You are on page 1of 4

YAYASAN GRIYA ANAK

SD CENDEKIA HARAPAN
JalanSeruni I-2 No. 8, PuriGading, Jimbaran. Telp. 0361-702121. Website:
www.balichildrenshouse.com, email: primary.cendekiaharapan@gmail.com

PAPER BASED DRILL


QUESTION SHEET

Subject : Science, Grade 6, Academic Year 2017/2018


Code Sc.6.A.12
Series :A
Allocation : 60 minutes
Time

1. Heat gain makes ice to


a. Freeze
b. Evaporate
c. Melt
d. dissolve
2. Iron adopts changes slowly and gradually by process of
a. Rusting
b. Moldings
c. Fermentation
d. explosions
3. Changes in matter can be observed upon
a. Separating
b. Filtering
c. Mixing
d. heating
4. To fry or boil an egg we need
a. Pan
b. Heat
c. Water
d. match stick
5. Liquid water evaporate or boil to turn into water vapor and steam by gaining
a. Water
b. Heat
c. Pressure
d. density
6. Formation of gas from any liquid on boiling is due to
a. Water
b. Heat
c. Pressure
d. density
7. Oil and gas catch fire
a. Easily
b. Slowly
c. not at all
d. extinguisher
8. If sugar is heated it undergoes
a. Reaction
b. Evaporation
c. Condensation
d. decomposition
9. Burning of fireworks is a change which is
a. Reversible
b. Irreversible
c. both a and b
d. constant
10. Heat loss can cause
a. Condensation
b. freeze into solid
c. both a and b
d. evaporation
11. Salt can be separated from water in a salty solution by
a. Heating
b. Filtering
c. Sieve
d. leaving at room temperature
12. Change which can go back to its original shape is called
a. Reversible
b. Irreversible
c. Same
d. constant
13. Melting and vaporization of candle is
a. Reversible
b. Irreversible
c. both a and b
d. constant
14. Water which leaves during any evaporation is disappeared in form of
a. Liquid
b. Vapor
c. Solid
d. gas
15. When egg shell is mixed with vinegar a gas is released in atmosphere
a. Oxygen
b. Nitrogen
c. carbonmonooxide
d. carbon dioxide
16. If candle wax is itself burned then its
a. Reversible
b. Irreversible
c. both a and b
d. constant
17. Sugar undergoes changes on heating which are
a. Reversible
b. Irreversible
c. Same
d. Constant

1. If you pick out the nuts in a mixture of nuts and raisins, then you sort the mixture. Which
method of separated is best for separating that mixture?
2. Some solids like sugar can dissolve in a liquid. Sugar can dissolve in water. It is called a
_________ substance.
3. Some solids do not dissolve in a liquid. Sand does not dissolve in water. We say it is
_________ in water.
ANSWER KEY

Subject : Science, Grade 6, Academic Year 2017/2018


Code Sc.6.A.12

1. c
2. a
3. c
4. b
5. b
6. b
7. a
8. d
9. b
10. c
11. a
12. a
13. c
14. b
15. d
16. b
17. b

1. Sieve
2. Soluble
3. Insoluble