You are on page 1of 9

AGENDA TEKS TINDAKAN

KETIBAAN Mengumumkan ketibaan Yang Diraikan Pengacara
JEMPUTAN DAN Tn Hj Juhari B Ahmad dan
BARISAN Puan Wahyu Ramayeni Bt Idris Sutan Nameh
PENTADBIR diiringi oleh barisan pentadbir SMK Seri Pinang.
SEKOLAH
BACAAN DOA Menadah tangan tanda kerendahan
Lafaz bismillah memperkukuhkan tautan
Doa dipohon penuh pengharapan
Agar majlis mendapat keberkatan.

Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari
berbahagia ini, marilah sama-sama kita
mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh
Ustaz Zuraimi B Hamidun.
*BACAAN DOA*
Terima kasih diucapkan kepada Ustaz Zuraimi B
Hamidun atas bacaan doa itu tadi.
UCAPAN ALUAN Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatuh dan Pengacara
PENGACARA salam sejahtera
Yang diraikan
Tn Hj Juhari B Ahmad,
Mantan Penolong Kanan Pentadbiran SMK Seri
Pinang dan
Puan Wahyu Ramayeni Bt Idris Sutan Nameh,
Bekas Guru SMK Seri Pinang
Yang Berusaha Pn Mahani Bt Muhid,
Pengetua SMK Seri Pinang,
Yang Dihormati Pn Hajjah Faridah Bt Bujang,
Penolong Kanan Pentadbirn SMK Seri Pinang,
Yang Dihormati En Ahmad b Survi,
Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SMK Seri Pinang,

Guru-guru Kanan Matapelajaran. bersyukur ke hadrat illahi kerana kita masih diberikan peluang untuk berjumpa dengan dua insan ini. UCAPAN PUAN Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. WAHYU Tiap pertemuan pasti ada perpisahan Itu adat. Yang Dihormati En Mohd Fuad B Sahar. itu lumrah kehidupan Begitulah rentetan perjalanan Majlis seterusnya menjemput yang diraikan Puan Wahyu Ramayeni Bt Idrus untuk menyampaikan ucapan. .yang pernah menabur bakti kepada SMK Seri Pinang dalam majlis perpisahan ini. UCAPAN TN HJ Jasamu dikenang JUHARI Budimu tak terbilang Semangatmu dijulang Kepimpinanmu gemilang Begitulah yang boleh kita perkatakan atas segala bakti dan kepimpinan yang dilakukan oleh Yang Diraikan Tn Hj Juhari B Ahmad sepanjang perkhidmatan beliau di SMK seri Pinang. Penolong Kanan Kokurikulum SMK Seri Pinang. guru cemerlang. Dipersilakan *UCAPAN* Terima kassih diucapkan kepada Puan Wahyu di atas ucapan yang telah disampaikan. barisan rakan-rakan guru dan seterusnya murid-murid yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah.kaunselor- kaunselor.

Tn Hj Juhari menyambung pelajaran di peringkat Menara gading di UTM Kuala Lumpur dan UTM Skudai. Tn Hj Juhari telah berkhidmat di SMK Bandar Tenggara bermula pada tahun 1984 hingga 1992. Beliau telah mendapat pendidikan di SK Parit Latif. Tuan Haji Juhari telah meyumbangkan segala khidmat bakti beliau untuk SMK Seri Pinang. Tn Hj Juhari telah memgang jawatan sebagai Penolong Kanan Hem di SMK Bandar Tenggara 2 dan bermula pada hujung tahun 2012 hingga 2015. Pada tahun 2000 hingga tahun 2013. Muar dan kemudiannya mendapat pendidikan menengah di SM Rendah Pekan Baru sebelum menyambung pelajaran di SMK Teknik Johor. Tuan Hj Juhari B Ahmad dilahirkan pada 10 Disember 1963 di Muar. Bermula pada tahun 2003 hingga tahun 2012. Hadirin sekalian. Tn Hj Juhari berkelulusan Diploma Sains Pendidikan dari UPM serta menyambung pengajian di peringkat Ijazah untuk BSc Education juga di UPM dan seterusnya beliau melanjutkan pengajian di peringkat master dalam Master & Administration di UTM. beliau telah menyambung pelajaran di Maktab Temenggong Ibrahim. Johor.Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. . Seterusnya beliau berkhidmat sebagai Penolong Kokurikulum di SK Bandar Tenggara bermula pada tahun 1992 sehingga tahun 2000. Nilai. Beliau juga pernah mendapata latihan di NPQL Bandar Enstek.

Untuk itu. marilah sama-sama kita saksikan persembahan yang pertama daripada pelajar-pelajar SMK Seri Pinang. Segamat. majlis dengan penuh takzimnya. Untuk itu dijemput: . Dan kini beliau telah dinaikkan pangkat dan bertugas sebagai Pengetua SMK Felcra Bukit Kepong. *Ucapan * Terima kasih diucapkan kepada Puan Mahani diatas ucapan dan perasmian itu tadi. itu lumrah kehidupan Begitulah rentetan perjalanan Walau sukar untuk ditelan Tapi kaki tetap mengorak jalan Selagi hayat dikandung badan. *Ucapan * Tiap pertemuan pasti ada perpisahan Itu adat. menjemput dan mempersilakan Tn Hj Juhari B Ahmad untuk menyampaikan ucapan. Majlis merakamkan setingi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Diraikan Tn Hj Juhari B Ahmad atas ucapan itu tadi. majlis dengan penuh Pengetua takzim menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha Puan Mahani Bt Muhid untuk menyampaikan ucapan Dipersilakan. PERSEMBAHAN Bagi memeriahkan lagi Majlis kita pada hari ini. Pengacara PERASMIAN Tanpa melengahkan masa. UCAPAN DAN Hadirin sekalian.

3. 2. Untuk itu. Seterusnya dijemput saudari Nur Ira Thaqifah dari kelas 3 Anggun untuk mendeklamasikan sajak yang bertajuk ‘Perpisahan’. *PERSEMBAHAN * Terima kasih atas persembahan itu tadi. Pengetua SMK Seri Pinang. Dipersilakan. diiringi oleh Puan Hajjah Faridah Bt Bujang untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada . Majlis diteruskan dengan upacara penyampaian cenderamata sebagai tanda kenang-kenangan buat insan yang kita raikan pada hari ini. Seterusnya dijemput ___________________________________________ ___________________________________________ Untuk menyanyikan lagu______________________ Dipersilakan. Untuk persembahan seterusnya. 4. *PERSEMBAHAN * Terima kasih diucapakan kepada semua pelajar atas persembahan persembahan itu tadi. Syafiq Jalal dan Rakan-rakannya untuk menyanyikan lagu____________________________ Dipersilakan. majlis menjemput Puan Mahani Bt Muhid. *PERSEMBAHAN * Terima kasih atas persembahan itu tadi. *PERSEMBAHAN * Terima kasih atas persembahan itu tadi. dijemput para pelajar dari tingkatan 1 dengan persembahan koir mereka ya bertajuk Doa Perpisahan.1.

Puan Wahyu Ramyeni Bt Idrus Sutan Nameh. Dipersilakan:________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ .

majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang diraikan. Dijemput wakil dari: : ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ ___________________________________________ . Dipersilakan.Seterusnya. Tn Hj Juhari B Ahmad untuk menerima cendermata kenang-kenangan daripada Warga SMK Seri Pinang.

. Sebelum bersurai. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih di atas kesudian Yang Berusaha Puan Mahani Bt Muhid atas penyampaian cenderamata itu tadi. Kuning emas masaknya padi Penuh kepuk hasil tampian Terima kasih daun keladi Budi tuan jadi kenangan Tuai padi antara masak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara nampak Esok jangan rindu-rinduan Dengan itu.. kita telah pun berada di hujung acara. PENUTUP Sekian. berakhirlah sudah Majlis kita pada hari ini SESI Dengan itu. . __________________________________________ Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan Tn Hj Juhari B Ahmad dan Puan Wahyu atas kesudian menerima cenderamata itu tadi. wabullahitaufik wal hidayah. Umpama belayar telah sampai di pelabuhan Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua penyampai cenderamata sebentar tadi. para hadirin diminta berbaris untuk acara bersalam-salaman dan bermaaf-maafan dengan dua insan yang diraikan pada hari ini.. berakhirlah sudah Majlis kita pada hari BERSALAMAN ini.