You are on page 1of 4

TABLE OF SPECIFICATION – (GR.

10 – ARTS)
SECOND QUARTER EXAM.

DOMAINS
TOPIC NO. OF ITEMS TYPE OF TEST ITEM REPLACEMENT
KNOWLEDGE ANALYSIS APPLICATION
TECHNOLOGY – BASED ART
A. COMPUTER/DIGITAL ARTS
- Origin and early Stages 2 2 Multiple Choice 1,2
- The Philippine Scene 3 3 Multiple Choice 3,4,5
- Digital Arts in the Hands of Everyone 3 2 1 Multiple Choice 6,7,8
B. MOBILE PHONE ART/COMPUTER
GENERATED IMAGES
- Mobile Phone Art 1 1 Multiple Choice 9
- Program and Applications 11 11 Identification 10-20
C. DIGITAL PHOTOGRAPHY 5 5
TOTAL 25 19 5 5
SECOND QUARTER EXAMINATION IN ARTS – GR. 10
SCHOOL YEAR 2016 – 2017

NAME: ______________________________________ YEAR & SECTION: _________________ SCORE: _________


Direction: choose the letter of the correct answer and write the letter on the space provided for.

_____1. The kind of art that first come on the scene in the early 1960s.
a. Modern art b. digital art c. technology d. media
_____2. The century when technology has literally taken over every aspect of life.
a. 20th century b. 19th century c. 21st century d. 18th century
_____3. They were influenced by the technology trend in art.
a. Filipino artist b. American artist c. Chinese d. Japanese
_____4. They earned quite a reputation for their talents and were highly in demand in the field
of technology based art.
a. Chinese illustrators b. Japanese illustrators c. Filipino illustrators d. American illustrators
_____5. Filipino animator become equally sought after for some of the major film production
companies in _____________.
a. London b. United States c. China d. Japan
_____6. It is an applied science that has invaded every aspect of modern life.
a. art b. music c. device d. technology
_____7. Arts that make use of electronic and mechanical devices.
a. digital arts b. modern arts c. traditional arts d. mechanical arts
_____8. How to determine the role or function of artworks?
a. evaluate their utilization
b. combination of art elements
c. applying art principles
d. all of the above
_____9. Which of the following is NOT an example of a handheld unit?
a. laptop b. android phone c. computer d. phablets

10-20. Direction: Choose the correct answer from the pool of words inside the box. Write the letter on the space
provided before the number.

a. pixlr f. flip gram j. picsart


b. pic collage g. snap seed k. pic monkey
c. photo booth h. instagram
d. photo grid i. magic mirror booth
e. doodle booth

_____10. A powerful, free image editor.


_____11. Allow you to make collages incorporating photos, stickers, text and frames
_____12. A fast and fun way to share images with others.
_____13. An iPad application that enables you to doodle on your images using available
stickers.
_____14. A downloadable application that allows you to bring your photos to life in short
videos set to music.
_____15. A photo application that enables you to enhance, transform, and share your photo,
a free downloadable version for android phones is available.
_____16. A downloadable application for android phones that allows you to make collages
out of images from your photo gallery.
_____17. An application for taking photos and videos using an iPad or iPad mini.
_____18. A free photo editor and drawing application, as well as a social network for you to
share your art with others.
_____19. An iPhone application that allows you to take amusing, distorted images, simulating
camera affects.
_____20. A free online photo editing tool that provides filters, frame, text, and effects to
manipulate your images.

21-25. computer
KEY ANSWER – GR. 10 ARTS
Second Quarter Exam.

1. b
2. c
3. a
4. c
5. b
6. d
7. a
8. d
9. c
10. a
11. b
12. h
13. e
14. f
15. g
16. d
17. c
18. j
19. i
20. k
21-25. varied answer
Possible Answer
We should avoid taking shots facing the light because this world makes your subject back-lit and most of the details
would be lost in shadow.