Iubirea este de ajuns. Un cuplu aromonios nu se ceartă. O relaţie sănătoasă nu are nimic de-a face cu sexul.

Un cuplu bun trebuie să aibă interse similare. O relaţie extraordinară cere un romantism extraordinar. O relaţie perfectă cere rezolvarea perfectă a problemelor.
Află mai multe pe:

www.RelatiaMea.ro

TOP 30 Convingeri care ne distrug relaţiile
Ovidiu ATANASIU
trainer, coach, speaker & autor

www.RelatiaMea.ro

Unii oameni intră în viaţa noastră şi ies foarte repede. Alţii poposesc pentru o vreme şi îşi lasă amprentele puternic în inima noastră. Dar noi nu suntem, şi nu vom rămâne vreodată, aceiaşi. Evoluăm cu fiecare lucru nou pe care îl învăţăm. Despre noi sau despre relaţiile noastre.

”Totul despre ...relaţii”
Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.

CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.RelatiaMea.ro
 

www.RelatiaMea.ro

Bucureşti, 14 februarie 2010

Dragă cititorule,

Îţi mulţumim pentru interesul tău pentru domeniul creării de relaţii. Am scris această carte cu gândul la toţi cei care se confruntă cu greutăţi în relaţia lor de cuplu. Cum cele mai multe probleme relaţionale pleacă de la credinţele greşite pe care le preluăm de la familie şi societate, am considerat că această carte poate fi un prim pas spre o autoanaliza personală profundă şi o evaluare firească a relaţiei tale cu partenerul de viaţă. Să fii implicat într-o relaţie este un act de curaj şi dedicaţie. Este o investiţie masivă pe care ai făcut-o în timp şi nu merită pentru nimic în lume să o pui în pericol. Chiar şi în relaţiile unde crezi că totul este terminat, prin învăţarea artei relaţionării poţi să relansezi relaţia. Dacă vrei, bineînţeles. În programele de instruire/cursurile pe care le-am dezvoltat pe tema relaţiilor personale am întâlnit foarte multe persoane care se confruntă cu probleme de cuplu. Fiecare a conştientizat că degradarea unei relaţii este un proces lent şi nimeni nu s-a aşteptat să vină ziua în care problemele să fie capul de afiş al preocupărilor lor zilnice. Am învăţat împreună ce să facem şi cum să facem pentru a construi şi dezvolta relaţii personale puternice. Poate că un pas important şi pentru tine este să participi la workshop-urile şi cursurile organizate de noi. Este o investiţie directă şi profitabilă pe care o faci pentru relaţia ta. Tu decizi dacă merită. Sfatul nostru? Invaţă arta creării de relaţii puternice şi vei avea o relaţie puternică. Investeşte acum în relaţia ta. Decoperă şi aplică cele mai puternice strategii relaţionale.

Cu prietenie,

Ovidiu ATANASIU Trainer, Coach, Speaker & Autor

”Totul despre ...relaţii”
Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.

CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.RelatiaMea.ro
 

chat-uri. Sunt doar două condiţii pentru a a-ţi putea exercita aceste drepturi: 1. RESPONSABILITATE Această carte a fost scrisă pentru a vă oferi informaţiile fundamental necesare creării de relaţii personale.RelatiaMea.. Copyright © 2009 RelatiaMea. Scopul cărţii este pur educaţional. Autorul nu garantează în nici un fel că informaţiile cuprinse în carte sunt complete şi nu este responsabil de omiteri sau erori. Notă: Această carte a fost optimizată pentru a fi vizualizată pe ecranul unui computer în format PDF (salvăm pădurea).RelatiaMea. reţele sociale etc. Autorul a depus toate eforturile necesare pentru a face această carte cât mai completă şi cât mai precisă. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.www. Autorul nu poartă nici o răspundere pentru acţiunile cititorilor referitoare la orice formă de daune sau pierderi cauzate sau afirmate de a fi cauzate direct sau indirect de această carte. Nu poţi vinde această carte.. Această carte ar trebui utilizată ca un prim pas de autoanaliză şi evaluare relaţională şi nu şi-a propus să fie o sursă finală de informaţii. 2.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Acest lucru înseamnă că POŢI: • să o oferi drept cadou prietenilor şi cunoscuţilor tăi • să o incluzi gratuit ca bonus atunci când distribui un produs sau serviciu • să o foloseşti pentru a a-ţi construi relaţiile personale • să o foloseşti şi să o citezi pe bloguri. în nici un fel. Nu poţi modifica această carte.ro ”Totul despre .ro   .ro DREPTURI DE DISTRIBUŢIE Ai dreptul să distribui această carte.

ro ”Totul despre .ro                                 Pentru detalii consultaţi www. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.ro   .RelatiaMea..RelatiaMea.ro PRODUSELE ŞI SERVICIILE RelatiaMea..www.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.RelatiaMea.

În ultimii 15 ani a studiat. A absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi are numeroase formări în domeniul comunicării şi relaţionării interpersonale. Trainer.. Este trainer licenţiat Firewalking şi evaluator certificat de competenţe. Are o licenţă în Programare Neurolingvistică..www. 38 de ani. aplicat şi predat principiile creării de relaţii.RelatiaMea.ro   .relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.ro DESPRE AUTOR Ovidiu ATANASIU. formări în psihologie comportamentală şi metoda ESPERE. Ovidiu ATANASIU. Coach. Speaker & Autor ”Totul despre .RelatiaMea. De peste 8 ani dezvoltă programe de formare în domeniul relaţionării interpersonale. Este trainer certificat în comunicare şi relaţionare şi în educaţie outdoor. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.

ro CUPRINS: Dacă doi oameni se iubesc. partenerul nostru este de vină. Ai nevoie de un partener special pentru a fi fericit(ă). 3. 21. Extremele se atrag. 14. Partenerul tău trebuie să fie prietenul tău cel mai bun. 20. Absenţa persoanei iubite te face să fii mai îndrăgostit. 8. Nu este bine să te “joci” în relaţia ta. 13. O relaţie perfectă cere rezolvarea perfectă a tuturor problemelor. Doar într-o relaţie perfectă poţi să-ţi dezvălui sentimentele reale. Iubirea este un sentiment. 5. O relaţie sănătoasă nu are nimic de-a face cu sexul. A ne muta împreună este modalitatea cea mai bună de a şti dacă trebuie să ne căsătorim. Un cuplu aromonios nu se ceartă.www. ”Totul despre . 6. 11. nu poţi să mai găseşti pe nimeni ca fiind atrăgător în jur. Întotdeauna. Chiar dacă “a face dragoste” nu este “fabulos” de la început. 1. O relaţie devine perfectă după ce îţi educi partenerul 12. Copii vă apropie din nou. 24. Problemele mele sunt problemele noastre.RelatiaMea. 7. 2. 28. 26. 4. Vei şti imediat şi cu certitudine cine este sufletul tău pereche. 25.RelatiaMea. 17. O relaţie extraordinară este una romantică. totul trebuie să fie perfect. Nu te îngrijora dacă nu mai faceţi dragoste (sau sex). nimic nu mai contează. 23. Trebuie să te “simţi îndrăgostit(ă)” de ea/el tot timpul. Acţiunile vorbesc mai mult decât vorbele. 9.ro   . atunci când îl vei întâlni. Un cuplu puternic trebuie să aibă interse similare. 22. 16. 19.. 15. 29. Dacă o fi să mă căsătoresc vreodată.. 27. 18. O relaţie perfectă cere parteneri perfecţi. 10. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Când iubim ne completăm unul pe celălalt. Partenerul meu trebuie să ştie ce nevoi am. Partenerul îmi va satisface toate nevoile. Daca eşti îndragostit(ă).relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Nu avem nevoie de intimitate fizică. 30. cu timpul poate să devină “fabulos”.

ro Convingerea Greşită Nr.   ”Totul despre . dar nu este niciodata de ajuns. Să crezi că le poţi face să nu existe este naiv.” Este o credinţă foarte răspândită.RelatiaMea. chiar dacă astăzi pot să pară inofensive. ambiţii personale. nimic nu mai contează. copii etc. Dar.ro   . CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.. pot să fie impedimente majore. ţeluri diferite în viaţă.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. familie. când totul pare posibil. Această idee apare de obicei în cuplurile foarte tinere. Şi ar fi foarte frumos să fie adevărat. Întotdeauna un cuplu este supus unor forţe externe care au un impact uriaş asupra vieţii de cuplu. un lucru este cert: iubirea vă poate ajuta să treceţi peste multe dintre ele. Sfatul nostru? Ai grijă de toate influenţele externe. Inclusiv că dragostea poate trece peste orice obstacole sau bariere.www.RelatiaMea.1 “Dacă doi oameni se iubesc. Realitatea? Diferenţele legate de bani..

”Totul despre . Ei vor fi cei care te vor asculta şi înţelege când vei avea nevoie să plângi (eliberare emoţională) şi tot ei te vor sprijini când vei decide să ieşi dintr-o relaţie.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Prietenii buni există ca tu să poţi să li te plângi de partenerul tău. implicit ai şi tu o problemă. Altfel? Dacă nu este de acord înseamnă că are o problemă cu încrederea în tine.. Sfatul nostru? Păstrează-ţi prietenii cei mai buni indiferent de relaţia de cuplu pe care o dezvolţi. câinele tău poate să fie cel mai bun prieten.2 “Partenerul tău trebuie să fie şi prietenul tău cel mai bun... Partenerul tău trebuie să fie doar partenerul tau.. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Şi asta poate să însemne că nu te iubeşte aşa cum spune...RelatiaMea.. Înseamnă doar că aveţi o relatie diferită de toţi ceilalti.www. atunci ai o mică problemă. făceţi-vă program în afara relaţiei de cuplu. Şi este un lucru bun.. Ieşiţi împreună. Dacă prietenul tău bun şi partenerul sunt aceeaşi persoană.ro Convingerea Greşită Nr.ro   .RelatiaMea. Obligatoriu? De ce? Daţi-ne un motiv destul de bun pentru care este absolut necesar. Cel mai bun prieten poate să fie oricine… Cu toţii am avut un “cel mai bun prieten” înainte de a intra într-o relaţie şi acest lucru este bine să rămână. Nu este natural ca odată începută o relaţie să renunţi la prieteni ca să-i dovedeşti partenerului că el este cel mai bun prieten. Şi este extrem de greu fără ei. Mai mult de atât. Cu el/ea. Asta nu înseamnă să lipsească intimitatea dintre voi doi. Ar trebui să-i explicăm foarte bine acest lucru şi ar trebui şi să înţeleagă. Şi.

RelatiaMea.ro Convingerea Greşită Nr..www. a te certa este sănătos.3 “Un cuplu aromonios nu se ceartă. Contrar a ceea ce cred mulţi.” Ha! Ha! Ha! Arată-ne un cuplu care nu se ceartă şi noi o să-ţi arătăm cum cresc merele în plop.ro   . Mutaţi discuţia în viitor (toate certurile au loc despre evenimente din trecut.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.   ”Totul despre .RelatiaMea. ci modul în care o faci.. Ele vă definesc ca persoane. Înseamnă rezolvarea problemelor de cuplu. Gestionarea unui conflict este un mod de a învaţa cu şi despre celălalt. Învăţaţi să vedeţi ceea ce este cu adevărat important. Argumentele sunt doar diferenţe de opinie. A nu te certa şi a pretinde că totul este ok (a lăsa de la tine) nu face altceva decât să te încarce emoţional până la … explozie! Ţine minte: nu cearta este greşită. Sfatul nostru? Nu lăsaţi mândria personală să vă strice relaţia. Înseamnă schimb de idei şi evoluţie. care au avut loc deja !!!) şi fiţi cât se poate de obiectivi şi raţionali în acele momente (autocontrol). CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.

Să nu se supere celălalt. Sfatul nostru? Învaţă-ţi partenerul.. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.”. înseamnă că nu-l mai iubesc pe partenerul meu..4 “Dacă eşti îndragostit(ă). A iubi nu înseamnă să fii imun la frumuseţe. cine eşti tu să fii unica persoană de care să se simtă atras partenerul tău? E o întrebare foarte bună să vezi dacă nu cumva suferi de puţină paranoia. cei doi ajung să se înstrăineze… În primul rând. Iar să apreciezi frumuseţea unei persoane nu înseamnă că vrei să fii cu persoana respectivă. Dacă îţi place Brad Pitt sau Angelina Jolie nu înseamnă că relaţia partenerului tău cu tine este în pericol. Este absolut normal să îţi placă şi alte persoane. să-ţi arate persoanele pe care le consideră atrăgătoare.ro Convingerea Greşită Nr. chiar sub forma unui joc de cuplu. înseamnă că nu mă mai iubeşte!”. Şi. “Dacă îi place de oricine altcineva.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. sau în funcţie de ceea ce simt partenerii faţă de alţii. nu este aberant să-i arăţi pe altcineva care este atrăgător. “Dacă îmi place de…. Este greşită credinţa asta …şi foarte păguboasă.RelatiaMea. ”Totul despre . Dacă partenerul tău nu se simte inconfortabil. în timp.RelatiaMea. Cei care aplică această credinţă în relaţia de cuplu ajung să nu mai afirme ceea ce le place de faţă cu partenerul. nu poţi să mai găseşti pe nimeni ca fiind atrăgător în jur.ro   .” Foarte multe persoane cred acest lucru şi îşi analizează relaţia în funcţie de ceea ce simt faţă de alţii.www. Va fi mai uşor şi pentru tine să-i arăţi persoane atrăgătoare.

atingerea.www.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. statul la televizor!!!). Exprimarea afecţiunii faţă de partener este foarte necesară. Sfatul nostru? Faceţi dragoste cu partenerul vostru cât puteţi de frecvent.5 “O relaţie sănătoasă nu are nimic de-a face cu sexul. nu uitaţi că oamenii care fac dragoste sunt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult.. Dacă frecvenţa tinde să se scadă într-o relaţie de lungă durată. În plus.RelatiaMea. Relaţia voastră va fi mai puternică. îmbrăţişarea capătă acum o profunzime de maximă ce nu poate fi egalată prin alte momente ale cuplului (ex. Ca să nu mai spunem că este şi distractiv. Şi ce moment mai bun puteţi găsi altul decât “a face dragoste”? Sărutul. Ele ne fac să ne simţim iubiţi şi în siguranţă.RelatiaMea. intimitatea ce rezultă din “a face dragoste” nu poate fi egalată prin alte mijloace.ro   .” A face dragoste (şi sex) este extrem de important într-o relaţie. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www..   ”Totul despre .ro Convingerea Greşită Nr.

Înseamnă să te prefaci. Şi nu îţi plăcea deloc.. acest lucru va deveni plictisitor. Nu de putine ori am auzit persoane care spun ca le place ceva sau altceva.RelatiaMea.RelatiaMea..” Să aveţi lucruri în comun este baza relaţiei voastre. dar şi interese diferite. Sfatul nostru? Nu lupta să aveţi 100% aceleaşi interese. Să cred că era la fel de neadevărat?” Astfel poţi să pierzi încrederea partenerului şi să începi să ai probleme… Să aveţi doar interese similare înseamnă şi că lumea voastră este mai limitată.6 “Un cuplu puternic trebuie să aibă interese similare. Şi. Lasă-ţi partenerul să aibă propriile interese de care să-ţi povestească. Veţi câştiga amândoi. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. acest lucru poate fi interpretat ca minciuna sau înşelare. Îmi spuneai şi că mă iubeşti. Este bine să ai interese diferite pentru a aduce mereu cate ceva nou în relaţie. Să nu aveţi nimic în comun înseamnă să vă întrebaţi cu maximă seriozitate de ce sunteţi împreună.ro   . Este gresit.   ”Totul despre . de care să vă bucuraţi singuri. Într-o relaţie puternică este foarte important să aveţi şi interese comune. Nu uitaţi: interesele similare ne aduc împreună.www.ro Convingerea Greşită Nr. Cum se comportă oamenii care au această credinţă? De obicei se prefac a avea interese similare cu partenerul. iar cele diferite ne menţin împreună. în timp.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. mai devreme sau mai târziu. Încurajează-l să aibă interese diferite. doar de dragul partnerului. “Adică. tu îmi spuneai că îţi place la munte. În acest caz tendinţa este să comunicaţi doar despre lucrurile comune şi.

fie te vei resemna.. Mai târziu. În viaţa reală este extraordinar să ai romantism din plin. Dar. când suntem îndrăgostiţi. privim la filme. fie vei căuta pasiunea în alte relaţii. Adică te vei întoarce în acelaşi punct zero. Mai târziu. totul se transformă în iubire profundă şi siguranţă..www. Dar.ro Convingerea Greşită Nr.RelatiaMea. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Ce putem să-ţi spunem este că şi într-o nouă relaţie pasiunea va trece după ceva timp. Sub nici o formă nu este corect să crezi (deşi am auzit-o frecvent) că. sau auzim istorii despre personaje care se iubesc romantic. Treci la acţiune şi construieşte-ţi relaţia.7 “O relaţie extraordinară este una romantică. înseamnă că nu mai eşti îndrăgostit sau că nu mai iubeşti. nu aştepta Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene. odată cu maturizarea relaţiei. Mediul din jurul nostru ne ajută să ne dezvoltăm o imagine ideală cu privire la relaţia noastră.RelatiaMea. Romantismul este mai pregnant în prima etapa a relaţiei.” De mici suntem învăţaţi că vine o zi şi întâlnim un Făt-Frumos sau o Ileană Cosânzeană cu care să avem o relaţie plină de romantism. Sfatul nostru? Deşi este plăcut. dacă asta crezi. dacă pasiunea nu mai este incendiară. Iar când nu mai simţi pasiune. învaţă cum să treci la următoarele etape ale dragostei pentru o experienţă mult mai profundă. ”Totul despre .relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. nu te amăgi şi nu aştepta să vină Făt Frumos.ro   .

Ei ajung frecvent să încheie o ceartă prin amânarea subiectului. Problemele de cuplu cauzează frecvente certuri şi cei doi aleg. Pentru că..   ”Totul despre . Deci… arată-i partenerului tău aceste calităţi şi relaţia voastră va fi mai puternică. nu de puţine ori.8 “O relaţie perfectă cere rezolvarea perfectă a tuturor problemelor“ Mulţi oameni cred că fericirea vine abia după ce cei doi parteneri îşi vor rezolva problemele majore.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. deşi nu au formulat nişte concluzii clare. De ce? Pentru simplul motiv că cele mai multe dintre ele nu vor putea fi agreate de amandoi în acelaşi timp.ro   .RelatiaMea.ro Convingerea Greşită Nr. pentru că ar însemna sacrificarea valorilor şi a credinţelor unuia sau ale celuilalt. nu pot rezolva nimic. să se certe de dragul de a se certa. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.www. Sfatul nostru? Cea mai puternică lecţie într-o relaţie este să înţelegi că nu-l poţi transforma pe celălalt. Iubirea este despre acceptare şi toleranţă. să nu uităm că multe dintre ele nu au o rezolvare. real.. Dar.RelatiaMea.

. atenţie la sentimente şi la ceea ce transmiţi. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. nu este indicat să o faci continuu. Dă-ti astfel un moment să-ţi re-evaluezi sentimentele..RelatiaMea.www. Foarte multe relaţii sunt distruse când un partener nu poate ierta ceva ce a fost spus în timpul unei cerţi necenzurate.RelatiaMea. mai bine muşcă-ţi limba şi buzele. prin cele spuse rişti să periclitezi permanent relaţia. nici acolo. este adevărat că într-o relaţie autentică cei doi îşi împărtăşesc liber sentimentele şi emoţiile. Doar că. Intensitatea momentului este foarte mare şi ai nevoie să te eliberezi.” Da.9 “Doar într-o relaţie perfectă poţi să-ţi dezvălui sentimentele reale. De multe ori. Deci.ro   .relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Sfatul nostru? Înainte de a spune ceva ce este posibil să regreţi mai târziu. atunci când te cerţi. ai tendinţa de a spune unele lucruri doar de dragul de a te simţi puţin mai bine în timpul conflictului. Ceea ce spui fară cenzură într-o discuţie.ro Convingerea Greşită Nr. de cele mai multe ori nu reprezintă adevăratele tale emoţii sau sentimente.   ”Totul despre . Dar.

Sfatul nostru? Adu-ţi aminte de calităţile care te-au atras la început. poţi să înveţi să trăieşti cu “imperfecţiunile” partenerului. ”Totul despre . Unul va fi frustrat de neîmplinirile partenerului. A-l opri pe partener de la a-l manifesta aduce mult stres şi tensiune în relaţie.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.” Dar nimeni nu este perfect! Dacă nu te deranjează personal. Finalul în acest caz este. Acestea nu sunt probleme cu care să te înveţi să trăieşti. în funcţie de ceea ce alege să facă.10 “O relaţie perfectă cere parteneri perfecţi. Acestea din urmă sunt distructive pentru tine. atunci probabil că vor fi foarte trişti.RelatiaMea. ai grijă să diferenţiezi “excentrismele” partenerului de problemele sale serioase. nu înseamnă că el este toxic pentru relaţia voastră.ro   .. Acelaşi cuplu poate să fie fericit sau extrem de amărât. De asemenea. Ele pot să includă abuz de alcool sau droguri. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. fără happy-end. iar altul va fi frustrat de însemnătatea prea mare dată de celalalt unor aspecte care ţin de sine. invariabil.RelatiaMea. Poate ca tocmai acele lucruri care te-au atras atunci sunt cele pe care nu le mai suporţi acum.www. Întreabă-te: chiar trebuie eliminat? Foarte mare atenţie să nu-ţi transformi partenerul întrun proiect personal. amândoi. Dacă cei doi se vor concentra pe minusurile partenerilor de viaţă. abuz mental sau fizic. Ţine minte: dacă un comportament nu este comun amândorura.ro Convingerea Greşită Nr..

Învaţă toleranţa constructivă.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. A te îndrăgosti nu înseamnă să găseşti pe cineva responsabil de fericirea ta. Celălalt nu este precum vrem noi să fie şi începem să imaginăm strategii şi tactici prin care să-l facem pe celălalt mai … punctual.ro   . Tu trebuie sa fii responsabil(ă) pentru propria ta fericire.ro Convingerea Greşită Nr. Este cea mai mare greşeală să crezi că îl poţi schimba pe celălalt şi astfel relaţia voastră va fi mai bună.www. Fă un proiect din tine. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. tu eşti responsabil(ă) doar de o parte din relaţie.RelatiaMea. Aşa încep proiectele. Dacă m-ar iubi. m-aş simţi mai bine. Fii tu mai bun(ă).11 “O relaţie devine perfectă după ce îţi educi partenerul.” Cele mai multe cupluri eşuează din dorinţa fiecăruia dintre parteneri de a-şi transforma partenerul real într-unul ideal. Cea mai importantă persoană care poate să facă o schimbare eşti tu. I-am spus că vreau să fie aici la 1 fix şi nu este. Sfatul nostru? Concentrează-te pe tine. m-ar lua în serios”... Într-o relaţie. relaţia voastră nu eşti tu şi nici nu este formată din regulile dorite doar de tine (ex. “Dacă ar fi mai punctual. a fi punctual).  ”Totul despre .RelatiaMea. În primul rând.

dar nu fundamentale. căreia nu îi place să iasă. orientează-te spre cei care au interese.” Este o convingere greşită şi am auzit-o de sute de ori. căreia îi place să iasă. Unele diferenţe pot chiar să producă atracţie. personalităţile total opuse se vor distanţa. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.ro Convingerea Greşită Nr. să meargă cu prietenii. centrată către “înăuntrul” ei. la un moment dat.www. Dacă va avea curajul să o facă… Sfatul nostru? Dacă eşti în căutarea unui partener. Dar. Cum ar putea clădi o relaţie cu o persoană introvertită.. Probabil că va merge o perioadă. la un moment dat vei începe să te simţi frustrat(ă) şi vei dori să ieşi din relaţie. Dacă eşti deja într-o relaţie. Dar.ro   . emoţională. descoperă care sunt valorile şi calităţile comune. hobby-uri. pe termen lung. cel care cedează cel mai mult de la a face ceea ce îi place va iniţia ruperea relaţiei.RelatiaMea. stimularea celuilalt. să aibă prieteni mulţi sau să petreacă. Daca eşti total diferit(ă) de partenerul tău.).. religie etc.RelatiaMea. să comunice şi să se distreze până în zori de zi.   ”Totul despre .relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. În orice relaţie care durează există diferenţe. Este adevărat că anumite diferenţe de personalitate pot fi complementare într-o relaţie. Închipuiţi-vă o persoană care este centrată spre exteriorul său.12 “Extremele se atrag. valori şi calităţi comune cu ale tale (include aici stil de viaţă.

” Ce bine ar fi să poţi să simţi emoţia de început si peste 20 de ani în relaţia ta....ro Convingerea Greşită Nr. chiar să spună ”te iubesc”. înseamnă că iubeşti ceea ce-ţi oferă în acele momente persoana de lângă tine (de fapt iubeşti ce este nou).relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Alţi psihologi ne invită să facem diferenţa între a fi îndăgostit şi a simţi iubire.RelatiaMea. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. ci pentru ceea ce sunt partenerii voştri de viaţă!   ”Totul despre . uită să facă surprize plăcute.RelatiaMea. A simţi iubire înseamnă să iubeşti persoana de lângă tine pentru ceea ce este ea.www.ro   . Ideea este că partenerii de cuplu uită să se mai comporte ca la început. Sunt psihologi care spun că acest lucru este posibil cu anumite condiţii. A fi îndrăgostit. spun ei.13 “Trebuie sa te “simţi îndragostit(ă)” de ea/el tot timpul. să aibă iniţiativă sau. Sfatul nostru? Învăţaţi să iubiţi cu adevărat! Nu pentru nevoile pe care vi le satisfac partenerii de viaţă.. uită să invite.

este utopic să crezi că un partener care nu se simte bine de la început va începe să se simtă bine la un moment dat.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Regula este destul de simplă: de la bine la mai bine se poate. dar de la rău la bine nu funcţionează. plăcerea poate să crească odată cu evoluţia cuplului.RelatiaMea.ro Convingerea Greşită Nr. Sfatul nostru? Acordă atenţie felului în care vă simţiţi atunci când faceţi dragoste. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.14 “Chiar dacă “a face dragoste” nu este “fabulos” de la inceput.   ”Totul despre .ro   . credinţă.www.. cu timpul poate să devină “fabulos”. grupuri culturale etc. Există un miez de adevăr aici. norme sociale. de dragul continuării unei relaţii. Descoperă nevoile voastre şi compatibilitatea dintre ele. Dar.. Ai grijă la convingerile personale legate de sex. Descoperă ce simte celălalt şi nu te minţi cu privire la ce simţi tu (multe persoane. ignoră ceea ce simt). În cuplurile compatibile din punct de vedere sexual.RelatiaMea.

CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.. De obicei. să vă “construiţi” împreună aleşii..RelatiaMea. există şi excepţii. Descoperă şi dezvoltă zonele comune pentru că. realitatea este alta.ro Convingerea Greşită Nr.www. Dar. pentru o perioadă limitată de timp. persoana în cauză ajunge să-şi spună că s-a înşelat cu privire la partener. interese.15 “Vei şti imediat şi cu certitudine cine este sufletul tău pereche.” E o convingere formată şi promovată pe principiul excepţiilor multe ce întăresc aşa-zisa regulă. În prima fază a relaţiei. De fapt. Avem capacitatea de a ne minţi cu o putere fantastică că partenerul nostru este “Alesul”.RelatiaMea. să ne formăm o altă realitate şi să trăim total în această realitate paralelă.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Tendinţa este de a-i contrazice cu vehemenţă. “Alesul” există doar ca o reflexie a ceea ce ne dorim noi mai mult de la o relaţie. prin pasiunea cu care ele sunt transmise. Aceste excepţii devin “poveşti de succes” şi. ne fac să credem cu putere că acest fenomen există. ei văd foarte clar diferenţele de valori. oamenii dragi din jurul nostru ne contrazic realitatea spunându-ne că “X” nu este sufletul nostru pereche. este posibil. Apoi. adu-ţi aminte că sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunoşti despre el/ea.. convingeri dintre cei doi etc.ro   . dacă lucrurile merg rău.. Suntem în stare. ”Totul despre . atunci când îl vei întâlni. De fapt. Percepţia este că ei ne neagă calitatea de a discerne şi simţi corect. Sfatul nostru? De fiecare dată când crezi că ai întâlnit alesul/aleasa. foarte mulţi oameni au această credinţă.

RelatiaMea.. Pe de altă parte. Lipsa de focus pe un obiectiv de relaţie unic va creşte şansele de eşec ale relaţiei lor. Viaţa în comun poate să fie o mare capcană pentru ambii parteneri.ro Convingerea Greşită Nr. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Dar. de obicei.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. diferă la cei doi parteneri. îşi spun femeile. Relaţia lor. De asemenea. Oriunde în jurul nostru auzim de oameni care fac “testul” convieţuirii. este o soluţie bună pentru cuplurile care aleg să nu se căsătorească niciodată. partenerii nici nu îşi spun adevăratele motive pentru care fac pasul de a se muta împreună. lucrurile vor merge foarte greu. Dacă cei doi au motive diferite ce nu ţin de a clădi ceva împreună.. “Să văd cât de în siguranţă mă simt” sau “Acum suntem pe drumul de a ne căsători”. este bine să vă mutaţi împreună cu câteva luni înainte de eveniment. Pe de o parte sunt motive emoţionale. este normal să fie plină de probleme.” Aceasta este una dintre cela mai frecvente credinţe greşite întâlnite. a elibera o parte din timp cu activităţi care nu îmi plac şi pe care le transfer celuilalt. nefiind un întreg.16 “A ne muta împreună este modalitatea cea mai bună de a şti dacă trebuie să ne căsătorim. Şi este greşit acest test. esenţial aici este faptul că motivele.www. Sfatul nostru? Dacă aveţi deja de gând să vă căsătoriţi. De exemplu.   ”Totul despre . Sau. Când cei doi au acelaşi gând (că şi-au întemeiat o familie şi “trag” împreună să acumuleze cât mai mult) lucrurile merg bine. decizia de a convieţui în condiţiile în care nimic nu este sigur poate să conducă iremediabil către distrugerea relaţiei. A plăti jumătate de chirie şi a împărţi cheltuielile este mai ieftin. “Aşa văd dacă pot să fiu căsătorit”. De fapt.ro   .RelatiaMea. fiecare vrea să testeze de unul singur câte o parte a relaţiei. spun unii bărbaţi. Dar. De frică. Există aici mai multe motive pentru care oamenii aleg această cale. există motive pur raţionale. nehotărârea bărbaţilor sau siguranţa dorită de femei pot fi catalizatori ai acestei decizii.

Răspunsurile sunt invaribile “Nu…”. dar cei doi ajung să o creadă. mobilizează partenerii şi le conferă experienţe comune şi subiecte nenumărate de discuţie. sau nu. aceste jocuri vor continua.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Descoperiţi care sunt jocurile acceptabile (în funcţie de personalitatea fiecăruia) în relaţie şi fiţi creativi. în cadrul relaţiei. Nu o spune nimeni explicit.”. ajung să se plângă de lipsa de dinamică în relaţia lor.”.. Sfatul nostru? Nu omorâţi jocul din relaţia voastră. Este total greşită această convingere. în timp. Lipsa jocului în cadrul relaţiei conduce spre monotonie şi apatie. relaţia ajunge să fie foarte seacă.ro Convingerea Greşită Nr. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.RelatiaMea. încă de la începutul relaţiei lor.ro   . ca pe o înşelare. Fiecare dintre aceste replici vine ca urmare a unui joc de relaţie. eliminând jocurile. Jocurile sunt un element esenţial al relaţiei voastre. Acesta este modul în care cei doi învaţă că nu este bine să te joci în relaţie. nici nu creşteţi miza jocurilor dincolo de limitele partenerilor voştri. Şi. Scopul jocurilor nu este să rănim persoana de lângă noi. A flirta cu fratele prietenului tău nu va fi interpretat de către prietenul tău ca fiind un simplu joc. Şi îl vezi că stă cufundat toată seara în calculator şi nu îţi spune nimic.” “Te-am păcălit!”. în acelaşi timp. vă mai jucaţi?”. Dar. ele vor dispărea. prin dinamica sa. Rezultatul? “Nu mă mai iubeşte!”.RelatiaMea. Cu alte cuvinte. de obicei îi întrebăm pe parteneri “Dar. “Voiam să văd ce faci. Astfel. cei doi se trezesc peste nişte ani ca fiind două personaje extrem de serioase. când auzim “Nu mai comunicăm în relaţia noastră.www. “Era o glumă!”. ca pe o minciună etc). iniţiază jocuri al căror rol este să dinamizeze relaţia. jocurile sunt tolerate. Fără jocuri. Jocul. Acestea vor fi transferate (normal!) asupra celuilalt. La început. Dacă partenerii ajung să ia personal aceste jocuri (=a le privi ca pe o răutate.   ”Totul despre . Ca şi traineri în crearea de relaţii. descoperi peste ani că partenerul tău este monoton şi apatic. În funcţie de răspunsurile primite de la celălalt. care se iau pe sine prea în serios. Cu timpul devin serioase şi sunt scoase de pe lista activităţilor de cuplu.”..17 “Nu este bine să te “joci” în relaţia ta. Oamenii. “Îmi imaginam cum o să reacţionezi. de jucat.

cu cât voi fi mai sănătos (fizic sau mintal). probabil că şi relaţia mea va arăta la fel. cu atât relaţia lor este mai puternică. această convingere ne spune că celălalt este responsabil de o parte din mine.18 “Când iubim ne completăm unul pe celălalt. Cu alte cuvinte. Noi suntem cei care ne determinăm starea de bine. De asemenea.ro Convingerea Greşită Nr. cu atât relaţia noastră va fi mai puternică. “Nu mă iubeşti destul pentru că nu mă simt prea bine!”.ro   . în ceea ce ştiţi sau veţi şti. “Nu mă simt bine înseamnă că nu mă iubeşti cum trebuie.. mai grav. să ne simţim mai bine. înseamnă că relaţia noastră….” Greşit. analizează relaţia prin prisma acestui raţionament fals. “Dacă mă iubeşti destul de mult.RelatiaMea. mă vei face să mă simt mai bine”. cu atât mai bine te vei simţi.www. în ceea ce sunteţi sau veţi fi. cu cât suntem noi mai compleţi. Spre exemplu.” Este imposibil ca altă persoană să ne facă. Sau. Sau. cu atât relaţia noastră este mai bună. în ceea ce faceţi sau veţi face.RelatiaMea..” Foarte adevărat aici este faptul că. Cu cât ambii parteneri sunt mai evoluaţi din punct de vedere uman. ”Cu cât te iubesc mai mult. ”Totul despre . cu cât am mai mare încredere în mine. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Mai grav este că partenerii îşi cer astfel de lucruri şi cred cu putere în ele. Este una dintre cele mai false convingeri. Sfatul nostru? Nu încetaţi niciodată să investiţi în voi. într-un fel sau altul. dacă eu sunt o persoană veselă. cu atât relaţia noastră va fi mai sănătoasă.

Cel care nu a apărut încă în viaţa mea responsabil de starea mea de fericire sau veselie. nu eu sunt vinovat(ă) că nu sunt fericit(ă). probabil că nu o să găseşti.   ”Totul despre .ro Convingerea Greşită Nr.” Este o altă convingere delicată şi extrem de răspândită. Reţeta fericirii nu este ca cineva să fie cu noi.RelatiaMea. Altfel vei fi mereu într-o mare stare de dezamăgire. dar nu te poate face personal mai fericit(ă). Dar. Realitatea este că un partener poate ajuta la nivelul de bucurie din cuplu.. să nu ne îmbătăm cu apă rece.RelatiaMea.ro   . Sfatul nostru? Nu mai căuta ce nu există.”.. dacă te uiţi după un partener care să umple o lipsă din tine.www. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Ea funcţionează pe baza principiului “Nu eu sunt de vină. Dar.19 “Ai nevoie de un partener special pentru a fi fericit(ă).relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Vindecă-ţi problemele şi vei fi fericit(ă). Adică.

20 “Dacă o fi să mă căsătoresc vreodată.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Soţul/soţia ta nu este Zâna Zânelor care să îţi împlinească toate dorinţele..RelatiaMea. această convingere nu-i ocoleşte nici pe bărbaţi. Sfatul nostru? Asumă-ţi responsabilitatea şi fii pregătit(ă) pentru orice.. Deşi apare mai mult la femei. a crede că odată căsătoriţi totul va fi perfect. Problemele vor persista. când te vei întoarce acasă vei descoperi că realitatea este tot cea pe care ai lăsat-o. Problemele nu dispar prin magia căsătoriei.RelatiaMea. totul trebuie să fie perfect..ro Convingerea Greşită Nr.www. Câţi nu îşi petrec anii şi amână căsătoria de frica imperfecţiunii relaţiei sau a femeii iubite? Pe de altă parte.ro   . este de asemenea greşit. Chiar dacă nunta şi luna de miere pot să pară extraordinare. Frumuseţea unei relaţii stă în felul în care treceţi peste orice situaţie şi reuşiţi să construiţi şi să lăsaţi ceva în urma voastră.” Asta este povestea Cenuşăresei sau a Albei-ca-Zăpada.   ”Totul despre .

dacă intimitatea noastra este invadată şi acest lucru este privit ca ceva firesc.www.ro   ..relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Pe de altă parte.RelatiaMea.   ”Totul despre . Toate cuplurile au nevoie de intimitate fizică. nu uitaţi că o relaţie fără apropiere fizică este mai puţin rezistentă în timp. Sfatul nostru? Aveţi grijă să vă respectaţi unul celuilalt intimitatea personală şi să vă clădiţi o puternică intimitate de cuplu..ro Convingerea Greşită Nr. strângerile de mână. Dar. partenerii au nevoie şi de o anumită intimitate personală din punct de vedere fizic. atingerile pe umăr sau orice alte forme de atingere sunt suficiente pentru a-i face să meargă mai departe. personalitatea noastră va avea de suferit şi acest lucru va avea repercursiuni negative şi asupra relaţiei noastre.21 “Nu avem nevoie de intimitate fizică.RelatiaMea.” Fals. Pentru alte persoane îmbrăţişările. Dacă ajungem să nu mai avem nici un spaţiu al nostru. A face dragoste este extrem de important pentru că prin pasiunea fizică partenerii ajung să se simtă mai aproape unul de altul. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. în timp.

RelatiaMea. Dar.. “Nu vezi.. Aşa se întâmplă când echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată este afectat.RelatiaMea. dragă. Chiar este important să faceţi dragoste şi ar trebui să te îngrijoreze lipsa. Este adevărat că oamenii sunt din ce în ce mai ocupaţi. acest lucru nu înseamnă că a face dragoste trebuie să scadă ca frecvenţă şi să devină o activitate de pus în agendă. El poate să îţi arate că se întâmplă ceva negativ în relaţia voastră.www.   ”Totul despre .ro   .22 “Nu te îngrijora dacă nu mai faceţi dragoste (sex).. că nu ne mai ajunge timpul? Am ajuns să muncim până la 22.00 şi nu mai avem timp de nimic. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. ”.ro Convingerea Greşită Nr.” Aud frecvent această credinţă.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Mai ales în ultima perioadă. Sfatul nostru? Atenţie la orice dezechilibru din viaţa sexuală.

Nu acceptaţi sub nici o formă ca scopul existenţei unui copil să fie “lipirea” cu forţa a unei relaţii cu probleme. Dar nu un cuplu cu probleme. Sfatul nostru? Reglaţi totul înainte de a vă hotărâ să daţi viaţă unui copil.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Dacă un cuplu are probleme. Un oarecare adevăr există şi aici. pentru a creşte în condiţii optime. imediat se găseşte cineva care să sugereze că soluţia rezolvării problemelor de cuplu este apariţia unui copil. A crede că problemele dintre cei doi vor dispărea după apariţia unui copil este o idee nebunească.  ”Totul despre .www. Dacă părinţii ajung să se consoleze cu ideea că “Asta este. Faceţi în aşa fel încât acel copil chiar să fie dorit.”.RelatiaMea. atât pentru parteneri. cât şi pentru copil. Adică mai multe frustrări. Repercursiunile sunt tragice pentru toţi cei implicaţi. copilul se naşte într-o familie dizarmonică. trăind nefericirea zi de zi. De fapt. Adică mai multă presiune peste cei doi parteneri.ro Convingerea Greşită Nr.RelatiaMea.” O altă credinţă foarte populară şi cu rădăcini foarte adânci. lucrurile tind să fie şi mai grave. Problemele rămân în timp ce responsabilităţile în cuplu se măresc.23 “Copii vă apropie din nou... CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www.. Există o dinamică a cuplurilor şi psihologii spun (iar statisticile o demonstrează) că apariţia unui copil relansează un cuplu.ro   .

24 “Absenţa persoanei iubite te face să fii mai îndrăgostit. dar când vine vorba de practică. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. aveţi mare atenţie.ro   . Sfatul nostru? Comunicaţi foarte bine între voi şi înţelegeţi în profunzime termenul “absenţă”. apoi.. Nu te întreba. Dar. atenţie la percepţia absenţei de către cei doi parteneri. aveţi grijă ce înseamnă absenţă.   ”Totul despre .” O credinţă puternică. O zi lipsă în care eşti plecat într-o delegaţie oferă timpul necesar de reflecţie asupra lipsei.. Efectul este pozitiv. Oamenii au observat că lipsa persoanei iubite te face să fii mai îndrăgostit de cel care lipseşte.RelatiaMea. dacă lipsa este mai prelungită şi repetitivă.ro Convingerea Greşită Nr. De asemenea. Femeile şi bărbaţii percep diferit absenţa.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Totul are o limită şi un sfârşit.. cu un nivel emoţional superior.www..RelatiaMea. Negociaţi plecarea şi anihilaţi efectul ei prin alte activităţi comune. Este o teorie foarte bună. de ce partenerul tău îşi găseşte pe altcineva dacă lipseşti prea mult şi prea des.

femeile pun un mare accent pe cuvinte.www.  ”Totul despre . Degeaba declari că faci ceva şi nu faci.ro Convingerea Greşită Nr. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. De asemenea. De fapt.RelatiaMea. Vorbeşte despre proiecte şi despre stadiul la care ai ajuns..RelatiaMea.ro   . ne învaţă că bărbaţii trebuie să comunice mai mult prin acţiunile lor.. Sfatul nostru? Conştientizează că acţiunile şi cuvintele sunt la fel de importante în relaţie. prin sistemul de educaţie familial şi cel formal.” Sunt milioane de oameni care au această credinţă.25 “Acţiunile vorbesc mai mult decât vorbele.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Societatea. Consultă-te cu partenerul. Dacă pentru bărbaţi acţiunile sunt importante. Atât cuvintele cât şi acţiunile. Asta înseamnă comunicare de cuplu. celalalt va fi luat frecvent prin surprindere şi critica poate fi că nu a fost consultat. dacă faci fără să spui ce vrei să faci. Mai mult. coerenţa lor este foarte importantă. ambele sunt importante. în realitate. Acest lucru nu va aduce nici un strop de mulţumire partenerului tău.

” Este o altă credinţă păguboasă cu efecte dezastruoase în plan relaţional. cele care ţin de mine. pentru că aşa îmi găsesc echilibrul. Lupta este comună. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Acest lucru nu înseamnă să nu ceri ajutorul partenerului. Nimeni nu are nevoie de persoane “slabe” alături.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Într-un fel vei fi văzut(ă) atunci când gestionezi probleme (ai control pe ele) şi în alt mod eşti perceput(ă) cand problemele se ţin lanţ şi ai pierdut controlul lor. Important este modul în care sunt exprimate aceste probleme şi frustrări. Această credinţă este preluată pornind de la premisa că partenerul trebuie să ştie totul despre mine. Jaques Salome vorbeşte despre a deveni “coşul de gunoi al partenerului”. atunci am dreptul de a aduce toate problemele mele în relaţie. nu este bine pentru relaţie. iar atitudinea trebuie să fie pozitivă. Dacă ceva nu a mers bine.RelatiaMea.ro Convingerea Greşită Nr. ajung să fie problema noastră.. Dacă frustrările mele. dacă trebuie să ştie totul.. ”Totul despre . Şi. Frustrările şi problemele personale se rezolvă personal.ro   . mă voi descărca acasă pe partenerul meu. Sfatul nostru? Atenţie la factorii care poluează relaţia. Este greşit pentru că este un punct de vedere foarte egoist.RelatiaMea.26 “Problemele mele sunt problemele noastre.www. Atitudinea noastră. De fapt nu-mi pasă de impactul problemelor şi frustrărilor mele în celălalt.

“Îmi vei satisface toate nevoile” este o poziţionare pasivă în relaţie. Exprimă-ţi nevoile şi comunică şi cum vei face să ţi le satisfaci.ro Convingerea Greşită Nr. Cere sfatul partenerului. Matur este să ceri ajutorul şi nu să ai aşteptări necunoscute de celălalt. cea care are grijă de tine.RelatiaMea. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www..www. lipsită de implicarea proprie în satisfacerea nevoilor personale.RelatiaMea.. de această dată specifică persoanelor care nu au încheiat procesul de maturizare. Realitatea? Partenerul de viaţă nu trebuie văzut ca fiind persoana care se află la dispoziţia noastră.ro   . ☺ Doar mama este cea care îţi satisface nevoile.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Nu aştepta ca cineva să-ţi satisfacă nevoile.” Este o altă credinţă.  ”Totul despre . ajutorul său.. cu maturitate. Partenerul tău este persoana de alături cu care construieşti ceva.27 “Partenerul îmi va satisface toate nevoile. S-ar putea să dezvolţi mari frustrări pe baza nevoilor “neacoperite” de partener. de ce nu. Şi nu uita că esti direct responsabil(ă) de satisfacerea propriilor nevoi. şi. Sfatul nostru? Analizează acest tipar comportamental în relaţie şi afirmă-ţi maturitatea.

RelatiaMea. De ce nu comunicăm nevoile partenerului nostru. mai mult.RelatiaMea. Şi. eventual. Deci.” Greşit. Atunci vei dezvolta o mare frustrare şi. Mulţi îşi dezvoltă această credinţă şi cred că descoperirea nevoilor lor personale întră în “Job Description”-ul partenerului. Adică “Nu ne mai iubeşte!”.28 “Partenerul meu trebuie să ştie ce nevoi am... dacă este posibil. Partenerul de viaţă nu este lângă tine ca să-ţi ştie nevoile. Adică.ro Convingerea Greşită Nr. Apoi. dacă este cazul.  ”Totul despre .www. Aproape că ne apropiem de maximum-ul de non-comunicare în cuplu. Fiecare cu lumea lui... partenerul nu-ţi va intui toate nevoile. dar nu le comunicăm partenerului de frică. iată cum o chestiune foarte simplă devine o problemă serioasă de relaţie. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Sfatul nostru? Conştientizează acest mecanism şi nu-l lăsa să se manifeste. dezamăgire.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. avem nevoi personale. Efectele? Cum este şi firesc.. Roagă-l să te ajute. aşteptăm ca acesta să le intuiască şi. ne aşteptăm să ni le şi satisfacă. o să-i şi reproşezi la un moment dat că nu a făcut ceea ce ţi-ai fi dorit să facă.ro   . Comunică-I partenerului tău nevoile şi aşteptările tale pentru a-i oferi ocazia să poată face ceva.. cum ar fi normal? Specialiştii spun că frica de a fi respinşi şi/sau frica de a nu fi luaţi în râs sunt responsabile de acest comportament.

relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.RelatiaMea. Invers. Fuga de responsabilitate nu este logic acceptabilă.www. Cu siguranţă. Sfatul nostru? Analizaţi cu atenţie ce s-a întâmplat şi asumaţi-vă solidar responsabilitatea pentru rezultatele mai puţin bune.” Orice acţiune am întreprinde. Eşecul nu poate să aibă drept cauză persoana noastră. Deşi ştim că într-o relaţie ambii parteneri sunt responsabili de ceea ce se întâmplă. aici apare nevoia noastră de a ne apăra vanitatea. partenerul nostru este de vină. Este. nevoia noastră de a ne hrăni vanitatea.ro Convingerea Greşită Nr. alegem să mistificăm realitatea – ”Partenerul este de vină.RelatiaMea. dacă rezultatele sunt slabe. întotdeauna. De fapt. Aceste tipare comportamentale apar şi în cadrul relaţiilor noastre.. Este de fapt o mare minciună pe care ne-o spunem ca să ne simţim bine pe moment. Altfel. dacă rezultatele sunt bune (indiferent dacă la rezultate au mai contribuit şi alţii) avem tendinţa să spunem că acest lucru ni se datorează nouă în totalitate. cât şi de rezultatele slabe. alegem un alt tip de comportament.. Găsirea de justificări în exteriorul nostru pentru rezultatele noastre slabe nu ne face să fim mai buni şi să trecem la acţiune. Realitatea? Suntem la fel de responsabili.”. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. altcineva a fost de vină.ro   . de fapt.29 “Întotdeauna. atât de rezultatele bune.   ”Totul despre . fiecare va crede că celălalt este de vină şi fiecare îl va aştepta pe celălalt să facă ceva. Acest lucru vă va apropia în relaţie şi vă va face să luptaţi împreună pentru rezolvarea problemelor. Şi nu conduce la nimic bun.

ro Convingerea Greşită Nr.” Cei mai mulţi oameni pe care i-am cunoscut consideră că a iubi este un sentiment.ro   . îşi pierd conotaţia de a iubi. Ele. Sfatul nostru? Conştientizează puterea acestui verb şi alcătuieşte lista personală de “a iubi”. ☺   ”Totul despre . a-i dărui ceva. Un verb înseamnă derularea unei acţiuni. mai mult. A iubi.. Dacă-i oferi zilnic persoanei iubite flori. de obicei. A iubi este. Greşit. un verb.. De fapt. oamenii cred că apare din senin. fiecare cuplu puternic îşi defineşte propria listă de acţiuni. a-l invita undeva. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. Şi ne întreabă: “OK. Apoi. că se instaurează în relaţie şi.www. cred că ar trebui să persiste un timp îndelungat. Nu există un reţetar de acţiuni standard.. Atenţie la acţiunile repetitive care devin normalitate. Când simt că sentimentul s-a erodat.. şi ce acţiuni compun acest verb?”. Îşi pierde din efect.30 “Iubirea este un sentiment. Şi pentru că este un sentiment.RelatiaMea.RelatiaMea. de fapt. a te plimba cu partenerul. interpretează acest lucru printr-o altă convingere – “nu este sufletul meu pereche.”.. în timp această acţiune devine normalitate şi nu mai înseamnă nimic. A iubi poate să însemne a ieşi în oraş împreună. Pentru mulţi oameni acest lucru este o revelaţie.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. în timp. Orice acţiune care produce plăcere partenerilor şi care poate fi făcută împreună întruneşte calităţile verbului a iubi. a-i face o surpriză plăcută etc. pune-o în aplicare! Scrie-ne pe forum despre efecte.

ro Convingerea Greşită Nr.31. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! Detalii la http://www. 2. Unde? 1..www. sau altele pe care tu le-ai auzit..relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice. Ai descoperit şi tu o convingere greşită? Te rugăm să ne-o spui şi nouă.RelatiaMea. Scrie-ne despre credinţele tale. Îţi mulţumim! Ovidiu ☺ ”Totul despre .ro   .. Intră pe Facebook (click aici) şi posteaz-o la “Top 100 Credinţe Greşite”.. credinţe care au puterea de a ne distruge relaţiile.RelatiaMea.

relaţii” Detalii curs care iţi arată cum să construieşti Cel mai puternicla http://www.ro relaţii puternice.RelatiaMea..RelatiaMea..RelatiaMea.ro Totul despre relaţii..www.relaţii” Cel mai puternic curs care iţi arată cum să construieşti relaţii puternice.RelatiaMea.ro www. CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ!   Detalii la http://www..ro  .  ”Totul despre . CÂŞTIGĂ ACUM O PARTICIPARE GRATUITĂ! ”Totul despre .ro Copyright © 2009 RelatiaMea.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful