo doende de balans te vinden Lief te hebben Maken licht en schaduw tot regenboog Een balans.

een waterval. Door de simpelheid van ze ervaring t ze vaak over zien. een object. een zonsondergang Schoonheid zien. Wie is er nog een leraar nodig Als we herinneren dat we zelf meesters zijn Hoeven we alleen nog uit te zoeken Welke methode(n) bij ons passen Dan zijn we vrij . ervaren Betekend geraakt te worden Niet verstandelijk Eerst voelt men het in de buik Daarna straalt het uit Door het hele lichaam Dat men vervuld. gevuld Een energie stroomt binnen Die ons gelukkig laat voelen Een energie die zorgen laat vergeten Ons kracht geeft Dat is de ontmoeting en erkenning De ervaring van werkelijke schoonheid De schoonheidservaring is een moment waar ieder individu zich kan opladen. * Template/matrix. lineaire rationele identiteit.Noem het waarheid De gedachten gaan drijven Ze zien een mens. een archetype Rol die men aanneemt om de persoonlijke grenzen te overstijgen Deze rol is onpersoonlijk Door onze persoonlijke baggage op te ruimen Wordt men een met het archetype De enige beperking is onze baggage Onze baggage beperkt groei Door zonder oordeel onze baggage door te nemen bevrijden we ons van onze beperkingen Om in het archetype te stappen Om in de loop van de tijd ons zelf te zijn Vrij van methodes en gereedschappen * Guru. Op het pad van ons hart Vinden we vele gereedschappen De belangrijkste is de mal van verandering Een vorm.

* Baggage. De guru en het meester programma geven de handelingsvrijheid terug aan het individu. Een zwaar woord Voor een simple staat van zijn Enkel door liefde en waarnemen van schoonheid Zijn we spiritueel Door alle façades Hendriken Niet te oordelen Alles te waarderen Zoals het zich voor doet Zonder er rationalisaties aan te verbinden Ratio is niet aanwezig in spiritualiteit Spiritualiteit is enkel gevoel en intuïtie Datgene dat w wegduwen Omdat verstand beperkingen en belemmeringen ziet Die er niet zijn Verstand is enkel hardware. * . de hardware overstijgen. De mens kan zijn baggage opruimen Het verstand is meer tijd nodig De patronen worden langzaam doorbroken Netzo als ze langzaam zijn opgebouwd Na en tijdens de opruiming Ontstaat er ruimte Die opgevuld wordt met onlineaire gevoelservaringen De nieuwe baggage maakt ons vrij Komen we los van de beperkingen van verstand Wordt ons hart. die harddrive houdt op nuttige te zijn. * Spiritualiteit.Reiken we naar binnen Om de waarheid vast te stellen Zijn we onze eigen guru geworden Dan zien we de van lichten liefde stralende vorm va ons zelf Iedere keer als we een vraag hebben Guru en meester zijn twee software programma’s die het gebruik van het verstand. gevoel ons nieuwe verstand Baggage os de volle harddrive. door selectief gebruik wordt rustig. de hardware verwerkt alleen lineaire informatie. spiritualiteit is een van de vele programma’s. Het sub-programma Ego wordt niet meer gebruikt. dan slaat het op hol.

hart en wil-centrum lezen alleen nog Es en Uber-ich. Geen ijzeren. houten borden Geen boeken Geen route beschrijvingen Enkel mensen Die zich zelf zijn Zich zelf durven zijn Vrij van beperkingen Voorbeelden durven zijn Van een vergeten leefwijze In stilte en rust Anderen te raken en te veranderen Door te zijn Het inzicht door te geven Het Ego-programma heeft geen invloed meer. software om te navigeren in de oneindigheid.Wegwijzers. Het individu schrijft nu zelf de software van zijn intentie en wil. * Het hart. Alles dat we met liefde doen Alles dat ons goed doet voelen Alles dat ons kracht geeft Alles dat niet ons ego voedt Alles dat ons onze beperkingen laat overstijgen Alles dat ons ons zelf laat zijn Alles dat ons een spiegel van perfectie laat zijn Stralend door de onbeperkte mogelijkheden Stralend omdat we onbelemmerd ons hart volgen Belemmeringen bestaan niet Ervaren wij e wel ! Dan hebben wij ze zelf bedacht Anderen kunnen ons niet inperken Wie dat wel doet Perkt zich zelf in Niemand kan ons beïnvloeden Wie dat wel doet of toestaat Beïnvloed alleen zichzelf * Lichtkrijger. Ik ken geen twijfel .

Ik ben leeg Mijn daden hebben Geen verantwoording nodig Iedere daad I s er een uit het hart Ik ben volledig aanwezig In iedere handeling Ik ben altijd in het nu Iedere handeling is een meditatie Iedere handeling Is er een van kracht en volledig bewustzijn * Onzichtbaarheid. Ik ben leeg . Alle energie keert naar mij terug Uit al mijn handelingen en daden Uit het leven van de dag Uit het leven van de nacht Alle herinneringen ontrafelen zich Al mijn energie vloeit naar mij terug Om mijn leegheid te vervolmaken Ik ben vrij omdat ik leeg ben * Handelen.Al mijn handelingen Komen uit mijn hart Ik ben de belichaming Van liefde en compassie Ik ben een met het universum Het universum en alles Dat er leeft is mijn kracht Mijn kracht die steeds aangevuld Al de energie Van mijn verleden Vloeit naar mij terug Ik ben een in het hier en nu Ik belichaam harmonie Ik belichaam innerlijke rust En innerlijke vrede * Energie.

Ik ben onzichtbaar Als ik daarvoor kies Ik ben onzichtbaar Als ik daarvoor kies Ongemerkt ga en sta ik Waar ik wil * Lichtwerker. liefde en compassie Om mij heen is een sfeer Van Rust en Innerlijke stilte Niets uit het universum Brengt mij uit mijn evenwicht Ik ben de belichaming van innerlijke vrede * . I ben de belichaming Van licht.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful