You are on page 1of 4

Részletek

Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban a Középfok 2 című angol nyelvvizsga
felkészítő e-könyv úgy került összeállításra, hogy ennek segítségével egyénileg is tudj készülni a
Középfokú írásbeli Origó nyelvvizsga típusra.

► Értékes nyelvvizsga rutint szerezhetsz: mivel a választott nyelvvizsga típusnak megfelelő
feladatsorokkal készülsz fel, a nyelvvizsgán már rutinosan fogod tudni megoldani a feladatokat

► Tejes nyelvvizsga feladatsorok: a tananyag 5 feladatsorban összesen 25 gyakorló vizsgafeladatot
tartalmaz. Így mielőtt elmész vizsgázni, többször is alaposan begyakorolhatod a tudásod mindegyik
feladat típusban

► Megoldásokkal: a teljes tesztgyűjtemény a megoldásokat is tartalmazza, így könnyen
leellenőrizheted a válaszaid helyességét

Feladat típusok

Olvasáskészség 1

Olvasás utáni szövegértés készséget mérő feladat. A szöveg után megadott kérdésekre kell válaszolni
magyarul. A válaszoknál térjünk ki a kérdéshez tartozó összes információs elemre.

Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont.

Olvasáskészség 2

Ez egy úgynevezett lyukas szöveg típusú feladat. A szöveg után található elemek (szavak vagy
szókapcsolatok) listájából választva kell kiegészíteni a szöveget. Egy elemet csak egyszer lehet
felhasználni. Figyelem! A listán 12 választható elem van, viszont csak 10 üres hely. Így értelemszerűen
2 elemet nem kell felhasználni.

Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont.

aláírás)! Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont. internetes hozzászólás. Itt azt kell bizonyítanod. kifejezésmód és nyelvhelyesség.Íráskészség 1 Íráskészséget mérő feladat. A megoldás értékelése négy szempont figyelembevételével történik: tartalom. A szöveg típusa lehet: üzenet. amelyek a kérdésekre adandó válaszokhoz tartalmazzák az információt. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 15 pont. A levél írásakor be kell tartani a levél formai előírásait (dátum. hogy az a magyar olvasó számára érthető és különösebb erőfeszítés nélkül követhető legyen. Az írásnál minden megadott szempontra ki kell térni. üdvözlő formula. Két téma lehetőség közül kell egyet kiválasztani. 17-20 soros levél írása megadott szempontok alapján. és azt kidolgozni. Középfokú Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemények: Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli Origó típus megoldással . amellyel ellenőrizheted megoldásaidat. értékelés. rövid vélemény. Íráskészség 2 Feladat a megadott utasítások alapján egy 8-10 soros szöveg írása. Az olvasott szöveg értése feladatnál a megoldókulcsban sárgával ki vannak emelve azok a szövegrészek. Közvetítés Ebben a részben egy megadott angol nyelvű szöveget kell lefordítanod magyarra. kommunikatív hatás. megszólítás. hogy képes vagy a szöveget tartalmilag pontosan és szöveghűen visszaadni úgy. de nem feltétlenül azonos sorrendben. A gyakorlókönyvben minden rész végén találsz megoldókulcsot. Egy kb.

internetes hozzászólás. A szöveg típusa lehet: üzenet. Íráskészség 2 Feladat a megadott utasítások alapján egy 8-10 soros szöveg írása. A válaszoknál térjünk ki a kérdéshez tartozó összes információs elemre. A szöveg után található elemek (szavak vagy szókapcsolatok) listájából választva kell kiegészíteni a szöveget.Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Szóbeli eladat típusok Olvasáskészség 1 Olvasás utáni szövegértés készséget mérő feladat. Két téma lehetőség közül kell egyet kiválasztani. A megoldás értékelése négy szempont figyelembevételével történik: tartalom. Figyelem! A listán 12 választható elem van. kommunikatív hatás. üdvözlő formula. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont. 17-20 soros levél írása megadott szempontok alapján. A levél írásakor be kell tartani a levél formai előírásait (dátum. értékelés. Így értelemszerűen 2 elemet nem kell felhasználni. viszont csak 10 üres hely. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont. megszólítás. Íráskészség 1 Íráskészséget mérő feladat. Egy kb. Közvetítés . Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont. és azt kidolgozni. Egy elemet csak egyszer lehet felhasználni. rövid vélemény. aláírás)! Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont. de nem feltétlenül azonos sorrendben. Az írásnál minden megadott szempontra ki kell térni. Olvasáskészség 2 Ez egy úgynevezett lyukas szöveg típusú feladat. kifejezésmód és nyelvhelyesség. A szöveg után megadott kérdésekre kell válaszolni magyarul.

Itt azt kell bizonyítanod. Az olvasott szöveg értése feladatnál a megoldókulcsban sárgával ki vannak emelve azok a szövegrészek. A gyakorlókönyvben minden rész végén találsz megoldókulcsot. hogy az a magyar olvasó számára érthető és különösebb erőfeszítés nélkül követhető legyen. amellyel ellenőrizheted megoldásaidat. hogy képes vagy a szöveget tartalmilag pontosan és szöveghűen visszaadni úgy. amelyek a kérdésekre adandó válaszokhoz tartalmazzák az információt.Ebben a részben egy megadott angol nyelvű szöveget kell lefordítanod magyarra. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 15 pont. .