You are on page 1of 1

Global Tuition Centre

CONVERSATION Q 28: What is the name of you class teacher?


Ans: The name of my class teacher is Mr. Tanveer Abbs
Q 1: What is your name? Q 29: How many students are in your School?
Ans: My name is _________ Ans: There are_____ in our school.
Q 2: What is your Father’s name? Q 30: What is the name of your religion?
Ans: My father’s name is ________ Ans: The name of my religion is Islam.
Q 3: What is your caste? Q 31: What is the name of our Holy Prophet?
Ans: My caste is _____ Ans: The name of our Holy Prophet is Hazrat Mahummad
Q 4: Where do you live? (S.A.W.W).
Ans: I live in Babarloi. Q 32: What is the name of our Holy Book?
Q 5: How old are you? Ans: The name of our Holy Book is Quran Majeed.
Ans: I am ___ years old. Q 33: What is the name of our country?
Q 6: How many sisters do you have? Ans: The name of our country is Pakistan.
Ans: I have ____ sisters. Q 34: When did Pakistan come into being?
Q 7: What is your father? Ans: Pakistan came into being in 14 August 1947.
Ans: My father is ______ Q 35: How many provinces are there in Pakistan?
Q 8: How many brothers do you have? Ans: There are four provinces in Pakistan. Sindh, Punjab,
Ans: I have _____ brothers. Balouchistan, Khyber Pakhtoonkhwah.
Q 9: Are you a student? Q 36: Who is the founder of Pakistan?
Ans: Yes I am a student. Ans: Quaid e Azam Muhammad Ali Jinnah is the founder of
Q 10: How many eyes do you have? Pakistan.
Ans: I have two eyes. Q 37: Which is national game of Pakistan?
Q 11: How many noses do you have? Ans: Hockey is the national game Pakistan.
Ans: I have one nose. Q 38: How many days are there is a week.
Q 12: How many ears do you have? Ans: There are 7 days in a week. Sunday, Monday, Tuesday,
Ans: I have two ears. Thursday, Friday, Saturday.
Q 13: How many hands do you have? Q 39: How many days are there in a year?
Ans: I have two hands. Ans: There are 365 days in a year.
Q 14: How many feet do you have? Q 40: How many months are in a year?
Ans: I have two feet. Ans: There are 12 months in a year. January, February, March,
Q 15: With what do you see? April, May, June, July, August, September, October, November,
Ans: I see with my eyes. December.
Q 16: With what do you speak? Q 41: Which months have 30 days?
Ans: I speak with my tongue. Ans: April, June, November, December.
Q 17: With what do you hear? Q 42: Which months have 31 days?
Ans: I hear with my ears. Ans: January, February, May, July, August, September, October,
Q 18: With what do you write? and December.
Ans: I write with my hands. Q 43: How many continents are there in the world?
Q 19: Which is your favourite colour? Ans: There are seven continents in the world, Asia, Europe, Africa,
Ans: My favourite colour us _______ Australia, North America, South America and Antarctica.
Q 20: Which game do you like? Q 44: Which is the biggest continent in the world?
Ans: I like football game. Ans: Asia
Q 21: What is your mother tongue? Q 45: Which are the five organs of senses?
Ans: My mother is Sindhi. Ans: Nose, Eyes, Ears, Tongue, Fingers.
Q 22: What is your birth date? Q46: Where does sun rise?
Ans: My birth date is______ Ans: The sun rises in the east.
Q 23: When do you get up in the morning? Q 47: Where does the sun set?
Ans: I get up at 7 Am. Ans: The sun sets in the west.
Q 24: When do you have your breakfast daily? Q 48: What is the currency of Pakistan?
Ans: I have my breakfast at 8 0’clock. Ans: Rupee
Q 25: At what time do you sleep? Q 49: What is the area of Pakistan?
Ans: I sleep at 10 Pm. Ans: 796096 sq. Km.
Q 26: What is the name of you school? Q 50: Who wrote national anthem of Pakistan?
Ans: The name of my school is______ Ans: Hafeez Jalhndry.
Q 27: What is name of your Centre?
Ans: My tuition centre name is Global Tuition Centre.