SEMINARSKI RAD

TEMA: SAJMOVI

NOVAKOVIC SNEZANA 152N00505 MARKOVIC ALEKSANDRA 152M01805 KRNETA DUNJA 152K02305

i najviše su ga afirmisali maksimom "Atak na sva čula". RIVOLI. lepa i graciozna Ksenija Mijatović. DR.NOVOSADSKI SAJAM KOZMETIKE Međunarodni sajam kozmetike "Health & Beauty" priredjuje se u Hali "Master" koja raspolaže s 5. revijama veša i frizura. DARPHIN.Sajamska atmosfera na međunarodnoj priredbi "Health & Beauty" u 2004. MEXX.. demonstracijama novih tehnika masaže. godini pretvorila se u festival lepote. BELTER. DR. kao i parfemi: PUMA JAMAICA. Prvi regionalni sajam ovog tipa. Sajam je otvorila popularna pevačica. HAUSCHKA. 3 . gde se posetiocima prezentira ponuda učesnika a stručnoj publici demonstrira i promovisu najnoviji proizvodi i tehnike koji se primenjuju u "industriji lepote. okupio je 70 izlagača iz zemlje i inostranstva i tokom tri dana trajanja Sajam je posetilo 8. CINDY CRAWFORD. GUINOT. DR. GABRIELLA SABATINI. Posetioci su bili privučeni ponudom svetskih kozmetičkih brendova. DI BI. ELLA BACHE. NAOMI CAMPBELL. PREMIER. Sajam su pratili novinari iz domaćih informativnih i specijalizovanih redakcija. Na Prvom sajmu "Health & Beauty" bili su predstavljeni mnogi svetski brendovi. FREEMAN. Pre svega. priređen u septembru 2004. TEMT. na Novosadskom sajmu. BABELE.828 m2 savremenog izložbenog prostora. trodnevnu manifestaciju posetile su pripadnice lepšeg pola iz sveta novinarstva i šou biznisa.000 ljudi – poslovne i šire publike. objavivši više od 40 priloga u štampanim i elektronskim medijima. kao što su: RIMMEL.

Za ukupan nastup. Sadržinu izlagačkog dela upotpunjavali su i proizvođači preparata na bazi prirodnih sastojaka za negu tela. Drugi sajam kozmetike u Novom Sadu predstavio je sve aspekte u "industriji lepote": profesionalnu kozmetiku namenjenu upotrebi u kozmetičkim salonima. skrenuo je pažnju javnosti i organizacijom modnih revija: donjeg veša i ženskih čarapa. Tom informativnom segmentu Sajma pridružili su se i svi oni koji su samostalno. kozmetičke aparate. stručnjaci koji su na raspolaganju imali savremena video i audio oprema za različite vidove prezentacije. kao i revijom modnih frizura. kose i dentalnu higijenu. dekorativnu i selektivnu kozmetiku.Najzapaženije su bile demonstracije masaže toplim vulkanskim poludragim kamenjem i toplom čokoladom.septembra 2005. zatim preparativnu. kao I nastupi specijalističkih ordinacija i salona. ajurvedske masaže. 4 . na svojim štandovima organizovali promocije proizvoda iz sopstvene ponude. koji su mediji popularno zvali "Atak na sva čula". Sajam. O drugom medjunarodnom sajmu kozmetike Poslednji sajam je odrzan u hali „Master“ Novosadskog sajma.tacnije od 16 do 18.Trajao je 3 dana. zatim anticelulit tehnika i tretmani za učvršćivanje tela. mogle su se koristiti usluge oglašavanja koje je Novosadski sajam realizovao pre i u toku Sajma. na raspolaganju je bila bina u Hali "Master" namenjena promocijama novina i predstavljanju noviteta u kozmetičkoj industriji. limfne drenaže. Prednost savremenog izložbenog prostora je bila pozicioniranje izlagača po robnim grupama. U edukativnom delu Sajma. solarijume. velnes centara. kozmetičkih škola. a u cilju obezbeđivanja korporativne komunikacije s partnerima i javnošću. promovisali su specifične novine i puteve u nezi i očuvanju lepote i zdravlja. Pored izlagačkog prostora.

... „HANORA”. Najkreativniji i najuspešniji bili su nagrađeni peharima.000 din.. 5 ..Cene su se kretale: – uređen izlagački prostor po m2. Jedna od sajamskih atrakcija na bini bilo je i nadmetanje umetnika u „bodi artu” – slikanju po telu modela. 6.. nameštaj i oprema za kozmetičke i frizerske salone.... Tokom tri sajamska dana predstavljeni su aparati za kozmetiku lica i tela. „REVLON”. većinom sa prostora nekadašnje Jugoslavije.. manikir i pedikir.. dijetetski proizvodi. mogli su da posmatraju demonstracije raznih vrsta masaže. 3.. promocijom zdravlja i lepote. Na štandovima bili su izloženi proizvodi najčuvenijih svetskih brendova.. stručne publikacije..... preparati za negu kose.. Atraktivan program na bini Posetioci na bini... – obavezna upisnina u Katalog . prirodna i profesionalna kozmetika.... Drugi međunarodni sajm kozmetike „HEALTH & BEAUTY”. Solarijum „ERGOLAJN”... poput kozmetike „PJER KARDEN”. „DERMAVITA”.. parfemi..850 din.. dekorativna kozmetika..ugostio je 80 izlagača iz naše zemlje i inostranstva.. preparativna. izuzetan sajamski događaj.. anticelulit tretmana i tretmana za učvršćivanje tela.... opremljenoj po svetskim standardima. kao i modne revije.

„REVITAL SYSTEM” iz Novog Sada – Sponzor ove priredbe – na svom izložbenom prostoru predstavila je solarijume „ERGOLAJN” i kozmetiku za negu noktiju. pa je to bila prilika za poslovne ljude da po povoljnim uslovima opreme i obnove frizerske salone i salone lepote. pred posetiocima prezentovali su korišćenje preparata. Kompanija „VUMO” prikazala je različite modele klompi. a za posetiteljke da kvalitetnim kozmetičkim proizvodima dopune police i torbice.Poslednji dan Sajma bio je posvećen zdravlju i lepoti kose. Generalni sponzor 2. kao i veštine šišanja i oblikovanja kose – na reviji atraktivnih frizura. 6 . koje ne samo što garantuju lak korak nego i pomažu u borbi protiv celulita. frizerskog alata i opreme. Stručnjaci za negu tog simbola ženstvenosti za nežniji a snage za jači pol. međunarodnog sajma kozmetike „HEALTH & BEAUTY”. Izlagači su prodavali po specijalnim sajamskim cenama.

oduševljeni. a Sajam je videlo oko osam hiljada posetilaca. 7 . u kongresnom delu Hale "Master" bilo 20 predavanja.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. nastupilo je 70 izlagača iz zemlje i inostranstva. kako ističu. koji je prvi put organizovan na ovim prostorima. Održan je dvodnevni kongres "Ostanimo lepi i zdravi" na kojem je. ogleda se u komentarima izlagača i gostiju koji su.SADRŽINA IZLAGANJA: • • • • • • • • • • • • Aparati za kozmetiku lica i tela Dečja kozmetika Dekorativna kozmetika Dijetetski proizvodi Konsalting u kozmetici Kozmetičke škole Kozmetički saloni Manikir/pedikir Medicinska kozmetika Nameštaj za opremanje kozmetičkih i frizerskih salona Nega tela Oprema za frizere i kozmetičare • • • • • • • • • • • • Parfemi Permanentni make-up Preparati za negu kose Preparativna kozmetika Prirodna kozmetika Profesionalna kozmetika Proizvodi za oralnu i dentalnu higijenu Selektivna kozmetika Solarijumi Specijalističke ordinacije Stručne publikacije Velnes centri i programi Tokom tri dana u Hali MASTER na 2. Uspešnost Sajma.

bile su kongresne aktivnosti. tela i kose. u okviru kojih su prezentovane naučne i stručne novosti u svetu lepote i zdravlja. specijalističke ordinacije.. parfemi. Tokom tri dana Prvog međunarodnog sajma LEPOTE I ZDRAVLJA. kao i primena lasera. kao i kongres pod nazivom OSTANIMO LEPI I ZDRAVI. sve polupalrnijem pirsingu. nege lica. učesnici kogresa su obrađivali tri teme – SPA TRETMANI U 21. NEGA I ZAŠTITA NA PRAGU ZIME i ESTETSKA I REKONSTRUKTIVNA HIRURGIJA U SLUŽBI LEPOTE I ZDRAVLJA. Predstavili su se velnes centri i programi. mladalačkog izgleda i lepog tela. proizvodi za negu kose. sajamski popust do 50 odsto i atraktivne prezentacije na bini u Hali MASTER. VEKU. Povod za posetu Sajmu LEPOTE I ZDRAVLJA su. kozmetički saloni i škole. oralnu i dentalnu higijenu. Važan deo Sajma lepote i zdravlja. Bile su prezentovane novosti o pravilnoj nezi tela. OSTANIMO LEPI I ZDRAVI Na sajmu je bila prikazana dekorativna i prirodna kozmetika. ali i na štandovima izlagača održavale su se demonstracije o očuvanju zdravlja. 8 . Demontsrirale su se razne relaksacione metode. manikiru i pedikiru. namenjen prvenstveno stručnoj publici.Na Glavnoj bini.. između ostalog. U Hali MASTER Novosadskog sajma predstavile su se ugledne svetske kuće i zastupnici u oblasti lepote.. Sajam je pratito konsalting u kozmetici i stručne publikacije.

dijetetski preparati. koje hidriraju i zatežu kožu. u okviru kojih će biti prezentovane naučne novosti u svetu lepote i zdravlja. 9 . dekorativne.Uz najnovija dostignuća u oblasti medicinske. stručni i modni časopisi. namenjen prvenstveno stručnoj publici. bile su kongresne aktivnosti. Novitet na tržištu – mirišljave kozmetičke čarape SANPELEGRINO. preparativne i profesionalne kozmetike. DONJI VES veliku pažnju posetilaca na Glavnoj bini u Hali MASTER Novosadskog sajma privukla je modna revija donjeg veša. farmaceutske sirovine. opremu za kozmetičke i frizerske salone. posetioci su imali priliku da vide i najnovije solarijume. medicinska oprema. mašine i ambalaža. kupaćih kostima i čarapa "Sanpelegrino" u organizaciji As Company u Novom Sadu. predstavio je novosadski AS COMPANY. barbi i dizni dečje kozmetike i naočara za sunčanje svetski priznatih proizvođača. Bili su prezentovani i preparati za negu kose. čajevi. Važan deo Sajma lepote i zdravlja. kao i primena lasera. a istovremeno i razgrađuju celulit. pomoćna lekovita medicinska sredstva. U Hali MASTER Novosadskog sajma ta kompanija je organizovala i akcijsku prodaju kupaćih kostima.

magnezijumom i drugim mikroelementima. gvožđem. a posetiocima sajma pružala se prilika da to isprobaju na pojedinim štandovima uz značajan popust.KOZMETICKA SREDSTVA I SMINKA Mogli su se kupiti ekološki preparati za negu lica i šminka. KOSA Najnovije metode za ugradnju i stimulaciju rasta kose laserom. Jedna od atrakcija Sajma je bila najsavremenija metoda nadogradnje i oslikavanja veštačkih noktiju. kapilarnim sistemima i kapilarnim protezama predstavljene su na kongresu "Ostanimo zdravi i lepi"Izlozena je I Kompletna oprema za frizerske salone 10 . Po sajamskim cenama nižim i do 50 odsto prodavale su se kreme za lice i preparati za negu tela. obogaćeni mineralima.

MASAZA Tradicionalna indijanska masaža toplim kamenjem poboljšava cirkulaciju. a opušta i umiruje telo. kao i detoksikacija organizma.Sajamske dogadjaje i atmosferu zabelezile su mnogobrojne novosadske i okolne televizije kao i stampa. a na stomak se postavlja u smeru disanja. postiže se i antistres efekat. Kamenjem se masiraju leđa duž kičmenog stuba i rameni pojas. Efekat masaže postiže se stavljanjem vrelog kamenja na određene tačke tela Masaža toplom čokoladom neuobičajena je i po samom načinu izvođenja. Za opuštanje celog tela masaža se radi i na kukovima i nogama. kao i ispod pazuha. Masaža toplim vulkanskim kamenjem prezentovana je posetiocima Sajma HEALTH & BEAUTY. koje izgleda kao umetnički performans. Sajam je propratio i veliki broj medija. Osim opuštanja. Masaža se završava postavljanjem poludragog kamenja na akupunkturne tačke. kao na nogama između prstiju.. a kamenje se tokom tretmana drži u rukama.Organizatori sajma su se pobrinuli time sto su posetiocima omogucili da na blagajni Novosadskog sajma kupe stampano izdanje kataloga za raspored i nazive izlagaca omogucivsi im lakse snalazenje na sajmu. 11 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful