You are on page 1of 2

COCA-COLA eshte një biznes global që vepron në një shkallë lokale, në çdo komunitet, kubehet

biznes. Ata jane në gjendje të arrijne qellime globale me fokus lokal për shkak të forcësse sistemit
te tyre, i cili përbëhet nga kompania Coca-cola dhe partnereve te tyre. Bota është duke ndryshuar
gjithmone rreth nesh. Coca-cola duhet të vazhdojë tëlulëzojë si një biznes gjatë dhjetë viteve të
ardhshme dhe më tej,duhet të shikojëpërpara, të kuptojë trendet dhe forcat që do të formësojnë
kete biznes në të ardhmendhe për të shkuar me shpejtësi për tu përgatitur për atë që do të vijë.
Duhet të bëhetgati për nesër sot. Per kete flet dhe vizioni I 2020. Ai krijon një destinacion afat-
gjatë përkete biznes dhe jep një "plan" per nje fitim sa me te larte se bashku me partneret e
saj.HYRJEE themeluar në vitin 1886, kompania Coca-Cola është prodhuesi kryesor
botëror,marketer, shperndares i pije joalkoolike dhe shurupeve. Selia e korporatave ekompanisë
eshte në Atlanta, me operacione lokale në mbi 200 vende të botës.Edhe pse Coca-Cola u krijua së
pari në Shtetet e Bashkuara, ajo shpejt u bë e njohurkudo që shkoi. Bimët e para ndërkombëtare
prodhimi u hapen në vitin 1906 në Kanada,Kubë dhe Panama, u pasurua shpejt nga shumë më tepër.
Sot prodhohet më shumëse 300 marka. Më shumë se 70 për qind e të ardhurave vjen nga jashtë
SHBA, porarsyeja e vërtetë që eshte një kompani me të vërtetë globale është që produktet e
tyrepërmbushin preferencat e ndryshme shijen e konsumatorëve kudo.HISTORIKU I COCA-
COLAMë 8 maj, 1886, nje farmacist nga Atlanta Dr John Pemberton Styth (ish oficer aleate)shpiku
"Coca-Cola" shurup sheqeri i shkrirë duke përdorur, ujë dhe përbërës të tjerë.Ajo ishte e përzier
në një 30-gal. kazan tunxh varur mbi një zjarr ne oborrin e shtëpisë.Ajo ishte shitur si një
"tonifikus truri dhe nervash" në farmaci.Ai i pari "shpërndan" Coca-Cola me mbajtjen e saj në një
enë poshtë rrugës në FarmaciJacobs ". Për pesë cent, konsumatorët mund të gëzonin një gotë Coca-
Cola në burimsode.Ne ate vit, shitja e Coca-Cola mesatar ishte nëntë pije në ditë.Frank M. Robinson,
llogaritar Pemberton-së, ishte personi i cili sugjeroi se emri "Coca-Cola", i cili ishte zgjedhur për
shkak të dy përbërësve te gjetur në shurup. Ata ishin fletëkoka dhe arrë Kola. Robinson e shkruajti
Kola me një "C" për ta bërë atë të duket mëmirë në reklama.Coca-Cola u shit për 5 ¢ një gotë në një
burim sode në Farmaci Jakobit nëAtlanta.Shitja e saj e par bruto ishte 50 $ dhe kostot e
reklamimit ishin 73,96 $.Formula origjinal përfshin ekstraktet e gjetheve të Afrikës arrë dhe coca
kola, dystimulues të fortë. "Coca-Cola" është një nga barnat patentë ekzotike të shitura në1800-n
që përmbante gjurmë në të vërtetë te kokainës.1888Në 1888, Asa Griggs Candler bleu kompaninë
nga Dr Pemberton. Më vonë atë vit, DrPemberton vdiq. Nga 1914, Candler kishte fituar një pasuri
prej rreth 50 milion. Baseball sallën

ANALIZA SWOT
FUQITE : Coca Cola ka qene pjese e kultures Amerikane per me shume se njeshekull.Imazhi i ketij
produkti eshte reklamuar ne bluza , kapele , neper koleksione tendryshme duke zene vend ne shume
zemra te njerezve. Ky imazh kaq i theksuar dhe ingulitur ne mendje eshte nje prej fuqive te Coca
Cola; si edhe faktori kyc i suksesit.Ne1995 nje nga motot e Coca Coles ishte: “Te kenaqesh me
shume se 685 milion here nedite ne boten e Coca Coles, duke qendruar akoma si nje simbol i
fuqishem i cilesise ,thjeshtesise dhe zbavitjes.Ne 1998 :“Sistemi me shishe i Coca Coles ishte nje
nder mete fuqishmit” Kjo lejoi qe kompania ta drejtoje biznesin ne shkallen globale dhe ne tenjejten
kohe te mbeshtese dhe pjesen lokale. Kompanite e paketimit te shisheveoperojne si biznese te
pavarura, te cilet jane te autorizuar te shesin produktet e CocaCola . Pasi Coke nuk e zoteron rrjetin
e paketimit me shishe dhe burimi kryesor i teardhurave eshte shitja e shisheve te grumbulluara.

DOBESITE : M.gj.th. biznesi ne tregje internacionale ishte duke lulezuar si psh(shitjetne Ameriken
Latine mbi 12%) Coca Cola raportoi se ne Indonesi dhe Tailande kohet efundit kishte pasur nje renie
te fuqise blerese.Ne Japoni njesite e shitjes rane deri ne3%; e frikshme , sepse Japonia siguronte
ne tregun nderkombetar 5% te volumit teshitjeve , duke siguruar 3 here me shume te ardhura .
Tregu Amerikes Latine , AziseJuglindore dhe Japonise zinin 35% te volumit te Coke, asnje nga keto
tregje nuk poecte ashtu sic duhej.

SHANCET :Nje prej pzicioneve konkurruese eshte njohja e markes se Coca Cola gatine 90 % te
botes. Para dy vjetesh qellimi kryesor i kompanise ishte qe te bente emrin eCoca Coles akoma edhe
me te njohur . Ndryshimi ne paketim pati efektin e saj ne shitjedhe ne pozicionimin e industries, por
ne pergjithesi klientet nuk ishin shume te kenaqurme produktet e reja.Sistemi i paketimit ne shishe
e lejoi kompanise te kishte avantazhdhe mundesi per rritjen e shanseve ne te gjithe boten . Kjo
strategji e shtriu gjeresishtCoca Colen ne mjedise te ndryshme gjoegrafike.

KERCENIMET : Zevendesuesit si kafja, lengjet , cokollatat e ngrohta, cajrat etj janekercenimet


kryesore ne kompanine e Coca Coles. Megjithate keto kompani kontrollojneafersisht 40% te tregut
te pijeve joalkoolike ; ndergjegjesimi i konsumatoreve per vlerate shendetit ka nje ndikim serioz ne
zgjedhjen e produktit . Diversifikimi i Coca Cola neketo tregje e lejoi kompanine te eci me perpara
duke zvogeluar rrezikun dhe luhatjet ecmimeve ne treg, Ajo eshte quajtur Lufta e Coca Coles ( Coca
Cola WAR).Fuqiteblerese te konsumatoreve paraqiten gjithashtu nje kercenim ne industri . Rivaliteti
midisPepsi dhe Coles coi ne nje levizje te ngadalte te industrise , net e cilen manaxhimiduhej te
vazhdimisht ti pergjigjej ndryshimit te sjelljes se konsumatoreve oseperndryshe te perballeshin me
humbjen e tregut nga kjo konkurrence . Akoma dhe meteper konsumatoret mund te zgjedhin pije te
reja me kosto dhe pasoja me te vogla.

Rritja e konkurences nga lojtaret kryesore dhe nje konsum me te shendetshem reflektonnje
ndryshim te vashdueshem te pijeve joalkoolike.Coca-Cola ka mar nje rol jo aktiv nelidhje me kete
ndryshim.Edhe pse ajo ka tentuar shume here ne diversifikimin eprodukteve te saj persei ka
deshtuar. Të paturit e një linjë të ndryshme produkt do bëjëkorporatenshumë shume me te
qëndrueshme, i cila është tërheqës për investitorët dhe kreditorët.Coca-Cola duhet pranojë se risi
të çon në krijimin e vlerës. ide inovative , risitë nezinxhirin e furnizimit ose produkte të reja, paketa
ose shërbime të reja.