MODEL DE CERERE PENTRU LUCRARE DE LICENTA "Domnule Decan

,

Subsemnatul/a, .................................................., student/a al/a Facultatii .............................., Universitatea ..........................., anul ................................, forma de invatamant ............., va rog sa imi aprobati sustinrea lucrarii de Licenta la disciplina ..................................., avand tema "......................................................". Coordonator stiintific..........................................

Data

Semnatura

Domnului Decan al Facultatii ............................................

Universitatea..................................................".

COPERTA SI PRIMA PAGINA Coperta ar trebui sa arate in urmatorul mod:

"Universitatea ........................................

Facultatea..............................................

Lucrare de licenta

...la rubrica "format" / "paragraf": selectati la "identare" "cu 1" iar la "spatiere" "la 1..................la: ........ univ............. dr/drd) si numele.......... Coordonator stiintific: titlul academic (conf/prof/lect............... Inainte de a incepe lucrarea este bine ca fisierului sa ii dati urmatoarele setari: ...... dreapta 2 cm iar stanga 3 cm..la rubrica "fisier" / "initializare pagina": selectati la "hartie" formatul A4.. jos..... iar la "margini": sus....... Absolvent: numele dumneavoastra orasul anul" CONDITII DE FORMA In majoritatea cazurilor este folosit pentru redactarea unei lucrari de licenta programul Microsoft Word din pachetul Office. .....5 randuri" ........

in cadrul notelor de subsol dimensiunea este "12" . . "?". In ceea ce priveste asistentul universitar.". Ce inseamna asta ? Pai mai multe chestiuni: . ".) se lasa un spatiu. poate indruma numai sub coordonarea titularului de disciplina. "obisnuit". daca este doctor sau doctorand. La fel. CUM SE ALEGE PROFESORUL COORDONATOR In primul rand trebuie sa tineti cont ca nu poate coordona independent o lucrare de licenta decat un cadru didactic care are titlul stintific de lector.aliniati textul pe optiunea "stanga-dreapta" (justify). nu te ajuta cu aproape nimic o tema "complexa" ca sa iei o nota mai mare. daca mai ales este si unul de mare autoritate intre colegii sai.setati pe romana documentul word pentru a putea scrie cu diacritice. In principiu cred ca ii puteti mirosi deja de la cursuri :) Si nu in ultimul rand.sa nu fie tipul profesorului care nu dai de el pe la facultate. Daca pleci cu un referat bun si prezinti bine in fata comisiei de prezentare iei 10 cu orice tema.la rubrica "format" / "font": selectati "times new roman".sa nu fie tipul profesorului care te tine pana in ultimul moment sau sa aiba pretentii excesive etc. "!" etc. In al doilea rand ar fi bine sa va interesati la colegii care au prieteni care au terminat. .dupa semnele de punctuatie (". . Sincer. da bine sa ai referat de la el. asa ca i-as ocoli pe acestia.. si chiar as incerca sa iau la cel care va conduce comisia. unele Universitati vor "Arial" sau format de "12" si "10" la subsol. . fiti atenti ca in unele cazuri unii profesori nu fac parte si din comisia de examinare.Atentie. . CUM SE ALEGE TEMA LUCRARII DE LICENTA In primul si in primul rand nu luati tema pentru ca "suna bine". conferentiar sau profesor universitar.". veti vedea dupa facultate ca nu va va mai intreba nimeni ce tema ati avut la licenta. care sunt profesorii cei mai ok pentru a lua o lucrare la ei. "14" .

dar tot voi veti trage dupa aceea cand redactati lucrarea. "Atributiile Comisiei Europene" si "Dezvoltari actuale si viitoare". ori profesorul sau facultatea are deja o lista din care poti sa alegi. Vedeti cam cate pagini au fost alocate in respectivele carti capitolelor ce vor fi tratate in lucrare si incercati sa va incadrati in numarul de pagini pe care doriti sa il aveti (de obicei minim 60 si maxim 100). Nu de alta. Consultati mai intai bibliografia ce exista in domeniu. ori ai mana libera sa alegi ce tema vrei din materia respectiva. In functie de natura temei. De exemplu. este indicat a se prezenta . primul capitol ar putea include doua sectiuni. Urmatoarele capitole vor cuprinde prezentarea propriu-zisa a temei alese. Bineinteles. Nu va "aruncati" cu capul inainte in nici una dintre situatii. Numai ca aceasta este cam greu.In principiu sunt doua metode de a alege tema. De obicei acesta este format doar din cateva pagini si va cuprinde o prezentare mult mai "personalizata" decat cea folosita in capitolele precedente. in lucrarea cu titlul "Comisia Europeana". De exemplu. Este recomandabil ca titlurile alese sa fie atat explicite cat si sa evite o exprimare "poetica". am putea avea urmatoarele capitole: "Comisarii europeni". asa ca va sfatuiesc sa fiti practici. prima in care se va prezenta un scurt istoric la Uniunii Europene si a doua in care se vor prezenta notiuni precum "institutie europeana". Ultimul capitol este cel concluziv. in domeniul dreptului comunitar nu sariti pe ceva de genul "Cutuma in dreptul comunitar" ci incercati sa vedeti daca nu se poate lua o tema despre o institutie europeana sau o politica europeana. "Organizarea si functionarea Comisiei Europene". Acesta va cuprinde titlul capitolelor si al sectiunilor acestora. spatial si conceptual a acesteia. Va recomand sa nu va aruncati sa scrieti acest plan din propria imaginatie ci doar dupa ce consultati cateva surse bibliografice. De exemplu. perfect ar fi sa gasiti o tema care sa sune bine. "organ comunitar" etc. la materia dumneavoastra preferata si sa aveti la ea si surse garla. in cadrul lucrarii model. CUM SE FACE UN PLAN DE LUCRARE DE LICENTA Una dintre cele mai importante parti in redactarea unei lucrari de licenta este crearea planului pe care se va lucra in continuare. Primul capitol ar trebui sa fie unul introductiv in care veti explica importanta temei alese precum si localizarea atat la nivel temporal.

. trebuie ca mai inati sa apara forma s-a completa si in paranteza abrevierea.nu utilizati argoul in lucrare. Astfel.incercati ca prezentarea sa treaca natural dintr-o sectiune in alta si dintr-un capitol in altul. monografii. Fiecare sectiune va fi organizata in . din acel punct putand sa folositi doar abrevierea. BIBLIOGRAFIA LUCRARII DE LICENTA La finalul lucrarii se va trece sursele bibliografice folosite in cadrul lucrarii. cand veti vorbi despre Comisia Europeana veti prezenta mai intai in general cadrul institutional european. Dupa ce ati realizat acest plan nu va apucati de lucru pe el inca. problema maririi numarului de comisari europeni in directa legatura cu aderarea de noi tari la Uniune. in cadrul lucrarii model. Aveti planul si sunteti gata sa va apucati de scris. Nu este recomandat ca fiecare unitate sa fie o "insula" separata in "marea" lucrarii. "Parlamentul European (PE)". . a se face propuneri cu privire la posibilele dezvoltari viitoare sau a se recapitula pe scurt informatiile din fiecare capitol anterior. Trebuie sa il prezentati profesorului coordonator pentru ca acesta sa isi exprime opinia cu privire la el.). posibila crestere a competentelor Comisiei pentru a ajunge un adevarat guvern european etc. . site-uri etc. Bun.in mod normal orice prezentare trebuie sa plece de la prezentarea generala spre cea punctuala. Acestea vor fi organizate pe tipuri de surse: cursuri. s-ar putea face vorbire despre complexitatea si numarul mare al domeniilor in care este implicata Comisia. De exemplu. reviste de specialitate. porniti. dar tineti cont de cateva sfaturi: .Cand se abreviaza un termen.trebuie evitat a se folosi excesiv persoana intai singular ("Parerea mea este". De exemplu. "Din punctul meu de vedere" etc. . acte normative.viziunea proprie asupra temei in acest capitol.

CUPRINSUL LUCRARII DE LICENTA Ultimele sau primele pagini vor trebui sa contina cuprinsul lucrarii. O bibliografie bogata va arata ca ati facut eforturi pentru realizarea lucrarii. III etc. fiind posibil ca dupa ce il terminati sa va fie si data nota si nu sa fiti luati la alte intrebari. II. 1. Cand invatati continutul lucrarii faceti-va un rezumat care sa cuprinda o scurta prezentare a fiecarui capitol. insa nu ar trebui sa riscati sa treceti surse pe care nu le-ati folosit. E mult in functie de noroc. a. Nu va taie nimeni capul ! De obicei. Cel mai bine ar fi ca acest rezumat sa il faceti exact ca un discurs de cateva minute. Acesta va cuprinde atat titlurile capitolelor si al sectiunilor dar si cel al punctelor si subpunctelor continute de acestea. 3 etc. A. 3 etc. B. PREZENTAREA LUCRARII IN FATA COMISIEI DE EVALUARE In primul rand fiti calmi. c etc. Inclusiv profesorii sunt mai destinsi. C etc. b. Recomandarea mea este sa folositi urmatoarea forma de organizare: Capitolul I. prezentarea lucrarii nu este atat de dificila precum proba scrisa. asta e :) . pe care o puteti vizualiza apasand aici. Un exemplu ar putea fi reprezentat de rubrcia "bibliografie" a acestui site. Sectiunea 1.ordinea alfabetica a numelor autorilor. 2. numai pentru a avea cantitate. 2.

urmand ca. el sa prezinte titlul lucrarii si importanta acesteia. .Discursul trebuie sa inceapa prin propria prezentare a absolventului. dupa aceea.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful