Precizare: am întârziat vreo 10 min şi lipseşte un fel de clasificare al tipurilor de emisiuni TV, dar cred că toţi ştim cam care

sunt de la Drăgan şi de la Stavre.

16.11.2009
Emisiuni de studio 1. Tip interviu necesar: - studio - minimum 3 videocamere - o grilă de lumini de studio - un pupitru sau o regie de montaj - microfoane tip lavalieră - decor - un realizator - un director de imagine - 1-2 electricieni sau tehnicieni de lumini - minimum 2 cameramani - sunetist (câte o linie separată de sunet pentru fiecare participant) - emisia - un reporter - un documentarist - acest tip de emisiune presupune o echipă de cel puţin 10 oameni - are un buget mai mare decât orice emisiune împachetată ex. costurile de emisie la Realitatea, când era la început, erau de aprox. 150 euro pe min. - lumina este foarte importantă, există 4 tipuri de lumină: 1. principală – bate din faţa mesei la care stau toţi participanţii luminându-i în ansamblu 2. de modelare – va bate din stânga sau din dreapta, pentru evitarea formării umbrelor pe feţele invitaţilor 3. de contur (vine din spatele participanţilor, este albastră şi are rolul de a-i decupa pe aceştia de fundal) 4. de umplere sau de efect (fundalizare) – apare unori pe panoul din spatele invitaţilor, în loc de decor. Exemplu emisiune divertisment Menţiune: exemplul de mai jos s-a cristalizat în urma unui brainstorming, nu este de învăţat, dar mai apar câteva explicaţii si nu cred ca e cazul să le scot din context. Emisiune gastronomică - tip concurs - cu 3 invitaţi (vedete care nu prea ştiu să gătească)

30 – 21. pt amuzament durată: 1h cu tot cu publicitate zi: joi 20. care să îi doftoricească pe invitaţii neglijenţi. 1 plan general. de obicei pe proiect  suma necesară pentru plata salariilor: 2500 de euro pe emisie (fără plata vedetelor) În general. 3 camere fixe.000 de euro pe emisiune . costul minim al unei emisiuni este de 5000 de euro Dansez pentru tine: peste 10.- moderator: bărbat. eventual Horia Brenciu în platou ar putea fi un colţ crucea roşie. 1 macara şi o cameră mobilă=6 camere deci 5 cameramani şi un asistent pentru macara) + 1 sunetist regie de montaj (regizorul + producătorul) 1 personă la make-up  este nevoie de 16 oameni (fără invitaţi) – plătiţi pe proiect sau prin salariu.30 1 bucătar profesionist charismatic 1 repoter producătorul realizatorul (poate fi chiar moderatorul) şef de producţie (face cumpărăturile) directorul de imagine scenograful în studio: un electrician.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful