You are on page 1of 7

Origin: Prologue

În timp ce trenul cu roțile vechi se rostogolea pe pantă, Edmond Kirsch cerceta
vârful muntelui de deasupra lui. În depărtare, construită în fața unei stânci abrupte,
mănăstirea masivă de piatră părea să stea în spațiu, ca și cum ar fi fuzionat magic
cu prăpastia verticală.

Acest sanctuar atemporal din Catalonia, Spania, a indurat neincetata forta
gravitationala de peste patru secole, fara a se abate niciodata de scopul initial, acela
de a-si izola locuitorii din lumea moderna.

În mod ironic, vor fi acum primii care vor afla adevărul, gândi Kirsch, întrebându-
se cum vor reacționa. Din punct de vedere istoric, cei mai periculosi oameni de pe
pamant erau oameni ai lui Dumnezeu. . . mai ales când zeii lor au devenit
amenințați. Și eu sunt pe cale să arunc o suliță în flăcări într-un cuib de viespi.

Când trenul a ajuns pe vârful muntelui, Kirsch a văzut o figură solitară care îl
aștepta pe platformă. Scheletul unui bărbat a fost înfășurat în rubinul tradițional
catolic purpuriu și rochet alb, cu un zucchetto pe cap. Kirsch recunoștea
fotografiile de la gazdele lui și simțea o creștere neașteptată a adrenalinei.

Valdespino mă salută personal.

Episcopul Antonio Valdespino a fost o figură formidabilă în Spania - nu numai un
prieten de încredere și un consilier pentru rege însuși, ci unul dintre cei mai vocali
și influenți susținători ai țării pentru păstrarea valorilor catolice conservatoare și a
standardelor politice tradiționale.

- Edmond Kirsch, presupun? Spuse episcopul când Kirsch ieși din tren.

- Vinovat ca acuzat, spuse Kirsch, zâmbind când s-a întins să scuture mâna osoasă
a gazdei. - Episcopul Valdespino, vreau să vă mulțumesc că ați aranjat această
întâlnire.

"Sunt specializat în teoria jocurilor și modelarea pe calculator". . Vocea episcopului era mai puternică decât era așteptat - Kirsch era clar și pătrunzător. Cuvântul "hip" a ieșit din stil cu zeci de ani în urmă. "" Hip. . "Deci. . . poate patruzeci? "Poate. "Nu. "El a privit costumul Kiton K50 și pantofii de struț Barker cu o insinuare disprețuitoare. "Deseori nu suntem consultați de oamenii de știință.Trebuie să mărturisesc. de cele mai multe ori. "Ah. mai ales de una dintre proeminențele voastre. Cred că am citit că ați prezis o criză monetară europeană acum câțiva ani? Când nimeni nu a ascultat. domnule. ați salvat ziua inventând un program de calculator care a tras UE din morți. Kirsch știa că Valdespino a fost un student înfricoșător de bine informat despre tehnologie și. "încă nu sunt complet sigur de ceea ce faci tu". i-a avertizat pe alții despre pericolele sale. "cred eu. faceți jocurile pe calculator pe care le joacă copiii?" Kirsch a simțit că episcopul pretindea ignoranță într-o încercare de a fi ciudat. da." În timp ce Valdespino îi ghidează pe Kirsch de-a lungul platformei. ca un clopot. . Care era citatul tău celebru? "La vârsta de treizeci și trei de ani.O analogie gresita. dar ești destul. sa fie cuvântul?" Kirsch zâmbi politicos. că arăți diferit decât mi-am imaginat." "Tânăr?" Episcopul chicoti. Am fost tanar. teoria jocurilor este un câmp de matematică care studiază modele pentru a face predicții despre viitor". de fapt. Mai exact. vă rog. eu sunt aceeași vârstă ca Hristos când El a fost învierea Lui". "În citirea listei tale de realizări". Pe aici. Mă așteptam la un om de știință. spuse Valdespino. aerul de munte rece lovea la rucsacul episcopului. " Kirsch se piti. Maria Ta." .Apreciez că ați cerut-o. a spus episcopul. "Și cât de bătrân sunteți acum..

bhikkhus budist.cei înclinați din punct de vedere tehnic. Vă rog să-mi iertați simțul umorului îmbătrânit. Ei spun că sunteți un profet. cei moi trebuiau să moștenească pământul. Maria Ta. Kirsch și-a îndepărtat ochii din prăpastie și a urmat episcopul de-a lungul drumului neregulat. dar în schimb sa dus la cei tineri . știți." Kirsch se uită la destinație. . rabiți evrei. "Ei bine. sikhși și alții. . Fără îndoială de înălțime. Filtrele mele mă împiedică din când în când. "Glumesc. și mullahi islamici din întreaga lume. "Și așa cum le-am spus colegilor mei. episcopul Valdespino merge înainte. Trebuie să recunosc că nu mi-am imaginat niciodată că voi avea motive să-l întâlnesc pe tânărul care conducea acuzația. întorcându-și gândurile spre întâlnirea din față. Parlamentul religiilor lumii.Bătrânul a zâmbit. desigur. Participanții au inclus o gamă largă de preoți creștini influenți. sute de lideri spirituali din aproape treizeci de religii mondiale s-au adunat într-o altă locație la fiecare câțiva ani pentru a petrece o săptămână angajată în dialogul interconfesional. "Când am întrebat dacă aș putea să vă întâlnesc personal cu colegii tăi. în timp ce vântul puternic continua să-și ridice roba. o cetată colosală de piatră cenușie. Bătrânul a zâmbit. care coborâse la mii de metri într-o tapițerie luxuriantă de dealuri împădurite. "Ceilalți așteaptă. împreună cu hindus pujaris. Pe aici. " Cu aceasta. Din 1893. devotatul poate întotdeauna să beneficieze de ascultarea necredincioșilor. cei care privesc mai mult pe ecranele video decât în sufletele lor. cocoțată pe marginea unei stânci abrupte. vă rog.Nu este unul foarte bun în cazul tău. Kirsch a cerut o audiență cu trei lideri religioși proeminenți care tocmai terminase să participe la o conferință aici. În auzul vocii diavolului putem să apreciem mai bine vocea lui Dumnezeu. răspunse Kirsch. jaini. am calculat doar o șansă de douăzeci la sută cum ca ai accepta-o".

O călătorie nobilă. își spunea el. corpul studentului care vine este alcătuit din mai mulți atei și agnostici decât cei care se identifică drept urmași ai oricărei religii. bătălii și mituri străvechi.era dornic să simtă satisfacția de a se așeza față în față cu acești clerici și anticipând iminentul lor deces. domnule Kirsch. Asta e destul de o statistică. urmărindu-l pe gazda lui acoperită. și am urcat pe un munte pentru a face exact opusul. aerul era greu datorita parfumul gros de tămâie arsă. spuse brusc Episcopul. sa scufundat și a intrat. era o obligație etică. . am citit că pentru prima dată în istoria lui Harvard. Kirsch a vrut să răspundă. dar știa că există o bună doză de hubris care alimentează această vizită .o căutare fără sens pentru puncte ale corespondenței întâmplătoare între o mulțime de ficțiuni. făcând apel la oaspete să-l urmeze. privind la Kirsch. . Moise a urcat pe un munte pentru a accepta Cuvântul lui Dumnezeu. . "Văd că ești un produs al Universității Harvard?" „Studii de licență.Obiectivul auto-proclamat al parlamentului a fost "să cultive armonia între religiile lumii. să construiască punți între diferite spiritualități și să celebreze intersecțiile întregii credințe". Ce vă pot spune. Kirsch se uită la munte cu un gând sardonic." "Văd. Episcopul a bătut. Vântul batea mai greu când au ajuns la vechiul edificiu de piatră. Ai fugit în definirea adevărului nostru. Cei doi bărbați se strecurau printr-un labirint de coridoare întunecate.M-am uitat la curriculum vitae. În cele din urmă. Da. . iar ochii lui Kirsch se luptau să se adapteze. elevii noștri continuă să devină mai inteligenți. în ciuda faptului că a văzut-o ca un exercițiu gol . În interiorul luminii slabe a intrării clădirii. a crezut Kirsch. Motivația lui Kirsch de a călări pe acest munte. au ajuns la o ușă de lemn neobișnuit de mică. Recent. În timp ce episcopul Valdespino îl călăuzește pe drum.

"Ți-am citit cărțile despre Kabbalah. "Este un filosof evreu proeminent care a scris extensiv despre cosmologia kabbalistă". Omul de pe stânga părea uluit. ți-am citit predicțiile despre viitorul omenirii. " Kirsch zâmbi grațios și scutura mâna omului. a spus episcopul. Biblioteca faimoasă a lui Montserrat." Învățătorul islamic prețios s-a ridicat și a zâmbit în linii mari. Kirsch se întinse de-a lungul mesei și clătină politicos Rabbi Köves. Kirsch a depășit pragul. Mulțumesc. Syed al-Fadl. S-a găsit într-o cameră dreptunghiulară. " "Un privilegiu generos. care se agăță și șuieră. El a fost scurt și ghemuit cu o față jovială care părea o nepotrivire cu ochii lui întunecați. își dădu seama. o cămașă albă și o fedora. Köves îi dădu un raspuns amiabil. ale cărei pereți înalți s-au înmuiat cu vechi vechi de piele. Nu pot spune că le-am înțeles. . făcându-i semn celorlalți. intercalate cu radiatoare din fontă. Această cameră sacră se zvonea că conține texte unice rare accesibile numai acelor călugări care și-au dedicat viața lui Dumnezeu și care au fost sechestrate aici pe acest munte.Incert." Kirsch a urmat episcopul la o masă mare de lemn unde doi bărbați în vârstă stăteau în așteptare. a spus episcopul. domnule. dar le-am citit. "Și aici". Putini outsideri au intrat vreodata. dând camerei sentimentul straniu că era viu. îndreptându-se spre ochii lui apoși cu batista. "Ați cerut discreție".O plăcere să te cunosc. uimită că a fost admisă. spuse Kirsch. Rafturile libere libere se strecurau din pereți ca niște coaste. "Acesta este rabinul Yehuda Köves". a continuat episcopul. . "Acesta este spațiul nostru cel mai privat. .Și domnule Kirsch. Kirsch ridică ochii spre pasarela ornamentată. care înconjura cea de-a doua poveste și cunoștea fără îndoială unde se afla. Nu pot spune că sunt de acord cu ele. cu ochi obosiți și o barbă albă mată. respectatul allama. Purta un costum negru. dar le-am citit. Era îmbrăcat într-o groază albă.

Kirsch s-a simțit mai deștept decât intimidat.nu o vor difuza. Episcopul. un teoretician de joc. Cu aceasta. a spus episcopul. Înainte de a continua.Cred că episcopul Valdespino v-a transmis deja cererea de secret. am venit la voi în mod special pentru că cred că această informație va afecta într-un mod profund credincioșii lumii. Toți cei trei oameni l-au privit ca un tribunal. Mile departare. Având în vedere trecutul său. crede Kirsch. pentru că am făcut o descoperire științifică pe care cred că o veți găsi uimitoare. . adresându-se celor doi colegi ". Se potriveste. Edmond Kirsch".Sunt aici astăzi. Este ceva ce am urmărit de mulți ani. simtindu-se turbulentele pe care le-ar provoca in curand in aceasta camera si in lumea dincolo. pentru a-și susține puterea. trebuie păstrat în cea mai strictă confidență. un orificiu amenințător de nori de furtună acum se adunase la orizont. . am fost nedumerit de cererea lui de a se adresa celor trei. Suntem de acord? Cei trei bărbați au dat in cap afirmativ la consimțământul tacit. De aceea. începu el. dând loc vârfurilor abrupte din zona montană Collserola. studiind cei trei bărbați înaintea lui. eu cer o promisiune de tăcere de la voi toți. Cei trei înțelepți. acum realizat de Kirsch. Un mozaic de pământ pastoral străvechi se întindea de-a lungul unei văi adânci."Și oaspetele nostru. a început Kirsch. acum îl voi lăsa pe domnul Kirsch să explice de ce a venit. undeva peste Marea Baleare. un inventator și un profet în lumea tehnologică. sperând să răspund la două dintre cele mai fundamentale întrebări ale experienței noastre umane. provocând . Deci aceasta este Sfânta Treime pe care am cerut-o. își îndoia mâinile și se uită la Kirsch. creând o atmosferă mai asemănătoare cu cea a unei închisori decît o întâlnire amicală a savanților. Acum că am reușit. întorcându-se brusc spre ei. după cum știți.Domnilor. nici măcar nu dădea un scaun pentru el. vreau doar să clarific faptul că ceea ce am de gând să împărtășesc cu dvs. Ei vor dori să îngroape această informație . este un om de știință de calculatoare. . Pur și simplu a spus. Kirsch se îndreptă spre fereastră și se uită la panorama de-a lungul uimitoare. episcopul Valdespino se așeză între cei doi colegi. pe care Kirsch știa că au fost oricum redundante. Într-o clipă.

domnule Kirsch. introduce parola de patruzeci și șapte de caractere și transmite live o prezentare pentru ei. Dar. Într-un moment. înainte de a face asta. Kirsch îi aprecia pe bărbații înaintea lui. Ceea ce nu știau era că. Toți au murit complet greșit. Telefonul avea un caz de mozaic colorat vibrant și el l-a susținut în fața celor trei bărbați ca un televizor. vom spune - perturbatoare. Student: Lică Sabrina Gabriela . Le va sfărâma. am vrut să mă consult cu câțiva dintre cei mai influenți gânditori religioși din lume. este o tăietură brută a unui anunț pe care sper să-l împărtășesc cu lumea . În momentul de față. meticulos coregrafic.Ce ai de gând să vezi. va zdruncina bazele religiilor lumii ". zise Kirsch.destul de mult o schimbare care poate fi descrisă doar ca fiind. în doar trei zile. Episcopul a oftat cu voce tare.Un preambul interesant. . Nu vă va scutura fundațiile. oamenii din întreaga lume își vor da seama că învățăturile tuturor religiilor au într-adevăr un lucru în comun. sunt singura persoană de pe pământ care are informațiile pe care îți voi dezvălui. părea mai plictisit decât îngrijorat. pentru a obține o perspectivă asupra modului în care această știre va fi primită de cei pe care îi afectează cel mai mult ". " Kirsch a bagat mana în haina costumului și a scos un smartphone supradimensionat . .unul pe care l-a proiectat și construit pentru a-și satisface propriile nevoi unice. Când a făcut-o. el a folosit dispozitivul pentru a forma un server ultrasecur.poate într-o lună sau cam așa. Kirsch intenționa să facă public această prezentare într-un eveniment uimitor. Kirsch aruncă o privire în vechiul depozit al textelor sacre. Vorbești ca și cum orice ar fi să ne arăți.