Tingkatan 1.

BAB 1 : Organisasi Bengkel Apakah amalan 4M yang perlu dipatuhi oleh semua murid di dalam bengkel Kemahiran Hidup? I.membersih II. menyusun atur III.mendisiplin IV.menilai A.I.II dan III B.I.II dan IV C.II,III dan IV D.I,II,III dan IV BAB 2 : Reka Bentuk dan Penghasilan Projek. Medium density fibre board (MDF) digunakan untuk menghasilkan A.perabot B.papan lapis C.ukiran kayu D.pembinaan bangunan BAB 3 : Elektrik Antara yang berikut, yang manakah yang menghasilkan tenaga elektrik menggunakan prinsip tindakan kemagnetan? A.dinamo B.sel foto C.sel kering D.penyala gas dapur BAB 4 : Kerja Paip Antara yang berikut,yang manakah menyalurkan bekalan air dai paip utama ke meter air A.paip agihan B.paip limpah C.paip perhubungan D.paip perkhidmatan BAB 5 : Jahitan   Memandu jahitan lurus Menetapkan kedudukan fabrik apabila menjahit

ceper penegang benang BAB 6 : Tanaman Hiasan Medium semaian terdiri daripada campuran tanah loam.7:3:2 BAB ELEKTIF : 1.baja kimia B.keledek 3.petola C.bendi B.KOMPOS Apakah kompos? A.koperasi C.2:1:1 C.Tanaman sayur-sayuran Sayuran berikut adalah jenis buah kecuali A.baja organik C.syarikat sendirian berhad ELEKTIF : PERDAGANGAN DAN KEUSAHAWANAN BAB 1: PENGENALAN KEPADA PERNIAGAAN .Pernyataan di atas menerangkan tentang bahagian mesin jahit iaitu: A.milikan tinggal B.tomato D.penekan jahitan D.gigi penolak B.tuas angkat C.baja tunggal D.3:2:1 D.Perdagangan dan keusahawanan Apakah jenis milikan bagi perniagaan yang dijalankan secara kecil-kecilan? A.perkongsian D.bahan organic dan pasir sungai dengan nisbah A.baja sebatian 2.1:2:1 B.

Borang PNA 42 BAB 3: DOKUMEN PERNIAGAAN Dokumen mankah yang tidak terlibat semasa proses jual beli? A. Invois B.A. Borang B C. manakah yang perlu diisi oleh peniaga bagi mendapatkan kelulusan nama perniagaan? A. Borang PNA 1A D. Aktiviti membeli dan menjual barang serta perkhidmatan dengan tujuan untuk mendapatkan keuntungan dinamakan___ Perdagangan Perniagaan Pengeluaran Keusahawanan BAB 2: PENUBUHAN DAN PENGENDALIAN PERNIAGAAN Antara borang yang berikut. B. Borang pesanan . Borang A B. D. Penyata akaun D. Nota serahan C. C.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful