PLANIFICARE ORIENTATIVA A ACTIVITĂŢILOR 5-7 ANI - NIVELUL II

SUMANARIU ELENA – INSTITUTOR –GRUP ŞCOLAR DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ, FETEŞTI

Săptămâna 1

Perioada: - 15-19. 09.2009 Tema: Evaluare Subtema: Evaluare iniţială Obiectivele evaluative:Să se verifice capacitatea: • de a răspunde motric la comenzi de prezentare a unor părţi ale corpului ; de a executa diferite exerciţii motrice; de a trasa linii în spaţiul dat ; de a trasa linie continuă în spaţiul dat fără să atingă marginile; • de a denumi obiectele din imagini; de a desparti cuvintele în silabe; de a formula propoziţii simple şi dezvoltate; recita poezii cunoscute ; • de a forma mulţimi după formă, mărime, culoare; raporta numărul la cantitate; de a desena figuri geometrice după model; de a ordona evenimentele în ordine cronologică; de a numi într-un cuvânt mai multe imagini ale obiectelor ; • de a comunica cu ceilalţi; de a interacţiona cu copiii de vârsta lui; de a manifesta bucurie în urma reuşitelor proprii; • de a manifesta interes pentru cunoaştere; de a manifesta interes pentru joc; de a finaliza o activitate de scurtă durată; de a stabili un proiect ,,Construieşte un castel” Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste, cărţi cu imagini despre ,,Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic; prima zi de grădiniţă ; Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere; Caiete de lucru, fişe adecvate temei; activităţi care se pot desfăşura în Maşini , utilaje, unelte; Album cu poze din grădiniţă; familie; Trusa Logii II ; Cd-uri; Păpuşi ,maşinuţe, alte jucării ; Cd-player ŞTIINŢĂ: Atlas ; Enciclopedia copiilor; ARTĂ: JOC DE MASĂ Creioane negre şi colorate, carioca, Puzzle acuarele, plastilină Set LOTO cu culori Set ,,Alege ce se portriveşte” Activitatea metodică: Pregătirea sălii de grupă pentru Festivitatea de Deschidere a Noului an Şcolar. Pregătirea materialului didactic necesar evaluării iniţiale . Pregătirea probelor şi a testelor pentru evaluarea iniţială.
Domeniul Dezvotarea motricităţii fine şi grosiere: D.D.M.F.G. Domeniul Dezvoltarea cognitivă: D.D.C. Domeniul Dezvotarea limbajului şi a comunicării: D.D.L.C. Domeniul Dezvoltarea socio-emoţională: D.D.S.E. Domeniul capacităţi şi atitudini: D.D.C.A.

Săptămâna 1

Perioada:15.-19. 09.2009 TEMA:Evaluare SUBTEMA:Evaluare iniţială ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 14.09 A.L.A.:D.D.C.A.Joc de rol:,,Jocuri şi activităţi la libera alegere”(manifestarea interesului pentru joc şi jucării) D.D.M.G. ,,Arată ce-ţi spun eu” (probă de determinare a gradului de orientare spaţiotemporală) ADE : D.D.L.C. ,,Denumeşte obiectele din imagine” D.D.S.E. ,,Cantă un cântec îndrăgit de tine” ,, Repetă după mine” ADP:D.D.M.G. ,,Balerinii” (stau cu ochii închişi 10’)Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă: ,,Mă bucur să te revăd ! Mi-a fost dor de tine”, ,,Calendarul Naturii” Joc de mişcare: ,,Mişcăm degeţelele” A.L.A.:D.D.C. ,,Desenează un pătrat şi un dreptunghi după model” –probă de reprezentare grafică) D.D.C.A.Jocuri de construcţii- ,,Cum construieşti o casă” ADE : D.D.L.C.,,Formulează propoziţii cu cuvintele din imagini” D.D.C. ,, Numără elementele fiecărei mulţimi şi trasează o linie la cifra corespunzătoare” D.D.C.A. ,,Regulamentul grupei” stabilirea regulamentului împreună cu copiii A.D.P.:D.D.M.G. ,,Fotbaliştii” (dominanta piciorului) Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă:,,Cum ai petrecut în vacanţă” ,,Calendarul Naturii”Exerciţii de înviorare. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor A.L.A.: D.D.M.F. ,,Labirintul” (probă de coordonare manuală) D.D.C.,,Completează ce lipseşte”probă de evaluare a capacităţii de analiză) ADE : D.D.C. ,,Formează mulţimi de obiecte”(formă, mărime, culoare) D.D.L.C.,,Recită o poezie” A.D.P.:D.D.M.G. ,,Şotronul” Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă:,,De cine ţi-a fost cel mai dor?” ,,Calendarul Naturii”Exerciţii de înviorare. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor A.L.A. : D.D.C.,,Spune când se întâmplă” D.D.L.C.,,Trasează în dreptunghi atâtea liniuţe câte cuvinte are cuvântul” ADE : D.D.C. ,,Spune ce culoare este ... aceasta ”,,Încercuieşte obiectele mari” D.D.M.F..,,Pliază corect o coală de hârtie în formă de pătrat pe ambele diagonale” ADP : D.D.M.F.,,Priveşte prin binoclu” – dominanta oculară Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă:,,Cât ai mai crescut” ,,Calendarul Naturii”Exerciţii de înviorare.

SEMNĂTUR A

MARŢI 15.09

MIERCURI 16.09

JOI 17.09

Tranziţii.de a redea sentimente tramsmise prin cântec.. Întâlnirea de dimineaţă: . .: D.. . 09.P.L.. Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere.D. prima zi de grădiniţă .Mers în cercul desenat pe podea!”. Cd-uri. Caiete de lucru. de a executa diferite exerciţii motrice. carioca.Cum le spunem într-un cuvânt?” ADE :D.de a executa deprinderile motrice de bază.F.Arată. familie. cărţi cu imagini despre .M. Cd-player ŞTIINŢĂ: Atlas .C. ARTĂ: JOC DE MASĂ Creioane negre şi colorate.maşinuţe.: .C.: .ciocăneşti. utilaje. 2009 Tema: Evaluare Subtema: Evaluare iniţială Obiectivele evaluative:se verifică capacităţi şi deprinderi: • de a decupa pe contur.Calendarul Naturii”Exerciţii de învioare... de a mânui diferite instrumente.Colorează cu galben mulţimea în care sunt mai multe răţuşte. • de a completa imaginile cu părţile care lipsesc.....mi cum faci. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.. alte jucării .Omuleţul” (probă de reprezentare a corpului uman) A.C. • de a audia un cântec .de a cunoaşte schema corporală. Enciclopedia copiilor. cum tai cu foarfeca? – dominanta manuală Rutina. de a redea grafic diferite semne grafice..D..de a denumi imaginilor obiectelor în absenţa lor după o scurtă vizualizare. „ D. de înţelegere a semnificaţiei cuvintelor.Colorează cu albastru cana în care este mai puţină apă” D. activităţi care se pot desfăşura în Maşini .G. plastilină Set LOTO cu culori Set .Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic.Alege ce se portriveşte” Activitatea metodică: .D. • igienico-sanitare.Săritura în lungime de pe loc cu ambele picioare peste 50 cm.M. unelte.de a reface întregul din părţile componente. Săptămâna 2 Perioada: 21-25.” . Trusa Logii II . Păpuşi .D. de a realiza compararea unor noţiuni. Puzzle acuarele. fişe adecvate temei. • de a formula propoziţii simple şi dezvoltate . Album cu poze din grădiniţă.VINERI 18.Câte kilograme ai?” .09 A..D. desen. de a realiza generalizări.D.. de a respecta regulile grupului.: D.A. de a forma mulţimi şi de a identifica cifrele corespunzătoare acestora.de a denumi momentele zilei .

Refaceţi întregul” puzzle D.D.D.Formează mulţimi” – formă .D.C..C.Rutina. Stabilirea opţionalelor pe anul şcolar în curs împreună cu părinţii şi avizarea acestora de către Inspectorul de specialitate.S. .Bibliotecă: .D. imagini” Biblioteca .C.D. 2009 TEMA:Evaluare – SUBTEMA:Evaluare iniţială ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 21. Ştiinţă:. .Pregătirea probelor şi a testelor de evaluare iniţială...Ce ţi-ar plăcea să faci cel mai mult la grădiniţă” Calendarul naturii...09 ALA: D.D...D..Câtă ca mine” – joc muzical ADP: D.Completează ce lipseşte din fiecare imagine prezentată” D. D.D. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor MIERCURI ALA: D.D. Exerciţii de învioare.C. Tranziţii. Întâlnirea de dimineaţă:.Ce-ţi place cel mai mult la grădiniţă?”Calendarul naturii. Exerciţii de învioare.L.Încercuieşte mulţimea păsărilor sălbatice” Rutina. păsări. Întâlnirea de dimineaţă: .E.Completarea fişelor de evaluare iniţială.Formează mulţimi de fructe.09 îmbrăcăminte” D...F. legume.Un copil politicos” –audiţie . Şedinţa cu părinţii . Tranziţii.. Joc de masă:.Spune cuvintele pe care ţi le aduci aminte”(Probă de evidenţierea memoriei imediate a cuvintelor) ADE D. Bibliotecă: . 23..Citire de SEMNĂTU RA ADE D...D.M.C..Denumeşte cifra” D. Întocmirea planificării pe semestrul I..D.Spune ce faci când.C.C....L..Decupează pe contur cercul şi dreptunghiul” ADP: D.09 ALA: D..Ştiinţă:.C. 09...ţi-e somn” – probă de evidenţiere a capacităţii de înţelegere .Spune când se întâmplă” (momentele zilei) MARŢI 22.D.C. mobilă.L. Săptămâna 2 Perioada:21-25.C.Denumeşte imaginile într-un cuvânt”(probă de verificare a capacităţii de a realiza generalizări) .. mărime ..

C.G.Spune prin ce se deosebesc. . precum şi reguli de securitate personală. VINERI 25.L. fructe.D.Care sunt jucăriile tale preferate” Calendarul naturii.09-02.Familia mea” desen D.Mă joc frumos cu colegii mei” Calendarul naturii.M.. cărţi. Tranziţii. cantitatea lor. Tranziţii.Suntem harnici” Rutina.Hora prieteniei” Calendarul naturii..Ştiinţă :.. Denumeşte mulţimile din diagramă” Taie ce nu se potriveşte”(probă de verificare a capacităşii de generalizare) ADE:D.D.. Săptămâna 3 Perioada: 28.Prinde o minge aruncată de la 2 m(3încercări).. Întâlnirea de dimineaţă: . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului).D. păsări domestice.Joc de rol: .umbrelă. pe baza unor însuşiri comune (formă. : . clasificarea.D..C. Exerciţii de învioare..ACTIVITATA OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor JOI 24.C. un cal..Spune-mi ce înseamnă. • O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. O6 să manifeste interes pentru citit.D..M.Barza” (stă într-un picior 7’-8’)(probă de coordonare motrică) Rutina. Artă: ...etc..ADE D.09 ALA:D. O46să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte..5m) ADP : D.M. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan.G. un pantof.D. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora.Găseşte forma asemănătoare şi coloreaz-o cu aceeaşi culoare” D. inclusiv la activităţile de joc. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles...D.L.C.C. Întâlnirea de dimineaţă:.D..” ADP: D. O 3să audieze cu atenţie un text.C. câinele şi vaca”(probă de comparare a unor noţiuni) ADP: D. • O20Să-şi îmbogăţească experienţa senzorială...” Rutina.etc. Colorează cu roşu fructele mari şi cu galben fructele mici” D.C. animale domestice .Mergi înapoi vârf călcâi pe o bandă 1. cât şi în calitate de auditor....10.C. animale sălbatice”(probă de verificare a capacităţii abstractizare)D. Întâlnirea de dimineaţă:. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. Tranziţii.De ce avem nevoie de ..D.A.. Exerciţii de învioare.Desenează în spaţiul liber din dreapta semnul grafic din stânga” D..: .C. constituirea de grupuri/ mulţimi. . O27 să comunice impresii.09 ALA:D. ....Spune-mi câteva. Formează mulţimi de obiecte după formă.2009 Tema: Cine sunt suntem? Subtema: .L.D. O9să utilizeze efectiv instrumentele de scris. atât în calitate de vorbitor. . precum şi interdependenţa dintre ele. Exerciţii de învioare. O49să cunoască şi să utilizeze unelte simple delucru pentru realizarea unei activităţi practice.Eu şi lumea mea din grădiniţă” Obiective de referinţă: • O1să participe la activităţile de grup.legume..F.D.E. mărime. denumirea obiectelor.L. idei pe baza observărilor efectuate.S.mulţimea merelor şi mulţimea perelor... Bibliotecă: .Proba de lacune într-un text” ADE D.D.D.

Tranziţii. Ne pregătim pentru activităţi ...Îmi place la grădiniţă” cântec .Maricica la grădiniţă” . Studiere Curriculumului pentru învăţământul preşcolar” Planificarea activităţilor din cadrul proiectelor şi parteneriatelor grădiniţei. activităţi care se pot desfăşura în Maşini ..09 DEC (educaţie muzicală) . cărţi cu imagini despre . Album cu poze din grădiniţă.Cântă ca mine” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Jocuri şi jucării la grădiniţă” Calendarul naturii. Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Facem ordine la jucării” Rutina. Cd-uri.Maricica” de Luiza Vlădescu MARŢI 29.. utilaje. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.Plecarea Maricicăi la grădiniţă” Artă : .09. O67să intoneze cântece pentru copii.. Pregătirea fişelor pentru evaluarea continuă. O75să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Jucăria preferată” SEMNĂTUR A ADE: DLC (lectura educatoarei) .Ce-mi place la grădiniţă?” Exerciţii de înviorare.. Jocuri de mişcare .... ALA: Joc de rol: . • O74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.Cine sunt suntem” SUBTEMA: .” . Enciclopedia copiilor. Păpuşi .maşinuţe. să acompanieze ritmic cântecele.. Puzzle acuarele. • săptpămâna 3 Perioada:28-02. Trusa Logii II . Calendarul naturii Ne pregătim pentru activităţi . Cd-player ŞTIINŢĂ: Atlas .Eu şi lumea mea din grădiniţă” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 28..Planificarea activităţilor din cadrul Comisiei metodice. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: ..2009 TEMA:. unelte.. ARTĂ: JOC DE MASĂ Creioane negre şi colorate.Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic. O62să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere.. Caiete de lucru. plastilină Set LOTO cu culori Set . carioca. grădiniţă. alte jucării .De-a grădiniţa” Artă : .09 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Jocuri de mişcare în aer liber” Rutina. fişe adecvate temei. a fişelor pentru activităţile din săptămână. Tranziţii.. şezând şi în deplasare)..O60 să redea teme plastice specifice desenului.Alege ce se portriveşte” Activitatea metodică: Confecţionarea materialului didactic pentru activităţi. prima zi de grădiniţă .

.Unde au fugit jucăriile unui copil ” ADE: DPM I.Grădiniţa” îndoire din hârtie ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple.Consolidarea mersului organizat în diferite formaţii : în cerc . pe baza unor însuşiri comune (formă.Jocurile copiiilor în grădiniţă” (convorbire) MIERCURI 30.Grădiniţa mea” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. denumirea obiectelor. întoarceri. Rutina. cât şi în calitate de auditor...Unde este grupa de jucării” VINERI 02. constituirea de grupuri/ mulţimi. O49să cunoască şi să utilizeze unelte simple delucru pentru realizarea unei activităţi practice. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului). Tranziţii. ALA: Joc de masă : Caută jucăriile” Ştiinţă: . să reacţioneze la acestea.Grădiniţa mea iubită” Bibliotecă ..Familiarizarea copiilor cu diferite acţiuni şi poziţii de pe loc : drepţi.Reguli de comportare la grădiniţă” DEC : Activitate integrată : DS(activitate matematică) .09-09. O25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. • O20Să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.2009 Tema:Cine sunt suntem? Subtema: . ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea.Ascultă comanda” săptămâna 4 Perioada: 05. înţelegând în mod intuitiv caracteristicile expresive şi estetice ale acestuia..09 DOS(Activitate practică) . O46să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. precum şi interdependenţa dintre ele.. Vin curat la grădiniţă” Calendarul naturii Exerciţii de înviorare.De-a baba oarba” ALA :Joc de masă : Puzzle ." II . O 4să recepteze un text care i se citeşte ori i se povesteşte. Ne pregătim pentru activităţi.. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: .. Ne pregătim pentru activităţi.. precum şi reguli de securitate personală. raport.Grădiniţa” încăperile din grădiniţă”DLC . De ce vin la grădiniţă?”Calendarul naturii . clasificarea.” Joc : ..Spune de ce sunt aşezate jucăriile acestea împreună” JOI 01.10. câte patru. câte unul . O 3să audieze cu atenţie un text.... Exerciţii de înviorare. O27 să comunice impresii. .ADE: Activitate integrată :DS(Cunoaşterea mediului) observare . să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. câte doi..Ce-aţi dori să învăţaţi la grădiniţă” Exerciţii de înviorare.. Tranziţii...10 (educaţie plastică) .. idei pe baza observărilor efectuate.Ghicitori despre jucării şi grădiniţă”Rutina... atât în calitate de vorbitor. cantitatea lor..Formează grupe de obiecte” ADE: DS (activitate matematică).10 DOS( educaţie pentru societate) lectură după imagini .Eu şi familia mea ” Obiectivele de referinţă: • • O 1să participe la activităţile de grup.Grădiniţa” Biblioteca: . . alinierea.. Calendarul naturii .Reguli de comportare în grădiniţă” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. Ne pregătim pentru activităţi. mărime... pe loc repaus. inclusiv la activităţile de joc. O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.

Joc de mişcare: „Şotronul” ADE: Activitate integrată (DLC.Jocul degetelor” joc muzical predare -Cântec : .. Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Enciclopedie -Corpul uman.O60 să redea teme plastice specifice desenului. Tranziţii. alte jucării . . ”Facem prezentări” . cărţi cu imagini despre . O67să intoneze cântece pentru copii..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Păpuşi .10 ADP: Calendarul naturii. uman. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. unelte.Întâlnirea de dimineaţă” . Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere. prima zi de grădiniţă .. Tranziţii. familie. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. fişe cu corpul Jetoane cu obiecte de uz personal.Stdiu individual. O62să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.. Întâlnirea de dimineaţă. Rutina. O75să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Caiete de lucru. să acompanieze ritmic cântecele.. plastilină. carioca.10.10-09.2009 TEMA:4 Cine sunt suntem? SUBTEMA:. Album cu poze din familie.Eu şi familia mea” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 05. • 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. ALA: Biblioteca: „Familii” (citire de imagini din reviste şi discuţii libere despre familiile prezentate în diferite imagini). • Săptămâna 4 Perioada:05. activităţi care se pot desfăşura în Maşini . Creioane negre şi colorate. fişe adecvate temei. DEC): “Viaţa în familie…” lectură după imagini .maşinuţe. şezând şi în deplasare). Cd-uri.. Artă: „Eu” (desen şi colaj – definitivarea propriei figuri prin selectarea şi lipirea ochilor a nasului si a gurii. utilaje.Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. acuarele.Comisia metodică. Rutina.Ce culoare au ochii mei ? Ce SEMNĂTUR A MARŢI .Îmi place la grădiniţă” (repetare) ADP: Calendarul naturii. Puzzle. „Mă pregătesc pentru activităţi”. precum şi prin colorarea cu creionul colorat a părului). Trusa Logii II . Exerciţii de mişcare.

Frunze ruginii” Obiective de referinţă: .Băiatul şi fetiţa din figuri geometrice (cerc.. Rutina. Rutina. Tranziţii.Familia mea” DOS Activitate practică. părinţi...10 -16.Fetiţa şi băiatul” ADP: Calendarul naturii.06. . „Mă pregătesc pentru activităţi” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: „Mari descoperiri” (studierea unui fir de păr la microscop. „Ţăranul e pe câmp” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . colorarea lor. .Mergi cum ţi se spune” II.Cântec” de George Coşbuc (memorizare) ADP : Calendarul naturii.Casa mea” ALA:Bibliotecă : ”Eu cu familia mea”(citire de imagini/poze).Îmi scriu numele” dactilo pictură Joc de rol: .10 VINERI 09.” . „Mă pregătescpentru activităţi” ALA: Artă: Joc de rol: “E sărbătoare în familia mea!” (pregătiri pentru sărbătoare.. ):convorbire . conturul umbrei realizat cu materiale de construcţie. „Mă pregătesc pentru activităi” Joc liniştitor „Jocul mut”. Mama/tata/fratele/sora mea/meu se numeşte…”. Tranziţii.Formează mulţimi de fete şi băieţi” . cu imagini din reviste/poze)(DS) .. „Mă pregătesc pentru activităţi” Plimbare în aer liber (observăm cum merg copiii cu mămicile lor pe stradă)Construcţii : . Tranziţii. dreptunghi.. Rutina.Predarea mersului spre diferite direcţii.De-a mama şi de-a tata” ADE: Activitate integrată (DS. caracteristici.10 culoare are părul meu?”. eventual adresă)...2009 Tema: Când / cum şi de ce se întâmplă? Subtema:. prepararea unor gustări. lucru cu cartea interactivă „Corpul uman”). pătrat. Joc de masă “Băiat/fată” (–părţile corpului. ADE : Activitate integrată (DOS): “Cum ne comportăm în familie?” (convorbire.Întâlnirea de dimineaţă” ”Mă numesc…şi am…ani. ..Întâlnirea de dimineaţă””Portretul mamei/tatălui”.Căţelul şi pisica” JOI 08. Exerciţii de mişcare.10. triunghi) ADP: Calendarul naturii.. ADE: Activitate integrată (DS. DLC) : . Exerciţii de mişcare.. Artă :“Părinţii mei”(desen/pictură). îmbrăcăminte).10 Săptămâna 5 Perioada: 12...Repeterea alergării organizate cu plecare şi orire la semnal .. caracteristici individuale.10 MIERCURI 07. „Împreună pentru un mediu curat!” (aranjarea jucăriilor în clasă şi ecologizarea spaţiului verde din curte) ADE: DPM I .. jocuri de mişcare: “Joacă. alcătuirea unui album de familie colectiv. triunghi. derularea evenimentului).” Joc: .Întâlnirea de dimineaţă” ”Povestea mea” (nume. joacă băiete!”. studierea pielii cu lupa.. Artă: Desen prin copierea umbrei corpului în mişcare/static sau a unor părţi ale corpului propriu pe coli mari de carton şi eventual.Fetiţa şi băiatul”DEC ..

O60să redea teme plastice specifice desenului. Săptămâna 5 Perioada 12-16. vegetaţia.• • O3 să audieze cu atenţie un text. grăunţe. cărţi cu imagini despre Frunze. Cuburi de plastic. JOC DE MASĂ Jocul umbrelor . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. carioca.10. O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială. O 61 să obţină efecte plastice. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. fişe adecvate temei. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. apa. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. frunze de diferite forme şi mărimi. • • • O46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. şezând şi în deplasare).O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Frunze ruginii” . precum şi interdependenţa dintre ele.Toamna în parc” Cuburi cu litere. . aerul. ŞTIINŢĂ: cărţi cu curiozităţi din lumea plantelor şi animalelor. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. toamnă. solul. idei pe baza observărilor efectuate.2008 TEMA: Când cum şi de ce se-ntâmplă? SUBTEMA:.Cd-player. pe baza unor însuşiri comune (formă. mărime. denumirea obiectelor. distanţă.O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm.Stdiu individual. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale O 67să intoneze cântece pentru copii.O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. fauna. O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.O 27 să comunice impresii. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. acuarele. fenomene ale naturii). clasificarea. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. ARTĂ: Creioane negre şi colorate. Caiete de lucru. constituirea de grupuri/ mulţimi. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.. Comisia metodică. Figuri geometrice Cd-uri. plastilină. durată. cantitatea lor. localizare)..

Brătescu Voineşti ( povestire) I ....Toamna cea bogată” Construcţii: .. Tranziţiile.De ce se îngălbenesc frunzele?” Bibliotecă : . Întâlnirea de dimineaţă”De ce ne este frig Toamna?.10 JOI 15. Ne pregătim pentru activităţi. ALA: Biblioteca: ..Ce ştim despre Frunze” Joc de masă : .. ALA: Joc de rol: .Prinde frunza” Calendarul naturii.. Jocuri de mişcare în curtea grădiniţei.Bate vântul frunzele” (joc muzical) ADP: Calendarul naturii.10 VINERI 16. Ne pregătim pentru activităţi...Cum ne îmbrăcăm şi unde ne jucăm..Caută umbra frunzei” ADE: Activitate integrată(DŞ.Predarea mersului cu ocolire şi păşire peste obstacoe...Ploaia dusă de vânt” ADE :Activitate integrată(DŞ...DPM) . Întâlnirea de dimineaţă” .10 MIERCURI 14. DEC) .10 .. Tranziţiile. Întâlnirea de dimineaţă” . Întâlnirea de dimineaţă” . Ne pregătim pentru activităţi.ZIUA LUNI 12..DEC) .. Joc : . Tranziţiile.DOS).DOS) .De ce nu sunt aceste piese puse împreună?”joc logic .. Joc: Culegem flori prin poiană” II .Citeşte şi recunoaşte » ADE : (DLC. Tranziţiile.10 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Calendarul naturii.Covor de frunze » pictură -amprenta frunzei ADP: Joc de mişcare: ..Exerciţii de înviorre.Poveste de toamnă” Rutina..Munci specifice anotimpului toamna-Strângem frunzele în grămezi” ADP : Audiţie : Calendarul naturii.Ce forme au frunzele?” ...... ALA: Bibliotecă: .Aşază în şir frunzele de la cea mai mică la cea mai mare şi invers ” joc didactic .Bate vântul frunzele” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă : . Ne pregătim pentru activităţi.Frunze ruginii au îmbrăcat parcul”(observare în aer liber) Activitate practică . toamna?” Exerciţii de mişcare Rutina.Jocuri de mişcare: .Sortăm frunzele » Artă : .Consolidarea alergării organizate cu plecare şi oprire la semnal . Rutina.A ruginit frunza din vii” (audiţie ). Întâlnirea de dimineaţă” Rutina..Bucheţele” SEMNĂTUR A MARŢI 13.Culorile toamnei” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ADE :Activitate integrată(DŞ..Cântece de toamnă” Rutina. Ne pregătim pentru activităţi.Ce ştii despre mine” joc didactic .Covor de frunze” ADP: Calendarul naturii.Puiul” de Al.Băncuţa din parc” Artă: . Exerciţii de înviorare. ALA: Ştiinţă: ..Frunza” de Emil Gârleanu Joc de masă : .Desenăm frunze” ADE: Activitate integrată (DLC..Citim imagini despre toamnă” Artă: ... Tranziţiile..

plastilină. atât în calitate de vorbitor. şezând şi în deplasare). O 27 să comunice impresii.Săptămâna 6 Perioada:19-23. precum şi interdependenţa dintre ele. apa. fair-play Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. Jocul Cd-uri. litere magnetice . cât şi în calitate de auditor. fişă cu legume .Caiete de lucru. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. Domino cu legume . hârtie glasată. aerul. idei pe baza observărilor efectuate O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. hârtie creponată. Săpămâna 6 Perioada:20-24. Logo I şi II fişe adecvate temei. Hora legumelor vesele” Obiective de referinţă: • O1să participe la activităţile de grup. set din jumătăţi întreg . apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. fenomene ale naturii). ordonare. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. grupare/regrupare.10.O 61să obţină efecte plastice. Activitatea metodică: Pregătirea materialului. Cd-player.Stdiu individual. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. comparare. spirit de echipă.10. Puzzle . cărţi şi reviste cu articole despre acuarele. Creioane negre şi colorate.. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 3 să audieze cu atenţie un text. umbrelor cu legume . trusa legume de toamnă. clasificare. Cuburi de lemn şi de plastic . activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. cărţi cu imagini despre Taraba cu legume de toamnă . fauna. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.O 67 să intoneze cântece pentru copii. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ Atlas botanic . O 60 să redea teme plastice specifice desenului. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. Enciclopedia copiilor.Comisia metodică. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte O79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. inclusiv la activităţile de joc.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor O 55 să identifice. Loto cu legume. O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. carioca.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale . O25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. vegetaţia.2009 Tema: Când cum şi de ce se-ntâmplă” Subtema: .2009 . forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturiiO 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscuteO 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. • • • • O 78să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic O75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. de competiţie. să plaseze obiecte într-un spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat. solul. O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. fructe de toamnă .

.Spune ce-ai mâncat aseară?” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare...În grădina de legume” cântec-predare .Alfabetul vitaminelor” Joc de masă: ..De ce este bine să consumăm legume proaspete » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.10 JOI 22...10 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. Ne pregătim pentru activităţiJoc de mişcare: ...Cine face ce face?” joc didactic I .Cum se pregătesc legumele?” activitate casnică ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Jocuri de mişcare..Ce a cumpărat mama?” joc didactic DEC(educaţie plastică) .Cântece de toamnă” ALA: Joc de rol : ...Aşază morcovii în şir de la cel mai subţire la cel mai gros şi invers” DOS(Activitate practică) .Legume de toamnă” ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Joc senzorial:.... Joc . Exerciţii de înviorare. Aşezăm morcovii în şir crescător după grosime » ADE : DPM DLC (joc didactic).Hora legumelor vesele” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 19... Repetarea mersului cu ocolire şi păşire peste obstacole.... Ne pregătim pentru activităţi.Campionul grupei” II ..Vitaminele legumelor” Calendarul naturii.. Predarea alergării în linie dreaptă pe distnţa de 20-25 m (viteză)Joc : .....Supa de zarzavat” de Otilia Cazimir (memorizare) DEC (educaţie muzicală) . Ne pregătim pentru activităţi .. Ne pregătim pentru activităţi.Citim imagini despre legume” Artă: .Exerciţii de înviorare.10 VINERI 23. Ne pregătim pentru activităţi.În grădina de legume” ALA : Artă ..La piaţă » Artă : . Exerciţii de înviorare.ghicitoarea mea”(legume) ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ..Ploaia” joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Pietonii disciplinaţi” SEMNĂTUR A MARŢI 20..Modelăm legume” ADE: DS(activitate matematică) .10 .Loto cu legume” Artă: .Culesul cartofilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: ..Din jumătăţi întregul” ADE: DS(Cunoaşterea mediului).Audiţie : .10 MIERCURI 21.Aşază în şir morcovii de la cel mai scurt la cel mai lung şi invers” DOS( educaţie pentru societate) .Desenăm legume” ADE: DLC ....Spune ce-ai gustat?” ALA: Bibliotecă: .TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă” SUBTEMA:.Morcovi subţiri şi morcovi groşi » Ştiinţă .Legume vesele » ADE : DS (activitate matematică) .Ghici .De ce trebuie să mâncăm legume?” Calendarul naturii..

precum şi reguli de securitate personală. clasificare.. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. să plaseze obiecte într-un spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat.11.11-06. Maşini . culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. unelte. Cuburi cu litere. spirit de echipă. carioca. fair-play CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. lupă. JOC DE MASĂ : Jetoane cu fructe de toamnă. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. microscop. de competiţie. . comparare. litere magnetice. hârtie glasată. fişe cu fructe de toamnă. O 18 să găsească ideea unui text. mărime. clasificarea. Caiete de lucru. constituirea de grupuri/ mulţimi. grupare/regrupare. denumirea obiectelor. O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). utilaje. O27 să comunice impresii. acuarele. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. plastilină. Activitatea metodică: O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. Creioane negre şi colorate. O 10 să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. ordonare. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. cantitatea lor. cărţi cu imagini cu fructe de Taraba cu fructe de toamnă.O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii.Săptămâna 7 Perioada:02. O cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. Cd-uri. pe baza unor însuşiri comune (formă. O 67 să intoneze cântece pentru copii. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. urmărind indiciile oferite de imagini.O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială. idei pe baza observărilor efectuate . fişe adecvate temei. 49 să Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. hârtie creponată. toamnă.2009 Tema:Când cum şi de ce se-ntâmplă? Subtema:. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Căţi cu fructe de toamnă. • • • O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. O61să obţină efecte plastice. Alfabetul vitaminelor” Obiective de referinţă: • • O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. Cd-player.

Alfabetul vitaminelor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 02.Comisia metodică.Grupăm legume” ADE: DLC ..11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.11-06. pere)” DOS( educaţie pentru societate) .. Ne pregătim pentru activităţi ...Cântece de toamnă” ALA: Ştiinţă : . Ne pregătim pentru activităţi Joc senzorial: . silabe” ADE:DS(activitate matematică ..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.11 JOI 05..Exerciţii de înviorare.La piaţă” Bibliotecă:...Aşază în şir panglicile de la cea mai îngustă la cea mai lată şi invers” DOS(Activitate practică).Prâslea cel voinic şi merele de aur” (povestire) DEC (educaţie muzicală) .2009 TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă? SUBTEMA:. Exerciţii de înviorare..Spune ce-ai gustat” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă ...Para şi gutuia” observare prin comparaţie DLC. Ne pregătim pentru activităţi.Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Culesul viilor” ( joc cu text şi cânt)predare ADP: Întâlnirea de dimineaţă: .11..Culegem mere” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol .Ce ştim despre legume” Artă: .Spune mai departe” joc didactic ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Numărăm mere şi père » ADE : DS (activitate matematică).11 MIERCURI 04.. Propoziţii .De ce spălăm fructele?” Calendarul naturii ..Spune ce-ai mâncat aseară?”Calendarul naturii.În grădina de legume” cântec (repetare ) ... ..Şerveţele late şi înguste » (lipire) .Formează perechi între grupele date (mere...Cum se consumă fructele ?» SEMNĂTUR A MARŢI 03....Citim imagini despre legume” Joc de masă: .. Exerciţii de înviorare...Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare:. Audiţie : .. cuvinte. ghicitoarea mea!” ALA: Bibliotecă .11 ..Ce vitamine au fructele?” Calendarul naturii .Ghici.Salata de fructe” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Jocuri de mişcare. De ce mâncăm fructe?” Calendarul naturii . Săpzămâna 7 Perioada:02.Stdiu individual.Mere mari şi mici” (lipire) ADE: DS(Cunoaşterea mediului).

. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.. copii sănătoşi” Calendarul naturii . Caii în cursă” II .11 ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. O 67 să intoneze cântece pentru copii. JOC DE MASĂ: Jetoane cu flori de toamnă.Copii frumoşi . fenomene ale naturii). CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului . aerul.Predarea alergării cu ocolire şi păşire peste obstacole.. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. solul. pe baza unor însuşiri comune (formă. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.Valsul florilor” Obiective de referinţă: • O 6să manifeste interes pentru citit. . Personaje miniatură de plastic sau lemn.. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. Maşini . denumirea obiectelor. O 55 să identifice. constituirea de grupuri/ mulţimi. Joc: . vegetaţia.Cd-player ŞTIINŢĂ: Enciclopedia florilor.11-13. unelte. şezând şi în deplasare). ARTĂ: Creioane negre şi colorate. carioca. Cuburi cu litere. apa. clasificarea.Repetarea alergării în linie dreaptă (viteză)Joc : . O 60 să redea teme plastice specifice desenului. precum şi interdependenţa dintre ele.11. cantitatea lor. toamnă. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. fauna. Ne pregătim pentru activităţi. Exerciţii de înviorare.... O 61să obţină efecte plastice. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. Caiete de lucru.. cărţi cu imagini cu flori de Flori de toamnă.Dramatizare: . utilaje. Cd-uri.. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice.Prâslea cel voinic şi merele de aur” ALA : Artă : .Fructe vesele » Joc de masă . executării unei sarcini date.Ştafeta” Săptămâna:8 Perioada:09. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris..Loto cu fructe « ADE : DEC (educaţie plastică) . mărime. fişe adecvate temei.O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic .Fructe vesele » DPM I . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.VINERI 06..2009 Tema: Când cum şi de ce se-ntâmplă?” Subtema: .

2009 TEMA: Când cum şi de ce se-ntâmplă ... Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.. cuvinte” despre flori Atră: ..Vizită la florărie” ALA: Bibliotecă: ...La florărie” ADE: DLC .Schimbă locul florilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .Bucheţele” ...acuarele.Propoziţii ..Crizantema” SEMNĂTUR A MARŢI 10.Flori de toamnă” observare DLC . Ne pregătim pentru activităţi.Ce flori ai în grădină?” Calendarul naturii . Ne pregătim pentru activităţi. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Exerciţii de înviorare. plastilină.Care este cea mai frumoasă floare?” Calendarul naturii.11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Îngrijim florile la colţil naturii” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: . da” cântec .Puneţi întrebări!” joc didactic ADP: Întâlnirea de dimineaţă.predare ..Între flori” de Otilia Cazimir(memorizare) DEC (educaţie muzicală)..Crizantema” puzzle ADE:DS(Cunoaşterea mediului). fişe cu flori de toamnă.Cum poţi să faci tot atâtea crizanteme câte dalii sunt?” DOS(Activitate practică) ... ...11..Mirosul florilor” joc ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..11 ....11 MIERCURI 11..Cui îi dâruieşti floarea?” Calendarul naturii . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: ... Ce ştim şi ce nu ştim despre flori” . Săptămâna 8 Perioada: 09...Albinele la flori” .De ce florile au culori diferite” Joc de masă: .Crizantema” Joc de rol: .Valsul florilor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 09.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Stdiu individual.Acum e toamnă .11-13..Exerciţii de înviorare. SUBTEMA: .Comisia metodică.Crizantema şi tufănica” ADE: DS(activitate matematică) .

Valsul florilor” II .O 27 să comunice impresii. grădiniţă.JOI 12. să plaseze obiecte întrun spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat. grupul de joacă). clasificarea.Hora Crizantemelor” ALA: Ştiinţă: .Unde ai mai văzut această floare?” Calendarul naturii. ordonare. Joc: .Culorile floriloe”Calendarul naturii . O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. Exerciţii de înviorare. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan... O 55 să identifice.Spune ce ştii despre această floare” Artă: .. O 17 să utilizeze desene.2009 Tema:Când cum şi de ce se-ntâmplă? Subtema: Sărbătoarea Recoltei-Sărbătoarea Toamnei” Obiective de referinţă: • O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. simboluri pentru a transmite semnificaţie O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere.Joc: .O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. clasificare.Repetarea alergării cu ocolire şi păşire peste obstacole.Vaza cu flori” ADE : DEC(educaţie plastică) . O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. pe baza unor însuşiri comune (formă. dar la fiecare grupă să fie . apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă.. idei pe baza observărilor efectuate .O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. denumirea obiectelor. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea.Mirosul forilor » Construcţii : . să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.Sera de flori » ADE : DS (activitate matematică)..O 66 să diferenţieze auditiv timbrul si intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. mărime. Ne pregătim pentru activităţi.O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. grupare/regrupare. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora.. ..O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical..tot atâtea” ca şi în prima grupă dată(prin formare de perechi) DOS( educaţie pentru societate).11 ADP : Întâlnirea de dimineaţă.O 67 să intoneze cântece pentru copii. .. ALA: Joc senzorial : . Ne pregătim pentru activităţi.Crizanteme” DPM I Predarea paşilor de dans . constituirea de grupuri/ mulţimi.. precum şi reguli de securitate personală. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.. • • • ..O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. O 3 să audieze cu atenţie un text.. O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie.11.11 VINERI 13.O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială..Formează cât mai multe grupe de flori diferite..11-20. cantitatea lor.Raliul” Săptămâna 9 Perioada:16. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. comparare..Să îngrijim şi să ocrotim plantele » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Exerciţii de înviorare.

Ne pregătim pentru activităţi Joc distractiv: . . toamnă harnică”Joc de masă: . da” cântec – repetare .. .Comisia metodică.Toamnă. unelte. utilaje. JOC DE MASĂ: Jetoane cu fructe.Roata toamnei” (joc didactic) DEC (educaţie muzicală) ). hârtie creponată. fişelor pentru evaluarea continuă..11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Enciclopedie cu fructe .. lipici.Stdiu Săptămâna 9 Perioada: 16. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. Plimbare în împrejurimile oraşului” ALA: Bibliotecă : . Cuburi cu litere. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. Maşini .. toamnă. a fişelor de lucru pentru copii şi a individual. legume.. flori.Acum e toamnă .Grupează fructe.• Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.. acuarele. flori) DLC . Cd-uri. Ne pregătim pentru activităţi..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.11..Te rog să-mi dai „ joc didactic (fructe. legume. legume.11-20. fair-play CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. Caiete de lucru. toamnă bogată” Calendarul naturii..Zâna Toamnă” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Sărbătoarea Recoltei. Jocuri de mişcare.. plastilină.... flori” ADE: DLC . legume.. spirit de echipă.Mergi cum cânt” ( joc muzical) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Cum a fost vremea în această toamnă?” Calendarul naturii . Creioane negre şi colorate.11 . carioca.De ce trebuie să muncească omul?” Artă: . flori.Toamnă frumoasă. flori de toamnă.Toamnă toamnă harnică şi de toate darnică” (convorbire) SEMNĂTUR A MARŢI 17.. de competiţie. hârtie glasată.2009 TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă?” SUBTEMA:. Exerciţii de înviorare. fişe adecvate temei.Sărbătoarea Toamnei” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 16.Plimbă cartoful” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . cărţi cu imagini despre Fructe. legume.

O 17să utilizeze desene.Cine aranjează mai frumos ?” consolidarea deprinderii de a alcătui şirul crescător şi descrescător (fructe... dreptunghi în jocuri.. O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri. Calendarul naturii Exerciţii de înviorare.. O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor.Bogăţiile toamnei” DPM I .Predarea săriturii în adâncime (20-30).Spune ce-ai gustat » Artă : ... . O48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief.Ghici ghicitoarea mea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol : . Ne pregătim pentru activităţi. legume. înţelegând în mod intuitiv caracteristicile expresive şi estetice ale acestuia. legume.. Ne pregătim pentru activităţi. obiective socio-culturale...Ţăranul e pe câmp” ALA : Construcţii : .Greierele şi furnica” Artă: ..La piaţă » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. .Broscuţele sar în lac “ II ..Aspect de toamnă » ADE : DS (activitate matematică) . . O 4să recepteze un text care i se citeşte ori i se povesteşte..2009 Tema: Cine sunt / suntem? Subtema: . valorificând deprinderile de lucru însuşite.11 JOI 19..Noi suntem români!” Obiective de referinţă: • O10să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris...Flori surori » ADE : DEC(educaţie plastică) . O 3să audieze cu atenţie un text. . idei pe baza observărilor efectuate. O 27 să comunice impresii. . literelor şi cifrelor. religioase. etnice).Exerciţii de înviorare.Ce compoturi îţi plac?..Valsul florilor” Săptămâna 10 Perioada:23.. flori) în şir crescător şi descrscător de la puţine elemente componente la multe. istorice.Fructele toamnei” (modelaj) ADP : Întâlnirea de dimineaţă. O 26 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană..Modelăm fructe şi legume” ADE: DS(activitate matematică). triunghi.Ştii să faci la fel ca mine?” ordonează grupele (fructe. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.Depozitul de legume şi fructe » Artă : . să construiască şi să utilizeze forma geometrică cerc. şi invers. flori) DOS( educaţie pentru societate).. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. Exerciţii de înviorare..Ce conserve au făcut părinţii tăi?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.MIERCURI 18.Repetarea paşilor de dans .Cântece de toamnă” ALA: Joc senzorial : . învăţând să le traseze. prin punere în corespondenţă DOS(Activitate practică) .11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă. aşezare geografică. cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire. să denumească.11 VINERI 20.. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.11-27. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului..11.Ce flori îţi plac?”Calendarul naturii . pătrat. • • O 22să recunoască... simboluri pentru a transmite semnificaţie.

carioca.Stdiu individual. unelte.Personaje Legenda tricolorului .Drag mi-e jocul românesc” joc SEMNĂTUR A . hârtie creponată.Cântece populare româneşti” ALA: Biblioteca : . şezând şi în deplasare). Cd-uri..Ce ştim şi ce nu ştim despre ţara noastră. Creioane negre şi colorate. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. distanţă. cărţi cu imagini din ţara Costume populare. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. O 64 să interpreteze liber. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Comisia metodică. plastilină . Vederi din ţară. linguri le lemn.O 61 să obţină efecte plastice.11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Răsfoim albumul cu obiecte de artă populară şi portul popular la români” Artă: . creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice.. însemnele României. noastră.. acuarele. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. Maşini .2009 TEMA: Cine sunt suntem? SUBTEMA:.. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Ne pregătim pentru activităţiAudiţie: . forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. localizare). O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Steguleţe.Noi suntem români” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 13. miniatură de plastic sau lemn. plastilină. utilaje. durată.. obiecte de Cuburi de plastic. Săptămâna 10 Perioada:23.11-27.Cuburi cu litere. hârtie glasată.Sunt un pui de românaş” cântec –predare .Ce înseamnă să fii român?”Exerciţii de înviorare. Cărţi cu poezii despre ţară. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată.11. O60 să redea teme plastice specifice desenului..• • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. artizanat. România?” (convorbire) DEC (educaţie muzicală)..Costumul popular” ADE: DLC .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei..

.F DOS(Activitate practică) .În aşteptarea lui Moş Nicolae” Obiective de referinţă: • • • O 1să participe la activităţile de grup. atât în calitate de vorbitor.Poezii patriotice” repetare ALA: Artă : ... poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului.Călătorie în România” lectură după imagini DLC .11 MIERCURI 25. obiective .. . inclusiv la activităţile de joc.Ţara mea este frumoasă” Exerciţii de înviorare... toleranţă.1 Decembrie –Ziua Naţională a României » ADP : Întâlnirea de dimineaţă..Tabloul piselor” (mici-subţiri.. O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). cât şi în calitate de auditor...11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Costumul popular” DPM I Predarea paşilor simpli de dans înainte şi înapoi cu bătaie . O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. armonie.11 JOI 26....MARŢI 24. Sări din copac“ VINERI 27.Căsuţe ţărăneşti”Artă: .. să plaseze obiecte într-un spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat.11 Săptămâna 11 Perioada: 30..Hora” II...Moştenire” de Otilia Cazimir ADP: Întâlnirea de dimineaţă.M.-C..Cum este să fii român?” Exerciţii de înviorare. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare.Ce limbă vorbim noi?” Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief.. concomitent cu învăţarea autocontrolului.Chipul Ţării » Biblioteca : . aşezare geografică... Ne pregătim pentru activităţi.Repetarea săriturii în adâncime (20-30).Imagini din ţara mea” ADE: DS(activitate matematică) . Ne pregătim pentru activităţi..Noi sutem români” –dansuri populare şi cântece populare ALA : Joc de masă : . O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural.Oraşul meu” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Hora mare” dans popular ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii : . mari-groase)G.Ţărăncuţa” decorare Biblioteca: .Formele de relief din ţara noastră » ADE : DEC(educaţie plastică) .Harta Ţării” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi ..Povestiri istorice » ADE : DS (activitate matematică) .Povestiri istorice” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .. Audiţie .....Stagul tricolor” .Tabloul tricolor” (24 piese mici) DOS( educaţie pentru societate) . . O 10 să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte.Ţara mea » Ştiinţă : .2009 Tema:Cum este a fost şi va fi pe pământ? Subtema: .12.11-04.. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. . să manifeste prietenie. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim”Exerciţii de înviorare.

etnice).. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale. Creioane negre şi colorate. fişe adecvate temei. Cd-uri.12. O 67 să intoneze cântece pentru copii.. cărţi poveşti despre Moş Jucării .Cuburi cu litere.Cine este Moş Nicolae?” Calendarul naturii.Uite cum mai ninge afară” SEMNĂTUR A . O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.O 60 să redea teme plastice specifice desenului. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Caiete de lucru... religioase.Maşini . O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice.Cizmuliţe” ADE: DLC . Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. şezând şi în deplasare).Personaje miniatură de plastic sau lemn.Poveşti despre Moş Nicolae” Artă: . Exerciţii de înviorare. O 64 să interpreteze liber.• • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste.Moş Nicolae aduce daruri copiilor cuminţi” (convorbire) DEC (educaţie muzicală)cântec .O 61 să obţină efecte plastice. Ne pregătim pentru activităţi. unelte. carioca. Săptămâna 11 Perioada:30.. O 56să acompanieze ritmic cântecele. JOC DE MASĂ: Jetoane cu jucării.predare . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Colinde româneşti” ALA: Biblioteca: . Nicolae. acuarele.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.. În aşteptarea lui Moş Nicolae?” ZIUA LUNI 30. socio-culturale.O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia.2009 TEMA:Cum este a fost şi va fi pe pământ? SUBTEMA:.Comisia metodică. Audiţie: . Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: jucării . utilaje. plastilină.. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. istorice.11 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Întâlnirea de dimineaţă .11-4. ghetuţe. Joc cu text şi cânt.Stdiu individual. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. valorificând deprinderile de lucru însuşite.Iarna ne-a sosit în zori”.

Ne pregătim pentru activităţi .Iată vin colindători”” Obiective de referinţă: • O1 să participe la activităţile de grup.12. urmărind indiciile oferite de imagini.Cui aduce Moş Nicolae jucării?” Calendarul naturii.. concomitent cu învăţarea autocontrolului.. Exerciţii de înviorare...Darurile lui Moş Nicolae” ALA: Joc de rol : ..12 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Ghetuţa” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Tu ce-ai făcut ca să vină Moş Nicolae şi la tine? Calendarul naturii. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului.. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare.. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles..Joc: .Oraşul lui Moş Nicolae” ADE: DS(activitate matematică) . O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple.12-11.. Ne pregătim pentru activităţi..12 MIERCURI 02. Exerciţii de înviorare.. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ..Numără câte jucării sunt în fiecare grupă din şirul format!” DOS( educaţie pentru societate) . . cât şi în calitate de auditor.. Ne pregătim pentru activităţi.Decorăm ghetuţa” Ştiinţă: .Să ne minunăm.MARŢI 01. Exerciţii de înviorare. O5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie).Ghetuţe” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: ..Cum crezi că arată Moş Nicolae?” Calendarul naturii.. să manifeste prietenie...Colinde” ALA : Artă : .Povestea lui Moş Nicolae” (lecturi ale educatoarei) DLC .Modelăm cizmulliţe » ADE : DS (activitate matematică) .Ce-ai dori să-ţi aducă Moş Nicolae?” Calendarul naturii...12 JOI 03. armonie.. . aşezare geografică. inclusiv la activităţile de joc.Iată vine Moş Nicolae »Artă : .. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. obiective • • ..Poezii la gura sobei” Construcţii: . să ne bucurăm!” (joc didactic)Propoziţia exclamativă ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Hora” Săptămâna 12 Perioada:07. Expoziţie .Ghicitori de iarnă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Biblioteca: . . O 18 să găsească ideea unui text. toleranţă..12 VINERI 04.Numărăm ghetuţe” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .O 3 să audieze cu atenţie un text. atât în calitate de vorbitor.. să reacţioneze la acestea.Scrisoare către Moş Nicolae” DPM I Învăţarea deplasării pe genunchi şi palme ..Unde este grupa de jucării?” ( poziţii spaţiale) DOS(Activitate practică) ....Poveşti la gura sobei » ADE : DEC(educaţie plastică) .Ce—aş dori să-mi aducă Moş Nicolae » Bibliotecă : .2009 Tema: Cum este a fost şi va fi pe pământ? Subtema: .Moş Nicolae aduce daruri copiilor cuminţi » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. Lupul şi oile” II Repetarea paşilorsimpli de dans înainte şi înapoi cu bătaie .

• •

Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste, cărţi cu imagini tradiţiia Nuci; covrigi; sorcovă; stea; clopoţel ; Cuburi de plastic; Cuburi cu litere; colindatului la români;Caiete de lucru, fişe adecvate temei; Cd-uri;Cd-player; ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Cifre; jetoane cu globuleţe , clopoţel; Creioane negre şi colorate, carioca, Jetoane cu elemente tradiţionale; acuarele, plastilină; fişe cu obiceiul şi tradiţia colindatului; Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi, a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Stdiu individual.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Comisia metodică.

socio-culturale, istorice, religioase, etnice); O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană, valorificând deprinderile de lucru însuşite; O 67 să intoneze cântece pentru copii; O 56să acompanieze ritmic cântecele; O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia; O 60 să redea teme plastice specifice desenului; O 61 să obţină efecte plastice, forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii; O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic; O 64 să interpreteze liber, creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului; O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând, şezând şi în deplasare); O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale

Săptămâna: 12 Perioada:07.12-11.12.2009 TEMA:Cum este a fost şi va fi ? SUBTEMA:,,Iată vin colindători ”” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 07.12 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ,,Ce sunt colindele?”Calendarul naturii” Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi Joc de rol: Colindăm, colindăm,iarna” ALA: Biblioteca: ,,Uite vine Moş Crăciun” Artă: ,,Ce-aş dori să-mi aducă Moş Crăciun” ADE: DLC,,În Ajunul Crăciunului” de George Coşbuc (memorizare) DEC (educaţie muzicală) ,,Moş Crăciun” de D Kiriac ,,Colinde de Crăciun” audiţie

SEMNĂTU RA

MARŢI 08.12

MIERCURI 09.12

JOI 10.12

VINERI 11.12

ADP: Întâlnirea de dimineaţă ,,De ce colindăm?”Calendarul naturii” Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi. Jocuri de mişcare: ,,Dansul fulgilor de nea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: ,,La magazinul cu jucării”Biblioteca: ,,Poveste de iarna” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ,,Datini şi obiceiuri de Crăciun” ( lectură după imagini) DLC ,,Fetiţa cu chibrituri” de H. Ch. Andersen ADP: Întâlnirea de dimineaţă,, Pe cine colindăm?” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi. ,,Ghicitori de iarnă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: ,,Oraşul lui Moş Crăciun” Joc de masă: Puzzle ,,Moş Crăciun” ADE: DS(activitate matematică) ,,Arată câţi clopoţei punem într-o grupă lângă cifra 3,2,4,5,1.” DOS(Activitate practică) ,,Sorcova”, ,,Steaua” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.,,Cu cine merg să colind?” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi.,,Pregătim o serbare” ALA: Ştiinţă : ,,De unde vine Moş Crăciun ?” Joc de rol: ,,În jurul bradului” ADE : DS (activitate matematică),,Cum putem face să fie mai mult cu un obiect decât în grupa cu 5globuleţe?” DOS( educaţie pentru societate) ,, Primiţi cu colindul ? » ADP :Întâlnirea de dimineaţă.Ce colind ştii?”Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi.,,Uite vine Moş Crăciun” ALA : Ştiinţă : ,,Numărăm globuleţe » Artă : ,,Felicitări de Crăciun » ADE :DEC(educaţie plastică) ,,Colindători” DPM I Predarea paşilor de dans ,,Dansul fulgilor de nea” II Repetarea deplasării pe genunchi şi palme (2m) Joc : ,,Prin tunel”

Săptămâna 13 Perioada: 14.12-18.12.2008 Tema:Cum este a fost şi va fi pe pământ? Subtema: ,,În aşteptarea lui Moş Crăciun” Obiective de referinţă: • O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei, activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical; O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie);O 18 să găsească ideea unui text, urmărind indiciile oferite de imagini; •
O40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare; O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural, poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului;

Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste, cărţi cu imagini cu Moş Jucării; srisori; Crăciun; Caiete de lucru, fişe adecvate temei; Album cu poze din grădiniţă; Cd-uri;Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: jucării , cifre, jetoane cu globuleţe şi Creioane negre şi colorate, carioca, clopoţei; acuarele, plastilină; fişă cu Moş Crăciun, hârtie glasată; hârtie creponată; Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi, a fişelor de lucru pentru copii şi a individual.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Comisia metodică.

O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive, să manifeste prietenie, toleranţă, armonie, concomitent cu învăţarea autocontrolului; O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief, aşezare geografică, obiective socio-culturale, istorice, religioase, etnice); O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice; O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană, valorificând deprinderile de lucru însuşite. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului; O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale; O 67 să intoneze cântece pentru copii; O 56să acompanieze ritmic cântecele; O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia; O 60 să redea teme plastice specifice desenului; O 61 să obţină efecte plastice, forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii;O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic; O 64 să interpreteze liber, creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice; O 65să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii, jocuri ale copiilor, scene de familie, peisaje, activităţi cotidiene ale oamenilor); O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului; O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând, şezând şi în deplasare); O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale;

CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic;Cuburi cu litere;Maşini , utilaje, unelte;Personaje miniatură de plastic sau lemn. JOC DE MASĂ: Jetoane cu jocuri şi jucării; puzzle cu Moş Crăciun;

fişelor pentru evaluarea continuă.Stdiu

Săptămâna: 13 Perioada:14.12-18.12.2009 TEMA: Cum este a fost şi va fi pe pământ? SUBTEMA:În aşteptarea lui Moş Crăciun” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE

SEMNĂTUR A

Bradul » Moş Crăciun » DPM I Predarea săriturii în lungime cu elan. Joc : ..Brăduleţul” Joc de rol: .Jocurile copiilor iarna” Obiective de referinţă: ..12 MIERCURI 16..Podoabe pentru brad” ADE: DS(activitate matematică) . steluţe. Exerciţii de înviorare.. ..Colindăm .Săniuţa cu daruri a Moşului” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ...01-08.Tradiţii de Crăciun » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi .. globuleţe.Globuri” Construcţii: .Cine sare mai departe » II Repetarea paşilor de dans .Scrisoare către Moş Crăciun” (pov.Cum te pregăteşti pentru sărbători?” Calendarul naturii...12 JOI 17. Ne pregătim pentru activităţi. Exerciţii de înviorare.Dansul fulgilor de nea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Biblioteca: .01.Răspunde repede şi bine” (adunare şi scădere în limitele 16 cu 1-2 unităţi) DOS( educaţie pentru societate) ..Podoabe pentru brad” ADP : Întâlnirea de dimineaţă... Cine este Moş Crăciun?”Calendarul naturii. lui Moş Crăciun?” Exerciţii de înviorare.Ştii o poezie pe care să i-o spui.. colindăm” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: .Ce ai dori să-ţi aducă Moş Crăciun?”Calendarul naturii..Serbările iernii” ALA: Ştiinţă : . Ne pregătim pentru activităţi.12 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .2010 Tema: Cine şi cum organizează o activitate? Subtema: .....Crnguţa de brad” .Câte globuri sunt în brad ? » Joc de masă : puzzle .Scrisoare către Moş Crăciun » ADE : DS (activitate matematică) ..Cui trimit scrisoarea?” ( joc didactic) DEC (educaţie muzicală) Cântec : ...De-a serbarea” ALA: Bibliotecă: .LUNI 14.12 VINERI 18.Hora în jurul bradului” ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Dansul fulgilor de nea » Săptămâna:14 Perioada:04.... Exerciţii de înviorare..Grupam jucării” Artă: .La colidat” ADE: DLC . creată) ADP: Întâlnirea de dimineaţă..Bradul de Crăciun » ADE : DEC(educaţie plastică) . Ne pregătim pentru activităţi.Serbările zăpezii” ALA : Ştiinţă : ..Bradul împodobit” (observare) DLC .” DOS(Activitate practică) .Cui aduce Moş Crăciun jucării?” Calendarul naturii.De ce bradul este verde ? » Artă : .... Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ...Colinde” joc cu cânt ...12 MARŢI 15...Aşază în brad câte 6 clopoţei.

Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O 54 să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor.Stdiu individual. simboluri pentru a transmite semnificaţie. precum şi reguli de securitate personală.O 66 să diferenţieze auditiv timbrul si intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. O 67 să intoneze cântece pentru copii. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 17 să utilizeze desene. O 61 să obţină efecte plastice. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. plastilină. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. spirit de echipă. şezând şi în deplasare). O40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: jucării . poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. de competiţie.Comisia metodică. Săptămâna 14 Perioada: 04. O68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. anotimpul iarna.Cuburi cu litere.O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. carioca. • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.O 10 să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. grupul de joacă). pic.Caiete de lucru. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. cărţi cu imagini despre Îmbrăcăminte de iarnă. Cd-uri. fişe adecvate temei.01-2010 TEMA:Cine şi cum organizează o activitate? .• • • O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. Cuburi de plastic. O 79să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. sanie. acuarele. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. fair-play.01-08. O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. cerneală. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. O 55să identifice. O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. Jetoane cu elemente specifice iernii. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. grădiniţă. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. Creioane negre şi colorate. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O44să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice.

Cum se poate forma o grupă cu 6 săniuţe ?” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă....Hai la joacă afară”( joc cu text şi cânt) ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Despre fenomenele naturii în timpul iernii » Joc de masă : ..Cu cine ai venit azi la grădiniţă?”Calendarul naturii..Spune ce-ai visat?” Calendarul naturii.. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .. Exerciţii de înviorare.Omul de zăpadă » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Cum se organizează o activitate” Artă: .. Jocurile copiilor iarna” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 04.. Ne pregătim pentru activităţi...01 JOI 07.Unde te-ai dat cu săniuţa?” Calendarul naturii...Sania şi schiurile” Artă: pictură .Crăiasa zăpezii” ALA: Biblioteca : ..01-2010 .01 MIERCURI 06.Locuri de joacă pentru copii » ADE : DOS( educaţie pentru societate) . ? Exerciţii de înviorare.SUBTEMA:.Cum a fost vremea astăzi?” Calendarul naturii... Ne pregătim pentru activităţi .... ..Bulgări de zăpadă” ADE : DLC.Sportivii în concurs » SEMNĂTU RA MARŢI 05.Omul de zăpadă” ADE: DS(activitate matematică).Cântece de iarnă” audiţie ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştinţă: De ce sunt flori de gheaţă pe geam?” Artă: ..Dansul oamenilor de zăpadă” ALA: Ştiinţă : .. Ne pregătim pentru activităţi.. Exerciţii de înviorare..La derdeluş” (exerciţii şi probleme) DEC(educaţie plastică). Jocurile copiilor iarna” (lectură după imagini) DOS(Activitate practică).Jocurile copiilor” ADE: DLC .Fulgi de nea” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Spune unde te joci iarna?” Calendarul naturii.. .Jocurile copiilor iarna” (lectură după imagini) DEC (educaţie muzicală) ..Unde ne jucăm iarna ? » DS (activitate matematică).Tablou de iarnă” ADP: Întâlnirea de dimineaţă. .Hai să râdem sănătoşi să fim” ALA : Joc de masă : ...Jocurile copiilor iarna » Artă : ...01-15. Ne pregătim pentru activităţi..01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Găseşte cuvântul potrivit” (antonime.01 VINERI 08.joc didactic)DPM I Exerciţii de mers în echilibru pe o linie trasată pe sol.Omul de zăpadă” cântec ...Poezii de iarnă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: . Exerciţii de înviorare.01 Săptămâna 15 Perioada:11. II Repetarea săriturii în lungime cu elan :.

plastilină.2010 TEMA:Cine sunt suntem? .O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. precum şi reguli de securitate personală. obiecte de uz personal. O 22să recunoască.Comisia metodică. idei pe baza observărilor efectuate. O 3 să audieze cu atenţie un text. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. uman şi obiecte de uz personal. Săptămâna 15 Perioada:11. durată. pătrat.O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. O 51 să dobândească comportamente şi atitudini igienice corecte faţă de propria persoană şi faşi de alte fiinţe şi obiecte. O 75să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.01.O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.O 60 să redea teme plastice specifice desenului. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. carioca. O 18să găsească ideea unui text. O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. cărţi cu imagini cu corpul .Tema:Cine sunt suntem? Subtema: .Stdiu individual. acuarele. • • O 74să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. Cuburi de plastic. dreptunghi în jocuri. urmărind indiciile oferite de imagini.. triunghi.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Caiete Cuburi cu litere. distanţă. cât şi în calitate de auditor. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. • O 44să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. inclusiv la activităţile de joc. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. localizare). să denumească.O 67să intoneze cântece pentru copii. • O 27 să comunice impresii. Cd-uri. Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Cărţi cu imagini şi informaţii despre Creioane negre şi colorate. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. atât în calitate de vorbitor.Sănătoşi şi fericiţi” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup. Jetoane cu obiecte de uz personal.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. să construiască şi să utilizeze forma geometrică cerc. O 6să manifeste interes pentru citit. fişe adecvate temei.01-15. şezând şi în deplasare).O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. O15 să recunoască cuvinte simple şi litere în contexte familiare. corpul uman.Obiecte de uz personal. fişe cu imagini cu Pastrarea dinţilor sănătoşi. O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. de lucru.

Batista” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă .În oglindă” ALA: Bibliotecă:.Cum ..Facem ordine la jucării” ALA: Artă : .De-a doctorul” ADE: DLC .. .Sănătoşi şi fericiţi”igiena ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 11.Nu utaţi” (memorizare) DEC (educaţie muzicală).. Ne pregătim pentru activităţi Joc distractiv: .De ce trebuie să ne spălăm pe mâini”Construcţii: ....Bulgări de zăpadă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: .Ce faci dimineaţa?” Calendarul naturii...Atenţie la ce cumperi” (recunoaşterea alimentelor) joc didactic DLC.Suportul pentru periuţa de dinţi” ADE: DS (activitate matematică) .. Exerciţii de înviorare...Obiecte de uz personal” DPM I Predarea mersului în echilibru pe plan ridicat (40 -45 cm) Joc : .... săritură în adâncime .Sfaturile doctorului Măseluţă” ADE : DS (activitate matematică) ..Te speli pe mâini înainte de masă?” Calendarul naturii..Cine vegheză la sănătatea ta?” Joc de rol: ...SUBTEMA:.01 MIERCURI 13.Zâmbetul şi efectele lui » Artă : modelaj . prosoape de câte 6 obiecte” DOS(Activitate practică) . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Jocuri în aer liber: .. săpunele...01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Câte cuvinte am spus?”( obiecte de uz personal-joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi.Construiţi grupe cu periuţe de dinţi..Proverbe despre sănătate” Joc de masă: ...Aşază corect obiectele de uz personal” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .. Exerciţii de înviorare.Educaţie sanitară: .Obiecte de uz personal”Ştiinţă: .. .Acrobatul” II Traseu aplicativ cu mers în echilibru pe o linie trasată pe sol . alergare printer obstacole .... Un copil politicos” cântec –predare .01 VINERI 15..01 JOI 14..01 .Detectivii” DOS( educaţie pentru societate) .Obiecte de uz personal » ADE : DEC(educaţie plastică) . Exerciţii de înviorare.Cum îţi aşezi hăinuţele?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: . când şi de ce ne spălăm pe dinţi?” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi.La ce oră te culci?” Calendarul naturii. SEMNĂTUR A MARŢI 12.Cum ne ferim de răceli” ALA Ştiinţă : .Prietenii curăţeniei” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Ce mănânci ca să fii sănătos?” Calendarul naturii.Numără sunetele” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Exerciţii de înviorare.Activitate gospodărească: .

O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. armonie.O 8să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. cărţi cu imagini di ţara Costume populare. şezând şi în deplasare). fişe artizanat.Hai să dăm mână cu mână” Obiective de referinţă: • O 1să participe la activităţile de grup. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa • cotidiană. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. religioase. Activitatea metodică: • . corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. localizare). cât şi în calitate de auditor. O 61 să obţină efecte plastice.2010 Tema: Cine sunt suntem? Subtema: . să reacţioneze la acestea. • • O 26 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural.01. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. O 41să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi.O 5să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite.Săptămâna: 16 Perioada:18. acuarele. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. durată. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. atât în calitate de vorbitor. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii.O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. să manifeste prietenie. O 27 să comunice impresii. în limitele 1-10. aşezare geografică. obiecte de Cuburi de plastic. • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Însemnele României.01-22. distanţă. inclusiv la activităţile de joc. Jetoane cu imagini din România. concomitent cu învăţarea autocontrolului. noastră România . Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei. obiective socio-culturale.Caiete de lucru. Creioane negre şi colorate. Cuburi cu litere. plastilină. valorificând deprinderile de lucru însuşite. Puzzle. carioca. O 7să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. lemn. Album cu poze din ţara noastră. idei pe baza observărilor efectuate. istorice. O 60să redea teme plastice specifice desenului. etnice).. O 67să intoneze cântece pentru copii. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.Cduri. toleranţă. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului.

.01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Hai să dăm mână cu mână” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 18. Căsuţe ţărăneşti” Artă: .Stegulete » confecţionare ADE : DS (activitate matematică) ...Lectura educatoarei : ... Ne pregătim pentru activităţi .Exerciţii şi probleme cu 7 steguleţe” DOS(Activitate practică) .Moş Ion Roată şi Unirea” ALA: Biblioteca : . Ne pregătim pentru activităţi.2010 TEMA:Cum este a fost şi vafi pe pământ? SUBTEMA:..01 ..Cum putem face o grupă cu 8 steguleţe” DOS( educaţie pentru societate) ..Însemnele României” (observare) DLC . Exerciţii de înviorare..Îţi ajuţi prietenul?” Calendarul naturii..Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. Exerciţii de înviorare...Hora Unirii” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .Ce ştim despre Unire?” (convorbire) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. Exerciţii de înviorare.01 JOI 21.Hai să dăm mână cu mână » SEMNĂTU RA MARŢI 19.Tu ai un prieten?” Calendarul naturii.Hora fetelor şi băieţilor” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. Răsfoim albume cu obiecte de artă populară şi portul popular la români” Artă: .Hora românească” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Unde-i unul nu-i putere la nevoi şi la durere” Calendarul naturii.01-22. Săptămâna 16 Perioada: 18.. Decorăm ia şi fota” ADE: DLC .01 MIERCURI 20.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei..Legenda Tricolorului” de Andrei Ciurunga Artă : . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Audiţie ..01.Ţărăncuţa” decorare Joc de masă: ...Imnul României” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: . Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: Toţi românii cântă ...Stdiu individual.Cine a fost Alexandru Ioan Cuza?” Calendarul naturii..Hora unirii” (audiţie ) ..Alege imagini din ţara ta” ADE: DS(activitate matematică) ... Oraşul meu” desen ADE: DS(Cunoaşterea mediului) . .Toţi românii cântă Hora Unirii” (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) .Comisia metodică..Vizită la muzeu” ALA: Bibliotecă: .

cât şi în calitate de auditor. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. Joc: .01-29. apa.Cuburi cu litere. şezând şi în deplasare). O 27 să comunice impresii.Animalele sălbatce în timpul iernii” Obiective de referinţă: • O 1să participe la activităţile de grup. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.VINERI 22. Caiete de lucru.Atinge clopoţelul” II Repetarea mersului în echilibru pe plan ridicat. Ne pregătim pentru activităţi. O70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale.O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. Album cuanimale sălbatice. Exerciţii de înviorare. lemn. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. cărţi cu imagini cu animale Măşti de animale . decupaje cu Cuburi de plastic. fair-play. fauna. Personaje miniatură de plastic sau temei.. • O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic.Hai să dăm mână cu mână?” Calendarul naturii. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. fenomene ale naturii). O 60 să • • • redea teme plastice specifice desenului.O 55 să identifice. în limitele 1-10. solul. de competiţie. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.01 ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. fişe adecvate animale. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 67 să intoneze cântece pentru copii. precum şi interdependenţa dintre ele. .. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. Săptămâna 17 Perioada: 25. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute..Moş Ion Roată şi Unirea » Ştiinţă : ... O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.Moştenire” de Otilia Cazimir ALA : Joc de rol . O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei.Cdplayer . aerul. vegetaţia..Numărăm steguleţe » ADE : DEC(educaţie plastică) . O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. atât în calitate de vorbitor. spirit de echipă.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor..01.. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. sălbatice.Hora Unirii” DPM I Predarea săriturii în înălţime cu elan şi desprindere de pe un picior pentru atingerea unui obiect suspendat .O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. idei pe baza observărilor efectuate . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.2010 Tema:Când cum şi de ce se-ntâmplă? Subtema: . O 3 să audieze cu atenţie un text.Cd-uri. inclusiv la activităţile de joc.

Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: . Vulpea şi gâştele” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: ..2010 TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă? SUBTEMA:.01-29.Adăposturi pentru animale” Artă: ..Iepuraşii jucăuşi” ALA: Bibliotecă: .. Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: ..Spune ce-ai visat?” Calendarul naturii...Citim imagini despre animale” Ştinţă: ..Apă.Forme de plastic cu animale sălbatice .. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip. acuarele. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.... Animale sălbatice” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Animalele sălbatice din ţara noastră” (observare) DLC .. fişe cu animale sălbatice .În pădure” Joc de masă: .. Săptămâna:17 Perioada:25.01 MIERCURI 27..ŞTIINŢĂ: Enciclopedie cu animale sălbatice .. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Cine este .01.Ce fac animalele sălbatice în timpul iernii?” ADE: DS(activitate matematică) .Fă-i ceva iepuraşului şi dă-l mai departe!” Calendarul naturii.Animale sălbatice” SEMNĂTUR A MARŢI 26.Coliba iepuraşului” ( povestire) DEC (educaţie muzicală) .01 .Masă bună” cântec -predare . Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Dramatizare: ..Cu cine te-ai întâlnit?” Calendarul naturii.Comisia metodică.. plastilină..Căsuţa din oală” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: .. Exerciţii de înviorare.Caută mama şi puiul” ADE: DLC .Stdiu individual. Iepuraşul Ţup” Joc cu cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă .cine sunt?” joc didactic ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Animalele sălbatice în timpul iernii” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 25.Construim grupe cu 7 animale sălbatice” DOS(Activitate practică) . Exerciţii de înviorare.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei..01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . carioca. ARTĂ: Creioane negre şi colorate..

Animale sălbatice » Ştiinţă : .Numărăm animale sălbatice » ADE : DEC(educaţie plastică) .Măşti de animale sălbatice » ADE : DS (activitate matematică) .2010 Tema: Când / cum şi de ce se întâmplă? Subtema: . idei pe baza observărilor efectuate . O 6să manifeste interes pentru citit. Joc : . grădiniţă. precum şi interdependenţa dintre ele. • O67 să intoneze cântece pentru copii. atât în calitate de vorbitor. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi... O 61să obţină efecte plastice.Aruncarea şi prinderea mingii de la piept cu ambele mâini. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. aerul. • • O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.Audiţie .. solul.Animale sălbatice” DPM I I .. Exerciţii de înviorare. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. şezând şi în deplasare).01 VINERI 29. apa.. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. înlimitele1-10.Căprioara » de Emil Gârleanu ADP : Întâlnirea de dimineaţă. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. Joc: . O 55 să identifice. O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. Exerciţii de înviorare... de competiţie..Care animale îţi plac?” Calendarul naturii. Mingea la poartă” II Consolidarea săriturii în înălţime cu elan şi desprindere de pe un picior cu atingerea unui obiect suspendat. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.02-12. O 1să participe la activităţile de grup. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Sparge balonul” Săptămâna 18 Perioada:08. grupul de joacă). fauna.. Ne pregătim pentru activităţi. • ..01 ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi. cât şi în calitate de auditor . O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.Îţi plac animalele?” Calendarul naturii..02. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.. fenomene ale naturii).Cântece despre animale sălbatice” ALA Joc de masă : Puzzle . De-a vânătorii » Artă : .Animalele domestice şi puii lor” Obiective de referinţă: • O 18 să găsească ideea unui text. urmărind indiciile oferite de imagini.JOI 28. fair-play. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor.. inclusiv la activităţile de joc. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea uno teme plastice. spirit de echipă.Ghicitori despre animale sălbatice” ALA: Joc de rol : . forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. O 40 să numere de la 1la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 27 să comunice impresii. vegetaţia. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris.Câte animale sunt în grupă ?” DOS( educaţie pentru societate) . O 3 să audieze cu atenţie un text.. . . O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.

Stdiu individual.02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Caiete de lucru.2010 TEMA: Când / cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .. Creioane negre şi colorate. Caută-ţi perechea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .Îţi plac animalele ?” Calendarul naturii..Căsuţe pentru animale” ADE: DLC . Citim imagini –La ferma bunicilor” Construcţii: .Animale domestice” (observare) DLC . plastilină.Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Enciclopedie cu animale domestice.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Exerciţii de înviorare...Grupează animalele domestice” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) . CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.Apă..02. Personaje miniatură de plastic sau lemn.. Album cuanimale domestice..02 . carioca.Ce sunt animalele domestice?” Calendarul naturii.Graiul animalelor” cântec.Iedul cu trei capre” de Octav Pancu Iaşi (lectura educatoarei) SEMNĂTU RA MARŢI 09. Săptămâna: 18 Perioada: 08-12.Numără sunetele” joc ADP: Întâlnirea de dimineaţă . fişe cu animale domestice. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip.. acuarele. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi... Ferma de animale” (lectură după imagini) DEC (educaţie muzicală) .Animalele domestice şi puii lor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 08. cărţi cu imagini cu animale Măşti de animale ..Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. Ne pregătim pentru activităţi Jocuri de mişcare: . decupaje cu domestice.Forme de plastic cu animale domestice.. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Cursa pisicilor: . adecvate temei. fişe animale..predare .Cd-uri. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă..Numărăm animale domestice” Joc de masă: .Grivei şi iepuraşii” ALA: Biblioteca: .Cuburi cu litere.Comisia metodică.

. Ne pregătim pentru activităţi . O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie..Care animale îţi plac?” Exerciţii de înviorare. Modelăm animale domestice » Joc de rol :. precum şi interdependenţa dintre ele..Construim cât mai multe grupe cu 8 animale domestice” DOS( educaţie pentru societate) .Ce trebuie să fac după ce mă joc cu animale?” ALA: Bibliotecă : . cât şi în calitate de auditor. vegetaţia.Motanul Încălţat » ADE : DEC(educaţie plastică). apa. fauna.02-19... grupul de joacă)... O 55 să identifice.02 JOI 11..Cum putem forma o grupă cu 8 pisici?” DOS(Activitate practică) ..Ce animale ai acasă?” Calendarul naturii. • • .Cei trei purceluşi » Artă : .Când..Animale domestice” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.Ghicitori despre animale domestice” ALA : Artă : . solul.02 Săptămâna: 19 Perioada: 15. VINERI 12. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.Animalul preferat » ADE : DS (activitate matematică). fenomene ale naturii). Exerciţii de înviorare. în limitele 1-10. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. Ne pregătim pentru activităţi. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.Păsările domestice şi puii lor” Obiective de referinţă: • O 1să participe la activităţile de grup. .02. atât în calitate de vorbitor. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei.Melcii prin ploaie” II Repetarea aruncării şi prinderii mingii la piept cu ambele mâini. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. aerul. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.Iedul cu trei capre” ADE: DS(activitate matematică) . Animale domestice » DPM I Predarea târârii pe abdomen cu sprijin pe antebraţe şi împingere în vârful picioarelor” Joc : .... O 27 să comunice impresii. ..02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă.2010 Tema: Când /cum şi de ce se întâplă? Subtema: .. precum şi reguli de securitate personală. inclusiv la activităţile de joc. O 3 să audieze cu atenţie un text.Animale domestice” Joc de rol: .Căţeluşul şchiop” Elena Dragoş” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masa: puzzle . să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.. Ne pregătim pentru activităţi. . O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi.. . idei pe baza observărilor efectuate . grădiniţă. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect...Îngrijeşti animalele?” Exerciţii de înviorare. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.Ştampilăm şi colorăm animale domestice » .MIERCURI 10. cum şi de ce îngrijim animalele domestice ? » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.

fişe cupăsări plastic cu păsări domestice .Povestea gâştelor” de George Coşbuc (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) . Exerciţii de înviorare. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.• O 60 să redea teme plastice specifice desenului.Apă. Creioane negre şi colorate. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale.Stdiu individual. plastilină.Răţuştele”(joc cu text şi cânt) SEMNĂTUR A .Forme de acuarele. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte..02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . DLC .Ghicitori despre păsări domestice” ALA: Bibliotecă: . O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei. de competiţie. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic.Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Enciclopedie cu păsări domestice .Citim imagini despre păsări domestice” Construcţii: ..Păsările de curte şi puii lor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 15.Cuburi cu litere. fair-play. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. lemn. Suport de lemn cu nisip. fişe domestice . • Săptămâna: 19 Perioada: 15.Spune ce pasări domestice cunoşti?” Calendarul naturii.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. cărţi cu imagini cupăsări Măşti de păsări.O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. Album cu păsări domestice.Adăposturi pentru păsări domestice” ADE.Comisia metodică.Cocoşul nătăfleţ” cântec – predare .Cd-uri. Caiete de lucru. Ne pregătim pentru activităţi . forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii.. O 61să obţină efecte plastice.2010 TEMA: Când /cum şi de ce se întâplă? SUBTEMA: .02-19.02. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. decupaje cupăsări Cuburi de plastic. şezând şi în deplasare). spirit de echipă. carioca... domestice .... O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea uno teme plastice. O 67 să intoneze cântece pentru copii. domestice.

. O 15 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. II. Cum este la bunici?” Calendarul naturii.Caută umbra păsărilor » Ştiinţă .Păsări domestice” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. sunete” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. lumea teatrului. cât şi în calitate de auditor. idei proprii. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical.MARŢI 16.Punguţa cu doi bani » ADE : DEC(educaţie plastică) .02 MIERCURI 17. Repetarea târârii pe abdomen cu sprijin pe antebraţe şi împingere pe vârful picioarelor . Modelăm puişori » Joc de rol : . Dramatizare... atât în calitate de vorbitor. precum şi interdependenţa dintre ele.Ai păsări acasă?” Calendarul naturii.).Numărăm păsărele » ADE : DS (activitate matematică) .. Ne pregătim pentru activităţi.. Ne pregătim pentru activităţi ..Numără păsările din grupă şi spune câte sunt?” DOS(Activitate practică) .Găinuşa cea moţată” ALA : Artă : ... Vine raţa de la baltă” ALA: Joc de masă : . inclusiv la activităţile de joc. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .02 VINERI 19.. Te joci cu păsărelele în ogradă la bunici?” Calendarul naturii.Când cum şi de ce îngrijim păsări domestice ? » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. cu sentimente. Exerciţii de înviorare.Păsări domestice” DPM I Predarea aruncării mingii cu o mână de la umăr la ţintă fixă.Cum putem forma o grupă cu 9 puişori” DOS( educaţie pentru societate). Săptămâna:20 Perioada:22.Ferma de păsări” (observare) DLC ... să reacţioneze la acestea. gânduri. Desene după şabloane şi colorarea lor” Ştiinţă: . Ne pregătim pentru activităţi.Atlasul cu păsări” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ..Cuvinte. O25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex. Joc: . silabe..Taraba cu mărţişoare” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup.02-26. a filmului etc.2010 Tema: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? Subtema: .. Punguţa cu doi bani” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: De-a fermierul” Bibliotecă: .. Exerciţii de înviorare. .02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă... De ce nu se udă penele gâştei şi raţei” ADE: DS(activitate matematică) ..Puişorul moţat” de Elena Farago ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: ...... .Şarpele îşi târăşte coada”. O 23 să numere de la 1 la 5 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele .O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect..Tu dai seminţe păsărelelor?” Exerciţii de înviorare.. • O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. .: fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.02. O 3 să audieze cu atenţie un text.02 JOI 18..

acuarele.Comisia metodică.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei... concomitent cu învăţarea autocontrolului. Caiete de lucru. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia.Ghici. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Cuburi cu litere.Cd-player ŞTIINŢĂ: Cifre .Despre tradiţia mărţişoarelor la români” Artă: . pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). JOC DE MASĂ: Mărţişoare. utilaje.Soarele şi omuleţii de zăpadă” (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) . corespunzătoare.Cd-uri. Maşini . armonie.Voi sunteţi ecoul” joc muzical SEMNĂTU RA . Exerciţii de înviorare.O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. unelte...O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale.Mărţişoare” ADE: DLC . ARTĂ: Creioane negre şi colorate.O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii. idei pe baza observărilor efectuate. tradiţia mărţişoarelor.. distanţă. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.01-26. să manifeste prietenie. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. şezând şi în deplasare).Personaje miniatură de plastic sau lemn. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. mărţişoare . O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. aţă. ghicitoarea mea” ALA: Biblioteca: .• • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. clasificare. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. plastilină. cărţi cu informaţii despre Mărţişoare . comparare. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. O 27 să comunice impresii. O 67 să intoneze cântece pentru copii O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. planşetă. toleranţă.2010 TEMA: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? SUBTEMA: . ordonare. valorificând deprinderile de lucru însuşite. localizare)...02. carioca. grupare/regrupare.. fişe adecvate temei. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. durată.Taraba cu mărţişoare” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 22. O 64 să interpreteze liber. Ne pregătim pentru activităţi . creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice.Zi sfântă-n mărţişor” cântec . la diferite ritmuri.Ce mărţişoare iţi plac?” Calendarul naturii. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. Săptămâna:20 Perioada: 22.Stdiu individual.

Dansul ghioceilor” ALA : Artă : . O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex.. O 17 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). Ne pregătim pentru activităţi.Mărţişoare” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.MARŢI 23.. comparare. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă.. Exerciţii de înviorare.Scriem felicitări de 1 Martie » Joc de masă : imagine din povestea .. Decorare mărţişoare” Joc de rol : . povestiri. O 16 să fie capabil să creeze el însuşi (cu ajutor) structuri verbale.2010 Tema: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? Subtema: ...Ce mărţişoare ai vrea să faci ? Calendarul naturii. cum şi de ce oferim mărţişoare ? » ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.Sunt creativ” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi. O 7 să recunoască cuvinte simple şi litere în contexte familiare.. ghicitori.Poezii dedicate mamelor” ALA: Bibliotecă : .. a filmului etc. .Ce ştii despre obiceiul de a dărui mărţişoare?”( convorbire) DLC . Pregătim o serbare” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . înţelegând în mod intuitiv caracteristicile expresive şi estetice ale acestuia. utilizând intuitiv elementele expresive.. cu sentimente. gânduri...Cui dăruieşti mărţişoare?” Calendarul naturii. rime. lumea teatrului.II.03-05. precum şi interdependenţa dintre ele. Exerciţii de înviorare. O 6 să manifeste interes pentru citit.. ordonare.Inimioara de preşcolar” Calendarul naturii..III. grupare/regrupare. ... idei pe baza observărilor efectuate. Ghiocei şi viorele “ Predarea fig.Vânătorii iscusiţi » Săptămâna:21 Perioada: 01...Jocul silabelor” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă. O 27 să comunice impresii. .Grupăm mărţişoare » ADE : DEC(educaţie plastică) .Felicitări de 1 Martie” Ştiinţă: .Mărţişoare » modelaj Joc de masă : . Numărăm mărţişoare” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ... mici dramatizări.Construim grupe cu 9 mărţişoare” DOS(Activitate practică) .Numără şi socoteşte câte mărţişoare sunt ?” DOS( educaţie pentru societate) . • O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere.: fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.).. .02 JOI 25. ..Când.” Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .. Cântece dedicate mamelor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . ...02 MIERCURI 24.03.Mărţişoare pentru mama” DPM I Dans cu temă : .Soarele şi omuleţii de zăpadă » ADE : DS (activitate matematică) .Dăruim şi primim mărţişoare” ADE: DS(activitate matematică) .. idei proprii.Mulţumesc iubită mamă!” Obiective de referinţă: • O 4 să recepteze un text care i se citeşte ori i se povesteşte. .. Ne pregătim pentru activităţi.02 VINERI 26. I.02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă. O 23 să numere de la 1 la 5 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. clasificare. ) II Repetarea aruncării mingii cu o mână de la umăr la ţintă fixă « Joc . Exerciţii de înviorare.

. acuarele. să manifeste prietenie.Cd-uri.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. felicitari pentru mame. fişe adecvate temei.Personaje miniatură de plastic sau lemn.Căsuţa păpuşii” activitatea mamelor în familie. concomitent cu învăţarea autocontrolului. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm.Comisia metodică. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană.Păpuşi Album cu poze din familie. durată. care se pot desfăşura în familie.Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Cifre. unelte. valorificând deprinderile de lucru însuşite. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. şezând şi în deplasare).03. O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale.2010 TEMA: : Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? SUBTEMA: . plastilină. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). cărţi cu imagini despre .. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. toleranţă. la diferite ritmuri. O 64 să interpreteze liber.• • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. O 67 să intoneze cântece pentru copii O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată.O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. utilaje.Cuburi cu litere.Mulţumesc iubită mamă!” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTUR A . Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. armonie. distanţă. despre ziua femeii. Cărţi de documentare Creioane negre şi colorate. jetoane. carioca. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.Stdiu individual. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice.O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Caiete Utilată corespunzător pentru activităţi de lucru.O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. Săptămâna:21 Perioada: 01-05. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.Maşini . O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. localizare). JOC DE MASĂ: Jetoane cu obiecte utilizate în casă.

Cântece dedicate mamelor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ..Vine .03 MIERCURI 03.Unele secrete nu trebuie păstrate niciodată. ..Daruri pentru mama » ADE : DS (activitate matematică) .Fiecare pui are mama lui” ALA: Construcţii : . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ..II.03. Ne pregătim pentru activităţi.. Exerciţii de înviorare.Ghiocei şi viorele « Predare fig..Felicitări pentru mama » DPM Dans cu temă .( IV... Familia mea” Joc de rol: ..Cum mă împac cu prietenul meu?” Calendarul naturii..Felicitări entru mama” ADE: DS(activitate matematică) ..Rugăciune pentru părinţi” de M Eminescu ALA : Joc de rol : ... .Poezii dedicate mamelor” ALA: Bibliotecă: .. Flori pentru mama” Bibliotecă: .. Ne pregătim pentru activităţi.LUNI 01.De ce o iubesc pe mama mea?” (convorbire) DLC .III.. Ne pregătim pentru activităţi... De-a tata şi de-a mama” ADE: DLC .Cum cer iertare?” Calendarul naturii.2010 Tema: Când cum şi de ce se întâmplă? Subtema: .. Exerciţii de înviorare. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un .03 VINERI 05. ..V. ) MARŢI 02.Cum putem forma o grupă cu 10 ghiocei pentru mama?” DOS(Activitate practică) .Formăm grupe cu 10 ghiocei” DOS( educaţie pentru societate) ..Profesia mamei” Artă: . Exerciţii de înviorare.Felicitări pentru mama” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.E ziua ta mămica mea iubită » ADE : DEC(educaţie plastică) .03 JOI 04.Ajut pe mama » ADP : Întâlnirea de dimineaţă...03 Săptămâna: 22 Perioada:08. I. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei.VI) (Repetare fig.03 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Exerciţii de înviorare.Coşuleţ cu ghiocei” cântec . Casa noastră » Artă : aplicaţie .O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect..Scriem felicitări pentru mama” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ..în cine pot avea încredere?” Calendarul naturii.Ghiceşte cine a cântat” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă...Cum spun mulţumesc?” Calendarul naturii. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles... Ne pregătim pentru activităţi....03-12....Dansul ghioceilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: modelaj .Să măsurăm cuvintele” (Joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă..De-a serbarea» Bibliotecă : . vine primăvara” Obiective de referinţă: • O 3 să audieze cu atenţie un text. Inima mamei” (Lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) .Învăţ să spun NU fără să îi deranjez pe cei din jur” Calendarul naturii...

O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. vine primăvara” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTU RA . Cuburi de plastic. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. grupul de joacă).Comisia metodică. aerul. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. Creioane negre şi colorate. Cuburi cu litere. Suport de lemn cu nisip. plastilină. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. şezând şi în deplasare). precum şi interdependenţa dintre ele. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. Personaje adecvate temei. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. de competiţie.Vine . apa. primăvară. fair-play. primăvară.Forme de plastic. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. vegetaţia. • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. fenomene ale naturii). carioca. Cd-player. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 . fauna.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. fişe Maşini . cărţi cu imagini despre Obiecte de grădinărit. Cărţi cu informaţii despre grădinărit. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .O 55 să identifice. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. Caiete de lucru. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. Săptămâna :22 Perioada: 08. • O42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. utilaje. miniatură de plastic sau lemn. grădiniţă. spirit de echipă.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. unelte.03. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Cifre. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.Cd-uri. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte .03-12. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. jetoane.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice..Stdiu individual. fişe cu aspecte de Apă. acuarele. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor.limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. solul.

Aşază elementele specifice primăverii » ADE :DS (activitate matematică) .03 VINERI 12.Plantăm flori” ALA : Ştiinţă : .” Calendarul naturii..Ghiocei şi toporaşi” DPM I Predarea săriturii în înălţime cu elan peste obstacol....Flori legănate de vânt” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: .Când cum şi de ce vine primăvara ?” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.Numărăm ghiocei » Artă : .03 MARŢI 09... Joc de mişcare: . Ne pregătim pentru activităţi.03-19..03 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Alege imagini de primăvară” ADE: DLC . Ne pregătim pentru activităţi.. Joc : ..Repetarea dansului cu temă .Cine ştie câştigă întrecerea” DOS( educaţie pentru societate). Jocuri de mişcare.Ghiocelul” .. Exerciţii de înviorare..Numără şi socoteşte câţi ghiocei sunt?” DOS(Activitate practică) . Ghioceii şi viorelele” Săptămâna :23 Perioada: 15.... Grădina primăvara” Artă: . Ne pregătim pentru activităţi.. Ne pregătim pentru activităţi.Ce ţie nu-ţi place altuia nu face !” Calendarul naturii.Dansul florilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: ...De-a grădinarii” Biblioteca: . Joc de mişcare: .Citim imagini despre primăvară” Joc de masă: . .. Concertul primăverii” de George Coşbuc (memorizare) DEC (educaţie muzicală) .Ce ştim despre primăvară ? » Joc de masă : . .03 MIERCURI 10.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .. Cum este vremea astăzi şi cum tesimţi? Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi. cu desprindere de pe un picior ( înălţimea obstacolului 40 cm) Joc : .:DS(activitate matematică) ... Joc de mişcare: .. Exerciţii de înviorare. Exerciţii de înviorare.. În pădure” ALA: Ştiinţă : ..Aspecte caracteristice anotimpului primăvara” (observare) DLC . Exerciţii de înviorare..LUNI 08.03 JOI 11.În pădure” ALA: Bibliotecă: .În pădure” joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă ...Legume de primăvară” Obiective de referinţă: .Comunic în oglindă” Calendarul naturii.Sări peste sfoară » II .Toporaşul” ADP : Întâlnirea de dimineaţă..Început de primăvară” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ... Sunt vesel /trist pentru că.Vestitorii primăverii” (lectură după imagini) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Elemente de limbaj scris” ADE..03...Mima” Calendarul naturii...Flori de primăvară” ADE : DEC (educaţie plastică) ..Primăvara” cântec predare .

fişelor pentru evaluarea continuă. Cd-uri.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Crearea unui loc special amenajat Creioane negre şi colorate. sape.O 18 să găsească ideea unui text. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. grădiniţă.Caiete de grădinăritului: greble. cărţi cu imagini despre Unelte de jucărie specifice activităţile de grădinărit . de competiţie.• • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. a fişelor de lucru pentru copii şi a individual.. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. pentru activităţi de grădinărit. solul. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. spirit de echipă. planteze diferite seminţe. O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. plastilină. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor..O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. precum şi interdependenţa dintre ele. fauna. utilaje. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. simboluri pentru a transmite semnificaţie. apa.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. JOC DE MASĂ: Seminţe pe care să le grupeze pe diferite specii. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora O 17 să utilizeze desene. fenomene ale naturii).O 55 să identifice. unelte. grupul de joacă).Stdiu Săptămâna :23 Perioada: 15. unde să acuarele.Personaje miniatură de plastic sau lemn. pe care apoi să le îngrijească. vegetaţia. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. şezând şi în deplasare). fair-play. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. carioca.Comisia metodică.03-19. urmărind indiciile oferite de imagini. fişe adecvate temei. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. aerul. aduse de acasă .O 6să manifeste interes pentru citit.Legume de primăvară” . implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. seminţe lucru. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.03.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.Cuburi cu litere.

.Scriem cuvinte ce denumesc legume de primăvară” Ştiinţă : .Ghiceşte cine a cântat” joc ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Exerciţii de înviorare. Exerciţii de înviorare.. .Tristeţea.Ridichea uriaşă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .De-a grădinarii” Artă: .Plantăm legume” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: ... Joc : ..03-26.03. Ne pregătim pentru activităţi...Vin Floriile cu soare şi soarele cu florii” .2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . Ştiinţă : .Cine ajută pomii să crească ?” ADE :DS (activitate matematică) .. Dramatizare: .. :DS(Cunoaşterea mediului) . Ba al meu .Citim imagini despre legume” Construcţii: . Grădina de legume” ADE: DLC .Cum cresc legumele ?” DEC(educaţie plastică) .Cum cresc legumele?” Joc de masă: . Ne pregătim pentru activităţi.. ..Numărăm şi socotim câte legume sunt !” DOS( educaţie pentru societate) .În grădina de legume” cântec-predare .Învingem obstacolele” SEMNĂTUR A MARŢI 16..Unde-s mulţi puterea creşte » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Gimnaştii la concurs” II Repetarea săriturii în înălţime cu elan peste obstacol cu desprindere de pe u picior.Ridichea uriaşă » DPM I Predarea unor elemente de gimnastică acrobatică: cumpăna pe un genunchi şi semisfoara . ba al tău” Calendarul naturii.. Legume de primăvară » modelaj . .Ridichi” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . Exerciţii de înviorare.Legume de primăvară”(obsrvare) DLC . Exerciţii de înviorare. Joc: . veselia în culori şi forme” Calendarul naturii.03 Săptămâna :24 Perioada: 22.Legume de primăvară” ADE: DS(activitate matematică) .03 MIERCURI 17.03 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Întâlnirea de dimineaţă..Cum să îmi fac prieteni?” Calendarul naturii.03 VINERI 19....Hei..... Ne pregătim pentru activităţi.La aprozar” DOS(Activitate practică) .. .În grădina de legume” audiţie ALA: Bibliotecă : .Culegem legume” ALA : Artă : ..Fuga la pom” ALA: Bibliotecă: . ... .În grădina de legume” (lectura după imagini) DEC (educaţie muzicală) ..Cuvinte silabe sunete” (Joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.. am şi eu o opinie!” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi...03 JOI 18..Dacă tu eşti bine sunt şi eu bine” Calendarul naturii......Grupăm legume” ADE.ZIUA LUNI 15.

O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. O 27 să comunice impresii. Cd-player.O 55 să identifice. şezând şi în deplasare).Stdiu individual. fişe Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei. Cuburi de plastic. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. fauna. Săptămâna :24 Perioada: 22. a vehiculelor cosmice .fişă cu flori de plastic de flori de primăvară. Suport de lemn cu nisip. acuarele. aerul.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. carioca. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple.03-26. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Enciclopedie cu flori de primăvară. grupul de joacă). O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. primăvară. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.03. lemn. de competiţie. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. plastilină.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? .Obiective de referinţă: • • O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. Cd-uri. O 33să cunoască existenţa corpurilor cereşti. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor.Apă. spirit de echipă. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. solul. idei pe baza observărilor efectuate . apa. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. în limitele 1-10.Caiete de lucru.Forme de ierbar. vegetaţia. Creioane negre şi colorate.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. fenomene ale naturii).Cuburi cu litere. precum şi interdependenţa dintre ele. O 17 să utilizeze desene. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. grădiniţă.Comisia metodică. primăvară. fair-play. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. simboluri pentru a transmite semnificaţie. cărţi cu imagini cu flori de Costume de flori de primăvară.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.

.03 MIERCURI 24.03-02..Plantăm flori” Artă: . ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: puzzle: .. ghicitoarea mea” ghicitori despre flori .Seră” ADE : DEC(educaţie plastică).” Calendarul naturii.... . Cântece de primăvară” audiţie. .. Ne pregătim pentru activităţi.03 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Cum să fac surprize celor dragi?” Calendarul naturii.Plantăm flori !” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. .SUBTEMA: .Flori de primăvară” DPM I Predare ..Suntem toleranţi” Calendarul naturii.2010 Subtema: Cum este /a fost şi va fi aici pe pământ ? .. .03 Săptămâna 25 Perioada: 29..Zambila şi Narcisa” Artă: . Cum cresc florile” ....03 JOI 25...Ghici..?” Calendarul naturii.Crenguţa înmugurită” ADE: DS(activitate matematică) .Flori de primăvară” (lectură după imagini) DEC (educaţie muzicală) ....Modelăm floricele » ADE : DS (activitate matematică) .. ALA : Joc de rol : .03 VINERI 26.Zambile şi narcise” ADE :DS(Cunoaşterea mediului) .Înfloresc grădinile” ALA: Biblioteca: .Poveşti despre flori” (povestiri ale educatoarei) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Dansul florilor” II Repetarea elementelor de gimnastică acrobatică:rularea şi rostogolirea laterală SEMNĂTU RA MARŢI 23. E o zi frumoasă de primăvară” Calendarul naturii.. Ne pregătim pentru activităţi. .Vin Floriile cu soare şi soarele cu florii” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 22.Flori de primăvară” (observare) DLC .Floriile” cântec . Cum v-aţi simţi dacă cineva v-ar spune.Glasul florilor” (joc cu text şi cânt) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. Ne pregătim pentru activităţi.Jocuri de mişcare. ..Citim imagini cu flori de primăvară” Joc de masă: . Repetăm poezii despre flori” ALA: Ştiinţă : . Exerciţii de înviorare...Fluturi şi flori” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă:.Socotiţe câte flori sunt ?” DOS( educaţie pentru societate) ...... Ne pregătim pentru activităţi.Grpăm flori de primăvară” ADE: DLC .. Exerciţii de înviorare...Între flori” Construcţii: .Numărăm floricele » Artă : ..Flori de primăvară” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. joc de mişcare:..La florărie” DOS(Activitate practică) . Ne pregătim pentru activităţi. Exerciţii de înviorare.04..Azi mi s-a întâmplat. Exerciţii de înviorare..

să manifeste prietenie. învăţând să le traseze. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O 6 să manifeste interes pentru citit. ARTĂ: Creioane negre şi colorate. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. istorice. O 27 să comunice impresii.Stdiu individual. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. obiective socio-culturale.Hristos a înviat” Obiective de referinţă: • • • O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). jocuri ale copiilor..O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. peisaje.Comisia metodică. acuarele. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice.. activităţi cotidiene ale oamenilor). • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Biblia pentru copii. armonie. Forme de plastic cu iepuraşi şi ouă. şezând şi în deplasare).Apă. etnice). scene de familie. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 64 să interpreteze liber.04. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. O 61 să obţină efecte plastice. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora.03-01. O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia.. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. Cărţi de religie Costume de ouă şi de iepuraşi. urmărind indiciile oferite de imagini. O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale.Tema: . toleranţă. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale. O 14să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. concomitent cu învăţarea autocontrolului. literelor şi cifrelor. carioca.Hristos a înviat” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTU .cifre. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip. în limitele 1-10. O 67 să intoneze cântece pentru copii. religioase.O 18 să găsească ideea unui text. O 65să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. O 56să acompanieze ritmic cântecele. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. pentru preşcolari. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.2010 Subtema: Cum este a fost şi va fi pe pământ Tema: . aşezare geografică. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. Felicitări de Paşti. idei pe baza observărilor efectuate. Personaje în miniatură de plastic sau lemn de iepuraşi . valorificând deprinderile de lucru însuşite. ŞTIINŢĂ: jucării . Săptămâna 25 Perioada: 29. plastilină. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Cuburi cu litere.

Ne pregătim pentru activităţi..Numărăm ouă » ADE: DLC: . lăcaş sfânt” Ştiinţă : .. Dumnezeu îi iubeşte şi îi apără pe copii” Calendarul naturii.RA LUNI 29.Scrisoare de la iepuraş” Artă : .Fac fapte bune în fiecare zi” Calendarul naturii.03 ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.Numărăm ouăle din coş” (DOS)Educaţie pentru societate: .04-16.De ce vopsim ouăle ?” Activitate integrată (DS)..Decorăm ouă” Activitate integrată (DS) . Ne pregătim pentru activităţi. Ne pregătim pentru activităţi..Iepuraşul aduce daruri” Artă: ..Troiţa.03 JOI 01..04..Viaţa şi minunile lui Isus” DPM I Predarea tracţiunii şi împingerii unor obiecte individual şi în grup..Isus Hristos lumina veşnică a omenirii” Calendarul naturii. . Ne pregătim pentru activităţi.Vopsim ouă de Paşti” Activitate integrată DLC (memorizare) .Viaţa şi minunile lui Isus”(lectura educatoarei) (DOS)Activitate practică. Iepurilă la morcovi” ALA: Joc de masă: ..Coşul cu ouă” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă..Alege şi grupează ouă” Ştiinţă : ..De Paşte vine Iepuraşul” cântec.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? ..Glasul florilor”joc cu text şi cânt ADP: : Întâlnirea de dimineaţă. Exerciţii de înviorare. .04 Săptămâna :26 Perioada: 12.Tu te duci la biserică?” Calendarul naturii.Felicitări de Paşti” Activitate integrată (DS).. Citim imagini din ..Decorăm ouă” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. Exerciţii de înviorare.... . Exerciţii de înviorare...Biblia pentru copii” Artă .. .. .Iepuraşii veseli” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA:Bibliotecă : .... Ne pregătim pentru activităţi.03 MIERCURI 31. Exerciţii de înviorare. Exerciţii de înviorare. La Paşti” de George Topârceanu ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: ..Îmi iubesc părinţii fraţii şi prietnii” Calendarul naturii.Ce ştim despre.. .Al câtâlea ou s-a spart?” (DEC )Educaţie plastică ....Dansul florilor” MARŢI 30.Cum am sărbătorit Sfintele Sărbători de Paşti” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă. .. Cum ne comportăm la biserică?” ALA:Bibliotecă: .. .. II Repetare .La Paşti” de George Topârceanu DEC .Blândul păstor” ALA: Construcţii: .predare ....04 VINERI 02.

fenomene ale naturii). O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. şezând şi în deplasare). O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. adecvate temei. vegetaţia. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal.Păsări călătoare” OBIECTIVE DE REFERINŢĂ: • O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. idei pe baza observărilor efectuate . solul. de competiţie. acuarele. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. fişe seminţe paie. precum şi interdependenţa dintre ele.SUBTEMA: . să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. Caiete de lucru. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Enciclopedia păsăriloe. călătoare. grupul de joacă). carioca. fair-play. Fise cu pasări . ARTĂ: Creioane negre şi colorate. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. plastilină. Apă. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.Cdplayer ŞTIINŢĂ: jucării . grădiniţă. O 27 să comunice impresii. cărţi cu imagini despre păsări Măşti pentru jocul de rol de păsări. aerul.Comisia metodică. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. • O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. Cuburi cu litere. • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. Păsări în miniatură de plastic sau lemn. spirit de echipă. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice.Forme de plastic cu pasări . O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. apa.. fauna.O 3 să audieze cu atenţie un text. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. . Cd-uri.Stdiu individual.O 55 să identifice. în limitele 1-10. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.

La deal la vale » II Repetarea elementelor de gimnastică acrobatică : cumpăna pe un genunchi şi semisfoara .Câte păsărele sunt pe ram ?” DOS( educaţie pentru societate) ..2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .Cuvinte propoziţii” joc didactic ... Ne pregătim pentru activităţi.. Simfonia păsărelelor” ALA: Artă : .Păsări călătoare” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 12..Vreau.04 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . Exerciţii de înviorare. Exerciţii de înviorare.Singur sau în grup” Calendarul naturii...Grupăm păsărele” DLC ... .A câta pasăre a zburat?” DOS(Activitate practică) ..M-am certat cu prietenul meu.Păsări călătoare” Joc de masă: .Barza şi rândunica » DPM I Predarea mersului în echilibru pe plan înclinat ( la înălţimea de 40 de cm ) Joc : ..Rândunica şi barza” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. Barza şi broscuţele” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: .ce pot să fac?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi. îmi permiţi?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.Barza şi rândunica” DS(Cunoaşterea mediului) .Învăţ să lucrez în echipă” Calendarul naturii... Exerciţii de înviorare. Joc de mişcare: .. .. Hai la joc”. ...Săptămâna :26 Perioada: 12.04 . Cum se hrănesc păsările călătoare” Construcţii: . .Scrisoare de la rândunică” de Elena Dragoş (memorizare) DEC (educaţie muzicală). Loto cu păsări” ... zboară!” ALA: Bibliotecă: . Cuiburi pentru păsărele” DS(activitate matematică) .. SEMNĂTU RA MARŢI 13....Primăvara”repetare –cântec .Păsări călătoare” (observare) DLC .Lebedele” (povestire) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Ocrotiţi păsărelele !” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. . Ne pregătim pentru activităţi..04 VINERI 16.04...Jocul umbrelor” DEC(educaţie plastică) .. Exerciţii de înviorare.Păsările stau de vorbă” Artă: ..Puişorii învaţă să zboare” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ..Numărăm păsări călătoare” DS (activitate matematică) .04-16. ..La răscruce de drumuri” Calendarul naturii..Desenăm păsări călătoare” Joc de masă: ..04 JOI 15. .joc cu text şi cât ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Zboară..04 MIERCURI 14. .. Ghicitori despre păsări călătoare” ALA : Artă : .Modelăm păsări călătoare” Ştiinţă: ..

.Săptămâna :27 Perioada: 19. carioca. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. greiere.Cuburi cu litere. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice.Forme de plastic de insecte. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.04-23. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. fair-play. precum şi interdependenţa dintre ele. în limitele 1-10.04. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. buburuză. grădiniţă. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. vegetaţia. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. idei pe baza observărilor efectuate. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . Măşti şi costumaţii de furnică. acuarele. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. fenomene ale naturii).Stdiu individual. Creioane negre şi colorate. O 17 să utilizeze desene. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. apa. Caiete de lucru.O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip. fişă cu diferite insecte. Apă. solul. O 27 să comunice impresii. plastilină. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. şezând şi în deplasare). grupul de joacă). fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. spirit de echipă. Cd-uri. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. simboluri pentru a transmite semnificaţie. fauna.O 55 să identifice. aerul. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Cifre. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. Enciclopedie cu insecte. de competiţie. Personaje miniatură de plastic sau lemn.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. jetoane cu insecte. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. fişe adecvate temei. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. cărţi cu imagini despre insecte.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.Se trezesc insectele” Obiective de referinţă: • O 3 să audieze cu atenţie un text.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . .Comisia metodică.

Exerciţii de înviorare.04 MIERCURI 21... Cum ne protejăm de insecte?” ALA: Ştiinţă : .Cum putem merge?” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . Exerciţii de înviorare.04 JOI 22.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . Ne pregătim pentru activităţi.Carnavalul sunetelor” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă. . Ne pregătim pentru activităţi.Foloasele şi pagubele provocate de insecte” ALA. Ştiinţă : .Fluturi în zbor” Construcţii : ..Fluturii vin la flori” Joc de mişcare ...Fotograful” Calendarul naturii. ALA: Biblioteca: Citim imagini .Săptămâna :27 Perioada: 19. SEMNĂTUR A MARŢI 20... II Traseu aplicativ : târâre pe abdomen cu sprijin pe antebraţe şi împingere în vârful picioarelor.....ce ai face ?” Calendarul naturii..Fluturi şi flori” DS(Cunoaşterea mediului) .04 Săptămâna 28 . ...Gândăcelul” Elena Farago (memorizare) DEC (educaţie muzicală) .Cine face aşa ?” –joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă..04 VINERI 23. .Puzzle” DLC ..Albinuţa mea” (cântec) ..04.. Exerciţii de înviorare.Fluturi multicolori” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. .. Exerciţii de înviorare..În lumea insectelor” Joc de masă: ..De-a fluturaşii” DS(activitate matematică) .Aspect de primăvară » DPM I Predarea elementelor de gimnastică acrobatică : rularea şi rostogolirea laterală. .Eşti o albină. Al câtâlea gândăcel lipseşte ?” DOS( educaţie pentru societate) ..Din lumea insectelor”( Lectură după imagini) DLC . Ne pregătim pentru activităţi...Grupăm insecte” DS (activitate matematică) ..Numărăm buburuze » Artă : . ..Unele insecte ne pot face rău” Calendarul naturii. Numărăm buburuzele” DOS(Activitate practică) .04 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Întâlnirea de dimineaţă . aruncarea mingii la ţintă fixă şi alergare. Ne pregătim pentru activităţi..Când am fost noi la pădure” joc muzical ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă : .Şi ele au familii” Calendarul naturii. Din tainele insectelor” Joc de masă: .. Fără violenţă” Calendarul naturii..04-23. .Şi gândăceii au părinţi !” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. rostogolire lateral.Albinuţe harnice” Joc de rol : . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ..Se trezesc insectele” ZIUA LUNI 19.Modelăm insecte » DEC(educaţie plastică)..

Cd-player. concomitent cu învăţarea autocontrolului. la diferite ritmuri. toleranţă. • O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: jucării. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. Fişă cu diferiţi specifice acestora. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă.: fiinţa umană ca parte integrantă a O 27 să comunice impresii. idei pe baza observărilor efectuate mediului. plastilină. lumea teatrului. O75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. obiecte necesare diferitelor Creioane negre şi colorate. O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. • . ordonare. unelte si obiecte specifice Maşini . • O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex. O 67 să intoneze cântece pentru copii. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. grupare/regrupare. să manifeste prietenie. Personaje temei.04. ghicitori.Stdiu individual. jocuri ale copiilor. O 14 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. O 65 să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii. Cuburi cu litere. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. scene de familie. O 3 să audieze cu atenţie un text. gânduri. O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. rime.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. învăţând să le traseze. distanţă.04-30. povestiri.2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .Meseria este brăţară de aur” Obiective de referinţă: • O 16 să fie capabil să creeze el însuşi (cu ajutor) structuri verbale.). O 23 să numere de la 1 la 5 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. miniatură de plastic sau lemn. valorificând deprinderile de lucru însuşite. localizare). Cd-uri. O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. acuarele. O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii. utilaje. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). clasificare. şezând şi în deplasare). durată. diferitelor meserii.O 64 să interpreteze liber. utilizând intuitiv elementele expresive.. Caiete de lucru.Comisia metodică. unelte. literelor şi cifrelor. idei proprii. fişe adecvate meserii. meserii. cărţi cu imagini cu diferite Costumaţii specifice diferitelor Cuburi de plastic. Jetoane cu diferite meserii şi uneltele meserii. activităţi cotidiene ale oamenilor).Perioada: 26. comparare. precum şi interdependenţa dintre ele. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. mici dramatizări. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. meseriaşi. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere. să reacţioneze la acestea. carioca. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. peisaje.O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. a filmului etc. cu sentimente. • O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. armonie. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.

De-a..Scriem meserii » DS (activitate matematică) .Care este cea mai frumoasă meserie?” Calendarul naturii..De-a fotbaliştii” ALA: Biblioteca: .2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .Mica gospodină” joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă ... Ce meserie are?” Artă: ... Exerciţii de înviorare..04 MIERCURI 28..Meseria este brăţară de aur” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 26.Jocul sunetelor” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Numără uneltele meseriaşului” DOS(Activitate practică) .. Exerciţii de înviorare.. . Jocuri sportive : .04 . Exerciţii de înviorare..Designeri vestimentari” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.......Unelte şi meserii” DEC(educaţie plastică) .Ce miros au meseriile” de C Rodorre (memorizare) DEC (educaţie muzicală) . .04-30. Ne pregătim pentru activităţi... Ne pregătim pentru activităţi.Ce meserie au părinţii tăi?” Calendarul naturii..Meserii” Artă: . .” Calendarul naturii..Numără uneltele meseriaşului” Joc de rol: . Joc: .Meseriile părinţilor mei” (convorbire) DLC Educarea limbajului .. .La răscruce de drumuri” Calendarul naturii. Suntem bucătari” ALA: Joc de masă : .Ce vrei să ştii despre meseria îndrăgită?” Joc de rol: .Săptămâna 28 Perioada: 26. .Zugravul harnic » II Repetarea tracţiunii şi împingerii unor obiecte individual şi în grup. Exerciţii de înviorare..Îmi aleg o meserie » DPM I Predarea căţărării pe scară fixă.Alege uneltele meseriaşului » Artă : .04 VINERI 30.educatoarea” DS(activitate matematică) .04 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .....La magazin” DOS( educaţie pentru societate) . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . .04 JOI 29.. Bondocel îşi alege o meserie” ALA Joc de masă : puzzle .De-a .. Joc : ..Meseria îndrăgită” DLC Limbă şi comunicare..Croitorii” . Ne pregătim pentru activităţi..Vizită la fabrica de pâine” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştinţă: ..Trece-mă peste linie” SEMNĂTU RA MARŢI 27.04.... Ne pregătim pentru activităţi .Cum se face pâinea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ...Azi mi s-a întâmplat. doctorul” DS(Cunoaşterea mediului) ...Ce aş dori să devin când voi fi mare?” Calendarul naturii.Ce mă fac?” cântec .Ce-aş dori să devin când voi fi mare ?” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.

2010 Subtema: Cine sunt/ suntem? Tema: . cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire. localizare). aşezare geografică.O 27 să comunice impresii.Sunt copil în Europa” . armonie. O 20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.. Maşini . Puzzle cu harta europei.05. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. cantitatea lor. grupul de joacă). clasificarea. O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. cărţi cu imagini din Europa. O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. fenomene ale naturii). O 41să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. cât şi în calitate de auditor. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 67să intoneze cântece pentru copii. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. să manifeste prietenie. grădiniţă. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. Cd-uri. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. toleranţă. concomitent cu învăţarea autocontrolului. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. acuarele.05. etnice). O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. idei pe baza observărilor efectuate. inclusiv la activităţile de joc. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. unelte. solul.. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: jucării . O 60 să redea teme plastice specifice desenului. distanţă. atât în calitate de vorbitor. fişe adecvate temei. Uniunea Europeană. • O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.Săptămâna 29 Perioada: 03. literelor şi cifrelor. Personaje miniatură de plastic sau Cd-player. constituirea de grupuri/ mulţimi. în limitele 1-10. • O • 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. să reacţioneze la acestea. istorice. Activitatea metodică: • . Costum specifice diferitelor ţări din Cuburi de plastic. O 56 să acompanieze ritmic cântecele. învăţând să le traseze. vegetaţia. utilaje. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. mărime. şezând şi în deplasare).-07. denumirea obiectelor. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. simboluri pentru a transmite semnificaţie. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. Creioane negre şi colorate. fauna. O 1să participe la activităţile de grup. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia.Cu Europa la joacă” Obiective de referinţă: • O17să utilizeze desene. steaguri ale ţăriloe din Uniunea Europeană. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. pe baza unor însuşiri comune (formă. religioase.Cuburi cu litere. O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. precum şi interdependenţa dintre ele.Harta europei . aerul. lemn. Caiete de lucru. carioca. obiective socio-culturale. apa. durată. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. plastilină. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri.

. Ne pregătim pentru activităţi.....Grupăm imagini din Europa” ADE: DLC: .Cu Europa la joacă” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 03.Oraş european Activitate integrată DLC . Exerciţii de înviorare..Sunt copil în Europa” .... Sunt copil în Europa” Activitate integrată (DS) .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.. Exerciţii de înviorare.Ce sunt continentele şi oceanele?” Calendarul naturii.Ai rude plecate în alte ţări?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi. Ne pregătim pentru activităţi... Capitalele europei” ALA: Artă : .Unde ai dori să mergi în excursie?” Calendarul naturii.. Exerciţii de înviorare.....Harta Europei” (observare) (DOS)Activitate practică . Săptămâna 29 Perioada: 03..Steguleţe europene” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă. .Tradiţii europene şi naţionale” ALA: Bibliotecă: . ..Europa văzută de copii” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.Călătorie prin Europa” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: ... Exerciţii de înviorare.05 .Ce ştim despre Europa ?” (convorbire) DEC.Steguleţe europene” Joc de masă: .05 VINERI 07.05 ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Ce este Europa?” Calendarul naturii..Un copil în Europa” (poveste creată) DPM I Predarea dansului .Dans cu steguleţe” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă : . Un oraş din Europa” Activitate integrată (DS) .Hora copiilor Europei” II Repetarea căţărării pe scară fixă:Joc: .05 JOI 06.Comisia metodică...Ce ştii şi ce-ai vrea să ştii despre Europa ? » Artă: .05-07.Steagul europei” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.. Ne pregătim pentru activităţi.Câte steguleţe am aşezat?” (DOS)Educaţie pentru societate . .Hora prieteniei” joc ADP: : Întâlnirea de dimineaţă..05.Numărăm steguleţe” Activitate integrată (DS) . Ne pregătim pentru activităţi.....Citim imagini din ţările din Europa” Joc de construcţii: . Exerciţii de înviorare.Escaladăm turnul Eiffel” SEMNĂTU RA MARŢI 04. .Odă bucuriei” (audiţie) . Audiţie: cântec ... Alege imagini din Europa” Ştiinţă: ..05 MIERCURI 05. ..Spune-mi ţări din Europa” Calendarul naturii. . Citim imagini despre România” Joc de rol:.2010 Subtema: Cine sunt/ suntem? Tema: ...Numărăm şi socotim steguleţe europene!” (DEC )Educaţie plastică ..Pregătirea materialului didactic pentru activităţi..Stdiu individual.Odă bucuriei” ALA: Bibliotecă: .

stop. grupul de joacă). activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. grădiniţă.Cuburi cu litere. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.05. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. în limitele 1-10.2010 Subtema: Când / cum şi de ce se întâmplă?” Tema: . JOC DE MASĂ: Jetoane cu diferite mijloace de locomoţie. în cadrul jocurilor cu piesele geometrice. spirit de echipă. fenomene ale naturii). urmărind indiciile oferite de imagini. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. cărţi cu imagini cu diferite Costum de Agent de circulaţie. de competiţie. aerul. O 55 să identifice. şezând şi în deplasare). enciclopedia Creioane negre şi colorate.Personaje miniatură de plastic sau lemn. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. utilaje. fair-play. O 27 să comunice impresii.O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.. . fişe adecvate temei.O 6să manifeste interes pentru citit. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. precum şi interdependenţa dintre ele. Caiete de lucru. apa. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.. O 17 să utilizeze desene. Cd-uri.O 67 să intoneze cântece pentru copii. O 18 să găsească ideea unui text. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic.O 39să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate. plastilină. fauna. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale.05-14. precum şi reguli de securitate personală. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. idei pe baza observărilor efectuate . O 33să cunoască existenţa corpurilor cereşti. unelte.O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi.O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. carioca. simboluri pentru a transmite semnificaţie. a vehiculelor cosmice . Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Jetoane cu maşini . fişă cu mijloace locomoţie. solul. Maşini . despe maşini şi alte mijloace de acuarele. de locomoţie. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 O 44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.Cum circulăm?”. vegetaţia.Mijloacele de locomoţie” Obiective de referinţă: • O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. mijloace de locomoţie. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei • omului şi naturii • • • • O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice.Săptămâna 30 Perioada: 10.

.joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă ...Scriem denumirea mijloacelor de locomoţie” cu litere magnetice Ştiinţă : .05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..cântec .Cum ne ferim de accidente?” Calendarul naturii....Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.2010 Subtema: Când / cum şi de ce se întâmplă?” Tema: .Cum circulă mijloacele de locomoţie » DS (activitate matematică) .Mijloace de locomoţie” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Săptămâna 30 Perioada: 10.Cu ce călătorim” Calendarul naturii.Aşază la locul potrivit” (joc didactic) DLC . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Cum circulă avioanele?” Calendarul naturii.Povestea ariciului neascultător” ALA: Biblioteca : .... Cum circulă maşinile?” Calendarul naturii.Mijloacele de locomoţie” Joc de masă : .Mijloacele de locomoţie” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 10.. Atenţie la semafor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . Ne pregătim pentru activităţi.De-a marinarii” DOS( educaţie pentru societate).Comisia metodică.. Joc :.Recunoaşte semnul de circulaţie” DLC .. Ne pregătim pentru activităţi..05-14. Exerciţii de înviorare. Exerciţii de înviorare. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Cu ce sunet începe sfârşeşte cuvântul” ( joc didactic) DEC (educaţie muzicală) .05 MIERCURI 12.. Mijloace de locomoţie” desen DS(activitate matematică) .. .Garajul” DS (Cunoaşterea mediului) ....05.Maşinuţele în concurs” Joc de rol: .De-a circulaţia” DOS(Activitate practică) .Trenul cu două diferenţe”Joc de rol: ..Mijloace de locomoţie” modelaj Construcţii: . Exerciţii de înviorare.Cum circulăm?”..Ghicitori despre mijloace de locomoţie” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ..05 ..În excursie” (lectură după imagini) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Trenul” .Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Stdiu individual.05 JOI 13. Ne pregătim pentru activităţi... Cu ce transportăm marfa” Artă:...Semaforul”..Cum şi pe unde circulăm ?” SEMNĂTU RA MARŢI 11.Unde ne jucăm cum ne ferim de accidente” ALA: Bibliotecă: .... .

în cadrul jocurilor cu piesele geometrice. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. cât şi în calitate de auditor. O 55 să identifice. Hora copiilor Europei” Săptămâna 31 Perioada: 17.. Joc: . implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 O 44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.2010 Subtema: Cum este/ a fost şi va fi aici pe pământ? Tema: . O 33 să cunoască existenţa corpurilor cereşti. Exerciţii de înviorare. spirit de echipă. de competiţie. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic.. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Mijloace de locomoţie » Joc de masă : .05 ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.. dreptunghi în jocuri. O 27 să comunice impresii. învăţând să le traseze... idei pe baza observărilor efectuate... grupul de joacă). să construiască şi să utilizeze forma geometrică cerc. precum şi reguli de securitate personală..O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 22 să recunoască..O 67 să intoneze cântece pentru copii. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal.Scriem denumirea mijloacelor de locomoţie” pe conturul trasat Joc de rol: . atât în calitate de vorbitor. aviator?” Calendarul naturii.. O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice.O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect.VINERI 14. în limitele 1-10. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie.De-a agentul de circulaţie” DEC(educaţie plastică) . grădiniţă.05. a vehiculelor cosmice. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. Şoriceii şi pisica” II Repetare .. să denumească. • • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: .Cosmosul” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. O 14să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. literelor şi cifrelor.. O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice. pătrat. fair-play. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical.05-21. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. şezând şi în deplasare). în cadrul jocurilor cu piesele geometrice. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.Şofer sau. inclusiv la activităţile de joc. Ne pregătim pentru activităţi.O 39să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. Grupează mijloacele de locomoţie” DPM Predarea târârii din culcat înainte cu deplasarea alternativă a braţului şi piciorului opus.O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.ABC-ul circulaţiei” ALA Biblioteca :. triunghi. Jocuri pe calculator: .

Exerciţii de înviorare..05. Joc de mişcare: Planetele sistemului nostru solar” ALA: Biblioteca: . fişă cu planetele..Apă.În cosmos” lectura educatoarei... plastilină. JOC DE ROL: Costum de cosmonaut.Corpuri cereşti” desen Activitate integrată (DS) .Nave spaţiale” DEC : Activitate integrată DLC .Ce ştiu despre soare?” Calendarul naturii. acuarele.Planetele din sistemul nostrum solar” ( lectură după imagini) (DOS)Activitate practică .05 . cifre.. Ghicitori despre planetele sistemului nostru solar” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: Lecturăm imagini din . CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Cd-player ŞTIINŢĂ: jetoane cu planetele. Exerciţii de înviorare... Exerciţii de înviorare..05-21.Mica enciclopedie” Artă: .. Săptămâna 31 Perioada: 17.. Enciclopedia planetelor. Construcţii: .Planetele” SEMNĂTU RA MARŢI 18. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Soarele răsare” cântec .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Caiete de lucru..Corpuri cereşti” modelaj Activitate integrată (DS) . Ne pregătim pentru activităţi. mingi de diferite mărimi şi culori.. Cd-uri. ARTĂ: Creioane negre şi colorate.2010 Subtema: Cum este/ a fost şi va fi aici pe pământ? Tema: .. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip. .Care sunt planetele?” Calendarul naturii. .Planetele” ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Stdiu individual. Ne pregătim pentru activităţi...Ce ştim despre planete?” (convorbire) DEC .. Cuburi cu litere.Ce ştiu despre planeta Pământ?” Calendarul naturii.De-a cosmonauţii”Artă: .05 MIERCURI 19. cărţi cu imagini despre planete . .Cosmosul” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 17. fişe adecvate temei. carioca.De vorbă cu extratereştrii” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol : . Ne pregătim pentru activităţi... a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Memo” şi .Jocul celor 10 întrebări” (DEC )Educaţie plastică.. Forme de plastic .BIBLIOTECĂ: Reviste.. ..Comisia metodică.Spune mai departe” joc pe cântec ADP: Întâlnirea de dimineaţă.

O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. Alege o planetă şi spune ce ştii despre ea” ALA: Bibliotecă : . precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate.05-28. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. lumea teatrului. precum şi interdependenţa dintre ele. Joc: . Ne pregătim pentru activităţi.. rime.O 16 să fie capabil să creeze el însuşi (cu ajutor) structuri verbale. O 49 să cunoască şi să .Numărăm planetele” Construcţii: . idei proprii. atât în calitate de vorbitor. clasificarea. armonie. Joc : ... . precum şi reguli de securitate personală . învăţând să le traseze. pe baza unor însuşiri comune (formă. ..Treci pe sub sfoară” Săptămâna 32 Perioada: 24.. O 3 să audieze cu atenţie un text.05 VINERI 21. mici dramatizări.JOI 20.Ce planetă îmi place cel mai mult? De ce?” Calendarul naturii. cu deplasarea alternativă a braţului şi piciorului opus.. .Planetele” Activitate integrată (DS) .05.. mărime. utilizând intuitiv elementele expresive.05 ADP : Întâlnirea de dimineaţă. inclusiv la activităţile de joc..Roboţei” ADE: DLC: .Ce şii despre planete ?” Joc didactic DPM Transport de greutăţi : individual şi în grup.Vreau să fiu un bun şcolar!” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup.. toleranţă..Jocul cu două cercuri” (DOS)Educaţie pentru societate . a filmului etc.Să ocrotim planeta Pământ!” Calendarul naturii..2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: . ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea.Scriem cu litere magnetice denumirea planetelor”Joc de masă: puzzle . • O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. literelor şi cifrelor.Călătorie pe Marte” ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Plecăm pe Marte » II Repetarea târârii din culcat înaintte . gânduri. Exerciţii de înviorare. ghicitori.. să manifeste prietenie. Exerciţii de înviorare. să reacţioneze la acestea. idei pe baza observărilor efectuate mediului.Ce este Calea Lactee?” ALA: Ştiinţă : .). cantitatea lor. denumirea obiectelor.: fiinţa umană ca parte integrantă a O 27 să comunice impresii. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. Ne pregătim pentru activităţi.. cu sentimente. constituirea de grupuri/ mulţimi. O 14 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. O 39 să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. cât şi în calitate de auditor. . povestiri.O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. • O 44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. concomitent cu învăţarea autocontrolului.

O 65 să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii. O 64 să interpreteze liber.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană.. O75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). jetoane cu rechizitele şcolarului. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Abecedarul..05. hârtie glasată.. imagini cu rechizitele Ghizdan. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Cd-player.05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Vreau să fiu un bun şcolar!” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 24. O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. Săptămâna 32 Perioada: 24. durată.Şcoala în care vreau să învăţ” ADE DLC .Stdiu individual. distanţă. Voi fi şcolar” cântec .Ştiu şi eu alfabetul!”Construcţii: . O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. Exerciţii de înviorare.2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .Cd-uri. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. scene de familie. plastilină. fişă de lucru adecvată temei. Ne pregătim pentru activităţi.De la grădiniţă la şcoală” (poveste creată) DEC (educaţie muzicală).Comisia metodică.utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. carioca.. Caiete de lucru. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. Cuburi cu litere. activităţi cotidiene ale oamenilor).05-28.Drumul spre şcoală” ALA: Biblioteca: . ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Cifre. şezând şi în deplasare). rechizitele şcolarului .. Vreau să fiu şcolar” Calendarul naturii. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. Creioane negre şi colorate.Bum-tiri-bum” joc cu text şi cânt • SEMNĂTU RA . la diferite ritmuri.. • O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii. fişe Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei.. acuarele. valorificând deprinderile de lucru însuşite. Cuburi de plastic. O 67 să intoneze cântece pentru copii.. jocuri ale copiilor. Jetoane cu rechizitele şcolarului. şcolarului. localizare). lemn.. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. peisaje.

Şcolărăi şi şcolăriţe” DEC (educaţie plastică) ..Vizită la şcoală” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: .MARŢI 25..Rezolvăm probleme” Bibliotecă: . Ne pregătim pentru activităţi. simboluri pentru a transmite semnificaţie..Măsurarea lungimilor folosind unităţi nestandardizate” .. . Exerciţii de înviorare. .06.Vreau să fiu un bun şcolar » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Şcoala ne aşteaptă!” ALA: Artă: modelaj ..De-a învăţătoarea” ADE : DS(Cunoaşterea mediului) .Cum ne comportăm la şcoală?” ALA: Ştinţă: .2010 Subtema: Cine sunt suntem? Tema: . Transportă banca » Săptămâna 33 Perioada: 31.-04. literelor şi cifrelor.. . Exerciţii de înviorare.. ....O discuţie între prieteni” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Treci peste gărduţ » II Repetare transport de greutăţi : .. O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri...Rechizitele şcolarului” (observare) DLC : .. Exerciţii de înviorare. Joc :..Îmi fac ghiozdanul să merg la şcoală!” ADE:DS(activitate matematică) ... Cum aş dori să fie doamna învăţătoare?” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . O 17să utilizeze desene...05 JOI 27. .Facem măsurători”Cât am crescut?” DOS(Activitate practică) .Eu când voi fi şcolar.Drepturile copiilor” Obiective de referinţă: • O 10să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris.” Calendarul naturii.” Calendarul naturii.Exerciţii de comparare a volumului vaselor prin măsurare” Măsurarea capacităţii vaselor DOS( educaţie pentru societate) . O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire..Rechizitele şcolarului” Joc de rol: .Abecedarul” ADE : DS (activitate matematică) .05 MIERCURI 26.05 VINERI 28.Cum aş vrea să fie învăţătoarea mea?” Calendarul naturii.. Ne pregătim pentru activităţi.Numărăm şi socotim” Joc de rol: .. Exerciţii de înviorare.... Ne pregătim pentru activităţi..Continuă povestea....Alege rechizitele şcolarului” Joc de rol: ...Rechizitele şcolarului” ADP : Întâlnirea de dimineaţă . învăţând să le traseze..05. Ne pregătim pentru activităţi....Şcolarul” DPM I Escaladarea peste aparate joase cu sprijin pe diferite părţi ale corpului .Meseria de elev” Calendarul naturii.

Stdiu individual. Apă. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. Jucării.2010 Subtema: Cine sunt suntem? Tema: . O 26 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. aerul. grădiniţă. vegetaţia. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ jucării . şezând şi în deplasare). O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. precum şi interdependenţa dintre ele. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. localizare). armonie. toleranţă. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale.. solul.Drepturile copiilor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTU RA . O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. fenomene ale naturii). O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. durată. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată.Comisia metodică. plastic.06. O 67să intoneze cântece pentru copii. acuarele. O 56 să acompanieze ritmic cântecele. grupul de joacă). aşezare geografică. • Săptămâna 33 Perioada: 31. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Imagini cu copii din diferite ţări. Suport de lemn cu nisip. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. concomitent cu învăţarea autocontrolului. distanţă. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. istorice. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.• • • O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 27 să comunice impresii. idei pe baza observărilor efectuate. Cuburi cu litere.05-04. Forme de din diferite ţări. religioase.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. plastilină. ecusoane. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. să manifeste prietenie. O 41să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. carioca.O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. în limitele 1-10. Personaje în miniatură de plastic sau lemn. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. apa. fauna. obiective socio-culturale. etnice). fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. Imagini cu drepturile copiilor . Cuburi de plastic. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Imagini şi cărţi cu viaţa copiilor Creioane negre şi colorate. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.

Veselia/tristeţea în culori şi forme.06.LUNI 31.dar frumoşi” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi ALA: Biblioteca: ...Pretutindeni trăiesc copii” (lectură după imagini) DLC .Copii diferiţi..05 MARŢI 01.Diferiţi . Ne pregătim pentru activităţi ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Calendarul naturii.06 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Exerciţii de înviorare.. cu sprijin pe diferite părţi ale corpului ..” Exerciţii de înviorare.Numărăm copiii ! »Joc de rol : .” Calendarul naturii. fotbal . dar egali !” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.. Ne pregătim pentru activităţi.. Exerciţii de înviorare...06-11.. II Repetarea escaladării peste aparate joase .... Copiilor le place să .Copii veseli/trişti pentru că.Parcul copiilor” ADE DLC Drepturile copiilor (convorbire) . Exerciţii de înviorare.06 MIERCURI 02..Amintiri din copilărie” de Ion Creangă (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) . baschet etc.. Ne pregătim pentru activităţi.Spune câţi copii sunt?” DOS(Activitate practică) .Modelăm copii » Construcţii : .Sunt copil” cântec. ( jocuri la alegerea educatoarei ).Scriem pe contur denumiri de naţionalităţi” Joc de masă: .06 VINERI 04.06 JOI 03. ALA: Bibliotecă: ...Tristeţea veselia în culori şi forme” Calendarul naturii.. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ..Grupăm copii după naţionalităţi” ADE:DS(activitate matematică) ..” Calendarul naturii. ALA : Artă : .Dacă vesel se trăieşte” ....Copiii curajoşi”( Poveste creată) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Copii de pe întreg pământul” ADE : DS(Cunoaşterea mediului) .De ce creştem?” Artă: .Orăşelul copiilor » DEC (educaţie plastică) . ALA: Ştiinţă : ..Desene pe asfalt” DPM I Învăţarea unor elemente de bază ale unor ramuri sportive : hanbal ..Copii din lumea întreagă” Construcţii: .2010 Subtema: Evaluare finală . ...Aşază în şir copiii ” DOS( educaţie pentru societate) . Alpinişti « Săptămâna 34 Perioada: 07.joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă . În vizită la prietenul meu » ADE : DS (activitate matematică) .. Joc : .Pretutindeni trăiesc copii” Calendarul naturii...

concomitent cu învăţarea autocontrolului. durată.Caiete de lucru.Apă.CdPersonaje miniatură de plastic sau uri. O 56 să acompanieze ritmic cântecele. Album cu poze din grădiniţă. • • O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor.O 43 să compună şi să rezolve probleme simple.Căsuţa păpuşii” Jocuri şi jucării. şezând şi în deplasare).06. O 7să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte.Cuburi cu litere. fişe adecvate temei. în cadrul jocurilor cu piesele geometrice. etnice). să manifeste prietenie. fenomene ale naturii). cărţi cu imagini cu poveşti . acuarele. unelte. Suport de lemn cu nisip. Maşini . istorice. plastic.Stdiu individual. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Imagini cu aspente din diferite Creioane negre şi colorate. literelor şi cifrelor. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Cd-player lemn. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale.. în limitele1-10. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. idei pe baza observărilor efectuate . implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. O 18să găsească ideea unui text. a vehiculelor cosmice . plastilină. toleranţă.2010 . aerul. O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. hârtie glasată. O 33să cunoască existenţa corpurilor cereşti. Cuburi de plastic. vegetaţia. fauna.Comori pentru noul drum” Obiective de referinţă: • • O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri. grupul de joacă). O 6să manifeste interes pentru citit. apa. armonie. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. solul. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. obiective socio-culturale. cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire. învăţând să le traseze. religioase. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. carioca.06-11. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. grădiniţă. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. localizare). O 39să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. O 27 să comunice impresii. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. precum şi interdependenţa dintre ele. O 67să intoneze cântece pentru copii. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată.. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. distanţă. urmărind indiciile oferite de imagini. .Tema: .O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice. utilaje. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. • Săptămâna 34 Perioada: 07. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. aşezare geografică.Comisia metodică.Forme de anotimpuri. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.

Ne pregătim pentru activităţi..06 MIERCURI 09.Stiu să scriu” Joc de rol: .Recunoaşte personajul” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă: . ...Cel mai bun recitator” ALA: Bibliotecă : .Comori pentru noul drum” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 07.Ce ştii despre animale .” Calendarul naturii..Rezolvă repede şi bine” ALA: Joc de masă : .În lumea culorilor” DPM I Repetarea unor elemente de bază ale unor ramuri sportive ..?” Artă: . .... Exerciţii de înviorare.Subtema: Evaluare finală Tema: ..Răspunde repede şi bine” DOS(Activitate practică) .. silabe.. Exerciţii de înviorare..Ce ştii despre?” (joc didactic) DLC .Eu când voi fi şcolar. Ce mi-a plăcut cel mai mult la grădiniţă ? »Joc de rol : ..Cel mai bun recitator” (concurs) DEC (educaţie muzicală) .Expoziţie de lucrări” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.....Ce ştii depre anotimpul. Ne pregătim pentru activităţi. Jocuri la alegerea educatoarei .Unde îmi voi petrece vacanţa?” Calendarul naturii....06 JOI 10. Concurs: . sunete” ALA: Bibliotecă: .Concurs: .Construcţii din figuri geometrice” ADE: DLC .. Ne pregătim pentru activităţi...Ce mi-a plăcut la grădiniţă?” Calendarul naturii... Exerciţii de înviorare.Cum a fost la grădiniţă?” Calendarul naturii..Cel mai bun cântăreţ” . plante ? » ADE : DS (activitate matematică) .Vine vacanţă” Calendarul naturii. II Parcurs aplicativ SEMNĂTU RA MARŢI 08. Ne pregătim pentru activităţi.Copacul în cele 4 anotimpuri” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) . Exerciţii de înviorare.06 VINERI 11.Cel mai bun cântăreţ” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .De-a educatoarea » ADE : DEC(educaţie plastică) Expoziţie: .Recunoaşte personajul” ALA Artă : ..Povesteşte după imagini povestea”Construcţii: . Cântă ca mine” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă ... Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Amintiri din grădiniţă” (convorbire) ADP : : Întâlnirea de dimineaţă....06 .Propoziţii..Grupează animale şi plante » Ştiinţă : . . ..Cine ştie mai bine ?” DOS( educaţie pentru societate) .De-a grădiniţa” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ADE: DS(activitate matematică) .. cuvinte...06 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful