You are on page 1of 5

18. Probability Mathematics Here is solved Mcq’s related to MathematicsPortion. Each has near to 50 2.

Wh
Questions Mcq’s which are related to basics. Answer of these Mcq’s is given with pro
each Mcq. 3. Wh
PPSC Test Preparation 4. Ine
Notes Percentage Mathematics Questions 5. Gu
Sel
1. 5/8 % is equal to what? 6. Ho
out
A. 0.5/8 B. 1/160 7. Wh
get
C. 1/200 D. 1/800
8. Do
doi
Answer: Option B
9. Can
ser
10. Fem
2. 0.036 in terms of percent is:
11. GT

A. 36% B. 6.36%

C. 3.60% D. 360% PPSC GE


1. Wo
Answer: Option C
2. 7 W
3. Inv
4. Im
3. 45% of 600 is equal to:
5. Im
6. Im
A. 300 B. 270
7. Top
C. 350 D. 250 8. Hig
9. Im
Answer: Option B Wo
10. Wo
11. Im
4. What is 1/5% of 6000? 12. Im
con
A. 120 B. 12 13. Im
C. 1200 D. 500 Wo
14. Ab
Answer: Option B 15. Org
16. Im
UN

5. What percent of 3/5 is 3/10? 17. Wo


Cu
A. 25% B. 20% 18. Fam

C. 60% D. 50%
About P
Answer: Option D
1. Ba
2. Dis
3. RIV
6. What is 5% of 20%?
4. Th
A. 1% B. 10% 5. Th
6. Mo
C. 100% D. 0.10%
7. Ch
Dis
Answer: Option A 8. Ch
7. What percent of 3.5 kg is 70 gram? 9. Pak
10. Wh
A. 20% B. ?2% 11. PA
GE
C. 0.20% D. 200%
12. PA
13. PA
Answer: Option B
14. Att
15. Sta
16. Arm
8. What will be 60% of a number whose 80% is 320?
17. Fed
18. Loc
A. 240 B. 450
No
C. 500 D. 600 19. Co
197
Answer: Option A 20. Arm

9. 550 after a decrease of 70% is:

A. 400 B. 385

C. 450 D. 165

Answer: Option D

10. After an increase of 28% 825 is equal to what?

A. 956 B. 1056

C. 1200 D. 960

Answer: Option B

11. If y% of x is 29 then value of y is.

A. 2900 B. xy/100

C. 2900/x D. 29y

E. xy/2900

Answer: Option C

12. If x% of y is 29x then value of y is:

A. 29y B. 2900

C. 29x/100 D. xy/100

E. 2900/xy

Answer: Option B

13. If 28 out of 40 seats on a table were occupied what percents of


the seats were not occupied?
A. 15% B. 20%

C. 30% D. 42.80%

E. 70%

Answer: Option C

14. If 40% of M equals 20% of A what percent of A is M?

A. 12% B. 200%

C. 33 ?% D. 50%

E. 120%

Answer: Option D

15. What is the percent discount on a trouser marked down from


$160 to $120?

A. 10% B. 20%

C. 22 D. 25%

E. 33 ?%

Answer: Option D

16. 70% of 14 is 14% of what number?

A. 30 B. 45

C. 50 D. 65

E. 70

Answer: Option E

17. If 80% of Z is 200. What is 70% of Z?

A. 175 B. 200

C. 900 D. 1400

E. 1750

Answer: Option A

18. If Rabias average rose from 62 to 82 by what percent did her


average increase?

A. 33.33% B. 32.80%

C. 33% D. 35.00%

E. 40%
Answer: Option A

19. The price of a bundle of pens rose from 10 cents to 15 cents.


What is the percent increase in price?

A. 30% B. 30.50%

C. 33.33% D. 35%

E. 50%

Answer: Option E

20. A small shop contains 25 pairs of shoes. If 20% are joggers how
many are not joggers?

A. 5 B. 10

C. 15 D. 20

E. 25

Answer: Option D

21. In a class 19% students are absent on a day. If the number of


students present on that day are 162 then the students absent on
that day are:

A. 187 B. 190

C. 200 D. 70

E. 38

Answer: Option E

22. In a secondary board examination 2500 candidates appeared.


60% of them passed the examination. How many students failed
in the examination?

A. 1100 B. 1200

C. 1000 D. 800

Answer: Option C

23. A man spedntRs. 3300. This was 75% of his monthly income.
His monthly income is:

A. 4400 B. 4000

C. 5000 D. 5400

Answer: Option A
24. In a class of FAST Entry test preparation at KIPS there are 80%
girls. If there are 25 boys how many total students are there in
the class?

A. 125 B. 100

C. 120 D. 160

Answer: Option A

25. In a class of MCAT at KIPS there are 60% boys. If there are 440
girls how many boys are there?

A. 600 B. 660

C. 500 D. 700

Answer: Option B

Relevant Links

1. MCQ’s From Counting, Mathematics For Entry Test Of PPSC,


FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems
2. MCQ’s From Time and Work Problems, Mathematics For Entry
Test Of PPSC, FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems

3. MCQ’s From Average, Mathematics For Entry Test Of PPSC,


FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems
4. MCQ’s From Percentage, Mathematics For Entry Test Of PPSC,
FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems
5. MCQ’s From Word Problems, Mathematics For Entry Test Of
PPSC, FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems
6. MCQ’s From Age Questions, Mathematics For Entry Test Of
PPSC, FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems
7. MCQ’s From Train Problems, Mathematics For Entry Test Of
PPSC, FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems
8. MCQ’s From Mixture Problems, Mathematics For Entry Test Of
PPSC, FPSC, NTS, PMS, CSS And Other Test Systems