You are on page 1of 2

QUEZON CITY SCIENCE HIGH SCHOOL  BASIC CALCULUS LONG EXAM #1  SET A 

MULTIPLE CHOICE. Choose the best answer.


FIND THE LIMIT, IF IT EXISTS. (10 POINTS) 
1)    

A) 3x2 + 3xh + h2      B) Does not exist      C) 3x2      D) 0 


2)   cos(x + π) 

A) 0          B) ‐         C) 1      D)  
3) Let f(x) =    6 and g(x) =    ‐1. Find . 

A) ‐          B) ‐        C) 2      D) ‐   

4) Find  . 

A) 0          B)          C) ‐    D) DNE 

SOLVE THE PROBLEM. (8 POINTS) 
5) Under standard conditions, molecules of a gas collide billions of times per second. If each molecule has diameter t, the 
average distance between collisions is given by 
 

where n, the volume density of the gas, is a constant. Find  . 

A)   =      B)   = ‐        C)   = ‐    D)   =   

6) The area A = π   of a circular oil spill changes with the radius. To the nearest tenth of a square foot, how much does 
the area increase when the radius changes from    5 ft to    5.1 ft? 
A) 15.7        B) 2.0          C) 3.1      D) 31.4   
THE EQUATION GIVES THE POSITION x = f(t) OF A BODY MOVING ON A COORDINATE LINE (x in meters, t in
seconds). (2 POINTS)
7) x =    8 sin t ‐ cos t. Find the bodyʹs acceleration at time t = π/4 sec. (Hint: a= ) 

A) ‐      m/     B)     m/       C) ‐      m/   D)     m/  

CHAIN RULE. (2 POINTS) 
8) The position(in feet) of an object oscillating up and down at the end of a spring is given by    at time t 

(in seconds). The value of A is the amplitude of the motion, k is a measure of the stiffness of the spring, and m is the mass 
of the object. Find the objectʹs velocity at time t. 
A) v = A cos    ft/sec            B) v = A   cos    ft/sec 

C) v = ‐ A   cos    ft/sec         D) v = A   cos    ft/sec 

IMPLICIT DIFFERENTIATION (3 POINTS) 
9) y cos    =    9x +    9y 

A)     B) C)   D)  

DERIVATIVES OF TRANSCENDENTAL FUNCTIONS. (5 POINTS) 
10) tan y =    + ln    7x 
A)       B)       C)   +    ‐    y    D)  

Page 1 of 1 
QUEZON CITY SCIENCE HIGH SCHOOL  BASIC CALCULUS LONG EXAM #1  SET A 
1) C
2) D
3) D
4) C
5) B
6) C
7) C
8) B
9) B
10) B

Page 2 of 1