You are on page 1of 3

MGO 634 F20 Quiz 6 of 10 Fall 2015

Name: ____________ __________________ Grade: _____/ 10


(PRINT): Last First
Please answer each of the following 10 multiple choice questions by selecting the best answer, from
among other possible “good” answers, by CIRCLING the letter next to it.

Chapter 6: Project Activity Planning


1. The project plan must be designed in such a way that the project outcome meets
__________.

a) the objectives of the parent organization

b) unauthorized requests for change in the project outcome

c) the requirements associated with scope creep

d) only the expressed warranties identified in the contract

Ans: a Section Reference: Introduction

2. The __________ is a specialized view of the action plan that focuses on who has what
responsibility for each project task.

a) resource histogram

b) linear responsibility chart

c) project team directory

d) scope management plan

Ans: b Section Reference: 6.3 Human Resources: The RACI Matrix and Agile Projects

3. The success of the project launch meeting is dependent on the existence of __________.

a) a project charter

b) the project's scope statement

c) a well-defined set of objectives for the project

d) project planning templates

Ans: c Section Reference: 6.1 Initial Project Coordination and the Project Charter

4. This project plan element describes both the managerial and the technical approaches to the
work. The technical discussion describes the relationship of the project to available
technologies.

a) overview

1
MGO 634 F20 Quiz 6 of 10 Fall 2015

b) objectives

c) general approach

d) contractual aspects

Ans: a Section Reference: 6.1 Initial Project Coordination and the Project Charter

5. This project plan element should include profit and competitive goals as well as technical
goals.

a) overview

b) objectives

c) general approach

d) contractual aspects

Ans: b Section Reference: 6.1 Initial Project Coordination and the Project Charter

6. This project plan element lists all milestone events. It identifies the estimated time for
each task and is used to construct the master project schedule.

a) budget

b) schedule

c) personnel plan

d) evaluation methods

Ans: b Section Reference: 6.1 Initial Project Coordination and the Project Charter

7. This element of the project plan contains a brief description of the procedure to be
followed in monitoring, collecting, storing, and evaluating the history of the project.

a) schedule

b) resources

c) personnel

d) evaluation methods

Ans: d Section Reference: 6.1 Initial Project Coordination and the Project Charter

2
MGO 634 F20 Quiz 6 of 10 Fall 2015

8. One of the challenges project managers face is to ensure that managers do not mix
__________.

a) outcomes with the specific tasks needed to produce them

b) project milestones with their respective completion dates

c) outside interests’ requirements with organizational expectations

d) control limits with specifications

Ans: a Section Reference: 6.2 The WBS: A Key Element of the Project Plan

9. The process of coordinating the work and timing of the different groups working on
multidisciplinary teams is called __________.

a) procurement management

b) integration management

c) vertical management

d) matrix management

Ans: b Section Reference: 6.4 Interface Coordination Through Integration Management

10. The __________ of a project includes the objectives of the project as well as the time
and cost required to complete the project to the customer’s satisfaction.

a) scope

b) change order

c) outcome

d) purpose

Ans: a Section Reference: Introduction