You are on page 1of 33

Question: 1

You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
IntelliMorph. So what's your answer?
A. IntelliMorph is the tool you use to create a new label file.
B. IntelliMoprh is the automatic layout generation of Forms, Reports and Menus.
C. IntelliMorph is the Integrated Development Environment in Microsoft Dynamics AX.
D. IntelliMorph is used when data from more than one table needs to be shown on a form or a
report.
Answer: B sigur

Question: 2
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. How can the StringSize property of a new extended data type, which is
inherited from custAccount, be changed?
A. By changing the StringSize on custAccount.
B. By changing the StringSize on the new extended data type.
C. The StringSize of extended data types CANNOT be changed.
D. By changing the StringSize on the top-level parent of the custAccount.
Answer: D sigur

Question: 3
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have been assigned
a task to add online help to a new form you have created. So what should you do to achieve this?
A. You should create a .chm file using a third party product, override the Help method on the form
design, returning the help file name and topic id.
B. You should expand the Application Documention > Forms node in the AOT, find the node for
the form , right-click and select Edit. Add the help text to the Help
editing form
C. You should create a .chm file using a third party product, add the file to the AOT Help Files
node, set the help file and help file topic properties on the form design
D. You should create a .chm file using a third party product, add the file to the AOT Help Files
node. Expand the Application Documention > Forms node in the AOT, Set the help file and help topics
propeties.
Answer: B sigur (C conform Claudia)

Question: 4
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have been assigned
a task to add a new filter on the delivery date to a query. The query is used to filter which orders
are to be updated during the periodic Packing Slipupdate process. Which node on the query do
you need to add the field to?
A. Ranges
B. Filter
C. Sorting
D. Data Sources
Answer: A sigur

Question: 5
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have been assigned
a task to investigate a problem with a field on a form. The field is an Enum, with five possible
selections. Some of the records in the form show the value as blank, whereas some show the
correct text. All values of the Enum are seen on at least one record. What might cause this?
A. No label has been specified on one or more of the elements
B. The data source on the form control has not been specified
C. The values in the enum have been modified and records exist with old values
D. The Enum on the field is set correctly, but the extended data type on the field has not been
set.
Answer: C sigur

Question: 6
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. How can you make sure that code in the Clicked method of a button on
a form is run on the server?
A. Set the Server property on the button to Yes
B. Set the RunOn property on the button to Server
C. Set the RunOn property on the menu item to Server
D. You cannot run code in the Clicked method on the server
Answer: D sigur

Question: 7
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what types of templates are available in the Microsoft Dynamics AX report designer. So what's
your answer?
A. Only report templates.
B. Report and Section templates.
C. Report, Section and ProgrammableSection templates.
D. Report, Section, ProgrammableSection and Body templates.
Answer: B sigur

Question: 8
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which statement is TRUE about report
templates?
A. A report with an auto design specification cannot use a template.
B. A report with a custom design specification cannot use a template.
C. Only reports based on an auto design specification inherit changes that are made to a report
template.
D. Only reports based on a custom design specification inherit changes that are made to a report
template.
Answer: C sigur

Question: 9
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which object types is the datasource for a
report?
A. View
B. Class
C. Table
D. Query
Answer: D sigur

Question: 10
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which would be considered reporting best
practices? (choose more than one)
A. Considering the size of amount fields in the user's data.
B. Considering the printer that will be used for the report.
C. Considering the length of labels that may be rendered in different languages.
D. Considering the number of financial dimensions used at the user's installation.
Answer: A,C,D sigur

Question: 11
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which of the following are not best practice
considerations?
A. The sort order of the data sent to the report.
B. Using AutoDesignSpecs instead of Generated Design.
C. What font and size the user has set up as report defaults.
D. The length of the fields and extended data types at the user's installation.
Answer: B sigur

Question: 12
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what the best practice for naming variables is. So what's your answer? (choose more than one)
A. One letter variable names can only be used for looping and co-ordinates
B. Variables should start with a lower case letter, for example custAccount
C. When using two variables of the same type, use a sequential number, for example date1,
date2
D. Variables should start with a letter signifying the base type followed by an underscore (_), for
example str s_name;
Answer: A,B sigur

Question: 13
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what the standard ArrayLength value of a new extended data type is. So what's your answer?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: A sigur

Question: 14
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. How can you get a graphical view of Data or Class models?
A. Drag the Tables or Classes into the Model Designer.
B. Right-click the Table and select "Print Data Model" or right-click the Class and select "Print
Class Model".
C. Create a project including the specific Tables or Classes, then right-click the project node and
select "Print Model".
D. Create a project including the specific Tables or Classes, then right-click the project node and
select Add-Ins > Reverse Engineer.
Answer: D sigur

Question: 15
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Given x = 2, what will the following method return?
public int exampleMethod(int x)
{ switch (x) {
case (1): x = x + x; break;
case (2): x = x + x;
case (3): x = x + x;
case (4): x = x + x; break;
case (5): x = x + x; break;
default: x = x * 4; }
return x; }
A. 2
B. 4
C. 8
D. 16
Answer: D sigur

Question: 16
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have been assigned
a task to create a new table for a company to hold customer's favorite items. What should the
table name be?
A. FABCustFavorite
B. FavouriteItemCust
C. ItemCustFavourite
D. CustInventFavorite
Answer: D

Question: 17
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have received an
xpo-file containing modified application objects. Before you click the button to import into
Microsoft Dynamics AX, what tool should you choose to use?
A. Compare
B. Code Explorer
C. Application objects
D. Application Hierarchy Tree
Answer: A sigur

Question: 18
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have been assigned
a task to document your code by adding XML comments. So what is the correct syntax for you to
use for you?
A. /* <Comment> */
/* comment */
/* </comment> */
B. // <summary>
// Comment
// </summary>
C. // <comment>
// comment
// </comment>
D. /// <summary>
/// Comment
/// </summary>
Answer: D sigur

Question: 19
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. If you see on certain forms in the user interface is text such as
'@ABC160', what could not be the cause of this?
A. The label files did not get deployed.
B. The Microsoft Dynamics AX database needs re-indexing.
C. The label file does not exist for the current language
D. A new label file was added but the corresponding .ali file was not deleted
Answer: B sigur

Question: 20
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how memory is controlled by Microsoft Dynamics AX. So what's your answer?
A. The memory model is defined on the user options
B. The memory model is defined on the AOS configuration
C. Memory is controlled by explicit programmer defined pointers
D. Memory is controlled only by the kernel and developers and users cannot configure the
memory model
Answer: D sigur

Question: 21
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. Now you've been
assigned a task to create a method that will be used to print the name of an item used on a sales
order line in a report. So when declaring the method, which syntax is correct?
A. itemName display()
B. display itemName()
C. display itemId itemName()
D. display itemName itemName()
Answer: D sigur

Question: 22
Mike works in an International company which is called DONEX. And he's n charge of the
network of your company. And now he works as the systems developer. Now he has been
ssigned a task to use the table CustTable in your code. How does he instantiate the table?
A. CustTable = new CustTable;
B. CustTable = CustTable.new()
C. CustTable = CustTable::new()
D. Tables are public and therefore do not need to be instantiated
Answer: D sigur

Question: 23
You work in an International company which is called DONEX. And you're n charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how a variable declared in a static method be accessed. So what's your answer?
A. Only in that method
B. By using an accessor method
C. In all methods in the class
D. Only in other static methods
Answer: A sigur

Question: 24
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. How can you make sure the end user cannot delete a record in one
table if there are related records in another table?
A. By creating a new method on both tables.
B. By creating a Cascade delete action on the related table.
C. By creating a Restricted delete action on the parent table.
D. By creating the relation in the Delete method on the parent table.
Answer: C sigur
Question: 25
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
why inheritance is an important feature of X++. So what's your answer?
A. Compile time is reduced
B. Code can be written once and re-used many times
C. Performance is improved when using an inherited class
D. You can control whether code runs on the client or the server
Answer: B sigur

Question: 26
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When must Variables in a method be declared?
A. Before the actual code.
B. After the actual code.
C. On the same line as the first usage.
D. Variables do not need to be declared before use.
Answer: A sigur

Question: 27
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to declare an integer array with a max length of 10 elements,
what should you write?
A. int myInt.10;
B. int myInt(10);
C. int myInt[1,10];
D. int myInt; length = 10;
Answer: C sigur (conform Claudia : int myInt[10] B corectat)

Question: 28
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what accessor methods are used for. So what's your answer?
A. To construct a class
B. To display data in a form or a report
C. To set or get data in a class variable
D. To enable a method in the class to be called from code in another application element
Answer: C sigur

Question: 29
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
from where a private method can be called. So what's your answer?
A. A private method can be called only from other methods in that class
B. A private method can be called only from other private methods in that class
C. A private method can be called only from methods in that class and any sub-classes
D. A private method can be called from any code once the class has been declared and
instantiated
Answer: A sigur

Question: 30
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. And now you're creating
a new sales order type called Backorder. You have to create a new class that extends the
standard class SalesOrderType. What is the correct name for the new class?
A. BackOrderType
B. SalesBackOrderType
C. SalesOrderTypeBackOrder
D. SalesOrderType_BackOrder
Answer: D sigur

Question: 31
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what the best practice for naming of parameters in methods is. So what's your answer?
A. They should always contain the method name
B. They should always start with an underscore(_)
C. They should always be prefixed with the module name
D. They should always be the same as the extended data type
Answer: B sigur

Question: 32
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
the difference between tables and classed. So what's your answer? (choose more than one)
A. Tables cannot have static methods
B. Tables do not have to be instantiated
C. Table methods always run on the client
D. Tables cannot inherit from other tables
Answer: B,D sigur

Question: 33
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
when the print command should be used. So what's your answer?
A. To print an auto-report for a table.
B. To print data to the default printer.
C. To display values on the screen for the user.
D. To display values on the screen during development.
Answer: D sigur (Conform Claudia rasp corect A)

Question: 34
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what the setPrefix() function does. So what's your answer?
A. Enforces an input mask on data.
B. Sets a label for the heading of the infolog tree.
C. Prefixes all infolog messages with system date and time.
D. Changes dataAreaId for the transactions done in the following block of code.
Answer: B sigur

Question: 35
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
when is the appropriate time to define table relations directly on tables instead of using the
extended data types?
A. When one field in a table relates to one field in another table.
B. Never; relations should always be set up on the extended data types.
C. When one field in a table relates to multiple fields in another table.
D. When multiple fields in a table define one relation to multiple fields in another table.
Answer: D sigur
Question: 36
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
in which loop functions the conditions are evaluated BEFORE the first loop. So what's your
answer? (choose more than one)
A. For
B. While
C. Switch
D. Do While
Answer: A ,B sigur

Question: 37
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which lines of code will add messages to the
infolog? (choose more than one)
A. info ("This is info.")
B. warning ("This is a warning.")
C. box::error("This is an error.")
D. box::yesNo("This is a question.", DialogButton::Yes)
Answer: A,B sigur

Question: 38
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which is not a way to insert a built-in function
into X++ code?
A. Press Shift-F4.
B. Type the function manually.
C. Right-click in the Code Editor and select List Built-in Functions.
D. Click the Add Built-in Functions toolbar button in the Code Editor.
Answer: D sigur

Question: 39
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which blocks of code can be added in the
blank, that will create a dialog with three groups - one for Day, one for Month and one for Year?
Each group needs one field. Static void Simple_Dialog(Args _args) { dialog dlg; dialogGroup
dlgGroupDay, dlgGroupMth, dlgGroupYr; dialogField dlgFieldDay, dlgFieldMth, dlgFieldYr; ;
___________________ if (dlg.run()) { ?} }
A. dlg = new dialog("Date dialog");
addGroup("Day");
addField(TypeID(integer),"Day");
addGroup("Month");
addField(TypeID(integer),"Month");
addGroup("Year");
addField(TypeID(integer),"Year");
B. dlg = new dialog("Date dialog");
addGroup("Day");
addField(TypeID(integer),"Day");
addGroup("Month");
addField(TypeID(integer),"Month");
addGroup("Year");
addField(TypeID(integer),"Year");
C. dlg = new dialog("Date dialog");
addGroup("Day");
addGroup("Month");
addGroup("Year");
addField(TypeID(integer),"Day");
addField(TypeID(integer),"Month");
addField(TypeID(integer),"Year");
D. dlg = new dialog("Date dialog");
addGroup("Day");
addGroup("Month");
addGroup("Year");
addField(TypeID(integer),"Day");
addField(TypeID(integer),"Month");
addField(TypeID(integer),"Year");

Answer: B sigur

VariantaCorecta

Static void Job_CD_Simple_Dialog(Args _args)


{ dialog dlg;
dialogGroup dlgGroupDay, dlgGroupMth, dlgGroupYr;
dialogField dlgFieldDay, dlgFieldMth, dlgFieldYr;
str myString;
;
dlg = new dialog("Date dialog");
dlgGroupDay = dlg.addGroup("Day");
dlgFieldDay = dlg.addField(TypeID(integer),"Day");
dlgGroupMth = dlg.addGroup("Month");
dlgFieldMth = dlg.addField(TypeID(integer),"Month");
dlgGroupYr = dlg.addGroup("Year");
dlgFieldYr = dlg.addField(TypeID(integer),"Year");

if (dlg.run())
{
print dlgFieldDay.value();
print dlgFieldMth.value();
print dlgFieldYr.value();
pause;
}}

Question: 40
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. .After a dialog is run, do you know how the user selections be fetched
and put into a variable?
A. myString = DialogField.value();
B. myString = DialogField.getFromDialog();
C. myString = Dialog.getField(DialogField);
Answer: A sigur

Question: 41
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
What the return type of the Box::YesNo() method is? So what's your answer?
A. Box
B. NoYes
C. DialogField
D. DialogButton
Answer: D sigur
Question: 42
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
in the following methods, which will not leave a "hello world" message on the screen. So what's
your answer?
A. public void myMethod()
{;
print ("hello world");
}
B. public void myMethod()
{;
info ("hello world");
}
C. public void myMethod()
{;
box::info("hello world");
}
D. public void myMethod()
{;
error ("hello world");
}
Answer: A sigur

Question: 43
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
which updates to records must be done inside a transaction? So what's your answer? (choose
more than one)
A. Update
B. Delete
C. Insert
D. No updates to records have to be in a transaction
Answer: A,B sigur (Select forupdate)

Question: 44
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When using the queryRun() class to traverse through records retrieved
by the query, which method is used to move to the next record?
A. queryRun.more()
B. queryRun.next()
C. queryRun.move()
D. queryRun.traverse()
Answer: B sigur

Question: 45
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
in the following statements, which will result in an updated record. So what's your answer?
(choose more than one)
A. Select forupdate <table> where <conditions>;
[Table operations]
update;
B. Select forupdate <table> where <conditions>;
[Table operations]
update();
C. Select <table> where <conditions>;
[Table operations]
update;
D. while select forupdate <table> where <conditions>;
{
[Table operations]
update();
}
Answer: B, D sigur

Question: 46
Look at the following options, which is true about Table Maps?
A. Table Maps improve performance
B. Table Maps are synchronized with the SQL database
C. Table Maps reduce coding by mapping tables that are similar in structure.
D. Table Maps join tables that are similar in structure so they can be viewed in the same grid.
Answer: C sigur

Question: 47
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
in the following statements, which is true about queres. So what's your answer?
A. Data retrieved using a query cannot be updated
B. Sorting in a query can be specified using the query.addSortField() method
C. To get the current record in a query, you must use the queryRun.get() method
D. To allow the user to enter values in the query, the query.prompt() method must be called.
Answer: C sigur

Question: 48
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
the difference between an exists join and an inner join. So what's your answer?
A. An exists join cannot be called with forupdate. An inner join can be called with forupdate
B. An exists join cannot be used on a table without a primary key. An Inner join can be used on a
table without a primary key
C. With an inner join only the first record in the main table is returned. An exists join returns all
records in the main table.
D. With an exists join, data is not returned to the joined table buffer. With an inner join a record is
returned for all matching records.
Answer: D sigur

Question: 49
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. When deleting all
records in the item table with no transactions attached to it, he has no idea about in the following
statements, which will perform best. So what's your answer?
A. delete_from inventTable
notExists join InventTrans
itemId == InventTable.itemId;
B. delete_from inventTable
exists join InventTrans
itemId == InventTable.itemId
RecId == "";
C. while select inventTable
Transactions == 0
{
delete();
}
D. while select inventTable
notExists join InventTrans
itemId == InventTable.itemId
{
delete();
}
Answer: A sigur

Question: 50
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. A notExists join in a select statement:
A. Returns a record only if the parent record exists.
B. Returns a record only if the linked record does not exist.
C. Ignores the rest of the select statement after notExists join.
D. Returns a message when neither parent or linked records exists.
Answer: B sigur

Question: 51
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. The code below
creates a query on the item table. While he has no idea about how to obtain the same results
using a while select statement. So what's your answer?
010045010067
Query = new query();
query.addDataSource(tableNum(InventTable)).addRange(fieldNum(InventTable,itemId)).value("12345");
A. while select InventTable
ItemId <= "12345"
B. while select InventTable
ItemId != "12345"
C. while select InventTable
ItemId >= "12345"
D. while select InventTable
ItemId == "12345"
Answer: D sigur

Question: 52
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When manipulating the data source in a query, which system class is
used to do this?
A. Query_ds()
B. QueryDataSource
C. QueryRunDataSource
D. QueryBuildDataSource
Answer: D sigur

Question: 53
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which statements are not true about
transactions? (choose more than one)
A. The tts level is stored in a system variable
B. A ttsabort must be called in the catch statement when an error is thrown
C. A ttsabort inside nested transactions will abort only the current transaction level
D. A transaction ensures data integrity in the case that an error occurs during processing
Answer: B,C sigur
Question: 54
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When the retry command is called after an exception has been thrown,
how many times will the system retry a transaction?
A. Once
B. 3 times
C. 5 times
D. There is no limit, the developer must define the number of retries
Answer: D sigur

Question: 55
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. In thefollowing options,
he has no idea about which is the correct syntax for a try..catch statement. So what's your
answer?
A. try
{
..
}
catch(exception::error)
{
----
}
B. try
{
..
}
catch(retry)
{
----
}
C. try
{
..
}
catch()
{
----
}
D. try
{
..
}
catch(error)
{
----
}
Answer: A sigur

Question: 56
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how to retrieve the current retry count. So what's your answer?
A. tts.retryCount()
B. appl.retryCount()
C. xSession.retryCount()
D. exception.retryCount()
Answer: C sigur

Question: 57
Look at the following options, which elements are part of the data dictionary? (choose more than
one)
A. Views
B. Queries
C. Perspectives
D. Extended Data Types
Answer: A, C, D sigur

Question: 58
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. In the following
options, he has no idea about which feature allows users to print a report using the current table.
So what's your answer?
A. Auto-report
B. Report wizard
C. Export to Excel
D. Report designer
Answer: A sigur

Question: 59
You work in an International company which is called DONEX. And you work as a system
developer. Now you're working on a new table that contains information about employees who
have used company printers. You want to add a relation to EmplTable and it should only show
employees who have the status employee. Which relation is the best one to use?
A. Normal
B. Special
C. Field fixed
D. Related field fixed
Answer: D sigur

Question: 60
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What data types can be used in a conditioned relation on a table?
A. Reals
B. Dates
C. Enums
D. Strings
Answer: C sigur

Question: 61
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When extending a data type, what property is NOT inherited?
A. Label
B. Relations
C. StringSize
D. Array elements
Answer: D sigur

Question: 62
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know which
controls are needed to create a tabbed form. So what's your answer? (choose more than one)
A. Tab
B. TabPage
C. TabControl
D. TabOverview
Answer: A,B sigur

Question: 63
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What is the most significant reason behind the ability to easily scale
the number of concurrent users in Microsoft Dynamics AX2009?
A. AOS technology
B. Layer structure
C. Normalized database
D. Configuration Key system
Answer: A sigur

Question: 64
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know where
the layout of a form is defined. So what's your answer?
A. In the Global Form Design.
B. In the Design node of the Form.
C. In the Properties on the Form node.
D. In the AutoDesign node of the Form
Answer: B sigur

Question: 65
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
Action Menu Items are used for. So what's your answer?
A. Action Menu Items are used to install Service packs.
B. Action Menu Items call multiple Menu Items at the same time.
C. The Action Menu Item is a link to execute a specified class, query or form.
D. An Action Menu Items is used to force the end user to actively confirm a request.
Answer: C sigur

Question: 66
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When executing an object through a Menu Item, what can be an
advantage?
A. The check of security rights.
B. The object can then be executed directly from code.
C. The Menu Item performs a runtime error detection on the object.
D. The end user will be warned if the object is in use by another end user.
Answer: A sigur

Question: 67
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When setting the LinkType property on a form data source to Delayed,
what does it indicate?
A. The JoinSource is not active.
B. A pause is inserted before the form opens.
C. A pause is inserted before the parent data source is updated.
D. A pause is inserted before linked child data sources are updated.
Answer: D sigur
Question: 68
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
controls the linking of data between data sources in a form. So what's your answer?
A. Table Relations.
B. The Method TableLinks.
C. JoinSource properties on the data sources.
D. Dragging the Secondary Table to the Primary table in the data source node.
Answer: C sigur

Question: 69
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which are possible values for the LinkType
property on a data source in a form? (choose more than one)
A. Passive
B. InnerJoin
C. NotExists
D. DelayedExists
Answer: A,B sigur

Question: 70
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
the Object property on a Display Menu Item is used for. So what's your answer?
A. To specify the Form that is to be opened
B. To specify the Report that is to be opened
C. To specify the Data Source of the Form that is to be opened
D. To specify the Data Source of the Report that is to be opened
Answer: A sigur

Question: 71
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now you have to create a project which must be visible to the other
developers working on the same application. So what should you do to ahieve this?
A. You should create the project and set the property to Shared.
B. You should click the Project button and create a project in the Shared folder.
C. You should create a project, right-click on the project and select Add-Ins > Public
D. You should open the AOT and create a project in the Public folder under the Project node.
Answer: B sigur

Question: 72
In the following options, which is true about development projects? (choose more than one)
A. Projects are layer specific.
B. An element in a project is locked and cannot be edited by other users
C. Projects are only used to group elements that are modified for a specific development task
D. Modifications made to an element in a project need to be synchronized with the AOT to make
the modifications visible to other users
Answer: A,C sigur

Question: 73
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
a Menu Reference is. So what's your answer?
A. A reference to a Form
B. A reference to a Menu
C. A reference to the Main Menu.
D. A reference to related Tables.
Answer: B sigur

Question: 74
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When a form is imported to the VAR layer, which already has
modifications made to it in the USR layer, what will occur in Microsoft Dynamics AX2009?
A. The VAR layer modifications will be deleted.
B. The USR layer modifications will be deleted.
C. The USR layer will be overridden by the VAR layer.
D. The USR layer modifications will continue to be used.
Answer: D sigur

Question: 75
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which is the correct order in which the listed
report sections are printed, from top to bottom?
A. Prolog, Epilog, Header, SectionGroup, Footer
B. Header, PageHeader, SectionGroup, PageFooter, Footer
C. Prolog, PageHeader, Header, SectionGroup, Footer, Epilog
D. Header, Prolog, SectionGroup, Epilog, PageFooter, Footer
Answer: C sigur

Question: 76
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which is not the way to add a new string
control for a field on the CustTable datasource to a report design? So what's your answer?
(choose more than one)
A. Drag the field from the CustTable node in the AOT to a report section
B. Open the Visual Report Designer. Right-click in a section and select New > String. Set
Datasource property on new control to CustTable.
C. Right-click on a report section in the AOT. Select New Control > Field from CustTable. Drag a
field onto the section from the list that is displayed.
D. Open the Visual Report Designer. Right-click in a section and select New > Field from
CustTable. Drag a field onto the section from the list that is displayed.
Answer: B,C,D sigur

Question: 77
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. As for using the Generated Design option on reports, which statement
is not true? (choose more than one)
A. A Generated Design will use the Template only when first generated.
B. A Generated Design is affected by the structure of the underlying query.
C. A Generated Design is not affected by the structure of the underlying query.
D. ProgrammableSections are not available in Generated Designs. SectionGroup sections can be
used instead.
Answer: B,D sigur

Question: 78
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which one describes the LabelTabLeader
property?
A. It defines a label on a tab.
B. It inserts a tab between the label and the field value.
C. It inserts a series of dots between the label and the field value.
D. It defines the number of tabs between the label and the field value.
Answer: C sigur

Question: 79
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know which
sections of a report can contain a body section. So what's your answer? (choose more than one)
A. Prolog
B. SectionGroup
C. AutoDesignSpecs
D. ProgrammableSection
Answer: B,C sigur

Question: 80
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What is displayed in the Call Stack window in the Debugger?
A. All Breakpoints.
B. The trace of methods called.
C. The local variables in scope.
D. The value of global variables.
Answer: B sigur

Question: 81
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company and you work as a system developer. Now you're debugging a piece of
code to find an error. But when you are doing that, you want to monitor the value of a variable. So
what should you do to achieve this?
A. Open the View Variable list.
B. Drag the variable into the Watch window.
C. Right-click on the variable in the variable list and select Monitor.
D. Move the cursor over the variable and read the value in the tool tip.
Answer: B sigur

Question: 82
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know where
he can check Best Practice errors/warnings after compiling code. So what's your answer?
A. Within the AXBP Log file.
B. It will automatically be shown in a separate pop-up window.
C. On the Best Practices tab page in the Compiler output window.
D. Best Practice errors/warnings will be highlighted in the code editor.
Answer: C sigur

Question: 83
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know in the
following options, which is not a Debugger Window Pane. So what's your answer?
A. Watch
B. Input
C. Output
D. Variables
Answer: B sigur
Question: 84

You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
is the best Practice for placing code. So what's your answer? (choose more than one)
A. Put as much code as possible in jobs.
B. Put as much code as possible in classes
C. Put as little code as possible on forms.
D. Put as little code as possible on tables.
Answer: B, C sigur

Question: 85
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now a customer asks to search for vendor data across several tables.
So how to achieve this?
A. Use the Global Query function
B. Use the "Filter by Field" function
C. Use the "Filter By Selection" function.
D. Set up the Data Crawler and use Global Search.
Answer: D sigur

Question: 86
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea of the
advantages of using Naming Conventions. So what's your answer? (choose more than one)
A. Custom code is not very susceptible to overwriting.
B. Custom code becomes easier to understand and debug.
C. They contribute to consistency between custom and standard code
D. Microsoft Dynamics AX2009 stores custom code in alphabetized order so it gets executed
faster when using Naming conventions.
Answer: B, C sigur

Question: 87
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to get the best performance, what is always appropriate to do?
A. Use as few System calls as possible.
B. Place all database accessing code in classes.
C. Concentrate database accessing code in tables.
D. Only access data directly by calling stored procedures.
Answer: C sigur

Question: 88
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
the Microsoft Dynamics AX standard for Index names is. So what's your answer?
A. Use id as suffix in index names.
B. Use idx as prefix in index names.
C. Use idx as suffix in index names.
D. Use index as suffix in index names.
Answer: C sigur

Question: 89
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What is the correct syntax when specifying that a class called
MyClass2 should inherit methods and variables from another class called MyClass1?
A. class MyClass2 extends MyClass1
B. class MyClass1 extends MyClass2
C. class MyClass2 inherits MyClass1
D. class MyClass1 inherits MyClass2
Answer: A sigur
Question: 90
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to execute a class from a menu item, what method will you
add to your class?
A. New
B. Menu
C. Main
D. Execute
Answer: C sigur

Question: 91
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When a new object is created, where do you place code to be
executed?
A. In the new() method.
B. In the create() method.
C. In a new Static method.
D. In the classDeclaration node.
Answer: A sigur

Question: 92
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Where do you specify if a class extends another class?
A. On the Class property.
B. In the Extends method.
C. In the Class Declaration.
D. In the Inherit property on the class
Answer: C sigur

Question: 93
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Variables to be used from any method of a class must be declared in:
A. The new() method.
B. The classDeclaration node.
C. The initVariables() method.
D. You do not need to declare variables before use.
Answer: B sigur

Question: 94
You work in an International company which is called DONEX. And you're n charge of the
network of your company. In the following options, which is not true about a class that inherits
another class? (choose more than one)
A. The methods in the sub-class can be overridden by the main class methods
B. The sub-class will run on the client or server as specified on the main class
C. The sub-class can use any variable that is declared in any of the main classes methods
D. The sub-class can be constructed and assigned to a variable that has been declared as the
main class
Answer: A,C sigur

Question: 95
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And you work as the systems developer. Now you have to determine
why the code above does not compile. MyClass extends RunBaseBatch. So what may causes
this problem?
Static void main(args _args)
{myClass myClass; ;
myClass = new myClass(_args.parm());
if (myClass.prompt())
myClass.run(); }
A. MyClass does not contain a method called prompt();
B. The args class does not contain a method called parm.
C. The Prompt method requires a parameter to be specified
D. The new method in MyClass does not take a parameter that is compatible with _args.parm()
Answer: D sigur

Question: 96
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how labels are stored in Microsoft Dynamics AX. So what's your answer?
A. In the ax*.ali files on the AOS
B. In the ax*.ald files on the client
C. In the ax*.ali files on the client
D. In the ax*.ald files on the application server.
Answer: D sigur

Question: 97
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
the correct syntax for instantiating a class is. So what's your answer?
A. new MyClass = MyClass()
B. MyClass = MyClass.new()
C. MyClass = new MyClass();
D. MyClass = MyClass::new()
Answer: C sigur

Question: 98
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know how
values from the enum LedgerAccountType can be assigned to variables. So what's your answer?
A. enum = LedgerAccountType.Heading;
B. enum = LedgerAccountType::Heading;
C. enum = LedgerAccountType->Heading;
D. enum = LedgerAccountType(Heading);
Answer: B sigur

Question: 99
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
which is not a composite data type in X++. So what's your answer?
A. Table
B. Array
C. String
D. Container
Answer: C sigur

Question: 100
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what kind of data can be returned from a method. So what's your answer?
A. Only base types.
B. Only database buffers and objects.
C. Any kind of data, except database buffers.
D. Any kind of data, including base types, table buffers and objects.
Answer: D sigur

Question: 101
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
which function can be used to return a subset of a string variable. So what's your answer?
A. subStr()
B. strFind()
C. subString()
D. string::substring()
Answer: A sigur

Question: 102
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which of the following sections of code include an example of a
conditional statement? (choose more than one)
A. custTable.Name = custTable.Name custTable.Name : newName;
update();
B. if (custTable.RecId)
{
update();
}
C. for ( I ; I < x ; i++)
{
clear();
..
insert();
}
D. select custTable;
recId)
{
..
update();
next custTable;
}
Answer: A,B sigur

Question: 103
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Add the correct keywords (a) and (b) to the blanks in the code, so that
given x = 10 and y=0, the returned result is 14:
int z = 0; ;
while (x > 0)
{z++;
while (y < 3)
{ y++;
if(z == 2)
____(a)_____
z++; }
x--;
if (x == 3)
____(b)_____
z++ }
return z;
A. (a) break (b) break
B. (a) break (b) continue
C. (a) continue (b) break
D. (a) continue (b) continue
Answer: C sigur

Question: 104
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which of the following sections of code include an example of a loop
statement? (choose more than one)
A. if (custTable.RecId)
{
update();
}
B. for ( j ; j < k ; j++)
{
..
}
C. select inventTable;
recId)
{
...
next inventTable;
}
D. switch (expression)
{
case 'Choice1': Statement1; Statement2; break;
case 'Choice2': Statement3; break;
case 'Choice3': Statement4; Statement5; Statement6; break;
default : DefaultStatement;
}
Answer: B,C sigur

Question: 105
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which of the following lines of code will increment the variable 'counter'
by 2 each time? (choose more than one)
A. counter++;
B. counter++2;
C. counter+=2;
D. counter = counter+2;
Answer: C, D sigur

Question: 106
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What keyword is missing from this statement:
_____ (x = 1 ; x < y ;x++) { }
A. If
B. Do
C. For
D. While
Answer: C sigur

Question: 107
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. If you want to delete the entire USR-layer from Microsoft Dynamics
AX2009, what files do you delete from the application folder?
A. All *.aod files.
B. The Axusr.aoi and axusr.aot files.
C. All Axusr*.* files and the axapd.aoi file.
D. The axusr. aod file and the axapd.aoi file.
Answer: D sigur (Conform Claudia rasp correct: C)

Question: 108
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which of the following are valid switch statements, that given color =
"purple", will return "Secondary Color". ( Choose more than one)
A. str color;
str colorType;
;
switch (color)
{
case "red", "yellow", "blue" : colorType = "Primary Color"; break;
case "purple", "green", "orange" : colorType = "Secondary Color"; break;
default : colorType ="Neither Primary or Secondary color";
}
B. str color;
str colorType;
;
switch (color)
{
case "red":
case "yellow"
case "blue": colorType = "Primary Color"; break;
case "purple":
case "green":
case "orange": colorType = "Secondary Color"; break;
default : colorType ="Neither Primary or Secondary color";
}
C. str color;
str colorType;
;
switch (color)
{
case 1: if (color == "red")
case 2: if (color == "yellow")
case 3: if (color == "blue")
colorType = "Primary Color"; break;
case 4: if (color == "purple")
case 5: if (color == "green")
case 6: if (color == "orange")
colorType = "Secondary Color"; break;
default : colorType ="Neither Primary or Secondary color";
}
D. str color;
str colorType;
;
switch (color)
{
default : colorType ="Neither Primary or Secondary color";
case "red":
case "yellow":
case "blue" :
colorType = "Primary Color";
break;
case "purple":
case "green":
case "orange" :
colorType = "Secondary Color";
break;
}
Answer: A,B sigur (Conform Claudia si D)

Question: 109
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In which loop function are the conditions evaluated AFTER the first
loop?
A. For
B. While
C. Switch
D. Do While
Answer: D sigur

Question: 110
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Given x = 4 and y = 0, what will the following method return?
Public str exampleMethod(int x, int y)
{;
if (x == 1)
return ="A";
else if ((x < y) || ((x > 5) & (y < 0))
return = "B";
else if ((y < x || !x) & ( x >= 1|| !y))
return = "C"
else return = "D" }
A. A
B. B
C. C
D. D
Answer: C sigur

Question: 111
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know when
TTS control is required, so what's your answer? (choose more than one)
A. Whenever records are updated.
B. Whenever records are deleted.
C. Whenever records are inserted.
D. When more than two updates are nested.
Answer: A, B sigur

Question: 112
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea on how
he can define which companies to retrieve data from in one select statement. So what's your
answer?
A. Use the changeCompany keyword and an array with the company id's.
B. Data cannot be retrieved from multiple companies in one select statement
C. Use a where clause that includes the dataAreaId, and a container to define which companies
to search
D. Create a container that has the company id's, and then use the crossCompany keyword in the
select statement
Answer: D sigur

Question: 113
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea on how
he can find the number of records in the item table. So what's your answer?
A. select num(recId) from InventTable;
B. select nums(recId) from InventTable;
C. select recNum(recId) from InventTable;
D. select Count(recId) from InventTable;
Answer: D sigur

Question: 114
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer in a situation where he
could retrieve the same dataset through either a select statement or a query. What should be the
determining factor?
A. If he can use a query, he should, as queries work faster than selects.
B. A select statement is preferable where large volumes of data are processed.
C. It does not matter which way he gets the data, as long as he gets the right data.
D. If he needs user interaction regarding the data he needs processed, a query is the preferable
way.
Answer: D sigur

Question: 115
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which fields select should you use to return only the customer name of
customer ?000?from a select?
A. custTable == ?000?name
B. where custTable.AccountNum == ?000?select Name
C. (select CustTable where CustTable.AccountNum == ?000?).name
D. select custTable.Name having AccountNum == ?000?select custTable.Name having
AccountNum == ?000
Answer: C sigur

Question: 116
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When should you declare which index to use in a select statement?
A. Only when using a join
B. Never. SQL can determine which index to use
C. Always. Performance is increase when an index is specified
D. Only when the sequence of the returned records is important
Answer: B sigur (Conform Claudia rasp corect D)

Question: 117
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea on how
he can u search for customers living in the zip code ?2609. So what's your answer? ( choose
more than one)
A. find custTable where custTable.ZipCode = ?2609?
B. while select custTable where custTable.ZipCode == ?2609?while select custTable where
custTable.ZipCode == ?2609
C. select while custTable where custTable.ZipCode == ?2609?select while custTable where
custTable.ZipCode == ?2609
D. select custTable.ZipCode == ?2609?select custTable.ZipCode == ?2609
recid)
{
?
Next custTable;
}
Answer: B,D sigur
( select AccountNum from CustTable
where CustTable.ZipCode == "78001";) sau
(while select custTable where custTable.ZipCode == "78001")

Question: 118
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how to change the label of an existing system field. So what's your answer?
A. It cannot be done.
B. By creating a new label in a new label file.
C. By modifying the existing label in the SYS label file.
D. By copying the object into a higher layer and then creating a new label in the SYP layer file.
Answer: B sigur

Question: 119
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to abort a transaction and roll back data to its state before the
ttsBegin, which statement should you use?
A. ttsError.
B. ttsAbort.
C. ttsCancel.
D. ttsRollBack.
Answer: B sigur

Question: 120
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When using query application elements, the actual fetching of records
is done by:
A. A Query object.
B. A QueryRun object.
C. A QueryBuildDynalink object.
D. A QueryBuildDataSource object.
Answer: B sigur

Question: 121
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In what situation is it advantageous to create a query as an AOT-object
as opposed to creating it in X++ code?
A. Always. It keeps coding to a minimum.
B. Never. Coding it provides maximum control over the query.
C. When the same query is used by several different objects.
D. When the query is relatively simple and has only a few datasources.
Answer: C sigur

Question: 122
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. If you want to notify the user of a successful operation, which is the
correct call to the infolog?
A. info("The job was successfully completed");
B. info.box("The job was successfully completed");
C. box::info("The job was successfully completed");
D. throw info("The job was successfully completed");
Answer: A sigur

Question: 123
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have written a class
that updates a range of records and has included a mechanism for detecting errors. By what
means should you communicate a fatal error to the user?
A. Use a custom form with a string displaying the error.
B. Invoke a new instance of the Dialog Class, displaying your error message in the dialog.
C. Use the infolog class, either as an Info(), Warning(), CheckFailed() or Error() instance.
D. Use the infolog class as an Error() instance in combination with the Throw command such as
Throw Error(fatal Error Message).
Answer: D sigur

Question: 124
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When two users try to update the same record at the same time, which
exception is thrown?
A. error
B. warning
C. deadlock
D. updateConflict
Answer: D sigur

Question: 125
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which base type can an extended data type be based on? ( choose
more than one )
A. Enum
B. String
C. Utc Date Time
D. Configuration Key
Answer: A, B, C sigur

Question: 126
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When running a report to alter the way the data is presented, what
options does the user have? ( choose more than one )
A. Add sub-totals
B. Set the report title
C. Sort or group by specified fields
D. Filter the records using the query
Answer: A,C,D sigur

Question: 127
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea on the
purpose of the Configuration Key system. So what's your answer?
A. The purpose is to enable an easy configuration of AOS Servers.
B. The purpose is to allow enabling or disabling of application objects.
C. The purpose is to enable direct interaction with the Microsoft Windows?security system.
D. The purpose is to allow users different access rights to different parts of the system.
Answer: B sigur

Question: 128
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea on the
purpose of the Security Key system. So what's your answer?
A. The purpose is to manage users login passwords.
B. The purpose is to allow enabling or disabling of application objects.
C. The purpose is to allow users different access rights to different parts of the system.
D. The purpose is to enable direct interaction with the Microsoft Windows?security system.
Answer: C sigur

Question: 129
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
the the advantage of using indexes. So what's your answer?
A. Indexes speed up selects.
B. Indexes speed up inserts.
C. Indexes use less files in the database.
D. Indexes use less data space in the database.
Answer: A sigur

Question: 130
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which components of Microsoft Dynamics AX can connect directly to
the AOS? (choose more than one)
A. AOT
B. Client
C. Enterpise Portal
D. net business connector
Answer: B, D sigur

Question: 131
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
the advantages of using Extended Data Types, so what's your answer? (choose more than one)
A. Data integrity
B. Performance is increased
C. Relations between tables are applied automatically
D. Properties on a field are inherited from the Extended Data Type
Answer: C,D sigur

Question: 132
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. At the time you create a new table, which of the following field groups
is created by default?
A. General
B. Auto-Print
C. Auto-lookup
D. Identification
Answer: C sigur (AutoReport si AutoLookup)

Question: 133
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
which fields cannot be used in a map. So what's your answer?
A. Enums
B. Containers
C. RecId references
D. All fields can be used in a map
Answer: D sigur

Question: 134
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
where a relation can be defined. So what's your answer? (choose more than one)
A. On an enum
B. On a table
C. On a table map
D. On an extended data type
Answer: B, D sigur

Question: 135
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which feature of the data dictionary enables look up of foreign keys in
a form to be automatically available?
A. Indexes
B. Relations
C. Primary Key
D. Auto-Lookup field group
Answer: B sigur

Question: 136
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
the main advantage of using a cluster index for a table. So what's your answer?
A. To improve performance when updating records.
B. To improve performance when deleting records.
C. To improve performance when inserting records.
D. To improve performance when selecting records.
Answer: D sigur

Question: 137
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which statements are not true about Enums?
( choose more than one )
A. An enum value cannot be negative
B. An enum element has a maximum value of 250
C. The first element must have the value of zero
D. Element values must be sequential and not skip a value
Answer: C, D sigur

Question: 138
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which statements are not true about Table
Views? ( choose more than one )
A. A view can only contain two tables
B. A view can be used in a grid on a form
C. You must always create an index on a view
D. A view can improve performance by only retrieving the required fields
Answer: B, D sigur (sunt true) (Conform Claudia rasp correct AC)

Question: 139
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
where he can drag and drop an extended data type to. So what's your answer?
A. He can drag and drop an extended data type to a table.
B. He can drag and drop an extended data type to a class.
C. He can drag and drop an extended data type to a form design.
D. He can drag and drop an extended data type to a form data source.
Answer: A sigur

Question: 140
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which are properties on an Extended Data
Type? ( choose more than one )
A. Label
B. Visible
C. FormHelp
D. DateFormat
Answer: A, C, D sigur

Question: 141
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following names, which adheres to to naming conventions for
Table Maps?
A. CustVendMap
B. MapCustVend
C. CustVend_Map
D. Map_CustVend
Answer: A sigur

Question: 142
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You noticed that the
following code is slow in executing. The code is used to find all customers that have transactions
with no document date set. In order to improve the performance, what steps should you take to
achieve this? (choose more than one)
A. Change the join to an exists join.
B. Add a new index to CustTrans containing the field DocumentDate
C. Add a new index to CustTable containing the field DocumentDate
D. Rewrite the code so that it contains a nested loop rather than a join
Answer: A, B sigur

Question: 143
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Which of the following are not areas where IntelliMorph will help you?
A. Automatically suggest method names in the editor.
B. All forms are designed by IntelliMorph by default.
C. Automatically adding fields in field group on forms and report, when added on table field group.
D. If security or configuration is changed, intelliMorph will change the look of the forms and
reports.
Answer: A sigur

Question: 144
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how to add a group node to a Project. So what's your answer?
A. He cannot. Groups are not used in Projects.
B. Drag the group from the Extended Data Type node.
C. Objects of the same type are automatically grouped.
D. Right-click the Project name in the open Project and select New > Group.
Answer: D sigur

Question: 145
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And now you work as the systems developer. You have been assigned
a task to add a new menu you have created to the main menu. So what actions should you
perfom?
A. Drag the new menu to the MainMenu menu
B. Set the MainMenu property on the new menu to Yes
C. Right-click on the new menu, select Add-ins > Add to main menu
D. Right-click on the MainMenu menu, select New > Menu Reference, then drag the new menu
from the window to the MainMenu menu
Answer: D sigur

Question: 146
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
where he can specify the title of a form. So what's your answer?
A. In the caption method on the form
B. In the caption property on the form
C. In the caption method on the form design
D. In the caption property on the form design
Answer: D sigur

Question: 147
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
where he can define a macro. So what's your answer? (choose more than one)
A. In a form design
B. In a table method
C. In a macro library
D. In a class declaration
Answer: B, C, D sigur

Question: 148
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When a user right-clicks in a field and selects Go To Main table, how
can you specify which form is opened? (choose more than one)
A. Set the MainTable property on the table
B. Override the JumpRef method on the form control
C. Set the FormHelp property on the Extended Data Type
D. Override the Lookup method on the field in the form data source
Answer: B, C sigur

Question: 149
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to make sure that a form can be re-sizeable by a user, what
should you do?
A. You should set the SaveSize property on the form design to Yes
B. You should set the height and width property to Auto on the form design
C. You should set the height and width property to Auto on the design, tab and grid controls.
D. You should set t the height property to Column Height, and the width property to Column
width, on the design, tab and grid controls.
Answer: D sigur