S.C. CAMISTIN PROD S.R.L.

COMARNIC Aprobat, Administrator: TUREA CAMELIA

INSTRUCTIUNI PROPRII DE SECURITATE A MUNCII PRIVIND ACTIVITATEA DE CROITORIE Scopul prezentelor instructiuni este acela de a completa si/sau aplica reglementarile de securitate si sanatate, tinand seama de particularitatile activitatilor . Pentru ca activitatile specifice sa se desfasoare in conditii de securitate, trebuie respectate urmatoarele : 1. Inainte de inceperea lucrului lucratorii vor verifica starea tuturor echipamentelor de lucru. In cazul in care se constata anumite defectiuni, se va anunta conducatorul unitatii. Se interzice functionarea masinilor de cusut in stare defecta. O atentie deosebita se va avea daca placuta de la ac este stransa corespunzator prin cele doua suruburi, evitand astfel ruperea acului la punerea in miscare a masinii. 2. 3. 4. 5. oprita. 6. In timpul ce se umbla la mecanismul suveicii, pentru schimbarea atei, nu se va tine piciorul pe pedala de actionare, deoarece din neatentie, masina poate fi pusa in miscare si poate provoca strivirea/inteparea degetelor. 7. 8. 9. Nu se va indeparta aparatoarea de protectie de la tija acului pentru a evita patrunderea acului in degete. Nu se va lucra la masina de cusut cu ace strambe sau cu varfurile bontite. Pe toata durata efectuarii procesului de munca, lucratorii vor fi atenti la operatiile pe care le executa, evitand discutiile cu alte persoane. Zilnic se va verifica prin vizualizare integritatea cablurilor de alimentare si a legaturii la centura de impamantare. In timpul lucrului, lucratorii vor purta parul legat sau acoperit. Este interzis lucratorilor sa-si pieptene parul in apropierea masinilor de cusut. In timpul lucrarului la masina de cusut, distanta de la capul lucratorului la masina de cusut (organul de lucru) va fi de min. 30cm. Este interzis a se interveni cu mana sau cu diferite obiecte la organele in miscare in timpul functionarii masinilor. Interventiile de orice natura se vor efectua numai cu masina

10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Este interzis lucratorilor sa umble cu mainile ude in timpul deservirii echipamentelor de munca actionate electric, precum si la folosirea intrerupatoarelor de curent electric. Este interzis lucrul la masina de cusut daca sursa de lumina locala are palpairi sau nu mai cade perpendicular pe locul de munca. Este interzisa aglomerarea posturilor de lucru cu materiale textile, unelte, foarfece si alte obiecte. Postul de lucru va fi pastrat in permanenta curat si fara a fi aglomerat cu piese croite sau alte materiale. Este interzisa depozitarea pe caile de acces a materialelor, materiilor prime (piese croite) sau a pieselor finite. Culoarele de trecere din incinta atelierului trebuie sa ramana in permanenta libere pentru evitarea accidentelor si pentru evacuarea rapida in diferite situatii de urgenta. Masinile de calcat vor avea cordonul de alimentare protejat corespunzator . Se interzice utilazarea cordoanelor asamblate din mai multe bucati sau cu statul izolant deteriorat.

17.

Scoaterea sau introducerea in priza a masinii de calcat se va face numai cu ajutorul fisei de curent (stecherului) ; este interzis sa se traga de cordon, ci numai de stecher cu o mana, si cu cealalta se va tine de corpul prizei.

18.

In timpul lucrului, masinile de calcat se vor aseza pe socluri necombustibile, evitand pericolul de incendiu.

SERVICIU EXTERN DE PREVENIRE ing. GHEORGHE DRAGOIU

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful