TEKS PENGACARA MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASUL SKAUK 2010

MASA 8.00 pg

ACARA Ucapan alu-aluan Pengacara Majlis

CATATAN

Sirih berlipat sirih pinang, Sirih dari Pulau Mutiara; Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara. ‫بسم ال الرحمن الرحيم‬ ‫السلم عليكم ورحمة ال وبركاته‬ ‫الحمد ل رب العالمين، والصلة والسلم على رسول ال المين وعلى آله‬ .‫وأصحابه أجمعين‬

Yang Berbahagia, Ustaz Ghazali bin Ibrahim, penceramah jemputan kita pada pagi ini. Yang Berusaha Pn. Noriah binti Razak, Guru Besar SK AU Keramat Yang dihormati Guru-guru Penolong Kanan, Guru-guru dan seterusnya murid-murid yang dikasihi sekalian. Bersyukur kita ke hadrat Allah swt kerana dengan izin, limpah dan kurnia-Nya dapat kita bersama-sama berkumpul

di dewan yang serba indah ini bagi menjayakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah. Bacaan Ayat Suci Al-Quran Majlis pada pagi ini diteruskan dengan bacaan ayat suci alQuran yang akan disampaikan oleh adik_______________ Majlis mempersilakan . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Ahmad Zairil bin Abu Bakar atas bacaan doa itu tadi. Angkat tangan jari sepuluh. Bacaan Doa Tetak buluh panjang sepuluh. Doa dipohon biar selamat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis Sambutan Maulidur Rasul ini merupakan majlis tahunan yang dianjurkan oleh Panitia Pendidikan Islam. Ya Rabb al-‘Alamin. Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini. Mari jolok sarang penyengat. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz Ahmad Zairil bin Abu Bakar. Amin. Untuk makluman semua.

sebelum itu izinkan saya membaca serba ringkas biodata penceramah kita pada pagi ini. Terima Kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Puan atas ucapan yang disampaikan tadi. Semoga ianya akan menambahkan keberkatan majlis kita pada pagi ini..Terima kasih diucapkan kepada adik _________________ di atas bacaan ayat-ayat suci al-Quran itu tadi. Ucapan Perasmian Majlis dengan segala sukacita dan hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia __________________. Dengan penuh hormat dan takzim.. Ceramah Seterusnya marilah kita sama-sama mendengar ceramah akan disampaikan oleh Yang Berbahagia Ustaz Ghazali Bin Ibrahim. Demikianlah tadi ceramah yang telah disampaikan oleh Ustaz Ghazali bin Ibrahim. untuk menyampaikan ucapan. majlis mempersilakan. Semoga ceramah yang disampaikan itu tadi akan memberi pengajaran dan . BACA BIODATA Tanpa melengahkan masa majlis dengan segala hormat mempersilakan Ustaz Ghazali untuk menyampaikan ceramahnya.

Jamuan Untuk Penceramah Seterusnya. Persembahan Nasyid Seterusnya. majlis mempersilakan Pasukan Nasyid Sekolah untuk menyampaikan Nasyid yg bertajuk ____________________________ Dipersilakan… Majlis mengucapkan terima kasih kepada kumpulan nasyid sekolah atas persembahan sebentar tadi. Dipersilakan Selawat Bagi menyemarakkan Sambutan Maulidur Rasul yang diadakan pada hari ini marilah kita bersama-sama berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW dengan penuh keikhlasan dan bersemangat sebagai tanda cinta dan kasih kita kepada Baginda…. Pn. . Noriah bt Razak dan Guru-guru Penolong Kanan untuk menikmati jamuan ringan yang telah disediakan .meningkatkan rasa cinta kita semua terhadap Junjungan Besar Rasulullah SAW. Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Ustaz atas ceramah yang disampaikan sebentar tadi. Abd Rahman mengiringi dan mempersilakan Yang Berbahagia Ustaz Ghazali bin Ibrahim. majlis dengan hormatnya menjemput Ustaz Mohd Razif b.

... wabillahti taufik wal hidayah wassalam mualaikum wth bkth . Sekian. Sebelum itu diminta kepada guru-guru agar dapat menguruskan pengagihan makanan kepada murid-murid. .Mengambil Makanan Dengan berakhirnya persembahan nasyid itu tadi maka selesailah sudah Sambutan Maulidurrasul pada hari ini..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful