You are on page 1of 9

Facultatea de Științe Economice, Sibiu

Plan de afaceri
S.C IRIS S.R.L

Prof. univ: Popescu Eugen
Studenti:
Dinu Roxana-Iulia
Ionescu Adina Mihaela
Schȕller Codruta Madalina
1

.............................................8 VI......…......2 Date de contact……………………………………………….......8 V..pag..........1 Clienții............pag....pag....pag.........3 II.4 Activitatea curentă………………………………………………pag..1 Istoric…………………………………………………………........Resurse umane………………………………….....................pag...............pag.......pag.......2 Concurenții.......................pag..........6 IV...............4 III....pag.....…pag......pag......... Gama de produse………………………………………………................pag.............…pag...................7 IV....7 IV...3 I..... Proiecții financiare.. utilaje și mijloace de transport aflate în proprietatea agentului economic…………. CUPRINS I.......... Date tehnice cu privire la principalele mașini.. Principalii furnizori……………………………………………..........pag.... activitatea curentă…………………………………………………......2 Management..5 a.................3 Personal…………………………………………………………pag..........................9 2 ..pag.......... Istoric......5 b...... Viziune și strategie…………………………………………pag3 III..... Prezentare generală a companiei…………………………pag.......4 III...........3 Poziția produselor societății pe piată comparativ cu cele ale concurenței........................6 d. resurse umane........................ Analiza pieței.......6 c..........4 III... Descrierea sumară a procesului tehnologic…………………...7 IV.4 Activități de promovare a vănzărilor...........1 Date de identificare ale companiei……………………………….. management.................. Investiții necesare.pag......3 I.........4 III...7 IV.....

Datorită acestui fapt. florile vor fi mereu prezente. deoarece dorim să ne extindem prin a exporta produsele noastre.2 Date de contact Adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu.R.L. Prezentare generală a companiei Obiectul de activitate Fie că le oferim sau le folosim sub formă de ornament. dar și pentru a oferi bucurie viitorilor noștri clienți.000 €.1000 RON Schuller Madalina 700 RON Codul Unic de Înregistrare: 69875642. pentru persoanele și instituțiile care doresc să își amenajeze balcoanele. terasele sau grădinile sau pentru cei care doresc să le ofere familiei.L își propune să vândă plante de calitate înaltă. Credem în succesul firmei noastre. În următorii 5 ani ne-am propus sa ajungem la o cifră de afaceri de 10. natura capitalului social de tip privat-român.1300 RON Dinu Iulia. 3 .La fiecare moment important. Ionescu Adina și Schuller Madalina. prietenilor și cunoscuților lor. I. I. Sibiu Telefon/ Fax: 0754346758 E-mail: floraria.C IRIS S.Comert cu ridicata al florilor si al plantelor. Firma a fost înființată de către trei asociați: Dinu Iulia. deoarece venim cu idei de aranjamente florale. 20.ro Persoana de contact: Ionescu Adina Cont bancar deschis la BRD: RO85BRDE303VS34853681001 II.iris@yahoo. Viziune și strategie Firma S. ne-am hotărât să dăm naștere unei noi afaceri . Nr. la fiecare întâlnire. I.S. conform codului CAEN 4622.C IRIS S. aniversare sau pur și simplu doar pentru a aminti cuiva cât de mult îi apreciem. având un capital social total de 3000 RON împărțit astfel: Ionescu Adina.R.1 Date de identificare ale companiei Activitatea noii firme o reprezintă comerțul cu ridicata al florilor și al plantelor. florile vor avea mereu un loc aparte.

resurse umane.în ceea mai mare parte din vânzarea aranjamentelor florale pentru diverse evenimente dar și din și prin serviciul de livrari la domiciliu .Resurse umane Director general : Ionescu Adina -Mihaela Studii/Specializări : Universitare –Științe Economice –Management Director Financiar-Contabil : Dinu Roxana-Iulia Studii /Specializări : Universitare –Științe Economice –Management Director marketing-vânzări :Schuller Mădălina. management.3 Personal Necesarul de personal: Șofer livrator : Sârbu Adrian Lucrator comercial : Popescu Maria Șofer livrator : Muntean Răzvan Lucrator comercia:Mureșan Adriana Casier : Mihai Anca Lucrator comercial:Tudor Ioana Casier : Ștefan Maria Lucrator comercial:Nistor Mihai Designer Floral : Vaida Laura Lucrator comercial: Mihai Adelina Total angajați : 13 4 . Pentru început.însă pe parcurs afacerea s/a dezvoltat . III. firma noastră se ocupa doar cu comercializarea de flori la sediul firmei . Istoric.1 Istoric Ideea noastră de afacere a pornit de la pasiunea pentru flori și pentru cererea mare pe piață. Un alt avantaj al firmei noastre îl costituie faptul că florile sunt de o calitate ridicată la prețuri accesibile . Un alt aspect prin care ne/am dezvoltat a fost introducerea serviciului de livrari a florilor si la domiciliul clientilor în incinta orasului Sibiu și Șelimbăr .2 Management . noi credem că nu are rost să deschizi o afacere. Profitul firmei este generat in prezent . majoritatea fiind aduse în ziua livrării.deoarece am încheiat parteneriate cu diferite firme de organizări evenimente pentru a oferii serviciile noastre florale către aceștea. oferind consultanță celor care ne solicită serviciile. pentru că vei face acest lucru din obligaţie. nu din plăcere şi va deveni o rutină greu de suportat. activitatea curentă III. III. Dacă nu există pasiune.Codruța III.

4 Activitatea curentă a. Gama de produse oferită spre vânzare clienților noștri este urmatoarea: PENTRU EVENIMENTE PRODUSE Cadouri Buchete de Iarna Cutiute cu flori Flori de iarna Flori in ghiveci Flori de Toamna Cosuri cu flori Ziua Indragostitilor Trandafiri Buchete Noi Gerbere Flori de 1 si 8 Martie Lalele Flori de Primavara Orhidee Flori de Aniversare Crini Pentru proaspata Mamica Cale Iarta-ma Anthurium Coroane si Jerbe 5 . Organigrama firmei Manager general- Ionescu Adina Director marketing. Director financiar- vânzări contabil Schuller Mădălina Dinu Iulia 3 Lucratori 2 Șoferi Designer 2 Casieri comerciali livratori floral III.

Produsele/serviciile cele mai accesate de către clienții noștrii sunt: Produs Ponderea în vânzările totale Buchete aniversare 15% Coșuri cu flori 10% Trandafiri 70% Coroane și jerbe 5% b. Principalii furnizori Principalii furnizori ai companiei noastre sunt: Furnizor Materia prima Valoarea anuală a achizițiilor Rodaplant Flori și accesorii florale 10000€ Celoplast Articole decorative si 3000€ ambalaje pentru flori Decco Hobby Art Unelte florarie 2500€ c. Pe lângă acesta. Descrierea sumară a procesului tehnologic Realizarea buchetelor si a aranjamentelor florale sunt gândite cu mare atenție de către designerul nostru floral și sunt realizate manual de către lucratorii nostri comerciali cu multă grijă și pasiune. firma noastră are la dispoziție case de marcat și desigur computere pentru a ține evidența firmei. utilaje și mijloace de transport aflate în proprietatea agentului economic: Principalul utilaj pe care firma noastră îl folosește este automobilul cu care realizăm onorarea comenzilorcătre clienții noștri. 6 . d. Date tehnice cu privire la principalele mașini.

oferind consultanță celor care ne solicită serviciile.3 lei/km. Analiza pieței IV.L Comercializarea de flori și 12% plante decorative IV.R. punem la dispoziție o gamă variată de plante ornamentale în ghivece. cu promptitudine si preturi accesibile.3 Poziția produselor societății pe piată comparativ cu cele ale concurenței Considerăm că produsele noastre se diferențiază de cele ale concurenților noștrii deoarece venim cu idei de aranjamente florale. 7 . deoarece plantele noastre sunt întotdeauna într-o stare perfectă și gata de a ne bucura clienții. prețul transportului pentru livrarea florilor este de 1. astfel încât oricărui client îi sunt accesibile. decorațiuni și accesorii pentru interior. Florile sunt furnizate prin intermediul automobilului firmei noastre special dotat pentru livrarea în siguranță a florilor. cat si persoane juridice:  Pentru persoanele juridice.  Pentru persoanele fizice. sunt următorii: Nr. Transportul produselor noastre în județ este gratuit. IV. ingrasamant si accesorii.1 Clienții Firma intentioneaza sa isi atraga clientii prin oferirea unor servicii de calitate. care dispun de un buget redus avem la dispoziție diferite sortimente de plante florale. din punctul nostru de vedere. IV. care doresc să își decoreze spațiile indoor. 4 Aria Punct S.De asemenea prețurile pe care le practicăm sunt un avantaj al nostru pentru că acestea sunt accesibile pentru toate segmentele de clientelă. În provincie. Calitatea este principalul criteriu care ce caracterizează. Denumirea firmei Produs/serviciul oferit pieței Ponderea pe piață 1 Tulipa Flower Shop Comercializarea de flori și 7% aranjamente florale 2 Event&Floral Design Aranjamente și decorațiuni 30% pentru evenimente 3 Mondo Verde Comercializarea de plante 15% ornamentale. substrat pentru flori. Clientii nostri sunt atat persoane fizice cu venituri peste medie.2 Concurenții Principalii concurenți ai firmei noastre.

restaurante. Crăciun și Revelion. ne propunem să ne facem reclamă și să anunțăm toate promoțiile noastre. ne-am propus să creăm propriul website în care să ne prezentăm serviciile pe care le oferim. pentru cei care vor recurge la serviciile noastre complete pentru aranjamentele de nuntă/botez/petreceri private vom avea pregătite reduceri substanțiale.4 Activități de promovare a vănzărilor Pentru a ne dezvolta activitatea. hoteluri etc. Investiții necesare Descrierea investiției inițiale Cheltuieli firmă Valoarea cheltuielilor Achiziții plante 2500€ Achiziții accesorii 1000€ Calculator 500€ Combustibil 1000€ Cheltuieli de contingență 2000€ Cheltuieli campanie de promovare 2000€ Total Cheltuieli 9000€ Cheltuieli administrative pentru 1000€ înființarea firmei Provizion plată salarii 3000€ Total cheltuieli inițiale 22. de Paște. Vom apela la pagina de internet și rețelele de socializare pentru a anunța parteneriatele noastre. Vom avea oferte speciale cu ocazia sărbătorilor onomastice. IV. vom fi prezenți cu anunțuri referitoare la promoțiile noastre. O altă variantă de reclamă la care vom apela este cea outdoor. pentru a ține la curent clienții cu toate ofertele și serviciile pe care le punem la dispoziția acestora. gama de produse și prețurile practicate. de 1 și 8 martie. V. Proiecții financiare Situația actuală și poriecția activității financiare viitoare 8 . prin distribuirea de fluturași în centrele comerciale importante. firma nostră și-a propus să își promoveze serviciile cel mai mult prin mediul online.În acest scop.000€ VI. Prin intermediul site-ului și al paginii de Facebook. Vom construi propria pagină de Facebook. vom plasa reclama noastră în site-urile companiilor partenere (pensiuni. Pe parcursul anului.). În plus.

2 Clădirea sediului 0 10000 7.1.2.Indicator Valoare an I.2.4 Alte instalații.1 Cheltuieli pentru exploatare 83050 97775 3.4 Lucrări și servicii executate 2000 2800 de terți 3.2 Active 10706 11353 7.3 Instalații tehnice 8000 0 7.3 Cheltuieli excepționale 0 0 4.1.1 Costuri totale materii prime 7500 8900 si materiale 3.2 Cheltuieli financiare 980 0 3.5 Cheltuieli de dezvoltare și 906 1353 cercetare 9 .2.2 Venituri financiare . 2000 1000 pubilcitate 3.1 Majorare de capital social 0 0 7.1. Profit brut 12745 13516 5. Investiții 10706 11353 7.3 Combustibil.1.1. aparaturi 1800 - birotice și mobilier 7. Cheltuieli totale 84030 97775 3.7 Amortizări 165 2581 3. energie. Venituri totale 96775 111291 2. Profit net 10706 11353 7. Impozit pe profit 2039 2163 6.1.5 Salarii directe 8500 11298 3.2. apă 2400 3100 3.2 Cost produse vândute 60485 65446 3.8 Cheltuieli reclamă.1.6 Salarii indirecte 0 2000 3.1.1 Venituri din serviciile prestate 96775 111291 2. Cifra de afaceri 96775 111291 2.€ Valoare an II-€ 1. - 3.