You are on page 1of 5

Our Lady of the Sacred Heart College of Guimba, Inc.

Guimba, Nueva Ecija, Philippines


Website: www.olshco.edu.com
E-mail Add: olshco1947@yahoo.com
Tel. Nos. (044-943-0553/ Fax: (044)-611-0026

I. TRUE OR FALSE

Direction: Write TRUE if the statement is true and FALSE if the statement is false. Strictly NO
ERASURES!
___________1. Hajj refers to the Islamic pilgrimage to Mecca.
___________2. The Roman Catholic Church has four sacraments.
___________3. The Torah is the sacred text of Islam.
___________4. The life and work of Jesus of Nazareth are recorded in the Gospels by four
evangelists.
___________5. Muhammad is the Son of God.
___________6. The Roman Catholic Church is headed by Allah.
___________7. Christianity is the second most widespread religion in the world.
___________8. Functional is the definition of religion that is concerned with its social
consequences.
__________9. Religion is a socially constructed institution with particular historical contexts and
trajectories depending on the physical and social constraints that it is faced with.
__________10. Jose Manalo is the founder of Iglesia Ni Cristo.

II. IDENTIFICATION

Direction: Identify the correct answer described by the statement. Strictly NO ERASURES!

___________1. A sacred scroll written by hand, stored in a protective case.


___________2. One of the world’s biggest religion with about 2.1 billion followers worldwide,
and is based on the teachings of Jesus Christ, that was meant to be universal.
___________3. This is the ancient tradition of a relatively small community of people originally
called Hebrews or Israelites.
____________4. A four cornered garment worn during morning prayers
____________5. There is no God but Allah, and Muhammad is his messenger.
____________6. Muslims donate certain percentage of their wages to the poor.
____________7. . Is the symbol of the Jewish holiday of Chanukkah.
____________8. This refer to those who accepted Yahweh as their God, and much of their history
is written in the Tanakh of Judaism, or the Old Testament of the Christian Bible.
____________9. 4. The definition of religion that focuses on the elements that constitute it such
as particular beliefs and practices.
____________10. This is the foundation of the faith of the Muslims.

III. MULTIPLE CHOICE


Directions: Encircle and give the correct answer. Strictly NO ERASURES!

1. The Islamic practice of pilgrimage to Mecca.


a. Ramadan
b. Hajj
c. Salat
d. Shahadah
2. The second most widespread religion in the world.
a. Christianity
b. Judaism
c. Islam
d. Hinduism
3. He is the seal of the Prophets.
a. Jesus
b. Moses
c. Muhammad
d. Buddha
4. He is the founder of Judaism.
a. Moses
b. Jesus
c. Muhammad
d. God
5. This is the Latin origin of the word religion, which means to bring together.
a. Religare
b. Relagare
c. Relegere
d. Relegare
6. People who will want to be converted to Christianity will have to undergo___________.
a. Confirmation
b. Baptism
c. Ordination
d. Matrimony
7. The sacred text of Islam.
a. Tallit
b. Qur’an
c. Torah
d. Bible
8. This term refers to the verses in the Qur’an.
a. Code
b. Surahs
c. Iaha
d. Ayahs
9. The Muslim Prayer.
a. Shahadah
b. Salat
c. Zakat
d. Sawm
10. This refers to the Muslim Church or place for worship.
a. Chapel
b. Cathedral
c. Mosque
d. temple
11. . Is the first five books of the Bible, means teaching or law, the word of God and the
Jewish Holy Book?
a. Torah
b. Sunnah
c. Qur’an
d. Bible
12. Those who practice Islam are called_________.
a. Hebrews
b. Christians
c. Muslims
d. Jews
13. The definition of religion that focuses on the elements that constitute it such as
particular beliefs and practices.
a. Functional
b. Substantive
c. Suppressive
d. Function
14. The branches of Judaism, Commandments come directly from God.
a. Conservative
b. Reform
c. Orthodox
d. Monotheistic
15. This refers to the chapter of the Qur’an.
a. Iaha
b. Ayahs
c. Code
d. Surahs
16. The sacred text of Christianity.
a. Hebrew Bible (Torah)
b. Qur’an
c. Christian Bible(New Testament)
d. Shruti
17. He was a Holy man, and believed in one God.
a. Muhammad
b. Moses
c. Abraham
d. Jesus
18. This is the Latin origin of the word religion, which means to rehearse painstakingly?
a. Religare
b. Relagare
c. Relegere
d. Relegare
19. The Muslim charity.
a. Shahadah
b. Salat
c. Zakat
d. Sawm
20. Islam was born in the early_____century.
a. 5th
b. 6th
c. 7th
d. 8th

IV. ESSAY 10 pts.


People have different attitudes towards religion, some people are happy to believe and practice
what they have been taught. As a student, why do you think it is important to study the different
kinds of religion?

CRITERIA:
Content - 5
Organization - 3
Mechanics - 2
_______
10 pts
ANSWERS:

I. True or False

1. True
2. False
3. False
4. True
5. False
6. False
7. False
8. True
9. True
10. False

II. Identification

1. Mezuzzah
2. Christianity
3. Judaism
4. Tallit
5. Shahadah
6. Zakat
7. Menorah
8. Hebrews
9. Substantive
10. Five Pillars of Islam/Five Pillars

III. Multiple Choice


1. B 14. C
2. C 15. D
3. C 16. C
4. A 17. C
5. A 18. C
6. B 19. C
7. B 20. C
8. D
9. B
10. C
11. A
12. C
13. B