You are on page 1of 4

Criterii de performanta si tehnici de motivare a unui

agent de asigurari

Bucuresti
2017

si este platit de compania de asigurari în functie de numarul de contracte încheiate cu clientii. conform politicilor societatilor de asigurari.angajat al companiei de asigurare.Fisa postului a unui agent de asigurari Scopul postului . Agentul de vânzare a asigurarii este fie angajat de o companie de asigurari fie poate lucra în calitate de colaborator extern (ca agent de vânzari). pe lânga locul de munca principal pe care-l are. Uneori. aceste trei functii sunt îndeplinite de diferitiangajati. ATRIBUTIILE POSTULUI  sa dea informatii. pentru evenimentele asigurate  sa puna la dispozitieinformatii despre client daca este necesar pentru a determina cuantumul politei de asigurare.activitati principale si responsabilitati : Meseria implica crearea si administrarea unei retele de detinatori de asigurari si de a-i asigura pe acestia împotriva riscurilor. care da sfaturi relativ independente. de a le platidespagubiri si de a emite acoperiri în politele de asigurare. în unele cazuri. desiîsicâstiga existenta din comenzile de la companiile de asigurari. Daca lucreaza independent. în acest caz. acestea sunt îndeplinite de o singura persoana.  persoana care întocmestedocumentatia accepta propuneri pentru contracte de asigurari de la conducerea de asigurarivânzari.  sa se asigure ca persoanele asigurate au primit despagubirile. evalueazaanumiti factori de risc (de exemplu starea proasta de sanatate a unui asigurat. un astfel de agent poate forma propriul grup profesional. nu de la toate organizatiile. verifica daca actele sunt corect completate. de regula în timpul sau liber. Colectorul are urmatoareleobligatii:  sa colecteze banii de la clienti. .  în sali de conferinta sau acasa sau la sediul clientilor.)  emite contracte de asigurare completate  tine corespondenta cu persoana asigurata  negociaza cu reclamantii DESFASURAREA ACTIVITATII  în birouri. sa discute conditiile si sa încheie orice fel de contracte cu clientii. desi. riscul de somaj etc. care este cunoscut sub denumirea de broker de asigurare (intermediar). care este de asemenea responsabil pentru subordonatii lui. care contacteaza clientul si încheie un contract cu acesta. Mediul de lucru prezinta putine motive de disconfort. de la agenti sau de la brokeri. în companiile mici de asigurari. Un agent de obicei este subordonat directorului de vânzari . în special în companiile mari de asigurari. desiagentii de vânzariasigurari pot lucra la ore nepotrivite si pot petrece timp considerabil calatorind departe de casa. alteori.

Criterii de performanta pentru un agent de asigurari:  sa aiba interviuri cu 12 potentialiasigurati pe saptamana. acestea pentru detectarea nevoii de asigurare.  executa si alte sarcini repartizate de conducerea sucursalei.  implicarea in activitati de promovare.  o tinuta si o prezentare manierate. APTITUDINI SI DEPRINDERI NECESARE:  abilitatea de a negocia cu oamenii.  sa rezolve cel putin 3 din 5 probleme in legatura cu reclamantii.  sa fie capabil sa lucreze cu cifrele.RESPONSABILITATILE POSTULUI DE MUNCA  Realizarea obiectivelor de vanzari conform planului de vanzari  Cunoasterea produselor de asigurare  Transmiterea corecta.  capabil sa învete rapid. sau studii superioare. sau studii medii cu diploma de bacalaureat.  sa sesizeze operativ conducerea sucursalei despre problemele ce apar in activitatea sa si sa faca propuneri corespunzatoare de solutionare a lor frecvent. Rolul agentilor presupune un anumit grad de convingere a clientului precum si o personalitate comunicativa.  sa participe la cel putin 2 cursuri si intruniri pe luna ale sucursalei si sa cunoasca foarte bine produsele de asigurare ale companiei cat si cele ale competitorilor de pe piata.  sa mentinastransrelatiile cu cel putin 8 din 10 clienti. care trebuie neaparat suplimentate cu un curs de specializare în domeniu sau de calificare la locul de munca într-o societate de asigurari.  precizie. . avand ca obiectiv minim de vanzare 4 contracte pe saptamana. completa si la timp a informatiilor si documentelor  Gestionarea portofoliului de clienti Identificarea si calificarea potentialilorclienti CERINTELE POSTULUI Studii necesare: Sa fi terminat o universitate.  sa se preocupe de nivelul de calificare propriu prin studiu.  sa prezinte produsele de asigurare ca solutii la nevoile existente incercand sa incheievanzarea cu 1 sau 2 asigurati pe zi.

 sustinere practica permanenta.  posibilitatea unei cariere in managementul vanzarii de servicii financiare.  accesul gratuit la un sistem de training de specialitate.  bonusuri lunare/ trimestriale/ anuale. promovari atunci cand este cazul  Acordarea de titluri(angajatul anului spre exemplu)  Rasplatire financiara  Tichete de vacanta  Posibilatatea de alegere a perioadei de concediu  Mesaje motivationale de recunoastere din partea managerilor . laude.  Team buildinguri  Oferirea angajatului posibilitatea ca de fiecare data.  comisioane din vanzari. cand este posibil sa-si aleaga singur modul in care sa-si efectueze sarcina  Multumiri.Motivarea unui agent de asigurari  venit fix lunar corelat cu nivelul de performanta.  posibilitatea de a apartine unei echipe tinere si de a lucra intr-un mediu profesionist.