MIELA A.

com
HOME BERITA PERNIAGAAN

"Kepuasan Pelanggan Ke Tahap Maksima, KAMI Janjikan"
MENGENAI MIELA-A PROGRAM AFFILIATE PELUANG PERNIAGAAN

PERKHIDMATAN MIELA -A

CARA PENANAMAN Langkah-Langkah Proses Perusahaan Cendawan Proses perusahaan cendawan dari awal penyediaan rumah cendawan hingga ke peringkat akhir bagaimana aktiviti pemasaran dilakukan terbahagi kepada langkah-langkah berikut: 1. Penyediaan Rumah Cendawan dan Alatan

2.

Penyediaan Beg Media Cendawan

3.

Pengukusan Beg Media Cendawan

4.

Suntikan Benih Ke dalam Beg Media Cendawan

Perbelanjaan dan Pulangan . Pemasaran Hasil Tuaian Penyakit dan Perosak 10. Pemeraman Beg Media Cendawan 6. Pungutan Hasil 7. 9. Pembungkusan Hasil Tuaian 8.5.

KAMI Janjikan" MENGENAI MIELA-A PROGRAM AFFILIATE PELUANG PERNIAGAAN HOME BERITA PERNIAGAAN .com "Kepuasan Pelanggan Ke Tahap Maksima.Maklumat lanjut mengenai perusahaan cendawan ini disediakan dalam bentuk ebook (buku elektronik) ebook: 10 Langkah Cara Memulakan Perusahaan Cendawan Dari Rumah Secara Kecil-Kecilan MIELA A.

kita sebenarnya boleh berbangga dengan berbagai usaha pihak kerajaan untuk mempelbagaikan jenis cendawan yang ditanam di Malaysia. Negara kita dihujani dengan bekalan cendawan kering dari luar negara terutamanya dari China. sekarang lihat trend sebenar dan semasa mengenai import export cendawan. Cendawan Ling Zhi (Ganoderma licidum) diguna dalam bidang perubatan dan kesihatan. putih dan ganoderma. Contohnya.PERKHIDMATAN MIELA -A Perusahaan Cendawan JENIS-JENIS CENDAWAN BERPOTENSI Jenis-Jenis Yang Sesuai Banyak jenis yang sesuai ditanam di Malaysia. Bayangkan betapa besarnya potensi jika kita dapat mengeluarkan cendawan jenis lain pula selain tiram kelabu. Namum beberapa sahaja yang mendapat permintaan tinggi untuk pasaran iaitu Cendawan Tiram Kelabu dan Cendawan Tiram Putih. Apa-apapun.com Cendawan Jarum Mas >>Cendawan >>Cendawan >>Cendawan >>Cendawan >>Cendawan >>Cendawan Cendawan Tiram Kelabu Tiram Putih Abalon Telinga Kera Shiitake Sisik/ Kukur Tiram Merah Jambu .com eBook: 10 Langkah Memulakan Perusahaan Cendawan Secara Kecil-Kecilan AKAN DATANG > > > > > Sistem Fetigasi Tanaman Input Tanaman Racun Perosak Pertanian Pemasaran Pembekalan Produk Pertanian > Perkhidmatan Kosaltansi Pertanian > Kursus Asas Penanaman Cendawan > Kursus Pemprosesan Hasil Pertanian Sertai 'Mailing List' MIELA-A Masukan Maklumat Anda Cendawan Ling Zhi Cendawan Tiram Raja Nama: Email: Subscribe þÿ þÿ Unsubscribe GO Get your Free Mailing List by Bravenet. Kini. Jenis-Jenis Cendawan Berpotensi Cara Penanaman Pasaran Miela A. Sabah dan permintaannya amat menggalakkan serta tidak dapat menampung permintaan bagi jenis tersebut. cendawan shiitake telah lama ditanam di Kaki Gunung Kinabalu.

com :.: http://ebookcendawan.>>CendawanTiram Kuning >>Cendawan Perut Lembu >>Cendawan Bunga Kobis >>Cendawan Jerami Padi Sumber dari Jabatan Pertanian Abo ut Support us $ Contacts Copyright © 2006-2007 Miela-A.miela-a. ~ [ Pembelian | Hubungi ] </FONT< h2> Pelajari langkah mudah dan cepat dalam mengusahakan dalam bidang pertanian dan jadikan pertanian itu sebagai perniagaan anda .com PANDUAN MEMULAKAN PERTANIAN BERASASKAN TANAMAN CENDAWAN ~ .

kami mencubanya sendiri. Teknikel memang menjadi penyebab utama dalam sesuatu perkara tapi ia bukanlah penghalang kepada kejayaan seseorang. Adakah anda menghadapi masalah dalam mengusahakan bidang pertanian? Tidak ada masa untuk belajar secara praktikal. Dengan berbekalkan ilmu yang ada dan kebanyakan dari bertanya kepada pengusahapengusaha cendawan yang telah lama bertapak dalam perniagaan ini. " Salam hormat pembaca. kami hasilkan ebook ini hasil dari pengalaman kami sendiri sebagai panduan sebagaimana yang telah kami lakukan. Dengan pasaran yang menggalakkan ini. Hanya yang berpengalaman dan pakar sahaja yang boleh mengusahakan dengan jayanya. Hasilnya amat menggalakkan sehinggakan tidak dapat memenuhi permintaan yang tersedia ada. Ini untuk memudahkan individu yang berminat akan terus berusaha menyediakan perusahaan ini dengan . Bidang pertanian agak unik dan subjektif kerana setiap tanaman mempunyai agronominya tersendiri. Dengan maklumat dan ilmu yang ada."Pertanian Adalah Perniagaan" "Kini mengusahakan bidang pertanian menjadi sangat mudah untuk semua yang ingin menceburi bidang ini dengan adanya maklumat yang lengkap dan sangat berkesan. maklumat pembekal peralatan dan keperluan dalam proses penyediaan cendawan akan disertakan bersama. MEMPERKENALKAN ebook 10 Langkah Cara Memulakan Perusahaan Cendawan Secara Kecil-Kecilan E-Book ini disediakan sebagai siri panduan kepada bakal pengusaha yang berminat dalam perusahaan cendawan ini. senang dan kejayaan menanti anda. kami ingin berkongsi dengan mana-mana individu atau bakal pengusaha yang berminat dalam bidang perusahaan cendawan ini. Ebook yang kami sediakan mengambil kira 10 langkah yang mesti diikuti satu persatu. menghadiri kursus dan sebagainya? Anda tahu bahawa kini pertanian telah jauh ke depan dalam dunia perniagaan. Kebanyakan maklumat yang disampaikan ini adalah telah dilakukan secara kecil-kecilan. Namum bukan semua tanaman yang memerlukan kepakaran yang tinggi. Dalam ebook ini juga. sebarang bentuk yang akan dilakukan akan menjadi mudah. Maka dengan itu.

secepat mungkin. ebook 10 Langkah Cara Memulakan Perusahaan Cendawan Dari Rumah Secara Kecil-Kecilan juga memuatkan maklumatmaklumat pembekal peralatan dan bahan yang digunakan dalam perusahaan cendawan ini. FAEDAH UTAMA • • • • • • • • • Memahami keperluan dan menyediakan rumah cendawan serta alatan seperti rak cendawan. Membuat pengiraan perbelanjaan dan pulangan • Tip! eBook 10 Langkah Cara Memulakan Perusahaan Cendawan Dari Rumah Secara Kecil-Kecilan ini merupakan satu siri panduan yang lengkap yang membincangkan tentang perusahaan cendawan dari peringkat perancangan hinggalah ke peringkat pemasaran. Ini akan memudahkan individu yang berminat terus mengusahakan sebaik sahaja memahami . Mengetahui cara-cara pembungkusan cendawan bagi tujuan simpanan dan jualan. Memahami keperluan pasaran dan melakukan aktivtiti pemasaran. Tidak seperti siri panduan cendawan yang lain. Mengenalpasti penyakit dan perosak yang dihadapi. Maklumat ini amat sukar untuk didapati dan mereka adalah juga pembekal kepada kami. Memahami dan menyediakan keperluan sera alatan dalam proses penyediaan beg media cendawan Memahami proses pengukusan dan mengenalpasti serta menyediakan alat pengukusan beg media cendawan Memahami keedah yan betul dalam proses suntikan benih ke dalam beg media cendawan dan melakukan suntikan tersebut. Memahami keedah dan menyediakan kawasan untuk melakukan proses pemeraman beg media cendawan Memahami dan mengenalpasti bila pungutan hasil hendak dilakukan.

kandungan eBook ini. eBook ini disediakan mengikut langkah-langkah dengan keterangan bergambar antaranya seperti berikut: Keadaan dalam rumah cendawan-perlunya menutup semua lubang dengan jaring Proses mengaul campuran dalam proses penghasilan media Proses 'baging' beg media .

Proses kukusan Proses 'Menyuntk Benih' ke dalam beg media cendawan Proses Pemeraman .

Pengeluaran hasil Penuaian Hasil Pembungkusan hasil .

Pengurusan penyakit. adakah eBook ini berguna kepada saya? Sudah tentu. siri panduan eBook ini boleh membantu mendapatkan maklumat dengan lengkap. Potensi Perusahaan Cendawan . kerana ianya disediakan dengan mengambilkira pendekatan yang mudah. lengkap dengan gambar serta yang paling penting sekali disertakan maklumat pembekal peralatan dan bahan yang digunakan dalam perusahaan cendawan ini. Maklumat ini sememangnya sukar untuk didapati dan kami hanya mengumpulkan maklumat pembekal kami tersebut. Jikalau saya sudah memiliki maklumat mengenai cendawan yang lain. perosak dan penjagaan rumah cendawan Siapa patut ada? Bagi mereka yang ingin mengusahakan perusahaan cendawan ini samada secara kecilkecilan ataupun melakukan secara komersil.

Akhbar Sinar Harian 17 Dis 2008 Dengan setiap pembelian eBook : 10 Langkah Cara Memulakan Perusahaan Cendawan Secara Kecil-Kecilan ... anda dapat BONUS Maklumat Pembekal • Senarai nama. BONUS EKSKLUSIF PROGRAM AFFILIATE MIELA-A . alamat dan no telefon pembekal (hampir seluruh pembekal/pengusaha/individu di Malaysia) Ini memudahkan anda meneruskan perusahaan ini secepat mungkin • dan juga.

" .00) 10 min belajar binaweb 55 idea perniagaan internet guna msword ct101 free hits ebook milion visitors niches switch the sale right 5000 hypnotic word phases disaster prepardnes internet tips opt in secrets affcook ebook ideas exposed job search free protect tv 101 romantic idea automoney milionaire secret quit smoking ebook 692 ways in profit 7 steps 17 steps from factory to freedom stop smorking forever golf score the internet world formula weight loss guidance Inilah kesemua pakej produk yang akan anda miliki tidak lama lagi! Cukup padat dan lengkap dengan bonus eksklusif..Program affiliate ini adalah suatu program yang dirangka dan anda ditawarkan/dilantik secara percuma selepas anda membeli produk atau perkhidmatan yang kami sediakan. Dengan nilai sebenar pakej yang melebihi RM3000.... Jadi dapatkan segera sebelum anda menyesalinya.. saya ingin menawarkan harga istimewa ini kepada anda iaitu. atau mungkin esok harga akan dinaikkan ke harga asal.. Apa yang anda perlu lakukan adalah mempromosikan laman web anda yang diberi secara percuma tadi dan setiap pembelian yang terhasil dari laman web anda. anda akan mendapat komisyen yang lumayan mengikut usaha anda sendiri 20 ebook pelbagai tajuk (Bernilai RM3000. RM74 RM17 PERHATIAN: Saya akan menaikkan harga tidak terhad kepada bilangan hari promosi yang tinggal seperti dinyatakan tanpa sebarang notis! Mungkin hari ini. "Kini mengusahakan bidang pertanian menjadi sangat mudah untuk semua yang ingin menceburi bidang ini dengan adanya maklumat yang lengkap dan sangat berkesan. berapakah agaknya harga yang harus saya tawarkan kepada anda? Tawaran Terhad!!! Untuk tempoh masa yang terhad sahaja.

00 . cili boleh melonjak sehingga RM 7.. harga dipasaran sekarang boleh mencecah sehingga RM 7. Peluang yang saya tawarkan ini hanya untuk tempoh tertentu sahaja dan ianya sungguh menarik. Saya juga mengucapkan tahniah kepada anda yang cuba mengambil peluang ini. terdapat sayur-sayuran mendapat harga yang tinggi di pasaran. Ini menunjukkan keuntungan yang tinggi akan diperolehi oleh pengusaha tanaman cili. Pihak kami sedia membantu dan membenarkan maklumat yang kami ada bagi tujuan pembelajaran malah ia boleh juga dijadikan panduan jika mereka berminat dalam perusahaan ini. Dan ada pemborong sanggup untuk membeli dengan harga RM 9.. Pesanan Untuk Anda Salam sejahtera. Mereka dikehendaki membuat tugasan mengenai perusahaan cendawan dalam subjek "enterpreneur" / usahawan.8. Ini kerana permintaan yang tinggi daripada pengguna yang gemar dengan cendawan malah ia bebas tercemar daripada bahan kimia pertanian iaitu racun perosak. Kebiasaan perkara ini berlaku ketika buah durian pada musim itu menjadi. eBook ini juga dihasilkan selepas kami menerima lawatan pertama kali pada akhir tahun 2006 dari pelajar sebuah kolej tajaan MARA di Beranang. sebenarnya mereka telah banyak membuat kajian mengenai cendawan ini.00 sekilo. Malah dengan harga tersebutpun masih ada pengguna yang sanggup membeli sayur tersebut. dan telah berbincang sebelum ini dengan pengusaha-pengusaha cendawan yang lain. Selangor dan baru-baru ini kumpulan kedua juga telah membuat lawatan pada awal april 2007. banyak maklumat yang mereka ingin perolehi bagi memenuhi syarat subjek tersebut. Contohnya. Sebagai contohnya disuatu ketika harga di ladang untuk buah durian jatuh sehingga tak sampai RM 0. Sambutan dingin telah diberikan kepada . Dalam perbincangan tersebut. dan sekarang dilihat buah durian sudah ada sepanjang musim di Semenanjung Malaysia. Daripada pengamatan pihak kami.00 sekilo. Ini bermaksud.Pesan sekarang dengan penuh keyakinan. Sayur organik terutamanya sayur daun mempunyai harga mencecah tiga (3) kali ganda dengan sayur daun yang sama bukan organik. Mereka memerlukan pemerhatian secara dekat. Cendawan adalah salah satu daripada sayur yang diketagorikan di bawah sayur organik. Terima kasih kerana anda melawat laman web ini. Sama juga dengan cendawan.00 sekilo. Sebelum mereka ke tempat kami. Apa yang telah saya perhatikan ramai individu yang berminat melakukan perniagaan sekarang terutamanya dalam bidang pertanian.50 sebiji. Bidang ini amat luas dan jika dilihat pasaran semasa untuk sesuatu produk tanaman adakalanya mengalami kejatuhan harga malah sesetengahnya adalah termasuk dalam harga kawalan kerajaan. sekarang pengguna telah sedar tentang kepentingan keselamatan makanan yang dimakan.

Tempah kedudukan anda sekarang dalam perusahaan ini. Tiada yuran pendaftaran. Kamal-pengusaha cendawan secara 'part-time' sahaja <> RM74 RM17 Kami menerima 3 jenis bentuk bayaran Sila pilih kaedah yang sesuai dengan anda PEMBAYARAN SECARA TUNAI PEMBAYARAN MENGGUNAKAN KAD KREDIT Jika anda ingin menggunakan kad kredit. Sebab itulah kami terpanggil untuk berkongsi bersama kepada semua yang berminat dalam mengusahakan perusahaan ini walaupun secara kecil-kecilan sahaja namum ia masih dapat memberikan pendapatan sampingan. "Sekian. Diharap anda dapat mengambil peluang ini kerana 'pisang tidak akan berbuah dua kali!'. sila daftar dengan 'merchant' kami terlebih dahulu. Sila klik di bawah untuk pendaftaran . terima Kasih" Ikhlas. mereka dikehendaki membayar sejumlah wang sebagai pertukaran maklumat.mereka menyebabkan kerja-kerja mereka terbantut malahan jika mereka inginkan juga maklumat tersebut.

00) Diurus oleh T'Maza Enterprise (TR0076868-D) No 30. Tmn Bangi Ria.40 PESANAN MELALUI POS Bayar menggunakan Wang Pos/Kiriman Wang KLIK UNTUK CETAK BORANG PESANAN (dalam bentuk CD . hubungi: 013-396 2546 (Kamal) [Hubungi | Pembelian] Hakcipta Terpelihara © 2007-2009 if($_GET['a_aid'] != '') print "".00 Nilai ditetapkan 1USD=RM3. . Jln Bangi Ria 1.USD5. Kajang Selangor Pertanyaan.caj penghantaran RM5.