You are on page 1of 80

Website : General knowledge Online

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs for the Preparation


of Competitive Exams , Public Service
Exams and other Exams in Banks,
Government Organizations.

Ebook of Current Affairs MCQS

Website : http://www.general knowledge.online

Facebook Page: www.facebook.com/generalknowledge.online

Disclaimer : All these MCQs are prepared by the team of General Knowledge Online and owned by
them .No part of these mcqs is allowed to be used by any other site or any book publisher for
business purpose . Current Affairs are subject to change and prepared with due care . Incase of any
mistake point out the mistakes on above given facebook page.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQS Set-1

1. Who is the Finance Minister of Pakistan?


(A) Ishaq Dar
(B) Asad Ur
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.

2. Who is the Minister of Law and Justice?


(A) Pervaiz Khattak
(B) Muhammad Farogh Naseem
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above..

3. Who is the Foreign Minister of Pakistan?


(A) Shah Mahmood Qureshi
(B) Zubaida Jalal
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above..

4. Who is the Interior Minister of Pakistan?


(A) Pervaiz Khattak
(B) Imran Khan
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above.

5. Who is the Minister of Defence?


(A) Shireen Mazari
(B) Pervaiz Khattak
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above.

6. Who is the Minister of Railway?


(A) Saad Rafique
(B) Sheikh Rasheed
(C) Dr. Aamir Liaquat
(D) None of the Above..

7. Fawad Chaudary is the Minister of ________?


(A) Information , Broad Casting and National Heritage
(B) Information and Broad Casting
(C) Information Technology
(D) None of the Above.

8. Fehmida Mirza is the Minister of __________?


(A) Benazir Income Support Program
(B) Inter Provincial Coordination
(C) Culture and National Heritage
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Zubaida Jalal is the Federal Minister of _____________?


(A) Defence
(B) Defence Production
(C) Both A & B
(D) None of te Above.

10. Khalid Maqbool Siddiqui will serve as the Minister of _________________?


(A) Minister of Information Technology and Telecommunication
(B) Minister of Federal Education and Heritage
(C) Minister of Law and Justice
(D) None of the Above

11. Who is the Federal Minister of Human Rights in Pakistan ?


(A) Ali Amin Gandapur
(B) Shireen Mazari
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.

12. Who is the Federal Minister of Education and Heritage?


(A) Pervaiz Khattak
(B) Shafqat Mehmood
(C) Aamir Mehmood Kayani
(D) None of the above..

13. Chaudary Tariq Bashir Cheema is the Minister of __________?


(A) FATA
(B) State and Frontier Region
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

14. Who is the Minister of Religious Affairs and Interfaith Harmony?


(A) Noor-ul-Haq Qadri
(B) Dr. Aamir Liaquat
(C) Ghulam Sarwar Khan
(D) None of the above.

15. Who is the Advisor to Prime Minister of Pakistan on Institutional Reforms and
Austerity?
(A) Dr. Ishrat Hussain
(B) Amin Aslam
(C) Zaheer-ud-Din Babar Awan
(D) None of the Above.

16. Who is the Minister of Petroleum Division?


(A) Ghulam Sarwar Khan
(B) Chaudary Tariq Bashir Cheema
(C) Shafqat Mehmood
(D) None of the Above..

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

17. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Parliamentary Affairs ?


(A) Dr. Babar Awan Zaheer
(B) Zaheer-ud-din Babar Awan
(C) Abdul Razak Dawood
(D) None of the Above.

18. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Establishment Portfolio?


(A) Ali Amin Gandapur
(B) Qasim Suri
(C) Mohammad Shahzad Arbab
(D) None of the Above.

Answers to Current Affairs MCQs Set 1

1. B
2. B
3. A
4. B
5. B
6. B
7. A
8. B
9. C
10. A

11. B
12. B
13. B
14. A
15. A
16. A
17. B
18. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set -2

1. Gwadar Expo 2018 held in Gwadar from _____to _______ ?


(A) 26th January to 27th January
(B) 27th January to 28th January
(C) 29th January to 30th January
(D) None of the above.

2. Who is the Secretary of the Election Commission of Pakistan?


(A) Sardar Muhammad Raza Khan
(B) Babar Yaqoob Fateh Muhammad
(C) Usman Yousuf Mobeen
(D) None of the Above.

3. Construction of Addis Ababa Mega Dam on the river Nile become a dispute between
Sudan , ______________and ___________ ?
(A) Egypt and Syria
(B) Egypt and Lebanon
(C) Egypt and Ethopia
(D) None of the Above..

4. Which German Auto Firms are being criticized and charged for testing Nitrogen
Oxide effects on monkeys and human beings ?.
(A) BMW
(B) Wolkswegen
(C) Daimler
(D) All of the above

5. Bruno Mars is a ________ who win the top prize in Grammy Awards on 29th
January 2018?
(A) singer
(B) athlete
(C) cricketer
(D) None of the above.

6. Gayee Dinon Ki Musafat is autobiography written by______.


(A) Allama Iqbal
(B) Sir Syed Ahmed Khan
(C) Shahid Hameed
(D) None of the above.

7. How Many Megawatts Electricity has been added to the national grid from all
sources such as coal, solar etc since 2013?
(A) 5794 MW
(B) 6794 MW
(C) 8794 MW
(D) None of the Above.

8. Who is appointed as the Chairperson of Sindh Higher Education Commission?


(A) Dr Asim Hussain

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(B) Dr Atta Ur Rehman


(C) Dr Adeeb Rizvi
(D) None of the above.

9. Which Cricket team of the World is at No.1 in ICC T20 ranking ?


(A) India
(B) Pakistan
(C) Australia
(D) New Zealand..

10. Which Batsman is at No. 1 position in ICC T 20 ranking ?


(A) Aaron Finch
(B) Virat Kohli
(C) Babar Azam
(D) None of the Above

Answers to MCQs of Current Affairs Set 2


1. C
2. B
3. C
4. D
5. A
6. C
7. C
8. A
9. B
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 3

1. Total Turn Out for the National Assembly Seats in the General Election 2018
was___________?
(A) 50%
(B) 51.6%
(C) 52.5%
(D) None of the above.

2. Total Turn Out for the Punjab Assembly Seats in the General Election 2018 was
___________?
(A) 55%
(B) 58.3%
(C) 68.3%
(D) None of the above..

3. Total Turn Out for the Sindh Assembly Seats in the General Election 2018
was________?
(A) 45.6 %
(B) 46.6 %
(C) 47.6 %
(D) None of the Above..

4. Total Turn Out for the KPK Assembly Seats in the General Election 2018 was
_______?
(A) 44.5%
(B) 45.5%
(C) 46.5%
(D) None of the above.

5. Total Turn Out for the Balochistan Assembly Seats in the General Election 2018 was
________?
(A) 40.3 %
(B) 42.3 %
(C) 45.3 %
(D) None of the Above.

6. According to the Statistical Report of Election Commission of Pakistan Pakistan


Tehreek e Insaaf Party Vote Bank in General Election 2018 was ____?
(A) 16003702
(B) 16903702
(C) 17903702
(D) None of the Above..

7. Pakistan Muslim League (N) Vote bank in the General Election 2018 was?
(A) 12934589
(B) 13034589
(C) 13134589
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

8. National Voter Day in Pakistan is observed on _________?


(A) 5th December
(B) 25th July
(C) 7th December
(D) None of the Above.

9. How many reserved seats obtained by PTI in National Assembly after General
Election 2018?
(A) 30
(B) 33
(C) 35
(D) None of te Above.

10. PTI seats risen to how many seats after addition of 33 Reserved seats in National
Assembly ?
(A) 150
(B) 156
(C) 158
(D) None of the Above

11. How many independent candidates out of 13 joined Pakistan Tehreek e Insaaf after
General Election 2018 ?
(A) 8
(B) 9
(C) 13
(D) None of the above.

12. Pakistan Muslim League (N) has won how many general seats in National Assembly
of Pakistan?
(A) 60
(B) 64
(C) 68
(D) None of the above..

13. Pakistan People's Party is the third largest party in National Assembly after general
elections 2018 with how many general seats?
(A) 40
(B) 42
(C) 45
(D) None of the Above..

14. Muttahida Majlis-e-Amal won how many general seats in National Assembly?
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) None of the above.

15. PTI nominated whom for Deputy Speaker of the National Assembly?
(A) Qasim Suri
(B) Pervaiz Khattak

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Asad Qaiser


(D) None of the Above.

16. PTI nominated whom for Speaker of the National Assembly ?


(A) Asad Qaiser
(B) Qasim Suri
(C) Mehmood Khan
(D) None of the Above..

17. Grand Opposition nominated whom for the Speaker of the National Assembly?
(A) Asif Zardari
(B) Bilawal Bhutto
(C) Khursheed Shah
(D) None of the Above.

18. How many seats won in the National Assembly by the Independent Candidates in
the General Election 2018?
(A) 10
(B) 13
(C) 23
(D) None of the Above.

19. How many Seats won by PTI in General Election in National Assembly?
(A) 110
(B) 113
(C) 116
(D) None of te Above.

20. BAP stands for ______?


(A) Balochistan Awami Party
(B) Bolan Awami Party
(C) Balochistan Awami Position
(D) None of the Above

Answers to MCQs of Current Affairs Set 3

1. B
2. B
3. C
4. B
5. C
6. B
7. A
8. C
9. C
10. C

11. B
12. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

13. B
14. C
15. A
16. A
17. C
18. B
19. C
20. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQS Set 4 with Answers

1. Government of Pakistan handed over how many militants/suspects to Afghanistan ?


(A) 10
(B) 20
(C) 27
(D) None of the above.

2. Government of Pakistan has agreed on extension of agreement with India of the rail
link Munabao and Khokrapar for ______?
(A) 1 Years
(B) 2 Years
(C) 3 Years
(D) None of the Above.

3. How many women injured in Indian Firing Across Line of Control in Muzaffarabad
on 30th January 2018 ?
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) None of the Above..

4. Rajiya Sabha is the ______ House of the Indian Parliament?.


(A) Lower House
(B) Upper House
(C) Both A & B
(D) None of the above

5. Lok Sabha is the ________ House of the Indian Parliament?


(A) Lower House
(B) Upper House
(C) Both A & B
(D) All of the above.

6. Harunko Lake is situated in _______ on which ban on ice fishing removed after
March 2011 .
(A) Taiwan
(B) China
(C) Japan
(D) None of the above.

7. Name the first Muslim woman who challenged the Triple Talaq Bill in Court in
India?
(A) Zakia Soman
(B) Shayara Bano
(C) Seema Bano
(D) None of the Above.

8. Name the executive who is suspended from Volkswagen over charges for use of
monkeys in emission test ?

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(A) Thomas Steg


(B) Hans Dieter Poetsch
(C) Steffen Steibert
(D) None of the above.

9. Who is the president of Kenya as opposition leader claims and taken oath as
President ?
(A) Raila Odinga
(B) William Rutto
(C) Uhuu Kenyatta
(D) Both A & C

10. Who is the current champion of Australian Open Trophy Men's Single 2018?
(A) Roger Federer
(B) Marin Cilic
(C) Oliver Marach
(D) None of the Above

Answers to MCQs of Current Affairs Set 4


1. C
2. C
3. C
4. B
5. A
6. C
7. B
8. A
9. C
10.A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 5

1. Wazir Khan mosque is situated in which city of Pakistan ?


(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Faisalabad
(D) None of the above.

2. How many holes are there in full round of golf?


(A) 16
(B) 17
(C) 18
(D) None of the Above.

3. Which Pakistani player banned for 1 year on 28th February 2018 ?


(A) Khalid Latif
(B) Shahzaib Hassan
(C) Sharjeel Khan
(D) None of the Above..

4. Wazir Khan mosque was built by whom?


(A) Akbar
(B) Jahagir
(C) Shah Jahan
(D) None of the above

5. On 28th February 2018 6 FC personnel martyred in which city of Pakistan?


(A) Islamabad
(B) Quetta
(C) Peshawer
(D) All of the above.

6. Name the Jewish son in law of Donald Trump who lost top security clearance ?
(A) Charles Hydon
(B) Bonnie Hydon
(C) Jared Kushner
(D) None of the above.

7. Well known actress and producer of Bollywood Sri Devi age was ?
(A) 45 years
(B) 50 years
(C) 54 years
(D) 64 years.

8. Cause of the death of Indian Actress Sri Devi was _____ ?


(A) Heart attack
(B) Drowning
(C) Accident
(D) None of the above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. What was the real name of Indian Actress Sri Devi?


(A) Shree Amma Yanger Ayyapan
(B) Sunita
(C) Amma
(D) Both A & C

10. Who is the European Union Chief Brexit Negotiator ?


(A) Theressa May
(B) Michel Barnier
(C) Jean Claude Junker
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs Pakistan MCQs Quiz Set 5


1. B
2. C
3. B
4. C
5. B
6. C
7. C
8. B
9. A
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQS Set 6 with Answers

1. Who is the winner of FIFA World Cup 2018 ?


(A) France
(B) Croatia
(C) Germany
(D) None of the above.

2. Current World Cup of Football 2018 was the _______?


(A) 20th World Cup
(B) 21st World Cup
(C) 23rd World Cup
(D) None of the above..

3. How many teams participated in FIFA World Cup 2018?


(A) 30
(B) 31
(C) 32
(D) None of the Above..

4. 31 Teams qualified for World Cup 2018 through qualifying competitions , while 1
team qualified automatically , name that team?
(A) Russia
(B) Brazil
(C) Saudi Arabia
(D) None of the above.

5. Out of 32 teams who are participating in FIFA 2018 , How many teams participated
in FIFA Football World Cup 2014?
(A) 20
(B) 25
(C) 32
(D) None of the Above.

6. Name the team or teams which shown their first appearance in the history of FIFA
World Cup 2018?
(A) Panama
(B) Iceland
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

7. How many matches were played in total in FIFA World Cup 2018?
(A) 62
(B) 63
(C) 64
(D) None of the Above.

8. There were how many venues for the FIFA World Cup 2018?
(A) 10
(B) 12

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) 15
(D) None of the Above.

9. FIFA World Cup 2018 was played in how many cities of Russia.
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) None of te Above.

10. Final of the FIFA World Cup 2018 was played in Luzhniki stadium , This stadium is
situated in which city of Russia?
(A) Moscow
(B) Kazan
(C) Samara
(D) None of the Above

11. France scored how many goals against Croatia in Final of FIFA World Cup 2018?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of the above.

12. Croatia Scored how many goals in Final of FIFA World Cup 2018 against Russia?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the above..

13. Which football player got the title of the Best Player of the Tournament in FIFA
World Cup 2018?
(A) Kylian Mbappe
(B) Luka Modric
(C) Thibaut Courtious
(D) None of the Above..

14. Luka Modric representing which team in FIFA World Cup 2018?
(A) Russia
(B) France
(C) Croatia
(D) None of the above.

15. Which football player got the title of Best Young Player of the Tournament in FIFA
World Cup 2018?
(A) Luka Modric
(B) Kylian Mbappe
(C) Thibaut Courtious
(D) None of the Above.

16. Kylian Mbappe Best Young Player of the FIFA World Cup representing which team
in FIFA World Cup 2018?

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(A) France
(B) Germany
(C) Croatia
(D) None of the Above..

17. Which player got the title of Best Goal Keeper in the FIFA World Cup 2018?
(A) Thibaut Courtious
(B) Luka Modoric
(C) Kylian Mbappe
(D) None of the Above.

18. How many goals were scored in total in FIFA World Cup 2018?
(A) 159
(B) 169
(C) 179
(D) None of the Above.

19. Which player scored the most goals in FIFA World Cup 2018 and declared top
scorer?
(A) Harry Kane
(B) Dele Ali
(C) Jamie Wardy
(D) None of te Above.

20. Thiabut Courtious best goal Keeper award winner in FIFA World Cup 2018 belong
to which team?
(A) France
(B) Belgium
(C) Russia
(D) None of the Above

Answers to MCQs Test of Current Affairs Set 6

1. A
2. B
3. C
4. A
5. A
6. C
7. C
8. B
9. B
10. A

11. C
12. B
13. B
14. C
15. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

16. A
17. A
18. B
19. A
20. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 7

1. Total Installed capacity of Neelum Jhelum Hydropower Project is _______ ?


(A) 900 MW
(B) 950 MW
(C) 969 MW
(D) None of the above.

2. First Unit Turbine of Neelum Jehlum Hydrocapacity Project of 242.25 MW will start
functioning by the end of _____?
(A) March 2018
(B) April 2018
(C) May 2018
(D) None of the Above.

3. Name the female Director Communications of White House who resigned from her
post ?
(A) Hope Hicks
(B) Gina Haspel
(C) Lindsay Walter
(D) None of the Above..

4. Saudi Government has lifted long ban on _______?


(A) opening cinemas
(B) on women driving
(C) Both A & B
(D) None of the above

5. What is the length of an Olympic Swimming Pool?


(A) 30 Meter
(B) 40 Meter
(C) 50 Meter
(D) All of the above.

6. Who is the winner of Nobel Peace Prize 2017 ?


(A) Malala Yousufzai
(B) Barack Obama
(C) ICAN
(D) None of the above.

7. ICAN Stands for ______ ?


(A) International Campaign to Abolish Nuclear Weapons
(B) International Cooperation to Abolish Nuclear Weapos
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. 1st March is celebrated as International Day of ___________?


(A) Zero Discrimination Day
(B) World Civil Defense Day

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Both A&B


(D) None of the above.

9. Who is the winner of Nobel Prize 2017 in Physics?


(A) Rainer Wiess
(B) Barry C. Barish
(C) Kip S. Thorne
(D) All of the Above.

10. Holi also known as _____?


(A) festival of India
(B) festival of colors
(C) Both A & B
(D) None of the Above

Answers to MCQs Set 7


1. C
2. A
3. A
4. A
5. C
6. C
7. A
8. C
9. D
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 8

1. Name the Ex Malaysian Prime Minister arrested over corruption charges?


(A) Najib Razzak
(B) Mahathir Mohamad
(C) Abdullah Ahmad Badawi
(D) None of the above.

2. Who is the US Deputy Assistant Secretary at the US State Department ?


(A) John J. Sullivan
(B) Alice Wells
(C) Tom Shannon
(D) None of the above..

3. Name the highest church official get 12 Months imprisonment in Australia for
abusing child ?
(A) Philip Wilson
(B) Jim Fletcher
(C) Adelaide Archibishop
(D) None of the Above..

4. Sumatara is the Island in ________ where a ferry sank down on 3rd July 2018.
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Japan
(D) None of the above.

5. Who is the Caretaker Home Minister of Balochistan?


(A) Agha Umer Bangulzai
(B) Khurrum Shahzad
(C) Inayat Ullah Khan
(D) All of the Above.

6.Who is the President of Balochistan Awami Party ?


(A) Jamal Kamal
(B) Ruqaya Hashmi
(C) Saeed Hashmi
(D) None of the Above..

7. Who is caretaker Home Minister of Punjab?


(A) Zafar Mehmood
(B) Dr. Jawad Sajid Khan
(C) Shoukat Javed
(D) None of the Above.

8. Who is the Interior Minister of Pakistan ( Interim Government) ?


(A) Dr. Shamshad Akhtar
(B) Mr. Muhammad Azam Khan
(C) Mr . Abdullah Hussain Haroon
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Which Country Cave Divers Save the Thai Cave Boys ?


(A) US Navy Seals
(B) Thai Navy Seals
(C) UK Cave Divers
(D) None of te Above.

10. After How many Day Thai Cave Boys rescued from the Cave?
(A) 2 Weeks
(B) 3 Weeks
(C) 4 Days
(D) None of the Above

Answers to MCQs Set 8


1. A
2. A
3. A
4. B
5. A
6. A
7. C
8. B
9. C
10. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 9

1. How many candidates are contesting Election in General Election 2018 from all over
Pakistan in National Assembly and Provincial Assembly Seats?
(A) 11,000
(B) 11,855
(C) 11,955
(D) None of the above.

2. Neymar is the footballer of which team ?


(A) Brazil
(B) Mexico
(C) France
(D) None of the above..

3. Name the Political Party of Jawad Ahmed ?


(A) PTI
(B) All Pakistan Muslim League
(C) Barabri Party
(D) None of the Above..

4. Army Chief ratified death sentences of how many terrorists on 2nd July 2018?
(A) 12
(B) 14
(C) 16
(D) None of the above.

5. Who is the caretaker Health Minister of KPK?


(A) Shoukat Ali Yousufzai
(B) Dr Muhammad Daud Khan
(C) Inayat Ullah Khan
(D) All of the Above.

6. Sindh Board of Revenue (SBR) collected how much revenue in Sales Tax ?
(A) 100.2 Billion Rupees
(B) 101 Billion Rupees
(C) 102 Billion Rupees
(D) None of the Above..

7. Who is newly elected President of Mexico?


(A) Ricardo Anaya
(B) Andres Manuel Lopez Obrador (AMLO)
(C) Jose Antonio
(D) None of the Above.

8. Name the first Woman who is elected as Mexico City Mayor?


(A) Claudia Sheinbaum
(B) Jose Ramon Amieva
(C) Marcelo Ebrard
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. IOM stands for ________.


(A) International Organ on Migration
(B) International Organization for Migration
(C) International Organization Memorandum
(D) None of te Above.

10. International Organization for Migration reported how many casualties of migrants
this year?
(A) 900
(B) 1000
(C) 1100
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Set 9


1. B
2. A
3. C
4. A
5. B
6. A
7. B
8. A
9. B
10. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 10

1. Senate Upper House of Pakistan comprises how many total seats?


(A) 100
(B) 102
(C) 103
(D) 104.

2. Each Province of Pakistan has share of how many seats in Senate ?


(A) 20
(B) 21
(C) 22
(D) 23.

3. FATA and Tribal Areas of Pakistan has how many seats in Senate ?
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) None of the Above..

4. Federal Capital Islamabad Territory has how many total seats in Senate ?
(A) 2
(B) 4
(C) 104
(D) None of the above

5. How many votes are required to elect a senator in Balochistan Assembly?


(A) 8
(B) 9
(C) 10
(D) All of the above.

6. How many are votes required to elect a senator in Provincial Assembly Punjab?
(A) 51
(B) 52
(C) 53
(D) None of the above.

7.Delta Airline is the airline of which country?


(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) None of the Above.

8. According to the new research there are now total how many types of diabetes ?
(A) 2
(B) 3
(C) 5
(D) None of the above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Burkino Faso Land locked country situated in ________.


(A) West Africa
(B) South Africa
(C) Norht Africa
(D) All of the Above.

10. Ouagadougou is the capital city of which country?


(A) Uganda
(B) South Africa
(C) Burkino Faso
(D) None of the Above

11. Burkino Faso got independence from which country in 1960?


(A) France
(B) UK
(C) Canada
(D) None of the Above.

12. Which country's Prime Minister and his wife questioned over corruption charges of
Bezeq Telecommunications company?
(A) Israel
(B) France
(C) Iran
(D) None of the Above..

13. In Provincial Assembly Sindh how many votes are required to elect a senator?
(A) 12
(B) 24
(C) 36
(D) None of the Above..

14. In Provincial Assembly KPK how many votes are required to elect a senator?
(A) 6
(B) 12
(C) 18
(D) None of the above

15.Which Islamic country has refused to grant GSP + status to Pakistan ?


(A) Iran
(B) Saudi Arabia
(C) Turkey
(D) None of the above.

Answers to MCQs Set 10


1. D
2. D
3. C
4. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

5. B
6. C
7. A
8. C
9. A
10.C
11. A
12. A
13. B
14. C
15. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 11

1. Gwadar is situated in which division of Balochistan?


(A) Quetta
(B) Kalat
(C) Makran
(D) None of the above.

2. Total Area of Gwadar District is _______ .


(A) 12,537 Sq Km
(B) 12, 637 Sq Km
(C) 12, 837 Sq Km
(D) None of the above..

3. As per new delimitation Makran contain how many National Assembly Seats?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of the Above..

4. NA-72 National Assembly seat is on _________.


(A) Gwadar-Cum-Washuk
(B) Gwadar-Cum-Lasbela
(C) Gwadar-Cum-Turbat
(D) None of the above.

5. Name the son of Ex Chief Minister of Balochistan Mir Jam Yousuf which is
contesting election from NA-272 Gwadar-Cum-Lasbela?
(A) Mir Jam Ghulam Qadir
(B) Mir Jam Kamal
(C) Mir Jam Ali Khan
(D) All of the Above.

6. Mir Jamal Kamal is the President of which Political Party of Balochistan?


(A) Balochistan National Party (Awami)
(B) Pakistan Muslim League (Q)
(C) Balochistan Awami Party (BAP)
(D) None of the Above..

7. Total Population of District Gwadar is _____.


(A) 260,514
(B) 262,514
(C) 263,514
(D) None of the Above.

8. Election Commission of Pakistan ECP is going to print how many ballot papers for
the General Elections 2018 ?
(A) 220 Million
(B) 230 Million

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) 250 Million


(D) None of the Above.

9. Annapolis is the capital city of which US State?


(A) Maryland
(B) California
(C) Miami
(D) None of te Above.

10. Incident of Newspaper Shooting occurred in which US city ?


(A) Annapolis
(B) California
(C) Miami
(D) None of the Above

Answers to MCQs Set 11


1. C
2. B
3. B
4. B
5. B
6. C
7. C
8. A
9. A
10. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 12

1. Total Matches played in Pakistan Super League 2018 were ________?


(A) 30
(B) 32
(C) 34
(D) None of the Above.

2. How many teams participated in PSL 2018?


(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8.

3. Who has administered the PSL 2018 series?


(A) ICC
(B) PCB
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4. Which team is the champion of PSL 2018?


(A) Quetta Gladiators
(B) Islamabad United
(C) Peshawer Zalmie
(D) None of the above

5. Which team is the runner up team of PSL 2018?


(A) Peshawar Zalmi
(B) Islamabad United
(C) Quetta Gladiators
(D) All of the above.

6. Who is the player of the series in PSL 2018?


(A) Faheem Ashraf
(B) Luke Ronchi
(C) Wahab Riaz
(D) None of the above.

7.Luke Ronchi is the player of which team in PSL 2018 Season 3?


(A) Peshawer Zalmi
(B) Multan Sultan
(C) Islamabad United
(D) Quetta Gladiators

8. PSL 2018 was played on which format?


(A) Double Round Robin
(B) Play Off
(C) Both A & B
(D) None of the above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Which player has made the most runs in PSL 2018.


(A) Darren Sammy
(B) Imad Wasim
(C) Luke Ronchi
(D) All of the Above.

10. Most wickets taken by whom in PSL 2018?


(A) Faheem Ashraf
(B) Wahab Riaz
(C) Both A & B
(D) None of the Above

11. Wahab Riaz has taken how many wickets in PSL 2018?
(A) 10
(B) 15
(C) 18
(D) None of the Above.

12. Faheem Ashraf has taken how many wickets in Pakistan Super League PSL 2018?
(A) 18
(B) 20
(C) 24
(D) None of the Above..

13.Faheem Ashraf is the player of which PSL team in 2018?


(A) Quetta Gladiators
(B) Islamabad United
(C) Peshawer Zalmi
(D) None of the Above..

14. Wahab Riaz is the player of which PSL team in 2018?


(A) Peshawer Zalmi
(B) Islamabad United
(C) Quetta Gladiators
(D) None of the above

15. Name the player of Lahore Qalandars had been reported for suspected bowling
action?
(A) Aamer Yamin
(B) Sunil Narine
(C) Chris Lynn
(D) None of the above.

16. Who is the captain of Lahore Qalandars in PSL 2018?


(A) Fakhar Zaman
(B) Shoaib Malik
(C) Brendon Mccullum
(D) None of the Above

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

17.Peshawer Zalmi has given target of __________ on loss of 9 wickets in 20 Overs in


final match of PSL against Islamabad United?
(A) 148
(B) 158
(C) 168
(D) None of the Above.

18. Islamabad United has made score of ___________ runs in response to 148 runs in
final match of PSL 2018 Season 3 against Peshawer Zalmi.
(A) 152
(B) 154
(C) 156
(D) None of the Above..

19. Which player was man of the match in final of PSL 2018 Season 3?
(A) Sahibzada Farhan
(B) Chadwick Walton
(C) Luke Ronchi
(D) None of the Above..

20. Total attendance of public in all PSL matches in Season 3 was?


(A) 396,765
(B) 397,765
(C) 398,765
(D) None of the above

21. All the tickets of PSL Final Season 3 2018 were sold out in how much time?
(A) 1 hour
(B) 1 day
(C) 3 hours
(D) None of the above.

22. Which Color Cap was received by Luke Ronchi for making highest score in PSL
2018 Series Season 3?
(A) Blue
(B) Pink
(C) Green
(D) None of the above

23. Luke Ronchi is the former player of which ICC Member Nation?
(A) Australia
(B) New Zealand
(C) Both A & B
(D) None of the above.

Answers to MCQs Set 12


1. C
2. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

3. B
4. B
5. A
6. B
7. C
8. C
9. C
10.C
11. C
12. A
13. B
14. A
15. B
16. C
17. A
18. B
19. C
20. C
21. C
22. C
23. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 13

1. After the Senate Election 2018 total seats of PML (N) in senate are _______.
(A) 30
(B) 31
(C) 32
(D) 33

2. After the Senate Election 2018 total seats of PPP in Senate are _______ .
(A) 20
(B) 21
(C) 22
(D) None of the Above.

3. After the Senate Election 2018 total seats of PTI in Senate are ______ .
(A) 10
(B) 12
(C) 14
(D) None of the Above..

4. After the Senate Election 2018 total Seats of MQM, NP and PKMAP in Senate are
____.
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) None of the above

5. After the Senate Election 2018 total seats of JUI (F) in Senate are _____.
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) All of the above.

6. After the Senate Election 2018 total seats of Independent Members are _______.
(A) 10
(B) 15
(C) 20
(D) None of the above.

7. After the Senate Election 2018 total seats of PML(Q) in Senate are __________.
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) None of the Above.

8. PPP won how many seats in Senate from KPK Provincial Assembly?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of the above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Name the Movie which win the title of worst movie of 2017 at the Oscar and Razzies.
(A) The Book of Henry
(B) The Emoji Movie
(C) A cure for Wellness
(D) All of the Above.

10. In which year did Pakistani tennis star Aisam ul Haq Qureshi reached the final of
mixed doubles event at the US open?
(A) 2008
(B) 2009
(C) 2010
(D) None of the Above

Answers to MCQs Set 13


1. D
2. A
3. B
4. C
5. C
6. A
7. A
8. A
9. B
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 14

1. Prime Minister of Pakistan visiting which country on two days visit from March 5th
to 6th, 2018.
(A) Sri Lnaka
(B) Nepal
(C) Maldives
(D) None of the above.

2. Name the newly elected Prime Minister of Nepal in March 2018 ?


(A) Khadgaprasad Sharma
(B) Bidya Devi Bhandari
(C) Pushpa Kamal Dahal
(D) None of the Above.

3. __________ Security Plan was finalized for PSL 2018 Play Offs .
(A) 2 tier
(B) 3 tier
(C) 5 tier
(D) None of the Above..

4. Main purpose of gathering of Chinese People's Political Consultative Conference in


Beijing great Hall of the people is ________ .
(A) to remove Xi Jinping from presidency after two consecutive terms
(B) to make Xi Jinping life time president of the People Republic of China
(C) to extend the current term of presidency of Xi Jinping for 2 years.
(D) None of the above

5. Total Number of European Union Workers in UK now are _____.


(A) 1 Million
(B) 2.3 Million
(C) 3.2 Million
(D) All of the above.

6. Total Number of European Union Members till date are _____.


(A) 26
(B) 27
(C) 28
(D) None of the above.

7. Euro is the official currency of how many European Countries ?


(A) 10
(B) 19
(C) 28
(D) None of the Above.

8. "We are Macidonia" is movement started by General Public to oppose the


Government________.
(A) name deal with Greece
(B) to support the government for changing name of the Macidonia

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Both A & B


(D) None of the above.

9. Since 1992, United States men's basketball team has won all the olympic Gold
Medals but one , Name the team who beat them and when?
(A) 1998 Olympics Athens
(B) 2004 Olympics Athens
(C) 2006 Olympics Athens
(D) All of the Above.

10. Saudi Arabia to Host first time in the history ________ on 4th March 2018.
(A) Car Race for Women
(B) Marathon for Women
(C) Football Tournament for Women
(D) None of the Above

Answers to MCQs Set 14


1. B
2. A
3. C
4. B
5. B
6. C
7. B
8. A
9. B
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 15

1. Who is the chairman of Jammu and Kashmir Liberation Front.


(A) Yasin Malik
(B) Syed Ali geelani
(C) Mirwaiz Umer Farooq
(D) None of the above.

2. Which Movie win the Best Picture Award in Oscar 2018 Awards ?
(A) Call me by your name
(B) The shape of water
(C) The Post
(D) All of the Above.

3. Election Commission of Pakistan added how many new seats of National Assembly
for Federal Capital Islamabad.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the Above..

4. PLL Stands for ________ .


(A) Pakistan Local Label
(B) Pakistan LNG Limited
(C) Pakistan Liquefied Gas Limited
(D) None of the above

5. Saudi Crown Prince Mohammed Bin Salaman met with head of the Egyptian Coptic
Orthodox Church chief in Egypt . Name the Pop ?
(A) Pop Towadros II
(B) Pop Towadros I
(C) Pop Francis I
(D) All of the above.

6. In Italy General Elections held in March 2018 which party got the majority.
(A) Center Left Coalition
(B) Center Right Coalition
(C) Anti Immigrant League Party
(D) No Party got the majority to form the Government alone.

7. Capital of Italy is _____?


(A) Rome
(B) Milan
(C) Venice
(D) None of the Above.

8. Present Currency of Italy is ________.


(A) Italian Lira
(B) Euro

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Both A & B


(D) None of the above.

9. Academy Awards by the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences also known
as?
(A) Oscars
(B) Hollywood Awards
(C) Both A & B
(D) All of the Above.

10. Hollywood known as the home for US Film Industry is situated in which USA state?
(A) New York
(B) Miami
(C) California
(D) None of the Above

Answers to MCQs Current Affairs Set-15


1. A
2. D
3. A
4. B
5. A
6. D
7. A
8. B
9. A
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 16

Federal Cabinet decided to allow privatization of ______ % of shares of the PIA.


(A) 40%
(B) 45%
(C) 49%
(D) None of the above.

2. Who is the Cambodian Prime Minister ?


(A) Hun Sen
(B) Kem Sokha
(C) Um Sam An
(D) None of the above.

3. Name the capital city of Cambodia?


(A) Khmer
(B) Phnom Penh
(C) Jakarta
(D) None of the Above..

4. Jackie Chan a well known film star belong to which country?


(A) Japan
(B) South Korea
(C) USA
(D) China

5. Which Islamic Country has allowed Air India flights to use its air space to and from
Israel ?
(A) Turkey
(B) Egypt
(C) Saudi Arabia
(D) All of the above.

6. Chung Eui Yong met with North Korean Prime Minister Kim Jong Un on 5th March
2018 to streamline the relations between two countries . Who is Chung Eui Yong .
(A) Prime Minister of South Korea
(B) South Korean Diplomat
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

7. How Many people killed in Russian Plane crashed in Syria on Monday 5th March?
(A) 37
(B) 38
(C) 39
(D) None of the Above.

8. Which Country distributed iodine pills among public in case of Nuclear Accident?
(A) Germany
(B) France

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Belgium
(D) USA.

9. Stockholm is the capital city of which Country?


(A) Norway
(B) Sweden
(C) Czech Republic
(D) All of the Above.

10. Name the ex Russian Spy critically ill after coming into contact with a substance in
UK on 6th March 2018?
(A) Sergei Skripal
(B) Yulia Skripal
(C) Alexander Litvenenko
(D) None of the Above

Answers to MCQs Current Affairs Set-16


1. C
2. A
3. B
4. D
5. C
6. B
7. C
8. C
9. B
10.A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 17

1. MS Tiger is the name of ________ .


(A) Software for creating graphics
(B) Container Vessel
(C) Navy Ship
(D) None of the above.

2. Pakistan India new Exchange Proposal is regarding____.


(A) exchange of goods via Wagha Border
(B) exchange of prisoners above 70 years age and mentally ill persons
(C) Both A & B
(D) None of the above.

3. On 6th March 2018 Upper House Senate of Pakistan adopted a bill regarding
_______.
(A) protection of woman rights
(B) protection of human rights
(C) protection of transgender rights
(D) None of the Above..

4. Name the Anchor Person whose apology is not accepted by Supreme Court over
comments on Zainab Murderer.
(A) Dr. Shahid Masood
(B) Nazir Laghari
(C) Dr. Aamir Liaqat
(D) None of the above.

5. 132 years old message found in the bottle near beach from which country ?
(A) Australia
(B) Germany
(C) France
(D) All of the above.

6. On the 132 years old message in a bottle there were two significant details . Which
were these?
(A) Name of the ship Paula
(B) Date 12 June 1886
(C) Name of the captain
(D) Both A & B.

7. Ex Russian Spy was poisoned with what in UK ?


(A) Anthrax Powder
(B) Injected poison
(C) Nerve Agent
(D) None of the Above.

8. Chicago Based 2018 Pritzker Architecture Prize won by which country architect?
(A) Pakistan
(B) India

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Japan
(D) None of the Above.

9. Who is the Sindh Sports Minister ?


(A) Muhammad Bux Khan Mahar
(B) Nisar Ahmed Khoro
(C) Mr Sohail Answer Siyal
(D) All of the Above.

10. SOA stands for _____?


(A) South Korea Olympics Association
(B) Seoul Olympics Associaiton
(C) Sindh Olympic Association
(D) None of the Above

Answers to MCQs Current Affairs Set-17


1. B
2. B
3. C
4. A
5. A
6. D
7. C
8. B
9. A
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 18.

1. Shahid Khaqan Abbasi has nominated whom Pakistan Ambassador to US.


(A) Ali Jahangir Siddiqui
(B) Aizaz Chaudary
(C) Maleeha Lodhi
(D) None of the above.

2. Nashpa Oil and Gas Processing Facility recently inaugurated by Prime Minister
Shahid Khaqan Abbasi in March 2018 situated in which district of Pakistan.
(A) Kalat (Balochistan)
(B) Karak ( KPK)
(C) Kolachi (KPK)
(D) None of the above.

3. Nashpa Oil and Gas project will produce how much Liquefied Petroleum Gas on
daily basis?
(A) 200 tonnes
(B) 300 tonnes
(C) 400 tonnes
(D) None of the Above..

4. Nashpa Oil and Gas Plant was completed with the cost of ________.
(A) Rs. 20 Billion Rupees
(B) $ 20 Billion Dollars
(C) Rs. 40 Billion Rupees
(D) None of the above.

5. Federal Government has paid to Khyber Pakhtoonkhawa Government as Royalty for


oil and gas produced from the province .
(A) Rs. 40 Billion Rupees
(B) Rs. 42 Billion Rupees
(C) Rs. 44 Billion Rupees
(D) All of the above.

6. Oil and Gas Development Company Limited (OGDCL) will get how much annual
income of from Nashpa Oil and Gas Plant.
(A) Rs. 60 Billion Rupees
(B) Rs. 66 Billion Rupees
(C) Rs. 70 Billion Rupees
(D) None of the Above..

7. MML stands for in term of Political Party in Pakistan .


(A) Muthada Milli Party
(B) Milli Muslim League
(C) Muthada Majlis League
(D) None of the Above.

8. JICA Stands for __________.


(A) Japan International Cooperation Agency

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(B) Jica International Cooperation Agency


(C) Japan International Coordination Agency
(D) None of the Above.

9. OOSC Stands for what .


(A) Object Oriented School Cooperation
(B) Out of School Children
(C) Object Of School Children
(D) None of the Above.

10. Never Agents are rearly used for what?


(A) For Assassinations
(B) in ware against opponents
(C) in Gun Power
(D) None of the Above

11. Name the Muslim country in which Universities ban Niqab over Fundamentalism
fear .
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Bangladesh
(D) None of the Above.

Answers to MCQs Current Affairs Set-18


1. A
2. B
3. C
4. A
5. B
6. A
7. B
8. A
9. B
10.A
11.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 19

1. US placed head money on Tehreek e Taliban Pakistan Chief Mullah Fazalullah .


(A) $5 Million
(B) $6 Million
(C) $7 Million
(D) None of the above.

2. US placed head money on Abdul Wali Aka Omar Khalid Khurasani.


(A) $10 Million
(B) $20 Million
(C) $30 Million
(D) None of the above.

3. MGB stands for _______.


(A) Mini Gastric Bypasss
(B) Micro Gastric Bypass
(C) Both A& B
(D) None of the Above..

4. Who is the founder of Laparoscopic Mini Gastric Bypass (MGB) .


(A) Dr Aatif Inaam Shami
(B) Dr. Robert Rutledge
(C) Owen Haskins
(D) None of the above.

5. Who is the writer of famous Pakistani Drama Serial Khaani ?


(A) Asma Nabeel
(B) Anjum Shahzad
(C) Farhat Ishtiaq
(D) None of the Above.

6. How many Myanmar soldiers sentence to 10 years over Rohingya Killings?


(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) None of the Above..

7. Who is the Chinese Amabassador to Pakistan.


(A) Yao Jing
(B) Sun Weidon
(C) Liu Jian
(D) None of the Above.

8. Who is the US Ambassador to Pakistan?


(A) Richard Olson
(B) David Hale
(C) Cameron Munter
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Capital of Qatar is _________ .


(A) Doha
(B) Ad-Dahwah
(C) Abu Dhabi
(D) None of the Above.

10. Total members of the Islamic Military Alliance or Islamic Military Counter
Terrorism Coalition total number of members reached after joining Oman
(A) 34
(B) 41
(C) 42
(D) None of the Above

Answers to MCQs Current Affairs Set-19


1. A
2. C
3. A
4. B
5. A
6. C
7. A
8. B
9. A
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 20

1. Who was the care taker Prime Minister of Pakistan in 2018?


(A) Salim Abbas Jilani
(B) Justice (R) Tassaduq Jilani
(C) Justice (R) Nasir ul Mulk
(D) None of the above.

2. Who was the Care Taker Foreign Minister of Pakistan in 2018 ?


(A) Abdullah Hussain Haroon
(B) Roshan Khursheed Baroocha
(C) Azam Khan
(D) None of the above..

3. Who was the Care Taker Finance Minister of Pakistan in 2018?


(A) Dr Shamshad Akhtar
(B) Barrister Syed Zafar Ali
(C) Abdullah Hussain Haroon
(D) None of the Above..

4. Who was the Care Taker Interior Minister of Pakistan in 2018?


(A) Muhammad Yousuf Sheikh
(B) Barrister Syed Ali Zafar
(C) Azam Khan
(D) None of the above.

5. Who was the Care Taker Minister of Human Rights , Kashmir Affairs and Gilgit
Baltistan, States and Frontier Regions?
(A) Barrister Syed Ali Zafar
(B) Roshan Khursheed Barucha
(C) Professor Muhammad Yousuf Sheikh
(D) All of the Above.

6. Who was the Care Taker Chief Minister of Balochistan?


(A) Mir Abdul Quddus Bizenjo
(B) Alauddin Marri
(C) Sana Ullah Khan Zehri
(D) None of the Above..

7. Who was the Care Taker Chief Minister of Sindh?


(A) Fazal ur Rehman
(B) Murad Ali Shah
(C) Hamir Soomro
(D) None of the Above.

8. Who was the Care Taker Chief Minister of Punjab in 2018 ?


(A) Hassan Askari
(B) Nasir Khosa
(C) Malik Ahmed Khan
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Who was the Care Taker CM of Khyber Pakhtoonkhawa?


(A) Manzoor Afridi
(B) Dost Muhammad Khan
(C) Dr. Akhtar Nazeer
(D) None of te Above.

10. Who was the Care Taker Education Minister in 2018?


(A) Fazal Ur Rehman
(B) Professor Muhammad Sheikh
(C) Roshan Khursheed Barucha
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs set 20

1. C
2. A
3. A
4. C
5. B
6. C
7. A
8. A
9. B
10. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 21

1. New Islamabad Air Port will be made operational from _____ .


(A) 15th April 2018
(B) 18th April 2018
(C) 20th April 2018
(D) None of the above.

2. A Notam is a ______.
(A) notice to staff
(B) a notice to airman filed with Aviation Authority
(C) Both A & B
(D) None of the above.

3. New Islamabad International Air Port Completed with the cost of ______.
(A) 41 Billion Rupees
(B) 81 Billion Rupees
(C) 91 Billion Rupees
(D) None of the Above..

4. President of Pakistan rejected how many mercy petitions of death row prisoners in
last five years .
(A) 510
(B) 512
(C) 513
(D) None of the above.

5. How many people including children and women injured across the LOC Shelling
from Indian side?
(A) 17
(B) 18
(C) 19
(D) None of the Above.

6. Mark Zukerberg Facebook owner is in news now-a-days due to ________?


(A) Data Leakage from facebook
(B) changing Privacy of Facebook
(C) Selling Facebook
(D) None of the Above..

7. Who is Mama Winni Mandela who died on 2nd April 2018 and tribute paid to her by
Public and Government over her death .
(A) Sister of Nelson Mandela
(B) Former Wife of Nelson Mandela
(C) Mother of Nelson Mandela
(D) None of the Above.

8. Who win the Azerbai Jan Presidential Elections 2018?


(A) Elham Aliyev
(B) Zahid Oruc

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Sardar Jalaloglu


(D) None of the Above.

9. There are how many member countries in common wealth nations .


(A) 50
(B) 51
(C) 53
(D) None of the Above.

10. How many nations are participating in Common Wealth Games 2018?
(A) 53
(B) 60
(C) 71
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Set 21

1. C
2. B
3. B
4. C
5. A
6. C
7. B
8. A
9. C
10.C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 22

1. How many nations are participating in Common Wealth Games 2018 .


(A) 53
(B) 71
(C) 72
(D) None of the above.

2. Common Wealth Games 2018 was opened by ________.


(A) Elizabeth II
(B) Elizabeth I
(C) Charles Prince of Wales
(D) None of the above.

3. Common Wealth Games 2018 will start on 4th April 2018 and will end on ________.
(A) 15th April 2018
(B) 11th May 2018
(C) 21st May 2018
(D) None of the Above..

4. Current Host City and Host Nation of Common Wealth Games 2018 is __________ .
(A) Scotland, England
(B) Gold Coast, Australia
(C) Sydney, Australia
(D) None of the above.

5. There will be how many sports to be played in Common Wealth Games 2018 ?
(A) 17
(B) 18
(C) 19
(D) None of the Above.

6. How many events will be held in Common Wealth Games 2018 ?


(A) 261
(B) 275
(C) 285
(D) None of the Above..

7. Which country is at No. 1 position in Common Wealth Games 2018 till date .
(A) Australia
(B) England
(C) India
(D) None of the Above.

8. Which country is at No. 1 Position in getting Gold Medals all the time in Common
Wealth Games ?
(A) England
(B) Australia
(C) Canada
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. First Common Wealth Games was played in London United Kingdom . Please
mentioned the year .
(A) 1909
(B) 1910
(C) 1911
(D) None of the Above.

10. Which Country was at No. 1 Position in First Common Wealth Games played in UK
in 1911?
(A) Australia
(B) England
(C) Canada
(D) None of the Above

11. Current Edition of Common Wealth Games 2018 played in Australia is .


(A) 21
(B) 22
(C) 23
(D) None of the above.

12. 22nd Edition Common Wealth Games will be played in which year and which
country will host this event ?
(A) 2021, England
(B) 2022, England
(C) 2033, Australia
(D) None of the above.

13. How many players participated in Common Wealth Games 2018 from Pakistan .
(A) 46
(B) 56
(C) 66
(D) None of the Above.

14. How many Gold Medals Pakistan received in Common Wealth Games 2018?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the Above

15. Name the player and sports in which Pakistan successfully received only one Gold
Medal in Common Wealth Games 2018 .
(A) Muhammad Inam, Wrestling 86 KG
(B) Talha Talib , Weight Lifting 62 KG
(C) Muhammad Bilal, Wrestling 56 KG
(D) None of the above.

16. Who was the flag bearer from Pakistan side in the opening ceremony of Common
Wealth Games 2018 ?
(A) Muhammad Inam
(B) Muhammad Bilal

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Usman Amjad Rathore


(D) None of the above.

Answers to Current Affairs MCQs Set 22

1. B
2. C
3. A
4. B
5. C
6. B
7. A
8. B
9. C
10.C
11. A
12. B
13. B
14. A
15. A
16. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 23

1. In which Country's History 1st Municipal elections held on 6th May 2018?
(A) Tunisia
(B) Somalia
(C) France
(D) None of the above.

2. Name the suspected attacker who attacked Interior Minister Ahsan Iqbal during
Public Gathering ?
(A) Abid Hussain
(B) Khalid Hussain
(C) Abid Zaka
(D) None of the above..

3. 45th Session of OIC Council of Foreign Ministers Meeting Held in which Country?
(A) Turkey
(B) Bangladesh
(C) Saudi Arabia
(D) None of the Above..

4. How many Countries diplomats and Foreign Ministers attended the 45th Session of
OIC Council Held in Dhaka Bangladesh?
(A) 50
(B) 52
(C) 53
(D) None of the above.

5. Main Agenda of the 45th Session of Foreign Ministers OIC Council was ___________.
(A) To get International support against Myanmar over Rohingya Refugees Crisis
(B) To solve the issue of Syria
(C) To discuss Palestine Issue
(D) All of the Above.

6. Total Member of Organization of Islamic Cooperation (OIC) are ____________?


(A) 50
(B) 56
(C) 57
(D) None of the Above..

7. 45th Session of OIC Council Meeting of the Foreign Ministers and Diplomats held
from _______.
(A) 4th to 5th May 2018
(B) 5th to 6th May 2018
(C) 4th to 10th May 2018
(D) None of the Above.

8. Who is the Secretary General of OIC ?


(A) Yousef BIn Ahmed Al Othaimeen
(B) Yousuf Parvez

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Iyad Bin Amin Madani


(D) None of the Above.

9. Official Languages of OIC are _________.


(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of te Above.

10. OIC Official Languages are Arabic, English and _________


(A) Urdu
(B) Persian
(C) French
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Set 23


2. A
3. B
4. C
5. A
6. C
7. B
8. A
9. C
10. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 24

1. In which province of Pakistan 18 workers died in the result of explosion in a coal


mine on 5th May 2018?
(A) Balochistan
(B) Sindh
(C) Punjab
(D) None of the above.

2. Which state is the 5th largest World Economy ?


(A) Mumbai
(B) California
(C) UAE
(D) None of the above..

3. Name the Cambodian Truly Independent Newspaper bought by Malaysian investor ?


(A) New York Tribune
(B) Express Tribune
(C) Phnom Penh Post
(D) None of the Above..

4. Who was Frederique Longuet Marxs Whose Statue was prepared by Chinese Artist
Wu Weishan on his 200th Birth Anniversary ?
(A) German Philosopher
(B) Artist
(C) painter
(D) None of the above.

5. Which sports used the term " Home Run " long before Baseball ?
(A) Football
(B) Hockey
(C) Cricket
(D) None of the Above.

6. Total Member of Organization of Islamic Cooperation (OIC) are ____________?


(A) 50
(B) 56
(C) 57
(D) None of the Above..

7. Which of the following Country is still failed to get the status of Full Member state in
United Nations?
(A) Palestine
(B) Iran
(C) Niger
(D) None of the Above.

8. Capital of Saudi Arabia is _______?


(A) Jeddah
(B) Madinah

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Riyadh
(D) None of the Above.

9. Generation Capacity of each of the Unit of Neelum Jehlum Hydropower Project


is____________.
(A) 242.25
(B) 243.25
(C) 244.25
(D) None of te Above.

10. Neelum Jehlum Hydro Power Project is on which River?


(A) Indus
(B) Neelum
(C) Jehlum
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Set 24

1. A
2. B
3. C
4. A
5. C
6. C
7. A
8. C
9. A
10. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs set 25

1. Meghan Markle is a former US_____


(A) Actress
(B) Politician
(C) Businessman
(D) None of the above.

2. Name of the Ex Husband of Meghan Markle is _____________.


(A) Prince Harry
(B) Trevor Engelson
(C) Thomas Markle
(D) None of the above..

3. Age of Meghan Markle at the the time of 2nd Marriage with Prince Harry is?
(A) 30
(B) 35
(C) 36
(D) None of the Above..

4. Who is the Duke of Sussex?


(A) Prince Harry
(B) Prince Charles
(C) Both A & B
(D) None of the above.

5. Who is the Duchess of Sussex ?


(A) Meghan Markle
(B) Kate Middleton
(C) Katherine
(D) None of the Above.

6. Who is the mother of Prince Harry?


(A) Camila
(B) Lady Diana
(C) Elizabeth II
(D) None of the Above..

7. According to Media Reports How many people watched the Royal Wedding of Prince
Harry and Meghan Markle on TV?
(A) 1 Billion People
(B) 1.9 Billion People
(C) 2.9 Billion Poople
(D) None of the Above.

8. Wedding Ceremony of Prince Harry with Meghan Markle held on?


(A) 18th May 2018
(B) 19th May 2018
(C) 20th May 2018
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Name the Bollywood Actress who also attended the Marriage Ceremony of Meghan
Markle with Prince Harry?
(A) Aishwarya Rai
(B) Priyanka Chopra
(C) Katrina Kaif
(D) None of te Above.

10. Name the designer Who designed the Bridal Dress of Meghan Markle.
(A) Royal School of Needlework
(B) Sarah Burton
(C) Waight Keller
(D) None of the Above

11. St. George Chapel is a _____ where Prince Harry and Meghan Markle Marriage
took Place?
(A) Marriage Hall
(B) A Church
(C) Royal Palace
(D) None of the Above.

Answer to Current Affairs MCQs set 25

1. A
2. B
3. C
4. A
5. A
6. B
7. B
8. B
9. B
10. C
11. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 26

1. In which city of Balochistan on 4th May 2018 6 Labourers were killed who were
working on Mobile Tower?
(A) Khuzdar
(B) Kharan
(C) Kahan
(D) None of the above.

2. TDP stands for________?


(A) Temporarily Displaced Persons
(B) Temporarily Disabled Person
(C) Temporary Delighted Persons
(D) None of the above..

3. Who is the chairman of Senate Standing Committee on Inter Provincial Coordination


?
(A) Muzaffar Shah
(B) Mushaid Hussain Syed
(C) Sardar Yaqoob Nasir
(D) None of the Above..

4. Who is the Chairman of Senate Standing Committee on Foreign Affairs?


(A) Mushahid Hussain Sayed
(B) Robina Khalid
(C) Fazal Chaudary
(D) None of the above.

5. Name the Volcano erupted in Hawaii on 4th May 2018 ?


(A) Kilauea Volcano
(B) Mount St. Helens
(C) Karakotoa
(D) None of the Above.

6. Hawaii is a state in _________?


(A) China
(B) Japan
(C) USA
(D) None of the Above..

7. This year No one will be awarded in which category of Noble Prize after the Metoo
Campaing?
(A) Noble Piece Prize
(B) Noble Prize in Literature
(C) Noble Prize in Physics
(D) None of the Above.

8. Saudi Arabia is investing how much amount to develop showbiz Industry?


(A) S34.7 Billion
(B) S35 Billion

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) $36 Billion


(D) None of the Above.

9. Next Presidential in Turkey are going to be held on which Date?


(A) 20th June 2018
(B) 24th June 2018
(C) 26th June 2018
(D) None of te Above.

10. Current Ruling Party in Turkey is _____.


(A) Justice and Development Party
(B) People Party
(C) Kurd Separatist Group
(D) None of the Above

11. Justice and Development Party nominated whom for Presidential Candidate in
Presidential Election 2018?
(A) Binali Yildirim
(B) Fetullah Gullen
(C) Recep Tayyip Erdagon
(D) None of the Above.

Answers to the Current Affairs MCQs Set 26

1. B
2. A
3. C
4. A
5. A
6. C
7. B
8. A
9. B
10. A
11. C

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 27

1. Common Wealth Heads of Government Meeting CHOGM 2018 meeting held in


which country?
(A) United Kingdom
(B) India
(C) Sri Lanka
(D) None of the above.

2. Current Meeting of 2018 of Common Wealth Nations held in London from 19th to
20th April 2018 is ________ meeting of CHOGM.
(A) 22
(B) 23
(C) 25
(D) None of the above.

3. Headquarter of The Common Wealth Countries is situated in which country?


(A) Malta
(B) United Kingdom
(C) Sri Lanka
(D) None of the Above..

4. How many nations heads of Common Wealth Countries participated in CHOGM


2018 out of 53 countries?
(A) 45
(B) 46
(C) 53
(D) None of the above.

5. Who is the common wealth Chair in Office?


(A) Theresa May
(B) Joseph Mascat
(C) Mahindra Rajapaksha
(D) None of the Above.

6. Who were holding the post of Chair of Common Wealth Nations before Theresa
May?
(A) PM Of United Kingdom
(B) PM Of Malta
(C) PM Of Sri Lanka
(D) None of the Above..

7. Venue of the CHOGM 2018 was _________ .


(A) Lancaster House
(B) Buckingham Palace
(C) Windsor Castle
(D) All of the Above.

8. Theme of the summit of CHOGM UK 2018 was______?


(A) prosperity

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(B) security
(C) Towards a Common Future
(D) None of the Above.

9. Key Points discussed in CHOGM UK 2018 were.


(A) Trade and Investment
(B) Ocean Conservation and Plastic Waste
(C) Both A & B
(D) Only B.

10. How many countries are members of Common Wealth Nations Group?
(A) 46
(B) 53
(C) 71
(D) None of the Above

11. Who is the head of Common Wealth Nations?


(A) Theresa May
(B) Queen Elizabeth II
(C) Prince Charles
(D) None of the Above.

12. Who will succeed to Queen Elizabeth II as the head of Common Wealth Nations.
(A) Queen Elizabeth II
(B) Queen Elizabeth III
(C) Prince Charles
(D) None of the Above.

13. Main Agenda discussed in CHOGM held in UK from 19th April 2018 to 20th April
2018?
(A) prosperity, security, fairness, sustainability
(B) Only trade and Development
(C) Clean Oceans, Trade and Development
(D) None of the Above

14. 25th CHOGM was scheduled in 2017 in Vanuatu but moved to United Kingdom .
The major reason of that change was due to _______.
(A) Riots in Vanuatu
(B) Cyclone in Vanuatu
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

Answers to Current Affairs MCQs Set 27


1. A
2. C
3. B
4. B
5. A
6. B
7. D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

8. C
9. C
10.B
11. B
12. C
13. A
14. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 28

1. How many players participated from India in Common Wealth Games 2018?
(A) 210
(B) 215
(C) 216
(D) None of the above.

2. How many women player participated in Common Wealth Games 2018 from India?
(A) 100
(B) 103
(C) 105
(D) None of the above.

3. In which Game India win the Most Gold Medals in Common Wealth Games 2018 ?
(A) Wrestling
(B) Hockey
(C) Shooting
(D) None of the Above..

4. In Wrestling India win how many Gold Medals in Common Wealth Games 2018 .
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) None of the above.

5. How many Woman Players participated from Pakistan in Common Wealth Games
2018 ?
(A) 8
(B) 10
(C) 15
(D) None of the Above.

6. Pakistan's Rank in Common Wealth Games CWG 2018 according to the Medals
Table ?
(A) 23rd
(B) 24th
(C) 25th
(D) None of the Above..

7. How many silver Medals Pakistan won Common Wealth Games 2018 ?
(A) One
(B) Two
(C) Four
(D) None of the Above.

8. How many Bronze Medals won by Pakistan's Female in Common Wealth Games
2018?
(A) 4
(B) 5

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) 0
(D) None of the Above.

9. Talha Talib Win the Bronze Medal from Pakistan's Side . Please mention the sport in
which he win that medals .
(A) Wrestling
(B) Weight Lifting
(C) Hockey
(D) None of the Above.

10. Mohammad Inam Single Gold Medal Winner from Pakistan's side in Common
Wealth Games 2018 belong to which city?
(A) Lahore
(B) Gujrat
(C) Gujranwala
(D) None of the Above

11. Official Motto of Common Wealth Games 2018 was _______ .


(A) Share the dream
(B) Free World
(C) We are one
(D) None of the above.

12. Which Team is on No. 4th Position according to the Medal Table in Common
Wealth Games 2018?
(A) Canada
(B) Nigeria
(C) New Zealand
(D) None of the above.

13. Common Wealth Games 2018 officially opened by whom ?


(A) Queen Elizabeth II
(B) Charles , Prince of Wales
(C) Edward, Earl of Wessex
(D) None of the Above.

14. Name the female Pakistani swimmer who represented Pakistan in Swimming in
Common Wealth Games 2018?
(A) Bisma Khan
(B) Palwasha Bahir
(C) Mahoor Shahzad
(D) None of the Above

15. Please mention the number of last rank in Common Wealth Games 2018 in which
including Ghanna 5 countries placed according to the Medal Table.
(A) 39
(B) 70
(C) 72
(D) None of the above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

16. Bangladesh is placed on which number in Common Wealth Games 2018 according
to the Medal Table ?
(A) 25
(B) 30
(C) 35
(D) None of the above.

17. Who is the earl of Wessex who officially closed the Common Wealth Games 2018?
(A) Prince Edward
(B) Prince Charles
(C) Both A & B
(D) None of the above.

Answers to the Current Affairs MCQs Set 28

1. C
2. B
3. C
4. A
5. B
6. B
7. D
8. C
9. B
10.C
11. A
12. A
13. B
14. A
15. A
16. B

17. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 29

1. Name the Plane which last take off from Benazir Bhutto International Airport to
Birmingham on 3rd May 2018?
(A) PK 791 PIA
(B) SA 791 Shaheen Air
(C) SA 791 Serene Air
(D) None of the above.

2. 7th Dawn Food and Agriculture Expo held in which city of Pakistan ?
(A) Karachi
(B) Islamabad
(C) Lahore
(D) None of the above..

3. Who is the chairman of National Commission for Human Right ( NCHR) ?


(A) Chaudary Shafique
(B) Retired Justice Ali Nawaz Chohan
(C) Fazila Aliani
(D) None of the Above..

4. Who is the Federal Minister for Human Rights of Pakistan?


(A) Barrister Ibrahim
(B) Barrister Usman Ibrahim
(C) Fazal Chaudary
(D) None of the above.

5. How many people were placed on Exit Control List on 3rd May 2018 in a Federal
Cabinet Meeting ?
(A) 300
(B) 600
(C) 235
(D) None of the Above.

6. Name the ailing Indian Citizen who is handed over to Indian Border Security Force
on Humanitarian Grounds on 3rd May 2018?
(A) Ajay Kumar
(B) Jatindera
(C) Darhmindera
(D) None of the Above..

7. Quaid-e-Azam University Islamabad Physics Department Named after by the


National Assembly of Pakistan?
(A) Jabir Bin Hayan
(B) Mansoor Al Khazini
(C) Ibne Yunus
(D) None of the Above.

8. Who was Madiha Gohar founder of Ajoka Theater?


(A) Artist

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(B) Athlete
(C) Cricket Player
(D) None of the Above.

9. Who is the Inspector General of Police IGP Islamabad?


(A) Dr. Kaleem Imam
(B) Dr. Sultan Azam
(C) Shoaib Saddal
(D) None of te Above.

10. Name the Pakistani Girl honored by US State Department in recognition of their
efforts to promote positive Social Change in their Countries ?
(A) Dania Hassan
(B) Rania Hassan
(C) Amina Khan
(D) None of the Above

11. Which Country helped the Saudi Government to destroy Houthi Missiles?
(A) USA
(B) UK
(C) Pakistan
(D) None of the Above.

12. Name the widow of Noble Laureate who is willing to die at Home in protest against 8
years House Arrest?
(A) Liao Yowu
(B) Liu Xiabio
(C) Liao Xiabio
(D) None of te Above.

Answers to the Current Affairs MCQs set 29

1. A
2. C
3. A
4. B
5. B
6. B
7. B
8. B
9. B
10. A
11. A
12. B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 30

1. Eagle Squad Force specially prepared to dealt with terrorism started in which
province of Pakistan?
(A) Balochistan
(B) Punjab
(C) KPK
(D) None of the above.

2. 3rd May is celebrated internationally as _____________ ?


(A) World Press Day
(B) Wold Press Freedom day
(C) TV Freedom DAy
(D) None of the above..

3. Name the Country in which Election Commission Office attacked and in the result 12
people killed on 2nd May 2018.
(A) Libya
(B) Egypt
(C) Syria
(D) None of the Above..

4. ETA is a _______?
(A) IT Company in France and Spain
(B) Separatist Group in France and Spain
(C) Both A & B
(D) None of the above.

5. ETA Stands for _________ .


(A) Euskadi Ta Askatasuna
(B) Estimated Time of Arts
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

6. Reunion is tourist place situated in which Country?


(A) France
(B) Geneva
(C) Spain
(D) None of the Above..

7. Capital of Armenia is _______ ?


(A) Yerevan
(B) Armenia
(C) Baku
(D) None of the Above.

8. Armenia is a Country situated in _________.


(A) South Asia
(B) West Asia

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Europe
(D) None of the Above.

9. Name the firm which has closed down its business related with Facebook Data
Leakage Scandal ?
(A) Cambridge Analytica
(B) Facebook Advertisement
(C) Google Adsense
(D) None of te Above.

10. Which Country is a home of World 14 Most Polluted Cities ?


(A) Pakistan
(B) India
(C) China
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Set 30

1. A
2. B
3. A
4. B
5. C
6. A
7. A
8. B
9. A
10.D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 31

1. Who is the interior Minister ( Home Secretary) in United Kingdom?


(A) Amber Rudd
(B) Theresa May
(C) Sajid Javed
(D) None of the above.

2. Interior Minister ( Home Secretary ) to UK belong to which Country originally ?


(A) USA
(B) India
(C) Bangladesh
(D) Pakistan.

3. Sajid Javid's Interior Minister of UK father was a _______.


(A) Train Driver
(B) Bus Driver
(C) Shopkeeper
(D) None of the Above..

4. Who appoint the Interior Minister in UK?


(A) Prime Minister
(B) Monarchy of the United Kingdom
(C) Queen of the England
(D) None of the above.

5. Punjab Food Authority stopped the Beverages Companies for not using _________ .
(A) Carbonates in Drinks
(B) the label of energy drinks on the bottle
(C) caffeine in drinks
(D) None of the Above.

6. 1st May is celebrated internationally as _____________.


(A) Labor Protection Day
(B) Labor Day Or International Workers Day
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

7. Name the first flight which landed on New Islamabad International Air Port ?
(A) PIA Flight PK 300
(B) Shaheen Air SA 300
(C) Serene Air SA 300
(D) None of the Above.

8. Who is the founder of Me Too Movement?


(A) Ashley Judd
(B) Tarana Burke
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

9. Mee Too Movement started by Tarana Burke is the movement _______ .


(A) against Sexual Assault and Harrasment in the workplace
(B) for women Rights in showbiz industry
(C) for women and children rights.
(D) None of te Above.

10. Who is the finance minister of Balochistan? (Previous Government before election
2018)
(A) Sheikh Jaffar Mandokhail
(B) Mir Sarfaraz Chakar Domki
(C) Mir Aamir Rind
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Set 31

1. C
2. D
3. B
4. B
5. C
6. B
7. A
8. B
9. A
10.D

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs set 32

1. Nobel Laureate Malala Yousufzai visited Pakistan after how much time?
(A) 5 years
(B) 6 years
(C) 7 years
(D) None of the above.

2. Name the new organ discovered by scientists in human body ?


(A) Instinentium
(B) Interstitum
(C) Intestine
(D) None of the above.

3. Who is Dalai Lama ?


(A) spiritual leader of Nepal Budhism
(B) spiritual leader of Myanmar Budhism
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4.Which team win the T20 Series of Pakistan Woman Cricket Team tour to Sri
Lanka .?
(A) Pakistan
(B) Sri Lanka
(C) Tied
(D) None of the above.

5. Which team win the 1 day series of Pakistan Woman Cricket Team tour to Sri Lanka
?
(A) Sri Lanka
(B) Pakistan
(C) Series Tied
(D) None of the Above.

6. How many civilians killed in Damascus Attack on 31st May 2018?


(A) 10
(B) 15
(C) 16
(D) None of the Above..

7. Abdul Qadoos Bizenjo Chief Minister of Balochistan affiliated with which political
party ?
(A) PML (Q)
(B) PML (N)
(C) Balochistan Awami Party (BAP)
(D) None of the Above.

8. Mama Parsi Girls Secondary School situated in which city of Pakistan?


(A) Karachi
(B) Lahore

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(C) Islamabad
(D) None of the Above.

9. Mama Parsi Girls Secondary School established in which year ?


(A) 1918
(B) 2018
(C) 1980
(D) None of te Above.

10. Who win the Egyptian Presidential Election 2018?


(A) Mohamed Mosri
(B) Abdel Fatteh El Sissi
(C) Anwar Saddat
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz Set 32

1. C
2. B
3. C
4. A
5. C
6. B
7. C
8. A
9. A
10.B

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

Current Affairs MCQs Set 33

1. Federal Government Presented their Sixth Budget of how much total Worth?
(A) 5632 Billion Rupees
(B) 5732 Billion Rupees
(C) 5932 Billion Rupees
(D) None of the above.

2. How much amounts is allocated for National Development Program ?


(A) 2000 Billion Rupees
(B) 2043 Billion Rupees
(C) 2053 Billion Rupees
(D) None of the above.

3. How much minimum pension fixed for the retired Government Employees of above
Age of 75 Years ?
(A) 10000 Rupees
(B) 15000 Rupees
(C) 25000 Rupees
(D) None of the Above..

4. There is how much increase seen in the Defence Budget 2018-19?


(A) 100 Billion Rupees
(B) 150 Billion Rupees
(C) 180 Billion Rupees
(D) None of the above.

5. How much amount is fixed for maintaining peace and order in the Federal Budget
2018-19?
(A) 80 Billion Rupees
(B) 90 Billion Rupees
(C) 120 Billion Rupees
(D) None of the Above.

6. How much salary increased of the Government Employees and Armed forces
Personnel in the Budget 2018-19 ?
(A) 7.5%
(B) 10%
(C) 15%
(D) None of the Above..

7. North Korea and South Korean Leaders met each other after how many years ?
(A) 45 Years
(B) 55 Years
(C) 65 Years
(D) None of the Above.

8. How much amount allocated for the development of Gwadar city in the Budget 2018-
19?
(A) 130 Billion Rupees

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

(B) 137 Billion Rupees


(C) 138 Billion Rupees
(D) None of the Above.

9. How much Amount Allocated for the Education in the Federal Budget 2018-19 ?
(A) 46.67 Billion Rupees
(B) 47.67 Billion Rupees
(C) 48.67 Billion Rupees
(D) None of the Above.

10. How Much Amount Allocated for the Hydro Power Plants in the Budget including
Bhasha Dam Project?
(A) 78 Billion Rupees
(B) 79 Billion Rupees
(C) 80 Billion Rupees
(D) None of the Above

11.How much amount allocated in the Federal Budget 2018-19 for the purpose of
investment Electricity Generation Projects ?
(A) 130 Billion Rupees
(B) 138 Billion Rupees
(C) 148 Billion Rupees
(D) None of the above.

12. How much Amount Allocated for the Health Sector in Federal Budget 2018-19?
(A) 30 Billion Rupees
(B) 30.73 Billion Rupees
(C) 31.73 Billion Rupees
(D) None of the above.

13. How much amount allocated for Benazir Income Support Program BISP in the
Federal Budget 2018-19 ?
(A) 125 Billion Rupees
(B) 150 Billion Rupees
(C) 175 Billion Rupees
(D) None of the Above.

14. How much tax imposed on Marriage Halls in the Federal Budget 2018-19?
(A) 3%
(B) 4%
(C) 5%
(D) None of the Above

15. How much amount allocated for the Prime Minister Youth Scheme?
(A) 10 Billion Rupees
(B) 20 Billion Rupees
(C) 30 Billion Rupees
(D) None of the above.

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online
Website : General knowledge Online

16. Government Removed Custom Duty from which type of Medicines in the Federal
Budget 2018-19?
(A) Cancer
(B) Hepatitis
(C) Malaria
(D) None of the above.

Answers to the Current Affairs MCQs set 33

1. C
2. B
3. B
4. C
5. B
6. B
7. C
8. B
9. A
10.B
11. B
12. B
13. A
14. C
15. A
16. A

Facebook : https://www.Facebook.com/generalknowledge.online