You are on page 1of 18

1.

Having the objects as per picture included (with the large circle at the very bottom, followed by the
small circle above it, followed by the rectangle above it), how many objects will be produced if you use
the Divide command from the Pathfinder palette (and ungroup the result)?
Answers:
•3
•5
•7
•9
2. Illustrator provides following shape tools?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Rectangle Tool
• Star Tool
• Circle Tool
• Triangle Toole
3. How can you change the number of sides while dragging with the Polygon tool?
Answers:
• Press the Up or the Down arrow key
• Press the Left or the Right arrow key
• Press the [ or the ] bracket key
• None of the above
4. What is the tool shown on the picture used as following?
Answers:
• To create a custom variable width profile for any stroke
• To align and equalize control handles of an anchor point
• To twist the object around the selected point
• To rotate the object around the selected point
5. Assume you’re using the Graph tool and need to import the graph data from the external file. How
should this file be formatted to be imported correctly?
Answers:
• Microsoft Excel file
• Text file with comma-delimited values for columns with Enter as a row
separator (CSV)
• Text file with tab-delimited values for columns with Enter as a row
separator
• Text file with semicolon-delimited values for columns with Enter as a row
separator
6. To align or distribute selected object you can use the following options?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Align panel (Window > Align)
• Align options in the Control panel
• View > Snap to Grid
• View > Smart Guides
7. Objects in Illustrator can be combined by using following methods?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Pathfinder effects
• Compound shapes
• Compound paths
• None of the above
8. Use _____ tool to draw a triangle.
Answers:
• Triangle
• Star
• Polygon
• Rectangle

9. Which of the following tools will cut a path into two different paths?
Answers:
• scissors tool
• knife tool
• bisect tool
• transform tool
10. Which of the following panel provides the blending mode for colors?
Answers:
• Layer panel
• Color panel
• Transparency panel
• Gradient panel
11. To merge two shapes together we can use _____ tool.
Answers:
• Shaper Tool
• Shape Builder Tool
• Join Tool
• Path Eraser Tool
12. Which of the following tools would be used to edit a line?
Answers:
• the pen
• selection tool
• the eraser
• direct selection tool
13. Use Isolation Mode to edit objects, groups, symbols, or layers, Which drawing mode allows you to alter objects
within a group without ungrouping?
Answers:
• Isolation Mode
• Preview Mode
• Outline Mode
• Draw Inside Mode
14. To move an object to different layer which of the following statements is correct?
Answers:
• Click the Create New Layer button in the Layers panel
• Drag the selected-art indicator, located at the right of the layer in the Layers panel, to the layer you want
• Click the name of the desired layer in the Layers panel. Then choose Object > Lock > Other layers
• Click the name of the desired layer in the Layers panel. Then choose Object > Arrange > Send To Current Layer
15. You save artwork as a standard web graphic and notice that the horizontal and vertical edges are not crisp.
What would cause this to occur?
Answers:
• The artwork was saved at 72 ppi
• The artwork was not aligned to the pixel grid
• The Document Raster Effect Settings resolution was set to 72 ppi
• The Document Color Mode was set to CMYK Color
16. You wish to change the color of the stroke on an object. You should…
Answers:
• Click the color in the swatch, then select the stroke tool
• Stroke color must be selected before creating the object.
• Click the stroke tool at the bottom of tool box and select a color
• Click the bounding box and then select a color
17. What is the maximum number of artboards you can have in an Illustrator document?
Answers:
• 50
• 100
• 255
• 256
18. What do these three icons stand for?
Answers:
• Minus front, Minus back, Crop
• Draw normal, Draw behind, Draw inside
• Make blend, Release blend, Reverse spine
• None of the above
19. The Illustrator Toolbox lets you tear off subsets of tools so you can move the entire set to another location. Click
on a tool with a pop-up menu, drag the cursor to the arrow end of the pop-up, and release the mouse?
Answers:
• Tear on palettes
• Tear off palettes
• Context-sensitive menus
• Toolbox
20. Choose a one incorrect statement from the statements below on using Actions in Adobe Illustrator?
Answers:
• Painting using the Brush tool can be recorded into the Action
• You can not set a modal control for an action while in a Button mode
• When using Batch processing with Data Sets selected as a source, destination «save and close» is unavailable
• You can turn on and off an individual action commands by using the check mark to the left of the command name
21. Which of the following statement is True of 3D objects in illustrator?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Create a 3D object by extruding
• Create a 3D object by revolving
• 3D objects can have Surface shading options
• 3D objects can be rotated in single dimensinos
22. There are various types of brushes available in Illustrator?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Caliigraphic
• Scatter
• Pattern
• Bristle
• All of the above
23. What type of shapes can you draw with the Shaper tool?
Answers:
• Circles
• Rectangles
• Hexagons
• All of the above
24. How do you create type that follows the shape of a path or an object?
Answers:
• It can’t be done
• Use the Pathfinder tool
• Use the Path Type Tool
• Deselect the Path
25. What of view extras is not present on the picture attached?
Answers:
• Bounding box
• Center Mark
• Corner Widget
• Polygon Side Count Widget
26. Which of the following key is used to switch between Screen Modes (Full Screen and Normal Screen modes)?
Answers:
•M
•D
•E
•F
27. Illustrator provides following workspaces by default?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Essentials
• Layout
• Typography
• Screen
28. The ___ command pastes artwork on the active artboard?
Answers:
• Edit > Paste
• Edit > Paste in Place
• Edit > Paste In Front
• Edit > Paste In Back
29. You can then use the ___ to constrain the movement of one or more objects so that they move in a precise
horizontal, vertical, or diagonal direction relative to the current orientation of the x and y axes?
Answers:
• Snapping
• Align panel
• Shift key
• Guides
30. To use Erase Mode of the Shape Builder tool press ___ and click the closed region that you want to delete?
Answers:
• Alt key (Windows) or the Option key (Mac OS)
• Shift key
• Control key
• Space key
31. What type of Illustrator Effect produce result as per picture included from a straight horizontal line as a source
object?
Answers:
• Effect — Distort&Transform — Tweak
• Effect — Warp — Wave
• Effect — Distort&Transform — Twist
• Effect — Distort&Transform — Roughen
32. What shortcut should you use to hide or show (if hidden) all Illustrator palettes except Tools palette?
Answers:
•F
• Tab
• Shift — Tab
• Cmd — Tab / Ctrl — Tab
33. How can be the Pantone solid coated swatch library accessed?
Answers:
• Window — Swatch Libraries — System (Macintosh) / Window — Swatch Libraries — System (Windows)
• Window — Swatch Libraries — Color Books
• Window — Swatch Libraries — Corporate
• Window — Swatch Libraries — Color Properties
34. Which of the following Illustrator provides methods of painting?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Assigning a fill, stroke, or both to an entire object
• Converting the object to a Live Paint group and assigning fills
• Strokes to the separate edges and faces of paths within it
• None of the above
35. You can use the _____ on paths, compound paths, paths inside Live Paint groups, and clipping paths to erase
any area of your artwork?
Answers:
• Path Eraser Tool
• Eraser tool
• Direct Selection tool
• Delete Tool
36. How can you select and manipulate individual objects in a group?
Answers:
• Use the “group transform” tool
• Use the “group division” tool
• Use the “group selection” tool
• Can’t be done. The group needs to be ungrouped first.
37. Which of the following statements is correct about blend objects?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• You can blend objects to create and distribute shapes evenly between two objects.
• Blending objects is the same as applying blending modes or transparency to objects
• You can combine blends of colors and objects to create color transitions in the shape of a particular object
• You can also blend between two open paths to create a smooth transition between objects
38. While exporting artwork to PNG selecting __ removes jagged edges in the artwork?
Answers:
• Background Color > Transparent
• Anti-Alias
• Interlaced
• Resolution > Screen (72 dpi)
39. When creating complicated artwork, giving layers descriptive names keeps your job, and your brain, organized?
Answers:
• Name the layer
• Template layer
• Change the layer’s color
• Adding layer
40. Given the picture below, what does the dashed underline in the Layers panel under the Path mean?
Answers:
• The path is layer clipping mask
• The path is clipping mask of the clipping group
• The path is in isolation mode
• The path has an opacity mask
41. You’re creating a project in Adobe Illustrator that requires you to draw shapes for reference, but you don’t want
them to print in the final output. How should you make those reference shapes visible on screen while ensuring
that they will not print?
Answers:
• Deselect the All Printer’s Marks option in the Print dialog box
• Before printing, set the Opacity of the reference shapes to zero
• Deselect the Print option in the Layer Options dialog box
• Choose View > Outline so that the reference shapes do not print
42. What effect was used to produce the picture below?
Answers:
• Effect — Pixelate — Color Halftone
• Effect — Stylize — Scribble
• Effect — Sketch — Halftone Pattern
• Effect — Texture — Patchwork
43. You applied a drop shadow and feathering to an object. You select that object. How do you adjust those effects?
Answers:
• In the Graphic Styles panel menu select Delete Styles. Then reapply the desired effects.
• Click the effect name in the Appearance panel. In the dialog box, make the desired alternations, and then click OK
• Then go to the Effect panel and select the effect you would like to adjust.
• Choose Object > Expand Appearance. Select the expanded effects and delete. Then reapply the desired effect.
44. Which one of the export formats below does not support transparency?
Answers:
• GIF
• JPG
• PNG-8
• PNG-24
45. What is the format used to save artwork for mobile devices that optimizes the graphic content.
Answers:
• TIFF
• PNG
• PDF
• SVG
46. Using the Touch Type tool for letter transforming, what is the type of transformation you can NOT do?
Answers:
• Scaling
• Skewing
• Rotation
• Adjusting the baseline position
47. To draw a perfect Circle you can hold _____ key while using Ellipse Tool?
Answers:
• SHIFT
• ALT
• CONTROL
• SPACE BAR
48. What happens when you’re creating new objects to Draw inside mode?
Answers:
• All newly drawn objects are reduced automatically to fit inside the active object
• All newly drawn objects are centered automatically with the active object
• All newly drawn objects fall into a clipping group with the active object serving as the clipping mask
• Any newly drawn object outside the active object is deleted automatically
49. Which of the Effect — Stylize group effects produce pure vector result?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Feather
• Round Corners
• Drop Shadow
• Scribble
50. You’re exporting an artwork to SVG format and vector paths look distorted when viewed in a web browser. How
should you fix this?
Answers:
• Increase resolution in Effects — Document raster effects settings
• Increase the Decimal Places value in SVG saving/exporting dialog
• Check the «responsive» checkbox in SVG saving/exporting dialog
51. Imagine you’re saving the AI file down to version Illustrator 10. Which features will you lose?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Transparency will be either discarded or flattened
• Multiple artboards will be replaced by the rectangular guides
• Objects with 3d effect applied will be expanded
• All of the above
52. Assuming you have the Creative Cloud version of Adobe Illustrator, what type of fonts can not be packaged
using the Package command?
Answers:
• Typekit fonts
• Chinese, Korean, Japanese and Typekit fonts
• Postscript fonts
• Truetype fonts
53. What font type allows you to automatically substitute alternate glyphs?
Answers:
• TrueType
• OpenType
• Composite
• Type 1
54. You want to use a part of a photographic image in a brush to create interesting artwork. Which type of graphics
would allow you to create a brush containing an image in Adobe Illustrator?
Answers:
• Embedded Bitmap image
• Linked JPEG image
• Embedded PSD image
• Linked Bitmap image
55. Illustrator has following types of points on path?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Corner points
• Lasso points
• Smooth points
• Curve point
56. Which of the following statements is correct to lock or unlock objects?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Drag across multiple eye icons to lock multiple items in the Layers panel
• If you locked all layers, choose Unlock All Layers from the Layers panel menu to unlock them.
• To unlock objects, click the lock icon in the Layers panel for the object or layer you want to unlock.
• To lock all objects that overlap the area of the selected object and that are in the same layer, select the object,
and then choose Object > Lock > All Artwork Above.
57. Look at the picture. What does the filled grey dot in the Layers panel on the right side mean?
Answers:
• Object is invisible
• Object is locked
• Object is selected
• Object has appearance effects applied toi
58. Which of the following statement is correct for menu Object > Blend > Expand?
Answers:
• It divides the blend into distinct objects, which you can edit individually like any object
• It removes the new objects and restores the original objects.
• It distributes blended objects on to their own layers
• It merges all blended objects into single path
59. Assuming you have a plain circle (on the left part of the picture included), which Illustrator filter effect and
option should you use to produce the result from the right part of the picture included?
Answers:
• Effect — 3d — Extrude&Bevel with the Diffuse Shading
• Effect — 3d — Extrude&Bevel with the Wireframe
• Effect — 3d — Revolve with the Wireframe
• Effect — 3d — Rotate with the Diffuse Shading
60. While drawing in the perspective drawing mode which tool will nevertheless not comply with the perspective?
Answers:
• Polar grid tool
• Flare tool
• Polygon tool
• Spiral tool
61. As per picture below, what should you do if you want the corner to be as sharp as possible?
Answers:
• Add another, thinner stroke using the Appearance palette
• Increase Miter limit in the Stroke palette until the corner became sharp
• Use the Width tool for the corner point
• Add another corner point, as close as possible to the original one.
62. The Character panel in Illustrator provides the following text anti-aliasing options?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Sharp
• Crissp
• Strong
• All of the above
63. To fill text inside any shape like triangle which one is correct way?
Answers:
• Select Area Type Tool and click on shape
• Select Area Type Tool and click on the edge of the Shape that is its path
• Select Type on Path Tool and click on the shape
• Select Touch Type and click on the shape
64. Explain how you can create a table in Adobe Illustrator?
Answers:
• Run illustrator and open new window, now select any paper size and click on OK
• Create a shape with any dimension as you want a table from the tool pallet, for example, rectangle shape
• Select your rectangle form stage and go to Object menu, choose the path and then choose split into Grid
• Type the number in Column & Row as you wanted for table and set the number in Gutterbox as 0px. Now you
have a table, and you can set any background colour, stroke colour
• All of the above
65. You are working a large poster. The poster will be printed on six tiled pages, each defined by an artboard. The
artboards have been arranged with no space between them. You want to position objects based on the upper-left
corner of the upper-left artboard. Which rulers should you use?
Answers:
• Artboard
• Global
• Video
• Perspective Grid
66. In illustrator, The character panel have the following options?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Make text sharper
• Reduce gap between characters
• Reduce gap between words
• Rotate characters
67. The Perspective Grid tool group consists of the ____ tool and the ____ tool?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Perspective Grid
• Perspective Selection
• Free Transform
• None of the above
68. How you can change the display of the Layers panel?
Answers:
• Choose panel Options from the Layers panel menu
• Select Show Layers Only to hide paths, groups, and collective elements in the Layers panel
• For Row Size, select an option to specify the height of rows. (To specify a custom size, enter a value between 12
and 100)
• For Thumbnails, select a combination of layers, groups, and objects for which to display thumbnail previews
• All of the above
69. Which of the following vectors formats illustrator support?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• PDF
• EPS
• PNG
• TIFF
70. You can add shapes to Creative Cloud Libraries using the Adobe Capture CC app?
Answers:
• On a drawing. tap the Shapes icon located on the top bar. The Shapes panel opens
• Tap My Library. Tap Change Library to select another library
• Use Touch Slide to cycle through the shapes in the library, and place them on the canvas
• Double-tap the shape to add it
• All of the above
71. When you select an item in your document window, you can quickly locate the corresponding item in the Layers
panel using the Locate Object command. This command is especially helpful for locating items in collapsed layers as
following?
Answers:
• Select an object in the document window. If you select more than one object, the frontmost object in the
stacking order will be located.
• Choose Locate Object from the Layers panel menu. This command changes to Locate Layer if the Show Layers
Only panel option is selected.
• Layers can only merge with other layers that are on the same hierarchical level in the Layers panel. Likewise,
sublayers can only merge with other sublayers that are within the same layer and at the same hierarchical level.
Objects can’t be merged with other objects.
• All of the above
72. Which of the following formats are XML based and support vectors in Illustrator?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• PDF
• PNG
• SVG
• FXG
73. Some of the useful plugins used in illustrator?
Answers:
• VectorScribe: It gives complete freedom for editing and customization without a ton of excess work
• CADtools 5: With this plugin user can create special grids and draw isometric project even in 3D
• Phantasm CS2: It allows you to change the curves, hue and saturation efficiently and effectively
• SymmetryWorks 4: It allows you to work on greeting cards, vectors, symbols and patterns to incorporate into your
artwork
• All of the above
74. Which of the following is correct way for duplicating objects?
Note: There may be more than one right answer.
Answers:
• Duplicate objects by dragging, use Alt>drag (Windows) or Option>drag (Mac OS)
• You can quickly duplicate objects, groups, and entire layers by using the Layers panel.
• You can create a replica of an object, set off from the selected object by a specified distance, by using the Offset
Path command or Offset Path effect.
• Duplicate objects by dragging, use SHIFT key
75. How do you select a shape that has no fill?
Answers:
• Click the interior center spot
• Double click the interior center spot
• Double click the anchor point
• Click the stroke
1. Adobe Illustrator allows creating multiple grids in a document.
Answers:
• True
• False
2. The ___________________option in the Define Perspective Grid dialog box is enabled when you select the
three-point perspective.
Answers:
• Viewing Angle
• Scale
• Third Vanishing Point
• Horizon Height
3. Identify the tools shown in the image above.
Answers:
• Wrap Tool, Bloat Tool
• Symbol Sprayer Tool, Blend Tool
• Perspective Grid Tool, Perspective Selection Tool
• Smooth Tool, Blob Brush Tool
4. It is possible to share your computer screen, send chat messages, and communicate with ConnectNow in Adobe
Illustrator.
Answers:
• True
• False
5. Which option will you choose in the Shape Builder tool dialog box to convert an open path into a region?
Answers:
• Gap Detection
• In Merge Mode, Clicking the Stroke Splits the Path
• Consider Open Filled Paths as Closed
• Highlight Stroke When Editable
6. The Transform Again command in the Object menu allows you to repeat a move, scale, rotate, reflect, or shear
operation in the same proportions till you perform a different proportion.
Answers:
• True
• False
7. A symbol set is a group of symbol instances that you create with the Symbol Sprayer tool.
Answers:
• True
• False
8. The__________________ option of the Polar Grid tool specifies the number of circular concentric dividers you
want to appear in the grid.
Answers:
• Radial Dividers
• Create Compound Path From Ellipses
• Fill Grid
• Concentric Dividers
9. Which of the following options will help you make the object movement stationary along with the grid
movement in the active Vanishing Plane dialog box?
Answers:
• Do Not Move
• Move All Objects
• Copy All Objects
• None of the above
10. Which option under the Envelope Distort command in the Object menu would you use to get the result shown
in figure B from the original figure A?
Answers:
• Make With Warp
• Make With Mesh
• Make With Top Object
• None of the above
11. Which option gives you the result shown in the image above while using the Envelope Distort command in the
Object menu?
Answers:
• Make with Warp
• Make with Mesh
• Make with Top Object
• None of the above
12. Identify the Draw Normal drawing mode out of the three drawing modes, marked as A, B and C, in image
above.
Answers:
•C
•B
•A
• None of the above
13. What does it indicate when the cursor changes its shape, to that shown in the image above, while using pen
tool?
Answers:
• It indicates that you are adding new anchor point.
• It indicates that you are drawing a freeform path.
• It indicates that the pointer is positioned correctly to close the path.
• It indicates that the pointer is ready to convert the point into a curve.
14. The_________________________ creates flare objects with a bright center, a halo, and rays and rings.
Answers:
• Flare tool
• Star tool
• Mesh tool
• Blend tool
15. Any change in the stacking order of the attributes in the Appearance panel does NOT affect the visual look of
the object.
Answers:
• True
• False
16. The higher value of the Fidelity option of the Pencil tool options makes ______________ and less
____________ paths.
Answers:
• smoother, complex
• sharp, irregular
• complex, smooth
• None of the above
17. The Crop Marks option in the Effect menu is a raster effect.
Answers:
• True
• False
18. You can transform graphs, guides, or linked objects using envelopes.
Answers:
• True
• False
19. Which option of Smart Guides identifies the anchor points and paths as you hover your mouse over them?
Answers:
• Measurement Labels
• Object Highlighting
• Anchor/Path Labels
• Snapping Tolerance
20. The _______________________option of the Envelope Options specifies how precisely you want the object to
fit the envelope mold.
Answers:
• Preserve Shape Using
• Fidelity
• Distort Pattern Fills
• Anti-Alias
21. Identify the option circled in red in the image above.
Answers:
• Break Link To Symbol
• Place Symbol Instance
• Symbol Options
• New Symbol
22. The _________________________attribute of the Perspective Grid determines the grid cell size.
Answers:
• Third Vanishing Point
• Units
• Viewing Angle
• Gridline every
23. How does checking the «Align New Objects to Pixel Grid» option, highlighted in red in the image above, affect
the new objects drawn by you?
Answers:
• It enables an object to have its vertical and horizontal paths aligned to the pixel
grid.
• It enables an object to have its curved paths aligned to the pixel grid.
• It provides a crisp appearance to the curved path aligned to the pixel grid even
in the raster output.
• a and b
24. What is the icon shown above called, as found under the Control panel of the Pen tool?
Answers:
• Convert selected anchor point to corner
• Isolate Selected Object
• Cut paths at selected anchor points
• Align to Selection
25. What is the tool shown in the image above called and what does it do?
Answers:
• Direct Selection tool; selects points or path segments within objects.
• Lasso tool; selects points or path segments within objects.
• Group Selection tool; selects objects and groups within groups.
• Selection tool; selects entire objects.
26. Which of the following tools CANNOT be used with the Perspective Grid tool?
Answers:
• Flare Tool
• Star Tool
• Spiral Tool
• Polar Grid Tool
27. The ____________________option applies a fill to pencil strokes drawn by you.
Answers:
• Edit Selected Paths
• Fidelity
• Smoothness
• Fill New Pencil Strokes
28. The ___________________option in the Define Perspective Grid dialog box determines the positions of the left
and right vanishing points from the observer.
Answers:
• Viewing Angle
• Scale
• Third Vanishing Point
• Horizon Height
29. Nonzero winding fill rule is the default rule to determine if a point is outside or inside a shape.
Answers:
• True
• False
30. ____________________ effects sharply define a selection by clumping pixels of similar color values.
Answers:
• SVG
• Sketch
• Pixelate
• Warp
31. What does the letter «B» indicate in the image above?
Answers:
• Horizontal Grid Plane
• No Active Grid Plane
• Left Grid Plane
• None of the above
32. The pointer in the Perspective Grid tool changes according to the selection of the plane.
Answers:
• True
• False
33. Identify the points highlighted in the image above.
Answers:
• Show Ruler, Show Grid
• Station Point, Changed Ruler Origin
• Show Grid, Changed Ruler Origin
• Changed Ruler Origin, Station Point
34. The Transform Both option in the Transform panel lets you transform the pattern along with the object.
Answers:
• True
• False
35. How many types of Perspective Grid Presets are there in Adobe Illustrator and can we add new presets in it?
Answers:
• 3, Yes
• 5, No
• 2, No
• 6, No
36. What does the Decay option of the Spiral tool do?
Answers:
• It specifies the distance from the center to the outermost point in the spiral.
• It specifies the amount by which each wind of the spiral should decrease
relative to the previous wind.
• It specifies how many segments the spiral has.
• It specifies the direction of the spiral.
37. Which of the following arranges multiple artboards in a single row?
Answers:
• Grid by Row
• Arrange by Row
• Both a and b.
• There is no such option available.
38. Negative value for the slope of an arc creates a concave slope.
Answers:
• True
• False
39. Why do we use the Appearance panel?
Answers:
• To view the position of the selected object.
• To view and adjust the appearance attributes of an object, group, or layer.
• To view masking effects.
• None of the above.
40. Which of the following Pathfinder effects are available on the Pathfinder panel?
Answers:
• Divide
• Trim
• Minus Back
• All of the above
41. _____________________ modifies an object or layer permanently.
Answers:
• Filter
• Effect
• Appearance
• All the above three options modify the object permanently.
42. A path is made up of one or more _____________or _______________.
Answers:
• dots, lines
• fills, strokes
• anchor points, pixels
• straight, curved segments
43. Stylize effect adds XML-based graphic properties such as drop shadows to your artwork.
Answers:
• True
• False
44. Which of the following acts as a cookie cutter or stencil, using a selected object to cut through other objects,
discarding the original selection?
Answers:
• Split Into Grid command
• Knife tool
• Divide Objects Below command
• Clipping masks
45. The anchor points of the connecting segments display__________________ .
Answers:
• direction points
• direction lines
• direction handles
• segments
46. What does the Edit Artboards option, outlined in red in the image above, do?
Answers:
• It lets you change units of measure, transparency grid options, background
color, and type settings in the Document Setup dialog box.
• It closes the Document Setup dialog box and activates the Artboard tool.
• It activates the Simulate Colored Paper option to print the document on colored
paper.
• None of the above.
47. Only artboards can have rulers.
Answers:
• True
• False
48. Perspective Grid automatically adjusts the_____________________________ to match the height of the top
face of the cube with automatic plane positioning on.
Answers:
• Left grid plane
• Horizontal grid plane
• Right All Objects
• All of the above
49. Extruding and Revolving are the two ways to convert 2-dimensional objects into 3-dimensional objects.
Answers:
• True
• False
50. What does the toggle option on the Control panel of artboard, shown in the image above, allows you to do
when it is in an active state?
Answers:
• It adds a new artboard to the document.
• It takes you to the Artboard Options dialog box where you can change various
settings of the artboard.
• It copies the artboard with the artwork.
• It allows you to change the orientation of the artboard.
51. FXG does not provide mapping for Drop Shadow, Inner/Outer Glow, and Blur.
Answers:
• True
• False
52. Symbols can be reused in a document.
Answers:
• True
• False
53. The ______________________ option, in the Object Mosaic dialog box under the Object menu, makes the tiles
square, using the number of tiles specified in Number Of Tiles.
Answers:
• Constrain Ratio
• Resize Using Percentages
• Use Ratio
• Delete Raster
54. Artboards specify the printable boundaries of artwork, whereas crop marks don’t affect the printed area.
Answers:
• True
• False
55. The 9-slice scaling grid is visible only in isolation mode and you can scale the content of each grid
independently.
Answers:
• True
• False
56. Which option in the stylize sub-menu of the Effect menu controls the amount the scribble lines curve before
they reverse direction?
Answers:
• Angle
• Path Overlap
• Variation
• Curviness
57. On the graphics tablet that can detect how close to vertical the pen is, the ___________ option of the Eraser
tool varies in angle, roundness, or diameter based on the pressure of a drawing stylus.
Answers:
• Stylus Wheel
• Bearing
• Rotation
• Angle
58. Which of the following tools performs different tasks related to symbols?
Answers:
• Symbol Shifter tool
• Symbol Scruncher tool
• Symbol Stainer tool
• a and b
• All of the above
59. ______________________ display guidelines that are generated along the center and edges of geometric
objects, while __________________________display guidelines as you draw new objects.
Answers:
• Alignment Guides, Construction Guides
• Anchor/Path Labels, Measurement Labels
• Measurement Labels, Construction Guides
• Construction Guides, Alignment Guides
60. The Blend tool command lets you create blends, which are a series of intermediate objects and colors between
two or more selected objects.
Answers:
• True
• False
61. Which option in the FXG dialog box gives you better re-editability when you import FXG files in Illustrator?
Answers:
• Show Code
• Include Unused Symbols
• Save Illustrator Private Data
• Downsample Linked Images
62. ____________________ effects generate pixels, whereas _______________________determines how
transparent areas of the vector graphic are converted to pixels.
Answers:
• Vector, Anti-Alias
• Raster, Background
• Raster, Color Model
• Vector, Add Around Object
63. A scaled symbol may not produce crisp paths although it is pixel-aligned by property.
Answers:
• True
• False
64. Which option lets you choose between already defined dimensions in the Artboards Options dialog box?
Answers:
• Orientations
• Presets
• Artboards
• Update While Dragging
65. Which option in the Control panel of the Pen tool converts an edge point into a smooth curve?
Answers:
• Cut Path At Selected Anchor Points
• Isolate Selected Object
• Convert Selected Anchor Points to Smooth
• Reference point
66. What does the icon, shown in the image above, indicate as it appears in the Layers panel?
Answers:
• It indicates that the item is not targeted and has no appearance attributes
beyond a single fill and a single stroke.
• It indicates that the item is targeted and has appearance attributes.
• It indicates that the item is targeted but has no appearance attributes beyond a
single fill and a single stroke.
• It indicates that the item is not targeted but has appearance attributes.
67. ____________________ lets you combine multiple objects and specify how you want each object to interact
with the other objects.
Answers:
• Compound shapes
• Compound paths
• Pathfinder effects
• None of the above