You are on page 1of 5

PROIECT DE ACTIVITATE

EDUCATOARE: ROSU ALINA GEORGIANA
GRUPA MIJLOCIE

TEMA: “ UNDE SI CUM NE JUCAM IARNA?”
27.01.2015

planse cu jocuri de iarna pentru asamblare. DURATA : 25 de minute . evitand strazile OBIECTIVE PERATIONALE: O1 – sa recunoasca locurile in care au voie sa se joace O2 – sa recunoasca locurile unde nu au voie sa se joace . individual si pe grupuri SCOPUL : Consolidarea deprinderii de a se juca in locurile special amenajate. exercitiul MATERIAL DIDACTIC : planse cu imagini reprezentand jocuri de iarna . semne dde circulatie . motivand interdictia O3 . explicatia . TEMA : “ Unde si cum ne jucam iarna?” DOMENIUL EXPERIENTIAL: DOS – Domeniul om si societate – Educatie rutiera SUBIECTUL: Invatam unde avem voie sa ne jucam iarna TIPUL ACTIVITATII:consolidare MIJLOC DE REALIZARE: convorbire FORMA DE ORGANIZARE: frontal .sa cunoasca consecintele nerespectarii regulilor de circulatie la locul de joaca METODE SI PROCEDEE : conversatia . recompense . fise individuale .

Expunerea ca sa nu se mai loveasca. veti descoperi o imagine cu un joc specific iernii. Se asigura climatul favorabil desfasurarii activitatii. Prezentarea Explicatia continutului si Le arat copiilor diverse imagini cu jocuri de iarna iar ei dirijarea vor spune daca este prezentat un comportament corect Exercitiul sau unul gresit . ETAPELE CONTINUTUL STRATEGII ACTIVITATII INSTRUCTIV-EDUCATIV DIDACTICE 1. Captarea prin care aceasta ii roaga pe copii sa o ajuta sa il invete atentiei pe Iepurasul Rila cum trebuie sa se joace iarna pentru Conversatia ca acesta nu a condus bine sania si s-a accidentat. 3. 2. Cititi imaginea si o descrieti. obiectivelor Sa ne fie mai usor. am pregatit surprize in plicuri. Reconstituind. invatarii . Moment Se amenajeaza spatiul educational si materialele organizatoric didactice. motivand alegerea facuta. Se va face printr-o scrisoare primita de la Zana Iarna . Se anunta tema activitatii si obiectivele urmarite pe intelesul copiilor. 4. Anuntarea Se propune copiilor ca prin activitatea desfasurata sa il temei si a invete pe iepuras unde si cum trebuie sa se joace iarna.

performantei 6. cunostintelor si sa-l incercuiasca pe cel neascultator. care incalca regulile de joaca. Copiii vor primi cate o fisa de lucru . daca este incorrect pe cel rosu. iar Exercitiul retentiei si a eu voi spune o propozitie . iar copiii vor primi recompense. pe fisa de lucru Observatia 7. Conversatia Se adreseaza intrebari despre cum si unde trebuie sa ne 5. . 8. Obtinerea jucam in acest anotimp si de ce. Incheierea Se vor face aprecieri individuale şi colective asupra activitatii modului de desfăşurare a activităţii . Daca ceea ce spun este transferului corect copiii vor arata cartonasul verde . Asigurarea Copiii vor primi cate un cartonas verde si unul rosu. Evaluarea avand ca sarcina sa coloreze copiii ce se joaca frumos.