You are on page 1of 4

11) The data entry control that would best prevent entering an invoice received from a vendor

who is not on an authorized supplier list is


A) a validity check.
B) an authorization check.
C) a check digit.
D) closed-loop verification.
Answer: A

12) Form design is one example of a(n)


A) output control.
B) processing control.
C) input control.
D) data entry control.
Answer: C

13) Sequentially prenumbered forms are an example of a(n)


A) data entry control.
B) data transmission control.
C) processing control.
D) input control.
Answer: D

14) Turnaround documents are an example of a(n)


A) data entry control.
B) output control.
C) processing control.
D) input control.
Answer: D

15) A validity check is an example of


A) a data entry control.
B) an output control.
C) a data transmission control.
D) an input control.
Answer: A
16) Parity checks are an example of a(n)
A) data entry control.
B) data transmission control.
C) output control.
D) processing control.
Answer: B

17) A user review an example of


A) a data entry control.
B) a data transmission control.
C) an output control.
D) a processing control.
Answer: C

18) Data matching is an example of a(n)


A) data entry control.
B) data transmission control.
C) processing control.
D) input control.
Answer: C

19) A batch total is an example of which control below?


A) data entry control
B) data transmission control
C) processing control
D) output control
Answer: A

20) Cancellation and storage of documents means


A) documents are defaced and stored.
B) documents are defaced before being shredded.
C) cancellation data are copied from documents before they are stored.
D) data are copied from a document and stored, after which the document is shredded.
Answer: A

21) Check digit verification is an example of a(n)


A) data transmission control.
B) output control.
C) processing control.
D) input control.
Answer: D

22) A ________ ensures input data will fit into the assigned field.
A) limit check
B) size check
C) range check
D) validity check
Answer: B
23) This tests a numerical amount to ensure that it does not exceed a predetermined value nor
fall below another predetermined value.
A) completeness check
B) field check
C) limit check
D) range check
Answer: D

24) This determines if all required data items have been entered.
A) completeness check
B) field check
C) limit check
D) range check
Answer: A

25) This determines the correctness of the logical relationship between two data items.
A) range check
B) reasonableness test
C) sign check
D) size check
Answer: B

26) This determines if characters are of the proper type.


A) field check
B) alpha-numeric check
C) range check
D) reasonableness test
Answer: A

27) This tests a numerical amount to ensure that it does not exceed a predetermined value.
A) completeness check
B) limit check
C) range check
D) sign check
Answer: B

28) This batch processing data entry control sums a field that contains dollar values.
A) record count
B) financial total
C) hash total
D) sequence check
Answer: B

29) This batch processing data entry control sums a non-financial numeric field.
A) record count
B) financial total
C) hash total
D) sequence check
Answer: C