GATEKEERPER ERRORS 1.

If we seen the msg like The gatekeeper device (while using the Base Daemon) has an error (Please see the Log file) while executing the symcli commands do 2. try to fix that one by using  symcfg discover 3. if it not fix the problem then find what deamons are running and do following procedure
Server1/root: /usr/symcli/bin > stordaemon list Available Daemons ('[*]': Currently Running): [*] storapid storgnsd storrdfd [*] storwatchd EMC Solutions Enabler Base Daemon EMC Solutions Enabler GNS Daemon EMC Solutions Enabler RDF Daemon EMC Solutions Enabler Watchdog Daemon

DIST01/root: /usr/symcli/bin > stordaemon shutdown storapid -immediate storapid Told to shutdown Waiting for daemon(s) to shutdown. This may take several seconds. DIST01/root: /usr/symcli/bin > stordaemon start storapid Waiting for daemon to start. This may take several seconds. DIST01/root: /usr/symcli/bin > symcfg discover This operation may take up to a few minutes. Please be patient

EMC-KNOWLEDGE

Environment: t: t:

EMC SW: Solutions Enabler SYMCLI 6.2

Environmen EMC SW: Solutions Enabler SYMCLI 6.0.x Environmen Open Systems Host utilizing UNIX Problem: Problem: Problem: Problem: Problem: Problem: Fix: symcfg discover fails with gatekeeper error symrdf commands fails with gatekeeper error various Solutions Enabler commands failing with message below Error: The gatekeeper device (while using the Base Daemon) has an error (Please see the Log file) In symapi.log: emcSymRealSimplePing PSCaccessok (182_03) sts: SIL_GKMGT_NEED_DISCOVER, Order17: None, gk: /dev/pooled, sid: returning SYMAPI_C_FAILED_LOCAL_SYM_PING In storapid.log: "A gatekeeper cannot be opened because all gatekeeper candidates are currently grouped" There is a issue with the Base daemon (storapid) on your server. You should first try to run 'symcfg discover' and also re-start this daemon as follows: /usr/symcli/storbin/stordaemon shutdown storapid

If failure persists. . If command continues to fail please remove /var/symapi/ldb directory (make sure its /var/symapi/ldb and NOT /var/symapi/db which is removed!). please contact Support for further assistance. Re-try the 'symcfg discover' command now.This daemon should automatically re-start if default settings are still enabled. re-start the daemon and try discover again.