SVEUČILIŠTE U RIJECI FAKULTET ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU

DRAGAN MARKOVIĆ

KORIŠTENJE INTERNETA U POSLOVANJU
SEMINARSKI RAD

Opatija. 2010.

travanj 2010. .SVEUČILIŠTE U RIJECI FAKULTET ZA MENADŽMENT U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU KORIŠTENJE INTERNETA U POSLOVANJU SEMINARSKI RAD Kolegij: Primjena računala u poslovnoj praksi Mentor: doc.: 005882 R-17 Smjer: Hotelski Menadžment Opatija. dr. sc. Mislav Šimunić Student: Dragan Marković Serijski br.

........................5.....1........ Faza 3 – internet kao “opće dobro čovječanstva”.............................................................1................................................................ No jednu smo inovaciju naslijedili iz prošlog stoljeća na kojoj će se temeljiti velik dio naše buduće stvarnosti i komunikacije .....Sadržaj Uvod........................2..................................internet...............................................................4.........6..... Elektroničke burze...........................................................6 2..........................15 Literatura.................11 2.................................................................3....................................... Elektroničko trgovanje .....10 2............................................... napretka i inovacija............................................... Elektroničko bankarstvo................4 1........................2................. Računalni rezervacijski sustavi.....7 2.. Faza 2 – preobrazba u “mrežu nad mrežama”...................5 1................................... Sigurnost na internetu.............................................................. stoljeću tehnologije.3 1............................................4........................................................................... RAZVOJ I OBILJEŽJA INTERNETA..........................5 1.......................... Faza 4 – internet kao novi gospodarski prostor......................................................................13 2................................... Elektronički marketing............................................6 1....................9 2........................................ ELEKTRONIČKO POSLOVANJE.....................................................13 2................ Faza 1 – mješovita civilno-vojna mreža..........................................3.......................................................................................................................... Internet je danas prisutan u gotovo svakoj zemlji svijeta te u velikom ................16 Uvod Živimo u 21.....................14 Zaključak...stoljeću.

1. raspršenih na velikom . Internetom se danas obavljaju takve stvari jednostavno i prije svega. Njegova uloga u poslovanju sve je značajnija. prije svega. RAZVOJ I OBILJEŽJA INTERNETA Šezdesetih godina 20. internet je postao prihvatljivo i nezaobilazno sredstvo za komuniciranje i pribavljanje informacija. brzo. povezuje narode. kojemu je u današnjem brzom tempu života potrebno brzo obavljanje zadataka. Modernom čovjeku. Takvom razvoju događaja uvelike pridonosi njegova raširenost u svijetu.broju kućanstava zauzima mjesto onih stvari bez kojih današnji način života ne bi mogli zamisliti. Gotovo da nema poduzeća koje na neki način ne sudjeluje svojim poslovanjem na internetu. putem Agencije za napredne istraživačke projekte ARPA (Advanced Research Projects Agency) pokrenulo je niz eksperimenata čiji je cilj bio razvitak mreže elektroničkih računala. Internet je mreža koja. stoljeća Ministarstvo obrane SAD. Internet je mjesto razmjene informacija te je postao jedan vid komunikacije. civilizacije i kulture u jednu globalnu mrežu te nam služi kao nepresušan izvor informacija. Ubrzani način života ljudi također pridonosi sve većem broju sklapanja internetskih poslova štedeći tako vrijeme i novac. popularnost i troškovi koji su daleko više isplativi od klasičnog načina poslovanja. Ubrzao je procese razumijevanja i rješavanja mnogih problema te nas gotovo prisilio da napustimo neke druge vidove naše kulture koji su dugo bili dio naše tradicije.

Zbog nezaustavljivog razvitka mreže nije bilo moguće uspostaviti nikakav oblik ozbiljnije kontrole i upravljanja. Faza 1 – mješovita civilno-vojna mreža U prvom su koraku spojena su dva računala (na Sveučilištima UCLA i Berkeley u Los Angelesu). 1. kao i razni profili znanstvenika sa raznih sveučilišta. koja je 1981. U vojnim je krugovima. uz mali vremenski zaostatak. godine povezana s ARPAnetom. među kojima je najznačajnija bila mreža Nacionalne fundacije za znanost NSFNET. i civilni. nakon nekog vremena zaključeno da sve veći broj umrežavanja računala iz vojnog s onima iz javnog i privatnog sektora može ugroziti nacionalnu sigurnost zemlje. faza – preobrazba u “mrežu nad mrežama” 3. godine odlučeno da se mreža podijeli u dva segmenta – vojni. Broj povezanih računala vremenom polako je rastao. već njih četrdesetak. faza – internet kao novi gospodarski prostor1 1. da bi krajem 1962.2.1. a 1972. akademske mreže Sveučilišta Hawaii 1971. od kojih jedno u vlasništvu Ministarstva obrane SAD. 1 www. Važno je reći da su ta računala bila vojne i civilne svrhe. godine.geografskom prostoru i povezanih tako da mogu izravno komunicirati. još nekoliko računalnih mreža velikih razmjera. faza – internet kao “opće dobro čovječanstva” 4. odnosno razmjenjivati podatke. faza – mješovita vojno-civilna mreža 2.ebizmags. U ARPANET-u su 1971. a jednim od važnijih događaja smatra se priključenje mreže ALOHANET. godine u ARPANET-u bilo umreženo njih četiri. U razvoju sudjeluju stručnjaci iz raznih civilnih institucija. Daljnji razvitak možemo podijeliti u četiri faze: 1. a mrežna arhitektura bila je prilično složena. Mreža je dobila naziv ARPANET služila je prvenstveno vojnim potrebama. Faza 2 – preobrazba u “mrežu nad mrežama” Usporedno s MILNET-om i ARPANET-om razvijalo se. Zato je 1983. godine bila povezana 22 za velika računala. pod nazivom MILNET.com . sa samo formalno izmijenjenim nazivom Arpanet.

Na tom tržištu ono što se pokazaje lošim malo-pomalo nestaje. kapitala. U njemu nestaju umjetne barijere izazvane prvenstveno političkim intervencijama. Zbog toga se o njemu ne može govoriti kao o klasičnoj mreži. već kao i medij unutar kojega će se samo poslovanje obavljati. rada i informacija. Internet nije nastao smišljeno i planski. Može se ustvrditi kako je gospodarska globalizacija. Stoljeća (ispočetka samo u vojnom. rudnog bogatstva. odnosno novim globalnim prostorom. Osnovano je Društvo za internet (Internet Society) koje ga proglašava “općim dobrom čovječanstva”. trajala je vrlo kratko. čiji je internet postao odrazom. istovremeno je na djelu i afirmacija multikulturalizma. ali i prilično loših strana. religijskih uvjerenja i nacionalnih posebnosti.Spajanjem drugih mreža sa spojem ovih dviju mreža nastaje internet. a opstaje . godine on prelazi broj od milijun većih računala raspoređenih po cijelom svijetu. etičkih kodeksa. 1992. Zbog visokog stupnja raširenosti i razvijenosti. Ključni događaj kojim je internet prodro u živote ljudi. čime se ostvaruju mogućnosti ravnopravnog suživota različitih kultura. odnosno kao aktivni poslovni čimbenik. itd. ali ubrzo i u civilnom sektoru). Faza 3 – internet kao “opće dobro čovječanstva” Internet je “prekoračio” granice Sjedinjenih Američkih Država još u ranim sedamdasetim godinama 20. bio je uspostavljanje World Wide Weba 1995. biljnog pokrova. Faza 4 – internet kao novi gospodarski prostor World Wide Web zaslužan je za shvaćanje da internet može biti iskorišten ne samo kao tehnička infrastruktura za razmjenu informacija potrebnih u poslovanju. Ne postoji institucija. 1. zraka. Sredinom devedesetih godina počinju dolaziti na vidjelo učinci djelovanja interneta kao gotovo perfektnoga tržišta. poput vode.4. već spontano. Ova razvojna faza koju karakterizira suočavanje širokih masa s mogućnostima interneta i privikavanje na nove uvjete što ih one stvaraju. ukazujući korisnicima na neslućene mogućnosti i bogatstvo interneta. što ima puno dobrih. niti autoritet. Naglo raste broj softverskih tvrtki koje se usmjeravaju prema mrežnim aplikacijama.3. kakvo do tada u povijesti nije zabilježeno ni u kakvom obliku. Tako je internet postao najvećim mogućim tržištem roba. što je dovelo do razvitka svijesti o tome da je o njemu ipak treba početi voditi ozbiljniju brigu. Međutim. koji ima pregled i nadzor nad mrežnim događanjima. 1. usluga. godine. samo dio civilizacijske globalizacije. već mu bolje pristaje naziv “mreža nad mrežama”. tri do četiri godine. internet nikada nije bio podvrgnut bilo kakvim kontrolnim i regulacijskim aktivnostima.

eventualno. U ekonomskoj povijesti svijeta nikada ranije nisu zabilježeni primjeri tako brzoga porasta broja novih tvrtki i tako brzog bogaćenja njihovih 2. lošim namjerama. neznanju ili. razlikuju se klijentska i poslužiteljska računala. ISP). nesnalaženju. i profitirali. Osnovna filozofija funkcioniranja interneta danas se odražava u njegovoj klijentskoposlužiteljskoj arhitekturi. a cilj je ostvarivanje lanaca i mreža u kojima se poslovni . odnosno organizacija. Internet Service Provider. a njenim zahtjevima udovoljavaju davatelji internetskih usluga(engl. Mnogi su “platili ceh” bespoštednoj konkurenciji. Kao internetski klijent može se pojaviti bilo koja fizička ili pravna osoba. Pragmatički govoreći. tvrtke ili organizacije. ali su zato mnogi drugi u internetu ili pomoću njega itekako prosperirali vlasnika. “iza” kojih stoje ljudi.sve ono dobro. ELEKTRONIČKO POSLOVANJE Elektroničko poslovanje temelji se na razmjeni poslovnih poruka ili dokumenata među partnerima elektroničkim putem.

unutar pojedine tvrtke. te im kupovina postaje praktičnija i prilagodljivija zbog dužeg radnog vremena. kao i veličinu prodajnog programa te smanji troškove vezane za upite kupca. Transakcijski troškovi smanjuju se poboljšanjem toka informacija i koordinacije aktivnosti. od pojedinačnog internetskog poslužitelja što je povoljno za manju tvrku pa sve do sustava informacijski intenzivne on-line obrade transakcija kakve grade velike zrakoplovne kompanije i turističke agencije. M. Nedostaci E–poslovanja i E-trgovine očituju se u prebrzom mijenjanju tehnologije i međunarodnim kulturološkim i zakonskim poteškoćama. Robinson. Obilježja elektroničkog poslovanja:  uporaba interneta kao medija. Ono proširuje tržište poslovanja te time povećava različite mogućnosti kupovine. imaju veći izbor proizvoda po nižim cijenama. Strateške koristi uvođenja elektroničkog poslovanja:  smanjenje troškova poslovanja. Kupcima su informacije o proizvodima i uslugama dostupnije.  veća učinkovitost poslovanja. Jednom kad je prednost E-poslovanja prepoznata.  konzistentnost dokumenata pri razmjeni. Osim toga.  proširenje tržišta.0.o.  povećana točnost podataka. transport. E-poslovanjem smanjuju se transakcijski troškovi kojima su izloženi kupci i proizvođači.  brža isporuka poslovnih dokumenata.o.dokumenti generiraju. Mate d. distribuiraju i obrađuju... neki proizvodi nisu prikladni za ovaj vid prodaje. 2001. prodaju i druge poslovne aktivnosti. Zagreb. najvažnije što menadžeri i tehničko osoblje trebaju razmotriti jest infrastruktura internetski zasnovanog poslovanja.  dugoročni partnerski odnosi. pokrećući proizvodnju. R. Nedostatak može biti i nedovoljno tehnički osposobljeni djelatnici. .2 Prednost E-poslovanja je mogućnost da poboljšanim marketingom poveća prodaju.. 2 Kalakota. e-Poslovanje 2.

 proces suradnje (kolaboracija). Opatija. Odnosno. 2006.  računalni rezervacijski sustavi (CRS). Informacijski sustavi i elektroničko poslovanje u turizmu i hotelijerstvu. Važno je napomenuti kako internet marketing ne završava izradom jedne web stranice i njezinim prijavljivanjem na jedan ili nekoliko pretraživača. kao i e-časopisi.. M.. telebanking). globalno mrežno povezivanje. Prezentiranje na internetu predstavlja reklamu koja se bitno razlikuje u svim njenim segmentima u odnosu na standardno reklamiranje. Mnogo gospodarstvenika misli da 3 Galičić.  elektroničko bankarstvo (e-banking. . Elektronički marketing Elektronički marketing predstavlja korištenje informatičke tehnologije u procesu stvaranja. e-exchanges). Elektroničko poslovanje nužan je preduvjet za sudjelovanje gospodarstva na globalnim tržištima kroz ponudu roba i usluga s proširenom mogućnošću nabave proizvoda i usluga sa svjetskog tržišta.  elektroničko trgovanje (e-commerce. V.  elektroničke burze (e-bourses. adekvatna internet prezentacija. reklamiranje u njima. najčešće interneta na tradicionalni marketing. 2.1. predstavlja rezultat informatičke tehnologije. FTHM. komunikacije i dostave vrijednosti klijentima. već znanje i ideje. te za upravljanje odnosima s klijentima na načine kojima se doprinosi organizaciji i njenim interesnim stranama. telecommerce). Šimunić.3 Najpopularniji kanal elektronskog poslovanja je internet.  udruživanje poduzeća (integracija). Oblici elektroničkog poslovanja:  elektronički marketing (e-marketing). Ukoliko se žele postići pozitivni poslovni rezultati. Za dobar marketing nisu najvažnija velika novčana ulaganja. trebalo bi planski obuhvatiti promišljenim marketingom. promotivne aktivnosti koje uključuju prijavljivanje na pretraživače i reklamiranje na web stranicama koji mogu doprinjeti većoj posječenosti stranica.

podnošenje platnih naloga. Ključna prednost je daleko niža cijena. Centralni elektronički sustavi s nizom terminala omogućuju trgovinu bez fizičkog kontakta. zbog samog načina izvedbe. odnosno računalne i telekomunikacijske tehnologije. Tri aspekta fenomena elektroničkog poslovanja: 1. prodaje ili razmjene proizvoda. Trgovina. Elektroničko trgovanje Elektroničko trgovanje je proces kupnje. usluga ili informacija putem javno dostupne računalne mreže. Omogućuje razmjenu informacija. oslobađaju se određeni ljudski resursi koji se mogu upotrijebiti u druge svrhe. pridonoseći dakako kvaliteti poslovanja. ali postoje i drugi sustavi. Sustav Reuter je svjetski standard za elektroničko trgovanje. a smanjuju i troškove posrednika u trgovanju financijskim instrumentima. prijenos vlasništva financijskog instrumenta i primjenu različitih strategija pri trgovanju financijskim instrumentima.2. mogućnost preciznog ciljanja željenih skupina te lako mjerljiv povrat na investiciju. istraživanje. Elektronički sustavi omogućuju trgovinu dok traje radno vrijeme. U svakom trenutku je poznato da li se pojedina investicija isplati i na vrijeme je moguće prekinuti kampanje koje ne ostvaruju zadovoljavajući povrat. 2. socijalno i institucionalno okruženje u kojem se elektroničko trgovanje realizira . Marketing zahtjeva kontinuiranu analizu. obavljanje plaćanja. postaje dostupnija i udobnija. Praćenje razvoja novih trendova iznimno je zahtjevan posao i jedan od ključnih faktora uspješne online kampanje.je kreiranjem vlastite web stranice učinilo dovoljno za promociju vlastitih proizvoda. Nastojanjem da se dio poslovanja prenese na internet. Internet oglašavanje ima nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne oblike. no za uspijeh i prodaju potrebno je uložiti puno više truda. Svakodnevno oglašivač može pratiti sve statistike o posjetiteljima svoje internet stranice te kupcima pojedinog proizvoda ili usluge. planiranje i praćenje rezultata korištenjem standardnih i alternativnih metoda. osobito za trgovanje dionicama.

24.3. . travanja 2010. aspekt kupca i mogućnosti ostvarivanja njegovih interesa Slika 1: Minimalni tehnički uvjeti za ostvarenje elektroničkog trgovanja Izvor: Vlastita izrada. FTHM.4 4 Galičić. Šimunić. Opatija. raspolaganje sredstvima na svom računu u vrijeme kada mu to najviše odgovara. Elektroničko bankarstvo Elektroničko bankarstvo je financijski servis banke koji omogućava korisniku – vlasniku ili opunomoćeniku računa.. V. 2006. aspekt prodavatelja i mogućnosti ostvarenja njegovih interesa 3. Informacijski sustavi i elektroničko poslovanje u turizmu i hotelijerstvu. nezavisno od radnog vremena banke i sa svakog mjesta u svijetu. 2.2. M..

te primiti poštom identifikacijsku šifru. odnosno. međubankarsko.  ušteda vremena.  stalni uvid u stanje na računu i promet. Elektronsko bankarstvo s obzirom na lokaciju i funkciju može se klasificirati kao: 1. mora imati osobno računalo i priključak na internet.Banke su u početku imale odbojnost prema inovacijama koje donosi poslovanje na internetu.  plaćanja. 3. . 2. U najčešće poslove banaka na internetu ubrajaju se:  pristup i pregled stanja na računima korisnika. kućno. Razlog za to je konkurentna ponuda. ugovoriti kod banke korištenje usluga e-bankarstva.  sigurnost platnog prometa.  mogućnost obavljanja transakcija sa bilo kojeg mjesta. Iskustva naprednijih zemalja pokazuju da banka bez razvijenog sistema elektronskog bankarstva više neće biti u stanju preživjeti. korporacijsko.  brži protok sredstava.  evidencija svih transakcija. osoba mora imati otvoren račun. mora zadovoljavati minimalne tehničke uvjete.  izmjena informacija. ali su s vremenom uvidjele da to nije prolazni fenomen nego sve više dio poslovne stvarnosti sa još većom perspektivom u budućnosti. Osim navedenog. odnosno potreba za kvalitetnijim financijskim servisom Prednosti elektronskog bankarstva u odnosu na klasično poslovanje:  smanjenje troškova transakcija. Osoba koja kao klijent pristupa e-bankarstvu.  transfer novca sa računa na račun.

5.5 2. što do sada nije bilo moguće. ovim se softverom prvi put omogućava i povratna veza. uvjetima prodaje i slično. Sigurnost usluga banaka najčešće se sastoji od elektroničkog potpisa. Poznavanje korisnika i 5 www. naručivanje čekova. godine u Hrvatskoj je u drugom polugodištu prošle godine 16 posto korisnika interneta koristilo usluge internetskog bankarstva. uslugama koje koriste te brz odziv na njihove želje mogu donijeti prednost pred konkurencijom.poslovni.4. MOSTICh Master sustav je za distribuciju trgovinskih informacija. Kvalitetne informacije o vlastitim korisnicima. poduzeća su osim pružanja informacija o cijenama . primjerice on-line prijavljivanjem velikih. gdje bod se nalazili i to on-line. odnosno njenih stručnjaka. vrijednosnih papira bez odgode. odnosno izravno sudjelovanje pretplatnika u trgovanju. institucionalnih transakcija. Razvoj windowsa. Osim uvida u sve važne burzovne informacije. počela na svojim stranicama uvoditi uslugu rezervacije. zaštite podataka tijekom njihova prolaska internetom i zaštite informacijskog sustava same banke. Prema podacima agencije za istraživanje tržišta.  kontakti. uredskih programskih paketa te stalan pristup internetu dovelo je do razvoja novih poslovnih programskih aplikacija uz jednostavniju primjenu CRS sustava. iz prosinca 2009.hr . njihovim navikama. autentičnosti banke na internetu. 2. Ovaj softver namjenjen je prije svega zahtjevnijim institucionalnim investitorima. a razvijen je od strane Zagrebačke burze. Elektroničke burze Elektroničke burze korisnicima omogućavaju pristup informacijama o ukupnom trgovanju i uvid u trenutno kretanje burzovnih cijena. dok je prosjek u ostalim europskim zemljama 14 posto. putem obične internet veze i najjednostavnijeg osobnog računala. Računalni rezervacijski sustavi Razvojem informacijske i komunikacijske tehnologije te interneta.

što je i logično s obzirom na neprestani razvoj tehnologija. Načini rezerviranja kod pojedinačnih hotelskih subjekata:  putem e-maila.  restoranske rezervacijske sustave. Gotovo da nema hotelijera koji nije prepoznao prednosti rezervacijskih usluga putem interneta.  on-line rezervacija integrirana s hotelskim rezervacijskim sustavom. čime se povećava mogućnost prihoda kroz povećan broj usluga koje možete pružiti korisniku. Četiri osnovna sigurnosna servisa:  Tajnost podataka.  kombinirane rezervacijske sustave.prepoznavanje njihovih potreba omogućuje puno višu kvalitetu usluge koju možete ponuditi.  hotelske rezervacijske sustave. Dominaciji ovog oblika rezervacije pridonosi činjenica da su troškovi rezerviranja puno povoljniji. . odnosno upotrebom kriptografskih algoritama. Sigurnost na internetu Sigurnost predstavlja najveću brigu korisnika elektronskog poslovanja i najčešće je definirana kao kombinacija tehnologija. pa se tako turistički rezervacijski sustavi kogu podijeliti na:  putničke rezervacijske sustave. odnosno kreiranju odnosa sa potencijalnim potrošačem. Rezervacije putem interneta najpopularniji je među dobnom skupinom od 30-49 godina. E-mail je još uvijek najzastupljeniji oblik rezervacije kod nas. ostvaruje se šifriranjem. jednostavnije je pregledati ponudu na ekranu. te iz svog doma napraviti plan svog putovanja. izraziti svoje želje te se nadati da su odradili sve kako treba i po realnoj cijeni. 2. nego nazvati putničku agenciju.6. Rezervacijski sustavi putem interneta danas se velikim djelom koriste u hotelijerstvu i turizmu. a najveći razlog tomu je tehnologija i znanje kojima raspolažu hotelska poduzeća u poslovanju. mjera i postupaka zaštite informacija od neovlaštenog eksploatiranja.  on-line rezervacija s bazom na internet poslužitelju. Iz godine u godinu broj rezervacija putem interneta sve više raste.

Integritet podataka može se osigurati tehnologijama zaštite ( SSL – Secure Socket Layer. smart kartica. .. 6 Čerić. odnosno primaoca da porekne prijem i sadržaj poruke. tj. Zagreb. V.). a među njima su najzastupljeniji:  Nessus.  Integritet podataka – osiguranje razmjene financijskih i drugih podataka između korisnika tako da nitko neovlašten ne može iskoristiti ili izmjeniti podatke. Vrši se na razne načine: PIN-om.. Autentifikacija. i dr. Mnoga poduzeća u internet poslovanju koriste se raznim alatima za provjeru sigurnosti..  Neporicanje poruka. Element. Rootkit hunter (programski paketi za provjeru ranjivosti informacijskih sustava)  Samhain (vrši detekciju neovlaštenih aktivnosi na pojedinim računalima)  Nipper (namijenjen provjeri ranjivosti mrežnih uređaja) Internet je danas prilično siguran kanal poslovanja. provjeravanje identiteta kojim se korisnik predstavlja. Zaključak U posljednjih dvadesetak godina razvoj komunikacije putem računala je naglo buknuo. 2004. biometrijskim metodama (otisak prsta). Informacijska tehnologija u poslovanju. servis koji sprječava pošiljaoca da porekne slanje i sadržaj poruke. Godine razvoja najrazličitijih programskih alata dovele su do mogućnosti da se internetom služimo u svakodnevnom poslovanju. pasword-om. što može zahvaliti neprestanom razvoju novih programskih alata kojima je cilj povećati sigurnost internet poslovanja. Svakodnevnim razvojem informatičke i tehničke opreme čovječanstvo napreduje te si na taj način olakšava svakodnevni život. SHTTP – Secure HyperText Transfer Protocol i dr.6 Pouzdanost i sigurnost poslovanja putem interneta osiguravaju se korištenjem enkripcije i kvalitetnim davateljima internet usluga..

Olakšana je i komunikacija sa domaćim i inozemnim poslovnim partnerima.o. e-Poslovanje 2. Opatija.0. Veliki plus predstavlja dostupnost informacija i brzina kojom se do nje dolazi. R. imaju manji broj zaposlenika..o.. Mate d. Zagreb. 2. Element. V. što pridonosi brzini provedbe poslovnih odluka. već i poduzećima koja na taj način štede na prostoru. i dr. Robinson. 2006. Dinamika razvoja nekog računalnog proizvoda danas je daleko veća i nepredvidljivija od bilo kojeg drugog proizvoda. Zagreb. Čerić. samim time i troškova... 3. a i oglašavanje je osjetno jeftinije. Literatura 1.Opće je poznato da je oglašavanje na internetu odavno premašilo broj oglašavanja putem televizije i ostalih medija. Informacijski sustavi i elektroničko poslovanje u turizmu i hotelijerstvu. Osim oglašavanja i trgovanje. Šimunić. . Kalakota. Informacijska tehnologija u poslovanju. odnosno prodaja ovim kanalom. 2004. M. Takav način poslovanja ne pogoduje samo kupcima.. iz dana u dan je sve veće. a razlog tomu je ušteda na vremenu i novcu.. Nedostaci ovog nacina poslovanja očituju se kroz brzi razvoj tehnologije i nedovoljno osposobljene zaposlenike.. FTHM. 2001. Galičić. M. V.

com www.hr .www.ebizmags.poslovni.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful