You are on page 1of 4

5ª Edició Curs de Postgrau.

Nivell I

EXPERT EN
INTERVENCIONS
GRUPALS I
MULTIFAMILIARS
En contextos sanitaris, educatius i socials

TOTAL CRÉDITS: 20 ECTS
MODALITAT: Semipresencial

Nou format teòric-vivencial

Seu Barcelona. Novembre de 2018 a Juny de 2019

CONTINGUTS 1. grupal. Psicoanàlisi Multifamiliar. 9. Introducció a la Teràpia Multifamiliar. etc. La formació inclou a més la realització d’un treball final. Treball Social. • Capacitar als especialistes per a la intervenció grupal i multifamiliar amb finalitat terapèutica. educatiu i/o social des d’una visió inclusiva i social mitjançant la teràpia grupal i la teràpia multifamiliar: titulats en Psicologia. Infermeria. Fonaments en salut mental i la seva aplicació en teràpia individual. Teràpia grupal y teràpia multifamiliar. amb l’assistència a classes presencials en les que s’estimularà la participació activa dels alumnes en dinàmiques de grup i la revisió grupal de material àudio visual a més de l’assistència i supervisió en directe a un grup multifamiliar a la mateixa seu del curs supervisat pels docents. PRACTICUM: es desenvoluparà al llarg del curs per mitjà de la participació en les sessions presencials en processos grupals multifamiliars a la seu del curs i en entitats col·laboradores. 10.5º Edició Curs de Postgrau. Medicina/Psiquiatria. EXPERT EN INTERVENCIONS GRUPALS I MULTIFAMILIARS en contextos socials. sanitaris y socials). A la assistència a classes s’afegeix un treball personal de l’alumnat de lectura i anàlisi de textos fonamentals sobre teràpia multifamiliar mitjançant fòrums i blogs inserits a la plataforma digital de suport i la docència. • Desenvolupar vivencialment l’observació i co-participació en processos grupals i multifamiliars. 2. El self del terapeuta. consistent en un article vàlid per a la seva publicació posterior i relacionat amb qualsevol de les matèries tractades al curs. Teràpia familiar y teràpia multifamiliar. 4. 11. Intervencions grupals i multifamiliars segons contextos d’aplicació (educatius. les dinàmiques familiars i les problemàtiques socials i escolars i la seva integració mitjançant les intervencions grupals i multifamiliars. METODOLOGIA El postgrau tindrà un caràcter teòric-pràctic a més de vivencial. Teràpia Interfamiliar: aplicació de les pràctiques dialògiques i col·laboratives al grup multifamiliar. OBJECTIUS • Adquirir els coneixements teòrics bàsics dels models relacionals d’intervenció terapèutica i la seva aplicació a través de la teràpia grupal i multifamiliar. 6. Integració d'intervencions terapèutiques a través del grup i el grup multifamiliar. educativa i social. 5. Ciències de l’Educació. 12. Teoria del apego y teràpia grupal i multifamiliar. sanitaris i educatius. Magisteri. Bases teòriques i metodologia de la teràpia grupal i multifamiliar. Educació Social. • Conèixer les tècniques d’intervenció sobre les problemàtiques psicològiques individuals. 8. familiar i multifamiliar. 7. TREBALL FI DE POSTGRAU . Nivell I DESTINATARIS Professionals que desenvolupen o pretenen portar a terme un treball terapèutic. 3. Teràpia Ocupacional.

) Dates definitives seran publicades pròximament. INSCRIPCIÓ i MATRÍCULA: A través del correu: expertomultifamiliar@gmail. Grup CHM-Salut Mental. Michela Deiana. sanitaris i educatius. CSM Benito Menni. Grup CHM-Salut Mental. Psiquiatra. CSMIJ Les Corts. Pilar Fuxet. Patricia Escalona. Psicòloga. Barcelona.com ENTITATS COL·LABORADORES: . Psicòloga del SIE del Baix de Llobregat. PREU 1. Nº compte Banc Sabadell: ES81 0081-1017-68- 0001033713 INFORMACIÓ. Granollers.. EQUIP ACADÈMIC Coordinador del curs: Xavier Sempere.550 Euros amb títol expedit per CTI i ABD. LLOC DE REALITZACIÓ Seu ABD al carrer Independència.950 Euros amb títol expedit per CTI i ABD i amb certificació universitària Descompte per als professionals d’entitats col·laboradores. Psicòleg. Reserva de plaça: 100 Euros. Ester Moré. CALENDARI CURS 2018-2019 9 Sessions presencials: Trobades mensuals des de Novembre de 2017 fins al Maig de 2018 i dues sessions al mes de Juny de 2018. Terapeuta ocupacional. Psicòloga. Montse Mateu. IAS XSM Gironès. Docents: Claudio Fuenzalida. Fundación Manantial. Elx. 384 de BARCELONA. Granollers. Elx. EXPERT EN INTERVENCIONS GRUPALS I MULTIFAMILIARS en contextos socials. Psicòloga. Infermera. Hospital Sant Joan de Déu. CSMIJ Cornellà. Silvia Pérez. Anna Tubert. Coordinadora plataforma digital: Patricia Mateos. CSM Benito Menni. Psiquiatra. CSMIJ Les Corts.Pla de l´estany CES Centre Estudis Sistèmics de Girona. Barcelona. Centre de Teràpia Interfamiliar (CTI). Director del Centre de Teràpia Interfamiliar (CTI). en divendres tarda (de 16 a 21h.5ª Edició de Potsgrau. Possibilitat de pagament fraccionat. 1.) i dissabte matí (de 10 a 14h. Barcelona. Nivell I. núm.

Dinàmica grupal Dissabte XAVIER SEMPERE i CLAUDIO FUENZALIDA Bases teòriques i aplicacions de la TG y TMF. dissabtes de 10’00 a 14’00 h Dates definitives seràn publicades pròximament . Introducció a la Teràpia grupal y multifamiliar. Model Interfamiliar Desembre’18 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte ANNA TUBERT Teràpia familiar i TMF Gener’19 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte MARIBEL LOPEZ Teràpia grupal i TMF Febrer ´19 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte PILAR FUXET i MONTSE MATEU Gruponàlisi i Psicoanàlisi Multifamiliar Març ´19 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte XAVIER SEMPERE El modelo interfamiliar Abril ´19 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte PATRÍCIA ESCALONA I ESTER MORÉ TG i TMF en contextos d’infància Maig ´19 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte MICHELA DEIANA TMF en contextos socials Juny ´19 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte PILAR FUXET i MONTSE MATEU Aspectes tècnics de la conducció del gmf Juny ´189 Divendres Supervisió i dinàmica grupal Dissabte XAVIER SEMPERE. PILAR FUXET i MONTSE MATEU Revisió i tancament del curs 22 al 24 de noviembre. CALENDARI CURS Expert en INTERVENCIONS GRUPALS I MULTIFAMILIARS. CLAUDIO FUENZALIDA. 2018 III CONGRÈS DE TERÀPIA INTERFAMILIAR Horaris: divendres de 16.00 a 21’00 h. Nivell I BARCELONA 2018-2019 MES Sessions presencials Continguts de la sessió presencial Novembre’18 Divendres XAVIER SEMPERE i CLAUDIO FUENZALIDA Presentació del curs.