CF RO 3703650 J01/1125/1994 Alba Iulia, Str. Livezii 35 A Tel/fax: 0258/817256 Email: office@megavoxconfort.

ro Fisa postulului nr.__ din_______________ Postul :vanzator la magazin de material de constructii si instalatii Titularul postului: ____________________________________ Scopul postului: urmarirea desfasurarii in bune conditii a activitatii de aprovizionare si vanzare a marfurilor in magazinul de materiale de constructii si instalatii. Educatie : o cunostinte medii de liceu o cunostinte pentru operare calculator o cunostinte minime de matematica si geometrie in spatiu, pentru calculul suprafetelor si volumelor o cunostinte de contabilitate primara pentru intocmirea documentelor primare o cunostinte minime de constructii si instalatii o cunoasterea in detaliu a materialelor si echipamentelor Cunostinte despre echipamente: este necesara cunoasterea detaliata a modului de functionare a echipamentelor din gestiune pentru a putea furniza informatii cat mai detaliate clientilor. Informatiile se obtin din prospectele echipamentelor, din cursurile de calificare si de pe internet. Cunostinte despre materiale: trebuie cunoscute materialele de instalatii sanitare, termice, electrice, gaze, ventilare-climatizare si de constructii detaliat, in scopul de a putea da explicatii clientilor. Cunostintele se obtin din prospecte si cataloage de prezentare a marfurilor si din prezentarile demonstrative ale furnizorilor. Aparat utilizat : casa de marcat, cantar mecanic, metru, ruleta Relatii  vanzatorul este subordonat direct gestionarului magazinului, directorului economic Ursu Ana, administratorului Caldare Angela si directorului general Caldare Ioan  colaboreaza cu directorul tehnic Costin Adrian in vederea aprovizionarii si promovarii marfurilor si cu ceilalti gestionari in vederea realizarii unei aprovizionari optime  relatii directe cu clientii acuali si potentiali Responsabilitati Echipament: tinuta de lucru este reprezentata de salopeta, vesta , tricou sau halat in functie de sezon Pagube: pagubele care apar sunt datorate spargerii si deteriorarii marfurilor din gestiune. Costul inlocuirii depinde de valoarea marfii deteriorate si este suportat de persoana gasita vinovata pentru paguba. In cazul deteriorarilor accidentale sau cand marfa are termenul de valabilitate depasit, aceasta se scade din gestiune prin intocmirea unui proces-verbal de constatare semnat de gestionar si de un reprezentant al conducerii. Responsabilitati pentru reclamatiile clientilor: Reclamatiile pot apare:

Vanzatorul are obligatia de a aduce la cunostinta conducerii eventualele abateri ale colegilor.ro datorita neatentiei vanzatorului la explicatiile primite de la clienti in legatura cu marfa pe care o doreste • necunoasterea de catre client a sortimentului exact de marfa de care are nevoie • receptionarea incorecta a marfurilor primite de la furnizori Vanzatorul are obligatia de a solutiona orice reclamatie primita din partea clientilor sau a furnizorilor pe cale amiabila si sa aduca la cunostinta gestionarului si a directorului economic a incidentului si modului de solutionare. identificarea marfurilor cu miscare lenta o utilizarea corecta a casei de marcat o studierea si cunoasterea concurentei o pastrarea secretului de firma cu privire la furnizori. Sarcini:  mentinerii curateniei la locul de munca: in magazin. preturi. faxului si calculatorului numai in interesul firmei o completarea si inmanarea “Instructiunilor de montare si exploatare” si a “Certificatului de garantie” o completarea zilnica a Caietului privind cererile clientilor o executarea sarcinilor ocazionale incredintate de conducere o anunta conducerea firmei imediat dupa sosirea unui organ de control la punctul de lucru o va respecta Contractul Colectiv de Munca Administrator • .5 rotatii pe luna in curs a stacului de marfa inventariat la sfarsitul lunii incheiate o folosirea telefonului. depozit. Coordonarea: Desfasurarea muncii presupune lucrul in echipa. amenajarea saptamanala a vitrinelor  sfatuirea si servirea clientilor in mod ireprosabil si incasarea imediata a contravalorii marfii vandute Responsabilitati : o raspunde de buna gospodarire a marfii si raspunde pentru lipsurile sau plusurile de gestiune constatate la inventariere. o servirea clientilor in mod ireprosabil si incasarea imediata a contravalorii marfii vandute o intocmirea zilnica si saptamanala a necesarelor de marfa si informarea gestionarului si a responsabilului cu transmiterea comenzilor o cunoaste oferta furnizorilor si reprezentantul furnizorilor o analiza saptamanala a stocului de marfa . vitrina. In cazurile care presupun despagubiri nu se vor lua decizii inainte de a se instiinta conducerea.CF RO 3703650 J01/1125/1994 Alba Iulia. Str. Livezii 35 A Tel/fax: 0258/817256 Email: office@megavoxconfort. respectiv directorul economic. afara  descarcarii marfurilor imediat si punerea lor in vanzare  receptionarea marfurilor care intra in gestiune si constatarea eventualelor diferente cantitative sau calitative si urmarirea solutionarii acestora  etichetarea marfurilor imediat dupa intrarea in gestiune  aranjarii marfurilor pe rafturi si in locurile de expozitie. beneficiari o asigurarea a minim 1.

ro Angela Caldare .CF RO 3703650 J01/1125/1994 Alba Iulia. Str. Livezii 35 A Tel/fax: 0258/817256 Email: office@megavoxconfort.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful