You are on page 1of 61

Page 1 of 61 1

Sai Baba - Cine este cu adevarat

SRI SATHYA SAI BABA Sai Baba, nascut in 1926 in
sudul Indiei, este recunoscut de milioane de
persoane din intreaga lume ca Avatar. In hinduism,
Avatarul reprezinta incarnarea umana a Divinitatii
care poseda prin insasi natura sa facultatile de
omniprezenta, omnipotenta si atotstiinta. „De
fiecare data cand domneste in lume dezordinea,
Domnul se incarneaza si ia chip de om, astfel incat
sa le arate oamenilor calea pacii“ - spune Sai
Baba. Acest sfant indian este o marturie vie a
minunilor sale care trec dincolo de legile
stiintifice cunoscute si sunt comparabile cu cele
ale lui Iisus. A infaptuit miracole si continua sa le
faca vindecand multi bolnavi, ajutandu-i pe
sarmani, materializand diverse obiecte, ca si
cenusa divina numita „vibhuti“ ce serveste in
tratarea tuturor maladiilor. Sai Baba n-a venit sa
raspunda intereselor unei comunitati sau unei
religii anume, ci pentru a sluji omenirea intreaga
propavaduind o religie unica, cea a iubirii si a
pacii. Este un maestru divin al timpurilor noastre,
asa cum au fost la vremea lor, Budha, Krishna,
Iisus. Mesajul lui Sai Baba este acela de unitate si
iubire intr-o lume sfasiata de contradictii. El s-a

Page 2 of 61 2

intors pentru inaltarea spirituala a omenirii

CUVINTE DE LUMINA ALE LUI SAI BABA „Doamne!
Ia-mi iubirea si las-o sa curga pe de-a-ntregul in
devotiune catre tine. Doamne! Ia-mi mainile si
lasa-le sa munceasca fara incetare pentru tine.
Doamne! Ia-mi mintea si gandurile si lasa-le sa fie
in acord cu tine. Doamne! Ia-mi totul si lasa-ma sa
fiu instrumentul tau.“ „Iubirea e Dumnezeu, iar
Dumnezeu e iubire. Dumnezeu se manifesta acolo
unde e Iubire. Sa iubiti tot mai multi oameni, cu tot
mai multa forta. Prefaceti aceasta iubire in ajutor
si ajutorul in rugaciune, iata disciplina spirituala
cea mai inalta.“ „Sa nu asteptati nimic in schimb
de la cei pe care-i iubiti.“ „Invatati Iubirea
Univesala, astfel Divinitatea din voi se va putea
exprima in toata plenitudinea sa.“ „Religia si
disciplina spirituala sunt esentiale pentru
perfectiunea umana si realizarea de catre fiinta
omeneasca a celui mai inalt ideal al sau. Religia
este una in UNITATE.“ „Controlul simturilor este
devotiunea adevarata.“ „Nu poate exista fericirea
adevarata fara credinta si devotiune.“ „Adevarata
fericire inseamna sa te incredintezi vointei
supreme.“ „Ochii fizici trebuie sa va arate slava
lui Dumnezeu, iar ochiul interior sa va arate
Divinitatea din voi si din Creatie.“ „Intelepciunea

Page 3 of 61 3

poate salva intreaga omenire si fiecare fapta a
noastra trebuie sa izvorasca din intelepciune.“
„Fericirea acestei lumi va fi garantata atunci cand
armonia si intelegerea vor cobori intre oameni.“
„Dumnezeu detine exclusivitatea in guvernarea
cosmosului. El n-are dorinte. Datoria omului este
sa-I ofere iubirea si sa-L slaveasca manifestand
aceasta iubire cum poate mai bine.“ „Aminteste-ti
ca te apropii de Dumnezeu cu fiecare pas facut, si
ca Dumnezeu, atunci cand faci un pas catre El,
face zece pasi catre tine. Nu exista oprire in acest
pelerinaj; este o calatorie continua, zi si noapte,
prin vai si deserturi, printre lacrimi si zambete,
prin moarte si nastere, prin morminte si pantece.“
„Drumul catre fericire nu se afla in a face ce iti
place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci.“ „Eu
predic numai o singura religie, a iubirii pentru toti,
care singura este capabilă sa reuneasca rasa
umana intr-o fraternitate a omului aflata sub
paternitatea lui Dumnezeu.“ „Dumnezeu nu va fi
miscat de comentariile filozofice stricte. El este
multumit numai de practica efectiva; de stradania
autentica; de efortul sincer, onest; de lupta
neobosita de a-ti curata mintea. Lupta trebuie sa
fie alerta si activa pana ce telul este atins.“
„ AUM-ul lui OM reprezinta principiul OM TAT SAT
adica Acesta este Adevarul, Eu sunt Adevarul si

Sunetul OM este mereu prezenta voce interioara.“ lovelife 06 ian 2008 12:22 Re: Sai Baba . si ii rog pe cei care pot sa traduca din engleza mai multe articole care privesc acest . simtiti fiorii sai. Sunetul unei mantre este la fel de valoros ca si intelesul sau.Cine este cu adevarat Am pus cateva informatii despre Sai Baba si vom incerca sa analizam un pic aceasta entitate deosebita.Page 4 of 61 4 Adevarul este Unul. Eco-ul chemarii Divine din cavitatea inimii. Ascultati-l.

de efortul sincer.Cred ca am ce invata de la el.O sa traduc si o sa postez cite ceva.Cine este cu adevarat Mi-am aruncat ochii putin pe niste pagini despre Sai baba. care singura este capabilă sa reuneasca rasa umana intr-o fraternitate a omului aflata sub paternitatea lui Dumnezeu. de stradania autentica.Omul este Om cind iubirea curge prin sine. a iubirii pentru toti. cris 06 ian 2008 12:45 Re: Sai Baba .Page 5 of 61 5 subiect pentru ca sunt destul de putine informatii in limba romana despre Sai Baba. El este multumit numai de practica efectiva.Cine este cu adevarat Eu predic numai o singura religie. cris 07 ian 2008 16:38 Re: Sai Baba .“ „Dumnezeu nu va fi miscat de comentariile filozofice stricte. Iata Omul. .mi se pare extraordinar. de lupta neobosita de a-ti curata mintea. onest.

Este pace in lume. L-am cautat pe Luna :Nu." Bhagavan Sri Sathya Sai Baba "Dumnezeu patrunde peste tot si totusi exista oameni de stiinta care afirma: "Am cercetat tot universul. Este si frumusete in caracter. un link cu Satya Sai Baba cantand http://www. Pana atunci.com/watch?v=-pUzkA22NOs Ilia 08 ian 2008 09:13 "Cind exista onestitate in inima. Este armonie in familie. Cind exista ordine in natiune. Cind exista frumusete in caracter.Cine este cu adevarat M-ar interesa si pe mine aspecte referitoare la Sai Baba. El nu este . Este ordine in natiune. in ceea ce il priveste.youtube.Page 6 of 61 6 Maria 07 ian 2008 20:50 Re: Sai Baba . pt ca am dat si de niste informatii mai ciudate ca sa zic asa. Cind exista armonie in familie.

"Ei nu stiu ce si unde sa caute si totusi au indrazneala sa afirme ca." "El se afla in tine si Dumnezeu este acela care te-a indemnat sa Il proiectezi in lumea din afara. El nu exista. in toate cele ce cunoasteti. A-l cauta pe Dumnezeu cu instrumente de laborator este ca si cum ai vrea sa vindeci dureri de stomac punind picaturi in ochi! Exista o tehnica si un instrument special pentru a-L cauta pe Dumnezeu. este patrunsa de realitatea divina. chiar si cea de pe Luna.El este in toate acestea si dincolo de ele.Toata materia. El este motorul acelui om de stiinta.Fara .Este Dumnezeu ocupantul unui corp identificabil sau al unei forme identificabile ? Dumnezeu este toate acestea si mai mult decit atit.Page 7 of 61 7 nicaieri de gasit. ceea ce cauta ei nu este de gasit. Dobinditi o viziune limpede cu ajutorul detasarii si al iubirii si dezvoltati-va puterea de discernamint. ca sa nu mai cunoasca prejudecati si preferinte. pe care l- au creat si despre care au vorbit vechii maestrii ai acestei stiinte. ca fiind acest idol sau acea imagine care sa iti asculte destainuirile si sa iti daruiasca pace. simtiti si sunteti. in jurul vostru. apoi il veti putea vedea pe Dumnezeu in voi. care Il reneaga! Omul insusi este Dumnezeu .

Intretine conversatia cu El. condu-ti pasii pe drumul pe care ti-l arata El si vei ajunge la tel repede si in siguranta. Tine-te de El. compasiune si non-violenta. Lasa devotiunea ta (bhakti) sa se umple de cunoastere. bhakti o catifeleaza prin compasiune. asculta-I vorbele de povata si de consolare. Simpla cunoastere iti va seca inima. Lasa actiunea sa se scalde in bhakti. priveghiile prin care treci. Imaginea in fata careia te inchini. imnurile pe care le reciti.Page 8 of 61 8 inspiratia. florile pe are i le oferi." Intemeiaza-ti actiunea pe cunoastere. adica in umilinta.Cel care locuieste in inima ta. tu ai ajunge nebun de legat . ca unul care si-a pierdut busola si cirma aflindu-se pe o corabie. altminteri va fi usoara precum un balon care este purtat de orie curent de aer sau rafala de vint. in largul unei mari in plina furtuna. mingiierea si bucuria pe care ti le daruieste El din interior. juramintele pe care le faci fata de tine insuti. ceva ce va sanctifica fiecare clipa ce I se . iubire. care indeparteaza obstacolele din drumul tau spre constiinta faptului ca Dumnezeu se afla in tine. toate aceste sunt activitati care purifica. iar karma da miinilor ceva de facut. cunoasterea ca totul este Unul.

lacomia este un virtej. sa nu iti tulbure starea de calm. Oricit de repede ai fugi. Sau dimpotriva. egoismul este un vulcan.Page 9 of 61 9 cuvine vietii tale. Lasa iubirea sa fie stapina pe inima ta. atasarea este o avalansa. sa raspindesti iubire cate toti." "Detasarea. Fie ca o urmaresti tu. Credinta si Iubirea sunt pilonii pe care . fie ca te urmareste ea pe tine. Atunci razele soarelui. si vei capata rezultate substantiale." "Umbra de dimineata trece prin fata ta . spre comoara spirituala. nu poti sa o birui si nu poti sa o prinzi. brizele racoroase si clipocitul apelor multumirii vor hranii radacinile credintei tale. Dorinta este o furtuna. nu o poti prinde. astfel incit atunci cind reciti numele Domnului sau cind meditezi.Dorinta este o umbra fara de substanta. Dar orienteaza dorinta catre interior. Aceasta este natura dorintei. fie pe cimpie fie pe munte." "Sa nu ai nici un ghimpe de ura in gindurile tale. Tine toate acestea departe de tine. umbra te poate urmari si tu nu poti scapa de ea . mindria este o prapastie.

armonia sociala devine un vis indepartat. iar Iubirea este aceea care ne duce mai repede catre Dumnezeu. Pentru ca fara ea. Nimic nu se intimpla impotriva vointei Lui. El exagereaza in aprecierea propriei sale inteligente si a simtului aventurii. Omul calatoreste spre luna. inteligenta lipsita de stapinirea de sine duce la umplerea spitalelor pentru boli psihice. Credinta este cea mai importanta. detasarea o canalizeaza pe calea spre Dumnezeu. in tarile vestice. . Dumnezeu este negat si omul se bazeaza numai pe el insusi. Iubirea ne lumineaza drumul. Detasarea poate face ca Sadhana sa devina eficace. oricind s-ar intimpla. Pacea dispare din inimile barbatilor si femeilor. Dumnezeu iti va darui ceea ce iti trebuie si meriti. nu este necesar sa ceri. Credinta este cea care alimenteaza agonia ce rezulta datorita separarii de Dumnezeu. si se mindreste cu progresul pe care l-a facut cu ajutorul stiintei si al tehnologiei." "In ziua de azi.Page 10 of 61 10 se sprijina Pacea. Dintre acestea. Sadhana (practica spirituala) este un ritual lipsit de continut.Fi multumit. intelegerea pe plan international este un miraj urmarit doar de citiva. fi recunoscator orice s-ar intimpla.Dar. nu ai motiv sa protestezi.

acelasi Dumnezeu hraneste foamea de spiritual a tuturor natiunilor si religiilor. virtutii.Cum spune el. trunchiul este unul si ramurile sunt multe! Fiecare ramura poate fi suficient de groasa pentru a fi numita trunchi. mai intii iese o tulpina si doua frunzulite!Dar mai tirziu. sustinindu-I pe toti cu aceeasi hrana a adevarului.Page 11 of 61 11 dar nu isi cerceteaza propriile niveluri interioare ale constiintei sale. umilintei si sacrificiului. pe care ar trebui sa le inteleaga. Ilia 08 ian 2008 10:57 Re: Sai Baba . Dumnezeu.Si asa este.Cine este cu adevarat Ilia. sa le purifice si sa le controleze" "Cind un pom rasare din saminta." cris 08 ian 2008 09:55 Re: Sai Baba .este foarte frumos. cind creste. dar nu trebuie sa se uite ca radacinile trimit hrana sau seva spre ramuri printr- un singur trunchi.Cine este cu adevarat .

Dorul vostru. agonia telului neimplinit. dar desi Inima Mea este la fel de moale ca untul.Page 12 of 61 12 "AL meu Baba si eu" de dr." 'Dupa blajanurile de seara stati in meditatie timp . Mila Mea nu poate cobori la voi. Aceasta este suferinta prin care se cistiga Mila. Daca nu depuneti eforturi disciplinate. nu practicati Sadhana. "Puteti spune ca progresul este posibil doar prin Mila Mea. ea se topeste numai daca este si caldura in rugaciunile voastre.John Hislop Ilia 09 ian 2008 09:01 Re: Sai Baba . aceasta este caldura care Imi topeste Inima.Cine este cu adevarat Antetul Sai Pentru cei ce doresc sa cunoasca dimensiunea si profunzimea spiritualitatii si filozofiei Sai.

care se afla in voi. Chiar si un bolovan se va transforma in mil sub actiunea soarelui si a ploii. si va deveni hrana pentru copaci. Chiar si cea mai dura inima poate fi inmuiata astfel ca in ea sa inmugureasca Divinitatea . dati- mi voie sa va intreb. Progresul vostru trebuie sa fie autentificat prin caracterul si comportamentul vostru. dar si in Universul din care faceti si voi parte. a caldurii si a frigului." "Faptul ca neinsemnatele voastre dorinte cu care veniti acum la Dumnezeu se realizeaza sau nu. pina aici e foarte bine. cind va ridicati dupa cele zece minute. caci acestea va . Dar. vedeti pe fiecare om intilnit intr-o lumina mai clara ca purtind in el Divinitatea?Daca nu. atunci meditatia este pierdere de timp.Iubiti mai mult? Vorbiti mai putin? Slujiti altora in mod mai serios? Acestea reprezinta semnele ca meditatia voastra este incununata de succes.Page 13 of 61 13 de zece minute. de fapt nici nu este asa de important. Scopul primordial este de a pastra o comuniune intima si constanta cu Dumnezeu. Urati bun venit dezamagirilor. altminteri ea este doar o farsa. sau ca elanurile voastre de promovare si progres pe care le puneti inaintea lui Dumnezeu se implinesc sau nu. Meditatia trebuie sa va transforme atitudinea fata de fiinte si obiecte .

sau dintr-un sentiment de mindrie datorat propriei voastre superioritati prin priceperi. atribuiti acest esec propriei voastre insuficiente.' "Rastimpul dintre 16 si 30 de ani este o perioada hotaritoare.Page 14 of 61 14 intaresc si va testeaza taria sufleteasca. Cind nu izbutiti. priceperea si convingerile sunt acumulate. Daca mintii i se administreaza in aceasta perioada tonicul ajutorului dezinteresat. atribuiti acest succes Gratiei Divine care v-a indemnat sa dati acest ajutor. sau ignorante. pentru ca este perioada cind viata isi adauga siesi dulceata. avere." "Aminteste-ti ca te aproprii de Dumnezeu cu . nu poti sa nu fii in preajma Mea. atunci misiunea vietii este indeplinita. te afli linga Mine. nesinceritati. Eu nu te voi parasi." "Da-mi voie sa iti spun un lucru: Oricum ai fi. Nu oferiti ajutor de dragul recompensei. sublimate si sanctificate. Cind reusiti. deoarece proceul sublimarii si sanctificarii va fi accelerat prin acest tonic. atragind atentia sau dobindind recunostinta.statut sau autoritate. Oriunde ai fi. Divinitatea se manifesta in voi ca Iubire. este perioada cind talentele. esti al Meu. Oferiti ajutor pentru ca sunteti indemnati de Iubire.

Page 15 of 61 15 fiecare pas facut. Asigurarea ca Dumnezeu este acolo unde il striga. prin morminte si pintece. el nu va simti oboseala . a fost tot timpul in el. cu el si alaturi de el!" "Viata este un pelerinaj in care omul isi tiraste picioarele pe drumul accidentat si spinos. cu imaginatia lui Dumnezeu in inima. prin vai si deserturi. Mama tine copilul in brate si pronunta cuvintele in asa fel incit copilul sa poata invata sa vorbeasca. prin moarte si nastere. ca se afla intotdeauna foarte aproape si ca nu Ii ia mult timp sa vina . este o calatorie continua. el nu va suferi de sete. Oricit si-ar da silinta limba mamei. printre lacrimi si zimbete. care l-a indrumat. zi si noapte. va darui putere madularelor sale si cutezanta ochilor sai. si ca Dumnezeu. Cind drumul se incheie si Telul este atins. totusi copilul trebuie . pelegrinul constata ca a calatorit doar de la el insusi pina la el insusi si ca drumul a fost lung si solitar. face zece pasi catre tine. Nu exista oprire in acest pelerinaj. dar ca Dumnezeu." "Copilul are limba sa si mama o are pe a sa. in jurul lui. Compania unui om sfint il va inspira sa calatoreasca in speranta si credinta. atunci cind faci un pas catre el. Cu Numele lui Dumnezeu pe buze.

Mama nu poate vorbi in locul copilului ca sa il crute pe acesta! Cu Guru se intimpla la fel.Page 16 of 61 16 sa vorbeasca cu propria sa limba. activitatea. Asa cum este mama este si progresul natiunii. aducindu-i si mingiindu-i. sunt ele pline de iubire pentru toti. este si frumusetea unei culturi. insa trebuie s-o initieze discipolul insusi.El insusi trebuie sa sara peste obstacol. Ambele se bazeaza pe credinta in Dumnezeu care este factorul motivant interior al tuturor. despre forte si . asa cum este mama. pentru ca ele modeleaza fortele sufletului acesteia. observati mamele leganind pruncii. supraveghindu-i. Nimeni nu poate sa-l ridice peste acesta!" "Maternitatea este cel mai frumos dar al lui Dumnezeu. Daca vreti sa stiti cit este de avansata o natiune. El poate doar sa insiste. despre materie si proprietatile ei. studiati-i mamele: sunt ele eliberate de teama si ingrijorare. Aceste forte sunt intarite de doua lectii pe care ele ar trebui sa le predea :frica de pacat si iubirea virtutii. dau ele dovada de tarie sufleteascasi virtute? Daca vreti sa intelegeti gloria unei culturi. Mamele sunt creatoarele norocului sau nenorocului unei natiuni." "Aceia care predau lectii despre natura si legile ei. hranindu-i.

apoi succesul in Sadhana (practica spirituala) va fi rapid. angajeaza-te in actiuni de ajutorare. Nu este nevoie sa va faceti nici o grija. vorbeste dulce. cine mai trebuie sa-si faca griji?" "Fa ca inima sa iti fie blinda. de incredintare a Milei Sale. Aceasta este calea de a imblinzi inima si de a ajuta Sadhana sa . Ceea ce va trebuie pentru a traversa marea este o barca plina de bhakthi (devotiune. imparte atit lacrimile cit si bucuria cu ceilalti. Deoarece. intelege agonia provocata de saracie si de boala. Este o povara . Aruncati toate poverile. calea iubirii catre Dumnezeu). cu siguranta se va scufunda. Dezvolta compasiunea. Este ca si cum v-ati afla intr-o barca facuta din piatra si ar trebui sa traversati o mare infruntind valurile necazurilor si crestele bucuriilor. vorbeste numai despre Dumnezeu. de suferinta si de disperare. nu o binecuvintare.Page 17 of 61 17 actiunile lor. de predare in fata vointei Sale . Dumnezeu va va trece peste mare. cind El face totul. deveniti usori si veti putea trece cu un pas pe o creasta si urmatorul pe cealalta creasta a valului. predau despre legaturi si nu despre eliberare. acesta este procesul de afinare a pamintului. Nu va poate duce. mila. Vorbeste blind.

" "Fundamentul pentru adevarata pace este. intr-o atmosfera de iubire si intelegere. sau s-ar putea transforma in mindrie si fast. sub toate formele sale. gindul si fapta ta. Cele Trei Calitati ale Mele sunt: prietenia. in toata lumea. este inainte de toate o disciplina spirituala.Page 18 of 61 18 reuseasca. bunatatea. proprietatea Celor Trei Calitati ale Mele. fapta si gindul meu vor fi in conformitate cu cuvintul. gindi si actiona impreuna." "Serviciul. El iti permite sa pretinzi ca tu ai servit1 . "cele trei calitati ale mele" pot fi intelese si altfel: cuvintul. compasiunea. vom vorbi. Cele Trei Calitati ale Mele. Ginditi-va doar o clipa: Il serviti pe Dumnezeu? Sau Dumnezeu va serveste pe voi?… Cind ii oferi lapte unui copil flamind sau o patura unui frate infrigurat de pe strada. conform Vedelor. Adica. fara neintelegeri sau dezbinare. Acestea sunt de dorit in lumea de astazi. de fapt pui un dar al lui Dumnezeu in miinile unui alt dar al lui Dumnezeu1 De fapt asezi darul lui Dumnezeu intr- un depozitar al Principiului Divin! Dumnezeu serveste. o curatenie mentala! Fara inspiratia acordata de aceea atitudine. De asemenea. indemnul este legat de reflux si se va usca.

" "Noi incercam sa Il descoperim pe Dumnezeu. aceasta intrebare:Este omul inrobit de obiecte exterioare sau de atractia pe care o exercita ele asupra lui?Sau exista vreun impuls interior care il indeamna sa se incatuseze in amaraciune? O sa va dau un exemplu:Exista prin sate prinzatori profesionisti de maimute care folosesc un dispozitiv crud pentru acest scop. Umpleti fiecare clipa cu gratitudine fata de Datatorul si Primitorul tuturor darurilor. Ei amplasasera in livezi sau gradini invadate de jefuitori citeva vase de pamint cu git ingust. Dar omitem sa Ii investigam existenta in noi insine ca fiind miezul si esenta Fiintei noastre. gitul . avind fiecare o mina de arahide inauntru. cautindu-L prin tot Universul. Maimuta se aprorie de vas." "Examinati. nici un fir de iarba nu vibreaza in adierea vintului. isi da seama ca nu poate scoate bratul afara. de exemplu. stie ca inauntru se afla acele delicioase arahide. baga laba lunga inauntru si apuca arahidele in pumnul sau. Acum.Page 19 of 61 19 Fara Vointa Lui. tot plinsul inceteaza si veti ajunge la suprema fericire. Sinele vostru. Cind va descoperiti pe voi insiva. Aceasta este adevarata auto-cunoastere.

Sunteti legati de catusele pe care vi le-ati pus singuri! Eliberarea. si voi sinteti victimele dorintelor si atasamentelor pe care le atrag dupa sine dorintele. a devenit necesar ca eu sa folosesc acest mijloc de exprimare. masura potentialului sau. si nu puteti pricepe semnifiatia manifestarii sale. al infinitului… cel . se aseaza neajutorata si oropsita. si este foarte usor de prins si de transportat1 Ea crede ca este cineva inauntru care ii tine bratul. cruzime. invidie. cind incearca sa-l scoata afara! Daca ar fi dat drumul la strinsoare si ar fi scapat de atasamentul fata de arahide. Baba spune:"Voi nu puteti intelege scopul divin. se afla in miinile voastre. Altminteri. lacomie. Lingamul este simbolul celui fara de inceput si fara de sfirsit. de asemenea. atmosfera de ura . smerenia si piosenia. Tindeti catre Gloria statornica a lui Dumnezeu. apoi dorintele pentru fleacurile trecatoare ale pamintului vor pali si veti putea fi liberi.Page 20 of 61 20 vasului este prea ingust pentru pumnul plin cu arahide! Astfel. ar fi putut scapa! Astfel. violenta si lipsa de respect va distruge bunatatea." *** Referitor la lingamul oval de forma unui ou produs in interiorul corpului au in noaptea de Mahasivaratri.Ca sa puteti depune marturie asupra faptului ca Divinitatea se afla printre voi.

Totul incepe cu el si se regaseste in el.Page 21 of 61 21 mai potrivit simbol al Omniprezentului." "Dumnezeu este iubire si iubirea este Dumnezeu. Din ziua in care vom recunoaste aceasta deosebire si vom trai in acea cunoastere. nu poate scapa de aceste suferinte. Atita timp cit cineva nu recunoaste prezenta lui Dumnezeu in toate. vom deveni constienti de realitatea si de telul nostru.Acestea sunt doar manipulate de catre noi.mintea." "Noi nu sintem corpul. nu poate scapa de aceste suferinte." Inteleptul Ramana Maharshi spunea " Gindul despre nu poate fi totalitatea individului. intelectul. simturile." Baba spune: "Nu poti sa nu tii cont de iubire." Oamenii sint "Intrupari ale Iubirii." "Mai intii trebuie sa fie bun simt. si apoi vine Simtul Divin. Atotstiutorului si Omnipotentului Dumnezeu. deoarece acesta piere zilnic in timpul somnului profund. insa nu exista nici o intrerupere a continuitatii Fiintei cuiva. Atita timp cit ." "Iubirea este Calea Regala spre Dumnezeu." "Atita timp cit cineva nu stie cine este.

" "Este adevarat. De aceea . dorinte pentru lumea cealalta dar si povara Karmei trecute. precum nasterea si moartea." "Atit Jnani (cel eliberat de renastere) cit si Agnani (cel ignorant in ale cunoasterii)vor avea dorinte." "Faptele bune ingroapa multe pacate" "Nu va ginditi si nu va faceti griji despre moarte si nastere sau despre bucuria si supararea pe care vi le aduce viata. ele sint importante numai pentru corp. bucuria si supararea. Cautati Divinul si. ca sa inteleaga natura lui Atma (Sinele). tot ceea ce exista in lume se va supune schimbarii. Astfel ca el nu va fi legat. mortii si renasterii) dar si a eliberarii. Intr-o zi sau alta. voi nu puteti afla singuri. nu poate scapa de aceste suferinte. in timp ce va indepliniti datoriile. Credinta . nu trebuie sa va ginditi la lucruri naturale. toate in egala masura.Page 22 of 61 22 cineva nu intelege ca se naste si ca moare cu un singur scop. Mintea este cauza a toate. Mintea este cauza sclaviei (sclavia impusa de ciclul nasterii. Doar ca Jnani nu va avea constiinta ca el este executantul. pastrati mereu aceea Divinitate in fata ochilor.

" . si ca din acel stadiu ati devenit fiinte umane." "Nu va ginditi ca sinteti fiinte umane si ca va trebui sa atingeti stadiul Divin.Page 23 of 61 23 si increderea vin mai intii in viata spirituala si apoi urmeaza experienta. atunci Sadhaka (cel are il cauta pe Dumnezeu) isi pierde constiinta limitata a entitatii sale individuale. Eterna Divinitate Slavita care a existat dintotdeauna in mod latent in el insusi. Aflati ca ati venit de la Dumnezeu ca fiinte umane si ca in cele din urma va veti intoarce inapoi la origini. dar tineti corpurile separate. in voi se vor manifesta toate insusirile lui Dumnezeu. Ginditi-va mai degraba ca sinteti Dumnezeu." "Lasati inimile sa fie impreuna. trecind de marginile personalitatii si experimentind pentru totdeauna. Adinciti-va in disciplina spirituala si astfel veti afla propriul vostru adevar si veti cunoaste pe deplin tot ceea ce merita sa fie cunoscut. cu toate simturile sale." Baba descrie Eliberarea astfel : "Cind intreaga creatie dinauntrul si din jurul sau devine o iubire binecuvintata si o experienta care radiaza lumina. Gindind in acest fel.

totul este in regula. Ea nu cunoaste arta renuntarii." "Astazi exista un singur Guru adevarat si acesta este Dumnezeu. dar numai prin nasterea ca om poate fi realizat Dumnezeu. Tot ceea ce vietuieste aspira spre nasterea ca fiinta umana. Nimic nu este aruncat de catre minte. Acesta este intregul adevar." "Meditatia corecta este transformarea tuturor gindurilor si sentimentelor in Dumnezeu. Persoanele care sint pricepute in aceasta forma de meditatie sint foarte rare. Cind existenta este particularizata. Chemati-l pe Dumnezeu." "Mintea tinde spre cistigarea de experiente si acumularea acestora in memorie.Page 24 of 61 24 "In intreg universul nu exista o alta planeta pe care sa se afle viata umana sau o forma asemanatoare de viata. este gresit. Nu exista nici macar un scurt interval intre . Acum si aici exista posibilitatea de a realiza telul absolut al vietii. majoritatea oamenilor fac doar exercitii exterioare. Deci sunt incapabili sa dobindeasca Gratia." "Cind existenta este Absolut.

in intregimea ei. de nepatruns. Si in aceasta succesiune continua de ginduri nu exista o ordine sau o legatura." SRI SATHYA SAI BABA . celei mai meticuloase masuratori." "Adevarul meu este inexplicabil." "Tu spui ca mi te predai mie. nici un locspre care sa nu cunosc drumul. Nu exista nimic ce eu nu pot vedea.Page 25 of 61 25 un gind si urmatorul. Capacitatile mele sint neconditionate. Meditatia este numele dat perioadei de odihna pe care o acordam mintii noastre ocupate si indaratnice. nici o problema pe care sa n-o pot rezolva. Eu sint Totalitatea. Eu sint dincolo de accesibilitatea celei mai intense cercetari. toate sint locuri ale suferintei unde au loc repetate nasteri si morti. Cum imi vei incredinta ceea ce nu iti apartine si nici nu poti controla?" "De la cea mai dezvoltata planeta a lumii materiale pina la cea mai putin dezvoltata. Dar cel care ajunge la salasul meu nu se va mai naste niciodata.

Cine este cu adevarat Bine alese textele. animarea vointei("Cu Guru se intimpla la fel. Tot ceea ce aceasta entitate spune mai sus este ceea ce gasim la Isus sub forma "pocaintei"- schimbarea mentalitatii in acord cu iubirea divina.iluzie). activitatea. insa trebuie s-o initieze discipolul insusi.El insusi trebuie sa sara peste obstacol. Nimeni nu poate sa-l ridice peste acesta!"). constientizarea sinelui ("Noi nu sintem corpul. simturile.Cine este cu adevarat Iti sunt recunoscator Ilia cris 09 ian 2008 11:21 Re: Sai Baba . intelectul. Nici vorba de guru pagin minat de demoni-cum am gasit pe net despre el. Observati meditatia-concentrarea ptr transformarea gindurilor si a dorintelor(care sint maya.mintea. El poate doar sa insiste.Ilia .Acestea sunt .Page 26 of 61 26 Catalin 09 ian 2008 10:56 Re: Sai Baba .

Acesta este intregul adevar. ") Ilia 09 ian 2008 12:39 Re: Sai Baba . este gresit."). vom deveni constienti de realitatea si de telul nostru. totul este in regula." si" cuvintul.") starea de rugaciune continua(Ginditi-va mai degraba ca sinteti Dumnezeu. fapta si gindul Meu vor fi in conformitate cu cuvintul."). contopirea cu universul("Cind existenta este Absolut. fratia( "Lasati inimile sa fie impreuna. Aflati ca ati venit de la Dumnezeu ca fiinte umane si ca in cele din urma va veti intoarce inapoi la origini. gindul si fapta ta.Cine este cu adevarat Citat: Citat din cris (Post 7447) . si ca din acel stadiu ati devenit fiinte umane. Cind existenta este particularizata. in voi se vor manifesta toate insusirile lui Dumnezeu.Page 27 of 61 27 doar manipulate de catre noi. Gindind in acest fel. Din ziua in care vom recunoaste aceasta deosebire si vom trai in acea cunoastere.

Page 28 of 61 28 Nici vorba de guru pagin minat de demoni-cum am gasit pe net despre el. esti impotriva mea" e un fel de principiu bastard ce guverneaza lumea. sa fim impreuna recunoscatori lui Dumnezeu. " nu esti cu mine.Cine este cu adevarat Citat: Citat din Catalin (Post 7446) Iti sunt recunoscator Ilia atunci. cris 09 ian 2008 13:16 Re: Sai Baba . .Cine este cu adevarat Ilia a spus:"" nu esti cu mine. Ilia 09 ian 2008 12:43 Re: Sai Baba . esti impotriva mea" e un fel de principiu bastard ce guverneaza lumea. Daca lumea = cel putin jumatate + unu.

Extremistii crestini considera aceste fapte ca fiind rele.Iar aceasta iluzie ei o numesc adevarul lui D- zeu.Page 29 of 61 29 " Este principiul dualismului. Acestea sint iluzii.Ei considera acest lucru ca fiind drept . Oamenii pina la urma ajung sa se identifice cu acest principiu si il apara cu orice pret .Este alegerea lor si vointa lor.notiunea de bun si rau este doar iluzia lor. Extremistii crestini au ucis cindva pentru a-si impune iluzia propriei credinte. Considerind ca fac un lucru drept si bun.in alb -negru.gindire in bine-rau. Extremele acestui principiu sint fundamentalismul. Defapt ce fac unii si altii este aceeasi energie. Este principiul dupa care societatea se conduce si este principiul pe care il baga in cap tuturor inocentilor care deschid ochii in aceasta lume. Defapt este doar o karma pe care ei o anima.evident. Echilibrului instabil bine-rau nu i se poate opune .corect si bun. Sa dau un exemplu de fundamentalism: extremistii musulmani pun la cale atacuri teroriste .

placere. Gindirea in foarte " bine" nu face decit sa tinda sa se echilibreze cu "rau". .dorinta. cris 09 ian 2008 13:34 Re: Sai Baba . Oamenii invidiaza. Aceasta dorinta este vointa care anima sa primeasca si ei ceea ce cred ca are altul si e" bine".neconditionata.iubire . sau admira.Cine este cu adevarat La acest principiu al dualismului as adauga citeva citate din Pavel: " In ceea ce judeci pe altul te condamni singur"(Rom 2:1) Este vorba in primul rind despre judecarea de " bine". Pentru ca ii lipseste elementul iubire neconditionata .Page 30 of 61 30 nimic.ceea ce in NT se numeste agapao -iubire spontana.ca altul o duce ' bine".Ei primesc acel " bine " pe care l-au dorit si vad ca este iluzie. Nu iubire Phileo-simpatie.isi doresc ceea ce cred ei ca altul " are".

Schimbarea gindurilor haotice din minte .Page 31 of 61 31 Incep sa sufere si sa se vaite. O mentalitate unica.schimbarea dorintelor din inima.in bine-rau.iubire.5) Se observa aici schimbarea mentalitatii gindirii si a inimii..Totusi.s-au " condamnat " singuri.Acceptare .minte-iubire .iti aduni minie. Caci: " Dar cu impietrirea inimii tale care nu vrea sa-si schimbe mentalitatea .Iarasi s-au "condamnat "singuri . .4) Iesirea din roata bine-rau.Rom 2.ei vad ca e " rau ".un aliniament recunoscator lui D-zeu in iubire. Defapt.etc"( Rom 2. In aceasta situatie.. Gasim mai departe: " Nu stii ca bunatatea lui D-zeu (iubirea cristica) te indeamna la schimbarea mentalitatii?" (Pavel.au gindit dual si iluzoriu.Iesirea din echilibrul precar si iluzoriu al dualismului.

Cine este cu adevarat pentru ca sntem la un topic despre Sai "Baba ne spune sa actionam in Divinitate. intr-un mod nobil.Page 32 of 61 32 Despre acestea vorbeste acest Invatator . . Sa aveti mereu un caracter si o vorba buna.Sai Baba. Baba le spune devotilor sai: "ce imi doresc sa faceti voi incepand de astazi este urmatorul lucru: sa nu mai gasiti greseli la altii. gasirea de greseli altora are ingrozitorul efect de a ne decupla constiinta de la potentialul sau. permanent aflat la nivelul Divinitatii. Sa umpleti discutiile voastre cu devotiune si umilinta " " intr-un fel sau altul. Sa nu fiti invidiosi sau rautaciosi. Astfel. toti marii Invatatori au predicat si predica asta. Ilia 09 ian 2008 13:57 Re: Sai Baba . Sa nu ofensati pe nimeni. El ne avertizeaza ca urmand practica gasirii de greseli la ceilalti nu actionam in concordanta cu mostenirea noastra Divina. nu josnic si meschin.

Metafora" miinile care muncesc "-sinergie.iar observatorul se unduie odata cu valul.conlucrare in iubire." Predarea gindurilor-iluzii si alinierea(acordarea) . pare adevarat si drept" cat devii tu de adevarat si drept? cris 09 ian 2008 14:15 Re: Sai Baba . E usor sa spui "suna bine. Starea de cocreator al iubirii.Cine este cu adevarat „Doamne! Ia-mi iubirea si las-o sa curga pe de-a- ntregul in devotiune catre tine.lucrare impreuna.Page 33 of 61 33 Ideea este cat rezoneaza in fiecare dintre noi. Doamne! Ia-mi mainile si lasa-le sa munceasca fara incetare pentru tine. "Doamne! Ia-mi mintea si gandurile si lasa-le sa fie in acord cu tine. calitatea/starea de neobstacol(nejudecator dual )- energia divina de iubire care curge valuri .

" Instrumentul tau ".o iubire a iubirii.exista D-zeu care se manifesta in cei care devin iubire. " Prefaceti aceasta iubire in ajutor si ajutorul in rugaciune." Sa parcurgeti (cu curaj si entuziasm) toate treptele universalizarii.. Dumnezeu se manifesta acolo unde e Iubire.“" Starea de rugaciune continua.exist in iubire. . Deschideti poarta dupa poarta.(scopul mintuirii) "Sa iubiti tot mai multi oameni. iar Dumnezeu e iubire. „Iubirea e Dumnezeu. " Nu exista miracole.paranormal .Page 34 of 61 34 mintii in iubire.“ " "Ia-mi totul"-predare a non-sinelui. iata disciplina spirituala cea mai inalta. "Doamne! Ia-mi totul si lasa-ma sa fiu instrumentul tau.Devina una cu Unul. cu tot mai multa forta..

“ Nu va fie frica sau rusine de judecata oamenilor.dar rezultatul e acelasi.“ Fiti doar energie de iubire care radiaza peste /si catre tot.de actiunile oamenilor contra voastra (Isus a zis: veti fi "omoriti" in numele meu).doar caile difera. „Religia si disciplina spirituala sunt esentiale pentru perfectiunea umana si realizarea de catre fiinta omeneasca a celui mai inalt ideal al sau." Mintuirea-indumnezeirea. 'Religia este una in UNITATE. astfel Divinitatea din voi se va putea exprima in toata plenitudinea sa.iar iubirea e fratie.Page 35 of 61 35 „Sa nu asteptati nimic in schimb de la cei pe care- i iubiti.Restul e iluzie. „Invatati Iubirea Univesala. Unitatea este iubire.Iubirea este una. .“ " Nu exista religie.

Credinta- cunoastere .Pocainta. „Ochii fizici trebuie sa va arate slava lui Dumnezeu.“ Ochii fizici-egoul.Devotiune-stare de val odata cu valul iubirii. „Nu poate exista fericirea adevarata fara credinta si devotiune.“ Fericire adevarata-iesirea din iluzii . iar ochiul interior sa va arate Divinitatea din voi si din Creatie.“ . „Intelepciunea poate salva intreaga omenire si fiecare fapta a noastra trebuie sa izvorasca din intelepciune.“ Vointa existentei in valul iubirii.Page 36 of 61 36 „Controlul simturilor este devotiunea adevarata. Ochiul interior-sinele divin in manifestare.egoismul transformat in univers.“ Metanoia. „Adevarata fericire inseamna sa te incredintezi vointei supreme.

Repaos.Page 37 of 61 37 Intelepciunea este duhovnicul.“ Aceasta este iubirea de aproape.( D-zeu.(corupt azi.a incetat creatia si a redevenit repaos) cris 09 ian 2008 15:06 .nu exterioara.Duhovnicul este o stare interioara. „Dumnezeu detine exclusivitatea in guvernarea cosmosului." Starea de contemplare care exista prin constientizarea faptului ca totul functioneaza minunat(dupa legi create) si nu este necesara interventia divina sau umana.Duhovnicesc inseamna intelept in greaca . " El n-are dorinte.in a 7-a zi s-a odihnit .termenul este intelectual) „Fericirea acestei lumi va fi garantata atunci cand armonia si intelegerea vor cobori intre oameni." D-zeu a creat " legile " lumii (cosmos)-univers.

" Actiunea in d-zeu. Sint doar trepte." Ei.eu eram " el " .oamenii devin "cunoscuti " -energia emanata de ei este deslusita. intr-un mod nobil. Ieri." ea".ce e azi.altii.erorile) sint neintelegeri la un moment-dat ale iubirii divine. . Intelegerea inseamna identificare cu " altii" -nici eu n-am inteles ieri ceva.exista faptul ca fiecare om se afla pe o treapta de inaltare spirituala.Page 38 of 61 38 Re: Sai Baba .Cine este cu adevarat Ilia.n-a fost ieri.Greselile(pacatele. nu josnic si meschin.nu? "Baba ne spune sa actionam in Divinitate. Gasirea de greseli: comparatia -iata eu sint asa.aici lucrurile se complica un pic:starea de iubire da cunoastere. Nu exista greseli ale altora.sper ca nu te superi daca comentez .acela e altfel. Josnic si meschin: " intuneric"(metaforic) "El ne avertizeaza ca urmand practica gasirii de greseli la ceilalti nu actionam in concordanta cu mostenirea noastra Divina.iubire.

Page 39 of 61 39

Ma accept pe mine cel de ieri,(ma iubesc) si asa ii
iubesc si pe ei.
Ei,devine eu.Iar eu,am devenit iubire.

Ilia 09 ian 2008 15:33

Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

[quote=Ilia;7452]

celelalte posturi, premergatoare acestuia contin
discursuri de-ale lui Baba

"Baba ne spune sa actionam in Divinitate, intr-un
mod nobil, nu josnic si meschin. El ne avertizeaza
ca urmand practica gasirii de greseli la ceilalti nu
actionam in concordanta cu mostenirea noastra
Divina. Astfel, gasirea de greseli altora are
ingrozitorul efect de a ne decupla constiinta de la
potentialul sau, permanent aflat la nivelul
Divinitatii.

asta este ce intelege Hislop ca spune Baba
(devotul lui Baba preferat, incearca sa
talmaceasca mai pe intelesul intregii omeniri)

Page 40 of 61 40

Baba le spune devotilor sai: "ce imi doresc sa
faceti voi incepand de astazi este urmatorul lucru:
sa nu mai gasiti greseli la altii. Sa nu ofensati pe
nimeni. Sa nu fiti invidiosi sau rautaciosi. Sa aveti
mereu un caracter si o vorba buna. Sa umpleti
discutiile voastre cu devotiune si umilinta " "

astea-s vorbele lui Baba

Ilia 09 ian 2008 15:34

Re: Sai Baba - Cine este cu adevarat

Hislop “ Multi dintre noi, poate majoritatea
oamenilor, sunt nedumeriti de diferentele din
vietile oamenilor, nedumeriti de lipsa dreptatii sau
a echitatii in distribuirea norocului si nenorocului
in viata oamenilor. Nu numai ca ne nastem cu
corpuri, inteligente si talente inegale, dar oamenii
cu comportament rau adesea par a prospera, in
timp ce oamenii cu inima si comportament bun, nu
duc lipsa de nedreptate, suferinta si nefericire……
Baba ne spune ca exista diferente intre vietile
oamenilor din doua motive. Primul motiv este
acela ca fiecare persoana este unica si nu

Page 41 of 61 41

seamana cu nici o alta persoana, desi el sau ea
poate ignora acest lucru si ii imita pe altii,
nereusind sa exprime aceasta unicitate. Al doilea
motiv pentru care viata unei persoane este diferita
de cea a unei altei persoane se datoreaza actiunii
si reactiunii. Baba spune ca fiecare actiune este
urmata de o reactiune si consecinta actiunii este
cauza dominanta a unicei experiente de viata a
individului.In prezent traim acele consecinte ale
actiunilor trecute ce par a fi acea nedreptate in
viata impotriva careia tindem sa protestam….
Consecintele actiunii prezente pot fi immediate,
dar evenimentele majore ce intervin in vietile
noastre isi au radacinile in trecutul indepartat.
Evenimentele sunt comparate cu fructele unui
pom; o samanta are nevoie de timp ca sa
incolteasca, sa creasca, sa se maturizeze si sa
dea rod. Acesta este aspectul energiei universale
care determina nasterea, viata si moartea unui
individ.Cat timp acest proces al naturii continua,
el va fi legat de lumea diverselor experiente, cu
alternantele sale de fericire si suferinta. Multi
oameni sunt multumiti cu acest proces al naturii,
dar nu fiecare dintre noi este multumit.Cand
observam ce se intampla, incepem sa ne punem
intrebari: Este oare inevitabil?Vom fi legati de
consecintele actiunilor noastre pentru totdeauna?

noi ramanem prizonieri fara nici o alta scapare. este o actiune si ca reactiunea trebuie sa urmeze. necontaminati de trecut. Baba spune ca putem sa fim liberi sa gandim. Sa consideram ca pana si respiratia. sa vorbim si sa actionam in puritate in fiecare clipa. actiunea noastra trebuie sa inceteze a mai fi limitativa si constransa de o actiune anterioara. Secretul este: (discurs Sai) “ Fructul actiunii apartine celui care a facut actiunea. dedicati fiecare actiune lui Dumnezeu si . Actiunea si reactiunea.Page 42 of 61 42 Poate fi cineva liber de aceste legaturi? Apoi incepe cautarea…. Si pentru ca noi sa fim liberi. sa actionam cum aceeasi placere spontana in fiecare noua clipa. fara de care viata noastra nu ar mai continua. calea puritatii pentru minte si inima poate deveni acum calea nostra si eliberati de consecintele actiunii putem fi iubire pura si putem sti ca suntem unul cu Domnul. Atata timp cat actiunea si reactiunea isi tes panza. in concluzie renuntati la fruct! Actionati. cauza si efectul sau dorinta si consecintele sale creeaza tesatura care este propria si unica noastra lume in care alterneaza satisfactia si insatisfactia. care este El insusi numai iubire. dar renuntati uctul actiunii.

barbatul ajunge la locul de munca si. rugati-L pe Dumnezeu sa fie cel care face actiunea.”. nu in cursul obisnuit al experientei obiective . trebuie sa fiu activ si acum imi voi face datoria. Ii dedicam lui Dumnezeu fiecare actiune in parte. culege fructul actiunii mele. esti cel care face cu adevarat actiunea. matur podeaua acestei case pentru ca ea sa fie placuta si curata pentru Tine care esti permanentul meu tovaras si care stai alaturi de mine in timp ce eu fac aceasta munca” . In lumina credintei. De exemplu. dar de fapt tu. in minte. I se adreseaza lui Dumnezeu: “ Doamne. urmeaza practica. Te rog. renuntati la orice urma de atasament fata de fructul actiunii” Hislop "Cum ii dedicam actiunile noastre lui Dumnezeu? Ceea ce urmeaza sa facem este subiectiv. constiinta divina din interiorul meu. dar noi avem deja credinta in Dumnezeu. In fiecare dimineata vorbim cu Dumnezeu si-L rugam sa accepte rezultatul actiunii noastre din aceasta zi. iar femeia casnica ar putea spune: “Doamne.Page 43 of 61 43 renuntati la dorinta de a avea fructul. Credinta este o premisa obligatorie. pentru ca altfel nu I-am acorda nici o atentie. si fara sovaiala.

spus de Aivanhov – sacralizarea activitatilor Va recomand cu caldura cartea. Eu predic numai o singura religie a iubirii pentru . a unei singure Religii.Page 44 of 61 44 Altfel.org/discour/content.sathyasai. Discursuri de-ale lui Sai gasiti la: http://www. este interesanta. a unei singure Limbi imbratisand o singura Unitate.Cine este cu adevarat Interviu cu Baba Intrebare: Deci obiectivul tau poate fi rezumat ca fiind o fraternitate a umanitatii ce poate fi infaptuita prin doctrina iubirii? Raspuns Baba: da. caci ce altceva poate salva lumea de la distrugerea termonucleara? Totul duce spre teroarea acelei conflagratii.org Ilia 09 ian 2008 16:00 Re: Sai Baba .htm Site-ul oficial al lui Sai: http://www. si misiunea mea este sa impiedic acest foc restabilind Dharma si legea spirituala a unui singur Dumnezeu.sathyasai.

Baba. care singura este capabila sa uneasca rasa umana intr-o fraternitate a omului aflata sub paternitatea lui Dumnezeu. intr-un imperiu universal al iubirii care ar putea permite devotilor mei sa simta intreaga lume ca pe peopia lor familie. Eu nu am venit ca sa deranjez sau ca sa distrug. deci creand intelegere reciproca. cooperare si o comunitate ce se afla in pace si armonie. Aceasta este baza pe care vreau sa construiesc o umanitate lipsita de bariere religioase. Eu cunosc un singur limbaj. sa il venereze pe unicul Dumnezeu in tot ceea ce exista. prin ei.Page 45 of 61 45 toti. ci. de casta sau de alt gen. nu se va intampla acest lucru. Intrebare: Bine spus. . Deci nimeni nu trebuie sa renunte la religia sau la zeii sai. care crede intr-un singur Dumnezeu. dar oare aceasta dharma cu orientarea sa hindusa nu va intra in contradictie cu religiile existente? Baba: nu. asa cum a fost cerut de fondatorii tuturor religiilor. limbajul inimii. ci ca sa confirm si sa ii dau putere fiecaruia in credinta sa. aflat dincolo de gandire sau de intelect care stabileste relatii intre oameni si Dumnezeu. deoarece telul meu este stabilirea lui Sanathana Dharma.

eu nu m-as fi gindit .Page 46 of 61 46 cris 09 ian 2008 16:24 Re: Sai Baba .este primul care trebuie iertat si iubit. .." Cel care n-are datorii trecute(de luat de la cineva) plateste aproape pe loc nedreptatea fata de cineva.( pacat nou-eroare) Cel care are drepturi karmice( a fost nedrepatit) si nedreptateste pe cineva(isi ia tributul de cezar.(ma bucur pentru cei care au adus in atentie acest subiect. dar evenimentele majore ce intervin in vietile noastre isi au radacinile in trecutul indepartat. Hislop era un ucenic.Si ma bucur ca vad ca oamenii sint fratie umana -a brotherhood of mankind) Era sa zic ce-i aia Hislop.Cine este cu adevarat Draga Ilia.. topicul despre Sai Baba este o atingere de "pana a pacii".O noua " forma energie " -grabita are loc.in loc sa ierte). "Consecintele actiunii prezente pot fi immediate. Deci. Amintiti-va doar. Aceste lucruri au loc din anii 90.

" Cunoasterea arhetipului=tipar de iubire. " Respiratia".in interior duc universul. "este o actiune si ca reactiunea trebuie sa urmeze.in afara duc ceea ce voiesc -iubire sau nu.cautarea duce la acceptarea "noii legi" a iubirii. "fara de care viata noastra nu ar mai continua. Noua lege care " implineste " este desfacerea acestor legaturi-este "pot fi liber".sau nu. "Ca pina si'-adica ceea ce n-am vazut pina acum.' si ..sau nu." .Page 47 of 61 47 " intrebari: Este oare inevitabil?Vom fi legati de consecintele actiunilor noastre pentru totdeauna? Poate fi cineva liber de aceste legaturi? Apoi incepe cautarea…. "Sa consideram ca pana si respiratia." Sa consideram-sa constientizam..

Cine este cu adevarat "Raspuns Baba: da.Page 48 of 61 48 Adica efectul:imaparatie sau . Actiunea anterioara(interioara de judecata a mintii in ginduri. si misiunea ." Placere spontana=agapao.judecarea societatii. sa actionam cum aceeasi placere spontana in fiecare noua clipa. " Si pentru ca noi sa fim liberi. Constrinsa: mulare dupa societate.karma. cris 09 ian 2008 16:49 Re: Sai Baba . Limitativa: judecare de sine si de altii. caci ce altceva poate salva lumea de la distrugerea termonucleara? Totul duce spre teroarea acelei conflagratii.a inimii in dorinte): iluzia invataturilor societatii.. In fiecare clipa: starea de rugaciune continua. actiunea noastra trebuie sa inceteze a mai fi limitativa si constransa de o actiune anterioara. Sa inceteze: repaos si contemplare. Actiunea noastra: vointa care anima totul..iubire neconditionata.

Vorbirea in limbi: energia iubirii e una. a unei singure Religii.se unesc(casatoresc ) si divorteaza. Focul alchimistilor:nemurire (iubire)/ sau focul gheenei(gunoaielor) -impietrirea prin ardere.deja am vorbit despre iubire." Foc: mutatie care duce la distrugere sau la armonia iubirii. a unei singure Limbi imbratisand o singura Unitate. (distrugere) (nu stiu ce-i dharma) Legea unui singur D-zeu .(ginduri si simturi:falsul sine) .Page 49 of 61 49 mea este sa impiedic acest foc restabilind Dharma si legea spirituala a unui singur Dumnezeu.depinde de alegere. Exista purificarea prin foc-focul iadului.focul inimii.ci iluzia creata de ei insisi -predarea in material-societate.altii vorbesc aceeasi lima si se cearta. Nu i-a unit Iubirea. O singura limba: unii vorbesc prin semne si se inteleg .granitele sint inventate de oameni/ Oamenii vorbesc aceeasi limba.se iubesc.

Universul este multitudine.esti impotriva mea.am banii si pozitia sociala. " Armonie in univers. Daca nu esti cu mine .iubirea.nu? Si cind eu am puterea. "Eu cunosc un singur limbaj.cum crezi tu ca vii impotriva mea? Tu. cooperare si o comunitate ce se afla in pace si armonie. limbajul inimii.Page 50 of 61 50 "Eu predic numai o singura religie a iubirii pentru toti.recunoasterea celor pe care i-am pacalit. "Aceasta este baza pe care vreau sa construiesc o umanitate lipsita de bariere religioase.Eu.societatea il numeste satana si demon. intr-un imperiu universal al iubirii care ar putea permite devotilor mei sa simta .nu ai nimic. deci creand intelegere reciproca. " Acest lucru azi. aflat dincolo de gandire sau de intelect care stabileste relatii intre oameni si Dumnezeu. care singura este capabila sa uneasca rasa umana intr-o fraternitate a omului aflata sub paternitatea lui Dumnezeu.Si toata multitudinea este iubire. de casta sau de alt gen.

Nadejdea Sa este credinta ." Credinta: pistus. " Eu nu am venit ca sa deranjez sau ca sa distrug.nadejdea .iubire si cunoastere . Pavel a spus:" caci acestea 4 ramin: credinta.vestea cea buna. Ilia 09 ian 2008 17:59 .Credinta Sa este nadejde."(cunoasterea a fost stearsa din biblie) Acestea aliniate dau indumnezeire. Iubirea este dezlegarea de karma. Si tot asa.Page 51 of 61 51 intreaga lume ca pe peopia lor familie.evanghelia. Atit." Caste: karma si platirea karmei. ci ca sa confirm si sa ii dau putere fiecaruia in credinta sa.iubirea si cunoasterea.iubire si cunoastere.

Iubire neconditionata pentru toate fiintele creatiei. "a ţine". Comportamentul drept ce corespunde adevarului neschimbator. (spiritul de) dreptate. dharma . religia eternă.Cine este cu adevarat Multam. se refera la Prema = iubirea in forma sa cea mai pura. Daruire plina de sacrificiu de sine.Literal în sanscrită "a purta". onestitate Sanathana Dharma = Legea eterna nescrisa. Fundament al moralei şi al eticii umane.Page 52 of 61 52 Re: Sai Baba . Termen generic desemnând "ceea ce constituie Adevărata noastră Natură". cand Sai vorbeste de iubire. lege naturală divină a Universului şi bază a oricărei orientări spirituale. Hinduşii numesc religia lor SANATANA-DHARMA. .Cine este cu adevarat dharma = lege. cris 09 ian 2008 18:32 Re: Sai Baba .

Nu exista impunere. "Hinduşii numesc religia lor SANATANA-DHARMA. Daruire plina de sacrificiu de sine. . "Iubire neconditionata pentru toate fiintele creatiei." Daca s-ar scrie mii de carti tot nu s-ar putea pune in cuvinte incognoscibilul. sacrifiu de sine= transformarea ego-ului si fiintarea in iubirea eterna a fratiei in divinitate. Adica adevarul neschimbator." Toate religiile actuale au la baza un curent spiritual bazat pe religia eterna a lui Unul.ci doar libera alegere. Alegerea libera inseamna a recunoaste ca " tu ai dreptul sa alegi". religia eternă. Cind curentul spiritual -misteriul -devine religie institutionalizata devine " sofia cea decazuta" -adica o corupere prin transmisie(prin obligatie). Comportamentul drept ce corespunde adevarului neschimbator." Iubirea neconditionata = agapao.Page 53 of 61 53 "Sanathana Dharma = Legea eterna nescrisa.

ea este natura noastra. Divinitatii..ptr tot ce s-a spus aici. Noi suntem in mod irevocabil iubire. dar din aceasta .Page 54 of 61 54 Ilia. Ilia 10 ian 2008 10:38 Re: Sai Baba . Noi suntem iubirea insasi si noi putem sa-I oferim acea iubire lui Dumnezeu.Cine este cu adevarat Invataturile lui Baba prin Hislop: “Adevaratul nostru sine este iubire. Iubirea cea mai pura: piatra alchimizata in aur. daruind iubire acelui Nume si acelei Forme a lui Dumnezeu care ne este cea mai draga…. Nori negri ascund soarele cand vremea e mohorata. Chiar si cea mai depravata persoana este iubire in esenta sa. si pentru a-si transforma viata pe deplin. Cu siguranta ca iubirea noastra s-ar putea sa nu straluceasca in toata gloria sa in acest moment. imi indrept recunostinta catre divinitate. nu trebuie decat sa predea acea iubire. Putem incepe cu bucurie predarea noastra lui Dumnezeu chiar in acest moment. pe sine insasi.caci intelepciunea de-acolo vine.

totală şi necondiţionată. În dialogul dintre Isus şi Petru “iese în evidenţă un joc de cuvinte foarte semnificativ. Deci. Paul Butnaru – „Această iubire pe care Isus o cere lui Petru ne ajută să o înţelegem Sfântul Părinte Papa Benedict într-una din catehezele sale. Nu dupa mult timp o adiere va alunga norii negri ai gandurilor. când a cunoscut amara . Acum. Isus îl întreabă pe Petru prima dată: Simon… mă iubeşti tu (agapas-me) cu această iubire totală şi necondiţionată (In 21. gingaşă dar nu deplină. sa punem deoparte grijile. Sa incepem in acesta zi sa ne predam total intelepciunii si calauzirii Divinitatii si stim ca nu noi.Page 55 of 61 55 cauza nu trebuie sa negam existenta soarelui. ci El este cel care faptuieste.15)? Înainte de experienţa trădării apostolul ar fi răspuns cu siguranţă: Te iubesc (agapo-se) necondiţionat. indoielile si protestele si sa incepem in aceasta zi sa Il iubim pe Dumnezeu din toata inima noastra. conceptiilor si sentimentelor amare care intuneca si aparent neaga totalitatea iubirii noastre. în timp ce verbul agapao semnifică iubirea fără rezerve. numai el nastea” ) pr. În greceşte verbul fileo exprimă iubirea de prietenie.” ( vedere din calatorie – “toti eram in travaliu / Insa.

mă iubeşti tu cu această iubire totală pe care eu o vreau?. S-ar putea spune astfel că Isus s-a adaptat lui Petru şi nu Petru lui Isus! Este tocmai această adaptare divină cea care dă speranţă ucenicului. nu ale altora. Paul Butnaru – „Prin urmare iubirea pe care Cristos ne-o cere nu este o iubire de care nu suntem în stare. Cristos insistă: Simon. o iubire după puterile noastre. şi mărturisirea pe care trebuie să o facem nu este alta decât aceea care corespunde puterilor noastre: nu în . şi totuşi este întristat că Domnul a trebuit să-i spună astfel.”” pr. filo- se. ci iubirea de care fiecare dintre noi este capabil. te iubesc aşa cum ştiu să iubesc. care a făcut experienţa infidelităţii. o iubire care îşi cunoaşte limitele şi inconsecvenţa dar are încredere în harul lui Dumnezeu. În mod corespunzător. adică te iubesc cu săraca mea iubire omenească. Doamne. Şi Petru repetă răspunsul umilei sale iubiri omeneşti: Kyrie. drama propriei slăbiciuni. tu ştii că te iubesc (filo-se). zice cu umilinţă: Doamne. I-a răspuns de aceea: Doamne. A treia oară Isus îi spune lui Simon doar: Fileis-me? Mă iubeşti? Simon înţelege că lui Isus îi este suficientă săraca sa iubire. tu ştii totul.Page 56 of 61 56 tristeţe a infidelităţii. unica iubire de care este capabil. te iubesc (filo-se).

nu prin discursuri înalte.Cine este cu adevarat “Adevaratul nostru sine este iubire.Page 57 of 61 57 ţările de misiune. ci purtându-ne creştineşte în şcoală. ci acolo unde trăim." Prin regasirea luminii interioare si transformarea egoismului in lumina.” cris 10 ian 2008 11:23 Re: Sai Baba . "Noi suntem iubirea insasi si noi putem sa-I oferim acea iubire lui Dumnezeu. în satul/oraşul nostru. nu trebuie decat sa predea acea iubire. nu predicând în biserică. Chiar si cea mai depravata persoana este iubire in esenta sa. si pentru a-si transforma viata pe deplin. ci prin gesturile de iubire pe care le putem face în atâtea ocazii. la locul de muncă şi în familiile noastre." . Divinitatii. pe sine insasi. "." Gasirea acestei iubiri in sine si " cresterea" -dezvoltarea ei este "primirea " lui Cristos in inima.

Iubirea agapao se manifesta fata de orice fiinta si nu face rau nimanui. Aceasta schimbare este metanoia.dar acesta e inceputul.Page 58 of 61 58 Prin vointa. dar din aceasta cauza nu trebuie sa negam existenta soarelui. Adierea este raspunsul lui d-zeu la iubirea omului. . Discutia dintre Petru si Isus este o pilda prin care azi oamenii pot vedea iubirea inimii umane (phileo) si iubirea inimii umane care a trecut prin schimbare (pocainta)-agapao." Desigur. ' Nori negri ascund soarele cand vremea e mohorata. conceptiilor si sentimentelor amare care intuneca si aparent neaga totalitatea iubirii noastre." Norii negri sint iluziile. Nu dupa mult timp o adiere va alunga norii negri ai gandurilor. "Cu siguranta ca iubirea noastra s-ar putea sa nu straluceasca in toata gloria sa in acest moment.

Iubirea agapao este iertare si ajutor-este iubire neconditionata nu pedeapsa.-care permite omorirea . Iubirea agapao este iubire neconditionata a orice.Iubirea phileo se manifesta fata de rude. Nu uitati ca si credinta a suferit transformari pina azi.s-o judecati.caci mie-mi dai) Este iubirea de aproape ..dar voi n-aveti dreptul s-o omoriti.. Iubirea agapao exista latent in fiecare om.poate fi animata prin vointa si schimbarea mentalitatii.apropiati.Iubirea fraterna.(nu D-zeu) Legile iudaice au la baza codul lui hamurrabi. Agapao este principiul iubirii care exista in oricine si care odata constientizata vede pe Cristos in orice om (da-i cui iti cere. Acesta este si sensul actiunii lui Isus de salvare a femeii adulterine . Petru il iubea(phileo) pe Isus pentru ca era Cristos.de la iarba pina la betivul din colt.caci toti sinteti frati) Aceste "caci" rostite adesea ce Isus au sensul " caci ceea ce ti s-a zis nu-i adevarat".Page 59 of 61 59 Iubirea phileo este conditionata. "Caci"-ea o fi pacatuit ." caci " sinteti frati . De la credinta prin intelegerea si aplicarea ziselor .(iubiti- va .este atasament.

sunt sigur ca putem invata multe lucruri din aceasta biogratie .s-a ajuns azi la ideea ca si phileo e buna.iar phileo este atasament care poate considera si ca divinitatea este "esafod de executie"(condamnari si judecata suprema).Cine este cu adevarat A gasit cineva biografia lui Sai Baba? sunt curios cum a decurs viata lui de la nastere si pana acum. Iubirea agapao este lumina iubirii interioare neconditionate in acord cu divinitatea care e iubire.Page 60 of 61 60 lui Isus s-a ajuns la credinta in entitatea Isus. Asa si cu iubirea agapao. lovelife 14 ian 2008 11:34 Re: Sai Baba .

ro/printthread.php? t=519&pp=50 .Page 61 of 61 61 http://www.santamia.forum.