CAPITOLUL I

JOCUL

Cea mai mare parte a oamenilor considera viata o lupta, ori VIATA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Este un joc in care nu poti castiga, daca nu cunosti Legea Spirituala. Vechiul si Noul Testament dau o minunata clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DARUI si A PRIMI. Pe acest aliniat ar fi util sa meditati MULT. Cata vreme crezi ca viata e lupta, folosesti partea posterioara a creierului, cea implicata in aparare si deci esti pe regim de consum, nu de crestere (vezi Bruce Lipton). Ca atare aduci moartea in celulele tale si nu dezvoltarea armonioasa. Problema este doar de perceptie si DE ACEEA insist pe acest scurt paragraf. Daca o accepti a fi un joc, atunci nu "dai tu scop vietii, ea insasi fiind scop", nu iti risipesti energia impingand la pereti, iti poti permite sa te joci lejer si sa fii creativ, caci esti CREATOR CONSTIENT, dupa chipul si asemanarea...Magia, fizica cuantica, toate iti arata ca asta este de dorit sa fie preocuparea ta. Sensul in care interactiunile e util sa aiba loc este mereu SPRE A OFERI, abia apoi a si primi...Aici termenul de "castig" se refera doar la calitatea experientei diferita, functie de Cunoasterea Legii si desigur, de ACCEPTAREA EI IN VIATA TA! 'Tot ceea ce un om seamana, va culege', ceea ce inseamna ca ceea ce un om da prin cuvant sau prin actiune ii va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Daca seamana ura, va primi ura; daca iubeste, va fi si el iubit; daca critica, va fi criticat; daca minte, va fi mintit; daca triseaza, va fi jefuit. Ni se spune de asemeni ca imaginatia joaca un rol primordial in jocul vietii. Daca vreti sa intelegeti corect/matematic dece stau asa lucrurile, va rog amintiti-va ca Creatia este doar frecventa vibratorie. Fiecarui aspect ii e alocata o banda de frecventa stricta, in care el se manifesta. Cand ti-ai dus atentia in banda "critica", in acea frecventa se manifesta, in toate directiile,doar critica. Ar fi si imposibil sa nu beneficiezi si tu de ea. Imaginatia, desigur, te poate purta in orice banda de frecventa, deci e si logic sa fie foarte importanta in jocul vietii.

1

'Ai grija de inima (sau de imaginatie) mai mult decat de orice altceva, caci din ea provine sursa vietii.' (Cartea proverbelor: 4; 23). Ceea ce inseamna ca ceea ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile ...insist, prin afaceri intelegeti de fapt ORICE ASPECT DE VIATA sale. In "what the bleep do we know", cam pe asta se atrage atentia, nu? Mai exact asupra FORTEI INCONSTIENT-CREATOARE DE REALITATI EXPERIENTIALE. Eu cunosc pe cineva care se temea de o anumita boala. Era o boala foarte rara si necontagioasa, dar el si-o reprezenta fara incetare si citea articole despre ea, asa incat, antr-o buna zi, ea se manifesta in corpul sau si muri, victima a imaginatiei sale dereglate. Atat de frecvent asa arata experienta umana, incat chiar apare a fi ingrozitor. Deci ne dam seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vietii, trebuie sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa 'toate dorintele juste ale inimii sale' - sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal..Puteti sa ma credeti, chiar asa functioneaza! Imaginatia a fost numita 'Foarfecele Spiritului', si, intr-adevar, ea decupeaza, decupeaza fara incetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formeaza, mai devreme sau mai tarziu, si in acest fel el intalneste, in planul exterior, propriile sale creatii..Doar cine ar avea timp sa isi piarda cu ati creea tie realitatea, cand nu pridideste cu a lui...! Pentru a-si forma in mod convenabil imaginatia, omul trebuie sa cunoasca natura operatiilor care au loc in interiorul sau. Grecii spuneau: 'CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI !'..In cele ce urmeaza, autoarea explica deosebit de bine cele trei nivele ale mintii. Si asupra lor e f f util sa meditati indelung. Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si Supraconstientul. Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda, el nu are putere intrinseca....de a lua decizii, este automat ! Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii..Aici sunt acele benzi magnetice pomenite de Braden, care trebuiesc rescrise.

2

De exemplu, o doamna pe care o cunosc, se juca in copilarie de-a 'vaduva'. Se imbraca an negru, cu un voal lung si cei din jur o gaseau caraghioasa si amuzanta. La maturitate se casatori cu un om pe care il iubea profund. Putin dupa nunta, el muri si ea purta un voal lung de doliu, ani andelungati. Subconstientul sau, impresionat de imaginea pe care ea si-o formase, o exterioriza la timpul respectiv, fara a tine seama de durerea ei. Oare va dati seama de cate ori va jucati "nevinovat" cu imaginatia sau cu cuvintele voastre? Eu vad acest aspect in permanenta la fiecare: autopersiflarea la vederea unor poze proprii, declaratii prin care afirmati ca voi nu sunteti "inca" dumnezei si o infinitate de alte aspecte, referitoare la sanatatea voastra, la energia si vitalitatea voastra, la confortul si banii vostrii... Constientul a fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este....zice el !!! El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet)....adica traseaza sarcini executorului inconstient, care le si pune in opera, in viata voastra! Supraconstientul este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se afla 'modelul perfect' de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca .exista un plan divin pentru fiecare....chiar exista, deoarece in Creatie nu e nimic INTAMPLATOR! Deci si liberarbitrul e doar iluzie, logic, nu? 'Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!' Exista o imagine perfecta an Supraconstient. Aceasta imagine se proiecteaza cateodata ca un fulger in constient si pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevarat....ca atare nu i se da nici macar atentie, daramite incredere/credinta!...dar are cineva nevoie de o imagine de viata perfecta? In realitate, acesta este destinul adevarat (destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se afla in el ansusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu 3

tocmai datorita IMPORTANTEI. Subiectul e reluat de multe ori in carte..B. a restabili Adevarul) pentru a se casatori cu un barbat de care era foarte indragostita. cu variate exemple. odata ce ai indepartat vointa egotica. vei primi echivalentul lui.Într-o seara. ea intalni pe cineva care se indragosti de ea imediat si ii declara ca ea era idealul lui. De inteles insa e ceva mai dificil. dar nu e omisa.' Putin dupa aceea. Si am adaugat: 'Daca A.' Ea il intalnea pe AB mereu. 4 . de exemplu. Rizibil este ca. barbatul care-i apartine prin drept divin.. unde devine limpede ca exercitiul egoului(si el parte din dumnezeu) are doar menirea sa te aduca la Sinele care tu esti (desigur tot dumnezeu. O tanara. Aici imaginea e si mai bine conturata in "Viata Impersonala". EL). sau invers. daca nu este el. Curand ea raspunse sentimentelor lui si inceta total sa se mai intereseze de A.B. asigurandu-ti un grad de confort si fericire pe care ABSOLUT NICIODATA strofocarile mintii tale nu il vor putea atinge.Rog atentie mare si aici: NU ESTE VOIE SA VREI TU CEVA ANUME! Nu a acceptat sa spuna ceea ce clienta ii solicita si prin aceasta EA SA INCALCE LEGEA ! Plata.B. nu poti sa-l pierzi.s-ar putea sa fie altul. Esecul si nemultumirea sunt plata pentru infatuarea egotica de a tot voi tu ALTCEVA decat ti se cuvine. Ea gasi acest lucru cu totul uimitor.le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina. In "the secret" aceasta conditie a "alinierii" este foarte slab sugerata doar.. ca tu si prin tine EL sa aiba o experienta reusita.B. in cadrul ciclurilor cauzale/karmice ar fi revenit celei mai constiente! DOAR deschiderea pentru ca planul divin sa se amnifeste. veni sa ma vada pentru a-mi cere sa 'spun cuvantul' (aceasta expresie pe care o vom intalni deseori in aceasta carte. inseamna a afirma. pentru a intelege ca au tot gresit. Si e si logic sa fie asa. prin cicluri amagiri/dezamagiri. ea veni sa ma vada si imi spuse: 'Stiti. deoarece e interesul INTREGULUI si nu al tau.) Eu i-am raspuns ca ar fi o violare a legii spirituale. este acel barbat. toata gratia divina s-ar manifesta in viata ta.. dar ca voi spune cuvantul pentru barbatul care-i este ales in mod divin. (Ea l-a numit A. dar acesta nu se declara. el ii declara tot ceea ce ea dorise sa auda din partea lui A. nu mi se mai pare chiar atat de remarcabil!' I-am raspuns: 'Poate ca nu este el barbatul din Planul Divin . ESTE DOVADA ALINIERII DORINTELOR TALE. cu gust bun. de o saptamana incoace A. deoarece prin aliniere/nealiniere faci posibil ca tot universul sa poate "complota" spre reusitele tale in viata ta. De fapt.B.ba de cele mai multe ori chiar le si obtin. daca UN TU nu ar tot voi el CEVA ANUME.. care obligatoriu se vor si materializa.

dupa aceea. descurajata si imi spuse ca nu mai avea decat 8 dolari. nu va rezulta nici pierdere. in consecinta.Si. deoarece chiar nu am vazut om atent la incarcatura de responsabilitate pe care acest nivel al crearii inconstiente de realitati. am aflat ca ea obosise sa-si conduca gospodaria si repeta neancetat: 'M-am saturat de toate aceste lucruri .Acesta este un exemplu al legii substitutiei. caci El ne-a anvatat ca orice om are puterea de a binecuvanta si de a inmulti. in raport cu planul Divin! Din fericire. o doamna ma intreba antr-o zi de ce viata ei a devenit saraca si mediocra. Cercetand. Ea avusese un camin plin de lucruri frumoase si avea multi bani. Cuvantul ei provocase aceasta situatie. noi ii vom binecuvanta si ii vom multiplica.. Iata inca un exemplu: O persoana care avea o avere frumoasa. prin cuvintele tale te vei condamna.'Prin cuvintele tale te vei salva. Iisus Hristos a afirmat ca cuvintele noastre joaca un rol capital in Jocul Vietii. sa si-o si asume.as vrea sa traiesc antr-un cufar!' Ea adauga: 'Azi acest lucru s-a andeplinit'. glumea mereu spunand ca 'se pregateste sa intre in ospiciu'. ce trebuie sa fac?' 5 . si o situatie nefericita poate fi transformata intr-o situatie avantajoasa. În doar cativa ani ea fu aproape ruinata. pentru prosperitate. intr-o zi calda de vara pentru a-mi cere un 'tratament' (in metafizica 'a trata' inseamna a se supune actiunii rugaciunii). '.' Multi oameni au fost cauza dezastrului din viata lor. altfel nu ar fi cu putinta ca experientele de viata sa fie atat de DEPARTE. Subconstientul nu are simtul umorului. abatuta. iar oamenii isi provoaca deseori nenorocirile prin glumele lor. Ea era epuizata. O consultanta veni la mine. imprimand in subconstientul sau imaginea mediocritatii si a saraciei. de a vindeca si de a prospera. Astfel.Este bine ca reia subiectul.Rog ca aceste doua exemple sa va impresioneze suficient de adanc! Ele se regasesc in experienta fiecaruia dintre voi. pronuntind cuvinte nesabuite. Eu i-am raspuns: 'Este perfect. . nici sacrificiu. Legea este cu doua taisuri. O idee justa a fost substituita unei idei false. asa cum Iisus Hristos a inmultit painile si pestii'.

pe care toti ar trebui sa-l avem ca si polaritate in fiinta noastra. intentie a fost inlocuit cudorinta.Aici. in care doar putem avea pretentia ca mai stim ce este a avea o intuitie. am exact atatia bani cat costa drumul cu autocarul.decat prin foarte multa stradanie si cu mare cheltuiala de energie/viata. si anume ca este un prerogativ al magneticului. 6 . adica a fi invatat din interior. gaseste de lucru si castiga bani.mi se pare ca ar trebui sa merg la familia mea. mai pe larg.' Dar eu i-am spus: 'Du-te acasa . De atunci.. si am pronuntat pentru ea cuvantul urmator: 'Spirit Infinit.. ca fiecare sa inteleaga ca ALINIEREA este confirmarea faptului ca AI INTELES. doar prin renuntarea la nivelul dorinta personala/manipura. facand aceasta vizita. poate din traducere sau chiar din autoare. intelectul pareau sa spuna: 'Ramai la New York. verbele a face si a avea ne duc intr-o vesnica stare de neliniste vibratorie. Greseala cred ca se regaseste si in "the secret" si va rog luati-o doar ca pe o greseala. dar ea nu se poate manifesta decat prin dorinta. ea sa-si atraga in mod irezistibil tot ce ii apartine prin drept Divin.anseamna a vedea din interior. ti-ai facut temele la scoala pamant. ratiunea. eu despre intuitie as adauga ce ea nu spune. intr-un mod miraculos. al femininului. Intuitia este ghidul infailibil al omului si voi vorbi despre legile ei. intr-un alt capitol. ea mi-a spus adeseori: 'Povestiti tuturor despre doamna care a venit sa va vada doar cu 8 dolari in buzunar si cu o intuitie!'. tocmai pentru a asigura ciclul iluzie/deziluzie. Aceasta doamna reflecta: 'Nu stiu . Prin intermediul acesteia. al receptivitatii de tip inn. . ea reintalni pe o veche prietena a familiei. ea primi mai multe mii de dolari.nu ignora intuitia!'. Cateva zile mai tarziu...'. credinta sau cuvantul spus..' Si i-am recomandat sa repete aceasta fara incetare. Abundenta exista intotdeauna in calea ta.. Daca insa suntem debalansati catre electric foarte mult. sau un loc anume?' Intuitia vine din interior . Ea pleca imediat.Urmeaza-ti intuitia! Te atrage ceva. deschide calea spre marea abundenta pentru doamna X.si. in orice caz.' Familia sa se gasea intr-un oras indepartat si nu era bogata. Dorintele manipurei chiar NU AU VOIE SA SE IMPLINEASCA.

ca pe o dovada de constienta si va explic: DACA ai devenit constient ca esti doar o parte dintr-un INTREG. matematic. Cine ar fi atat de tampit sa STRANGULEZE. cautati si veti gasi. Spiritul Infinit. cel mai inalt ideal al lui si fiecare dorinta a inimii sale. inainte de Pasti.Iisus Hristos a indicat clar ca omul trebuie sa faca primul pas. Ea exclama: 'Dar nu ti-am trimis trandafiri. INDOIALA SI TEAMA PUTETI SPUNE CA "INCHID CERURILE" DEASUPRA VOASTRA! Eu vad increderea. doar indoiala sau teama.. si pentru ca trebuia sa primesc un trandafir. spunandu-i ca era exact ceea ce-mi doream. comanda-Mi!'. CONSTIENT FIIND. si ca esti unic tocmai prin recunoasterea unicitatii tale. si-mi adusese trandafirul numai pentru ca eu pusesem in actiune Legea. Orice dorinta exprimata sau neexprimata este o cerere. In ziua de Pasti. Nimic nu se interpune intre om. si NU DE DAT CU CIOCANUL!! 'Cereti si veti primi. ti-am trimis crini!' Florarul confundase comanda ei cu alta. . CA ROL SI FUNCTIE. A doua zi ii multumii prietenei care mi-l oferise. INFOENERGIILE MENITE DE A FACE FUNCTIONAL un propriu subansamblu? E ca si cand tu nu ai gasi cu cale sa faci ceva mai bun trupului tau decat sa strangi o sarma in jurul genunchiului tau si sa mai ai si pretentia ca esti destept. este intotdeauna gata sa indeplineasca dorintele mai mari sau mai mici ale oamenilor. Asa vezi tu ca functioneaza Creeatorul? 7 . (Matei 7.. mi-am dorit sa primesc unul si. Intr-un an. Suntem adesea uimiti cand o dorinta ne este brusc indeplinita.ABSOLUT. poate fi luata ca garant in prosperitatea ta/SA. adica Dumnezeu.. bateti si vi se va deschide!'. MENIRE in cadrul intregului. imi sosi un trandafir superb.prin asta va rog intelegeti EXACT CE ANUME ESTE DE FACUT!!! dupa cum vedeti e vorba doar de initiativa.. depus la usa mea. superinteligenta LUI. timp de o clipa. vazand trandafiri frumosi in vitrinele florariilor. pare logic si de bun simt sa ai INCREDERE ca acest mare INTREG.7) Si in Sfanta Scriptura citim: 'În ceea ce priveste lucrarea mainilor Mele. de constienta. l-am vazut in minte..

ca trebuie sa inlocuim teama cu credinta. Daca esti intr-un lift intr-o mare cladire si stii ca la nu stiu care nivel exista un restaurant.. precum si felul in care teama trebuie sa fie stearsa din constient. E ca si cand te-ai da dezamagit ca nu se face masaj la restaurant. de pierderi). Teama de orice. Iisus Hristos a spus: 'De ce ti-e teama. 8 . Un timp ati incercat NEFIRESCUL. acela esti!) tu NU AI CUM SA NU BENEFICIEZI EXACT de acel fenomen. Salonul de masaj e LA ALTA FRECVENTA. TOATE DORINTELE SALE SE REALIZEAZA IMEDIAT.CIND OMUL STIE SA DOREASCA CU CURAJ. daca te opresti acolo vei beneficia exact de serviciile presupuse realitatii de la acel nivel. . este coborarea nivelului de constientza in acea banda de frecventa specifica fenomenului respectiv.va rog insistati meditand intens pe aceste idei. NIVEL.. 8:26) Vedem deci.. Ai fi absurd sa ceri sa ti se faca un masaj. de boala. matematica creatiei va devine limpede si va trebui sa recunoasteti in final ca NU AU CUM SA EXISTE GANDURI SI EMOTII RAZLETE IN ACEASTA INTELEGERE.aici traducerea chiar pare total aiurea.as reformula astfel: cand are intentia creeatoare limpede.. tot ceea ce el si-a propus se materializeaza. de esec. DOAR intelegand ASA. unul avand o menire si altul o cu totul alta si asa cum o celula din genunchi nu poate ea alege o alta destinatie/functie. iar prin aceasta simpla acordare a atentiei (acolo unde e atentia ta. alinierea intentiei lui cu intentia Planului Divin. Intr-un capitol urmator voi explica mai complet ratiunea stiintifica a acestui fapt. Daca ceri unui partener. adica orice sentiment de nesiguranta pe orice plan... mi se pare si firesc sa iti arete degetul din mijloc: voi amandoi ati ales sa experimentati jocul vietii in inconstienta. nu tu lui !!) intentiilor tale. ETAJ... caci teama nu este decat credinta inversata: este credinta in rau in loc de credinta in bine. om cu credinta slaba?' (Matei. dupa care constienta va va face sa recunoasteti fiecare disfunctia pe care ati perpetua-o si veti renunta. care nu este al tau prin drept divin. . Singurul dusman al omului e teama (de saracie. sa fie ALINIAT (desigur el tie. deoarece chiar aici e punctul nevralgic al experientelor voastre limitative. functie de calitatea si puritatea. nici nu poate emite pretentia sa-i fie alaturi o celula din configuratia urechii.

Un om stralucit. 9 .' Aceste cuvinte frapara in mod absolut subconstientul.. cu putere si convingere. care DA.. Spune-ti cu voce tare.. Acesta este servitorul credincios al omului.. Aceasta se obtine imprimand in subconstient realizarea Binelui.Iluzia liberului arbitru specifica inconstientei dispare.. Scopul 'Jocului Vietii' este de a vedea clar Binele si de a sterge din minte toate imaginile raului.convingerea ferma sau increderea nelimitata.. imi povesti ca stersese brusc orice teama din constiinta sa pentru ca citise intr-o zi un anunt cu litere mari conceput astfel: 'De ce va nelinistiti? Aceasta nu se va antampla.la ea. Este exact ca pentru un cantaret. Daca tuseste sau ezita.si nu functioneaza asa ceva. discul inregistreaza tot. Acum eu gravez noi discuri prin puterea lui Hristos. Sa spargem. caci toate aceste ganduri false au iesit din imaginatie. benzile magnetice sunt discuri. numai Binele se va manifesta.. aici nu o intelegeti dual ci: prin bine vrea sa spuna o aliniere si prin rau o opunere egotica. care reusise exceptional. abia aceea creeaza in ADEVAR. dar trebuie sa ai grija de el. altfel se chiama ca vrei sa-i ceri dovezi Creatorului ca El chiar exista. DA. aceste cuvinte: 'Sparg si demolez (prin cuvantul meu) tot ceea ce (in subconstientul meu) este fals. toti spun acelasi lucru. discurile vietii noastre pe care nu vrem sa le pastram si sa facem altele mai noi si mai frumoase! . el are acum convingerea ferma ca numai Binele va intra in viata lui si.. cuvintele sunt putin altele. Toate acestea se intorc in neant. facand loc manifestarii armoniei din planul divin. Omul are constant langa el un martor atent: subconstientul lui. ea este magica. probabil. a carui voce se inregistreaza pe disc. Ea e absolut necesar SA PRECEADA manifestarii. nebuneasca. niciodata. vechiul disc al subconstientului.. deci..! In capitolul urmator voi trata despre diferitele metode prin care se poate impresiona subconstientul. Unii denumesc asta PREDARE. aparent absurda mintii.. dau gust pe limba experientei de bine/rau. Fiecare cuvant se graveaza in subconstient si se realizeaza in detalii surprinzatoare. sa-i dai ordine corecte. in consecinta.

Cel care nu cunoaste puterea cuvantului este in urma timpului sau... jocul complet. Acestea sunt: 'sanatatea. au cotizat multi cu fricile lor si deci cu energia lor si au reusit sa faca din ele realitati experientiale de tip 3D.cred ca aproape jumatate din totalul resurselor energetice planetare... nici diavol nu exista.... bogatia. 18:21) .Numai ca asa cum bau bau nu exista. ma ameninta cu virusi si vaccinuri. si expresia perfecta a Fiintei mele.Nu inteleg de ce a fost nevoie de asa o experienta. de orice tip.... Intr-un capitol urmator voi arata cum OMUL POATE MODIFICA CONDITIILE VIETII SALE SCHIMBIND CUVINTELE.apoi ia cunostiinta si abia apoi i se spune ce ar putea insemna si apoi se teme...' (Proverbe. cruci de toate culorile.. cu fricile voastre nu ati patit la fel? Despre "boala" ati auzit la un anumit moment.. eu zic ca erati mai puri.' Iata cvadratura vietii.oare voi. eu ii doresc succes. Pana copilul nu e amenintat cu Bau bau el nici nu stie ca exista (cuvantul. iar cu boala au fost si mai "generosi". Dar daca vrea sa ma convinga pe mine ca sunt OBLIGAT sa imi duc liftul la un etaj unde PE MINE NU MA INTERESEAZA NIMIC DIN CE SE VINDE ACOLO. Pana nu ati auzit.CUVANTUL !!! el desigur are frecventa lui de manifestare si in mod CERT are mare forta de creatie. 'Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului.dar. care poate fi experimentata in vis sau stari de mica transcendenta.In ciuda faptului ca EA. la fel despre orice. un circ 10 .. desigur) si nici nu se teme de el.care este in mine. dragostea. cui a folosit (desigur intrebare retorica!). pe bau bau chiar nimeni nu s-a ambitionat sa-l si creeze. atunci ma vad obligat sa ii spun ca eu NU SUNT TAMPIT! Imi vantura salvari care lasa urme in urechile mele. imi umplu capul cu avertismente pe pachete de tigari produse tot de ei. sunt actualmente destinate pastrarii REALITATII EXPERIENTIALE NUMITA BOALA. NU EXISTA ! Daca cineva o doreste chiar ca experienta proprie si PERSONALA. mai CONSTIENTI IN ADEVAR ! Mintea va zice ca erati inconstienti.. pur si simplu. nici boala nu exista. ma tot atentioneaza cu afise si promotii. ce-i drept. fiind acum o "realitate" in astral. pe diavol l-au creat... de ce este atat de tare sustinuta inca prin atatea resurse energetice de absolut toate tipurile?.ce este campania asta pentru ceva CE CHIAR NU EXISTA? Puterea de creatie a Cuvantului? Ministere si ministrii.

alcatuit din sunete.Acest nivel insa ne scapa intotdeauna. caci e in "regatul tau" si nu ti-l stie nimeni. ca orice altceva. Deci. Sunt cuvinte usoare.nemaivazut pentru un gest atat de simplu: de ce as opri liftul la o frecventa care PE MINE NU MA INTERESEAZA? O realitate. ca o mantra. deci e foarte limitat. uda doar 49 si pe una uit-o mereu! Mai mult. Daca ne intoarcem la CUVANT. alcatuite preponderent din vocale si cuvinte grele. care de fapt este cu adevarat acel Cuvant. Ca atare GANDUL are deja o forta de a crea superioara. Nenutrita ea moare. uda-le pe toate. Un alt nivel la care cuvintul creeaza este cel psihologic. ca o realitate sa nu mai existe.. desi cine stie importanta mantrelor nu ii este greu sa inteleaga ceea ce eu spun. in care consoanele sunt multe. Ceea ce nu trebuie uitat insa NICIODATA este ca cuvantul omului este nascut SUB FRECVENTA MINTII. si mai are o proprietate periculoasa: traiesti senzatia ca. pentru a exista in manifestare. oricare. deoarece el este privat -absolut falsa ideea..Cuvantul fiind material are nevoie de mediu de propagare. in sensul lui biblic. indiferent de incoerenta. vom vedea ca cuvantul omului contine si sunetul. Daca este sa vorbim de o viteza absoluta. reci. aceea va fi condamnata. si basmele nu uitau sa ne-o aminteasca. dar nici nu poate fi comparata cu forta gandului. cuvinte cu muzicalitate si cuvinte dure. Deci. care si ea creeaza.. Gandul insa are mediul de propagare asigurat de frecventa sa si de chiar substanta creatiei. Inclusiv pretentia iubirii. aceasta este viteza gandului. Oratorii le-au fost inaintasi. deci nivelul vibrator al puterii lui nu este mai sus decat cel al mintii care l-a produs. are nevoie de energie. uita de ea! Aici e valabil pentru orice fel de realitate experientiala. studiat in ultima vreme destul de bine. in special de cei ce urmaresc asa numita arta a persuasiunii. Cuvantul este mic copil al gandului si da. ea are nevoie de energia ATENTIEI TALE ! Daca ai 50 de ghivece cu flori. eu imi permit chiar sa va "sperii" de ceea ce emanati in fiece clipa in univers si care niciodata NU 11 . are forta mare de creatie. iar ca sa existe in realitatea ta. Cu alte cuvinte. dar de evolutia uneia teme-te! Si intr-un caz si in altul.iti poti permite sa gandesti orice si oricum. Daca cu cuvintele vi se spune sa fiti atenti cum va jucati. e SUFICIENT sa o scoti din campul constiintei tale. cuvantul are si acea putere ascunsa..

Stim acum ca cuvintele si gandurile au o putere vibratorie uriasa care. cata vreme ele sunt sponsorizate de frica si nu de IUBIRE. sub frecventa mintii. pentru o vreme. bucurie in toate aspectele 12 . este foarte periculoasa. fara incetare. CAPITOLUL II LEGEA PROSPERITATII 'Da. omul trebuie sa aiba o credinta TOTALA in cuvantul spus. Ultimele doua nivele ale creatiei nu le mai dezvolt aici.' Unul dintre cele mai importante mesaje ale Bibliei transmise omului este acela ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL sau si ca. impinsa doar in spate. chiar daca sunt partial doar explicate. Si parsivenia este mult mai mare in cazul sentimentelor. As preciza ca prin prosperitate se denumeste intregul raport al individualitatii cu experienta sa in plan. Unii s-au tot straduit sa introduca gandirea pozitiva. Imaterialitatea gandului este cea care.RAMANE FARA RASPUNS. chiar si gandul e mic copil ca putere de creatie fata de sentimente.absolut corect. ca si calitate: sanatate. bani. modeleaza corpul si faptele. ele sunt cele mai puternice insa: este creatia in IUBIRE si desigur INTENTIA CREATOARE CONSTIENTA. PRIN CUVINTUL SAU. parca ea nu ar veni la pachet cu cea negativa. Isaiia spune: 'Cuvantul meu nu se antoarce la mine fara efect.. OMUL POATE SA FACA SA RASARA TOT CEEA CE-I APARTINE PRIN DREPT DIVIN. fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele'. in experienta proprie cel putin. pentru aceasta. ca doar sunt polaritati ale lumii duale. prin faptul ca sunteti inconstienti. Partial si aceasta carte cultiva gandirea pozitiva. modeleaza TOTUL. Cel Atotputernic va fi apararea ta si nu vei duce lipsa de aur. . Insa fiti linistiti. Dar.. dar in realitate se bazeaza pe cele mai inalte adevaruri.

cand a sunat cineva la usa. eliminand teama care ziceam ca "va inchide cerurile". facuta spre linistire. Intalnind-o la restaurant.aceasta este o indrumare de CEA MAI MARE INSEMNATATE ! Ea trimite la a-ti crea constient o STARE. I-am cerut bonei: 'Sa nu lasi pe nimeni sa intre!' Ea se uita pe fereastra si imi spuse ca era varul meu.. Seara. i-am afirmat: 'Nu este momentul sa economisesti. i-am raspuns. 'Atunci striga-l. o credinta care conteaza pe aceasta suma in ziua de luni. sa se intoarca! Eu doresc sa-l vad. à propos. azi dimineata. credinta si constientizare. O consultanta a venit antr-o zi sa ma vada. Comanda un dejun ales..'.asa numitei vieti. pentru a-mi cere sa stau cu ea pana la sosirea banilor.singura atitudine CORECTA. in ce stadiu sunt finantele tale?' I-am marturisit ca aveam nevoie de bani si mi-a spus: 'Ei bine. actioneaza ca si cand ai fi primit banii pe care contai.. Si am spus cuvantul! Am multumit. Ea nu vedea nici un mijloc sa-si procure acea suma si era disperata. 'Nu. si se intoarse.'. Eu i-am spus: 'Azi este sambata. deci un sentiment de siguranta. pentru ca ea sa primeasca acei bani in momentul oportun si intr-un mod convenabil. esti Divin protejata. 'Vorbiram aproximativ o ora si.' El tocmai dadea coltul strazii cand auzi vocea bonei. Apoi i-am spus ca trebuie sa aiba o credinta perfecta si sa actioneze conform acestei credinte. Eu i-am explicat ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL si ca ACEST IZVOR EXISTA PENTRU ORICE FEL DE CERERE FORMULATA. alba'. s-a produs un miracol! Eram in salon. Ziua de 15 sosi si inca nu primise banii.' 'Nu am indraznit sa-i spun ca 13 . 'Draga mea. si Dumnezeu nu intarzie niciodata. iti voi da trei mii de dolari la 1 ale lunii. el ma intreba: 'A. Rolul tau este sa actionezi ca si cand ai fibogata si sa dai dovada de o vointa perfecta. CREDETI CA ATI PRIMIT DEJA!' A doua zi ea ma chema din nou. in momentul plecarii. ea imi telefona. foarte emotionata. draga mea. nu vei fi deci urmarita de fisc. Sentimentul deci are forta de creatie superioara ! 'TOT CEEA CE CERETI RUGINDU-VA. 'cel care poarta o barba mare.. ea era intr-o stare de neliniste extrema si mi-a spus ca la 15 ale lunii urma sa fie urmarita pentru o suma importanta.' Ea ma ruga sa dejunam ampreuna pentru a-i da curaj.

deci IAR incredere ABSOLUTA. si ea putea sa semneze cecul atat de repede cat ii permitea emotia.sapati in aceasta vale santuri. banii erau in contul ei... actiunii rugaciunii.ca raspuns.. de nezdruncinat. Nu veti vedea ploaie. mereu. neutralizand astfel cuvantul meu. Un domn a venit sa-mi ceara sa spun cuvantul pentru a fi anulata o anumita datorie. aflandu-se in desert. la banca. Daca ceri succesul... dimineata.eram urmarita pentru bani. aceasta vale se va umple cu apa si veti bea toti. Ce trebuie sa fac? Nu voi primi acesti bani decat pe 1 ale lunii si mie imi trebuie maine.' In aceeasi dupa-amiaza.. .Ea trebuie manifestata intotdeauna INAINTEA oricarei asteptari. deoarece vei primi doar cersitul. El le comunica acest mesaj uimitor: 'Asa vorbi Dumnezeu . Ori. in perfectiunea Creatiei.. 14 . dimineata. vant si totusi.) Si am adaugat: 'Spiritul nu actioneaza niciodata prea tarziu! MULTUMESC pentru ca ea a primit acesti bani in planul invizibil si ca acesta se va manifesta la timpul potrivit. Eu imi dadui seama ca isi petrecea timpul gandindu-se la ceea ce i-ar spune celui caruia ii datora aceasta suma in cazul in care n-ar fi in stare sa-i plateasca.! Avem o minunata ilustrare a acestui fapt in Biblie. la Lipsa ta.' OMUL TREBUIE SA SE PREGATEASCA SA PRIMEASCA CEEA CE A CERUT 'CHIAR SI ATUNCI CIND NU ARE NICI CEL MAI MIC SEMN'.. dar te pregatesti pentru esec (adica ai andoieli asupra reusitei) vei obtine situatia pentru care te pregatesti. cei trei imparati. varul ei o chema si ii spuse: 'Treci pe la mine pe la birou acum. fara apa pentru oamenii lor si pentru cai.. ar fi trebuit sa se vada deja platindu-si datoria.va rog INSISTENT sa remarcati exact ce inseamna rugaciunea CORECTA: sa MULTUMESTI pentru ceea ce deja ai primit.' A doua zi. il consultara pe profetul Elisei.. nu sa cersesti ceva.' I-am raspuns ca voi continua sa 'tratez' (reamintesc ca in metafizica aceasta inseamna a supune o persoana sau o situatie.. voi si animalele voastre. cand. si iti voi da banii.deci sentimentul trebuie sa fie IN ACORD si nu sa contrazica intentia/dorinta ta. .

(Citeste 2. desi mai existau vreo doua sute de cereri pentru el. Acest lucru este 15 . Declarand Supremele Adevaruri Spirituale. Gandurile adverse de indoiala. Doar asa devii cocreator constient! OMUL NU POATE OBTINE DECIT CEEA CE EL SE VEDE DEJA PRIMIND. Ea stia ca FIECARE CERERE VA FI INDEPLINITA.. A te pune in rezonanta cu lucrurile spirituale. se nasc in subconstient.. O mare demonstratie este in general precedata de ganduri obsedante. Copiii Israelului au avut certitudinea ca vor poseda toate pamanturile pe care le vor vedea. si sa locuiesti la hotel!' Dar ea raspunse: 'NU FITI INGRIJORATI PENTRU MINE.O doamna dorea sa gaseasca un apartament in perioada in care era penurie de locuinte la New York.. la urma urmei. Aceasta inseamna ca fiecare dar. nu este usor (pentru multi oameni). Imparatii: 3). 'Inainte de a Ma chema. si ca mai toti este perfect constienta de dificultatile pe care subconstientul le tot scoate la inaintare. lansezi o sfidare vechilor idei infipte adanc in subconstient si se arata eroarea care trebuie eliminata. care-i fu atribuit.DUPA CUM VEDETI SE PUNE UN ACCENT DEOSEBIT PE INCREDERE. vei fi obligata sa tii mobilele intr-un depozit. Este momentul sa faci frecvente afirmatii. cand va doriti "libertate". deoarece fiind spiritual libera. poate ca.. Eu voi raspunde'. cand ispita gandirii negative ii sugera: 'Nu le cumpara. spunand: 'Ce pacat. Inutil sa va amintesc ca santurile sapate de cei trei regi in desert s-au umplut pana la debordare. Asa se explica de ce 'este mai intuneric inainte de rasarit'. Parea imposibil si prietenii ei ii ampartasira nelinistea. amintiti-va ca este singura libertate in ADEVAR! in planul spiritual si fiind 'una cu Dumnezeu'. de altfel! A te bucura inseamna cuplarea emotiei creatoare. Se pregati. nu vei gasi apartamentul si nu vei sti ce sa faci cu ele !' Ea isi raspunse rapid: 'Voi sapa santurile mele' cumparand aceste cuverturi!'. Sunt 'armatele de straini' care trebuie puse pe fuga. pentru a primi acest apartament: actiona ca si cand l-ar fi avut deja si gasi unul in mod miraculos. deci.. . pomenita si in the secret si a multumi reconfirma increderea nestramutata ca deja s-a implinit intentia ta. bun si perfect asteapta ca omul sa-l recunoasca. deschide calea spre apartamentul care-mi convine!'. Avea intentia sa-si cumpere cuverturi noi. EU SUNT SUB PROTECTIE DIVINA si voi avea apartamentul!' Ea pronunta 'cuvantul': 'Spirit Infinit. ca si autorii bibliei. de teama. sa te bucuri si sa multumesti pentru ceea ce ai primit deja. Cuverturile fusesera un act de credinta. caci el ii apartine deja. era majora.

Este o experienta comuna tuturor oamenilor.. Totusi. asta este si menirea lor. Ea trebuie sa fie coerenta. de a te pacali ca tu esti efect si nu cauza! Este absolut necesar sa ai intens CONVINGEREA ca asa doar pare si ca tu nu te vei lasa pacalit iar. de prieteni.. era populat de uriasi care le dadeau impresia unor lacuste. chiar in momentul unei demonstratii stralucite.Orice opera de anvergura si orice lucru care s-a realizat puternic s-a manifestat mai intai in viziune. mereu are darul sa ne insele cu "aparente perceptuale". Copiii Israelului. nu indrazneau sa paseasca. spuneau ei. nu insistent spun eu. adica lucrurile asa cum sunt ele in realitate: perfecte si complete in Spiritul Divin.adevarat pentru fiecare. Viziunea Sa clara strabatea lumea materiei si El vedea perfect lumea celei de-a 4-a dimensiuni. Toate acestea sunt idei perfecte si desavarsite. adeseori. ajunsi in Pamantul Fagaduintei. pe care omul trebuie sa le manifeste prin el insusi. caci. . Adica persista sa vada adevarul si sa multumeasca pentru tot ceea ce este deja indeplinit. dar nici sa o uiti sau sa o tot schimbi! Ori. CEL CARE CUNOASTE LEGEA SPIRITUALA NU ESTE TULBURATDE APARENTE si se bucura chiar atunci .. pentru ceea ce a primit deja .ACEST PASAJ ESTE FOARTE UTIL SA FIE BINE RETINUT! In el sunt continute cele mai adanci adevaruri metafizice.. Iisus Hristos a dat in acest sens un minunat exemplu. Ele chiar par foarte evidente.deci foarte importanta viziunea. apar esecul si descurajarea.. Omul nu poseda decat ceea ce exista deja in viziunea sa mintala. ca instrument al creatiei constiente. Astfel. iluzia. de fapt a ADEVARULUI !!! cand este in 'captivitate'. omul trebuie sa mentina constant viziunea scopului calatoriei sale si sa ceara manifestarea a aceea ce a primit deja.va rog insistent sa intelegeti FOARTE BINE ACEST ASPECT: maya. de dragoste. fie ca este vorba de o sanatate perfecta. deci se explica destul de limpede cum anume functioneaza creatia 16 . ridicati ochii si priviti campurile. de prosperitate. inregistrate in Spiritul Divin (supraconstientul omului). la infinit! Acesta este un punct cheie al intelegerii acestei carti. sa poti crede pe de-a intregul in ea cu convingere si trebuie sa ii dai energia atentiei tale. de facultatea de a se exprima perfect. El a declarat discipolilor Sai: 'Spuneti ca mai sunt 4 luni pana la recolta? Iata ce va spun. de un camin... sunt deja gata pentru recoltare!'.

banca se inchide la 12 si trenul meu nu soseste acolo inainte de 10. si mi s-a aprobat fara obiectii'.stapanirea emotionalului. Se apropia termenul si.. orice este posibil!'. Apoi. El exclama: 'La ce va ganditi? Este imposibil! . Asa trebuie sa facem unii pentru altii. si n-am mai auzit vorbinduse despre el timp de o saptamana. El mi-a raspuns: 'Trenul meu a avut intarziere. iar banca refuzase categoric orice imprumut. el veni sa ma vada. Iisus Hristos cunostea acest Adevar. Locuia antr-un oras indepartat.000 $ . In asemenea ocazie. Am intrat linistit si am spus: 'Am venit pentru imprumut'. 50. dar Il cunosc bine pe Dumnezeu. Este prea tarziu! Eu i-am raspuns: 'Dumnezeu nu Se ingrijoreaza in privinta timpului! Nu este niciodata prea tarziu pentru El! Cu El. ati avut timpul necesar pentru a lua banii. cand a spus: 'DACA DOI DINTRE VOI SE INTELEG PE PAMINT ASUPRA UNUI LUCRU. Era ultimul sfert de ora care i-a fost acordat si Spiritul Infinit n-a intarziat. niciodata nu voi mai avea indoieli asupra Adevarului. si eu voi 'trata'. Intorceti-va la banca. pierzandu-va astfel fortele.'. in plus. ACESTA LE VA FI ACORDAT DE TATAL MEU CARE ESTE IN CERURI.'. Si am adaugat: 'Nu ma pricep la afaceri. eu nu am ajuns la banca decat la 12 fara un sfert. Fie ca ideea divina sa reuseasca in aceasta situatie!'.la acest nivel. disperat. sau despre orice ce imi veti spune!'. in orice caz. si l-am antrebat : 'Ce s-a intamplat? In orice caz.'. Ii trebuiau neaparat. El avea nevoie de cineva pentru a-l ajuta sa mentina viziunea perfecta. atat de invocat de voi toti! Maine este sambata. ACUM ! De exemplu. acest om nu ar fi fost capabil niciodata sa faca singur demonstratia. ei nu vor sa stie de nimic. intr-un timp scurt. PUTETI SA STAPINITI ORICE SITUATIE DACA STITI SA VA STAPINITI VOI INSIVA. El mi-a raspuns: 'Toate acestea sunt magnifice cand va ascult. Singur esti prea 17 . L-am revazut pe acest domn cateva saptamani mai tarziu.'. un om a venit sa-mi ceara sa-l 'tratez' pentru a reusi in afaceri. Eu i-am spus: 'Presupun ca v-ati infuriat la banca. sosi o scrisoare. am adaugat. Este util sa va scimbe constienta. Nimeni nu voia sa-i incredinteze capital. termenul expira maine si. Iata ce-mi scria: 'Aveati dreptate! Am putut sa imprumut bani. Iata cum am facut: 'Prin dragoste sunteti identificat cu Spiritul tuturor celor care sunt in aceasta banca. dar dupa ce ies de aici va fi angoasant.

Potcoava calului sau parul de elefant nu au prin ele insele nici o putere. Un observator puternic al vietii a spus intr-o zi: 'Nici un om nu poate esua daca o singura persoana din lumea asta crede in reusita lui!'.Puterea cuvantului CAPITOLUL III -PUTEREA CUVINTULUI 'Prin cuvintele tale te vei salva. care atrage sansa. Se intampla frecvent ca un barbat sa datoreze reusita lui sotiei. Fiecare stabilise o lege pentru sine. pentru a sti ca ele nu se intorc la tine fara efect. timp de mai multi ani. sanatatea. mai avansati spiritual. . cu tarie. Prin cuvantul sau. pentru ca cel implicat emotional este foarte lesne sa isi piarda increderea. nu trebuie sa eziti sa ceri ajutor atunci cand te simti fara putere. cealalta pentru reusita. Am cunoscut pe cineva care spunea: 'Pierd mereu autobuzul. si asta cu tarie. cunosc o lege superioara. 'Cel care cunoaste puterea cuvantului este intotdeauna atent la ceea ce spune in conversatie. una pentru esec.absorbit de propriile afaceri si devii prada indoielii si temerilor. dar cuvantul si credinta care afirma ca ele poarta noroc creeaza in subconstient o stare de optimism. surorii sau unui prieten care credeau in el si care. Este infinit mai usor sa faci o demonstratie pentru altcineva decat pentru tine insuti! Prin urmare. omul isi creeaza lui insusi legi. Soseste in clipa in care sosesc eu. Capitolul III . Fiica sa spunea: 'Eu prind intotdeauna autobuzul. Aceasta este puterea viziunii.inca un adevar FOARTE UTIL DE RETINUT: utilitatea de a sustine viziunea in doi. Prietenul. Pleaca exact atunci cand sosesc eu.. Totusi. sau prosperitatea. pentru ca nu este el in cauza.'. au stiut sa mentina viziunea modelului perfect. nu are slabiciune. Este de ajuns sa supraveghezi reactiile cauzate de cuvintele tale. Aceasta se explica astfel: nu poti 18 . prin cuvintele tale te vei condamna.'.. Iata explicatia psihologica a superstitiilor. Si asa. vindecatorul vede clar succesul. am observat ca aceasta este fara efect pentru oamenii care.

in loc sa faca afirmatiile lor pentru reusita si sa se lase in Voia lui Dumnezeu pentru succesul si prosperitatea lor. Tin sa subliniez ca cei doi oameni despre care am vorbit nu credeau decat in maimute. talismane. Noi ancercaram sa analizam situatia si descoperiram ca.va rog atentie multa la ce investiti si cum va pacaliti singuri cu gesturi si insemne aparent nevinovate: amulete. Daca acest lucru aparea. care gasi o potcoava pe cand traversa strada. totul se inrautati.nu? 19 .. brusc. Si. cand.. nu exista deziluzie si acest lucru imi anunta o surpriza. Prin urmare. si totul merse din nou cat se poate de bine. El este Unica Putere.'. In ceea ce ma priveste. Speranta sa se transforma in credinta si apoi ea facu o splendida demonstatie.. Deindata am remarcat o schimbare si mi se intamplara multe lucruri placute.sa te intorci in trecut. inteleg: v-ati pus credinta in maimutica si nu in Dumnezeu! Debarasati-va de maimutica si apelati la Legea iertarii! Caci omul are puterea de a ierta. ei achizitionasera o maimutica 'porte-bonheur'. trebuie sa recunosc ca a trecut catva timp pana cand m-am debarasat de ideea ca un anumit lucru trebuie sa-mi aduca intotdeauna o deziluzie. invariabil urma o deceptie. eram cu o prietena foarte nefericita.' Ei se hotarara sa indeparteze maimutica. 'Ah.. iar obiectul nu serveste decat la procurarea unui sentiment de optimism. doar ca trebuie sa recunoastem ca ele singure nu inseamna nimic. ci doar una singura: Dumnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam toate ornamentele 'porte-bonheur'.. Mi-am dat seama ca singurul mijloc de a aduce o schimbare (in subconstientul meu) era sa afirm: 'Nu exista doua forte. Intr-o zi. Ea era sigura ca Dumnezeu ii trimisese acea potcoava pentru a-i intari curajul.renuntarea la perceptiile duale sunt o buna decizie. Nimic nu trebuie interpus sa mijloceasca relatia voastra constienta cu Sinele vostru Superior! Intotdeauna identificarea ta cu El este cea mai de dorit! "Eu cu Tatal Una suntem" semnifica CONSTIENTE exact aceasta identificare si este dovada CELEI MAI INALTE ! Doi dintre elevii mei avusesera mari succese in afaceri mai multe luni la rand. ci trebuie sa indepartezi imaginile 'decupate'.. le-am spus. simbolistica de tot felul. O singura forta asta inseamna. in starea in care se gasea era singurul lucru care putea sa-i impresioneze constientul. adica de a neutraliza erorile sale. intradevar. in timp ce prietena mea a recunoscut Puterea superioara. puterea lor este Dumnezeu din ele. Ea fu imediat plina de bucurie si speranta.

ajunsa in strada. Dumnezeu. dar o scara se afla in drumul ei. ele vor fi indepartate.Una dintre prietenele mele declara ca nimic n-ar putea s-o decida sa treaca pe sub vreo scara.'. nici realitate in rau. una dintre prietenele mele imi spune adeseori la telefon: 'Vino sa ma vezi. 20 . Pentru a arata ca crezi intr-o singura forta. dar scara nu mai era acolo! Asa se intampla de cele mai multe ori: de indata ce ai decis sa nu mai tii seama de temeri. inseamna ca tu crezi in doua forte. unde se aflau seifurile. (cei care vorbesc neincetat despre boala si-o atrag negresit) . noi nu prea putem sa ne supraveghem cuvintele. DISPARE DE LA SINE. fara s-o stie. ca sa vorbim ca pe vremuri. rele. iar curajul a facut-o sa dispara. Dat fiind ca Dumnezeu este Absolut. despre vrute si nevrute. Asa se explica faptul ca teama a atras scara in drumul prietenei mele. Aceasta 'convorbire ca pe vremuri' inseamna o ora in timpul careia cinci sute pana la o mie de cuvinte distrugatoare vor fi pronuntate. Din cauza fortei invizibile a cuvantului. De exemplu. cuvintele mele ii rasunara an urechi si se hotara sa treaca pe sub scara aceea.. Era imposibil sa ajunga la seif fara sa treaca pe sub scara. Cineva a spus ca curajul contine geniu si magie. esecurile si bolile. Dar. Era un mare efort pentru ea. Cand ne initiem an Adevar. FACETI FATA FARA TEAMA UNEI SITUATII CARE PARE AMENINTATOARE SI VA VETI DA SEAMA CA EA NU MAI EXISTA. Ea dorea sa-si deschida seiful. orice am spune incepem sa ne atragem. fortele invizibile lucreaza constant pentru cel care 'trage el insusi sforile'. treci pe sub prima scara pe care o intalnesti!'. Binele si raul.. si ca nu exista nici putere. De aceea. deoarece ani de zile fusese prizoniera acestei idei. prietena mea merse la banca. lipsurile. Putin timp dupa aceea.LEGEA ATRACTIEI SAU REZONANTEI ! De fapt este ACORDAREA PE FRECVENTA existentei unui anumit fenomen/aspect. ea batu in retragere. nu poate sa existe o putere opusa Lui. Astfel. principalele subiecte de conversatie fiind pierderile. Ea reveni la subsol. pe care astfel ti-l aduci singur in constienta si deci in experienta. decat atunci cand omul isi creeaza legi false. Aceasta este legea non-rezistentei. eu ii raspund: 'Nu. Speriata. I-am spus: 'Daca ti-e frica. care este asa de putin inteleasa.

