8esepl kek 8uLLer Warna Warnl Ťp

8ahan2ť
ºButtercup - 1 ajeº
ºGula - 1 cawan. krgkan kalo xnk manisº
ºTelur - 3 bijiº
ºTepung naik sendiri - 2 cawan yg sama saiz ngn gula tu ;nº
º3 titik esen vanillaº

Cara2:
ºGaulkan butter dgn gula sampai kembangº
ºMasukkan telur 1 demi 1. pukul sampai betul2 kembang.º
ºSementara tu panaskan oven dgn suhu 150'cº
ºMasukkan tepung sikit demi sikit. gaulkan sampai betul2 sebati dan
kembangº
ºetakkan mentega dgn sekata di sekeliling loyangº
ºmasukkan bancuhan kek ke dalam loyang kemudian bakar di dlm
oven selama 40-50 min pd suhu 150'cº

ººnotesºº
cara2 di atas utk kek butter 1 warna. kalau nk buat versi tompok2 tu.
kena bahagikan 2 bancuhan kek. then. salah satu bancuhan letakkan
pewarna. kemudian buat 3 lapisan ke dalam loyang. lapisan 1 ÷ tanpa
warna. 2 ÷ bancuhan ada warna. 3 ÷ tnpa warna. Dann anda akan dpt
kek yg berwarna warni bila siap nanti ^¸¸¸^

pssttttt # anyway. 2 bijik kek yg aku bawak balek kmpung lesappp
licinnnn. sedap w0o0o0. mendapat sambutan meluas kek aku. ngeh3.
bangga tau ;)

Saturday, January º, 2010
Kek marbIe

resepI nI aku dah pernah share kat blog personal aku
aku just copy paste darI blog personal ku




resepI kek marble yg sImple
ahan-
O setengah cwn mentega/butter
O setengah cawan gula
O cawan tepung gandum
O sudu kecIl bakIng powder
O bIjI telur
O sedIkIt esen vanIlla
O serbuk koko

.ara membuatnya;
O pukul mentega dgn gula sampaI kembang
O kalau nak mudah gule tu blend dulu/gula halus
O masuk telur satu persatu sambIl dIkacau lagI
O masukkan esen vanIlla dan bakIng powder
O bahagIkan adunan kepada beberapa bahagIan
O cam aku, bahagI dua je
O lagI satu tak campur pape,lagI satu letak serbuk koko
O ape2 brand pun takpe
O tp, nak warna lebIh gelap dan menarIk,gune serbuk koko van houten
O bakar dalam acuan yg dah dIsapu mentega,
O dalam lebIh kurang mInIt

0-07.5 4 4 203/.: .3.98.70.555 .:     7080502.8.890/.:/.9:7/.5.: 30  -.::89..73-.3:. .:-..320:.7    02.73.:   $.-.9.7-08250 .7-0  708053.5073.9-4507843.2-:9.3333 80/.39)***)  58899999. -0.80.3..8.7-4507843.455.53.025:308.

3  O O O O O O O 80903.320390....

...3 .2:/..3:.93.7. 807-:44  .02-..3/:2 8:/:0.3.354/07 -90:7 80/90803.8.25../3:.:3.3905:3. .-.-:9907 80903. O O O O O O O O O O O 5::20390.202-:..:09:-03//::..

/.: -.0 .5/.5.73.3 .8:..3/.3/5:39..34:903 -.20-:7.9:8.25:75.50-7.2-/...8.3.50 95 3.7 :30807-:44..3  239  ..8.30803./:.807-:44 . 2.2../:3.:.  /.3..3203..-0-07.5:20390.3-.305..9:09.8:90:78.9:9.:.7/..0-0./..-...50 .:8 2.:.354/07 -...2../8..9:5078.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful