Cum pierdem din energia sufletului si cum o putem recupera

Samanii cred ca parti din suflet sunt libere sa paraseasca corpul. Pentru ca bucati din suflet sunt libere sa paraseasca corpul, ele vor pleca atunci cand visam, sau pentru a ne proteja de situatiile cu potential daunator, la nivel emotional sau psihic. In situatii in care suferim traume, e posibil ca bucati din suflet sa nu se mai intoarca in corpul energetic, si atunci trebuie intervenita si recuperata forta vitala pierduta. Motive pentru care pierdem bucati de suflet Sunt multe motive pentru care se intampla asta. Daca o persoana a trait o situatie abuziva, atunci o mare parte din energia sufletului sau a fost detasata cu scopul de a o proteja de abuz. Uneori, cand suntem copii, certurile cu parintii pot afecta anumite parti ale sufletului, deoarece copilul este speriat. Daca se intampla un accident, sufletul poate pleca pentru a nu fi afectat de accident. Daca pierdem pe cineva drag, fragmente de suflet pot sta departe de noi, pana cand suntem pregatiti sa facem fata durerii. Toate acestea sunt mecanisme de protectie. In anumite cazuri, fragmentele de suflet se vor intoarce de la sine. In alte cazuri, trebuie intervenit pentru a se ajunge din nou la plenitudinea sufleteasca. O alta metoda de a-ti pierde sufletul este de a-l da cuiva. Atunci cand oamenii se indragostesc, sau in cadrul unei familii, se intampla sa cedeze fragmente de suflet celor dragi. Mama poate ceda copilului, pentru ca vrea sa il protejeze. Acest tip de schimb pare acceptabil din perspectiva de a darui ce ai mai bun celor dragi, insa nu este o idee prea buna. Unei persoane nu-i este de folos sufletul alteia, dintr-un motiv simplu: in acest caz, persoana trebuie sa mai faca si energiilor straine nefolositoare, pe langa problemele personale pe care le are. Iar persoana care isi cedeaza din energia sufletului isi pierde puterea personala. Calatoria lui devine mult mai dificila, deoarece nu este pe deplin prezent in viata lui. Este o situatie pierd-pierzi. Si pentru ca nu ne-a avertizat nimeni referitor la aceste pierderi de suflet, facem asta in mod inconstient. Pe masura insa ce devenim mai constienti de aceasta dinamica a energiilor, putem gasi cai mult mai folositoare prin care sa ne impartim dragostea si afectiunea intr-o relatie. Putem observa, daca suntem atenti, limbajul pierderii sufletului in vorbirea noastra zilnica: i-am dat sufletul pe tava , ma doare sufletul , ti-am oferit sufletul , am pierdut o parte din mine , mi-a furat sufletul.

Simptomele pierderilor de suflet Pierderea sufletului poate fi asociata cu conceptul psihologic al disocierii. nu m-am mai simtit niciodata bine dupa acel accident. intr-un anumit fel i le-ai cedat tu sau i-ai permis sa ti le ia. sau mai bine zis imprumutatul sufletului. chiar si atunci cand nu mai avem niciun motiv sa o facem. Daca cineva ti-a luat fragmente de suflet. de ex. Asa cum am spus. vezi pe cineva cu multa energie si vrei sa imprumuti putin de la ea. atunci starea de coma poate furniza timpul necesar reasezarii lucrurilor. in care o parte imensa din suflet este in afara corpului fizic. ia decizia ferma ca nu le vei mai ceda din energia ta. un om obisnuit nu este constient de dinamica energiilor. isi doresc foarte mult sa traisca starea de reintregire. simptomele asociate pierderii de suflet sunt: depresia. iei din puterea ei. Coma este o situatie extrema de pierdere a sufletului. Cand iei din sufletul unei persoane. Daca sufletul a fost cedat unei persoane sau intr-un loc anume. Daca simti ca cineva te hartuieste energetic. Furtul sufletului poate fi ceva inocent. Este important de stiut ca nimeni nu-ti poate fura energia sufletului fara acordul tau. cum stiu ca am nevoie de recuperarea sufletului? . pierderi de memorie.Un alt motiv pentru pierderea sufletului se numeste furtul sufletului. Sau iti e frica sa nu pierzi pe cineva. Se poate observa usor atunci cand un sot abuziv ia din energia partenerului abuzat. incapacitatea de a merge mai departe in anumite domenii. etc. Insa se poate crea o situatie de protectie: pentru cazul in care corpul fizic are dureri mari iar sufletul are nevoie de timp pentru a intelege experienta. un sentiment de neimplinire. In samanism. Asadar. si atunci iei un fragment din energia acelei persoane astfel incat sa o ai in permanenta aproape. sentimentul ca nu esti cel care isi conduce viata. Furtul sufletului este o metoda de a-l domina pe celalalt. Oamenii care constientizeaza pierderea sufletului. atunci putem simti nevoia stringenta de a ne intoarce in acel loc sau de a intalni acea persoana. Si limbajul pe care il avem exprima uneori ceea ce se intampla la nivel energetic: am pierdut ceva important cand mi-am pierdut slujba. Pierderile de suflet sunt asociate cu sentimentul ca ceva lipseste din viata ta.

in ciuda eforturilor sentimentul ca ai facut tot. chiar daca nu ai niciun motiv sa faci asta sentimentul ca recuperarea sufletului te poate ajuta y y y y y Procesul de recuperare a sufletului Daca samanul observa in campul energetic aceste pierderi de suflet. si esti protejat de influentele lumii exterioare. Daca clientul devine vulnerabil in timpul acestui proces. in care tu esti infasurat in iubire. inima ta. este posibil sa nu constientizeze astfel si atunci e bine sa se tina cont de urmatoarele simptome ale pierderii de suflet: y y y y y y sentimente de depresie sentimentul de a te simti incomplet sindromul stresului post-traumatic incapacitate de a depasi un obstacol. dar esti blocat sentimentul de deconectare. in plan simbolic. vindecatorul va proteja acea vulnerabilitate. Insa pentru cei care nu au o intuitie prea buna. concentrandu-se ca esenta sufletului sa intregeasca corpul energetic al persoanei respective. sufletul tau. Cand se face ritualul recuperarii sufletului. pentru a vedea daca reintregirea sufletului este necesara la acel moment. Intoarcerea sufletului . ca si cum nu ai mai simti nimic sau sentimentul ca nu te poti conecta cu nimic amintiri sau incidente din trecut despre care poti spune: Simt ca am pierdut atunci ceva ce nu pot recupera niciodata. vindecatorul saman creeaza un spatiu sacru. sentimentul ca cineva a luat o parte din tine. atunci poate face o calatorie.Multi oameni stiu instinctiv ca le lipseste ceva. samanul aduce partile sufletului cu el din calatoria simbolica pe care o face. Vindecatorul va integra apoi aceste parti in corpul clientului. pe rand. Apoi aud de procesul de recuperare a sufletului si realizeaza ca este ceva care li se aplica si lor. ca tu nu mai esti acelasi de cand acea persoana a plecat sau a murit dorinta de a te reintoarce la o persoana sau intr-un loc neplacut. In practicile samanice predate in SUA si in alte parti ale lumii.

abilitatea de a face fata durerii emotionale. pentru ca ei traiesc aceste lucruri la nivel constient.Celebreaza intoarcerea sufletului la tine! In culturile indigene. intoarcerea sufletului este intampinata cu multa bucurie si se petrece destul de repede pentru cel in cauza. capacitatea de a trece peste lucruri care altadata erau perceputa ca obstacole. sentimentul de a fi mai prezenti in viata de zi cu zi. In cultura occidentala. Este posibil ca recuperarea sufletului sa fie pentru tine incheierea unui proces vindecator complex. dar in egala masura e posibil sa fie inceputul unui nou proces de crestere. E important insa sa celebram intoarcerea fortei vitale in corpul nostru. poate trece o viata intreaga pana ne recuperam anumite parti ale sufletului asa ca intoarcerea lui poate fi considerata asemanatoare cu cea a fiului risipitor. Important insa este sa il incepi! . Reactiile oamenilor dupa acest proces de recuperare a sufletului sunt variate. in acelasi mod in care am celebra intoarcerea unei persoane dragi care a venit de departe. inceputul unui proces de crestere si de vindecare. Beneficiile experimentate dupa un astfel de proces includ: capacitatea de a lua decizii in viata. Unele persoane experimenteaza intoarcerea unei parti din propria fiinta: intoarcerea puterii de a spera sau de a avea incredere in sine.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful