You are on page 1of 25

EVOLUTIA SALARIULUI MINIM PE

ECONOMIE 2000-2018

MASTERAND :TOPALA (ROSCA)LAURA

ANUL 2017-UN AN AL
SCHIMBARILOR MAJORE IN
EVOLUTIA SALARIULUI MINIM
IN ROMANIA

dar exista si noutati in privinta salarizarii – mai mult sau mai putin bune. EVOLUTIA SALARIULUI IN 2017 Anul 2017 este cu siguranta un an plin de schimbari fiscale : exista unele clarificari ale unor aspecte mai neclare din codul fiscal. .

08. angajatorii care au inregistrat contracte individuale de munca de tip part time. echivalente salariului minim brut pe tara de 1450 lei. incepand cu data de 01. 227/2015 privind Codul fiscal.• prin HG 1/2017 se stabileste salariul minim brut la 1. 4/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. respectiv au angajati cu salariul brut sub 1450 lei.450 lei. vor trebui sa achite contributii CAS si CASS mai mari.2017. incepand cu 1 februarie 2017. . • Potrivit Ordonantei Guvernului nr.

4/2017 • Realizeaza in cursul aceleiasi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca. iar baza lunara de calcul al acestuia este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara. EXCEPTIILE DE LA O.G. aflati intr-o forma de scolarizare. • sunt elevi sau studenti. • sunt ucenici in varsta de pana la 18 de ani. • sunt persoane cu dizabilitati carora prin lege li se recunoaste posibilitatea de a lucra sub 8 ore pe zi. cu varsta de pana la 26 de ani. dintre care unul este cu norma intreaga. .

.• sunt pensionari pentru limita de varsta din sistemul public de pensii. precum si a celor care cumuleaza pensia din sistemul public de pensii cu orice alta pensie stabilita intr-un sistem de pensii neintegrat sistemului public de pensii. cu exceptia pensionarilor care beneficiaza de pensii in baza unor legi speciale.

Inainte de modificarea legislativa: .

DUPA MODIFICAREA LEGISLATIVA .

C. Construcția C1 are ca obiect principal de activitate “Activitati generale de curățenie a cladirilor”(cod CAEN 8121). . STUDIU DE CAZ S. inregistrata la Oficiul Registrul Comertului sub nr. J09/1097/2008. CUI 24821879. DALMINO SRL -BRAILA DATE INFORMATIVE SOCIETATE SC DALMINO SRL. cu sediul in BRAILA STR ALUNULUI NR 2.

societatea al carei studiu de caz il voi prezenta fiind una dintre acestea. in luna august la acelasi fond de salarii obligatiile de plata vor fi 773 lei. .2017 Foarte multe firme mici au fost impactate negativ de aceasta masura.2017 comparativ cu luna 07. LUNA PROPUSA SPRE ANALIZA 08. Daca inainte de implementarea acestei masuri la un fond de salarii de 790lei realizat in luna iulie 2017 societatea avea total obligatii bugetare de plata suma de 320 lei.

4/2017- OPINIE PERSONALA Prin aceasta ordonanta.Personal. guvernul preciza ca scopul acestor modificari este protejarea angajatului si combaterea muncii la negru. ducand astfel la pierderea unor locuri de munca. IMPACTUL Ordonantei Guvernului nr. Prin nota de fundamentare la ordonanta. o data in plus in ultimii ani. vor fi afectate in special intreprinderile mici si mijlocii. vad insa un alt rezultat al acestei ordonante: fie renuntarea la acele contracte. . fie presiune financiara sporita pe umerii angajatorului ducand la situatii critice de multe ori.

. ANUL 2018.ANUL TRECERII CONTRIBUTIILOR SOCIALE DE LA ANGAJATOR LA ANGAJAT Anul 2018 aduce chiar de la inceputul anului o serie de modificari privind salarizarea in Romania.

Prin OUG 79/2017 Guvernul a redus. 846/2017. conform unui act normativ publicat în noiembrie 2017 în Monitorul Oficial. ce este suportată doar de angajator. de la 1 ianuarie 2018. salariul minim brut pe economie s-a majorat la 1. numărul de contribuții sociale obligatorii pe care trebuie să le plătească angajatorii pentru propriii salariați. au rămas contribuția la pensii (CAS) și contribuția la sănătate (CASS). Concret. plus contribuția asiguratorie pentru muncă (CAM).Potrivit Hotărârii de guvern nr. ce sunt suportate în totalitate de salariat. .900 de lei pe lună. la 1 ianuarie 2018.

reiese din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. astfel că se aplică de la 1 ianuarie 2018. Documentul a fost publicat în noiembrie 2017 în Monitorul Oficial. câte erau până la finele anului 2017. . 227/2015 privind Codul fiscal.Din acest an există doar trei contribuții sociale obligatorii. față de șase.

salariat + angajator). . salariat + angajator). ce este în totalitate în sarcina salariatului. în cotă de 2. • contribuția la sănătate. angajatorul are în sarcină o cotă suplimentară de 4% (deci 29% în total. CONTRIBUTIILE OBLIGATORII DIN 2018 • contribuția la pensii pentru condiții normale de muncă. • contribuția asiguratorie pentru muncă. în cotă de 25%. • dacă este vorba de condiții deosebite de muncă. ce este în totalitate în sarcina angajatorului. ce este în totalitate în sarcina salariatului.25%. în cotă de 10%. • dacă este vorba de condiții speciale de muncă. angajatorul are în sarcină o cotă suplimentară de 8% (deci 33% în total.

Salariații NU au nicio obligație în acest sens. Plătită efectiv de angajator. reține și plătește contribuțiile sociale. . CAM Datorată doar de angajator. Plătită efectiv de angajator. CASS Datorată doar de salariat. din 2018 doar angajatorul calculează. pe scurt:CAS Datorată doar de salariat.În concluzie.Plătită efectiv de angajator. La fel ca până acum.

. ei vor înregistra pierderi substanțiale ale veniturilor nete. ajungându-se la situația în care salariații cu mai puțin de patru ore pe zi să înregistreze venituri nete negative. În această situație. ANGAJATII CU CIM PARTIAL SUNT CEI MAI AFECTATI DE ACEST TRANSFER AL OBLIGATIILOR DE LA ANGAJATOR LA ANGAJAT Salariații care au contracte de muncă cu timp parțial vor fi afectați dur de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. în contextul în care obligația plății contribuțiilor sociale la valoarea unui salariu întreg nu a fost încă eliminată.

Astfel. după reținerea la sursă a acestor contribuții. 4/2017. După transferul contribuțiilor pentru CAS și CASS de la angajat la angajator de la începutul acestui an.angajații încadrați cu normă parțială sau cu plata în acord care câștigă lunar sub 1. potrivit Ordonanței Guvernului nr.Companiile cu salariați cu normă parțială sunt obligate să achite. contribuții majorate pentru CAS și CASS. s-a ajuns în situația absurdă ca un angajat care are un contract de muncă pentru mai puțin de patru ore/zi să înregistreze. .450 de lei vor plăti contribuțiile amintite anterior la nivelul salariului minim brut pe economie. în prezent. un venit salarial net negativ.

. dar care datorează CAS și CASS la nivelul celor plătite pentru un salariu minim brut pe țară: -CAS aferentă condițiilor normale de muncă va fi. EXEMPLIFICARE Pentru a exemplifica.de 25%. vom analiza mai jos situația unei persoanele care lucrează în baza unui contracte de muncă cu timp parțial. din 2018. din 2018. de10%.-CASS va fi.

în cazul în care o persoană lucrează în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial de patru ore/zi. EXEMPLU:CIM 4ORE/ZI Astfel.salariul net al unei persoane ce se va regăsi în această situație va fi de 285 de lei. iar pentru acest venit se vor datora următoarele contribuții sociale calculate prin raportare la salariul minim brut pe economie: -CAS va fi de 475 de lei. salariul brut va putea fi de cel puțin 950 de lei.-CASS va fi de 190 de lei. . Prin urmare.

Asta ar însemna că angajatul va înregistra un venit net negativ de 190 de lei. . suma totală a contribuțiilor sociale datorate de acest salariat va fi de 665 de lei.salariul brut va fi de cel puțin 475 de lei. EXEMPLU CIM 2ORE/ZI Situația mai gravă este observată în cazul unui salariat angajat în baza unui contract individual de muncă cu normă parțială de doar două ore pe zi. În acest caz. acestea vor fi identice cu cele calculate mai sus. Prin urmare. salariul minim brut. deși salariul brut este. iar pentru acest venit se va datora CAS și CASS calculate. în acest caz. de doar 475 de lei.Astfel. de asemenea.

la un salariu de 950 lei. BANI MAI MULTI PE HARTIE CU MULT MAI PUTINI IN BUZAR Un alt paradox al acestei modificari legislative este aceea ca daca in luna decembrie 2017 un salariat angajat cu contract de munca partiala cu 2 ore avea un salariu net 329 in luna ianurie 2018. . salariul net va fi de 285 lei.

guvernul preciza ca scopul acestor modificari este protejarea angajatului si vor contribui la marirea punctului de pensie . a contribuţiilor de la angajator la angajat) se realizează o creştere a salariului brut.!!!!!!!!!!!!!!!!! . Prin nota de fundamentare la ordonanta. care va permite creşterea punctului de pensie. vor fi afectate in special intreprinderile mici si mijlocii. citez :"Prin acest transfer (n. o data in plus in ultimii ani. care va da posibilitatea ulterior fiecărui cetăţean să aibă o pensie mai mare” a spus ministrul finanțelor Ionut Misa. CONCLUZII Prin aceasta ordonanta.a.

potrivit Legii nr. dar se şi plătesc din sumele care intră lunar în bugetul de asigurări sociale. deoarece este un raport continuu între veniturile câştigate de o persoană şi salariul mediu brut pe economie din fiecare perioadă. Cu cât salariul mediu brut e mai mare. iar problemele lor vor apărea atunci când va scădea numărul contribuabililor şi valoarea contribuţiilor lunare.Punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. „punctul de pensie” creşte. . 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Pensionarii depind permanent de situaţia ocupării forţei de muncă.Mai exact. cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. deoarece pensiile nu numai că se calculează în funcţie de salariul mediu brut pe economie. Valoarea pensiei este în permanentă schimbare.

chiar dacă el ca și procent în anul 2018 va cotiza mai mult. rezulta ca punctul de pensie este influențat de valoarea salariului mediu brut pe economie. punctul de pensie va fi același. vad insa un alt rezultat al acestei ordonante: situația creată va fi una bizară – pe hârtie. . cu 21%. salariile unor români vor crește spectaculos. Specialistii in domeniul fiscalitatii. dacă un salariat este incadrat cu salariul minim pe economie în 2017 și la fel este și în 2018. nu este impactat de procentul cu care cotizeaza salariatul. în timp ce salariile altora vor scădea dureros .Dacă analizăm aceste doua teorii: cea expusa de ministrul Ionut Misa și cea din Legea 263/2010. cunoscatorii mediului de afaceri. fără ca acest lucru să fie resimțit de ei.