You are on page 1of 5

REGULAMENT DE ORDINE

INTERIOARA PENTRU PARINTI
Principiile generale care stau la baza
organizarii si functionarii invatamantului
prescolar sunt:
 Principiul educatiei globale si
individualizate;
 Principiul asigurarii serviciilor sociale;
 Principiul cooperarii cu familia si cu
comunitatea locala;
 Principiul asigurarii respectului fata
de copii(din”Regulamentul de
organizare si functionare a
invatamantului prescolar”art.15)

.se refera la asigurarea unui sprijin real pentru dezvoltarea personalitatii acestuia.  Sosirea copilului in gradinita se va face pana la ora 8.CU COMUNITATEA LOCALA ca parteneri in educatia copilului.00  Copiii vor purta zilnic incaltaminte de interior(incaltamintea si imbracamintea de strada vor fi obligatoriu aranjatain ordine la vestiar). PRINCIPIUL COOPERARII CU FAMILIA.  Copiii care absenteaza mai mult de 15 zile din luna nemotivat.vor fi scosi din evident gradinitei.

 Transferul copiilor de la unitate la alta se va face la cererea parintilor ori a sustinatorilor legali.  In interiorul gradinitei.in limita locurilor disponibile. .parintii ori insotitorii legali sa aiba un comportament civilizat fata de personalul unitatii.sa existe o buna colaborare intre gradinita si familie in vederea obtinerii unor performante in educatia copiilor.cu avizul celor doua unitati. Parintii au obligatia sa participle la actiunile organizate de unitate cand sunt invitati.  Parintii si copiii au obligatia de a pastra ordinea si curatenia in gradinita.fata de copii.

metoda.trebuie sa depuna cererea de reinscriere pentru anul scolar urmator in vederea echilibrarii inscrierilor.  In toata activitatea desfasurata in invatamantul prescolar se respecta dreptul copilului la joc ca forma de activitate.procedeu si mijloc de realizare a demersurilor educationale.dosarul de inscriere ramanand in arhiva unitatii. La plecarea din unitate se va restitui numai dosarul de analize.parintii care vor sa isi pastreze locul in gradinita. .  Intre 15-30 iunie.