You are on page 1of 15

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I THAM KHẢO

Môn: TIẾNG ANH - Lớp 12


-------------- ***-------------
Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
Q1: You aren’t aware ……….. the time, are you ? You are always late …………work.
A. for / of B. of / for C. on / at D. on / for
Q2: “Merry Christmas !” - “…………….”
A. Happy to you B. I want it C. Good. I like it D. The same to you
Q3: What was the name of the girl ………….. phoned you last night?
A. whom B. who C. which D. whose
Q4: An economic ………… is a time when there is very little economic activity, which causes a lot of unemployment
and poverty.
A. improvement B. depression C. development D. mission
Q5: She said she ………………….
A. was very tired last night B. was very tired the night before
C. had been very tired the night before D. had been very tired last night
Q6: You are old enough to take ………….for what you have done.
A. responsible B. irresponsible C. responsibility D. responsibly
Q7: You should pay more …………to what your teacher explains.
A. expression B. intention C. attraction D. attention
Q8: Children are required to be in full-time education ………… the ages of 5 and 16.
A. between B. at C. from D. by
Q9: It ……………. that many people are homeless after the floods.
A. reports B. reported C. is reported D. is reporting
Q10: A: You're a great dancer. I wish I could do half as well as you. - B: …………... I'm an awful dancer!
A. You're too kind. B. That's a nice compliment!
C. You've got to be kidding! D. Oh, thank you very much.
Q11: He wants to make a good impression …………… everyone he meets.
A. with B. for C. about D. on
Q12: Hurry up! Now it’s time we …………… for next week’s examination.
A. will study B. studied C. had studied D. have studied
Q13: They ………….. for more than five miles but they didn’t stop to rest.
A. had been walking B. were walking C. have walked D. have been walking
Q14: The more ……………. And positive you look, the better you will feel.
A. confident B. confidence C. confidently D. confide
Q15: I ………….. better now if you hadn’t talked to me about the problem last night.
A. would have felt B. would be feel C. would have feeling D. would feel
Q16: They asked me …………… in Los Angeles then.
A. if my father was working B. whether my father had been working
C. whether was my father D. was my father working
Q17: To Americans, it is impolite to ask someone about age, …………… and salary.
A. marry B. married C. marrying D. marriage
Q18: Gold ………… in California in the 19th century.
A. discovered B. has been discovered C. was discovering D. was discovered
Q19: The number of ………….. for the new position has reached ninety.
A. application B. applicants C. apply D. appliance
Q20: I can’t remember if I saw that film on television or at ……………. cinema.
A. an B. a C. the D. no article
Choose the letter A, B, C, or D to show the underlined part needs correction.
Q21: The people stand at the railway station are waiting for the bus to come
A B C D
Q22: I have learnt English for I was ten years old.
A B C D
Q 23: This project gave me a chance to use my creative and knowledge to help society.
A B C D
Q24: In the end of the book, they get married and live happily ever after.
A B C D
Q25: My mother asked me to not go out at night.
A B C D
Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
Q26: The people who are waiting for the bus in the rain are getting wet.
A. The people waited for the bus in the rain are getting wet.
B. The people waiting for the bus in the rain are getting wet.
C. The people to wait for the bus in the rain are getting wet.
D. The people being waiting for the bus in the rain are getting wet.
Q27: People are selling more newspapers during election.
A. More newspapers during election are sold. B. More newspapers during election are being sold.
C. More newspapers are being sold during election. D. More newspapers are been sold during election.
Q28: Jane said to me, “Will you be free tomorrow?”
A. Jane asked me if I would be free the next day. B. Jane asked me I would be free the next day.
C. Jane asked me whether he would be free the next day. D. Jane asked me if she would be free the next day.
Q29: She didn’t buy the watch because she didn’t bring enough money with her.
A. If she had brought enough money with her, she could have bought the watch.
B. If she had bought the watch, she could have brought enough money with her.
C. If she brought enough money with her, she could buy the watch.
D. If she had bring enough money with her, she could have bought the watch.
Q30: My grandfather hasn't been in hospital before.
A. It’s the first time my grandfather has been in hospital. B. It’s the first time my grandfather had been in hospital.
C. It’s the last time my grandfather has been in hospital. D. It’s the first time my grandfather was in hospital.
Choose the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from
that of the rest
Q31: A. walked B. washed C. arrived D. watched
Q32: A. brothers B. parents C. problems D. enjoys
Choose the letter A, B, C, or D to show the word which is stressed different from the rest.
Q33: A. diversity B. education C. curriculum D. technology
Q34: A. supportive B. nursery C. counterpart D. applicant
Q35: A. precede B. attract C. confide D. caring
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the
questions from 36 to 40.
Communication in general is process of sending and receiving messages that enables humans to share
knowledge, attitudes, and skills. Although we usually identify communication with speech, communication is
composed of two dimensions: verbal and non-verbal.
Non-verbal communication has been defined as communication without words. It includes apparent behaviors
such as facial expressions, eyes, touching, tone of voice, as well as less obvious messages such as dress, posture
and spatial distance between two or more people.
Activity or inactivity, words or silence all have message value: they influence others and these others, in turn,
respond to these communications and thus they are communicating.
Commonly, non-verbal communication is learned shortly after birth and practiced and refined throughout a
person's lifetime.Children first learn non-verbal expressions by watching and imitating,much as they learn verbal
skills.
Young children know far more than they can verbalize and are generally more adept at reading non-verbal
cues than adults are because of their limited verbal skills and their recent reliance on the non-verbal to
communicate. As children develop verbal skills, non-verbal channels of communication do not cease to exist
although they become entwined in the total communication process.
Q36: According to the writer, ___________.
A. Nonverbal language is only used by the deaf and the mute.
B. One cannot communicate in both verbal and nonverbal language.
C. Those who can listen and talk should not use nonverbal language.
D. People communicate with both verbal and nonverbal language.
Q37: Which is not included in nonverbal communication?
A. words B. spatial distance C. facial expressions D. tone of voice
Q38: We can learn from the text that ___________.
A. nonverbal can never get any responses B. most people do not like nonverbal communication
C. even silence has message value D. touching is not accepted in communicating
Q39: Human beings ___________.
A. have learnt how to communicate in nonverbal language through books
B. can communicate in nonverbal language only when they are mature
C. have learnt how to communicate in nonverbal language since a child
D. communicate in nonverbal language much less than they do in verbal language
Q40: The word reading has a close meaning to ________.
A. looking at the words that are written B. understanding
C. saying something aloud D. expressing
--The end –
ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I THAM KHẢO
Môn: TIẾNG ANH - Lớp 12
-------------- ***-------------
Choose the letter A,B,C or D to show the underlined part that needs correction:
Q1. Luckily, we are on time for the meeting.
A B C D
Q 2. Wind power may used to serve our life in the future.
A B C D
Q 3. The last person leaving the room must turn off the lights.
A B C D
Q4. If I were you, I would have forgot about buying a new car.
A B C D
Q5. The director wanted to know how long you have been learning English.
A B C D
Choose the letter A,B,C or D to show the word which is stressed different from the rest :
Q6. A. compulsory B. television C. certificate D. curriculum
Q7. A. mathematics B. engineering C. economics D. psychology
Q8. A.attract B. campus C. install D. apply
Choose the letter A,B,C or to show the word whose underlined part is pronounced differently from
the rest :
Q9. A. books B. cats C. maps D. dogs
Q10. A. jumped B. stared C. evolved D. informed
Choose the letter A,B,C or D to indicate the correct answer to each of the following questions:
Q11. "……………" - "I'm fine. Thanks."
A. How do you do? B. How far is it? C. How old are you? D. How are you?
Q12. All the luggage …………. before departure.
A. will has checked B. will be checked C. will have checked D. will checked
Q13. Someone who is ……………. is hopeful about the future or the success of something in particular.
A. optimistic B. pessimistic C. powerful D. stagnant
Q14. "Happy birthday! This is a small present for you." - "……………"
A. How beautiful it is! Thanks. B. How terrible! C. Have a good time! D. What a pity!
Q15. The young man ............................ after the court was found innocent of all the charges against him.
A. releasing B. released C. to release D. release
Q16. The girl ………. dress you admire has been working for an expo company since she left school.
A. who B. whose C. whom D. what
Q17. John cannot make a …………… to get married to Mary or stay single until he can afford a house and
a car.
A. decisively B. decision C. decisive D. decision
Q18. It is raining now. It began raining two hours ago. So it …………..for two hours.
A. is raining B. rains C. has rained D. rained
Q19. Where did you get these old dresses?" - " They …….. in the old trunk recently."
A. finding B. found C. were found D. have been found
Q20. Before the interview, you have to send a letter of application and your résumé to the company.
A. reference B. photograph C. curriculum vitae D. recommendation
Q21. His car struck ……………. tree; you can still see the mark on …………… tree.
A. the/ the B. the/a C. a/a D. a/the
Q22. Most doctors and nurses have to work on a ………….. once or twice a week at the hospital.
A. household chores B. special dishes C. solution D. night shift
Q23. John asked me ……………. in English.
A. what that word means B. what that word meant
C. what does this word mean D. what did this word mean
Q24. He has been very interested in doing research on ……………. since he was at high school.
A. biologist B. biological C. biologically D. biology
Q25. Pay more attention …………….. picture and you can find out who is the robber.
A. for B. to C. at D. on
Q26. In Vietnam a school year lasts for nine months and is divided ……………..two terms.
A. on B. to C. into D. from
Q27. The more powerful weapons are, the more terrible the …………….. is.
A. terrorism B. history C. creativity D. technology

Q28. They ……………..for 3 hours when the storm suddenly broke.


A. will be running B. had been running C. are running D. have been running
Q29. Laura said she had worked on the assignment since………………...
A. yesterday B. two days ago C. the day before D. the following day
Q30. If I had known you were in hospital, I ………… to see you.
A. had gone B. would have gone C. would go D. went
Choose the letter A,B,C or D to indicate the correct answer to each of the following questions:
Q31. "I am going to Paris next week," said Jim.
A. Jim invited me to Paris with him the following week.
B. I am going to Paris next week with Jim.
C. Jim said that he was going to Paris the following week.
D. Jim told me to go to Paris next week.
Q32. People believe that 13 is an unlucky number.
A. 13 is believed to have been an unlucky number.
B. 13 believes to be an unlucky number.
C. It was believed that 13 is an unlucky number.
D. 13 is believed to be an unlucky number.
Q33. Peter is not in the city now and he can't join us for the party.
A. If Peter weren't in the city now , he couldn't join us for the party.
B. If Peter is in the city now , he could join us for the party.
C. If Peter were in the city now , he could join us for the party.
D. If Peter has been in the city now , he could join us for the party.
Q34. I read a book. It was written by a friend of mine.
A. A book which was written by a friend of mine I read.
B. I read a book written by a friend of mine.
C. I read a book writing by a friend of mine.
D.I read a book which written by a friend of mine.
Q35. no sooner/ the train/leave/ than/ he /arrive
A. No sooner the train left than he had arrived.
B. No sooner had the train left than he arrived.
C. No sooner the train had left than he arrived.
D. No sooner had the train left than he had arrived.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the
correct word(s) for each of the blanks from 36 to40:
The United States has many different types of families. While most American families are traditional,
(36)………… a father, a mother and one or more children, 22 percent of all American families in 1998 were
headed by one parent, usually a woman. In a few families in the United States, there are no children.
These (37)…………. Couples may believe that they would not make good parents; they may want
freedom from responsibilities of childbearing; or, perhaps they (38)………….. physically able to have
children. Other families in the United States have one adult (39)……………. A step-parent. A stepmother
or stepfather is a person who joins a family by marrying a father or a mother.
Americans tolerate and accept these different types of families. In the United States people have the
right to privacy and Americans do not believe in telling other Americans what type of family group they
must belong to. They respect each other’s choices regarding family groups. Families are very important
(40)…………. Americans.
Q36. A. consisting of B. consisted of C. including of D. consisting
Q37. A. childhood B. childless C. childlike D. childish
Q38. A. couldn’t B. are not C. weren’t D. can’t
Q39. A. who is B. is C. which has D. which is
Q40. A. for B. in C. to D. of
Đáp án mã đề: 137

01. - / - - 11. - - - ~ 21. - - - ~ 31. - - = -

02. - / - - 12. - / - - 22. - - - ~ 32. - - - ~

03. - / - - 13. ; - - - 23. - / - - 33. - - = -

04. - / - - 14. ; - - - 24. - - - ~ 34. - / - -

05. - - = - 15. - / - - 25. - / - - 35. - / - -

06. - / - - 16. - / - - 26. - - = - 36. ; - - -

07. - - - ~ 17. - - - ~ 27. ; - - - 37. - / - -

08. - / - - 18. - - = - 28. - / - - 38. - / - -

09. - - - ~ 19. - - - ~ 29. - - = - 39. ; - - -

10. ; - - - 20. - - = - 30. - / - - 40. - - = -


ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I THAM KHẢO
Môn: TIẾNG ANH - Lớp 12

-------------- ** -------------
I. Phonetics
1. A. plays B. smells C. opens D. cuts
2. A. crashed B. stayed C. killed D. praised
3. A. pilot B. ideal C . identify D. shift
4. A. support B. precede C. decent D. install
5. A. economy B. communicate C. interview D. particular
II. Choose the best answer:
6. In Britain it is ………….for children to attend school between the ages of five and sixteen.
A. enforced B. compulsory C. obliged D. made
th
7. The 15 Asian Games was a …………….sporting event.
A. successful B. successfully C. succeed D. success
8. I will wait here until Mary …………….tomorrow.
A. comes B. will come C. is going to come D. is coming
9. You have tea for breakfast, ………….you?
A. haven’t B. don’t C. won’t D. have
10. Cameron, ………..directed “ The Titanic ”, is one of the leading faces in the Hollywood .
A. that B. whose C. who D. Ø
11. When I met John , he ………….. from his university already.
A. graduated B. had graduated C. was graduating D. had been graduating
12. The factory is said ………….. in the fire two years ago.
A. to destroy B. to have been destroyed C. being destroyed D. to have destroyed
13. There weren’t any …………in the company for secretaries.
A. situations B. spaces C. vacancies D. locations
14. At any competition, everyone is …………………
A. the same B. equal C. common D. significant
15. I can’t believe ……… you. You always let me down.
A. to B. in C. with D. about
16. He works very hard. It’s not ……… that he’s always tired.
A. surprising B. surprised C. surprisingly D. surprise
17. The boy …………….to the hospital yesterday is my brother.
A. taken B. taking C. was taken D. take
18. In most social situations where some……………is allowed, a brief raise of the hand and a small wave is fine.
A. informal B. informally C. inform D. informality
19. Tom: “I passed my exam”. -Jerry: “………………….”
A. Good luck B. Thanks C. Congratulations! D. Oh. I don't think so
20. This is a new circus which ……………. in 1992.
A. formed B. was formed C. forms D. is formed
21. She started working three months ago.
A. She had been working for three months. B. It is three months since she started her work.
C. It's three months that she worked for. D. She is working here for three months now
22. Two people are reported ……………in the accident.
A. to injure seriously B. to seriously be injured
C. to have been seriously injured D. being injured
23. “I left my umbrella here last night”, said Jane
A. Jane said me that she had left her umbrella there the previous night.
B. I told Jane I had left my umbrella there the night before.
C. Jane told me she had left her umbrella there the night before.
D. Jane asked me to leave the umbrella there the previous day
24. “…………….” - “Oh, it’s great!”
A. How is the English competition like? B. Would you like the English competition?
C. What do you like about the English competition? D. What do you think of the English competition?
25. Violent tropical storms ………….. occur in western Asia are called typhoons.
A. that B. it C. which it D. when it
26. When are you going to have the roof ……………….? It leaks quite badly.
A. repair B. to repair C. repairing D. repaired
27. I didn’t meet him yesterday so I couldn’t tell him about that.
A. I met him yesterday so that I could tell him about that.
B. If I hadn’t met him yesterday, I couldn’t have told him about that.
C. If I had met him yesterday, I could have told him about that.
D. I could tell him about that because I met him yesterday.
28. “Let me help you carry that suitcase, ” John said to the old lady.
A. John told the old lady to carry that suitcase.
B. John offered to carry that suitcase for the old lady.
C. John told me to carry that suitcase for the old lady.
D. John suggested carrying that suitcase for the old lady.
29. “I’d hurt my leg, but I managed to swim back to the boat”.
A. Although managing back to the boat, I’d hurt my leg.
B. In spite of my hurt leg, I managed to swim back to the boat.
C. Despite of my hurt leg, I managed to swim back to the boat.
D. Although my hurt leg, I managed to swim back to the boat.
30. “Well done, Jerry, you’ve passed the driving test!”
A. I congratulated Jerry on passing her driving test
B. I told that Jerry had passed her driving test
C. I told Jerry that she had done well in her driving test
D. I congratulated Jerry for passing her driving test

31. The girl is sitting by the window seems to be lost in thought.


A B C D
32. He stopped to smoke because cigarettes are harmful to his health.
A B C D
33. You are advised not to do jogging because your serious heart disease.
A B C D
34. My mother said me to sit down at the table and do my homework.
A B C D
35. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them.
A B C D
III. Read the passage and choose the part (A, B, C or D) that best fits each numbered blank.
What do you do well? What do you enjoy doing? Your answers to these two questions will help you identify your (36)
___. An employer will consider you seriously for a (37___ when you can show them that you know who you are, what you
can offer and which you have studied. Sometimes it is difficult to know what your weaknesses are. Clearly not everyone is
equally good (38) ___ everything. You may need to improve yourself and so (39) ___courses in that field could turn a
weakness into strength.
You will need to (40) ___some time on your self-assessment. Your honesty and the desire for self-improvement will
lead to success in getting the right job. Explore the following seven areas to start to get to know yourself: your aptitude,
your skills, your personality, the level of responsibility you feel comfortable with, your interests and your needs.
36. A. strong B. strength C. strengthen D. strengthened
37. A. position B. location C. spot D. room
38. A. upon B. in C. at D. for
39. A. meeting B. taking C. choosing D. interviewing
3. A. use B. make C. lose D. spend
ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I THAM KHẢO
Môn: TIẾNG ANH - Lớp 12
-------------- ***-------------
Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.
1. A. believed B. stopped C. looked D. laughed
2. A. protection B. initiate C. international D. society
3. A. application B. advice C. biologist D. confide
Choose the word which is stressed differently from the rest
4. A. apology B. optimistic C. attention D. compulsory
5. A. polite B. attract C. verbal D. apply
Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions:
6. I still can’t believe it! My bicycle ____________ some minutes ago.
A. is stolen B. was stolen C. had been stolen D. stole
7. High school students should be __________ for employment before leaving school.
A. well- made B. well- spoken C. well- done D. well- prepared
8. These are the boys_________ yesterday.
A. whom I went fishing with them B. with that I went fishing
C. whom I went fishing D. I went fishing with
9. If people paid a little more attention to the environment, the Earth .................... greener.
A. would be B. would have been C. had been D. will be
10. You should. ________ all the questions clearly, politely and honestly when the interviewer asks you.
A. tell B. answer C. say D. speak
11. The successful ________must be hard –working, responsible and honest.
A. applicant B. application C. apply D. applying
12. Mai: “Wow, I’ve never seen such a nice cell phone, Nam” - Nam: “________”.
A. Oh, I don’t know B. Thank you. I’m glad you like it. C. You’re welcome D. I agree with you
13. Next year , I’m going to get married _______ John and we are going to move to Bristol.
A. to B. for C. with D. by
14. Since the end of the 20th century, English ________ the most widely used language around the world.
A. had become B. became C. becomes D. has become
15. Each of us must take ________for our own actions.
A. probability B. responsibility C. ability D. possibility
16. The factory in John works is the biggest in the town.
A. where B. which C. that D. when
17. The salesman left a good on his customers.
A. impression B. expression C. idea D. belief
18. With greatly increased workloads, everyone is _______ pressure now.
A. under B. above C. upon D. out of
19. We first each other in London in 2006.
A. meet B. have met C. met D. had met
20. This machine is easy to install and cheap to operate.
A. comparatively B. compare C. comparative D. comparison
21. Nowadays more and more women go out to work, and they become more
than they used to.
A. independent B. dependence C. dependent D. independently
22. Phil: “I'd like to become a tour guide. What do you think I should do?” - Leonie:“____________”
A. I think you should practise spoken English. B. Yes, a tour guide is a good job!
C. Shall we have a package tour this summer? D. I don't agree with you.
23. Don’t make noise. My father ______ with his friends.
A. is talking B. was talking C. talks D. talked
24/ Peter left high school________ the age ______ seventeen.
A. of / in B. at / of C. on / with D. in / for
25. It is not ______ to ask questions about age, marriage and income.
A. impolite B. rude C. politeness D. polite
Choose the underlined part that needs correction.
26. I went there once a long time ago and was not back since.
A B C D
27. The major goals of primary education is to achieve basic literacy and numeracy among all students.
A B C D
28. If you had had dinner, you wouldn’t have been hungry now.
A B C D
29. This morning, they asked me what was happening the previous night , but I was unable to tell them.
A B C D
30. New Year Day is the day which all family members gather and enjoy it together.
A B C D
Choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions:
31. “Do you believe in what the boy says, Mary?” said Tom.
A. Tom asked Mary to believe in what the boy said.
B. Tom asked Mary if she believed in what the boy said.
C. Tom said that Mary believed in what the boy said.
D. Tom asked Mary whether she believes in what the boy says.
32. People say he won a lot of money on the lottery.
A. He is said that he won a lot of money on the lottery. B. He won a lot of money on the lottery, it is said.
C. He is said to have won a lot of money on the lottery. D. He was said to win a lot of money on the lottery.
33. She has played the piano for 5 years.
A. She didn’t play the piano 5 years ago. B. She started playing the piano 5 years ago.
C. She hasn’t played the piano for 5 years. D. The last time she played the piano was 5 years ago.
Choose the most appropriate sentence A, B, C or D made from the cues given:
34. museum / build / city center / since / last March//
A. The museum was built in the city center since last March.
B. The museum has been built in the city center since last March.
C. The museum is being built in the city center since last March.
D. The museum is built in the city center since last March.
35. unless / she / work / hard / enough/ pass / last examination //
A. Unless she didn’t work hard enough, she wouldn’t pass the last examination.
B. Unless she hadn’t worked hard enough, she wouldn’t have passed the last exami.
C.Unless she had worked hard enough, she wouldn’t have passed the last examination.
D. Unless she hadn’t worked hard enough, she would have passed the last examination
Read the passage carefully and choose the correct answer.
The American education system requires that students complete 12 years of primary and secondary education
prior to attending university or college. This may be accomplished either at public or government-operated schools,
or at private schools. These 12 years of schooling or their equivalent may also be completed outside the USA, thus
giving foreign students the opportunity to pursue the benefits of the American education system and obtain a quality
American education. Perhaps one of the most impressive facts is that a large number of presidents, prime ministers
and leaders from other countries have experienced the American education system and graduated from a university or
school in the USA. In many fields and industries, the American education system offers the most cutting-edge, sought-
after programs at the world's best schools. That is why graduating from an accredited American school and being
exposed to the rigors of the American education system is an investment in your future.
Whether you want to study at a top USA university, a top USA college, a vocational or high school, a thorough
understanding of how the American education system works is essential. Without a clear grasp of the American
education system, an international student will find it difficult to make the right academic choices. It is no surprise
that the American education system and the American school system host more international students than any
other country in the world!
36. The expression government-operated could best be replaced by _______.
A. independent B. state C. boarding D. vocational
37. According to the text, students in the USA _______.
A. are not necessarily take primary and secondary education in the country
B. are made to take primary and secondary education in the country
C. spend less than 12 years for primary and secondary education
D. needn't take primary and secondary education
38. What is the writer's advice?
A. Without a clear grasp of the American education system, an international student can make the right
academic choices.
B. International students should not study at a top USA university, a top USA college, a vocational or high
school.
C. International students should not invest their future education in the US.
D. International students should have a thorough understanding of how the American education system
works before going there to study.
39. The writer _______the US education.
A. overstates B. underestimates C. appreciates D. dislikes
40. Which sentence is TRUE?
A. Many leaders all over the world have studied in the US.
B. There are not many foreign students in the US.
C. Foreign students are not offered opportunities in the US.
D. The US education is not good enough for foreign students.
--The end --

ĐÁP ÁN:

Q1 A Q6 B Q11 A Q16 B Q21 A Q26 D Q31 B Q36 B


Q2 D Q7 D Q12 B Q17 B Q22 A Q27 B Q32 C Q37 A
Q3 A Q8 D Q13 A Q18 A Q23 A Q28 C Q33 B Q38 D
Q4 B Q9 A Q14 D Q19 C Q24 B Q29 C Q34 B Q39 C
Q5 C Q10 B Q15 B Q20 A Q25 D Q30 B Q35 C Q40 A
ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I THAM KHẢO
Môn: TIẾNG ANH - Lớp 12
-------------- ***-------------
Choose the letter A, B, C or D to show the word whose underlined part is pronounced differently from that
of the rest in each of the following questions.
1. A. phoned B. involved C. missed D. changed
2. A. bags B. photographs C. dates D. speaks
3. A. precede B. independent C. requirement D. regulation
4. A. manufacturing B. vacancy C. marriage D. banquet
5. A. compliment B. certificate C. applicant D. curriculum
Choose the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
6. My mother said me to sit down at the table and do my homework.
A B C D
7. We haven’t played football together since we have finished the summer course last month.
A B C D
8. During the school year, I’m not allowed to watch television when I’ve finished my homework.
A B C D
9. I have two roommates, both of them can speak Chinese very well.
A B C D
10. I’d like to have some informations about the flights to Bangkok tomorrow, please.
A B C D
Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
11. A : I am taking my end-of-term examination tomorrow. B : …………. .
A. Good luck B. Good day C. Good time D. Good chance
12. Many young people have objected to ……….... marriage, which is decided by the parents of the bride and
groom.
A. agreed B. shared C. contractual D. sacrificed
13. It's your fault to make the vase break. Don't ....... me for that.
A. require B. apologise C. apply D. blame
14. He was the only .................... that was offered the job.
A. apply B. applicant C. applying D. application
15. To ……….. someone’s attention so that we might speak to that person, we can use either verbal or non-verbal
forms of communication.
A. pay B. tell C. attract D. express
16. A : What a lovely hat you have ! B : Thanks. …………………… .
A. That’s OK B. I don’t care C. Certainly D. I’m glad you like it.
17. Many scientists have ………… all their life for their scientific research.
A. had B. occupied C. got D. sacrificed
18. Certain courses at this college are compulsory. Others are ………… .
A. selective B. optional C. important D. easy
19. John : “Will you be able to come to the meeting ?” Jack : “……………… .”
A. Of course you will B. I’m afraid not C. I’m sorry not D. You must be kidding
20. These pieces of advice can help you reduce the feeling of pressure and create a good impression …………..
your interviewer.
A. on B. with C. at D. for
21. When Peter …………...., I………… him to your new house.
A. will arrive B. had arrived / am taking C. arrives / will take D. arrives / took
22. What ………… at ten o’clock last night ?
A. you were doing B. did you do C. you did D. were you doing
23. He asked the children …………… too much noise.
A. didn’t make B. not to make C. not making D. if they don’t make
24. You ……….. able to get into the examination room if you are ten minutes late.
A. won’t be B. wouldn’t be C. weren’t D. not be
25. The view was wonderful. If I’d had a camera, I ………….. some pictures.
A. had taken B. took C. would have taken D. would take
26. Many doctors believe that treatments for many forms of cancer …………… soon.
A. they will discover B. will be discovered C. have been discovered D. will discover
27. The factory is said ………… in a fire 2 years ago.
A. being destroyed B. to destroyed C. to have been destroyed D. to have destroyed
28. The lady ……….. house we rent lives overseas.
A. whose B. that C. whom D. which
29. The pianist ……………. at the concert last night is internationally famous.
A. whom played B. who plays C. playing D. played
30. Last night, the train was delayed ………… the flood.
A. in spite of B. since C. even though D. because of
Choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
31. we / learn / language / easily / help / computer. This can be written : ________
A. We can learn foreign languages easily with help a computer.
B. We can learn foreign languages easily with the help of a computer.
C. We can learn foreign languages easily the help of a computer.
D. We can learn foreign languages easily with help of a computer.
2. children / take / Ha Noi Opera House / parents / last night. This can be written : _______
A. The children took to Ha Noi Opera House with their parents last night.
B. The children were taken to Ha Noi Opera House by their parents in last night.
C. The children were taken to Ha Noi Opera House by their parents last night.
D. The children took to Ha Noi Opera House their parents last night.
33. I began teaching in this school 5 years ago. This sentence means: ________
A. I have started teaching in this school for 5 years. B. I have been teaching in this school since 5 years.
C. I have begun to teach in this school for 5 years. D. I have been teaching in this school for 5 years.
34. “ What do you do in your spare time ?” she asked. This sentence means : ________
A. She wanted to know what I did in my spare time.
B. She wanted to know what I had done in my spare time.
C. She wanted to know what did I do in my spare time.
D. She wanted to know what do I do in my spare time.
35. year / college / most / first / year / probably / best / and / challenging / my / life. This can be written : _____
A. The first year at college was the best and probably most my challenging year of life.
B. The first year probably at college was the best and most challenging year of my life.
C. The first year at college was probably the best and most challenging year of my life.
D. The first year of college was probably the best and most challenging year at my life.
Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the
questions from 36 to 40.
Preparation is a key to a successful interview. Does the idea of going to a job interview make you feel a little
nervous ? Many people find that it is the hardest part of the employing process. But it is not really true. The more
you prepare and practice, the more comfortable you will feel. You should find out as much as possible about the
company before you go to the interview. Understand the products that they produce and the services that they
provide. It is also good to know who the customers are and who the major competitors are. Practice makes perfect.
It will also make you feel more confident and relaxed. So, practice your answers to common questions. Make a list of
questions to ask, too. Almost all interviewers will ask if you have questions. This is a great opportunity for you to
show your keenness, enthusiasm, and knowledge.
Make a great impression. The interview is your chance to show that you are the best person for the job. Your
application or your résumé has already exhibited that you are qualified. Now it is up to you to show how your skills
and experience match this position and this company. The employer will be looking and listening to determine if you
are a good fit. He/ she will be looking for a number of different qualities, in addition to the skills that you possess. To
make the best impression, dress appropriately; express your strengths; arrive early, by about 10-15 minutes; be
enthusiastic; shake hands firmly; be an active listener; sit up straight and maintain eye contact; and ask questions.
After the interview, follow up with a thank-you note. This is a chance for you to restate your interest and how you
can benefit the company. You should also follow up with a phone call if you do not hear back from the employer
within the specified time.
36. The pronoun it refers to ___________ .
A. the job B. the interview C. the interviewer D. the preparation
37. What does the writer advise you to practice ?
A. Asking and answering the questions related to the job. B. Making products that the company produces
C. Providing services that the company serves D. Meeting some customers and competitors.
38. Which should not be shown during your interview ?
A. Punctuality B. A firm handshaking C. Being properly-dressed D. Weaknesses
39. You can show your qualifications in the ___________ .
A. dressing style and punctuality B. competing with the competitors
C. Résumé and letter of application D. eye contact with the interviewer
40. Which is not included in the writer’s advice ?
A. You should not communicate with the interviewer after the interview.
B. You should make the best impression in the interview.
C. You should write a note to say thanks to the interviewer after the interview.
D. You should telephone the interviewer for any information after the interview.
---The end---

ĐÁP ÁN - Số 1
1C 2A 3D 4B 5B 6A 7D 8C 9B 10B
11A 12D 13B 14B 15C 16D 17D 18B 19B 20A
21C 22D 23B 24A 25C 26B 27C 28A 29C 30D
31B 32C 33D 34D 35C 36B 37A 38D 39C 40A
ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I THAM KHẢO
Môn: TIẾNG ANH - Lớp 12
-------------- ***-------------
Choose the letter A,B,C,D to indicate the correct answer to each of the following questions
1.Janet warned me ______ the water. She said it wasn’t safe to drink.
A. about B. with C. on D. to
2.He is not really friendly and makes no attempt to be _______.
A. society B. social C. socialize D. sociable
3. ________ should try to make impression ______ the interviewer.
A. Apply/ of B. Applications/ on C. Applicants/ on D. Applying/ about
4. In the future many large corporations will be wiped out and millions of jobs will be lost.
A. companies B. services C. supermarkets D. farms
5. You should ask him about your choice because he often…………. the right decision
A. takes B. does C. makes D. gets
6.Professor Berg was very interested in the …………… of cultures all over the world.
A. diverse B. diversity C. diversify D. diversification
7. In Vietnam, children must go to school between ages of 6 and 14. It is ______________ .
A. necessary B. optional C. available D. compulsory
8.Mary will have finished all her work _______.
A. as soon as her boss returned B. until her boss will return
C. by the time her boss returns D. when her boss will return
9.Mrs. Pike _______ the door before the customers arrived.
A. had opened B. will open C. would open D. has opened
10. The flight to Hanoi-------------- because of the bad weather.
A. can postpone B. will postpone C. can be postponed D. can be postpone
11.You are late. If you …… a few minutes earlier, you …… him.
A. came / would meet B. had come / would have met
C. come / will meet D. had come / would meet
12.Unless she ……, she’ll be late.
A. hurries B. didn’t hurry C. hurried D. doesn’t hurry
13. Your career should focus on a field in................you are genuinely interested.
A. which B. what C. that D. why
14. The children ………….parents work late are taken home by bus.
A. that B. whom C. whose D. their
15. Elizabeth: “What’s the matter with you?” _ Ann: “__________”
A. I’m fine, thanks B. I’ve got a headache
C. Are you free? D. All are correct.
16.Hung: “Thank you very much for a lovely party!” Hoa: “_________”
A. You are welcome B. Thanks C. Cheers D. Have a good day
17. _______ is the study of the Earth's physical features and the people, plants, and animals that live in different
regions of the world.
A. Science B. Geography C. History D. Technology
18. He is a _______ boy. He is often kind and helpful to every classmate.
A. frank B. lovely C. obedient D. caring
19. A number of political prisoners -------------- since Independent day.
A. has been released B. have been released C. was released D. have released
20. Peter said he -------------- a test the following day.
A. had had B. will have C. has had D. would have
Choose the letter A,B,C,D to show the underlined part that needs correction
21.Before apply for a position, check whether you can fulfill all the requirements from the employer.
A B C D
22. He has just read “The Old Man and The Sea”, a novel writing by Ernest Hemingway.
A B C D

23. English is an important language that required in several national examinations.


A B C D
24. Mary apologized Phong for not coming to visit him the week before.
A B C D
25. If she had eaten fewer sweets, she would lose weight.
A B C D
Choose the word ( A,B,C,D) that has the underlined part pronounced differently from the rest
26. A. allowed B. passed C. argued D. raised
27. A. minerals B. doctors C. forests D. needs
28. A. terrorist B. compliment C. contribute D. confide
29. A. vacancy B. accompany C. typical D. typist
30. A. determine B. oblige C. shift D. kindergarten

Choose the most appropriate way of arranging these following words so that they form meaningful
sentences.
31. two/ built/ in my town/ new/ in/ schools/ 2007/ were.
A. Two new schools were built in my town in 2007.
B. Two new schools in my town in 2007 were built.
C. Two new schools in 2007 were built in my town.
D. Two schools new were built in my town in 2007.
32. She/ said/ her/ native town/ very/ sad/ she/ leave/ to/ was/ that
A. She said that she was very sad leave to her native town.
B. She said that she was very sad to leave her native town.
C.She was very sad that she said to leave her native town.
D. She said that her native town she was very sad to leave
33. my parents/ never/ me/ allow/ to/go out/ my friends/ late/ at/ night/ with.
A. My parents never me allow to go out with my friends late at night.
B. My parents never allow to me go out with my friends late at night.
C. My parents never allow me to go out with my friends at night late.
D. My parents never allow me to go out with my friends late at night .
34. What/ subjects/ in/ entrance/ required/ the/ examination/ the?
A. What in subjects are required the entrance examination?
B. What subjects are required in the entrance examination?
C. What subjects required are in the entrance examination?
D. What are subjects required in the entrance examination?
35. interviews/ are/ a/ method/ of/ perfect/ choosing/ for/ jobs/ the best people.
A. Interviews are a method perfect of choosing the best people for jobs.
B. Interviews are a perfect method of choosing the best people for jobs.
C. Interviews are perfect a method of choosing the best people for jobs.
D. Interviews are perfect method of a choosing the best people for jobs.

Read the passage and choose the correct answer


In the United States and Canada, it is very important to look a person directly in the eyes when you are having a
conversation with him or her. If you look down or to the side when the other person is talking, that person will think
that you are not interested in what he or she is saying. This, of course, is not polite. If you look down or to the side
when you are talking, you may appear to be hiding something; that is, it might seem that you are not honest.
However, people who are speaking will sometimes look away for a few seconds when they are thinking or trying to
find the right word. But they always turn immediately back to look the listener directly in the eyes. These social
“rules” are the same for two men, two women, a man and a woman, or an adult and a child.

36. In the US and Canada, when you are having a conversation with someone, ________.
A. do not look directly in the eyes B. it is impolite to look at the eyes of the speaker or hearer
C. you should look him or her directly in the eyes D. look down or to the side
37. If you look down or to the side when the other person is talking, you ________.
A. will be thought to be not interested in the conversation B. are very interested in what is being said
C. are very polite D. are the interesting person
38. If you look down or to the side when you are talking,________.
A. the Americans are interested in you B. you are thought to be dishonest
C. you are very polite D. you are interested in the conversation
39. The speaker will sometimes look away because ___________.
A. he or she wants to end the conversation B. he or she thinks that the hearer is not honest
C. the hearer is interested in what is being said D. because they are thinking or finding the right word
40. These social “rules” are ________.
A. for men only B. for women only C. for children only D. the same for everybody