Daca doreste sa ajute pe cineva sa reuseasca..multumesc! Aceste convorbiri sunt prea costisitoare..trebuie vindecat prin idei juste. 'Eu si Tatal Ceresc suntem Unul. despre ceea ce vrem. pentru a binecuvanta. DUMNEZEU SI OMUL SUNT O SINGURA FIINTA.'. TREBUIE CA SUBCONSTIENTUL – ADICA SUFLETUL – SA FIE SALVAT DE GINDURILE NEGATIVE. adica dintre subconstient si Supraconstient. 'Unirea mistica' este aceea dintre suflet si Spirit. CIND SUBCONSTIENTUL ESTE PLIN DE IDEILE PERFECTE ALE SUPRACONSTIENTULUI. In Psalmul XXIII citim: 'EL imi vindeca sufletul'. Ceea ce un om spune despre ceilalti. el este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Daca un om doreste ghinion cuiva. asa se va spune si despre el. subconstient/supraconstient. este sigur ca si-l va atrage lui insusi. si ii sunt daruite puterea si 21 . Aceasta inseamna ca subconstientul .adica sufletul . isi doreste lui insusi. Trebuie ca ele sa fie unite. CORPUL POATE FI REINTINERIT SI TRANS-FORMAT PRIN CUVINT SI PRINTR-O VIZIUNE CLARA. iar boala complet stearsa din constient.Iata exact ce spuneam si eu mai sus despre boala! Metafizicianul stie ca orice boala are o corespondenta mentala si ca. el isi doreste propriul succes si se ajuta pe sine.' Aceasta inseamna ca OMul este unit cu EL in planul ideilor perfecte. am avut destule in viata mea! As fi multumita sa vorbesc intr-un limbaj nou.. PENTRU VINDECAREA CORPULUI TREBUIE MAI INTII SA-TI VINDECI SUFLETUL. si ceea ce doreste altora.' Un vechi dicton spune ca 'OMul spiritual nu foloseste cuvantul decat in trei scopuri: pentru a vindeca... sau pentru a prospera. respectiv fiinta unificata.iar este "Eu si Tatal una suntem". mai curand decat despre ceea ce nu vrem.

Se poate spune ca orice boala si orice nenorocire sunt cauzate de incalcarea legii Iubirii.dominatia asupra tuturor lucrurilor create. Cat vreti sa aparati un statut de omulet destept.FIINTA UNIFICATA. IN JOCUL VIETII IUBIREA. CISTIGA PE TOATE PLANURILE. Admiteti ca SUNTETI PROSTI! Nu doare chiar atat cum va imaginati! Abia daca aveti acest curaj. Castigul calitatii experientei este imposibil nici macar de intuit din statutul mintii limitate. Multi spun de rescrierea subconstientului. Presa ii consacra articole laudative si prietena mea. nu se termina niciodata. O cunostinta suferea de mai multi ani de o teribila boala de piele. fie discuri. cicluri aparent obiective cauza/efect nemaiavand loc..renunta la a crede ca chiar TU ESTI EXCEPTIA. din capul locului.. ori asta mi se pare sisific ca proces. ADICA BUNAVOINTA. Aruncati tot. Daca renuntati la emotionalul descentrat si la perceptii limitate. Chiar fenomene absurde par a se petrece cand ati reusit asta. incepeti sa deveniti inteligenti cu adevarat.logic. mintea ta limitata a asigurat-o.va implor sa intelegeti importanta capitala si accesibilitatea simplaa acestui nivel de constienta. asupra spiritului sau. spre RADICALITATE. asupra corpului si afacerilor sale.. nu e deloc dificil. si bolnava era disperata. Medicii afirmasera ca este incurabila. mai uita-te odata! Toata calitatea de doi bani a experientei de pana ACUM. Aceasta doamna era actrita si se temea ca va trebui sa renunte la cariera. 'Va dau o noua porunca: IUBITI-VA unii pe altii!'. . toti sunt evident prosti in minte si tu esti singurul destept.. ea avu un real succes... i se oferi un angajament avantajos si.. spuneti ca nimic din ce ati stiut nu e valabil. nu? Vai ce dastept fusesi! Prin aceasta DECIZIE destul de simpla eu te invit sa scapi de subconstientul acela greu si plin.. plina de 22 . si doar scrieti acum unele noi. Totusi.. NU VA MAI PATRUNDE NICICUM IN EXPERIENTA VOASTRA DE VIATA.. Ce s-a scris acolo timp de 40 de ani nu veti sterge si rescrie in doi. fie ele benzi. in seara premierei. Faptul urmator este o dovada. Practic ABSOLUT NIMIC CE VOI NU AVETI INTERES. si nu avea alte resurse de trai.sa fim seriosi.nu? Eu va sfatuiesc un artificiu. se poate obtine foarte usor fiinta unificata. nici o sansa! Asa ceva oricum nu exista.

cu lumea antreaga. Intr-o zi. stridia era inofensiva. Apoi mi-a marturisit: 'Am intrat antr-o liniste profunda. cu acel om. a dorintei de a tot modifica ceea ce este. gelos pe succesul ei.va rog incercati sa retineti: in LEGE. tu ai otravit stridia! Ai ceva cu cineva?' Ea ami raspunse: 'Da. refuzul de a ierta ofensele. mai multe ore. mi-am dat seama ca boala mea de piele era complet vindecata!' Cerand sa exprime Iubirea. In noaptea aceea ea 'a lucrat' in liniste. FIECARE BOALA ESTE CAUZATA DE O STARE DE SPIRIT REA. caci REFUZUL IERTARII OFENSELOR ESTE consecinta acestui refuz. obtinuse rezilierea. o ACCEPTARE a tot si orice exact asa cum ele par sa fie! Lipsa de carcoteala. boala (care provenea dintrun resentiment ancorat in subconstient) a disparut. as spune. teama. era incantata. in acest sens. Prietena mea se simti cuprisa de amaraciune si ura. ci 'Aveti ceva ampotriva cuiva?'. eu am vizitat pe o doamna care mi-a spus ca era bolnava pentru ca mancase o stridie rea. cald. a treia zi. Un artist. etc. Iubirea nu este o zeama roz bombon si dulce!!! Din omenesc asa pare. bland. 'EXTERIORUL 23 CORESPUNDE CAUZA CEA MAI FRECVENTA A BOLILOR. FALS! Iubirea adevarata este o STARE de pace si echilbru. Mi se parea ca sunt in sfarsit impacata cu mine insami.bucurie. Scleroza arterelor si a ficatului precum si bolile de ochi sunt . cu aspect matematic. Tumorile au drept cauza gelozia. Si multe alte rele le urmeaza. bunavointa. Eu am spus intr-o zi elevilor mei: 'Nu trebuie sa intrebati pe cineva 'ce aveti?'. incat isi atrasese stridia daunatoare! Orice dezordine exterioara indica o dezordine mentala. un SENTIMENT bun. Am continuat sa lucrez astfel si in noptile urmatoare si. nu ma lasa sa-l urasc pe acest om!'. . si exclama cu voce tare: 'O! Doamne Dumnezeule. am replicat eu. deoarece gandurile nearmonioase formeaza in sange depuneri acide care se localizeaza in jurul articulatiilor.' Ea se certase cu 19 persoane si devenise atat de nearmonioasa. A doua zi. 'Nu. ea indeplinise Legea (deoarece Iubirea este indeplinirea Legii) si astfel. a ranchiunei si fricilor face posibila STAREA DE IUBIRE !!! Impacarea. Lipsa de rezistenta. ura. Critica permanenta provoaca reumatisme. cu aproximativ 19 persoane. contractul i se desfacu.

de renuntare la personalitatea iluzorie. atunci cand binecuvanteaza o fiinta.. dupa cum a afirmat Hristos.. dar si orice te deranjeaza in exterior este deoarece ai in tine acel aspect. ori ca tu esti si eu nu... Pana atunci.. Foarte clar descris in "Viata Impersonala" acest proces necesar. El lucreaza cu el insusi.INTERIORULUI. BUNAVOINTA fata de Oameni!'.. banuieste ori ca tu inca nu esti.'.nimeni nu poate percepe ceea ce el insusi nu este ! De aceea nici maestrul nu are cum sa "apara" (sa fie vazut) pana ce discipolul nu este pregatit. Dar si daca nu ma vezi maestru. de catre cel care trebuie s-o vanda..sau "Iubirea este cea mai buna protectie" Cineva veni sa-mi ceara sa-l tratez pentru reusita in afaceri. PERSONALITATEA ESTE UN ULTIM INAMIC PE CARE TREBUIE SAL DEPASIM. si un concurent venise afirmand ca poseda o masina superioara: I-am zis: 'Mai intai trebuie sa inlaturi orice teama. sa crezi ca Dumnezeu iti protejeaza interesele si ca ideea Divina poate veni chiar din aceasta situatie. Ca sa fie si mai limpede: este acelasi fenomen de rezonanta. 'Dusmanii omului sunt cei din sinea lui'. EGOURILE ca ultim inamic al omului. El vindea masini.desigur si aici ne este pomenita PERSONALITATEA.. de existenta a "liftului constientei tale" la palierul vibrational al fenomenului respectiv. deoarece aceasta planeta este pe cale de a primi initierea an Iubire. OMul Iluminat se straduie sa se perfectioneze ajutandu-si aproapele. ca sa ma poti vedea. tu la randu-ti va trebui sa te gasesti la acelasi nivel vibrational.. in constiinta ta... .. Singurii dusmani ai omului se afla in el ansusi. invata sa trimita fiecaruia binecuvantari si ganduri bune si. si fiti gata sa vindeti 24 . Si am adaugat: 'Nu intretineti nici macar o singura idee critica despre acest om! Binecuvantati-l in fiecare zi. Adica: masina care trebuie va fi vanduta celui care are nevoie de ea. aceasta pierde orice putere daunatoare.. Ca sa fii sigur ca eu SUNT MAESTRU.oare? De aceea si zice in aliniatul urmator ca dusmanii sunt in interior: ai dus liftul la acea vibratie si obligatoriu se regasesc in tine.vedeti procedeul CORECT???.' . doar increderea ta o poti acorda sau nu. ceea ce este si mai minunat. Sa ne amintim de mesajul lui Iisus: 'Pace pe pamant. alegerea e a ta.

..' . bincuvantandu-si concurentul. el imi povesti ca rezultatul a fost remarcabil: masina concurentului refuza sa functioneze si el o vandu pe a sa fara nici o dificultate.altfel spus.adica din situarea constientei la nivelul vibrator al iluziei. arborele iluziei si au distins 25 . adica din credinta in doua puteri: Binele si raul. Astfel iluzia apare ca fiind foarte reala. fara rezistenta. CI INVINGETI RAUL PRIN BINE !' Nimic an lume nu poate sa se opuna unei persoane care este absolut nerezistenta! Chinezii spun ca apa este elementul cel mai puternic pentru ca este perfect nerezistenta. caci El stia ca in realitate nu exista rau.Legea nerezistentei CAPITOLUL IV LEGEA NEREZISTENTEI. BINECUVINTATI pe cei care va blestema... prin urmare nu este motiv sa-i rezisti.... PRIN URMARE. Dupa o veche legenda. Raul iese din imaginatia iluzorie a omului. Apa poate sa erodeze stanca si sa mature totul in calea ei. Se duse deci sa-si vada clientul... IUBIREA SI BUNAVOINTA II DISTRUG PE DUSMANII CARE SUNT IN NOI INISINE SI.masina voastra. singura "lume reala".. fara teama. DACA este aliniat!!.sau NONREZISTENTEI. FACETI BINE celor care va urasc si RUGATI-VA pentru cei care va maltrateaza si care va persecuta' . Mai tarziu.tocmai deoarece El stia ca iubirea va protejeaza infailibil.. daca aceasta este ideea Divina.ca nimic altceva! BUNAVOINTA PRODUCE O AURA DE PROTECTIE IN JURUL CELUI CARE O CULTIVA si 'o intreaga armata ridicata ampotriva lui va fi fara efect'..' Capitolul IV . Cu alte cuvinte. Iisus Hristos a spus: 'Nu rezistati raului'. NU MAI AVEM DUSMANI IN EXTERIOR! 'Pacea domneste pe pamant pentru cel care trimite oamenilor ganduri de BUNAVOINTA. 'Iar Eu va spun voua: IUBITI-va dusmanii.. Adam si Eva au mancat fructul lui Maya.. cum se mai regseste 'Nu rezistati raului! NU VA LASATI IMPRESIONATI DE RAU. care astfel invadeaza campul constiintei care TU ESTI. maya-i.

necaz. moarte. durere" apar ca si cand ele ar exista. bogatasul. nu este cineva acolo sus. Am vazut antr-un capitol precedent ca SUFLETUL ESTE SUBCONSTIENTUL si ca TOT CEEA CE OMUL RESIMTE PROFUND. Corpul vostru.. Prin urmare... cu "parintitul" lui ! Am auzit intr-o zi un metafizician afirmand: 'DACA NU VA DIRIJATI SINGURI 26 . experienta din vietile voastre o va demonstra din plin si fara putere de tagada.ca atare. saracul. bunici. ceea ce inseamna ca omul a fost hipnotizat de credinta in pacat.INTOTDEAUNA! Toate bolile copilului sunt ca urmare a neintelegerilor si fricilor induse de catre cei apropiati.. IN BINE SAU IN RAU. cand el este atat de mic... boala. De pilda. Nimic nu se poate prevala de la aceasta regula! Oamenii ma antreaba: 'Cum poate un copil sa atraga boala.. prosperitatea de asemeni. prin suferintele pe care i le induceti o va demonstra. CORPUL SAU SI FAPTELE SALE REPREZINTA CEEA CE EL SI-A IMAGINAT. bolnavul si-a imaginat boala. executa credintele sale... dar cu putere. care pedepseste. de gandirea carnala. care este Dumnezeu. Vezi si Lipton. ci doar nepriceperea voastra de a folosi constient uneltele Creatiei.va rog sa observati "hipnoza" in virtutea careia "griji. Dar inzestrat cu putere creatoare. educatori..mai exact. deoarece copiii sunt sensibili si receptivi la gandurile celor care-i inconjoara si ca deseori ei exteriorizeaza temerile parintilor sai. RAUL ESTE O LEGE FALSA PE CARE OMUL A ELABORAT-O din cauza unui psihism sau a adormirii sufletului.. aducandu-i-le in experienta. ancat nici macar nu stie ce anseamna aceasta?'. Cata vreme nu veti deveni creatori pe deplin constienti.. nevoi. propriile sale iluzii. abundenta. . faptele sale si corpul sau au luat forma iluziilor sale. Eu le raspund ca aceasta este posibil. si astfel. starea voastra de bine o va demonstra.unealta fara discernamant. parinti... saracia. ESTE REPRODUS DE ACEST FIDEL SERVITOR. omul isi aduce in experienta si traieste ca reale.astfel doua puteri in loc de una singura. etc.

Un metafizician mi-a dat intr-o zi o minunata reteta pentru a-mi asigura toate reusitele din Jocul vietii: neutralitatea totala. deoarece ea al aseaza pe om antr-o stare de neliniste. ei chiar stiu cum functioneaza Creatia si . In cazul unui esec. Incepe o furtuna infoenergetica si atentia este dusa exact la nivelul vibrator al fenomenului/boala suspectat de a se fi produs.nu in interesul vostru o fac ! Mamele atrag an mod inconstient asupra copiilor. Prin cuvantul 27 . a cartilor de "specialitate". Aceasta i-a raspuns prompt: 'Nu inca!'. de exemplu.desigur. CEL CARE SE PROIECTEAZA SI SE STABILESTE IN ADEVAR. il botez Succes an numele Tatalui. al Fiului si al Sfantului Duh!'. Acestea iti invadeaza viata..reamintesc: doar acordarea sau neacordarea la frecventa acelui fenomen... El imi spuse: 'A fost o vreme cand botezam copiii si.de fapt "programa" aceasta boala in experienta copilului . si o fac foarte profesional.este dezastuos obiceiul de a te alarma la orice semnal de pe corpul fizic. le dadeam numeroase nume.. prin consultarea internetului.. dand senzatia de stress.. ALTCINEVA O VA FACE PENTRU VOI!'. face ca acea experienta -indiferent din ce domeniu ar fi ea. bineanteles.. ceea ce nu era de dorit nici pentru ea..starea de neliniste face ca vibratiile sistemului care TU ESTI sa baleieze multe nivele pe care multe fenomene se gasesc. CEL CARE ARE DOAR GINDURI POZITIVE FATA DE CEILALTI SI CARE NU SE TEME..sa aiba sau sa nu poata avea loc ! Rezistenta este Infernul.. Totusi. Ca atare totul se acordeaza pe frecventa bolii respective si nu se intelege ca in acest fel o suspiciune devine adevar experiential ! Una dintre prietenele mele.. ceea ce insemna ca ea anticipa . o intreba pe o mama daca fetita ei a avut rujeola.. pregatind astfel. temandu-se incontinuu si pandind simptomele. ci evenimente... prin vehicularea intre persoane a acestui nivel de infrmatie.."neutralitatea totala" ar reprezenta de fapt. ACELA NU POATE FI ATINS SAU INFLUENTAT DE GINDURILE NEGATIVE ALE ALTOR PERSOANE. NU POATE PRIMI DECIT GINDURI BUNE. si dau fiecaruia aceeasi denumire.. Acum eu nu mai botez copii.. bolile si dezastrele. TRIMITIND DOAR GINDURI BUNE...SUBCONSTIENTUL. nici pentru copilul ei. exact definitia in Lege a Iubirii! Este vorba aici de LEGEA TRANSMUTATIEI care se bazeaza pe nerezistenta.

sa se si manifeste. Se grabi atunci sa binecuvanteze pe acel om. si prin intermediul acelui om. data prin el insusi. Sentimentul opulentei trebuie sa preceada manifestarea. Ea afirma: 'deoarece nu exista decat o singura putere. el pleca intr-un oras indepartat si disparu lin din viata ei. ea isi dadu brusc seama. trebuie sa iti duci liftul. de a servi planul Divin privind viata ta.. de limitare. si numi situatia 'Succes!'. Cat despre acel om. era fara incetare obligata sa intalneasca in afaceri un om a carui prezenta ii provoca sentimentul de saracie. Trebuie sa afirmati: 'Orice om este o veriga de aur in lantul binelui meu !'. pentru a face demonstratia resurselor ei Divine. la niveleul vibrational la care fenomenul opulentei. CONSTIENT. Ea sfarsi prin a avea aversiune fata de el si al considera cauza esecurilor ei.. asteptand ocazia. Daca vrei sa asculti manele iti e util sa te acordezi cu radioreceptorul care esti pe frecventa unde se emit manele. acest om transforma in succes toate esecurile sale ! Doriti un alt exemplu? O doamna care avea nevoie de bani si care cunostea legea spirituala a opulentei. si ea capta gandurile sale mediocre. Dumnezeu. sau oricare altul ti-l doresti. de unde sa il achizitionezi. pentru un serviciu facut. trebuia sa aiba sentimentul de a fi primit deja. In nici un caz nu le vei putea asculta daca te duci pe o frecventa care emite doar muzica culta! Mi se pare atat de logic/matematic. caci orice om este o manifestare a lui Dumnezeu. incat chiar nu vad cum cineva nu ar putea intelege! Inchipuiti-va ca nimic din cele cu gust "bun" experiential. El vorbea de saracie. daca el nu se afla la etajul/palierul/vibratia unde tu te incapatanezi sa-l cauti? Toata creatia este un fenomen vibrator. distingand doua puteri in loc de Una singura. acest om este aici pentru binele si pentru prosperitatea mea' (adica exact contrariul a ceea ce parea sa fie !).adica TU ESTI CEL CARE.. Totusi. 28 . Putin dupa aceea. ELE SE VOR TRANSFORMA IN BINECUVINTARI. nu se gasesc pe frecventele dominate de frica. ea intalni o persoana care.sau. ca 'rezista'. 'BINECUVINTATI PE DUSMANUL VOSTRU SI II VETI LUA SAGETILE'. Altfel. Un simplu si minunat joc al frecventelor. adica etajele care contin acest "minunat" ingredient! Acolo nu veti gasi absolut nimic care sa va faca fericiti ci dimpotriva! Asta e dorinta voastra? Intr-o zi. ii dadu o suma mare de bani. ea stia ca.

si chiar si curentul era intrerupt.Aceasta lege este tot atat de adevarata pentru natiuni ca si pentru persoane. care sa fie implicat in PERCEPTIA de a fi pres. care ne-a creat si ne contine. trimiteti ganduri de dragoste si de bunavointa fiecaruia dintre componentii ei. Zi-i Dumnezeu. teama mea. aceasta comunicare va veni la momentul potrivit'. Elevii mei imi spun deseori: 'Nu vrem sa fim presuri!' Eu le raspund: 'Cand va veti servi cu intelepciune de nerezistenta. au avut ca rezultat o eclipsa totala a telefonului. in inconstienta. Numai prin intelegere spirituala omul poate sa inteleaga nerezistenta. adica renuntarea la a te irosi prin opunere acestui imens vartej energetic. evident ca nu are de pierdut decat individualitatea adormita.este necesar ca sa existe un Ego. nutrindu-ne cu energia lui.adica iar protectia infailibila data de STAREA DE IUBIRE ! Mai adaug ceva: Miscarea universului/Creatiei in ansamblul ei este levogira. Este si motivul pentru care mintea limitata si egotica este considerata Ingerul Cazut. Timp de o ora telefonul nu suna si atunci mi-am dat seama ca nu era in priza. in ansamblul ei. care se opune firescului creatiei in ansamblul ei. SI ASTFEL NIMENI NU VA MAI PUTEA SA VA FACA VREUN RAU. cand de fapt ea apartine lui Dumnezeu ('lupta este a Celui Divin !') si ramaneam ancordata si ingrijorata. nu este preocuparea ta perceptia lui si tu nu i te opui. este sustinuta de el si totusi incearca mereu sa i se opuna. Iata un alt exemplu: Intr-o zi. in iluzia atat de frumoasa si perfecta incat pare realitate... De aceea Predarea este singura atitudine pe deplin corecta. Nelinistea mea. Mintea liniara a inventat miscarea inversa. botezand-o 'Succes' si afirmand: 'Nu pot pierde nici o comunicare care-mi apartine prin drept Divin! Sunt 29 . adica de la dreapta spre stanga. In loc sa declar: 'Ideile Divine nu intra niciodata in conflict..adica sa ma ocup singura de actiune. eu asteptam cu nerabdare o comunicare telefonica foarte importanta. daca asta te satisface mai mult. care isi lasa energiile sa ii fie irosite de minte. Din acest sens de rotatie opus Creatiei. Intelegandu-mi eroarea.. BINECUVINTATI o natiune. A fost creata de Intreg. nimeni nu va putea sa va calce in picioare!'. am binecuvantat imediat situatia. de teama de a nu o pierde pe cea pe care o asteptam.. este doar un joc al perceptiilor. Rezistam la toate celelalte comunicari care ar fi putut sa-mi parvina si nu telefonam nici eu. Totul. altfel intelegi BINE ca oricum nu este treaba ta ce e cu cel ce pare sa fie opusul tau. lasand aceasta in grija Inteligentei Infinite. eu am inceput sa dirijez singura operatiunea . dextrogira.

nu mai am nevoie de aceasta experienta". atunci nimic nu o poate indeparta.mai larg privit. daca ceva. ceva de genul "am inteles.deoarece ea face parte din "temele lui" si deci nu are cum le ocoli. Spuneam acest lucru deunazi unei prietene. ACEASTA SE VA MENTINE. tot mai des apare intrebarea: si la ce mi-ar folosi aceasta experienta"? si atunci emotia in fata virtualitatii de a experimenta dispare de la sine. cel mult tu.eu as explica asta conform exemplului anterior.. 'Nimic nu ma emotioneaza' este o afirmatie excelenta.'.. tot aia este! Pe masura ce constienta creste.. mam maritat . orice. nu-mi iubeam mama care avea mult spirit critic si era autoritara. deci slow down cu patimile in orice. si m-am regasit an aceeasi situatie!'. dar negustorul isi parasi clientii si facu el insusi reclamatia la deranjamente. ca sa scap. si nu prin Lege!'. Vapoarele noastre se intorc pe o mare calma.. decat o experienta. si de comunicarea pe care o asteptam. Telefonul meu fu restabilit si.. doua minute mai tarziu.. care imi raspunse: 'Cat este de adevarat!'. pe calea ta. deci mutati "liftul constientei voastre" in alte benzi de frecventa/fenomenologie. conform planului divin. aici nu e nimic nici de castigat nici de pierdut. ATITA TIMP CIT UN OM REZISTA UNEI SITUATII. nu fi tulburat si ea o sa dispara de la sine. o ora dupa aceea. Ca atare nu am de ce sa am o emotie/traire in aceasta realitate vibrationala... prietena alerga la cel mai apropiat telefon pentru a cere centralei telefonice sa restabileasca curentul. apoi chiar asa este.. urmata. ..dar m-am casatorit tot cu mama mea. eu primeam o comunicare foarte importanta. cam asa: Da. Cand nimic nu-si 30 . pe care o si puteti intari verbal. este menit sa existe. Fii prompt in acord cu adversarul tau! Ceea ce inseamna:'Considera ca situatia este buna. Ea intra intr-o bacanie plina de lume. aceasta il va urmari. doar ca mie nu imi este foame. caci sotul meu este exact ca ea. opunandu-i initiativele personalitatii tale.sau nu rezonez cu manelele.apoi luati ferm atentia de la ea./ Eram nefericita acasa.condusa prin Har. liftul meu trece prin dreptul fenomen/etaj/vibratie corespunzand restaurantului. Doar prin constientizare are loc o confirmare.. (Dupa un dicton englez)... O situatie discordanta provine dintr-o stare discordanta a celui care o suporta. Daca el fuge de ea.

ea vorbea la telefon cu un barbat de care era foarte indragostita. SI NOI VEDEM IN CELALALT PROPRIA NOASTRA REFLECTARE..'. deci vindeca minciuna din tine si oricum ea nu va mai exista in experienta ta. va fi si ea mintita. Deci. ca la market. Iisus Hristos a spus: 'ACUM este ziua propice. am sa pronunt cuvantul pentru ca sa va schimbati dumneavoastra! Atunci cand va veti schimba. te gaseai ACOLO. admite ca si tu ai acest obicei. cineva trebuie sa te minta! Si sa fii convinsa ca va fi tocmai acela de la care vei dori doar Adevarul!'. poate fi perceput si ca dramatic dar. este o violare a legii spirituale. de fapt e doar logic: minciunii constiente/inconstiente ii este alocata o banda clara de manifestare. Eu am avertizat-o ca aceasta metoda o va duce la esecuri si ca. pentru ca tu minti. acesta stare dispare pentru totdeauna din viata noastra. Putin dupa aceea. in acelasi timp. am intrebat-o. Ne vindecam adeseori de defectele noastre cand le intilnim la altii. Intr-o zi. ziua mantuirii!'. daca ea minte. 'Am locuit cu o doamna care mintea mai mult decat mine!' a fost raspunsul ei. . este TOT DEOARECE TU TE AFLI IN ACEA FRECVENTA. e un proces de constientizare bazat pe intrebari de genul "la ce bun asta?" Sunt rugata adeseori: 'Pronuntati cuvantul. 31 . ea ma anunta: 'M-am vindecat de spus minciuni!' 'Ce te-a vindecat?'. in acea frecventa! Daca dimpotriva. Trebuie deci sa lucram cu noi insine!. ca si frecventa.mai face ecou in sinea noastra. Eu i-am raspuns: 'Ei bine. doar percepi un adevar ca minciuna.. stiu ca ma minte!'. nu pot sa ma abtin. ca sa se schimbe sotul sau fratele meu!'. Pe ea doar acolo o poti gasi. Eu raspund: 'Nu. daca crezi ca ai fost mintit. Ea se antoarse spre mine si imi spuse: 'Nu-l cred. VIATA ESTE O OGLINDA. Una dintre elevele mele avea obiceiul sa minta. sotul si fratele se vor schimba si ei!'.aparent amuzant. Ea mi-a raspuns: 'Cu atat mai rau. A trai in trecut este nefast si.. pe un raft DEDICAT.exact ce spuneam mai sus..

' 'Niciodata. . util zice mintea.'Anul trecut a fost altfel: aveam multi bani si am oferit cadouri frumoase. mi-a raspuns ea. deoarece o infinitate de parametrii sunt in miscare continua. nu poti sa stii cand vei primi altii!'. TRECUTUL SI VIITORUL ITI FURA TIMPUL. In spatele filmului The Secret astfel de "secrete" stau ascunse.' 'Asa sa faci!'. doar ca as vrea sa il traduc. nimic repetabil). pentru a face pachete pentru cadouri. elaborat de doi englezi. Prietena 32 . deoarece ratiunea o sfatuia: 'Pastreaza-ti banii.. ACUM-ul oricum a fost IROSIT.Sotia lui Loth a fost preschimbata in statuie de sare pentru ca a intors capul. Prietena mea facu asa cum spusese si. motiv pentru care el pare a nu putea fi experimentat in vietile voastre. Aici voi cauta sa introduc un document.iarasi o indicatie afirmata de toti: fenomenul VIATA are posibilitatea de a fi experimentat doar in momentul viu. si el si numai el era viata vie. De data aceasta. pentru a invata ceva (fals. dar acum nu mai am decat cativa bani. ea primi un dar foarte generos. nu veti face o demonstratie pecuniara. 'Traiti din plin momentul prezent si pregatiti-va sa oferiti cadouri de Craciun! PREGATITI-VA SA PRIMITI BANII SI EI VOR SOSI!' 'Stiu ce am de facut!'. am exclamat eu. cersind mila si veti trai doar in trecut!'. Cumpararea hartiei si a snurului a impresionat subconstientul si a deschis calea pentru manifestarea banilor. sau pentru reverii despre un virtual viitor care nu poate fi prevazut. atata timp cat va veti plange. 'Voi cumpara hartie frumoasa de ambalat si snur argintiu. i-am spus. si este foarte bun. MAI BINE SA BINECUVINTEZI TRECUTUL SI SA-L UITI. in completarea filmului. 'si cadourile vor veni de la sine sa se aseze in ambalaj!' . o doamna mi se plangea ca nu are bani pentru a cumpara cadouri de Craciun. in ACUM.. De pilda. SI SA TRAIESTI DIN PLIN PREZENTUL. trebuia sa dea dovada de curaj si credinta in Dumnezeu. SA BINECUVINTEZI VIITORUL CU CERTITUDINEA CA-TI VA ADUCE BUCURII FARA DE SFIRSIT.. chiar daca sau tocmai deoarece mintea limitata nu il valideaza. Vorbeste despre trei motive pentru care el nu se valideaza usor in experienta. cateva zile inainte de Craciun. Daca il irosesti ori cu amintirea despre trecut. nu e nimic de invatat deoarece totul e inedit.Foarte DE RETINUT acest pasaj..

. .adica a scurtcircuita mintea limitata si a culege o indicatie de la Sinele Superior. Totusi.. Omul trebuie sa fie spiritual in alerta. Intr-o zi..atentia in minte are o anumita banda de frecventa. adeseori o afirmatie trebuie sa fie 33 . Abia astfel experienta se deformeaza. Intr-un capitol urmator voi indica afirmatiile care mi-au adus rezultate minunate.ca sa si glumesc putin: cine ar trebui sa ii permita Lui sa I se faca Voia. am deschis o carte si am citit: 'Priveste cu incantare ceea ce se afla in fata ta!'. intuitia nu se gaseste decat in banda de frecventa a starii si nu a atentiei mintii liniare/limitate.. pana ce alte relationari nu sunt inca accesibile.. 'Traieste din plin aceasta zi!' iata salutul Aurorei. de obicei este un mod scurt de a face divinatie..da. nelasand sa-i scape nici o ocazie. joasa desigur in raport cu starea de ATENTIE. Mi s-a parut a fi mesajul zilei si l-am repetat mereu. Intr-o zi. faceti o afirmatie!. azi! Azi este o zi plina de realizari. Eu o consider valida.adica in STARE DE ATENTIE. Este necesar sa incepi ziua cu cuvinte adevarate.as adauga ca aceasta afirmatie este ea insasi incomplet de constienta. . repetam incontinuu (in tacere): 'Spirit Infinit. cam asa se intampla! Faceti-va din aceasta o obisnuinta si veti vedea minunile aparand in viata voastra. A trai in momentul prezent este esential..si totusi. Catre pranz. nu ma lasa sa scap vreo ocazie favorabila!' si ceva de mare importanta imi fu revelat in aceeasi seara.mea a avut si timpul necesar pana la Craciun sa cumpere cadourile.. pe care mi-o dorisem intr-un anumit scop.. imi parveni. cu singura conditie ca mintea limitata sa nu interfereze cu frecventele ei perturbatoare. De exemplu: 'Faca-se voia Ta. De cum va treziti.. acest gen de "deschis cartea". nu trebuie sa ne servim de o afirmatie decat atunci cand ea ne satisface pe deplin constiinta si cand ni se pare cu adevarat convingatoare.. azi? Ingerul cazut?. nu atent in minte!!! sa prinda mereu intuitiile sale. Spiritul Infinit se manifesta de LA SINE.. eu multumesc pentru aceasta zi perfecta! Miracolele se succed si nu se mai opresc!'. . o suma importanta de bani....

substitui cuvantului 'lucru' pe cel de 'afacere'.' ABUNDENTA ESTE DREPTUL DIVIN AL OMULUI! El are dreptul la mare abundenta!'Hambarele sale trebuie sa fie pline si chiar sa-i prisoseasca' Iata ideea lui Dumnezeu pentru om. De ce? Deoarece ai tot fost mintit si ca atare a fost introdusa fortat in subconstient conditionarea rasplatei dupa munca depusa! Cea mai frecventa 34 . Varsta de aur va straluci pentru el si fiecare dintre dorintele sale va fi indeplinita! .. pe care el insusi si le-a format in constiinta. Si sunt foarte bine platit. ea a gasit antr-adevar mult de lucru. dar nu a fost bine platita. In dupa amiaza aceleiasi zile. este usor sa faci sa patrunda versurile in subconstient.si aici este o mare problema de subconstient: tu ai dreptul la toata abundenta.. Una dintre elevele mele. Acum ea adauga: 'Eu lucrez cat mai bine si sunt foarte bine platita...... Eleva mea incepu sa le cante in timp ce se ocupa cu diverse lucruri si in curand afirmatia se transforma in manifestare. ea facu o afacere dintre cele mai stralucite.modificata pentru a conveni fiecarei persoane in parte.. de altfel. ocupandu-se de afaceri. pana nu va fi sters definitiv. deoarece trebuie sa existe intotdeauna o plata pentru un lucru perfect si.' Am dat primele doua versuri uneia dintre studentele mele si ea le-a adaugat pe celelalte doua. Aceasta este o afirmatie foarte puternica. deoarece am cunoscut o persoana care cauta de lucru. deoarece TU NU CREZI CA MERITI aceasta manifestare imbelsugata. doar ca NU CREZI CA AI ACEST DREPT DIVIN.deci preocuparea CONSTIENTA pentru rescrierea subconstientului. Acest lucru mi-a fost dat in mod Divin. Afirmatia urmatoare a adus reusita multor oameni: 'Eu am mult de lucru.deoarece fiecare persoana are prescrise alte benzi sau discuri in subconstientul ei.ca atare inconstient subconstientul va limita. accesul tau la ceea ce iti revine prin drept divin.. cu toate ca de luni de zile nu mai incheiase nici o tranzactie! Fiecare afirmatie trebuie sa fie alcatuita cu grija si trebuie sa exprime tot ceea ce este necesar... Eu muncesc cit mai bine.. si cand acesta va indeparta barierele saraciei.

ca tema. negand prin asta increderea in PERFECTIUNEA CREATIEI.Legea Karmei si Legea Iertarii CAPITOLUL V. si nu numai ei.. Crede-ti-ma ca doar voi si ceea ce este inscris in subconstientul vostru fac vietile voastre sa experimenteze nevoia. Cand dai ceva. cum ca ai inteles cum functioneaza Creatia si desigur astepti doar manifestarea acestui firesc. Unii spun ca ESTE CEA MAI BUNA INVESTITIE PE CARE O POT FACE. pe cat de importanta este ideea aceasta. si ea iti va fi data sa o repeti pana te vei satura de iluzia "griji. .. insa. 35 .. Capitolul V . Este si motivul pentru care evreii chiar au. daca alegi sa negi acest drept divin pe care il ai. NEINTELEGEREA. A multumi. aparent legitim pentru mintea limitata este: dar daca nu muncesti. din ce traiesti?. Ceea ce un om crede (si manifesta prin actele sale. pe care tot tie ti-o faci. masonicul "ca sa traiesti TREBUIE sa muncesti". din simplul motiv ca prin asta DOVEDESTI CA NU AI FACUT ACEASTA LECTIE.Nu voi putea aici insista. Treziti-va. a deformat cumplit perceptiile voastre despre realitatea experientiala. este doar o dovada in plus. durere".si ciudata intrebare care imi e pusa. cuvintele sale) se va maifesta mai devreme sau mai tarziu cu o precizie uimitoare. cu bucurie si convingere deplina si fireasca incredere in MATEMATICA SI LOGICA CREATIEI. nevoi... cu sensul de bumerang. Credinta ca dreptul de a trai trebuie mereu castigat. pastrat sfant obiceiul zeciuielii. niciodata abundenta nu va fi in exercitiul tau de viata.LEGEA KARMEI SI A IERTARII OMUL NU PRIMESTE DECIT CEEA CE DA. adica a cedarii DIN CONVINGERE a unei zecimi din tot ce castiga. necaz. iti faci tie dovada ca esti acordat pe deplin la frecventa de manifestare a acelui fenomen. ca puteti ! Iata LEGEA KARMEI (karma inseamna in limba sanscrita: 'intoarcerea'. DIMPOTRIVA.JOCUL VIETII ESTE UN JOC AL BUMERANGULUI. legarea sentimentului de demnitate exact de ceea ce este nedemn.

care imi vorbea in timpul cinei: 'Ajunge cat ai vorbit. . intamplare care ilustreaza aceasta lege: 'Matusa mea m-a ajutat sa ma debarasez de karma mea. daca vreti sa intelegeti Creatia. VA CULEGE. Vorbeam cu pasiune. raspunsul cu caracter karmic vine mult mai prompt cu cat ai acces la nivele vibratorii mai inalte. reactiune). Se poate spune chiar si cum formuleaza autoarea aici: sufera in mod TERIBIL CONSECCINTE ! CU CIT STIM MAI MULT. antr-o zi. actiune-reactiune) este INCEPUTUL… 36 . Uneori sunt intrebat ce este aceea o ralatie karmica si cel mai corect raspuns este: aceea care ia nastere din NEINTELEGERE. vreau sa mananc in liniste!'. care presupun si o responsabilitate si constientza pe masura. Daca prin "relatie" veti intelege totalitatea manifestrailor exterioare. A doua zi.. caci orice vei spune.. veti vedea cate ocazii de a creea raspunsuri deformate ne tot cadorisim. vreau sa mananc in liniste!' Prietena mea a ajuns la un grad inalt de constiinta. 'TOT CEEA CE OMUL SEAMANA. i-am spus matusii mele. dejunam cu o doamna careia doream sa-i fac o impresie buna. cineva ti-o va repeta. prin urmare Karma sa actioneaza mai prompt decat pentru o persoana care s-ar afla doar in planul mental. Doar asa urmeaza cicluri cauze/efecte deformate si generatoare de deformari. CU ATIT AVEM O RASPUNDERE MAI MARE ! ! ! Deci cel care cunoaste Legea Spirituala si nu o pune in practica.si adevarurile expuse in aceasta parte. sufera in mod teribil consecintele! 'Teama de Dumnezeu (de Legea cauza-efect. Sunt adeseori iritabila cand ma intorc acasa si. cand ea ami spuse: 'Ajunge cat ai vorbit.rasplata. Desigur ASA ESTE cum se spune aici.' Una dintre prietenele mele mi-a povestit ceea ce urmeaza. au o importanta deosebita. asa cum ea functioneaza.

Nimeni nu te limiteaza in experienta. 37 . si nu Dumnezeu! Dumnezeu Il vede pe om perfect. decat proria ta viziune. cum este inregistrata in Intelegerea Divina. asteptand ca omul so recunoasca. de fapt nu faci decat sa afirmi indirect ca ai lectii neintelese. respectiv DIN CUNOASTEREA LEGILOR SPIRITUALE. multe pasaje din Biblie ni se vor clarifica. Noi vedem mai intai succesul sau esecul. si nici nu ar fi corect cred ca cineva sa pluseze.. 'Razbunarea este a Mea. din simplul motiv ca noi nu am venit sa ne constatm vietile ci sa le creem constient... deci nici macar compasiunea nu se justifica. Iata ideea perfecta despre om. caci el nu poate fi decat asa cum se vede el insusi si nu poate deveni altceva decat ceea ce se vede el insusi ca devine. spune Dumnezeu (Legea). si a Mea e rasplata!'. Noi am observat aceasta la mama care isi imagineaza boala copilului ei. Acest paragraf as spune ca se refera la Constiinta de sine. Dar sa fie clar ca Legea este cea care se razbuna.' Daca noi Intelegem ca cuvantul 'DUMNEZEU' inseamna 'LEGE DIVINA'.intelepciunii.. din maretia cu care ai fost inzestrat. Facand abstractie de ADEVARATA TA IDENTITATE. sa te oblige sa accepti ceea ce tu refuzi. 'creat dupa imaginea (imaginatia) Sa' si dotat cu 'puterea stapanirii de sine'. iluzia ca tu te percepi si inca CORECT. mai grav chiar. Iisus Hristos a spus: 'Veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va elibera' Astfel noi constatam ca LIBERTATEA (care ne salveaza din conditiile nefericite)PROVINE DIN CUNOASTERE. bucuria sau durerea inainte de a aparea ca scene create de imaginatia noastra. Daca tu traiesti impresii despre tine si nu ceea ce tu esti IN ADEVAR. la sotia care 'vede' reusita sotului sau. atunci legic vei experimenta din intregul tau potential exact cat iti permiti tu singur sa te vezi a fi.

dorea sa posede o casa apartinand unor cunostinte si deseori isi construia imagini mentale in care se vedea locuind in aceasta casa. Rezultatul va fi INTOTDEAUNA ca vom suferi in continuare exact ce rezulta din pasajul acesta. La fel si cu Legea spirituala! Cel mai frecvent noi insa AFLAM LEGEA.AICI ma simt dator sa atentionez ca termenul “libertate”. nici primul 38 . cunoaste o infinitate de definiri posibile. ea devine inamicul lui mortal. dar ai platit datoria Karmica. dar am dori sau avem asteptari ca ea sa functioneze benefic in viata noastra. noi neacceptandu-o de fapt. Sotul tau. Ascultarea precede comanda si LEGEA DIVINA ASCULTA DE CEL CARE O RESPECTA. proprietarul muri si ea intra in posesia acelei case. invatand sa cunoasca Legea spirituala. Dupa catva timp. pe care il iubeai atat de tandru. Legea electricitatii trebuie sa fie cunoscuta inainte de a servi omului. i-am raspuns. apoi nu o luam in seama.. ea ma intreba: 'Crezi ca am contribuit la moartea acelui om?' 'Da'. Cu exceptia CELEI EXPLICATE AICI. Daca este folosita cu ignoranta.. ca si oricare altul. a murit la scurt timp dupa aceea. 'Dorinta ta era atat de puternica. incat a maturat totul. oricare alta este simpla “erezie” a mintii. Totusi. neintegrand-o in vietile noastre. si aceasta casa a fost pentru tine 'un cal troian'. O doamna cu o vointa puternica. Cativa ani mai tarziu.

in caz contrar instalandu-se haosul. si care este a mea prin drept Divin!' Alegerea Divina i-ar fi dat satisfactie perfecta si ar fi adus fiecaruia binele lui. care dorea atat de mult acea casa. Dorinta este o forta formidabila. dar trebuie ca ea sa fie canalizata in mod convenabil. Reia pe drept cuvant aceasta explicatie si aici: alinierea cu planul Divin este conditie a constientei noastre. daca ar fi fost ancorati in Adevar. OMUL NU TREBUIE SA CEARA NICIODATA ALTCEVA DECIT CEEA CE II APARTINE PRIN DREPT DIVIN ! ! ! Dar sa revenim la exemplul nostru: daca doamna respectiva ar fi repetat mental: 'Daca aceasta 39 . nici sotul ei n-ar fi putut sa fie afectati de gandurile acestei persoane. tot atat de minunata ca aceasta. da-mi casa care mi se cuvine. Modelul Divin este singurul cu care se poate lucra pe deplin sigur. Aceasta doamna. dar ei erau amandoi sub incidenta legii Karmice (fiind ignoranti).propietar al acestei case. ar fi trebuit sa spuna: 'Spirit Infinit.

Omul a primit acest ordin precis: 'faca-Se Voia Mea.. magia. si nu a ta !'. permitand astfel Spiritului Infinit sa actioneze prin intermediul lui. caci fiica sa decisese sa faca o calatorie foarte hazardata. da doar gustul experientei. doar un joc. Deci. “the secret”. Ea oricum este iluzorie. Aici. o doamna a venit sa ma vada. dar daca nu-mi apartine. aparent se intra in conflict cu fizica quantica.Spun aparent deoarece unui anumit nivel de constienta e necesar sa ii corespunda si un nivel de ATENTIE la oportunitatea si armonia creeri acelei manifestari in experienta. Doamne. el obtine intotdeauna exact ce-si doreste. Era plina de temeri. prin urmare sortit insuccesului. lucru curios. Alta data. pomenita succint si in filmul “the Secret”.casa pe care o doresc este a mea. si. deci in mod armonios (daca acea casa era pentru ea alegerea Divina) casa i-ar fi revenit sau ar fi primit o alta casa. cand renunta la vointa sa personala. echivalentul celei dorite. proprietarul ar fi luat poate hotararea sa se mute. 'Stai linistit si asteapta cu incredere Eliberarea de la Dumnezeu' (Legea). eu nu pot s-o pierd. totusi. Este asa numita “aliniere”. dar macar sa nu strice jocul altei entitati creatoare. da-mi. echivalentul ei!'. intr-o mare neliniste. ATENTIE : orice lucru caruia ii fortam manifestarea prin vointa personala este intotdeauna 'rau primit'. Ea imi spuse ca a folosit toate argumentele 40 . A nu se uita ca este..

fiica ei o anunta: 'Mama. a interzis aceasta calatorie. 41 . retrageti fixatia mentala. aceasta pare cel mai greu pentru om. Am sa va dau un alt exemplu despre cum RECOLTAM CEEA CE SEMANAM. Voi reveni asupra acestei legi in capitolul despre nerezistenta.posibile. si. Cineva a venit sa-mi spuna ca a primit de la banca o bancnota falsa. eu multumesc pentru ca ea sa fie chiar de acum inexistenta !'. Sa invete 'sa stea linistit'. care mereu crede ca el poate si stie.' Si am adaugat: 'relaxati-va. teama nu face decat sa atraga aceasta calatorie. credinta. in plus. Dupa cateva zile.. Dar fiica ei se incapatana si dorea sa plece.. “A permite sa” este modul in care aceasta este pomenita de catre alti autori. eu am renuntat la calatoria mea'. afirmand fraza Daca aceasta calatorie este inscrisa in Planul Divin. dar daca nu este Divin condusa. Eu i-am spus acestei mame: 'Va impuneti vointa personala fiicei si nu aveti acest drept. si situatia se intoarse in neantul ei originar. ego-ul in manifestare. Fundamental este vorba despre lipsa de incredere. deoarece omul isi atrage tocmai ceea ce ii provoaca frica. Era foarte necajita. in sfarsit. eu o binecuvantez si nu mai rezist. nerabdare. a enumerat pericolele care erau de infruntat. apoi incredintati toate acestea Iubirii Infinite si Intelepciunii.

noi facem apel la LEGEA IERTARII si multumim pentru ca doamna cu bancnota sa fie sub Har Ceresc si nu sub lovitura Legii Karmei.' Crestinismul este fondat pe LEGEA IERTARII. banca nu-si va recunoaste eroarea !' Eu i-am raspuns: 'Sa analizam situatia si sa cautam ceea ce v-a atras aceasta bancnota. Intradevar mult prea adesea ne luam propriile ganduri sau formulari verbale in gluma: rezultatul este ca. Eu i-am spus atunci: 'Vom face apel la LEGEA IERTARII si vom neutraliza aceasta situatie. pentru a-i face o farsa. HRISTOS din fiecare dintre noi este Renasterea si SALVAREA in orice situatie discordanta. De aceea. si deci sa nu piarda acesti bani care-i apartin prin drept Divin!' 42 . neatenti. se plangea ea.' Astfel. eu am spus: 'Spirit Infinit. cand apar rezultatele. prin Lege. HRISTOS este Cel Ce ne-a salvat de blestemul Legii Karmice. am trimis o moneda falsa unui prieten.' Ea s-a gandit o clipa. i s-a trimis si ei o bancnota falsa. apoi a exclamat: 'Stiu. nici macar nu ne amintim ca noi am generat acea manifestare in experienta. caci LEGEA CAUZA-EFECT NU STIE DE GLUMA.'Niciodata.

Omul nu poate forta ambianta exterioara sa fie ceea ce nu este el ansusi! Retineti ca toti au spus asta. ca bancnota vi s-a dat din greseala. i s-au cerut scuze si i s-a schimbat bancnota cu multa curtoazie.'Acum. Ea se interesa foarte putin de starea ei interioara. care era in mare dezordine. Astfel. Daca doreste bogatii. mergeti la banca si spuneti. aceea se va aduce in manifestare. Eu i-am spus: 'DACA VREI SA FII BOGATA. CUNOASTEREA LEGII SPIRITUALE II DA OMULUI PUTEREA SA-SI STEARGA GRESELILE. Asadar. credinta sa. ceea ce este convingerea subconstientului. Pana ce subconstientul (Fiul) nu este impregnat sau una cu Tatal. spre surprinderea ei. ORDINEA ESTE prima 43 . TREBUIE SA FII ORDONATA! TOTI CEI CARE POSEDA MARI AVERI SUNT ORDONATI in interior si in plan exterior. fara teama. intr-o forma sau alta.' M-a ascultat si. el trebuie mai intai sa-si constientizeze propria bogatie interioara. o doamna veni sa-mi ceara un tratament pentru prosperitate. am continuat eu.

bogatia te va ocoli. stiind ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL CEL MAI SIGUR. a economisi in exces. ea incepu sa-si aranjeze prin casa. si acum isi conduce singura afacerile. curatand covoarele.LEGE CEREASCA. isi supravegheaza tot ceea ce o inconjoara.' Apoi am adaugat: 'Cat timp nu va fi ordine la tine acasa. De fapt aici se refera la dizarmonii versus armonia Universala. care dorea sa cumpere un palton imblanit. El merse cu sotia in mai multe magazine. mutand mobilele. duce inevitabil la pierderi! 'Cel care da fara constrangere. sub forma unui dar. fara sa gaseasca ceea ce cauta. va deveni mai bogat. asteptand in fiecare clipa PROSPERITATEA. Multi ignora ca a da anseamna a face un plasament si ca a tezauriza. Desigur dezordinea este haotica si nu poate fi consonanta cu armonia. pe care i-l facu o ruda. si peste putin timp realiza o importanta demonstratie pecuniara. va saraci!' Iata povestea unui domn. iar cel care economiseste prea mult. facand ordine in sertare.' Imediat. Ea insasi s-a transformat. Toate paltoanele care i se aratau i se pareau 44 .

voi face apoi mari afaceri!' Ea a fost de acord. dar decisese sa-i economiseasca. Paltonul ii daduse o asemenea constiinta a prosperitatii. incat el si-a atras-o antradevar!Cumpararea acelui palton a insemnat un plasament care i-a atras venituri mai mari! Daca omul nu-si asculta intuitiile care-l imping sa cheltuiasca sau sa daruiasca. El mai avea 700 $. dar cum acest barbat era foarte intuitiv. In sfarsit. Avea banii necesari..000$. primii americani. Ratiunea il sfatuia: 'Nu-ti poti permite sa-ti cumperi un palton asa de scump!'. el primi un cec de 10. in ultima joi din noiembrie. un hot patrunse in locuinta ei si fura din birou exact suma prevazuta pentru cina. el nu rationa niciodata. Bucuria sincera de a dobandi acel obiect a fost o mare forta de creatie a experientei sale ulterioare. Aceasta sarbatoare este prilejul unei petreceri fericite in familie) ea si-a anuntat familia ca nu va da traditionala cina. inchiderea inimii din 45 . Dupa aproximativ o luna. dar directorul magazinului consimti sa i-l vanda doar cu 500 $..de calitate inferioara. (zi de sarbatoare in SUA.. intreaga America multumeste pentru binefacerile primite si comemoreaza faptele bune ale Parintilor Pilgrim. O doamna mi-a povestit ca in Ziua faptelor de bine. dar fara entuziasm. Intorcandu-se spre sotia sa. el ii spuse: 'Daca voi cumpara acest palton.000 $. dat fiind ca era sfarsit de sezon. aceeasi suma ii va scapa fara profit sau intr-un mod nefericit! Aici mai este implicata si enorma forta creatoare a bucuriei.si reversul. i se arata unul care costa l. Urmarea fireasca: cateva zile mai tarziu.

frica, strangerea...

Legea Spirituala a prosperitatii sustine intotdeauna pe cel care cheltuieste fara teama, dar cu intelepciune.

De exemplu, una dintre elevele mele facea cumparaturi insotita de nepotul ei. Copilul cerea o jucarie, dar matusa ii raspunse ca nu are bani sa i-o cumpere. Deodata, ea isi dadu seama ca ceda ideii de saracie, in loc sa se lase in seama lui Dumnezeu, providenta sa! Ea cumpara jucaria si, antorcandu-se acasa, ea gasi pe strada exact suma platita pentru jucarie.

RESURSELE NOASTRE SUNT INEPUIZABILE SI INFAILIBILE, ATUNCI CAND INCREDEREA NOASTRA ESTE ABSOLUTA ! ! ! Aici este invocata o lege mai putin cunoscuta, aceea a “totalitatii”, adica a fii absolut in alegerea, decizia si increderea ta.

Dar increderea si credinta trebuie sa preceada demonstratia.

'Faca-Se Voia Ta!'

'Credinta este esenta lucrurilor pe care le speram, evidenta lucrurilor pe care nu le vedem' deoarece credinta mentine viziunea stabila, imaginile adverse se risipesc si 'la timpul

46

potrivit, vom recolta, daca nu ne indoim.'

Iisus Hristos a adus vestea cea buna (Evanghelia) care ne invata ca exista O LEGE MAI PUTERNICA DECIT KARMA. ESTE LEGEA HARULUI CERESC, A GRATIEI DIVINE, A IERTARII. Doar ACEASTA LEGE IL ELIBEREAZA PE OM de legea cauza-efect - legea consecintelor! Insist si eu pentru intelegerea corecta: ambele sunt Legi Adevarate ale Creatiei si deci ambele functioneaza. Cea a Karmei este cea sub care ne situeaza egoul infatuat, care crede ca el stie si poate. Lipsit insa de clarviziune, el creeaza un ciclu cauza/efect nedorit ca gust al experientei. Totodata el ne separa de legea Gratiei, sub care daca am alege sa ne situam constient, am beneficia de tot ceea ce, in Planul Divin, ne este rezervat.

'Prin Har Ceresc, si nu prin legea karmei ne vom mantui!'

Ni se spune ca vom recolta ceea ce am semanat; dar darurile lui Dumnezeu se revarsa neancetat asupra noastra. 'Tot ceea ce poseda Imparatia, ai apartine OM-ului.' Aceasta stare de beatitudine continua il asteapta pe acel OM care a depasit intelegerea si gandirea muritorului de rand. ...respectiv inconstienta. Tribulatiile exista in(ne)intelegerea omului obisnuit, dar Iisus Hristos a spus: 'Fiti curajosi, Eu am invins lumea (lumescul)!'

Gandirea materialista/carnala/lumeasca este a ignorantei, adica a pacatului, a bolii si a 47

mortii. Iisus a inteles irealitatea lor absoluta si a afirmat ca boala si durerea vor trece; si chiar si moartea, ultimul inamic, va fi anvins! “griji, nevoi, necaz, durere” as spune ca corespunde unui manunchi de frecvente din Creatie, pe care puteti foarte lesne sa le evitati in mod constient, lundu-va in mod ATENT atentia de la ele. Asa cum la piata nu veti cumpara decat ceea ce voi alegeti sa aveti in sacosa, fara a va putea trezi cu un produs nedorit, exact la fel puteti ignora din creatie orice alegeti ca nu corespunde intentiei voastre de a experimenta. Treceti pe langa ele, fara a le vedea, exact ca in fata tarabei pe care sta ceva ce nu va doriti. Doar asa veti scapa de boli, lipsuri, suferinte de orice fel. Alta cale chiar NU ESTE. Odata ce o anumita “realitate” a fost creata de cineva,constient sau inconstient, ea exista ca atare, doar ca nu e treaba voastra, daca voi nu alegeti. Renuntati sa va mai tot spuneti ca iata, boala exista la vecinul; e treaba sa ce a ales el sa experimenteze si nu a voastra. Daca o doriti, priviti la ea atent si vi se va transfera automat. Ca nu boala este transmisibila, ci informatia aceea, indiferent ce crede actuala medicina.

Astazi, din punct de vedere stiintific, stim ca moartea ar putea fi invinsa imprimand in subconstient convingerea tineretii eterne si a vietii vesnice.

SUBCONSTIENTUL, ACEASTA PUTERE FARA DIRECTIE, EXECUTA FARA SA

48

ceva mult mai coerent si anume ca prin alimentatie vegana sau bretarianism. avand proprietati distincte si binecunoscute unor clarvazatori. prin sentimente/ganduri inalte. Lucrand sub directia Supraconstientului (Hristos sau Dumnezeu. termanul creind confuzie. ci acesta se va transforma in 'corp eteric'. Omul nu-si va pierde corpul prin moarte. deoarece Christianismul este fondat pe iertarea pacatelor si 'pe un mormant gol'. Corpul eteric exista deja. Spiritul din om) 'reinvierea' corpului se va indeplini. cum este Valentina si nu numai ea. Aici eu as spune. dar nu pana la nivelul pomenit ca eteric. asa cum l-a poetizat Walt Whitman. CAPITOLUL VI ARUNCAREA POVERII (Impresionarea subconstientului) 49 . prin meditatie si iubire si prin sex transcedent se obtine o alta frecventa pentru corpul acesta perceput ca fizic. ca argument. Prin aceasta el se rarefiaza.DISCUTE/COMENTEZE ORDINELE PE CARE LE PRIMESTE.

viata si bucurie.' EL depasise vibratia lumii si Se misca in cea de-a patra dimensiune.Cand omul reuseste sa ajunga la constientizarea puterii sale. In ceea ce ma priveste.nu odata se face referire la Iisus ca ar fi lucrat in a patra dimensiune (Astral). ce intelegea Iisus Hristos cand spunea: 'Jugul Meu este usor si povara Mea usoara. este legea gravitatiei. din propria lor experienta. iata deci. unde totul este doar perfectiune. deoarece cunoasterea intelectuala a Adevarului nu da rezultate. deasupra planetei. dorinta lui cea mai mare este sa gaseasca mijlocul cel mai usor si rapid care-i va permite sa impresioneze subconstientul prin ideea de bine. ea nu ar mai avea greutate. . implinire. Adevar deja cunoscut de foarte mult timp si de catre multi cautatori. ca de pe un film. Este adevarat ca incepand de la acel nivel manifestarea se formeaza. Din pacate nu putini se iluzioneaza ca lucrurile pot sta si altfel.. In aceasta carte-sau traducere. Daca o masa de stanca ar putea fi transportata destul de departe. a puterii procesului sau mental. nu stiu exact. cred ca mijlocul cel mai facil este de 'a arunca povara'. este asa numita lume a “cliseelor” prin care cea de a treia se proiecteaza.sau a permite sa se intample ! Un metafizician l-a explicat astfel: 'Ceea ce da oricarui lucru sau fiinte greutate in natura.. doar ca o entitate aflata la acel nivel de constienta nu 50 .

Deci. . si ca acesta trebuie intotdeauna sa stea linistit si sa astepte Eliberarea de la Dumnezeu. Aceasta arata ca in Supraconstient (adica Hristos din noi) se da lupta pentru ca omul sa fie eliberat de povara sa. EL a spus: 'Veniti la Mine.MACAR si ca formulare. 51 ... nu?. nici macar in astral. la fel povara Mea!' Citim de asemeni.. caci el este usor.. din simpla intentie. deoarece o povara este un gand sau o stare adversa. glumeata. ci la nivele mult mai inalte.lucreaza asupra formei. si Eu va voi odihni!' 'Luati jugul Meu.. si ele isi au originea in subconstient. in Psalmul LV: 'Arunca-ti povara asupra lui Dumnezeu!'. acela care incalca Legea este cel care isi duce povara.cuvantului care il desemneaza pe Creator mie chiar imi pare.infantil.. voi. Iar formularea “zgarie”: a alatura cuvantul lupta -specific inconstientei dureroase. As prefera formularea: se asigura eliberarea de iluzia poverii sale. toti cei care truditi si care sunteti Impovarati. nu omului.Preda supraconstientului suna mai exact. sau chiar si fara aceasta. Numeroase pasaje din Biblie proclama ca lupta ii revine lui Dumnezeu. vazand doar perfectiunea Creatiei in TOT.

in timp ce o arunca asupra lui Hristos.Pare aproape imposibil sa-ti dirijezi subconstientul prin constient. In subconstient “programele” au fost introduse tot prin intermediul intelectului. adica prin ratiune. Aceasta este baza intelepciunii. de catre altii pe neatentia noastra la “receptie”.. ori dispare si se intoarce 'in neantul ei originar'. Cel mai facil ar fi daca am alege sa ne”predam”.mai tarziu. cu alte cuvinte sa intelegem ceea ce orium va trebui sa intelegem candva. 52 . a facut aceasta afirmatie: 'Eu arunc povara aceasta asupra lui Hristos care este in mine si merg in intampinarea abundentei!'. O persoana care avea nevoie urgenta de bani. si anume MAREA FILOZOFIE care ar spune ca in galeata micuta a experientei noastre personale nu poate incapea Inteligenta Universala. Citim in Sfanta Scriptura: 'Hristos Isi pune in noi speranta de glorie'. Atitudinea stiintifica consta deci in a arunca povara asupra Supraconstientului (Hristos din noi) unde ea ori 'devine Lumina'. deoarece ratiunea (intelectul) este limitat in conceptiile sale si este invadat de indoieli si de temeri.. Povara sa era teama de saracie si. mai devreme sau. la care toti am fost obligati sa ne supunem. Supraconstientul a inundat subconstientul cu credinta in abundenta si de aici a rezultat o mare prosperitate. deci tot pe acolo trebuies accesate si sterse.

doar daca se debarasa de cel vechi. Aici parerile sunt impartite. si avansez. o prietena ii telefona. Am cunoscut o doamna care avea ca povara resentimentul. iar eu inaintez libera!'. Ea declara: 'Arunc povara asupra lui Hristos care este in mine. De multi ani. iar pianul cel nou urma sa-i fie livrat imediat. Ea era foarte incurcata. Aceste afirmatii trebuie sa fie repetate continuu. linistit. ore intregi. dar cu adanca convingere. O simpla dar DEFINITIVA SI IREVOCABILA 53 . adica Supraconstientul. Nu era loc pentru el in garsoniera ei. Trebuie sa ne 'reincarcam' cu cuvantul adevarului. linistita si fericita!'. dorind sa-si pastreze si pianul cel vechi.Ascultati aceasta intamplare: i se oferise un pian uneia dintre elevele mele. Ea isi dadu seama ca repeta: 'Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine. Cel Atotputernic. acest resentiment o mentinuse in stare de neliniste si ii incatusase sufletul (subconstientul). care fu astfel mutat exact in momentul sosirii celui nou. Ceea ce eu stiu este ca NU ESTE UTILA REPETAREA. pentru a-i cere sa-i inchirieze vechiul pian. dar nu stia unde sa-l puna. Am comparat aceasta cu reincarcarea unui fonograf. si intreaga sa viata fu transformata. inunda subconstientul cu Iubire. plina de Iubire. cateodata in gand. Cateva clipe mai tarziu. alteori cu voce tare.

viziunea se transforma si. ATENTIE la acest gen de afirmatii: ele pot fi ori din neintelegere ori de tip masonic. Deci. cum ar fi declarat cancerul. Cu conditia ca nici o instanta/ego sa nu carteasca in tine asupra deciziei luate. se instaleaza/dezinstaleaza DOAR INSTANT. imaginatia se dezlantuie. Inclusiv cercetarile de ultima ora privind dezinstalarea unor “boli” severe. Prin repetare constanta (ATENTIE!) a afirmatiei: 'Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine. mintea si corpul. in acelasi timp apare un sentiment de usurare. de fericire sau de prosperitate. viziunea noastra se lumineaza. iar mai devreme sau mai tarziu. fie ca este vorba de sanatate. iar perioade de gratie cere exact. Am remarcat ca dupa un anumit timp de la aruncarea poverii.AFIRMATIE a noului tau adevar este suficienta. orice alegere este ACUM. in ACUM. Este imposibil sa ai o viziune clara cand te agiti in angoasele intelegerii carnale! Indoielile si frica otravesc sufletul. survine si manifestarea binelui.intelectul.. sa fii “total” in ceea ce afirmi. se vindeca DOAR INSTANT. orice. 54 . Adica iar. Daca asta nu esti capabil e foarte posibil ca prin repetare sa nu obtii decat o si mai mare neincredere in tine. ceea ce provoaca dezastrul si boala. si avansez liber!'. Timpul nu exista..

chiar daca pare inconjurat de dusmani (penuria si boala). 55 . o credinta activa este intotdeauna esentiala. este pe masura in-crederii si bucuriei tale creatoare de noi realitati. Intr-un capitol precedent. Una dintre elevele mele imi ceru intr-o zi sa-i explic de ce 'obscuritatea este mai intensa in momentul in care urmeaza sa se lumineze'.' Acest lucru m-am straduit sa-l demonstrez in capitolele de mai sus. Aceasta inseamna ca andoielile si temerile ancestrale se trezesc in strafundul subconstientului: trebuie sa le eliminam!Atunci omul trebuie sa faca sa se auda chimvalele(deci BUCURIE). 'totul pare sa mearga rau' si constiinta este intunecata de o stare de depresie. intre schimbarea in constienta si momentul manifestarii e firesc sa apara o decalare.DA. Altfel spus. asta te ajuta sa vezi. asemenea lui Iosif. energia cu care tu plantezi in lumea cliseelor si proiectezi de acolo. si sa multumeasca ca este salvat. 'Credinta fara fapte este moarta.(adica INCREDERE) Eleva mea ma intreba: 'Cat timp trebuie sa raman in intuneric?' Eu i-am raspuns: 'Pana cand reusesti sa vezi in intuneric. ori atunci cand arunci povara. proportionala cu nivelul de in-credere pe care il ai. in momentul unei demonstratii importante.' Pentru a impresiona subconstientul. am facut aluzie la faptul ca deseori.

cum zice autoarea !!! Voi da alt exmplu pentru a dovedi necesitatea acestei credinte. imaginea intoarcerii sale. eu nu pot fi despartita de Iubire si de cel care-mi apartine prin drept Divin!'. Subconstientul este deseori impresionat de muzica. “activa”. dar ea nu renunta si. El refuza orice tentativa de impacare si nu vroia sa intre in legatura cu ea. Trecu mai mult de un an.. caci muzica apartinand celei de-a patra dimensiuni. intr-o buna zi.. Deseori putem fi constienti. Invatand sa cunoasca Legile Spirituale. in nici un fel. o femeie a fost despartita de sotul pe care-l iubea. ea nega aparenta acestei despartiri si afirma: 'Nu exista despartire in Spiritul Divin. prin urmare. ea facu dovada de credinta activa. credinta activa este un pod peste care omul trece pentru a avea acces la Tara Fagaduintei. ea face posibile miracolele si faciliteaza indeplinirea lor! Nu doar deseori ci INTOTDEAUNA. imprimand astfel in subconstient. Din cauza unei neantelegeri. De fapt.aici prin “fapta” se intelege: nu doar conceptuala ci REALA. elibereaza sufletul. 56 .Iisus Hristos a facut dovada de credinta activa cand 'a comandat multimii sa se aseze' inainte de a multumi pentru paine si peste.. Punand zilnic un tacam pentru sotul ei la masa. el se intoarse.

in momentul unei demonstratii. dau cuvintelor sale o putere maxima. In mod invariabil. La putin timp dupa aceea. Tehnici din ce in ce mai utilizate. dar elevul se insala adeseori. Se cuvine de asemenea ca elevul sa-si aminteasca ca nu trebuie sa dipretuiasca 'ziua micilor evenimente'. De exemplu. ia semnele drept demonstratia insasi si astfel este dezamagit. o prietena ii dadu un platou vechi si ciobit.Una dintre prietenele mele foloseste in fiecare zi fonograful in acest scop. danseaza cand isi face afirmatiile. Cristof Columb a zarit pasari care tineau in cioc crengute. pe masura ce a fost dovedit stiintific ca suneteul si imaginea ne induc stari modificate de constiinta. se manifesta 'semne ale pamantului'. Subliminalele sunt folosite deja pe scara foarte larga pentru de si re programarea subconstientului. o doamna 'a pronuntat cuvantul' pentru un serviciu de masa. Starea de bucurie si extazul nu trebuiesc uitate. precum si dansul. O alta persoana pe care o cunosc. Ritmul si armonia muzicii. Inainte de a ajunge an America. Ea veni sa ma vada si se planse: 'Am cerut un servicu si nu am primit decat un platou ciobit!' 57 . Se intampla la fel. inaintea unei demonstratii. semn ca pamantul era aproape. Aceasta o transpune intr-o stare de perfecta armonie si ii elibereaza imaginatia.

Fara sa ia in seama sfaturile lor. lucruri frumoase. ea facu asa si. daca crezi ca esti pe drumul reusitei.'Acest platou. considera-l ca fiind 'pasarile si crengutele'. in mod continuu. nu peste mult timp primi serviciul dorit. daca nu veti 'deveni ca ei. dar ea nu avea acest sentiment. ea cheltuia cateodata bani pentru o palarie. Gandurile sale erau mereu fixate pe vesminte frumoase. i-am raspuns eu. nu veti intra in Imparatia Cerurilor. acestia ii recomandau mereu sa fie prudenta si sa faca economii. Ea se casatori curand cu un om bogat si toate aceste lucruri frumoase se materializara. Ea traia astfel intr-o lume minunata. ceea ce ii dadea o stare de incantare. ori. Ea castiga. Copiii isi imagineaza mereu 'ca si cum asa ar fi'. impresioneaza subconstientul. si numai bogatia i se parea reala. 'la timpul potrivit vei recolta'. sau pentru a face un cadou. un salariu modest. lucrand pentru prieteni bogati. dar fara sa-i invidieze pe cei care le aveau. Nu stiu daca sotul sau era cel din 58 . este 'un semn al pamantului'. 'A FACE CA SI CUM ASA AR FI'. iti arata ca serviciul tau este pe drum. Daca te consideri bogat.' Am cunoscut o tanara care era foarte saraca.

unii dintre elevii mei ma intreaba: 'Cum putem scapa de frica?' Eu le raspund: 'Infruntind ceea ce va inspaiminta!' 'Leul isi trage ferocitatea din teama voastra. pe masura fortei sale. omule cu credinta slaba?' 'Totul este posibil pentru cel care crede'. 59 . materializari pe care nu ti le doresti. daca fugiti. Ea creeaza.Selectia Divina. atata timp cat nu-si sterge din subconstient orice teama. Teama este o energie rau condusa care trebuie redresata si trasformata in credinta. el va va urmari. Pentru om nu exista nici pace.Teama este tot credinta.' Repeziti-va spre leu si el va fugi. dar opulenta trebuia sa se manifeste neaparat in viata sa. doar ca in rau si nu in bine. deoarece ea si-o imaginase deja. Iisus Hristos a spus: 'De ce te temi. nici fericire. Adeseori.

pentru DUMNEZEUDARUL!'.Am aratat in capitolele precedente. Omul trebuie sa se supravegheze in fiecare clipa pentru a se asigura ca este dirijat de Legile Spirituale si nu de teama. daca noi suntem uniti cu Dumnezeu. incat trebuie uneori un fel de dinamita. pentru a sterge aceste idei false din subconstient si aceasta dinamita se prezinta sub forma unei ocazii importante care trebuie invinsa. prin urmare. l-am vazut pe om eliberandu-se prin distrugerea fricii. Multi dintre elevii mei s-au eliberat de necazurile saraciei si sunt acum bogati. subconstientul este atunci impresionat de acest adevar: 'Dumnezeu este in acelasi timp DARUL si DONATORUL. dovedind astfel ca Dumnezeu era pentru el bogatia sa si ca aceasta abundenta era infailibila. Prin gandurile sale de separare si de penurie. Iata o minunata afirmatie: 'Multumesc lui DUMNEZEU DONATORUL. In exemplele precedente. doar pentru ca au scapat de teama de a cheltui. noi ne unim cu DARUL. 60 . cum 'leul' saraciei disparea cand persoana cheltuia fara teama. omul s-a indepartat de mult timp de binele sau si de adevaratele resurse.

ori teama il coboara pe om la nivelul lor. 'Intr-o clipa' se va realiza Eliberarea omului cand acesta isi va da seama ca RAUL ESTE LIPSIT DE PUTERE. 'Lumea Miraculosului' se va ivi. iluzia ego-ului) se va risipi si cea de-a patra dimensiune. Lumea materiala (valul ignorantei.altfel spus.ASTAZI pe cine vrei sa slujesti' : teama sau credinta?! Poate ca teama voastra este provocata de anumite personalitati.'Alege ACUM. caci orice gand ia forma. nu va duceti atentia voastra la ceea ce nu va convine sa experimentati. Nu poti sa fii imunizat intradevar. Microbii nu exista in Supraconstient. 61 . si. microbul care transmite boala este produs in propriul corp uman. In acest caz. Poate ca va temeti de boli. astfel va veti imuniza. adica in Spiritul Divin. decat atunci cand vibrezi pe alt plan decat microbii. ei sunt doar un produs al imaginatiei false a omului. cu siguranta ca ii veti vedea devenind 'verigi de aur in lantul binelui vostru'.. Bineinteles.. . de microbi. Invatati sa ramaneti insensibili la riscurile de contaminare. ori vor disparea in mod armonios din calea voastra. nu-i evitati pe cei de care va este teama! Mergeti spre ei linistiti.

'Si am vazut un Cer nou si un pamant nou . Ea invaluie obiectul afectiunii Sale. aceste temeri devin realitate. IUBIREA ESTE DUMNEZEU Care Se manifesta si este CEA MAI PUTERNICA FORTA magnetica DIN UNIVERS. 62 . si pierde in acest fel. care deschide omului cea de-a patra dimensiune. nimeni nu are nici cea mai vaga idee despre Adevarata Iubire! Omul este egoist.Bucuria Sa este bucuria de a darui.IUBIREA Orice om. tiranic si temator in afectul sau. fara sa ceara nimic in schimb. nici dureri. sa va iubiti unii pe altii!' Ouspensky spune. 'Lumea Miraculosului'. ca Iubirea este un fenomen cosmic. caci toate cele vechi sunt deja trecute!' CAPITOLUL VII . pe acest pamint este pe cale sa se initieze in Iubire. nu trebuie sa caute sau sa ceara! Din pacate insa. Isi atrage ceea ce-I apartine. vede pe fiinta iubita atrasa de altcineva si. an 'Tertium Organum'. Gelozia este cel mai rau dusman al omului. nici necazuri. ceea ce iubeste. 'Eu va dau o noua porunca. ADEVARATA IUBIRE ESTE DEZINTERESATA SI LIPSITA DE TEAMA. caci imaginatia se dezlantuie.nu vor mai fi nici moarte. inevitabil. Iubirea pura. lipsita de egoism. daca nu sunt neutralizate.

profund mahnita. aceasta nu-i Iubire adevarata! Cand ii vei arata Iubire adevarata. nu-l voi binecuvanta!' 'Ei bine. Ea era sfasiata de gelozie si de resentiment si mi-a declarat ca dorea ca el sa sufere tot atat de mult cat o facuse pe ea sa sufere. i-am spus. esti una cu Iubirea care-ti apartine prin drept Divin. nu-l vei mai dori. care nu cere nimic in schimb! Nu-l critica. spunandu-i ca nu avusese niciodata intentia sa se casatoreasca. 'Nu. Iubire adevarata vei primi. nu-l condamna.O tanara. si am adaugat: 'NU VEI PUTEA NICIODATA SA PRIMESTI CEEA CE NU AI DARUIT ! ! ! OFERA O IUBIRE PERFECTA SI VEI PRIMI O IUBIRE PERFECTA!' Foloseste aceasta ocazie pentru a te perfectiona! Trimite-i o Iubire perfecta. oriunde s-ar afla!'. ci binecuvanteaza-l. prin acest barbat sau prin echivalentul lui.' 63 . barbatul pe care-l iubea o parasise pentru o alta. lipsita de egoism. care-l iubeam atat de mult?' Eu i-am raspuns: 'Nu-l iubeai de loc. a venit la mine. pe mine. imi raspunse ea. caci daca acest barbat nu face parte din alegerea Divina. Asa cum tu esti una cu Dumnezeu. Si a adaugat: 'Cum a putut sa ma paraseasca. il urai!'.

de asemeni. echivalentul sau. Prietena mea a remarcat ca-si gasea un nou echilibru si ca se elibera de resentiment. i-am vorbit despre o Fraternitate din India ai carei membri nu-si spun 'Buna Ziua'.' 64 . ci 'Eu salut Divinitatea din tine!'. caci membrii acestei Fraternitati il vad doar pe Dumnezeu in orice fiinta. care nu le fac niciodata rau. in animalele din jungla. cand o sa devii un 'cerc complet' si aceasta situatie nu te va mai tulbura. Divinitatea care traieste in fiecare om si. vei obtine iubirea lui. sau o vei atrage pe aceea a unui alt barbat. Cel pe care-l iubea era capitan. ea al numea mereu 'Capi'. Ei saluta. creeat dupa Chipul si Asemanarea Sa'. asadar. dar prietena mea lucra constiincioasa cu ea insasi. Si am adaugat: Saluta Divinitatea din acest barbat. si spune: 'Nu vad decat fiinta ta Divina! Te vad asa cum te vede Dumnezeu: perfect.Lunile treceau si aparent. Eu i-am spus: 'Atunci cand cruzimea lui nu te va mai tulbura. totul era ca inainte. el va inceta sa fie crud. adevarata Iubire! Si.' Apoi. am remarcat eu. 'Iata. Intr-o zi ea ami spuse:'Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Capi oriunde s-ar afla el!'. caci ati atragi toate acestea prin propriile tale emotii.

trebuie s-o invete. dar sunt putini acei care par capabili sa se trezeasca din 'somnul sufletului'. printr-un miracol! Intr-o zi. imi raspunse ea.In acea perioada eu ma mutam . Ne-am casatorit dupa 8 zile si n-am vazut niciodata un barbat mai indragostit!'. SUFERINTA NU ESTE NECESARA desavarsirii omului! Ea nu este decat rezultatul incalcarii Legilor Spirituale. Cand oamenii sunt fericiti. in mod automat. cum nu aveam telefon. mi-am dat seama ca orice mahnire m-a parasit. mai devreme sau mai tarziu. TOTI OAMENII SUNT MAESTRII TAI SPIRITUALI. fara suferinta.' M-am grabit sa merg s-o vad si primele cuvinte au fost: 'Cum s-a antamplat?' 'O.' Trebuie sa devii impersonal si sa inveti de la fiecare ceea ce poate sa te invete. Un vechi proverb spune: 'Nici un om nu-ti este dusman. intr-o dimineata. Singura libertate reala! Acest barbat a invatat-o pe aceasta femeie Iubirea dezinteresata pe care fiecare. In aceeasi seara lam intalnit si m-a cerut in casatorie. Apoi. nici un om nu-ti este prieten. legea 65 . n-am mai aflat vesti de la ea cateva saptamani. cu atat noi vom fi mai curand liberi (ELIBERATI de ignoranta). am primit o scrisoare in care-mi spunea: 'ne-am casatorit. ei sunt in general egoisti si. Cu cat vom invata mai repede aceste lectii.

asta-i tot.. trista. De indata.. devine descumpanit si nefericit.din pacate absolut corect ce se remarca aici! De fapt. Obtii ce vrei. a suspinat ea. cand inceteaza sa fie inspiratoarea sa. abia daca-si amintea ca are un sot. 66 . Cand o femeie devine indiferenta sau isi critica sotul. intelegand ca ea si sotul sau erau mai fericiti despartiti.' Preocupata de mii de lucruri. acesta. plina de amaraciune. frustrat de bucuria primelor clipe ale unirii lor. el o anunta ca se indragostise de o alta femeie si o parasi. ea veni sa ma vada. Ea nu se gandea la el decat atunci cand il vedea. dar viata conjugala nu ma intereseaza.. Una din cunostintele mele avea un sot fermecator. Intr-o zi. nu pot sa-i reprosez nimic sotului meu.. ca dupa aceea sa te plangi. eu nu am cunoscut exceptii..Karmei se pune in actiune. 'Exact in acest scop ai pronuntat mereu cuvantul! Ai spus adesea ca nu apreciezi viata conjugala. iar subconstientul tau a lucrat in tine pentru a te elibera !' 'Da. am inteles.' Ea accepta fara intarziere aceasta situatie. Omul sufera astfel pierderi prin lipsa de judecata. dar ea spunea des: 'Nu tin la casatorie.

Sotia sa era interesata de 'Stiinta numerelor' si ii studiase tema numerica. PENTRU A-TI ATRAGE CEVA. si noi vom cere amandoi succesul si prosperitatea care sunt deja pregatite pentru tine de Spiritul Infinit. aparent. Iata de ce multi artisti raman saraci. 67 . Nimeni nu poate reusi in afaceri. Imi amintesc ca am auzit pe un artist spunand unui confrate: 'Este un artist mediocru.Un barbat deprimat. Eu i-am raspuns: 'Imi este indiferent numarul tau. caci el imi spuse. nefericit si sarac a venit sa ma consulte. daca nu-i place sa le faca! Tabloul pe care pictorul il picteaza din dragoste pentru arta este cel mai frumos. si nu-i admir pe cei care-i au!'. dispretul lor pentru bani ii separa de ei. TREBUIE SA FII IN ARMONIE CU ACEL LUCRU. esti o idee perfecta in Intelegerea Divina. are un cont in banca. Nu trebuie sa acceptam doar ceea ce 'poate sa fiarba in cratita'! NIMENI NU-SI POATE ATRAGE BANI DACA-I DISPRETUIESTE! Multi se mentin in stare de saracie declarand: 'Nu ma intereseaza banii. 'Sotia mea pretinde ca nu voi reusi niciodata pentru ca am cifra '2'.' Cateva saptamani mai tarziu. el obtinu o situatie excelenta. raportul nu-i era favorabil. iar dupa doi ani el deveni un stralucit om de litere.' Aceasta atitudine mentala il separa pe om de bogatiile sale.

Banii sunt o manifestare a lui Dumnezeu care ne elibereaza de lipsuri si de restrictii. Iubind banii in sine. Iata un exemplu in care 'dragostea pentru bani este la baza raului'. dar nu trebuie sa economisesti daca se prezinta o situatie in care se cer bani! DIND CURS LIBER BANILOR. FARA TEAMA SI CU BUNAVOINTA. A tezauriza si a economisi atrag reactii dezagreabile. Intr-o noapte este asasinata si i se fura banii. si. caci 'hambarele celui drept vor fi pline'. il lasa pe sotul ei sa sufere si apoi sa moara de foame. actiuni. Astfel trebuie sa fie atitudinea voastra spirituala in privinta banilor si veti vedea ca pentru voi MAREA BANCA SPIRITUALA NU SEACA NICIODATA! Un film intitulat 'Greed' (rapacitate/egoism/lacomie) ne ofera un exemplu de avaritie. freaca parchete. ea ii plasa mai sus ca orice. SE DESCHIDE CALEA PENTRU PRIMIREA ALTOR BANI.Eroina povestii castiga 5000 $ la o loterie. Ea aduna si aduna. CACI DUMNEZEU ESTE SURSA. Aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa posezi imobile. dar nu vrea sa-i cheltuiasca. 68 . dar trebuie sa fie mentinuti in circulatie si sa serveasca unui scop bun. pentru a castiga in plus pentru cheltuiala zilnica. obligatiuni bancare. IAR BOGATIA LUI ESTE INEPUIZABILA SI INFAILIBILA. pamant.

ranchiunii si criticii se antorc incarcate de boala si durere. TOATE BOLILE SI TOATE NENOROCIRILE PROVIN DIN INCALCAREA LEGII IUBIRII. dar asa. nenorocirea sau chiar pierderea banilor. si. Bumerangurile urii. dar cumpara continuu fel de fel de obiecte. ori cand ii consideram mai importanti decat sentimentele. a lacomiei si abundenta va dispare. in curand. Ii placeau indeosebi colierele.Banii ca atare. cand ii adunam si tezaurizam. sau veti fi separat de ea. Cunosc cazul unei doamne bogate care tezauriza veniturile sale. 69 . Le cumpara si le punea la pastrare. Ea daruia rareori cate ceva. Ii spuse intr-o zi unei prietene ca avea vreo 67. aceasta are drept consecinta boala. ea incalca legea circulatiei. si Dumnezeu este BOGATIA noastra! Sau urmati calea egoismului. sunt buni si benefici. caci DUMNEZEU ESTE IUBIRE. dar cand ne servim de ei in scopuri destructive. Iata cum. Ar fi fost mai normal sa le poarte. ignorind Legile Spirituale. pentru ca acorda prea mare importanta obiectelor. ea fu considerata incapabila sa-si gireze averea. sifonierul sau era plin cu rochii pe care nu le imbraca niciodata. iti poti provoca pierderi. invelite cu grija in hartie de matase. Bratele acestei persoane paralizara progresiv. care-i fu retrasa. URMATI CALEA IUBIRII si toate lucrurile va vor fi date cu surplus.

Imediat cum perceptia. eu am fost gentila si plina de iubire. deformata desigur. atunci ea s-a scuzat si a fost deosebit de draguta cu mine! Nimeni nu-si poate imagina cat de linistita si usurata ma simt!' In mod uimitor ranchiuna este atat de familiara conditiei inconstiente a omului. 70 . Sosi radioasa si exclama: 'Nici nu va puteti inchipui ceea ce simt! Aceasta femeie mi-a spus ceva dezagreabil. ranchiuna este deja instalata..Pare absurd. incat multi o considera absolut normala. un chimval care rasuna'. Ea ajunse la stadiul in care purta ranchiuna doar unei singure persoane.Iubirea pare sa fie aproape o arta pierduta. el insusi nu este decat 'un clopot de arama care bate. fara Iubire. caci. cred ca e cazul sa o faceti!. de exemplu.. dar cel care cunoaste Legea Spirituala stie ca trebuie s-o recucereasca. Una dintre elevele mele. ea isi gasi echilibrul si intro zi resentimentul disparu. nu? De aceea si consideram ca in afaceri totul este definit de "care pe care" si de aceea si traim ce traim: iluzia luptei. si in loc sa fiu furioasa. IUBIREA SI BUNAVOINTA SUNT INESTIMABILE si in afaceri. Totusi. Daca inca nu ati ras. putin cate putin. dar aceasta ii dadea mult de furca. lucra cu mine de cateva luni pentru a sterge din subconstientul sau ranchiuna. "constata" ceva neconvenabil la cel de alaturi.

si ma indrept spre ceea ce este in fata mea. ea reveni: 'Am facut asa cum m-ati sfatuit si acum aceasta doamna este foarte buna cu mine. Ea imi raspunse : 'Imposibil. 'Bine. 'Eu fac un anumit lucru uitand ceea ce este in urma.' 71 . cu mult spirit critic si care n-o placea de fel. saluta Divinitatea din ea si trimite-i ganduri de iubire!'. Si el scoase de acolo o minunata opera de arta. Daca acest rau nu poate fi reparat. ea m-a plimbat cu masina ei.O functionara veni sa mi se planga de o persoana care. i-am spus. voi incerca. 'Bine. este o femeie de marmura!'.' Anumite persoane au remuscari pentru ca au facut rau cuiva cu ani an urma. efectul sau poate fi neutralizat facand bine altcuiva in prezent. era rece. pretindea ea.' Dupa o saptamana. spuse vizitatoarea mea. 'Iti amintesti de sculptorul care a cerut un anumit bloc de marmura? A fost intrebat de ce il dorea tocmai pe acela: 'Pentru ca exista un inger in aceasta marmura!'.

Ea isi regasi imediat echilibrul si imi transmise prin fiul ei sa incetez tratamentul pentru ca devine prea bucuroasa. Acum stim ca temerile materne sunt responsabile de multe din bolile si accidentele pe care le suporta copiii. Ea proiecteaza in acest fel.' Am fost rugata. daca nu sunt neutralizate. iata cum intelegerea muritorilor se leaga de dureri si regrete.Durerea. caci durerea mea ma face atat de irascibila fata de membrii familiei mele. Este fericita acea mama care poate spune cu sinceritate ca-si incredinteaza copilul in mainile lui Dumnezeu. de asemeni. O cunostinta se plangea mereu de necazurile ei in asa fel incat aproape ca se lauda cu ele. Am negat orice gand de pierdere sau despartire si am afirmat ca Dumnezeu este bucuria acelei femei. dragostea si pacea din ea insasi. regretele distrug celulele corpului si otravesc atmosfera care-l inconjoara pe om. cand o mama nu-si facea griji pentru copiii ei. prin urmare ca este astfel Divin protejat. era antr-o zi profund indurerata si mi-a cerut: 'Trateaza-ma ca sa fiu fericita si vesela. sa tratez pe o mama care isi plangea fiica decedata. Pe de alta parte. remuscarea. stiind. O doamna. Teama este antradevar. o aura puternica de protectie…Implor pe toti parintii si mai cu seama mamele sa renunte la 72 . nu era considerata mama buna. cea care imagineaza puternic boala sau situatia temuta si. incat sufar continuu contra-loviturile karmice. aceste imagini se materializeaza. Odinioara. in jurul lui.

pe care voi mamele o induceti primele in propriile voastre progenituri. Pentru ca de acolo ceea ce va urma va fi doar o nimicire supercalificata a maretiei lui. Divin protejat. Astfel. iubitor. teama cosmetizata ca GRIJA. care nu ia sfarsit practic niciodata. zice ea ca l-a educat bine. 'Omul este o idee perfecta in Intelegerea Divina. noi devenim protectori pentru cei dragi (prin puterea gandului . drama acestei civilizatii. il vreti CONFORM.si nu ALTFEL!!!) si fiecare ar trebui sa stie ca obiectul afectiunii sale 'este ocrotit de cel De Sus si se odihneste in umbra celui Atotputernic. Si cand “copilul” are 50 de ani. ea a inceput sa afirme Adevarul.' Cel care se teme nu are o Iubire perfecta. si asa separarea se adanceste. o are pe “mama”..nu stiu cum” dacat al alteia. e mai atenta si mai calificatazice mintea ei.. prin urmare. Puteti intelege ca. intr-o mina.. Copilul nu este ce pare.CONFORM CARUIA DOAR ELE pot avea grija de copilul lor. spunand.' 'Nici un rau nu te va atinge.' A doua zi.egoul acesta atat de perdant. si el este intotdeauna in locul potrivit pentru el. pur si simplu stiu ce rau se petrece acolo. concurenta la fel.. Daca a obtinut si o dependenta din partea lui. Doar ca de multe ori acela nici partener nu-si mai cauta. Va veti iubi copilul ABIA ATUNCI CAND RENUNTATI sa-l mai separati mereu de restul oamenilor. nici un flagel nu se va apropia de adapostul tau!' 'IUBIREA PERFECTA INVINGE ORICE TEAMA. simtind ca fratele ei este in mare pericol. este un dumnezeu inca mai putin conditionat/programat decat voi si pe voi va nemultumeste asta. datorita acestui aspect. In loc sa cedeze temerilor.. O “micire” continua. ea a aflat ca fratele ei era in apropierea imediata a unei explozii.. in adevar voi NU VA PUTETI IUBII COPIII? Voi proiectati fricile voastre 73 . dar ca scapase in mod miraculos.este si motivul pentru care am tot repetat ca un parinte iubitor poate ar fi de dorit sa dispara definitiv din viata micutului. Apoi acest copil al tau e “mai. cand acesta are doar trei ani. fratele meu este in locul cu adevarat potrivit pentru el. cel mai mare care ar putea fi imaginat. mama tot stie ea mai bine ce are el nevoie. Cand aud “copilul meu”. O femeie s-a trezit subit intr-o noapte. atunci e foarte incantata.

.. Asta e Legea. CAPITOLUL VIII INTUITIA.asupra lor. “apoi nu mai faceti NIMIC (adica nici nu va mai ganditi). Aceasta indrumare e UTIL SA FIE SUBLINIATA. tot timpul! Nici nu le poate fi facut un neajuns mai mare decat aceasta “nobila grija”!!! Asa ati patit si voi si de aceea subconstientul e plin cu sentimente de inadecvare. DIRECTIA 'Oriunde te-ai afla. In sfarsit. 'CERETI SI VETI PRIMI!' Omul trebuie sa faca primul pas. el pune in actiune fortele invizibile si astfel poate sasi revigoreze corpul si sa-si amelioreze afacerile. Cel care studiaza Legea Spirituala. si afirmatiile pe care le vei proiecta in invizibil. recunoaste-L si El te va indruma!' NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL pentru cel care cunoaste puterea cuvantului si care urmeaza directiile date de intuitie! Prin cuvantul sau. Este deci de maxima importanta sa-ti alegi cuvintele potrivite. 'Apropie-te de Dumnezeu si El va fi aproape de tine. stie ca Dumnezeu este bogatia sa. pana NU VI SE INDICA O DIRECTIE PRECISA” Cereti astfel: 'Spirit Infinit. arata-mi ce trebuie sa fac!' 74 . micime. apoi nu mai faceti nimic pana cand nu aveti o directie precisa'. 'Iubirea este indeplinirea Legii Divine'. slabiciune.' Am fost deseori intrebata cum se face o demonstratie. ca ABUNDENTA DIVINA RASPUNDE LA TOATE CERERILE si ca cuvantul este cel care le face sa apara. Si am raspuns: 'Pronuntati cuvantul. ADEVARUL.Opriti acest jaf ! Copiii “vostrii” sunt doar MINUNATI SI DIVIN PROTEJATI!!! Exact asa cum sunt ei.

Ea a pronuntat aceste cuvinte: 'Spirit Infinit. prin viziunea sa limitata. deci. ti-e teama sa actionezi. Pentru a crea actiune in afacerile pecuniare. deschide calea spre imediata mea abundenta. Ea astepta. pacea profunda este absolut indispensabila. Acest dar se dovedi un plasament excelent. Aceasta era indicatia. caci putin dupa aceea. Pentru ca sa putem “vedea” astfel de semne. adica ofranda din cea da-a zecea parte a veniturilor. Iar banul il va servi pe om. isi limiteaza abundenta! Uneori. Dar viziunea si actiunea trebuie sa fie coordonate. Zeciuiala. De indata.. arata-mi ce trebuie sa fac!'. ii povesti: 'Am dat 1$ azi cuiva. in aceeasi zi. De exemplu. Multi dintre cei mai bogati din aceasta tara au obiceiul de a da zeciuiala: este un plasament foarte bun. trebuie sa dai. Aceasta a zecea parte (oferita cuiva care are intr-adevar nevoie) ne revine binecuvantata si multiplicata. A OFERI DESCHIDE CALEA PENTRU A PRIMI. asa cum a fost in cazul domnului care si-a cumparat haina de blana. starea de LINISTE. Aceasta atitudine spirituala face din om stapanul banului. o suma mare de bani ii parveni intr-un mod remarcabil. dupa ce obtii o mare realizare baneasca. orice ban trebuie dat fara teama si insotit de binecuvantare. dar ea-i spuse: 'Asteapta sa primesti o alta directie inainte de a face acest lucru!'. etc. intalni o cunostinta care. caci 'lui Dumnezeu ii place un donator vesel'.. 75 . pentru mine este ca si cum tu ai da 100 $'. Notele de plata trebuie platite cu bunavointa. o doamna isi dorea o mare suma de bani. si. mintea ii fu traversata de aceasta idee: 'Da unei prietene (care o ajutase spiritual) 100 $'! Ea o intreba pe aceasta. Omul insusi. Va inchipuiti ce dificil este sa o obtii azi. pentru ca cuvantul pronuntat in acest sens deschide atunci vastele rezerve ale bogatiei. pentru ca tot ce-mi apartine prin drept Divin sa-mi parvina din plin!' Apoi a adaugat: 'Da-mi o indicatie precisa. A DA. Raspunsurile sunt cateodata surprinzatoare prin exactitatea lor. si prietena mea avu certitudinea ca trebuie sa-i dea ei cei 100 $. printr-o fraza citita deschizand o carte.cand oamenii de stiinta au calculat ca zilnic un om este bombardat de 50 de giga de informatie. este un vechi obicei evreiesc care provoaca intotdeauna abundenta. Dar acest dar al zeciuielii trebuie facut din toata inima si cu bucurie. in cursul conversatiei.Raspunsul va veni prin INTUITIE sau prin parerea cuiva.

Dupa curs. cand. imi telefona. am dorit sa intru intr-o anumita brutarie care se afla cam departe de casa mea. ci situatia justa. Primim adeseori o directie in cursul 'unui tratament'. Ratiunea rezista in mine si imi spunea: 'Nu este nimic in aceasta brutarie de care sa ai tu nevoie!' Totusi. I-am spus: 'Cere o directie precisa!'. in mod subit.' Ea a acceptat deci situatia care i se oferea la Palm Beach si care-i deveni extrem de favorabila. ea venise la curs pentru 76 . i-am spus. m-am uitat. mergem sa cautam un lucru pentru a gasi altceva.' Ori. Ideea care survine poate sa va para ciudata. dar anumite directii date de Dumnezeu sunt 'misterioase'. Astfel. am intrat deci. eu invatasem sa nu fiu dominata de ratiune. si am vazut ca intradevar nu-mi trebuia nimic din acea pravalie. si ea nu stia pe care s-o aleaga. tratam pentru ca fiecare student sa primeasca o indicatie bine definita. INTUITIA este o facultate spirituala care nu explica nimic. am primit ideea de a-mi scoate mobilele pe care le am intr-un depozit si sa-mi caut alt apartament. doua la New York si una la Palm Beach. am intalnit o doamna la care ma gandeam adeseori si care avea nevoie de un ajutor pe care eu puteam sa i-l ofer. dar. adica exact aceea care este deja pregatita in Planul Divin. Intr-o zi. La putin timp dupa aceea. Intr-o zi. la iesire. mergeam pe strada. Nu cereti niciodata o 'situatie anume'. 'Asadar. intr-o zi. am multumit pentru ceea ce ea primise deja si pentru ca aceasta situatie sa se manifeste rapid. deseori. deschide calea pentru o situatie care convine acestei persoane'. am avut impresia ca simt aerul din Palm Beach. Deseori directiile survin intr-un moment neasteptat. ea NU FACE DECIT SA ARATE CALEA CEA BUNA. Am spus asadar: 'Spirit Infinit. o eleva a venit sa-mi spuna: 'In timp ce tratati. iata cu siguranta indicatia atat de mult asteptata. deoarece doar ea va putea sa va dea satisfactie! Apoi.O consultanta a venit sa-mi ceara sa 'pronunt cuvantul' in favoarea unei situatii. Termenul pentru raspunsul sau urma sa expire si ea tot nu era in stare sa se decida. i se oferira trei situatii. 'Cand m-am trezit in aceasta dimineata.' Fusese candva acolo si cunostea aerul parfumat al orasului. cand. facand un curs.

care este contagioasa.ca avea o problema de sanatate. in corpul sau/si in afacerile ei'. ori daca tezaurizeaza cu lacomie. Ea o acuza pe aceasta si repeta continuu: 'Ea stia ca este casatorit si nu avea dreptul sa-i accepte omagiile. sufletul (subconstientul) trebuie sa fie curat si alb ca zapada pentru ca vindecarea sa fie permanenta. Iisus Hristos stia ca ORICE BOALA PROVINE DINTR-UN PACAT: dupa ce l-a vindecat pe lepros. I-am spus ca nu stiu daca starea ei de sanatate se va ambunatati daca isi schimba caminul.' 77 . si am adaugat: 'Cred ca boala dumneavoastra. Ceea ce omul acuza la altcineva. Metafizicianul face mereu sondaje profunde pentru a descoperi 'corespondenta'. chiar daca s-ar vindeca astfel. Nici nu puteti sa va dati seama in ce grad afacerile actioneaza asupra sanatatii. provine din faptul ca puneti lucruri la pastrare. O prietena a venit sa ma vada. Congestionarea lucrurilor o provoaca pe cea a corpului. boala va recidiva. ii este teama sau condamna pe ceilalti. iar apoi va continua sa gandeasca in mod destructiv. Astfel. 'Nu-i judeca pe ceilalti si nu vei fi judecat. si nu mai pacatui. daca ar intelege ca corpul sau este o idee perfecta in Intelegerea Divina si. isi atrage asuprasi.' Apoi am multumit pentru ca: 'Ordinea Divina sa fie restabilita in sufletul ei.' Multi si-au atras boala si nenorocirea condamnandu-i pe altii. plina de manie si de durere pentru ca sotul sau o parasise pentru alta femeie. uraste. este sanatos si perfect. TOATE BOLILE AU O CORESPONDENTA MENTALA ORICE OM S-AR PUTEA VINDECA INSTANTANEU. Ati incalcat legea circulatiei si corpul dumneavoastra plateste consecintele. pentru ca sa nu fii lovit de alt rau!'. prin urmare. El i-a spus: 'Pleaca. Dar. Iisus Hristos a spus: 'Nu invinui pe altii si nu vei fi invinuit'.

spre binele umanitatii. ar fi trebuit sa fi murit de acum cativa ani. Nehotararea este o piatra de incercare pentru multi. el devine o tinta pentru fortele destructive. ideea Divina se realizeaza acum!'.' Aceste cuvinte impresioneaza subconstientul si in scurt timp ne simtim alerti si fara ezitari. este planul 'opozitiilor'. este ca si cand ai atinge un fir deianalta tensiune. Cunosc pe cineva care. mentin omul pe planul mental (sau muritor). dupa horoscopul sau. Pentru a neutraliza prezicerea nefasta. pentru ca ele nu se ocupa decat de calea Karmica. se indragosti de un om casatorit. Pentru a o depasi repetati fara incetare: 'Eu sunt mereu sub inspiratie directa. dar este bine sanatos si conduce una dintre cele mai importante asociatii din aceasta tara.(astral). Ea ramase surda la cuvintele mele si.Eu i-am raspuns: 'Inceteaza s-o judeci. Pe masura ce omul isi deschide spiritul subiectivitatii. 78 . Cand critici sau condamni. Stiinta numerelor. Astfel. elevul trebuie sa declare: 'Orice prezicere falsa va fi anihilata! Orice plan care nu vine de la Tatal Ceresc va fi eliminat si se va risipi. caci acesta este planul unor spirite numeroase si nu al Spiritului Unic. horoscoapele. trebuie un mental puternic. binecuvanteaz-o si termina cu aceasta situatie. Se primesc atat mesaje bune cat si rele. trebuie sa-l primesti si sa astepti realizarea lui. daca ai primit un mesaj bun. un an dupa aceea. te poti astepta la un soc. Totusi. care-ti prezice fericirea sau bogatia. ceea ce va facilita manifestarea lui. Am aflat ca este nefast sa cauti directive pe plan psihic. eu iau rapid cele mai bune decizii. Planul psihic este rezultatul gandirii muritoare. altminteri iti vei atrage acelasi lucru!'.

corespunde unei dezordini mentale. 'Vreau sa Se faca Voia lui Dumnezeu'. o studenta invatase ca nu exista pierdere in Intelegerea Divina. ci facu apel la legea iertarii 'salutand Divinitatea' din acea femeie la care se gandise mai inainte. nefiind limitat de nimic. fu cat pe aci s-o loveasca. ori i se va inapoia. Caile intelepciunii sunt agreabile si pline de pace. Cand faci apel la legea Universala trebuie sa te astepti la surprize. Ea imprumutase aceasta suma unei rude. Ea nu-l condamna. sau cade.Vointa umana trebuie sa serveasca pentru a sustine Vointa Divina. care murise fara sa mentioneze in testament 79 . nu putea sa piarda ceea ce-i apartinea deja. ori urma sa primeasca echivalentul pierderii. E util de inteles: vointa umana corespunde unui punct limitat de vedere. in timp ce vointa omului ar trebui sa foloseasca pentru a mentine fara sovaiala. De aceea ho’oponopono vindeca doar prin a multumi. ca atare. Deschizandu-se spre spiritualitate. Daca se impiedica. un motociclist. Copilul ratacitor a strigat: 'Ma voi ridica si voi merge la Tatal meu!'. ea pierduse 2000 $. UN EFFORT DE VOINTA. una din elevele mele traversa pe strada. Voia lui Dumnezeu este sa acorde fiecaruia toate dorintele legitime inimii sale. si chiar in acel moment. Proprii. a-si cere iertare. Cu multi ani in urma. Trebuie un efort de vointa pentru a scapa de capcanele (ne)intelegerii umane. omul recunoaste ca tot ceea ce este discordant in jurul sau. Ea isi spunea: 'Aceasta femeie este cea mai dezagreabila de pe pamant'. dand coltul strazii. De aceea supraconstientul intotdeauna vede ADEVARUL. condamnand pe cineva in gand. dar in realitate totul merge bine! De exemplu. si. Ea stia ca ceea ce aparent era considerat pierdut. se poate spune ca se impiedica si cade mai intai an spirit. o viziune perfecta. Totul vi se pare ca merge rau. deci. a fi recunoscatori. Intr-o zi. Le este mult mai usor muritorilor de rand sa fie cuprinsi de teama decat de credinta: CREDINTA ESTE.

proprietarul avu ocazia sa vanda casa. o alta se deschide imediat!' Ea locuia intr-un apartament dintr-un imobil care urma sa se vanda. Cei mai multi chiriasi se mutara.' Ea asi aminti ca spusese prietenilor care locuiau in aceeasi casa: 'Vom actiona impreuna daca ni se va vorbi iar de mutare'. Ea incepu prin a ierta pe ruda sa. Intr-adevar. in cazul vanzarii casei. datorita erorii comise in noile contracte. printre care si doamna despre care v-am vorbit. ea primi un cec de 2000 $ in schimbul contractului sau. 80 . Aceasta a fost o remarcabila demonstratie a Legii. Aceasta dovedeste ca NU EXISTA PIERDERE si ca atunci cand omul actioneaza conform Legii spirituale. Girantul oferi fiecaruia 200 $ pentru mutare. aceasta anseamna ca eu voi fi si mai bogata.aceasta datorie. ea se gandi: 'Iata cei 2000 $ ai mei. eu nu pot sa pierd cei 2000 $ care-mi apartin prin drept Divin! 'Cand o usa se anchide. din nou. de data aceasta. dar. deoarece nu avea nici o dovada despre aceasta tranzactie. Directia sa era deci sa-si consulte prietenii. Ea afirma: 'Eu neg aceasta pierdere. clauza celor 80 de zile fu omisa. nedreptatea aparenta nefacand decat sa deschida usa pentru aceasta rezolvare. locatarii ramasera in posesia apartamentelor timp de un an. La putin timp dupa aceea. Aceasta studenta era plina de amaraciune si de manie. Ea se hotara deci. vi se vor oferi cu siguranta si 2000 $!'. ea nu se mai tulbura. Brusc. Trecura doua luni. Acestia spusera: 'Daca vi s-au oferit rapid 1500 $. printr-o eroare providentiala. trei ramasera. el isi atrage ceea ce-i apartine din acest mare Rezervor al Binelui. Girantul reveni asupra problemei. Nedreptatea aparea in calea ei. locatarii erau obligati sa se mute in 80 de zile. chiria continea o clauza care stipula ca. Dar. De data aceasta el propuse chiriasei: 'Vreti sa acceptati suma de 1500 $?' Intr-o strafulgerare. dar. pentru ca ranchiuna si refuzul iertarii inchid portile acestei banci minunate. Ea il binecuvanta pe proprietar si spuse: 'Dat fiind ca chiria s-a marit. caci nu exista pierderi in Intelegerea Divina! Prin urmare. Noi contracte se stabilira conform noii chirii. pentru ca Dumnezeu este bogatia mea'. proprietarul schimba contractele si mari chiriile. sa nege aceasta pierdere si sa ceara 2000 $ de la Banca inepuizabila Universala.

incat veti fi coplesiti!' (Mat. Numai aceste ganduri adverse il pagubesc pe om. este destinul lui! 81 .'EU ati voi inapoia anii distrusi de lacuste!' Lacustele reprezinta indoielile. Suntem pe pamant pentru a dovedi ca EXISTA DUMNEZEU si pentru a 'aduce marturia Adevarului' . deoarece: 'Nimeni nu-i da omului ceea ce-si poate da el insusi. exista o perfecta expresie de sine. dar nu putem dovedi ca Dumnezeu exista decat facand sa rasara ABUNDENTA din penurie si DREPTATEA din nedreptate. III:10. voi raspandi asupra voastra binecuvantari. resentimentele si regretele din intelegerea omului.) CAPITOLUL IX PERFECTA EXPRESIE DE SINE SAU PLANUL DIVIN 'Vintul nu poate sa-mi rataceasca barca sau sa schimbe cursul destinului meu!' Pentru orice om. spune Cel Etern. exista un loc pe care trebuie sa-l ocupe doar el si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa! Exista un lucru pe care numai el trebuie sal faca si care nu poate fi facut de nimeni altcineva. si nimeni nu-l lipseste de ceea ce isi refuza singur!'. Si veti vedea cum voi deschide pentru voi caile Cerurilor. 'Puneti-Ma la incercare!'. temerile.

IUBIREA si PERFECTA EXPRESIE DE SINE. abundenta necesara acestei perfecte expresii ii va fi la indemana. Vreti un exemplu? Dupa un curs. asteapta ca omul s-o recunoasca. prin aceasta cerere. doar pronuntand cu credinta cuvantul. incat indeplinirea ei va parea aproape un joc. Cunosc cazul unei persoane careia i se parea ca un ciclon ii devastase afacerile. dar. fericit. Iata cvadratura vietii care-ti aduce FERICIREA PERFECTA! Dupa ce ai facut aceasta chemare. ele se refacura repede. cu un teanc de bancnote. fiindca am incredere in puterea cuvantului tau si iti cer sa pronunti cuvantul pentru expresia mea perfecta si pentru prosperitatea mea!'. mari schimbari se pot produce an viata ta. ci va avea un interes atat de absorbant. Chemarea lui ar trebui sa sune asa: 'SPIRIT INFINIT. Expresia perfecta de sine nu se va manifesta niciodata printr-o sarcina ingrata. Astfel. Am pronuntat 'cuvantul' si nu l-am mai revazut decat anul urmator. mentinuta in Intelegerea Divina. BOGATIA. este necesar ca omul sa perceapa ideea inainte ca ea sa se poata realiza. cand. un minunat talent. Deoarece capacitatea imaginatiei este creatoare. DESCHIDE CALEA PENTRU CA PLANUL DIVIN AL VIETII MELE SA SE POATA MANIFESTA! VREAU CA GENIUL BUN CARE EXISTA IN MINE SA FIE ELIBERAT! AJUTA-MA SA PERCEP CLAR PLANUL PERFECT!' PLANUL PERFECT CUPRINDE SANATATEA.Aceasta idee perfecta. dar ati ofer 1 $. si-ar fi eliberat rapid fondurile necesare. Mi-a spus imediat: 'De indata ce ai pronuntat 82 . deoarece (aproape) toti oamenii s-au indepartat de Planul Divin. noi si minunate conditii inlocuindu-le pe cele vechi. El mi-a spus: 'Am doar 700 $. mai multe genii s-au zbatut ani de zile in dificultati financiare. S-ar putea sa nu aiba nici cea mai vaga idee ca poseda. patrunzand in lumea in care Dumnezeu dirijeaza finantele. dupa o reusita deplina. adanc ascuns in sinea lui. Cel care se initiaza in Adevar stie de asemeni ca. Chemarea cea mai puternica a omului sa va referi la Planul Divin al vietii sale. El a sosit intr-o zi. un student a venit la mine si mi-a dat un dolar.

atunci cand ceri ca Planul Divin sa-ti patrunda in planul constient! Vei primi doar fulgere de inspiratie si incepi sa vezi cum se indeplinesc lucruri importante. ei ar trebui. si nu voia omului! Si dupa modelul lui Dumnezeu. Asadar. care este unica si tu esti de neinlocuit! 83 . neasumarea misiunii tale. Bataliile care sunt descrise aici. pe care nici un parinte nu o ofera copilului sau. sa se manifeste de-a lungul intregii sale vieti. nici sa fortezi o imagine. pentru eternitate!'. Sa Se faca Voia lui Dumnezeu. Iata imaginea sau ideea careia trebuie sa-i fiti atasat fara sovaire! Cand omul cauta un anumit lucru. a unei mame ideale. cat mai devreme. Un tratament prenatal ar trebui sa fie conceput astfel: 'Fie ca Dumnezeu din fiinta acestui copil sa se exprime in mod perfect! Fie ca Planul Divin prevazut pentru sufletul sau. acesta il va cauta pe el. Nu trebuie nici 'sa-ti reprezinti'... carte care trateaza despre Stiinta Spiritului si care-l invata pe om sa-si elibereze sufletul (subconstientul) de sclavie. a unei gospodine desavarsite. De exemplu: telefonul il cauta pe Bell! Parintii nu trebuie niciodata sa impuna cariere sau profesiuni copiiilor lor! Cunoscand Adevarul spiritual. opulenta!'. Orice om este ca un David care-l invinge pe Goliat (gandul. daca este posibil chiar inainte de nasterea copilului. fericire. sunt cele pe care omul le duce contra gandurilor rele: 'dusmanii omului sunt cei din propria lui casa!'. expresia perfecta poate fi aceea a unei sotii remarcabile. CERETI DIRECTII PRECISE SI CALEA VA FI SIMPLA SI PLINA DE SUCCESE. o situatie mi-a fost oferita intr-un oras indepartat si ma bucur acum de sanatate.cuvantul. si nu neaparat a unei cariere stralucite. si nu al omului! Iata porunca pe care o gasim constant in Biblie. pentru corpul sau. Pentru o femeie. omul trebuie sa aiba grija sa nu fie pentru sine un 'slujitor rau' care sa-i ingroape talentul! A NU TE SERVI DE DARURILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU ATRAGE PEDEPSE TERIBILE! Altfel spus. pentru viitorul sau. sa pronunte cuvantul pentru ca Planul Divin sa se indeplineasca! Cea mai valabila si dulce protectie. intelegerea muritorului) cu ajutorul unei pietre albe (credinta).

ea facu o lunga calatorie prin tari ale caror limbi nu le cunostea. avea cunostinte excelente de istorie. plin de incredere. 84 . Primesti intotdeauna cate un bobarnac cand esti prea sigur de tine. Bagajele sale nu se ratacira niciodata. Facand asa. deoarece iti pui toata increderea in personalitatea ta si nu in 'Dumnezeul din fiinta ta'. cunoscand engleza. privind cum fierbea apa in ceainic. ea gasi cele mai bune hoteluri si peste tot fu excelent primita. dar nu era sigur de el la matematica. L-am sfatuit sa faca aceasta afirmatie: 'Eu sunt unit cu Inteligenta Infinita. Un tanar asista deseori la cursurile mele cu mama lui. deoarece simte ca Dumnezeu din fiinta lui este Cel care actioneaza. si-a imaginat un pachebot! Am vazut deseori studenti aminand demonstratia prin rezistenta sau pentru ca dorea sa-si aleaga singur Calea. In fiecare clipa ea ceru directie si protectie Divina si totul se petrecu de minune. 'Recunoaste-L oriunde ai merge!'. individul isi pierde atunci orice constiinta de sine si simte doar ca devine un mijloc prin care se exprima Inteligenta Infinita. nimic nu este mai important! Uneori un incident marunt poate transforma o viata.Deseori TEAMA E SINGUL LUCRU CARE IL IMPIEDICA PE OM SA SE EXPRIME PERFECT. Cand l-am revazut. dar am crezut ca pot sa ma bazez pe mine insumi pentru istorie si am luat o nota mediocra'. Robert Fulton. el isi limita credinta si oprea manifestarea. Omul se afla atunci sub inspiratie Divina directa. O alta eleva imi dadu acest exemplu: intr-o vara. valizele i-au fost ratacite din cauza agitatiei si a dezordinii. fara teama. mi-a spus: 'Am pronuntat cuvantul pentru matematica si am primit cea mai buna nota. se gandi ca apelul la ajutorul lui Dumnezeu nu-i mai este necesar si se ocupa de toate fara sa se mai roage. 'Tracul' a incurcat chiar geniile! Acesta ar putea fi depasit prin cuvantul pronuntat sau prin 'tratament'. Reveni la New York unde. Studentul in metafizica trebuie sa se obisnuiasca sa 'practice prezenta lui Dumnezeu' in fiecare clipa. El m-a rugat sa 'pronunt cuvantul' pentru un examen greu. aceasta nu este fara insemnatate. Totul merse rau. stiu tot ceea ce trebuie pentru examen'.

' De fapt singurul pacat real este indoiala de sine. Este credinta inversata si. Mania altereaza viziunea. care este cu tine'. deoarece ea da Puterii care este Dumnezeu posibilitatea sa aflueze spre om. Scriptura recomanda omului sa 'stea linistit'. Tot asa. neintelegere sau neacceptare a Ceea ce TU ESTI CU ADEVARAT !! El isi da seama ca teama si nelinistea sunt pacate mortale. 85 . studentul gandeste limpede si 'ia rapid decizii bune': nu pierde niciodata ocazia. 'Tot ceea ce este contrar in-crederii este pacat. ramai linistit si contempla Eliberarea pe care ti-o da Dumnezeu. Tu nu va trebui sa lupti. In mod constant. ii trebuie un instrument care sa nu opuna nici un fel de rezistenta. 'Cand omul nu se teme. fie ca este a vaporilor sau a electricitatii. Stapanirea de sine inseamna putere. caci Dumnezeu va fi cu tine. Munca sa consta in asi alunga dusmanii (in afara Subconstientului). iar omul este acest instrument. Scopul studentului in metafizica este Echilibrul. prin imagini mentale deformate. asa cum a spus Maeterlink. stapanirea de sine. anularea prin proprie necunoastere. Am constatat aceasta in cazul doamnei care a primit despagubiri de 2000 $ de la proprietarul ei cand a aplicat legea nerezistentei si a avut o credinta de nezdruncinat. atat de raufacatoare sunt reactiile sale. 'O. dar maine mergi in intampinarea lor. otraveste sangele: ea este cauza multor boli si decizii care duc la dezastre. A fost plasata printre pacatele capitale.'Caile Mele si nu ale voastre!' porunceste Inteligenta Infinita. Stapan pe sine. Asadar. 'omul se teme de Dumnezeu'. el isi provoaca exact situatia de care se teme. Iuda. si de asemeni in cazul celei care si-a castigat iubirea barbatului ales 'cand orice suferinta a incetat'. Cand Iosif si armata sa s-au pregatit sa mearga in intampinarea dusmanilor cantand: 'Slavit sa fie Dumnezeu. energiei. omul nu poate invinge teama decat infruntand teama. pentru a 'actiona conform vointei sale bune'. dupa cum ati citit deja in capitolele precedente. el este perfect!' Dar. fii destins. Studentul invata ca in metafizica cuvantul pacat are un sens mult mai larg decat stia el din ce invatase pana atunci. nu te teme.

fapt care facea inutil mesajul. 'Poate ca nu obisnuiesti sa termini ceea ce incepi si. dar cand vru sa vorbeasca. eu incep deseori lucruri pe care nu le mai termin. Ne place sau nu sa recunoastem. deoarece ratiunea o sfatuia: 'Nu te amesteca in aceasta poveste. care ii spusera insa sa pastreze banii. munca mea perfecta. ei si-au dat seama ca dusmanii lor se omorasera intre ei si ca nu mai aveau cu cine sa se lupte. sunt sigura ca va fi simbolul demonstratiei mele!' Ea incepu deci sa lucreze in mod constiincios si.' Era incurcata pentru ca-si daduse cuvantul. aceasta o anunta: 'Persoana cutare a parasit orasul'. dat fiind ca situatia depindea de prezenta in oras a acelei persoane. Si culmea este ca ei chiar abia asteapta sa o faca. caminul meu perfect. mi-a raspuns ea. demonstratia mea este completa. banii ii parvenira in mod curios. Ma intorc acasa si voi termina ceea ce am inceput acum cateva saptamani. si nu te angaja sa faci comisionul. sanatatea mea perfecta'. Ea o intalni pe persoana careia trebuia sa-i transmita mesajul. asa si exteriorul!) 'Ai dreptate. desigur nu in folosul experientei tale! 86 . La putin timp dupa aceea. Si dat fiind ca nu-i era teama. sotul ei primi un salariu dublu. subconstientul tau a luat obiceiul sa nu termine nici el. situatia neplacuta disparu. inregistrate in Intelegerea Divina si care trebuie sa se manifeste 'prin Har si in mod perfect'. El ii informa pe patroni. ea se hotara sa 'infrunte leul' si facu apel la legea protectiei Divine. Studentul intarzie uneori demonstratia sa. In acea luna. Cel ce se afla pe o cale constienta este util sa se desparta de lenea lui si de dezordinile interioare.dar fusese si nerezistenta. Aceasta se temea de acest mesaj. A venit la mine pentru ca nu-i reusea. totul este perfect. dar majoritatea suntem intr-atat de lenesi ca mereu preferam sa ne hotarasca altii “soarta”. prin urmare. Dat fiind ca fusese pregatita sa actioneze . Una dintre elevele mele avea nevoie de o demonstratie pecuniara. mentinand ideea ca ea este incompleta. termina. facand apel la legea protectiei Divine .ea n-a mai fost obligata sa vorbeasca. acestea sunt idei perfecte. ar trebui sa faca aceasta afirmatie: 'In Spiritul Divin. Cineva a cerut unei doamne sa transmita un mesaj unei terte persoane. Orice ar cere. in curand.caci indurarea Sa este vesnica!'.' (cum este interiorul. In sfarsit. Trebuie sa multumeasca pentru tot ceea ce a primit deja in Planul Invizibil si sa se pregateasca activ sa primeasca toate acestea in Planul vizibil.

primi. brusc. Nu trebuie sa ai niciodata. Dar incalca Legea daca nu accepta ceea ce i se ofera. Si acest gand i-a si adus-o. Afirmati deci: 'Eu sunt inzestrat pentru Planul Divin al vietii mele!'. Astfel. Trebuie sa primesti cu BUNAVOINTA painea care 'vine pe apa'. 87 . omul nu este decat instrumentul lui. pentru ca Dumnezeu creeaza caile Sale proprii! Mi s-a pus adeseori aceasta intrebare: 'Sa spunem ca cineva are mai multe talente. o doamna care daruise multi bani. Dar il refuza. Caci orice dar vine de la Dumnezeu. Am intalnit oameni care. facand sa sece resursele lor si. la randul ei un dar de mai multe mii de $. spuneti: 'Spirit Infinit. nu poate sa-si permita sa-mi dea decat acest dolar. si sa accepti. dar nu stiu sa primeasca. nu m-am gandit: 'Sarmanul om. sau din motive negative. cum sa stie pe care sa-l aleaga?' Cereti o directie clara. avand putina experienta sau chiar deloc. fara constrangere sa primesti. cu cel care mi-a dat un dolar. fara constrangere sa dai. Anumiti oameni dau cu bunavointa. in ceea ce-l priveste pe cel care da. un gand de pierdere! De exemplu. desi omul trebuie sa dea fara gandul de a primi. acest rol il poate avea chiar si un timbru postal care vi se ofera. spunand ca nu are nevoie de bani. primeste cu siguranta. primindu-si partea din abundenta. Echilibrul dintre a da si a primi exista permanent. din orgoliu. trebuie sa inveti. pentru ca asa faci sa tasneasca sursele.' Eu l-am vazut bogat si prosper. si profitati fara teama de ocaziile care se prezinta. se apucau de ceva nou si rezolvau totul cu competenta. In scurt timp finantele ei se incurcara si se trezi indatorata exact cu aceasta suma. da-mi o indicatie clara! Reveleaza-mi cum trebuie sa fie expresia mea perfecta! Arata-mi care este talentul de care trebuie sa ma servesc acum!'.Cand omul cere cu credinta. invariabil se trezesc ca nu mai au mare lucru. Ei refuza cadourile. Daca nu stii sa primesti.

iar un altul sarac si bolnav. Omul traieste mai multe vieti. Cel care se naste bogat si sanatos si-a mentinut in subconstient. deoarece 'plata pacatului. Si atunci Dumnezeu ii va spune: 'Esti bun. nici moartea! El nu s-a nascut si nu a murit niciodata! 'El exista de la inceput si va exista mereu!' Astfel. Aceasta intrebare isi gaseste raspunsul in legea reancarnarii. omul spiritual nu cunoaste nici nasterea. imaginile opulentei si sanatatii. Cu toate acestea. Omul realist. omul manifesta suma totala a convingerilor subconstientului sau. hazardul nu exista. care-l va elibera. facand sa se produca manifestarea Planului Divin al vietii sale. Sub orice plan ar fi. este moartea'. sau pentru a-si 'implini destinul'. nasterea si moartea sunt legi stabilite de oameni. inainte de a cunoaste Adevarul. Am fost adeseori intrebata de ce un om se naste bogat si sanatos. omul se elibereaza de legea Karmei.Dumnezeu il iubeste pe acela care stie sa primeasca. Cel care este sarac si bolnav si-a creat imagini ale bolii si saraciei. cinstit. exista antotdeauna si o cauza. Eu ti le voi fixa toate acestea si vei fi fericit (chiar in moarte) impartasindu-te din bucuria Mea. El este atras de Pamant. CAPITOLUL X NEGATII SI AFIRMATII 88 . moare de mai multe ori. caderea adamica a constiintei. la fel de mult ca pe acela care stie sa dea. in cursul vietii sale anterioare. prin recunoasterea a doua puteri (binele si raul). Acolo unde exista un efect. ai fost fidel in toate situatiile. de pacat si de moarte si se manifesta ca om creat 'dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu'. din cauza dorintelor sale neindeplinite. pentru a-si plati datoriile sale karmice. Eliberarea sa are loc in timp ce isi amplineste Destinul. prin cunoasterea Adevarului. corect.

el provoaca prin 'cuvintele sale inutile' esecul si nefericirea. trebuie sa precizam ca sumele de bani pe care le dorim si care ne apartin prin drept Divin. Trebuie sa extindem aceste pretentii pentru a putea primi mai mult. foarte important SA ENUNTI CLAR SI CORECT CEREREA. Omul se limiteaza. Dar trebuie sa aiba grija. El asteapta. deci. pentru ca in general. adevarata mea pozitie sociala! Eu Iti multumesc pentru ca acestea se manifesta ACUM. Fiica sa fu victima unui accident si primi o despagubire de 1000 $. Este. deci dolarii ceruti de ea nu-i parvenira intr-un 'mod perfect'. o pozitie sociala. Cererea ar fi trebuit sa fie facuta astfel: 'Spirit Infinit. Sfirsitul afirmatiei este de o importanta capitala. ca omul sa-l recunoasca.' 'Binele care trebuie sa se manifeste in viata unui om este deja un fapt implinit in Intelegerea Divina. in cererile sale. sau sa pronunte cuvantul pentru ca el sa se poata manifesta. sa ne parvina prin Har si in mod perfect.'Tu vei declara un lucru si el se va indeplini. pentru a se realiza. prieteni. De exemplu: 'Spirit Infinit. Pe masura ce se dezvolta constiinta prosperitatii. deschide calea care duce la adevarata mea familie. asa cum am mai spus intr-un capitol precedent. Iata dovada: O doamna a cerut 1000 $. eu Iti multumesc pentru ca cei 1000 $ care-mi apartin prin drept Divin sa-mi parvina prin Har si in mod perfect!'. deseori. adeseori. 89 . suntem marginiti de pretentiile subconstientului. adevaratii mei prieteni. pentru ca. Daca-ti doresti o familie. Dar este imposibil sa eliberam mai mult decat ceea ce credem posibil. pentru a declara ca doar Ideea Divina despre bine trebuie sa se manifeste. trebuie sa ceri 'selectia Divina'. sau orice altceva. PRIN GRATIA DIVINA si intr-un mod perfect!'.

il evalua si isi dadu seama ca nu era aur. sa declarati ca 'ati primit deja'. Orice om are in sinea lui un lingou de aur . nu i se dadura decat atatia. AUTOAREA singura sesizeaza ceea ce eu afiramam mai inainte: repetarea nu este o necesitate daca nu exista instante care sa contrazica alegerile sau declaratiile tale ! 'Desertul se va bucura si va inflori ca un trandafir. el gasi de lucru. o lauda si o multumire. ci sa multumesti constant pentru ceea ce ai primit deja.De exemplu. si iarta-ne noua greselile. ia acest lingou de aur. duse lingoul acasa. dar devine greu cand te aflii in dificultate.este constiinta aurului. N-ar fi necesar sa repetam o afirmatie. trebuia ca o doamna sa faca demonstratia pentru o mare suma de bani antr-un anumit termen. incat nu mai vandu lingoul. Formuland cererile. am sa-ti dau un lingou de aur. Francezii au o legenda care ilustreaza acest adevar. Elevul trebuie sa lucreze cu el insusi pentru a reusi sa ajunga sa creada: 'cu Dumnezeu TOTUL ESTE POSIBIL'. dar a aflat apoi ca trebuia sa fi primit 1000 $. 'Ei l-au limitat pe Sfantul din Israel. Un om sarman mergea pe strada cand a intalnit un calator care l-a oprit si i-a spus: 'Prietene. a opulentei. foarte bucuros de acest noroc. El i-a obtinut. el intalni pe drum un om sarac: el se opri siiai spuse: 'Prietene. 'Da-ne noua astazi.' Faptul de a te bucura chiar atunci cand esti in desert (starea de constiinta). rugaciunea este o ruga si o cerere. In scurt timp. Intr-o zi. cea care aduce bogatiile in viata sa. De exemplu. Totusi. Sarmanul. si vanzandu-l te vei ambogati'. painea cea spre fiinta. Trecura anii si el deveni foarte bogat. doar crezand ca lingoul este de aur. 'Inainte de a Ma chema. Amin. Asadar. Pare usor in abstract. si castiga atatia bani. nici sa pledezi. pentru ca el ceruse exact suma de 600 $. Imparatia. Eu iti voi raspunde!' Afirmind continuu. Cuvantarea duminicala este in acelasi timp o ruga si o cerere. un student a cerut 600 $ pentru o data anume. ci arama. daca am avea o credinta perfecta! Nu trebuie nici sa implori. deschide calea pentru Eliberare. Cersetorul lua lingoul.' Bogatia este o problema de constiinta. primul dintre cei doi oameni sarmani a devenit bogat pentru ca a avut sentimentul bogatiei. vad ca esti nenorocit. trebuie sa incepeti cu sfarsitul. credinta se instaleaza in subconstient. Puterea si Gloria. precum si noi iertam gresitilor nostri' se termina cu lauda: 'Caci ale Tale sunt dintotdeauna si de-a pururi. vinde-l si vei fi bogat toata viata!'. adica. Ea stia ca 90 .' Asadar.

ea zari un coupe-papier din email roz. Ea se gandi: 'Nu am un coupe-papier asa de elegant pentru a-mi deschide scrisorile care contin multe cecuri. si ceru o directie. ea primi banii de care avea nevoie. Uneori. trecand printr-un magazin. sa abandonezi. botezata de unii ca si credinta.' Ea il cumpara. Este si motivul pentru care marea majoritate a celor ce si-au dorit rezultate in urma vizionarii filmului “The Secret” YouTube Video nu au abtinut decat o dezamagire suplimentara. omul nu trebuie sa renunte niciodata: 'Dupa ce ati facut ce trebuia. sparse un geam si dormi apoi foarte bine. Dar cand il tinea in mana. Un student spuse antr-o zi ceva minunat: 'Cand cer ceva Tatalui Ceresc. acesta este momentul cel mai dificil al demonstratiei. el isi dadu seama ca sparsese un geam de la biblioteca si ca fereastra ramasese inchisa toata noaptea. A doua zi. nu trebuie niciodata sa se uite inapoi: 'Cel care nu crede. desi ratiunea ii spunea ca era o cheltuiala nebuneasca. Nereusind s-o deschida. adica nimic din lumea perceptiilor sa nu o poata clatina. sa ai indoieli.trebuia sa faca ceva pentru a obtine realizarea (caci realizarea inseamna manifestare). Coupe-papierul de email roz fusese podul peste care trecuse ea cu credinta activa. ci mai mult!' Astfel. nu voi lua mai putin decat am cerut. care continea un cec important si cateva saptamani mai tarziu. Ferestrele camerei sale fusesera batute in cuie si. in mijlocul noptii. prin intuneric spre una dintre ferestre. La putin timp. Ea este necesar sa fie TOTALA. fara incetare. neincrederea ca tu ai fi chiar un dumnezeu creator. Sunt multe exemplele despre puterea subconstientului ghidat de credinta activa. sa te intorci in trecut. Caci esti tentat. Daca acest lucru nu il veti putea face. intotdeauna veti ramane efect de efect de efect. simtind ca se sufoca. ea avea in minte imaginea unui plic. Cand un elev incepe sa faca demonstratii ale Legii Spirituale. Vechile clisee din trecut. are un rol fundamental in creearea constienta a realitatii. sunt categoric si spun: 'Doamne. El isi procurase oxigenul doar gandindu-se la el. el merse. indoielile ca tot ce spun cei mai iluminati dintre oameni ar fi si 91 . Un om petrecea noaptea intr-o ferma. mentineti-va pozitia!'. nu va primi nimic de la Dumnezeu!'. In-crederea. fara nici un dubiu.

Doamne. o doamna era pe strada in timpul unei furtuni puternice si vantul ii strica umbrela. nevoi. o voce se auzi in spatele ei : 'Doamna. Astfel. de aceea ea ori ii spargea ori ii pierdea. sau intarzie sa se realizeze. imaginea pierderilor. Ea urma sa faca o vizita unor oameni pe care nu-i cunostea si ii era jena sa apara cu o umbrela rupta. ceea ce creeaza. ele asigura permanenta registrului de frecvente “grij. adica inceteaza sa rationeze si in acel moment Inteligenta Infinita poate sa actioneze. la indemana noastra. respectiv situatia care ne preocupa. Demonstratiile se fac adeseori aproape in ultima clipa. care fu reparata in timp ce ea era in vizita. Exista intotdeauna. cu enervare: 'As vrea sa scap de ochelarii astia!'. Incurcata. dar ea nu inregistra in subconstient decat dorinta vie de a scapa de ochelari. vreti sa va repar umbrela?'. ai grija de aceasta umbrela. La sfarsitul vizitei. dependentele emotionale. asa cum s-a intamplat doamnei care nu-si aprecia sotul. Pe de alta parte. care parea ca noua. durere” in experientele de viata ale marii majoritati.) Ea fu de acord si ii lasa umbrela. nu stiu ce sa fac!' O clipa dupa aceea. sau aceleia care se temea ca-l pierde. Analizand. ea nu putea s-o arunce pentru ca nu-i apartinea. DA. Cand studentul va reusi sa se elibereze de problema sa (sa-si arunce povara). Si dorinta ei nerabdatoare se realiza in mod violent. in subconstient.' O doamna ma intreba de ce isi pierde sau isi sparge mereu ochelarii. ea recupera umbrela. Dualitatea atitudinii spirituale genereaza pierderile. 'Dorintele sumbre primesc un raspuns sumbru. (Un mester trecea pe acolo. ea exclama: 'O. adica in mainile lui Dumnezeu. un mester de umbrele. 92 . si nerabdarea aparitiei in manifestare poate constitui un prilej de neincredere si apoi dezamagire. atunci va obtine o manifestare instantanee. necaz.adevar valabil pentru tine. Ar fi trebuit sa ceara o vedere perfecta. am descoperit ca spunea deseori celorlalti si ei insasi. pentru ca doar atunci omul se destinde. cand stim cui sa incredintam umbrela. deprecierile. Sa nu uitam ca 'Dumnezeu il ajuta pe acela care stie sa astepte cu rabdare'.

am tratat bolnavi care se aflau in Europa si rezultatul a fost imediat. Era aparent foarte bolnav. perfecta expresie de sine. Studentul in metafizica trebuie sa-si antreneze spiritul pentru a primi fulgere de inspiratie si pentru a realiza aceste 'imagini Divine' prin directii clare. am fost chemata la telefon. o studenta imi spuse ca are nevoie de 100 $ pentru a doua zi. Am vazut cum Legea actiona in conditii extrem de uimitoare. spune Dumnezeu. Fiind in America. ii da planuri noi. pentru a trata pe cineva necunoscut. Am spus 'cuvantul'. si a treia zi se ocupa deja de afacerile sale. Dumnezeu din fiinta lui. nici spatiu. Ea este ireala si. Cand un om spune: 'Nu doresc decat ceea ce Dumnezeu vrea pentru mine'. acest om este o idee perfecta in Intelegerea Divina. Viziunea este un proces spiritual. Cei mai multi oameni isi construiesc in imaginatie o casuta. cuvantul atinge instantaneu destinatia sa si 'nu se intoarce in vid'. guvernat de intuitie sau Supraconstient.' A doua zi. nu exista nici timp. In Intelegerea Divina. prin urmare. atunci cand ar trebui sa-si construiasca un palat! Daca studentul incearca sa forteze demonstratia (prin rationament). A imagina este un proces mental guvernat de ratiune sau de constient. declarand ca Spiritul Infinit nu intarzie niciodata si ca abundenta este 93 . Marturiseste-I Lui dorinta ta si El o va indeplini'. 'Voi grabi lucrurile.' Nu trebuie actionat decat prin intuitie sau dupa directii primite si bine definite! 'Sa crezi in Dumnezeu si sa astepti cu rabdare. Sunt intrebata adeseori care este diferenta dintre imaginatie si viziune. Eu am spus: 'Neg aceasta aparenta de boala. Planul lui Dumnezeu pentru orice om depaseste restrictiile ratiunii* Aceasta este cvadratura vietii care contine sanatatea. ii era mult mai bine. dorintele sale eronate se sterg din constiinta sa si Marele Arhitect. substanta pura exprimand perfectiunea. noaptea. 'a vizualiza' si 'a viziona'. De exemplu.O negatie trebuie sa fie intotdeauna urmata de o afirmatie. el o aduce la punct zero. deci nu se poate inregistra in subconstientul sau. Tarziu. bogatia. Era o datorie de o importanta vitala pe care trebuia s-o achite. iubirea.

intotdeauna la indemana. In aceeasi seara, ea ami telefona pentru a-mi povesti miracolul. Ii venise ideea sa-si examineze actele din seif. Sub documente, ea gasi un bilet nou de 100 $. Fu uimita si imi spuse ca este sigura ca nu l-a pus ea acolo, dat fiind ca se uitase deseori prin acele hartii. Este posibil sa fi fost o materializare a ideii, asa cum Iisus a materializat painea si pestii. Omul va atinge stadiul in care 'cuvantul sau va deveni viu', adica se va materializa in aceeasi clipa. 'Campurile sunt coapte pentru recolta' si se vor manifesta imediat, ca in toate miracolele lui Iisus Hristos. Aceasta deosebita perioada din evolutia civilizatiei are particularitati absolut incredibile pentru intelect. Sunt multiplii factorii care chiar ne indreptatesc sa dam crezare acestei profetii. In primul rand constiinta colectiva deja a inregistrat o evolutie spectaculoasa, care e demonstrata si de faptul ca, in pofida a numeroase profetii, parca ne aflam intr-o perioada de gratie prelungita. Multe din fenomenele cu mare impact care erau deja adevaruri in lumea cliseelor s-au modificat spectaculos, in acest plan nemanifestandu-se –inca- urmarile lor. Pe de alta parte ridicare frecventei pamantului, catre frecventa astralului, face ca multi vizionari sa apara, multe asa numite fenomene paranormale sa aiba loc si desigur si materializari instantanee, nu toate obligatoriu fericite pentru experimentatori. Numele lui Iisus Hristos are o putere formidabila. El reprezinta Adevarul manifestat. EL a declarat: 'Orice veti cere Tatalui Ceresc, in Numele Meu, veti primi'...numele Lui fiind IUBIRE, deci in pace, bucurie, armonie... Pronuntarea acestui Nume il ridica pe student pina la a patra dimensiune, in care este eliberat de toate influentele astrale si psihice, devenind 'neconditionat si absolut precum Dumnezeu, care este neconditionat si absolut'. Cand se refera la “dimensiuni”, banui ca are un alt sistem de referinta decat cel uzitat acum. Am vazut multe vindecari miraculoase la cei care spuneau: 'In numele lui Iisus Hristos'. Iisus Hristos este in acelasi timp, persoana si principiu; si IISUS ESTE, IN FIINTA FIECARUIA, MANTUIREA SI SALVAREA sa.

94

Iisus Hristos din fiinta interioara este Eul Superior (Sinele) celei de-a patra dimensiuni, OM-ul facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Este Eul ('EU SUNT'), care nu cunoaste nici esecul, nici boala, nici suferinta, care nu s-a nascut, nici n-a murit vreodata. Este 'Invierea si Viata' din fiinta fiecaruia! 'Nimeni nu vine la Tatal Ceresc decat prin Fiul Sau', aceasta inseamna ca Dumnezeu, Universalul, actionand in planul particular, devine Hristos in om. Iar Sfantul Duh inseamna Dumnezeu in actiune. Astfel, zilnic, OM-ul manifesta Trinitatea Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh. A gandi, trebuie sa atinga perfectiunea unei arte. Cel care atinge aceasta maiestrie trebuie sa aiba grija sa nu brodeze pe panza spiritului sau decat conform cu Planul Divin; el brodeaza cu culori magnifice de putere si de decizie, cu credinta perfecta ca nu poate fi putere capabila sa-i altereze perfectiunea, stiind ca acestea se vor manifesta in viata sa, idealul devenind astfel real. Orice putere este data omului, (de gandirea justa) pentru a realiza Cerul sau pe pamant si acesta este si scopul 'Jocului Vietii'. Legile sale Spirituale sunt CREDINTA fara teama, NEREZISTENTA si IUBIREA! Fie ca fiecare dintre cititorii nostri sa fie acum eliberat de ceea ce l-a retinut prizonier ani indelungati, separandu-l de ceea ce-i apartine, si fie ca el sa cunoasca Adevarul care-l va elibera' - sa fie liber pentru a-si indeplini destinul, pentru a provoca manifestarea Planului Divin al vietii sale, Sanatatea, Bogatia, Iubirea si perfecta Expresie de sine! 'Sa fiti transformati prin reinnoirea fiintei voastre!'

NEGATIILE SI AFIRMATIILE 95

(Pentru Prosperitate) Dumnezeu este bogatia mea infailibila si sume mari de bani imi parvin rapid prin Har si mijloace perfecte! (Pentru Conditii Armonioase) Orice plan pe care Tatal Ceresc nu l-a conceput se va dezagrega si se va risipi pentru a se putea manifesta Planul Divin. ( Pentru Conditii Armonioase) Numai ceea ce este adevarat de la Dumnezeu este adevarat in mine, caci EU SI DUMNEZEU SUNTEM UNA. Iubirea Divina dezagrega si risipeste acum orice discordanta din spiritul meu, din corpul meu, din afacerile mele. Iubirea Divina este cel mai puternic chimist din Univers si dizolva tot ceea ce nu este Dumnezeu! (Pentru Credinta) Cum Eu (sufletul) sunt Una cu Dumnezeu (Spiritul), Eu sunt Una cu binele Meu, caci Dumnezeu este in acelasi timp Donatorul si Darul. Eu nu pot separa Donatorul de Dar. (Pentru Sanatate) Iubirea Divina umple constiinta mea cu sanatate si fiecare celula a corpului meu, cu LUMINA. (Pentru Vedere) Ochii mei sunt ochii lui Dumnezeu, eu vad cu ochii Spiritului. Vad clar Calea deschisa! NU EXISTA OBSTACOL IN DRUMUL MEU! Vad clar Planul perfect.

96

(Pentru Lucru) Am mult de lucru L-am primit in mod Divin Eu lucrez cat pot mai bine. idealul devenind astfel real. El picteaza tablourile sale cu magnifice tuse de putere. stiind ca ele se vor manifesta in viata sa. liber! Gandirea ar trebui sa atinga perfectiunea unei arte. cu credinta perfecta ca nu exista putere capabila sa-i altereze perfectiunea. Eu aud.(Pentru Directii) Sunt Divin sensibil la directiile mele intuitive si ascult imediat de Vointa Ta. 'Jocul Vietii' are ca scop sa va ajute in aceasta realizare. aud cu urechile inimii si ale Spiritului. de decizie. Doamne! (Pentru Auz) Urechile mele sunt urechile lui Dumnezeu. Cel care atinge aceasta maiestrie trebuie sa aiba mare grija sa picteze pe panza spiritului sau doar PLANUL DIVIN. Sunt nerezistent si gata sa ma las condus. FLORANCE SCOVEL SHINN 97 . PUTEREA IUBIRII este data OMului pentru a realiza BINELE sau pe Pamant. Si sunt foarte bine platit. (Pentru a fi liber de orice sclavie) Arunc povara mea pe umerii lui Hristos care este in mine si avansez.

98 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful