You are on page 1of 17

RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN

Minggu : ____21____ Hari: ISNIN____ Tarikh :___28 Mei 2021_______

Masa 8.00 – 9.00 PAGI
Subjek Sejarah
Kelas 4 MAJU
Tajuk MARI BELAJAR SEJARAH
Unit Sekolah Kebanggaan Saya
Standard 1.3 Sejarah sekolah
Kandungan
Standard 1.3.3
Pembelajaran
Nilai Kenegaraan K1.3.9
Objektif Pada akhir pembelajaran dan pengajaran murid dapat;
Pembelajaran 1. Menceritkan sejarah penubuhan sekolah.
Aktiviti Pengukuhan (Buku Teks: 34-35)
1. Murid mendengar penerangan guru tentang isi pelajaran
dan kaitannya dengan tajuk pelajaran.
2. Murid memahami kepentingan mengetahui sejarah sekolah.
3. Murid menjalankan temu bual bagi mendapatkan maklumat
tentang sekolah dengan bimbingan guru.
4. Murid mendengar guru membuat kesimpulan tentang isi
pelajaran.
5. Murid melengkapkan latihan yang diberi oleh guru.

EMK Kreativiti dan inovatif
BBM Buku teks, buku latihan
Penilaian Soalan (Lisan atau bertulis)
Refleksi Pada akhir pengajaran;

______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______
murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas
dalam sesi akan datang.

PdP ditunda
kerana………………………………………………………………………………………..

tujuh... Nilai Murni: Mendengar arahan guru.. (c) garis nombor... Refleksi PdP ditunda kerana………………………………………….. . ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ISNIN____ Tarikh :___28 Mei 2021_______ Kelas 3 JAYA Subjek Matematik Masa 10.. murid akan dapat:- Objektif Pembelajaran Melengkapkan ayat matematik bahagi Bina sifir bahagi (Buku teks – Muka surat 77-82) 1. enam.. lapan.... Murid memahami konsep garis nombor untuk membina sifir bahagi. Murid mendengar penerangan guru tentang isi pelajaran dan kaitannya dengan tajuk pelajaran...... enam......... Murid mendengar guru membuat kesimpulan tentang isi pelajaran. dan sembilan berpandukan: (a) objek. Aktiviti 3. lapan.. sembilan..2 Melengkapkan ayat matematik bahagi (i) Melengkapkan ayat matematik yang melibatkan pembahagian dengan tiga. 2... tujuh. Standard Pembelajaran (ii) Melengkapkan ayat matematik bahagi yang melibatkan sifir tiga. keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks.20 Pagi – 11. …………………………………………………………………………………………………... Murid melengkapkan latihan yang diberi oleh guru. (b) gambar.20 Pagi Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Bahagi Standard Kandungan 5... buku aktiviti Penilaian P&P Soalan (Lisan dan bertulis) Pada akhir pengajaran.. (Buku aktiviti – Muka surat 53-54) 4... 100 dan 1000 Di akhir pengajaran dan pembelajaran.

Murid menaakul maklumat dalam bahan grafik dan bahan bukan grafik 3. -kan. Murid membaca untuk mengenal pasti imbuhan apitan pada kata adjektif 2. membantu. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ISNIN____ Tarikh :___28 Mei 2021_______ Masa 12. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.2 Kandungan Standard 5. imbuhan apitan pada kata kerja. kata nama dan kata adjektif serta imbuhan pinjaman dengan betul dalam pelbagai situasi. Memahami dan menggunakan imbuhan akhiran –an. buku tulis Penilaian Refleksi Pada akhir pengajaran.2. Aktiviti 1.20 PETANG Subjek Bahasa Melayu Kelas 4 JAYA Aspek Kemahiran Mendengar dan Bertutur Tema KENALI WARISAN BANGSA Tajuk Serupa Tetapi Berbeza Standard 5. murid dapat. Moral Kurikulum Nilai Murni Rajin.20 – 1.. . Murid membina ayat menggunakan kata adjektif Sistem Bahasa Pola Ayat Pengisian Ilmu: Pend. kerjasama EMK Kreativiti dan inovasi.1 Pembelajaran Objektif Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. berusaha. Keusahawanan BBM Buku teks. PdP ditunda kerana………………………………………………………………………………………. –i.

..... Penyampaian standard pembelajaran Aktiviti 3.. …………………………………………………………………………………………………....... Refleksi PdP ditunda kerana………………………………………….2...... . Memanaskan badan 2.....8. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___SELASA____ Tarikh :___22 Mei 2021_______ MATAPELAJARAN PENDIDIKAN JASMANI Kelas 3 MAJU Masa 7.. Permainan kecil atau persembahan 4...30 – 8. murid akan dapat:- 1.. Menyejukkan badan 5.00 PAGI Tajuk Membaling bola atas bahu Fokus Berkebolehan melakukan kemahiran balingan bola atas bahu dengan lakuan yang betul 1..1 Melakukan balingan bola atas bahu Standard 2..1 Menyatakan kedudukan tangan yang paling sesuai (angle of release) semasa Pembelajaran melepaskan bola dalam kemahiran balingan 5. melakukan kemahiran balingan bola atas bahu dengan lakuan yang betul 1.8.4 Menerima kemenangan dan kekalahan dalam permainan secara positif Objektif Pembelajaran Di akhir pengajaran dan pembelajaran.. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang....... Marker Penilaian P&P Murid melakukan lompat tali yang diayun berulang-ulang oleh dua orang rakan Pada akhir pengajaran. Pentaksiran EMK Kreativiti dan inovasi BBM Buku Teks..

3. Memukul dan Menangkap Bola Standard Pembelajaran 1.8. Menangkap bola dari pelbagai aras dan kelajuan. 5.8.8.00 – 9. 3. EMK Kreativiti dan Inovasi BBB Raket.3. Memukul bola yang dibaling dengan pelbagai kelajuan. bulu tangkis. 2. Mengenal pasti pemasaan untuk memukul bola yang datang pada pelbaga kelajuan.30 PAGI Aspek Kategori Memadang Tajuk 21.8. 2. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___SELASA____ Tarikh :___22 Mei 2021_______ Kelas 6 MAJU Masa 9. dan tali atau jaring. 5. 2.8. 1.3 Fokus 1.2. PdP ditunda kerana………………………………………………………………… .8. Mengenal pasti kelajuan ayunan pemukul ketika kontak Aktiviti dengan bola yang dibaling pada pelbagai kelajuan.5.4 Objektif Pembelajaran Berkebolehan memukul bola yang dibaling dengan pelbagai kelajuan dan menangkap bola dengan lakuan yang betul. Berinteraksi secara positif dalam pelbagai situasi semasa melakukan aktiviti. 4. Di akhir pengajaran dan pembelajaran murid dapat:- 1.2. 5. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi Refleksi akan datang. 2.

Murid membina dan menulis jawapan pemahaman berdasarkan soalan bertumpu dan bercapah yang disedaiakan oleh guru Sistem Bahasa Pola Ayat Pengisian Ilmu: Pend. .30 PAGI Kelas 4 JAYA Aspek Kemahiran Mendengar dan Bertutur Tema KENALI WARISAN BANGSA Tajuk Serupa Tetapi Berbeza Standard 2. Membaca pelbagai bahan yang mengandungi ayat tunggal dan ayat majmuk berbilang subjek secara mekanis dengan lancar.. Moral Kurikulum Nilai Murni Rajin. sebutan yang jelas dan intonasi yang betul. PdP ditunda kerana………………………………………………………………………………………. Keusahawanan BBM Buku teks. berusaha.2 Pembelajaran Objektif Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.30 PAGI – 10. kerjasama EMK Kreativiti dan inovasi. Aktiviti 1. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___SELASA____ Tarikh :___22 Mei 2021_______ Masa 9. membantu. Murid membaca teks dan mengenal pasti ayat tunggal dan ayat makmuk bebrialang subjek 2.3. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. buku tulis Penilaian Refleksi Pada akhir pengajaran. murid dapat.

1.2.Contoh mobail 1.2. Tahun 6 1.1 Unsur seni 1. Guru mengimbas kembali cara menghasilkan karya.2.1.1.2 1.1.1 Persepsi 1.. sejarah seni dan budaya. Refleksi 2. Aktiviti PdP ./.1 Media (EK1. Membuat apresiasi terhadap karya sendiri dan rakan dengan seramai . (EK1.1.1. Murid membuat apresiasi terhadap karya sendiri dan rakan berdasarkan bahasa seni visual.1 1.2.EK5).1 Prinsip 1.3 Dan Nilai Murni Hari : SELASA 1.(EK 5) Penilaian PdP Proses penghasilan karya sepanjang aktiviti membentuk dan membuat binaanmobail berdasarkan empat standard kandungan.3 Aktiviti : Poster ( lukisan.20 PETANG 1. Teknik 2.. EK 2) yang akan datang. 1.2 Campuran Gunting.1.1. Guru mempamerkan contoh karya menggunakan komputer dan mencapai objektif akan bersoal jawab tentang bahasa seni visual yang terdapat pada diberi bimbingan khas mobail.4 1.2 1. 1.1.(EK1) dalam sesi pembelajaran 2.EK ) 4. dan kolaj) dawai atau bahan yang Gabungan Teknik : sesuai. proses dan teknik.2. Murid menzahirkan idea yang kreatif dan inovasi dalam menghasilkan mobail dengan mengaplikasikan bahasa seni media.1. (EK3.1 Minggu : 17 Kreativiti. sejarah seni dan budaya.. Murid menghasilkan mobail dengan mengaplikasikan bahasa Tajuk : Hargai kehidupan seni visual..2 Proses dan Teknik Bahan Bantu Belajar Masa: 12. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___SELASA____ Tarikh :___22 Mei 2021_______ TAHUN/MASA/MODUL STANDARD PEMBELAJARAN REFLEKSI/CATATAN 1.1. murid dapat mencapai objektif yang telah ditetapkan.montaj kertas. 3. Montaj dan kolaj Objektif Pembelajaran : Tema : Alam Semula Jadi Pada akhir pembelajaran murid dapat : 1.1. orang menggunakan bahasa seni visual.1 rekaan Modul 1: 1.2. pensel warna.2. tali. inovasi.20 – 1.proses dan teknik dengan betul.1. pembaris.1.orang murid yang tidak 1..2.2 Aplikasi Pendidikan Seni Visual Estetik seni EMK Keusahawanan.1.2.1.1..Media: Menggambar 1.media.. .

Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi.1. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut Aktiviti arah pusingan jam. 3. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… . tali. 5. 2. bola pelbagai saiz.8. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti.5 Objektif Pembelajaran Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus menuju ke sasaran. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. raket.1. 2. EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Gelung plastik.00 PAGI Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Pembelajaran 1.1 Fokus 1. dan bat Penilaian P&P Pada akhir pengajaran.30 – 8.1. skital.8. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas Refleksi dalam sesi akan datang.8. murid akand dapat:- 1. 5.8. 2. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___RABU______ Tarikh :___23 Mei 2021_______ Kelas 4 MAJU Masa 7.

..... murid akan dapat:- 1. Permainan kecil atau persembahan 4. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas Refleksi dalam sesi akan datang. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___RABU______ Tarikh :___23 Mei 2021_______ Kelas 1 MAJU Masa 8. 5. 2.00 PAGI Tajuk I love my body Fokus Berkebolehan melakukan pelbagai kemahiran pergerakan mengikut irama. 5.4....4 Standard Pembelajaran 1.. Memanaskan badan 2.... . 2. Penyampaian standard pembelajaran Aktiviti 3. PdP ditunda kerana…………………………………………. Meniru pergerakan pelbagai watak mengikut irama dan muzik. Memperlihatkan rasa seronok semasa melakukan aktiviti dalam kumpulan.30 – 9.2 Di akhir pengajaran dan pembelajaran. 4.1.1. Menyejukkan badan 5.. bakul dan gelung Murid dapat melakukan aktiviti mengilas dan memusing dengan Penilaian P&P lakuan yang betul.. 5. Standard Kandungan 1.. Pada akhir pengajaran.5.4. Mengenal pasti pergerakan yang ditiru daripada pergerakan Objektif Pembelajaran pelbagai watak mengikut irama. 1.5. ………………………………………………………………………………………………….. 3.1.......... 2... Pentaksiran EMK Kreativiti dan inovasi BBM Pundi kacang. Berkomunikasi secara berkesan semasa melakukan aktiviti fizikal..4.3.3........ 5.

______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang...1 Menulis ayat matematik bagi operasi bahagi (i) Mengelaskan kepada kumpulan dua-dua.20 PAGI – 11. Murid mendengar guru membuat kesimpulan tentang isi pelajaran... lima lima.... . (Buku aktiviti – Muka surat 51) 4. ………………………………………………………………………………………………….. buku aktiviti Penilaian P&P Soalan (Lisan dan bertulis) Pada akhir pengajaran.. gambar Di akhir pengajaran dan pembelajaran... 3... limalima.. Murid mendengar penerangan guru tentang isi pelajaran dan kaitannya dengan tajuk pelajaran..... murid akan dapat:- Objektif Pembelajaran Mengelaskan kepada kumpulan dua-dua... Murid melengkapkan latihan yang diberi oleh guru... sepuluh-sepuluh dan empat-empat dengan menyatakan kumpulan yang diperolehi dengan Standard Pembelajaran menggunakan : a.... RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___RABU______ Tarikh :___23 Mei 2021_______ Kelas 3 JAYA Masa 10. Nilai Murni: Mendengar arahan guru.. Murid membahagikan sekumpulan objek kepada beberapa kumpulan Aktiviti sama banyak melalui aktiviti simulasi... Refleksi PdP ditunda kerana………………………………………….. objek b....20 PAGI Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Bahagi Standard Kandungan 5. sepuluh-sepuluh dan empat-empat dengan menyatakan kumpulan yang diperolehi Kumpulkan objek (Buku teks – Muka surat 71-72) 1.... keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks. 2.

berusaha.. imbuhan dan struktur ayat. kerjasama EMK Kreativiti dan inovasi.2 Pembelajaran Objektif Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. Murid bersoal jawab untuk mendapatkan jawapan yang betul 3. Keusahawanan BBM Buku teks. Murid membaca untuk mengesan kesalahan 2.50 – 12. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. penggunaan kata.50 TENGAHARI Kelas 4 JAYA Aspek Kemahiran Mendengar dan Bertutur Tema KENALI WARISAN BANGSA Tajuk Serupa Tetapi Berbeza Standard 3. buku tulis Penilaian Refleksi Pada akhir pengajaran. murid dapat. Murid bercerita tentang sesuatu perkara dengan tepat Sistem Bahasa Pola Ayat Pengisian Ilmu: Pend. Moral Kurikulum Nilai Murni Rajin. tanda baca. PdP ditunda kerana………………………………………………………………………………………. . membantu. Aktiviti 1.8 Kandungan Standard 3. Mengedit dan memurnikan hasil penulisan daripada aspek ejaan.8. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___RABU______ Tarikh :___23 Mei 2021_______ Masa 11.

..... melakukan kemahiran asas menghantar dan menerima bola menggunakan tangan kaki dan Pembelajaran alatan 1.6.2 Menerima bola menggunakan tangan.4...6..00 PAGI Tajuk Ting Ting Gula Batu Fokus Berkebolehan melakukan kemahiran asas menghantar dan menerima bola menggunakan tangan kaki dan alatan 1. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___KHAMIS____ Tarikh :___24 Mei 2021_______ Kelas 3 MAJU Masa 8.1 Mengenal pasti lakuan semasa menghantar dan menerima bola 5.. kaki dan alatan......3 Bekerjasama semasa melakukan aktiviti fizikal Objektif Di akhir pengajaran dan pembelajaran.. .. Memanaskan badan 2. Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………. Pentaksiran EMK Kreativiti dan inovasi BBM Penilaian P&P Murid melakukan kemahiran asas menghantar dan menerima bola menggunakan tangan kaki dan alatan Pada akhir pengajaran...... 4.1 Menghantar bola menggunakan tangan kaki dan alatan. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.. murid akan dapat:- 1..... Pembelajaran 2. Penyampaian standard pembelajaran Aktiviti 3.. Pelaksanaan aktiviti. Menyejukkan badan 5.... ………………………………………………………………………………………………….6..... Standard 1.30 – 9..

.... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.. 3. 2. buku aktiviti Penilaian P&P Soalan (Lisan dan bertulis) Pada akhir pengajaran...... (d) songsangan operasi darab.... (Buku aktiviti – Muka surat 52) 4.. Standard Pembelajaran (b) pengongsian. Nilai Murni: Mendengar arahan guru.. …………………………………………………………………………………………………. Murid menjalankan aktiviti simulasi untuk membina ayat matematik Aktiviti bahagi.20 PAGI Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Bahagi Standard Kandungan 5. Murid mendengar penerangan guru tentang isi pelajaran dan kaitannya dengan tajuk pelajaran. Murid mendengar guru membuat kesimpulan tentang isi pelajaran..20 PAGI – 12... Murid melengkapkan latihan yang diberi oleh guru.......... murid akan dapat:- Objektif Pembelajaran Menulis ayat matematik bagi operasi bahagi Bahagi sama banyak (Buku teks – Muka surat 74-75) 1.. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___KHAMIS____ Tarikh :___24 Mei 2021_______ Kelas 3 JAYA Masa 11.. ... keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks... Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………. (c) tolak berturutturut...1 Menulis ayat matematik bagi operasi bahagi (ii) Menulis ayat matematik berdasarkan aktiviti: (a) pengumpulan. Di akhir pengajaran dan pembelajaran.

2.1.30 PAGI Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Pembelajaran 1.1. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… . bola pelbagai saiz. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut Aktiviti arah pusingan jam. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.00 – 8. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti. 2. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas Refleksi dalam sesi akan datang.8. raket. 5. 5. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi.1. dan bat Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. 5. skital. EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Gelung plastik.8. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___JUMAAT__ Tarikh :___25 Mei 2021_____ Kelas 4 MAJU Masa 8. tali. murid akand dapat:- 4.8.8. 6.1 Fokus 1.5 Objektif Pembelajaran Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus menuju ke sasaran.

Di akhir pengajaran dan pembelajaran murid dapat:- 6. bulu tangkis. 2. 5.8. 9.00 PAGI Aspek Kategori Memadang Tajuk 21. 7. 2. 2.2. 1. Memukul bola yang dibaling dengan pelbagai kelajuan. 10.30 – 8.3.8. Berinteraksi secara positif dalam pelbagai situasi semasa melakukan aktiviti.8. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.2. dan tali atau jaring.3 Pembelajaran Fokus 1. Menangkap bola dari pelbagai aras dan kelajuan. Refleksi PdP ditunda kerana………………………………………………………………… . 5.8.4 Objektif Berkebolehan memukul bola yang dibaling dengan pelbagai kelajuan Pembelajaran dan menangkap bola dengan lakuan yang betul. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___JUMAAT____ Tarikh :___25 Mei 2021_______ Kelas 6 MAJU Masa 7. Mengenal pasti pemasaan untuk memukul bola yang datang pada pelbaga kelajuan. 8.5.8.3. EMK Kreativiti dan Inovasi BBB Raket.8. Mengenal pasti kelajuan ayunan pemukul ketika kontak dengan Aktiviti bola yang dibaling pada pelbagai kelajuan. Memukul dan Menangkap Bola Standard 1.

3. 7.4. . 2... Mengenal pasti pergerakan yang ditiru daripada pergerakan pelbagai Objektif Pembelajaran watak mengikut irama. Permainan kecil atau persembahan 9.... Standard Kandungan 1. 5. murid akan dapat:- 5.4.... 6..1.4 Standard Pembelajaran 1.. Pentaksiran EMK Kreativiti dan inovasi BBM Pundi kacang..1...00 – 9. Meniru pergerakan pelbagai watak mengikut irama dan muzik. 6. Memanaskan badan 7... 8. 5... 5. Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………....... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.. Pada akhir pengajaran.. Penyampaian standard pembelajaran Aktiviti 8. 2. Berkomunikasi secara berkesan semasa melakukan aktiviti fizikal.5.. Menyejukkan badan 10..1.. bakul dan gelung Murid dapat melakukan aktiviti mengilas dan memusing dengan lakuan yang Penilaian P&P betul.4.2 Di akhir pengajaran dan pembelajaran.5. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___JUMAAT____ Tarikh :___25 Mei 2021_______ Kelas 1 MAJU Masa 9....3.. …………………………………………………………………………………………………. 5. Memperlihatkan rasa seronok semasa melakukan aktiviti dalam kumpulan..30 PAGI Tajuk I love my body Fokus Berkebolehan melakukan pelbagai kemahiran pergerakan mengikut irama...

50 – 11. membantu.50 PAGI Kelas 4 JAYA Aspek Kemahiran Mendengar dan Bertutur Tema KENALI WARISAN BANGSA Tajuk Serupa Tetapi Berbeza Standard 4. Murid bersoalan jawab isi teks untuk membina sajak 3.4 Kandungan Standard 4. Murid membaca teks dan berbincang tentang maklumat berdasarkan bahan 2. Moral Kurikulum Nilai Murni Rajin. Aktiviti 1.. RANCANGAN PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN Minggu : ____21____ Hari: ___JUMAAT____ Tarikh :__25 Mei 2021_______ Masa 10. Keusahawanan BBM Buku teks.4. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. murid dapat. berusaha. kerjasama EMK Kreativiti dan inovasi. a) Membina dan memahami sajak secara terkawal dan mendeklamasikannya dengan sebutan dan intonasi yang betul dan jelas secara didik hibur.2 Pembelajaran Objektif Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. PdP ditunda kerana………………………………………………………………………………………. buku tulis Penilaian Refleksi Pada akhir pengajaran. . Murid menghasilakn peulisan kreatif berbentuk deskriptif dengan betul Sistem Bahasa Pola Ayat Pengisian Ilmu: Pend.