George Calinescu (rezumat pe capitole

)
O sarutare in tren In primul capitol ne este prezentat Jim, care se urca in tren. Acesta se aseaza pe locul lui de langa fereastra din compartiment si incepe sa priveasca pe geam. La un dat, el zareste in compartiment o fata tanara, care statea pe fotoliul din fata lui. Dupa putin timp, fata a vrut sa deschida mai mult geamul compartimentului, dar nu a reusit. Jim se ridica si deschise mai mult geamul, atingand si mainile fetei. Jim se gandea cum va fi cand va ajunge acasa. Cand trenul a ajuns la Breaza, tanara vru sa inchida geamul, deoarece se facuse frig. Jim se repezi s-o ajute, si cand s-a intins sa inchida geamul o saruta pe fata. In scurt timp trenul ajunse in Gara de Nord unde Jim coborâ. Casa cu molii Ion Marinescu(Jim) ajunse acasa pe strada Udricani. În casa totul era vechi si plin de praf. Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(soţia domnului Popescu) strângeau toate vechiturile si le păstrau în lăzi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim. Jim nu se prea inţelegea cu nici una dintre femei, nici măcar cu mama lui cu care mereu se contrazicea şi se certa. Lola, Dora şi Medy A doua zi, Jim s-a trezit mai devreme, s-a spălat în camera lui, a mâncat si apoi a plecat cu maşina lui mică, un Peugeot, în

Vera. Acesta s-a distrat împreună cu cele trei fete. Dora. fiind foarte bucuros să le vadă. spera ca în acea oră să îşi înveţe pentru că presimţea că Silivestru Capitanovici(rudă cu Jim. care îl invită la Lola la ora patru unde va veni si Medy(altă prietenă a lui). Ajuns în dreptul unei cabine telefonice. După ce Silivestru i-a dat oracolul. Cum se aştepta. dar s-a întrebat dacă nu cumva fetele îl iubesc. Planeta de tânar Bobby s-a gândit să-şi trimită sora la Silivestru şi să-i ceară scuze în numele lui.Acel caiet era un oracol al unei colege de-a lui. sora lui Bobby s-a dus la Silivestru şi cel care a condus-o până la el a fost Jim. şi deoarece înainte avea muzică. Dar profesorul de muzică(Ostrogotul). Bobby. După terminarea orei. nu ştia nimic. şi n-a apucat să-şi înveţe. . singurul lucru la care se gândea Bobby acum era cum să-şi repare greşeala. şi locuiau în aceeaşi casă) avea de gând să le de-a lucrare. dar după puţin timp îi căzu cartea pe jos şi Silivestru veni lângă el şi îi luă cartea şi un caiet din bancă după ce îi semnă lucrarea lui Bobby. au dat lucrare la istorie. aşa că a început să copieze din carte. pe care acum Silivestru îl citea cu interes. acesta o sună pe o foarte bună prietenă. Între timp. care a realizat că fata pe care a sărutat-o în tren era chiar Vera. l-a ascultat printre alţii. “Oracolul lui Bobby” Bobby nu şi-a învăţat acasă la istorie. Jim a condus-o acasă pe Vera cu maşina lui şi se împrieteniră. Jim avea impresia că s-a îndrăgostit de Dora.oraş.

lucru care l-a supărat pe Jim şi a înţeles că nu o iubeşte cu adevărat pe Lola. iar Jim rămâne fără cuvinte şi acum avea impresia că o iubeşte pe Lola. dar ea era mai cu nasul pe sus şi nu a primit vestea prea bine. ea a invitat şi pe sublocotenentul Popescu. Ce are Vera noastră? Vera se îndrăgosti atât de tare de Jim. Jim se ducea la Lola. dar Jim nu voia să facă primul pas încă. Când Jim credea că Dora îi va spune că îl iubeste. dar pentru că era foarte târziu. .O partidă de nataţie Dora i-a trimis lui Jim o scrisoare prin care îl invita la Constanta împreună cu Lola şi Medy. pentru că nu ştia ce simţea Vera pentru el. Ea şi Jim se întâlneau aproape în fiecare seară. încăt nu mai ieşea din casă şi nici părinţii ei nu ştiau ce se întâmplă cu ea. În următoarea zi în care Lola l-a invitat pe Jim. el nu credea că l-a mai aşteptat mai ales că şi începuse să ningă şi era frig. Pitia modernă şi căile soartei Tanti Magdalina le ghicea surorilor ei în cărţi şi se tot certau pe tema destinului fiecăruia. dar trecu şi pe lîngă camera lui Silivestru unde el scria scrisori de dragoste unei colege. Dar Vera era acolo şi îl aştepta. În acea zi trebuia să se întâlnească şi cu Vera. cât timp Jim se gândea la ce s-a întâmplat la Constanţa şi la Vera cu care trebuia să se întâlnească mai târziu aşa că profită că toate femeile erau strânse într-o cameră şi începu să umble prin camerele fiecareia. şi într-o zi i-a spus că o iubeşte. cu care se înţelegea foarte bine. aceasta îi spune că este logodită. Eros asiatic În fiecare după-amiază.

. încât majoritatea timpului îl petreceau împreună povestindu-şi nimicuri şi făcându-şi planuri de viitor. dar Jim nu le luă în seamă. iar ea i-a spus că da. Vera descoperă că este însărcinată şi se bucură enorm de mult împreună cu Jim. care nu au fost deacord. REST(capitolele care au mai ramas) Jim şi Vera s-au dus mai întâi să-i dea de veste mamei Verei care era foarte încântată şi nu s-a împotrivit în nici un fel căsătorii celor doi. Jim şi Vera se iubeau atât de mult. A doua zi. fiecare având ceva de obiectat. Bobby. Într-una din serile următoare. pe când Silivestru. Jim le dădu vestea şi femeilor cu care locuia în aceeaşi casă (mamei şi mătuşilor). Jim şi Vera se căsătoresc şi pleacă de acasă. Jim şi Vera au fost la o gală de box. unde Bobby s-a simţit foarte bine. Cartea se închee însă cu o întâmplare fericită. iar Jim a cerut-o de soţie imediat şi ea a acceptat fără ezitare. de singurătate se sinucide spânzurându-se.Acesta a întrebat-o dacă ea îl iubeşte.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful