Tündérliget

www.kreativonismeret.hu

90 hasznos, gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra
TÜNDÉRLIGET E-BOOK

1
90 hasznos, gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra

de azok levegősebben elhelyezve. de ha éppen ellenkezőleg. ez a megfelelő energiaáramlás érdekében nagyon fontos. Elsőként nézd meg. ami bennünket zavar. hogy aminek mi nekimegyünk. festmény és kép 7. ahol sokat ülsz vagy fekszel. rendezd át a bútorokat. hogy kellékek nélkül vagy kevés kellék alkalmazásával akár azonnal alkalmazható. hogy a benne ülők láthassák az ajtót. Általános szabály. Ezeket érdemes megszüntetni. 6. tisztítsd ezeket a sarkokat hanggal (csengettyű. hamarabb „távozik a széllel” és sokkal kevesebb energiával tölti fel a lakást. Legyen valamilyen mozgó víz a nappalidban! A csi a lakásba lépve a víz elemet keresi és ha nem talál csobogót vagy akváriumot. 5. hogy hogyan érzed magad közben! Így meg fogod találni a megfelelőt. mert csak gátolja. minden kiegészítő. 4. Elsődleges szabály. dobálj ki innen minden fölöslegeset. próbálj ki több elrendezést és figyelj arra. lehúzza a lakásban élőket. viszonylag hamar. amelyet a tapasztalataim és olvasmányaim alapján gyűjtöttem csokorba. Az ülőbútorok lehetőleg úgy elhelyezve. éleket! Akkor különösen kellemetlenek ezek. A bútorok között mindig legyen akkora hely. lekerekíteni vagy letakarni kendővel. egyszerű gyakorlati tippeket adjak ahhoz. pakold ki az ilyen sarkokat. hogy elférj közöttük! Inkább kevesebb bútor. A rosszul elhelyezett bútorok megtörhetik vagy blokkolhatják a kedvező energiaáramlást. amelyre semmi szükségünk. Ha az utóbbit tapasztalod. alantas energia. figyelj oda az életed történéseire! Ha jó helyre került. sarkokat.hu Örömmel nyújtom át Neked ezt a gyűjteményt. használd a gyűjteményt egészséggel! 1. feltétlenül tedd át az akváriumot máshová! 2 90 hasznos. de ezekben feltétlenül pang a rossz. az az energiaáramlást is zavarja a helyiségben. már 3-4 hónapon belül kedvező változásokat tapasztalhatsz az anyagiak és a szerencse terén. Told el. Ha van a lakásban akvárium. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . ha teheted. hogy egy harmonikusabb lakókörnyezetet alakíts ki az otthonodban. taps) és fénnyel! 3.vagy falkiszögelléseket. ha olyan helyre mutatnak. 2. rendezd át.kreativonismeret. Takarítsd. akkor valószínűleg rossz helyre került az akvárium. növényt futtatni rájuk. Nézz körül a lakásban és fedezd fel a sötét sarkokat! Lehetnek üresek vagy „lomsarkok”. Jó olvasgatást kívánok. Összeállításakor arra próbáltam törekedni. Ez az elhelyezési elv nyugodt légkört biztosít. 8. hogy hol látsz a lakásban magad körül éles bútor. hogy szemmagasságban legyen.Tündérliget www. hogy megszűnjenek.

nagy tárgy közvetlenül előtte. A konyha a lakás kiemelten fontos része. megfelelő. Figyeljünk rá. A bejárati ajtó a „ház szája”. „magunkba engedünk”. amelyeknek az energiájával megtölti aztán a lakást. Nézz körül a bejárati ajtód előtt! Legyen egy kis tér előtte kívül.hu 9. a bejárati ajtó környéke mindig legyen tiszta és legyen körülötte némi szabad tér. se belül éles tárgy vagy fegyver! 14. a „tűzhely körül”. kopott. amelyeket magunkhoz veszünk. Ne a cipők legyenek azok. se bent ne legyenek cipők és egyéb tárgyak szétszórva! A felesleges kabátokat is el kell pakolni. amelyek elérnek hozzánk. rendben tartott. mosogató vagy mosogatógép. hogy az alapvető lehetőségeket ne zárjuk el magunktól és a jó egészséget és az anyagi javakat magunkhoz vonzzuk.kreativonismeret. hogy ne érkezzen kívülről egyenes vonalú. legnagyobb minden ajtónk közül! 12. tiszta? Mindenképpen győződj meg róla időről-időre. mint egy eldugott. Óvatosan bánj a nappaliban a vörös bútorokkal! A szimbolizálja és vannak olyan helyek a lakásban. ami sokat elárul rólunk és állapota az életünk minden területére kihatással van! 17. vörös szín a tűz elemet ahol ez az elem nem hangsúlyos színű bútor. egy T-kereszteződés vagy egy nehéz. azokat a lehetőségeket. A bejárati ajtó közelében se kint. Ezek kiemelt fontosságúak. Milyen érzéseket kelt Benned. Ez legyen a legszebb. piszkos. Ha nem megfelelő helyre kerül az ilyen akkor munkahelyi stresszt. 15. gondokat vagy családi A feng shui szerint a lakás három legfontosabb pontja a bejárati ajtó. így a berendezésük és energetizálásuk elsődleges: 10. ha a tűzhelyedre nézel? Régi. legyen tisztaság és legalább egy hívogató lábtörlő. állandóan ismétlődő feszültségeket tapasztalhatunk. a konyha és a hálószoba. mert ezzel a 3 90 hasznos. rohanó rossz energia (shá) a bejárati ajtóhoz! Ez lehet egy közeli ház sarka. 11. tisztántartására! Nem véletlenül gyűlik össze a család és egy ünneplő társaság mindig a konyhában. kedves felirat vagy ajtódísz. szúrós kiszögellés vagy nyíl és ne legyen fölötte sem se kívül. A konyhában nagyon fontos a tűzhely elhelyezése: se közvetlenül mellette. hogy megfelelően működik és tartsd karban. amivel „találkozik”. 18. 16. Ne mutasson rá semmilyen hegyes. 13. hátulsó helyen legyen és fordíts különös gondot a berendezésére. se szemben vele ne legyen hűtő.Tündérliget www. így ez képviseli azt az életet. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . A konyha inkább a lakás központi részének közelében. ami beinvitál. Az energia (csi) az ajtón érkezik és magával hoz minden energiát. vagy új(szerű). Így esztétikailag és műszakilag is kifogástalannak kell lennie ahhoz. A tűz és víz ellentéte családi tűzhely körül feszültségekhez vezet. ahonnan kellemes belépni a lakásba.

a kiegészítők. A sárga. 4 90 hasznos. vendégeinknek. a színei. egészségünket. minél több félét. akik szintén gyakran megfordulnak. a berendezése. zöldet. Ha a konyhában kevés vagy rossz minőségű csi kering. hogy a vágyainkat. hogy feszültséget vagy mosolyt főzünk-e bele a család ételébe. narancssárga és piros szín nagy mennyiségben növeli az étvágyat. akik elfogyasztják azt. Hogy milyen alapanyagból és milyen minőségű ételek készülnek itt. A család kiegyensúlyozottságáért is sokat teszel. álmainkat hogyan tudjuk megvalósítani. a magasságok-távolságok. szintén nem elhanyagolható. ha szükséges! Így sokkal kevesebb vesződséggel és energiával jár majd a konyhai munka. a pénzügyeidre és az egészségedre is. narancssárgát. ha nem csak egy kedvenc rózsát használsz a tűzhelyeden. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . a túl sok piros – a fentieken túl – pedig éppen a konyha tüzes voltát erősítik és így balesetveszélyes lehet. Kiemeli a minőségi. ha nem szeretnél elhízni! 25.hu szerencsédhez. nyugalomban készített étel ezt az energiát adja azoknak. Így kiemelten fontos. a kiváló minőségű. hogy itt bármilyen étel készül. a pirosat. egészséges ételek élénk színeit. A fekete és szürke színeket kerüld. annál kiegyensúlyozottabb lesz a helyiség kisurgárzása. előrejutásodhoz is nagyban hozzájárulsz! A tűzhely és annak állapota „megtestesíti” a szociális életünket. lehetőségeinket is) és személyesen a szakácso(ka)t! 23. 19. hanem lehetőleg folyamatosan mind használatba kerül. a tisztaság és egyszerűség színe a nyerő a konyhában. 20. főznek. 24. Színek tekintetében elsősorban a fehér. az kihatással lehet a karrieredre. dolgoznak a konyhában és együtt döntsetek a konyha berendezéséről! Nagyon fontos. 22. sőt. a karrierünket és azt. a mosogatáshoz is és minden szükséges kellék a kezed ügyében legyen! Gondold át és feltétlenül rendezd át a konyhaszekrények tartalmát. hogy legyen elég helyed a főzéshez. Az pedig egyáltalán nem mindegy. sokkal több örömet is okoz. az előkészítéshez. sárgát. hogy minden konyhában dolgozó családtag számára kellemes és ergonómikus legyen ez a helyiség. milyen lehetőségeink vannak. Mindenképpen törekedj arra. A konyha berendezését illetően mindig egyeztess azokkal a családtagokkal. Kiegészítőknek használhatod ezeket az élénk színeket.Tündérliget www. így ezekkel bánj itt csínján. ez itt amolyan jolly jokernek nevezhető. mert az étellel energiát adunk át családtagjainknak. ugye? 21. természetes alapanyagú. ezek „rombolják a tüzet” a konyhában. hogy az 5 elem mindegyike helyet kapjon itt. az örömmel készüljön.kreativonismeret. odafigyeléssel készített étel pedig visszahat a környezetére is és energetizálja magát a konyhát (így a szerencsénket. A dolog oda-vissza hat: az örömmel.

Ha mégis van gerenda. gerenda az ágy fölött! Ez nyomasztólag hat. úgymond „ránk nyomja” a csit és ezt a nyomást aztán az életünkben is észlelni fogjuk. a szerencséhez és a szükséges előrejutás szempontjából is nagyon fontos – hiszen ki szeretne napokig-hetekig mindig újra a hálóban elakadt energiákban aludni és azzal „telve” ébredni másnap és úgy munkához látni…? 27. L-alakú. Lehetőleg ne legyen a láb az ajtó felé közvetlenül. Alapvető. Hálószobába ne tegyél tükröt! Ha mégis. Amennyire csak lehet. száműzd az elektromosságot a hálóból! 31. műanyagból. A hálószoba lehetőleg szabályos téglalap vagy négyzet alakú legyen és kerüld a kerekített. Az ágyat teheted ablak alá. de akkor legyen magasabb a fejtámla! 5 90 hasznos. 29. Fontos. takard le ezeket éjszakára. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . Semmiképpen se legyen keresztrúd. hogy a falak találkozása ne „vágja ketté” szimbolikusan az ágyat! 34. A hálószoba a feng shui szerint a lakás harmadik legfontosabb pontja. műszálból legyen. Ha sarokra fordítjuk az ágy fejrészét. 30. hogy ez egy harmadik megjelenését okozhatja a kapcsolatban. hogy amivel letakarod. ne sima textilből! 32. „uralkodó pozíciók” egyikébe elhelyezni a hálóban: ez az ajtótól a legtávolabbi sarok. nagy kendővel a fejed fölött. háromszögletű vagy egyéb szabálytalan alaprajzú szobákat hálóként! A szabályos alaprajzú szoba ad csak igazán nyugalmat. Úgy tartják. A televízió és a számítógép-monitor nem hálószobába való! Ha semmiképpen sem találsz neki máshol helyet. hogy mindig legyen a fejednél fal! Csak így tudsz igazán pihenni. Fontos az ágyat lehetőleg az ún. inkább takard el azt egy lepellel. Az ágy úgy legyen elhelyezve. tegyünk a sarokba egy kis lekerekített sarkú szekrényt vagy kisasztalt vagy fedjük le a sarkot egy kendővel. hogy naponta legalább 20 percet szellőztess itt. télen-nyáron. hogy friss csi érkezhessen az éjszakai pihenéshez! Ez az élet körforgásához. 33. akkor se lásd magad benne az ágyból. mert ösztönösen biztonságban érzed magunkat egy ilyen „támasztékkal” a fejed felett.Tündérliget www. biztonságot. de nyugtalanabbul is alszunk tükör mellett. 28.hu 26.kreativonismeret. ne is nyíljon rá az ajtó az ágyra.

vásárlás előtt feküdj bele a boltban! Figyeld meg. 42. Az ágynak legyen lehetőleg fejtámlája. Egy drágább ágy nem feltétlenül jelent jobb feng shuit! Ugyanakkor a kényelem rovására ezzel spórolni sem érdemes semmiképpen. 41. A kétszemélyes ágyban előnyösebb egy nagy matrac. akár egészen az egyszemélyes ágyig… 40. szúrós tárgyakat vagy egyéb fém tárgyakat lehetőleg ne tárolj az ágy alatt vagy a fejed fölött! 38. Az ágynak legyenek lábai. ezen kívül a gerincedet is sokkal fiatalabban tudod tartani idős korodra a megfelelő fekvőhellyel. hanem azt. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . Nem előnyös tartósan. legyen fal támasztékként. akkor már nincs helye a növekedésnek. Fegyvereket. Főként a férfiak ódzkodnak a lábvégtől: úgy érezhetik magukat tudattalanul. Az ágynak három oldalról körüljárhatónak kell lennie (kétoldalt és a lábrésznél). fejlődésnek. hiszen elértünk egy maximumot (az ágy nagyságában) és a természet törvényei szerint a maximális nagyságtól visszafelé indul el a folyamat. milyen érzéseket kelt benned és inkább aszerint dönts! 44. dobozokba csomagolva tartsd ott a holmikat! 37. hiszen az életünk 1/3-át ágyban töltjük. hogy mennyire kényelmes és ha lehet. hogy a matracok közötti vágás ne okozza a házastársak eltávolodását. De ha két matracot használunk. fedőmatrac vagy legalább egy lepedő. Ha mindenképpen szükséged van az ágy alatti térre tárolóhelyként. ahogyan már említettük. hogy a csi ott is szabadon áramolhasson. ami nagyon nem mindegy.hu 35. 36. A megfelelő matrac szó szerint az életedet hosszabbíthatja meg: rövidebb alvásidő alatt is jobban ki tudod pihenni Magadat.kreativonismeret. hogyha túl nagy ágyban alszunk.Tündérliget www. semmiképpen ne legyen túl magas. a magas lábvég ugyanis visszafoghatja az utazási lehetőségeidet. 6 90 hasznos. Nem feltétlenül jó az. ne feküdj közvetlenül a földön! Az ágy alatt ne tarts lehetőleg semmit.) 39. Úgy tartják. Ha mégis van lábvég. Soha ne az ágy árát nézd elsődlegesen. úgy csakis rendezetten. hónapokon át kanapén vagy kinyitott kanapén. de a lábvég nem feltétlenül fontos. vendégágyon aludni – ezek legyenek csak a vendégszobában a vendégek számára! Az általános biztonság-érzetedet zavarhatja. hogy mindenhonnan körüljárhassa a csi. mintha koporsóban feküdnének. mint két egyszemélyes használata. ha minél hatalmasabb az ágyunk. így a fennmaradó időben ébren tevékenykedhetsz. ha rendszeresen „átmeneti” ágyon alszol és az életed is ehhez az „átmeneti érzéshez” fog igazodni… 43. akkor legyen egy nagy derékalj. (A fejrésznél. Ez pihentetőbb és egyszerre feltöltőbb alvást biztosít. itt töltődünk fel.

nyugtalanító álmaink vannak. (A szín maga függhet az ott lakók elemeitől és az adott életterülettől is. A lábad ne nézzen közvetlenül az ajtó felé! Ez is a halottakra emlékezteti az embert. vagy gyorssegélyként akassz egy hat üreges rúdból álló fém szélcsengőt az ajtajához belülről vagy a lámpájára! Ez tompítani fogja a föld negatív energiáit. egy kis pirossal. hogy a pasztell színek jobbak a jin energiájú hálószobában. amire a hálószoba esik. ez segít új ismeretségek kötésében. Általánosságban elmondható. rossz energiában fogsz feküdni és nyugtalanul fogsz aludni. A zöld a remény színe és frissességet ad.) 53. növekedés színe és a feng shuiban a fa elem képviselője. rügyezés. 52. 49. házon kívüli programokra motivál. Ha felakasztva magától és a légáramlatoktól nem hallani a 7 90 hasznos. élő (tehát nem szárított) növény helyet kaphat valahol. Az egyedülállóak fessék a hálószobájukat bátran barackszínűre. akkor inkább válasszunk mintásat (vagy zöldet. elmúláshoz kötjük ezt a színt és így akár depressziót is okozhat. kerek levelű. mert így shá-ban. vagy másik szobát kell neki választani. egészséges. Ha a gyermeked gyakran megbetegszik a szobájában. barackszínűt) helyette! 54. A vidám mintás. Ha csak így helyezhető el. hozzásegít az aktívabb társasági élethez! 51. 46. hogy „lábbal kifelé tolják ki” valahonnan. mélyen tudunk-e aludni. kisvirágos lepedő jobb a tiszta fehérnél. 48. Sok kínai nem használ tiszta fehér lepedőt. szerelem. ezen kívül ez a szenvedélyes vörös és a tiszta érzelmeket kifejező fehér szín kombinációja. akkor vagy az ágya van rossz helyen (földsugárzások szempontjából). Mi egy másik kultúrában élünk ugyan. milyen állandóan fájó derékkal élni!) Egyszóval ezen ne spórolj! 45. Mindenképpen próbáld máshogyan pozícionálni a fekvőhelyedet! 47.kreativonismeret. pihenten ébredünk-e és ha nem vagy furcsa. Az ágyat ne tedd ablak és ajtó közé. ebben az egy esetben ajánlott egy magasabb lábrész. erős vagy sötét színek. ami véd. Tehát aki úgy érzi. A hálószobában általánosságban a legjobb falszín a rózsaszín/barackszín valamely árnyalata. mert ez a halotti lepelre emlékezteti őket. rózsaszínűt. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . Túl sok növény nincs jó helyen a hálószobában. szeretne jobban feltöltődni a hálóban. A világoskék és világoszöld árnyalatok is megfelelőek ide. mert sokaknál nyomasztó érzéseket okozhat. A barnát kerüljük a hálóban.hu (Kérdezd meg csak az időseket. ezen kívül a szívcsakra és a tavaszi ébredés. hogy tiszta fehér ágyneműben nyugodtan. Tudattalanul is az őszhöz. mint a harsány. Ez a szín a szeretet. de azért figyeljük meg. használjon zöldet! 50. de egy kisebb.Tündérliget www. érzelmek színe (az aurában is ilyen színben láthatóak a pozitív érzelmek).

56. ezt ld. ha a sarokban van és így csak két oldala szabad. így nem fognak leesni az ágyról. A földsugárzások és az ajtóhoz való helyzeten túl azt is érdemes megnézni. úgy néha „csengessetek” vele ti magatok. Míg a felnőtteknél a duplaágy nem jó. kerülendőek a gyerekszobában. A már iskolás gyerekeknek nagyon fontos. hogy ne nyíljon rá az ajtó az ágyára. Túl erős.Tündérliget www. tehát egyikük ne aludjon a másik alatt. hogy a gyermeked jól alszik-e vagy sem. ez egy előny. Ha mégis egymás felett kell aludniuk. hogy „el kell menekülnie” az asztaltól. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . ami így a tanulmányi eredményre is kihatással van. éjszaka pedig zavarhatják a nyugalmukat! 8 90 hasznos. mert a biztonság érzetét adják: a világos narancs. Az ágy helyzete a gyerekszobában befolyásolhatja. a terrakotta vagy a meleg sárga mind megfelelőek. hogy valóban betöltse a funkcióját. annál alacsonyabb az energiaszint a lakásban (elég. A gyerekek lehetőleg ne aludjanak a földön egy matracon! Igen.hu hangját. 55. élénk színek nagy felületen. ki lép be hozzá az ajtón. ha matracon alszanak: minél alacsonyabbra megyünk. hogy magas támlájú széken üljenek vagy fal legyen a hátuk mögött (és ne az ajtónak legyenek háttal) tanulás közben. 57. mert így érzik magukat leginkább biztonságban. 58. 59. Így jobban támogatva és biztonságban érzi magát. ha nem látja rögtön. 62. a gyermekek ágya a sarokban van a legjobb helyen. mint például a piros vagy az élénk narancs. Csak akkor legyen emeletes ágya a gyermekeinknek. mert megijedhet és félhet. 60. mert nappal túlpörgethetik a lurkókat. 61.kreativonismeret. akkor inkább északi vagy nyugati irányban. a feje keleti vagy déli irányban legyen. ami ott egészségesebb energiaáramlást biztosít. de sajnos két okból is gyakrabban betegek lehetnek. hogy a feje melyik égtáj felé néz: ha nehezen ébred. Általánosságban az mondható. hanem a fent alvó alatt legyen inkább tárolóhely vagy játszórész. kevésbé érzi azt. ha csak a háziporra gondounk) és a csi sem tud keringeni az ágy alatt. az alul alvó feje fülé tehetünk egy 6 rúdból álló szélcsengőt. hogy a föld színek mindenkinek a legjobbak. Ne felejts el figyelni a gyermekek ágyának a helyzetére. a hálószobánál! Különösen fontos. A gyerekszoba színe nagyon fontos! A legjobb a gyermek(ek) személyes elemének vagy erősítő elemeinek megjelenítése színekben. ami megterhelheti a kicsik egészségét. de ha túl éberen alszik. hogy a testvére „ránehezedik” és ez az életben is érezhető lehet. ha a helyspórolás miatt ez elengedhetetlen! Akkor is inkább eltolt megoldással. Az alul alvónak hosszútávon tudat alatt nyomasztó lehet.

A wc tetejét és ajtaját is mindig tartsd zárva. Bár látnod kell az asztal mögül az asztalt. 68. Sokkal nyugodtabban tudsz majd dolgozni. a zöldnek a meleg árnyalatai ilyenek vagy az egész világos narancssárgák. A hideg színek. nyomasztó érzéseket kelthetnek. Az első és legfontosabb egy dolgozószoba/iroda berendezésekor az asztal elhelyezése a helyiségben. Fontos. hogy ki lép be az ajtón. az ne legyen közvetlenül az ajtóval szemben! 73. 72.hu 63. de általánosságban a földszínek itt is megfelelőek. ne legyenek dominánsak a gyerekszobában! Ezek bizonytalan. hogy ezek megtartják a helyiség víz elemét és nem engedik azt eluralkodni azt az ott lakókon. ahol a helyiség található. tört színek lehetnek. hogy lásd belőle az ajtót. élénkebb narancs és sárga árnyalatokat. 67. 70. a rózsaszín vagy a fehér (fém elem). 66. amit a fürdő ajtajára a családfő köldök vagy homlok magasságában helyezel el. tehát ezek egy tartósabb maradást biztosítanak az adott lakásban.Tündérliget www. ez esetben használhatsz a szobájában erősebb. Ha a gyermek nagyon visszahúzódó és a szociális beállítottságán a feng shuival is szeretnél segíteni. az ott ülő háta mögött fallal. A fekete és a szürke jó kiegészítő színek lehetnek. ún. hogy a tisztasággal és a víz elemmel áll szoros összefüggésben. 69. Ha mégsem tudod úgy elhelyezni az asztalodat. 71. „bágua” tükörrel tudsz segíteni. tegyél az asztalra magad elé egy kis tükröt. 65.kreativonismeret. A legjobb helye így a lakás északi részében van. Itt is érvényes az „uralkodó pozíció” elve: az ajtótól legtávolabbi sarokban. hogy ne „húzd le” az energiákat illetve hogy az oda be és onnan kiáramló energiák ne szennyezzék a lakás többi részét! Még egy nehéz követ is lehet tartani a lecsukott wc kagyló tetején. Ezen kívül használhatsz pasztell színeket vagy fehéret élénkebb színekkel kombinálva. Úgy tartják. rálátással az ajtóra van a legjobb helyen az asztal. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . hogy a fürdőszobádat (és a wc-t) vagy az ajtaját lehetőleg ne lehessen látni a bejárati ajtóból! Ha mégis így van. használj inkább megnyugató színeket! Ezek a világosabb. Egyéb előnyös színek a fürdőben általában a világosabb zöldek és mindenféle kék (víz elem). az otthon-érzetet erősítik. mert az északi életterület eleme a víz. így a barna árnyalatai vagy a sárga. A fürdőszoba színeiben alkalmazkodni kell ismét az adott életterülethez. ezen egy kis tenyérnyi méretű nyolcszögletű. mint a kék vagy a szürke. Ha nagyon aktívak a gyermekeid. A fürdőszobánál a legfontosabb tudnivaló. 9 90 hasznos. 64. amiből látod.

laptopod képernyője egyenes háttal kényelmesen látható legyen. szortírozd. ami a munkában a biztos alapokat. Legyenek irattároló tálcák. zsinórokat is. egy mező.hu 74. zárd le azzal. tegyél magad elé a falra egy távolságot ábrázoló. pozitív hatású képet. hogy úgysem fogod befejezni. amire valószínűleg a munkában sincs semmi szükséged. hogy lehetőleg szabályos téglalap vagy négyzet alapú legyen. Lehetőleg ne legyen rajta semmilyen akadály. 84. 79. zűrzavart vonz. hogy kidobod a hozzá tartozó anyagokat és így megszabadulsz a tehertől. távolba vezető kanyargó út látható.Tündérliget www. Otthoni dolgozóba vagy munkahelyre is érvényes. hogy semmi fölösleges dolgot ne tárolj az íróasztalod alatt és lehetőleg rendezd el a drótokat. Ne legyen a szoba köz(ép)pontjában semmilyen nagy irodai gép! Ezek megzavarják a szoba energiáját és zavarják a chi szabad áramlását. az folyamatos kihatással van a munkád eredményére és a munkáddal kapcsolatos érzéseidre is és nem utolsó sorban fizikailag is megterhelő órák hosszat egy kényelmetlen pozitúrába ragadni az asztalnál ülve. 83. teljesen elvehetik a munkakedvet és egyértelműen stresszt okoznak. 82. a rendezés néha mindössze néhány perc és nincs káosz – sem az asztalon. Fallal szemben semmiképpen se ülj a dolgozóasztalnál! Vagy ha mégis. az üzletben a megbízható előmenetelt megalapozza. Ne gyűjtögess és halmozz fel semmilyen félig kész munkát magad előtt az asztalon! A félig elvégzett feladatok nagyon nyomasztóan hatnak. amiket az aktuális feladatodhoz használsz! A felesleges holmik mindig újra elvonhatják a figyelmet a folyamatban levő munkáról és az így több ideig tarthat. Minden délután/este rakj rendet az asztalodon! Ez biztosítja. hogy ne legyen belőlük káosz! Minden rendetlenség nehézségeket. sem a munkádban. A számítógéped. nehézség-szimbólum és kellemes érzésed legyen ránézni. hogy nincs semmilyen nehéz tárgy a fejed fölött vagy a hátad mögött munka közben! Ez nyomasztóan hathat Rád a munkáddal 10 90 hasznos. amin pl. amelyekbe témánként csoportosítod a dokumentumokat és időről-időre nézd át. Győződj meg róla. dobd ki ezeket! Ha nem borít el a sok papír. fűzd le. hogy másnap reggel sokkal nagyobb munkakedvvel és több energiával láss neki a feladataidnak.kreativonismeret. 75. Mindig fejezd be. A dolgozószobában feltétlenül legyen ablak és természetes fény! 78. 80. amit elkezdtél vagy ha tudod. A dolgozószobára is érvényes. 81. ne kelljen se nyújtózkodnod. 76. Csak azok a kellékek és papírok legyenek elöl az asztalon. sem az életedben. se legörnyedned hozzá! Ahogyan a munkád közben viselkedsz és tartod magad. 77. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . Az ilyen gépeket tegyük inkább félreesőbb helyre a szobán belül.

képekkel vedd körül magad a munkahelyen. zöld és élő (szárított nem jó). 85.hu tinafengshui. 89. legyen ez hagyományos vagy digitális megoldás és ami ezekből megvalósult. naptárakkal és post-it-okkal! A tennivalókat vezesd lehetőleg egyetlen helyen (vagy egy naptár és még egy tennivaló-lista). de a lámpa mellett ha teheted.blogspot. bambusz vagy egyéb. A jó kollegális viszony csökkenti a stresszt és fokozza a munkakedvet.kreativonismeret.com 11 90 hasznos. gyújts egy gyertyát is! A gyertya fénye ihletet ad és fokozza a munkakedvet. ami így összeköt Téged a természettel. felesleges terhek érzetét kelthetik és rendszeres fejfájást is okozhatnak. feng shui tanácsadó www. motiváló munkamenetet tesz lehetővé és igen nagy mértékben csökkenti a stresszt. Az asztal formája is igen fontos: a „végrehajtó”. A fentiek helyett inkább megnyugtató. Ne vedd körül magad tennivaló-listákkal.Tündérliget www.kreativonismeret. Ez lehet egy pénzfa. 86. hogy megálljanak és beszélgessenek Veled. gyakorlati feng shui tipp a hétköznapokra . mert ez igen inspirálóan hat! 87. Az asztalodon legyen helyi fény is. Munkahelyen tarthatsz egy cukrokkal teli üveget az asztalod sarkán. másrészt szükség is van a folyamatos energiacserére mások által is magunk körül. rendezett. amelyekre öröm ránézni és amelyektől folyamatosan feltöltődsz! 90. inspiráló fotókkal. pl. azt rögtön pipáld ki! Ez egy átlátható. A növény mindig legyen egészséges. Kreatív munkákhoz viszont inkább amorf. könyvelési. Egy kis növény az íróasztalon szintén energiát ad és inspirál. inkább kerek levelű növények. Mucsi Martina okl. „amőba alakú” vagy babszem alakú asztalt válasszunk vagy csináltassunk. adatfeldolgozási munkához téglalap alakú asztal szükséges. hogy az gyors és hatékony legyen.hu kapcsolatban. Ez arra ösztönzi az arra járó kollégákat. ami egyrészt jó kikapcsolódás néha (óránként 5-10 percet kellene pihenni munka közben!). 88.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful